brak logo

Work Support

Elbląg

Opinie o Work Support

pozytyw 2009-05-05 10:31:40
Jako jedna z nielicznych daje pozytywną opinie tej firmie. Pracowałam tam 3 miesiace i ani z opiekunką ani z wypłatami nie było problemów. Reagowała na kazdy telefon i w każdej sprawie postarała sie pomóc. I pomagała. Popieram wypowiedż dziewczyny która napisała ze trzeba sie normalnie zachowywać anie awanturować sie. Też mieliśmy dwu tygodniową przerwe bo nie było pracy ale to nie ich wina bo poprostu nie było pracy w firmie gdzie pracowaliśmy ale wtedy tam nikt nie pracował tylko nieliczni Holendrzy na stałych umowach. Ale nasza opiekunka załatwiła nam inna dorywczą pracę i naprawde nie moge nażekać na tą firme i ich opiekunów. Warunki mieszkaniowe tez mieliśmy dobre. Kiedy zjechałam do Polski w terminie przelali mi wypłatę za ostatnie dwa tygodnie. Musze przyznać ze słyszałam o problemach związanych z tą firmą ale mimo wszystko mnóstwo ludzi nadal tam pracuje i nie nażekają a problemy spotyka się w każdych podobnych biórach pośrednictwa pracy. Anonim który tak na nich nazekał wspomina ze kilka lat jeździł przez te bióro więc czemu jeździł tak długo skoro tak nażeka? Gdyby ta firma naprawde była taka niekompetentna to juz dawno by nie istniała i nikt by przez nich nie pracował a pracuje dużo ludzi więc sami wyciągnijcie sobie wnioski.
Baśka25 2009-10-08 13:21:33
Ja dołączam swoją pozytywną opinię, jak tak każdy porówna oferty innych firm to wiele się nie różnią, najważniejsze jest to, że wypłaty wpływają regularnie, opiekunowie są, praca jest, dlatego wracam tam już 3 raz. Pozdrawiam.
WIOLA29 2009-12-08 19:22:34
Pracowałam pół roku przez tę firmę i mam pozytywną opinię o niej.Pracowałam na papryce nie było lekko bo i kto powiedział że będzie.Ludzie jedziemy tam do pracy nie na zabawę! Nierozumiem tych którzy piją do białego rana,a póżniej nie idą do pracy bo chorzy i tak kilka razy w końcu holender traci cierpliwość i pa pa.I tak się biorą wasze opinie.Ta praca nie bo za gorąco,a w tamtej za zimno jeszcze w innej coś innego.Nie dziwię się że koordynatorzy tracą cierpliwość.Nie jestem za nimi znam ich kilku i mam podzieloną opinię; ludzie tacy sami jak i My. Kogos lubimy kogos nie.Nie miałam nigdy problemu z wypłatami zawsze były na czas. Znałam ludzi którzy mieli,bo jak zachodzi jakas pomyłka to Polak najpierw wypija flaszkę wódki a dopiero póżniej dzwoni do koordynatora z wyzwiskami.Więc się nie dziwie że nieodbiera telefonu w dodatku o 12 w nocy.Fakt ludzie którzy mieli S[usunięte przez moderatora] za koordynatora mieli zawsze problem ale już go niema i dobrze.Za to Michał [usunięte przez moderatora] super (pozdrawiam) traktuje swoją prace normalnie solarisy zawsze miałam na czas pod telefonem zawsze o przyzwoitej porze i rzadko się zdarzało by nie odbierał.Praca z dojazdami zorganizowana logicznie.
anonim 2010-03-17 10:25:49
Pracuje w saporcie juz 3lata jestem zadowolony, caly czas w jednej firmie na poczatku byly male problemy ale i dlozej tym coraz lepiej pozdrawiam tomasza G. jopkolcza pozytywnie nastawiony do zycia czlowiek duzo mi pomogl .
michał 2010-03-24 21:02:02
nie polecam tej firmy ludzie ktorzy ta,m w pracują są niepowarzni .[usunięte przez moderatora] . w dniu 21 .03 2010 pojechałam do pracy do holandii. zakwaterowali nas w hotelu w 'Roterdamie pięcio gwiazdkowym z czego cztery odpadły gwiazdki warunki karygodne wiezieniu mją lepiej szafa bez drzwi ,pod prysnicem leci wrzatek ,w pokoju trutki na myszy bez zasłon . praca w biurze mowią ze jest a na miejscu mowia ze za tydzien nie polecam tej firmy
zbyszek 2010-12-03 12:08:47
Nie moge sie z Wami zgodzic. Nie wiem skad sie biora takie opinie, ale ja mieszkalem w przyzwoitych warunkach (okolice Rotterdamu), informacje z Polski zgadzaly sie z tym co zobaczylem na miejscu, wyplaty mialem na czas, kontakt z koordynatorem byl zawsze kiedy tego potrzebowalem, bylem ubezpieczony. Firma zalatwila transport z Polski do Holandii, nawet pozniej sie u nich rozliczylem. Work Support to chyba Ci z lepszej czesci agencji, zadna nie jest idealna, bo idealnej nie ma, ale te mozna polecic. Pozdrawiam Zbyszek
papaja 2010-12-09 12:22:00
Uwazajcie!
Zanim podpiszecie umowe zapoznajcie sie z nia dobrze.
Zwlaszcza z info. o Work Support Academy(to takie obowiazkowe szkolenie organizowane przez agencje).
Niczego sie nie nauczycie na nim ale nie o to chodzi zebyscie cos wiecej umieli .
Taka zakamuflowana forma uzaleznienia finansowego od agencji(zniewolenia).
Jesli bedzie wszystko po mysli agencji nic sie nie dzieje.
Jesli zechcecie zmienic prace albo wrocic do Polski placicie bardzo duze pieniadze za to szkolenie.
Oni tak pisza na ten temat:
"Koszty kursu w całości pokrywa Work Support. Jeżeli nie ukończą Państwo szkolenia lub zerwą z własnej inicjatywy umowę o pracę z Work Support, będą musieli Państwo zwrócić część kosztów. "
To tyle.

