Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Wader-Wozniak

zdjecie uzytkownika
!!! - 2015-01-29 02:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [??? - 2015-01-28 22:15:16]:
A to nie twoja sprawa. Zrobią to, co uważają za stosowne, włączając w to pisanie komentarzy tutaj. Czytanie też nie jest obowiązkowe :)
zdjecie uzytkownika
Aurora - 2015-01-29 03:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2015-01-28 09:57:10]:
Jeśli pracuje na umowę o dzieło, albo zlecenie, to wystarczy, że na początek pochwali się, że z Waderem łączy go stosunek pracy. To oznacza dla firmy konieczność opłacenia takiemu pracownikowi składek, wypłatę pensji w wysokości przynajmniej najniższej krajowej, a także udzielenie płatnego urlopu.

Nie można ulegać stosowanemu tutaj natrętnie prostackiemu szantażowi moralnemu w rodzaju "sam się zgodziłeś". W ten sposób usiłuje się wmówić poszkodowanej osobie, że sama jest sobie winna, gdy ktoś ją wykorzystuje, powinna się tego wstydzić i najlepiej to ukryć przed światem, albo udawać, że jej ten stan nie przeszkadza. Nikt nie jest winien, ani nie może się zgadzać na działania bezprawne wobec siebie. Łatwo się też domyślić kto na tym korzysta, prawda?
zdjecie uzytkownika
oko - 2015-01-29 08:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aurora - 2015-01-29 03:49:21]:
prawda wader wykorzystuje ze jest ciężko z praca.na skladalni jest coraz mniej ludzi z agencji,a panie waderowe będą odchodzić na emeryture i kto im będzie dalej prscowal.
zdjecie uzytkownika
taki tam - 2015-01-29 09:04:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale większość osób komentujących jest zatrudniona w innej firmie niż Wader. Stosunek pracy jest więc związany z agencją. W Oplu w Gliwicach też pracują ludzie pod agencją na różnego rodzaju umowach - to jest ten sam temat. I tam Opel nie jest reprezentantem tej załogi.
zdjecie uzytkownika
oko - 2015-01-30 05:23:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [taki tam - 2015-01-29 09:04:51]:
a maja 6 zl na reke?
zdjecie uzytkownika
kla - 2015-01-31 19:35:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak już chcecie isc do wadera pracować to nie na druga zmiane.zla atmosfera każdy każdego obgaduje.zero pomocy.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-02-01 13:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka jest kierowniczka na drugiej zmianie
zdjecie uzytkownika
kla - 2015-02-01 20:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olo - 2015-02-01 13:17:59]:
bardzo fajna
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-02-02 11:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam takie pytanie, ze względu na to że większość z was dojeżdza do pracy autobusem, to chciałam się dowiedzieć czy nie macie problemu ze zdązeniem do pracy na ranną zmianę? bo z przystanku Strzemieszyce-krzyż jesy dośc spory kawałek do wadera.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-02-03 09:39:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sa problemy na to aby zdązyc na autobus zwłaszcza jesli konczy sie prace o 22 np.wczoraj autobus przyjechał wczesniej i wiekszosc ludzi biegła zeby mogła zdazyc mimo ze na rozkladzie autobus powinien byc dopiero o 22.20 niedługo to ludzie wogóle nie beda mieli czym wracac wieczorem do domu
zdjecie uzytkownika
czas na PIP - 2015-02-03 20:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanówcie się dlaczego podpisujecie umowy o dzieło?! Przeczytajcie uważnie poniższy tekst ze strony prawnej.
"Decydując się na zastosowanie umowy o dzieło należy zawsze zbadać, czy aby w istocie pomiędzy stronami nie powstał stosunek pracy. Grozi to bowiem po pierwsze grzywną ze strony inspektora pracy lub sądu, a po drugie przegraniem sprawy sądowej o ustalenie istnienia stosunku pracy.