0 2010-12-31 21:14:53
zbyszku ja pracowalem dwa lata w tej firmie i dziwi mnie tak pochlebna opinia o tej firmie. moze sam jestes opiekunem z worka? opiekunowie sporadycznie odbieraja tel od zwyklych pracownikow, chetnie od( usunięte przez administratora )ktorzy w pracy ustepuja innym. firma istnieje dlatego, ze nie ma pracy w naszym kraju i jestesmy zmuszeni zgadzac sie na takie traktowanie. co do mieszkan to podobno w biurze w\Polsce mozna zobaczyc ich foto [ pokoje umeblowane przez ludzi mewblami z wystawek]. . ja wytrwalem dwa lata, probujcie, pozdrawiam
kogut70 2011-02-25 11:57:30
do zbyszka,chyba nigdy nie pracowales w zadnej innej agencji pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!
mateusz 2012-02-07 18:33:47
czy ma ktoś jakiś namiar na dobrą uczciwą parce w holandi? jestem z elblaga i mam zamiar wyjechać tam z dziewczyną, albo może jest ktoś kto ma już tam wyrobione znajomości, żeby wyjechać beż żadnych pośredników, proszę o pomoc
moje gg ( usunięte przez administratora )
Egon77 2012-06-20 22:00:14
Witam. Mam pytanie orientujesz się może ile teraz Work Support płaci na godzinę za pracę w Holandii? (chodzi mi o pracę przy mięsie). Pozdrawiam.
Monika. G. 2012-06-22 12:53:49
Do Egon 77
Niestety niewiem jaka jest teraz stawka godzinowa w Worku wiem ze jest jedna stawka niema ze na miesie czy na kwiatkach. Kazdy ma swoja stawke w zaleznosci od wieku. A wiecej mozesz sie dowiedziec telefonicznie w biurze w Elblagu podaje nr.( usunięte przez administratora )***Pozdrawiam***
1
Atma 2012-06-22 20:16:18
Niestety na start w Holandii nie możliwa jest praca bez pośredników , trzeb zawsze zacząć od biura pracy. Z czasem jak nauczycie się holenderskiego można wyżej mierzyć. Dobra rada jak nie znacie dobrze angielskiego to w ogóle nie pchajcie się tu. ( usunięte przez administratora ).. na wszystkim jak się n ie dogadacie.
po prostu ja;) 2013-03-03 17:34:23
Hej Magda pisze wylacznie z sprawa do cie. co to za drug E106 a i nie moge kokrzystac z ubezpieczenia w pl co wiesz na ten temat?
ciekawa:) 2013-06-09 22:29:40
słuchaj mam pytaniewy czy potracaja z wypłaty
maka 2013-09-16 12:21:27
Hej!
Dlaczego tak trudno się dostać ze słabym angielskim?Chociaż to trochę ściema bo znajomi wyjeżdżają a ja nie mogę.
2013-10-18 17:43:18
Praca w Work Support-totalna porażka!!!!!!!!!!!!!!!Pracowałem w tym roku[daty oczywiście nie podam] przez biuro w Elblągu na szklarni z papryką w ok. Utrechtu.
Praca jak praca ,holendrzy wymagają zaangażowania,więc trzeba było zasuwać aż miło.
Ale praca to nie wszystko-chodzi o warunki i podejście firmy, a konkretnie niektórych koordynatorów w stosunku do pracowników a szczególnie tych starszych,podejścia do nagłych i nieprzewidzianych sytuacji- ze strony co niektórych [usunięte przez moderatora] jej nie otrzymacie, a nie daj boże gdyby taka sytuacja zdarzyła się w piątek,sobotę lub w niedzielę-od popołudnia w piątek ten pan jest nieuchwytny!!! a zgłoszenie nagłej sytuacji jemu zakrawa na cud!!!!a niestety tacy pracownicy rzutują na całokształt opini o firmie jako całości.warunki mieszkaniowe i ich standard-3- [na większości lokacji brak internetu,polskiej tv,brak lodówek,pralek [te co są to zabytki]
dbałość o pracownika-3-, przestrzeganie zapisów umów przez firmę w stosunku do pracownika,przestrzeganie zapisów układu zbiorowego ABU-CAO- 2 !!!nie dkładanie obowiązkowych odpisów godzin urlopowych-[za każdy przepracowany tydzień-4 godziny płatnego urlopu-wynika to z przepisów holenderskiego kodeksu pracy i CAO]Ogólnie biorąc pod uwagę jeszcze kombinacje związane z obowiązkowym ubezpieczenie zdrowotnym-jak się okazało nie została odprowadzona przez firmę składka ubezpieczenia zdrowotnego,mimo że pracowałem .... Wiem wielu powie że jest inaczej , ale to jest głos osób uwikłanych w malutkie układziki,uprzejmie informujących tam na miejscu-takie małe polskie piekło stworzone dla polaków przez polaków!!!
1
pRZEMEK 2013-11-14 09:31:49
jedzie ktos w ten weekend przez work support ?
1
Rademenes 2014-02-20 13:54:02
Ja planuje ale na kwiecien po kursie magazyniera:D
oszukany 2014-02-23 22:14:52
(usunięte przez administratora)!Unikać i omijać
Piotr 2014-10-27 14:48:11
Jedzisz tam do pracy a poprzednicy jk zostawiaja po sobie syf to nic z tym nie zrobisz pracowalem troche w NL mieszkalem w kazdych warunkach w zlych i dobrych idzie sie do wszystkiego przyzwyczaic jedzisz tam napewno na pare miesiecy a nie mieszkac tam na stale
Sebastian1900 2014-10-30 14:14:30
Ja jade jutro to Veenendaal do pracy na magazynie ? wie ktos cos na ten temat jak warunki mieszkalne itd? jest internet?
zły 2014-12-23 09:53:19
witam wszystkich powiem tak do wszystkich którzy pisza dobre opinie zanim napiszecie to sie zastanówcie jedyna normalna osoba jest Pani Agnieszka reszta kordynatorków smiesznych to sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracuje troche w tym horym biurze i od 6 miesiecy oskubali mnie o jakies 400e jezeli ktos nie ma wyjscia niech sobie prubuje pracowac przez to biuro a ci co maja to niech omijaja i ostrzegaja znajomych przed tym biurem załuje ze zaczołem prace w tym biurze
zły 2014-12-23 09:56:52
9,54 brutto
radzio 2015-02-25 23:27:01
Na jakim stanowisku jest to 9,54 brutto i w jakiej walucie? W ogóle to może ktos potwierdzić ten rzad stawki, bo opinia była tak krótka, że mógł dodac ją ktoś, kto nawet nie jest związany z work support, zrobił to dla żartu, czy ze złości lub jest z konkurencji. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam serdecznie!
nick 2015-03-12 18:51:11
Nie polecam jedno wielkie (usunięte przez administratora) wywala cie z pracy i z hotelu po miesiacu . Wyplaty na oczy nie zobaczysz .
KM 2015-04-30 16:10:50
Wszystkich oszukanych przez SFS i biuro z Elbląga "Wszystko Dla Ludzi" PPHU S.C. Danuta Życka Senden Antoon. Proszę o kontakt: oszukaniprzezDanuteZycka@wp.pl
3
pracownik 2016-01-28 15:52:31
wraz z kolegami pojechaliśmy pracować do Holandii. dwie osoby miały isc na produkcje a dwie osoby na magazyn na wózki widłowe. Raz nie dojrze ze trzeba było dojechać do pracy 60KM w jedna stronę to wszyscy robiliśmy w masarni dwóch na produkcji a dwóch na takich myjkach. po 3 tygodniach pracy kolega dostał tylko 50 euro wypłaty na konto ch.. wie czemu. nie polecam tej firmy ja miałem dłużej tam posiedzieć ale nie mogłem ale za takie pieniądze na pewno bym bue pracował warunki mieszkaniowe było w hotelu takim roboczym.... JESZCZE RAZ NIE POLECAM
Poszkodowanu 2016-05-19 13:12:48
Agencja ''wszystko dla ludzi'' z Elbląga obecnie nazywa sie ''To Send International" Ta sama firma i ci sami oszuści, Ton Senden i Danuta Zycka, jesli chcecie wysłać swoje dzieci przez tych oszustów do pracy , to polecam. Kazdy kto opuszcza terytorium Polski i jedzie do pracy przez te biuro, zostanie na 100% oszukany, poproscie o dane przyszłego pracodawcy o okazanie kontraktu współpracy i zdjęcia zakwaterowania..... zapytajcie jaka ponoszą odpowiedzialność jesli okaże sie ze warunki zatrudnienia sa inne niż wam wmawiali .
Zostaw swoją opinię o Work Support - Elbląg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Support