Aby ocenić, czy w danym przypadku doszło do powstania stosunku pracy trzeba znać definicję stosunku pracy. Zgodnie z Kodeksem pracy, przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca do zatrudnienia pracownika za wynagrodzeniem. "
W 100% spełniacie warunki żeby wykonywać swoją pracę w oparciu o umowę o pracę czyli posiadać płacę minimalną oraz urlop. Umowa o dzieło to umowa cywilno-prawna, która nie jest stosunkiem pracy. Obudżcie się wreszcie!!
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-02-04 07:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo nie moge znalezc innej pracy! we wszystkich zakladach od paru lat przyjmuja tylko na takie umowy! a tu sie przynajmniej nie narobisz.
zdjecie uzytkownika
kaska - 2015-02-05 15:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam w waderze ponad rok na 2 zmianie super waderowe i chetnie wruce od polowy roku jak syn pujdzie do przedszkola pozdrawiam 2 zmiane
zdjecie uzytkownika
oko - 2015-02-05 17:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaska - 2015-02-05 15:28:53]:
co ci się podoba w waderze.brak ubezpieczenia .mało kasy .każdy każdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia .zero pomocy.i teraz jeszcze zrobili tak ze osoby z agencji same nie wejda na zakład .musza czekac na kogos z wadera .waderowe maja przepustki.a nas traktują jak smieci .i doczego ty chcesz wrocic.same do siebie mówimy ze jesteśmy nienormalne ze tam jeszcze robimy.
zdjecie uzytkownika
niki - 2015-02-08 07:19:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak beda zatrudniac takich nierobow jak teraz to wader dlugo nie pociagnie,waderowe odejda na emerytury my znajdziemy lepsze prace.przychodza coraz gorsi ludzie a wymadrzaja sie jak by niewiem ile tu robili.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-02-08 10:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z opinia w 100% wader długo nie pociągnie i tak juz nikt nioe przychodzi wiedza ludzie jakie warunki tu panuja mam nadzieje ze tez znajde lepsza prace to co tu sie dzieje to jest paranoja moze byc tylko gorzej
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-02-08 15:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olo - 2015-02-08 10:06:33]:
prawda
zdjecie uzytkownika
po - 2015-02-09 05:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepiej mają osoby tzw. Kie... Chodzi to cały dzień i udaje że pracuje i jeszcze bezczelnie mówi ile zarabia Taka postawa tych ludzi jest oburzająca Traktują ludzi jak śmieci szkoda nawet czasu na pisanie o nich..Kadry i reszta mają to w d...e pozdrowienia i miłej pracy ..tylko pracuj pomalutku
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-02-11 07:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest szansa przejścia z agencji pod wader po jakims czasie ?
zdjecie uzytkownika
KIKA - 2015-02-11 20:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRĘDZEJ WYGRASZ W TOTO LOTKA.
zdjecie uzytkownika
omo - 2015-02-16 21:19:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od czego zaleza premie w agencji?
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-02-20 04:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A JEST SZANSA SPOTKAC SIE Z PREZESEM I POROZMAWIAC O PRACY?
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-02-22 08:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam pracy w waderze ,tam jest wykorzystywanie ludzi .kto madry nie pujdzie tam robic i nie mowcie mi ze lepsze te 800 zl niż siedzenie w domu bo jak ktoś chce to znajdzie prace.nieudaczniki tam pracują i daja się wykorzystywać.jak najdalej od wadera
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: bez jakichś szczególnych etapów
Pytania: kompletnie brak
zdjecie uzytkownika
KIKA - 2015-02-22 13:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale weź jeszcze pod uwagę taki fakt, że niemal wszędzie jest wymagane niewiadomo jakie doświadczenie zawodowe itd, nie jest wcale tak łatwo nie majac znajomości dostać się do wiekszości zakładów produkcyjnych, a tutaj doświadczenie nie jest wymagane, wszystkiego się nauczysz podczas pracy.A co do wykorzystywania to dzisiaj jest wszędzie, idź sobie do takiego Elektroluxa to zobaczysz, ludzie robią jak roboty przez 8 godzin.
zdjecie uzytkownika
Clockwork Mouse - 2015-02-27 12:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawel - 2015-02-22 08:47:31]:
Oczywiście, jak tylko każdy będzie "chciał" to znajdzie stałą i dobrze płatną pracę, a bezrobocie, agencje pracy i Wader całkowicie znikną. Złośliwi "nieudacznicy" postanowili jednak, że "nie chcą" i już. Potwornie głupia jest ta mściwie nam panująca ideologia burżujska, a zwłaszcza jej neoliberalne sofizmaty, jak ten powyżej. Dają jednak niektórym złudzenie, że jak zarabiają ze 300 złotych więcej, to już nie są frajerami dymanymi przez "dobrodzieja pracodawcę".
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wader-Wozniak
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Wader-Wozniak?
Zadaj pytanie