brak logo

SIPMA S.A.

Lublin

Opinie o SIPMA S.A.

bikuś 2009-12-21 15:47:04
Firma uporządkowana. Można się wiele nauczyć i zdobyć jakieś doświadczenie. Małe zarobki. Polecam szczególnie absolwentom. Zresztą takich głównie rekrutują.
anonim 2010-01-24 20:35:34
bikuś - 2009-12-21 15:47:04

Firma uporządkowana. Można się wiele nauczyć i zdobyć jakieś doświadczenie. Małe zarobki. Polecam szczególnie absolwentom. Zresztą takich głównie rekrutują.

małe zarobki wszystko zalezy od oczekiwan, a ile taki absolwent dostaje?
otto 2010-10-28 21:33:36
Czy SIPMA jeszcze istnieje ?
hmmm 2011-12-03 01:28:58
najgorsze jest to ze chcą ludzi mało inteligentnych, bo mądrych i pracowitych tam nie chcą, fakt ludzie pracują tam całe życie ale za jaką cenę??? więcej nic nie powiem bo nie warto:0 (były pracownik na kierowniczym stanowisku:)
4
BYły absolwent 2012-01-02 03:41:13
Zaaplikuj to się dowiesz
Gucio 2012-01-21 13:06:59
czy ktoś orientuje na jakie zarobki można liczyć na stanowiskach kierowniczych?
inżynier 2012-05-29 22:03:28
Firma duża, dobra jak na staż, bardzo duże wymagania jak na najniższe zarobki w okolicy. Polecam jak na staż (bezpłatny), jeżeli szukasz pracy z której masz utrzymać rodzinę - szukaj gdzie indziej!
anonim 2012-07-11 23:02:38
Sipma jest ok.Na lody zarobisz.
1
ex pracownik 2012-12-12 21:27:23
mała kasa, duża rotacja i duże wymagania:))) jak za taka kase
3
x 2013-01-25 12:56:47
W jakim czasie (kilka dni, tydzień, miesiąc) i czy w ogóle informują o wynikach rozmowy kwalifikacyjnej? W przypadku negatywnego wyniku też informują?
Rar 2013-04-01 18:59:48
Nie informują o negatywnym rozpatrzeniu, gdy jest ktoś na szybko potrzebny to w dwa dni jest wiadomość. Jeśli osoba na dane stanowisko jest tylko potrzebna a nie konieczna to po miesiącu moga się odezwać że się decydują.
lolek 2013-05-02 20:28:47
A co sądzicie o praktykach w simpie? Chodzi mi o dział technologów lub konstruktorów. Łatwo się dostać na praktykę? Da radę coś się nauczyć?
engineer 2013-05-07 00:17:45
Witam!
Myślę, że jeśli aplikujesz do tej firmy to dużo nuczysz się jako przedstawiciel handlowy ale jeśli chcesz się nauczyć czego na temat maszyn to lepiej znajdź jakiś większy serwis. W oklicach Lulina to trochę problem ale zawsze można trochę dojechać. ale to tylko moja opinia. na jakie stanowisko chcesz aplikować?
kruk 2013-07-11 18:54:05
Brak słów aby opisać firmę chcesz to sprawdź .
2013-10-19 21:07:59
i gdzie te opinie ?
Polak mały 2014-01-12 11:04:52
Brakuje opinii bo ludzie nie mają o czym pisać
anonim 2014-01-25 18:30:57
Ogólnie zle zarządzana firma (usunięte przez administratora)i wielkie oczekiwania jak za 1500 zł netto
anonim 2014-07-03 22:24:31
docenić może ,człowieku pracownik fizyczny jest nikim , poprawia błędy , brak logicznej organizacji pracy.
były prac. 2014-07-17 17:37:03
(usunięte przez administratora) Kary, nagany, upomnienia, brak motywacji do pracy. Kultura osobista przełożonych pozostawia wiele do życzenia. Donosicielstwo i podlizywanie się. Wszechobecny bałagan, niby legalne okradanie pracowników i tak z marnych zarobków. Wymyślony przez jakiegoś idiotę, jakiś Kodeks Etyczny, który działa tylko w jedną stronę.
Jesteś mądry i inteligentny? Długo miejsca w tej firmie nie zagrzejesz. Chyba, że naprawdę jesteś wielkim fachowcem, co wcale nie oznacza, że będziesz doceniony.....
były 2014-09-07 18:15:37
Praca w sipmie trwa od godz.6-14.15,jak opuścisz stanowisko pracy o 14.14 to możesz dostać naganę,jak za szybko się przebieżesz i na bramie znajdziesz się o godz.14.19 to także możesz pisać wyjaśnienie na piśmie jak w cztery min.mogłeś się wymyć i przebrać,Więc decyzja należy DO CIEBIE POWODZENIA
nie polecam 2014-09-25 14:39:24
Swego czasu byłem u nich na rozmowie kwalifikacyjnej.
Proces rekrutacji i zakres wymagań/obowiązków był absolutnie NIE adekwatny do oferowanego wynagrodzenia, więc im podziękowałem.
(Rekrutacja i oczekiwania były na poziomie firm zagranicznych np. Gillette, Indesit -z którymi to miałem do czynienia..)
Demiurg (nie Deming) 2015-01-16 20:08:56
Systemowo Ideowa Porażka Małych Autokratów (SIPMA)
Tak tak, to już etap arogancji władzy panowie K...
Koniec blisko.

4
nikos823 2015-04-01 23:55:45
Ogólnie pracuje tam od 3 lat i dla osób kreatywnych i z głową na karku oraz z fachem w ręku jest tam miejsce.Zarobki doszly do 3tyś brutto + premie nagrody ale to nie zawsze i jest światełko na kilka setek do góry ale myślę,że.to max..Podejście do pracownika jest ok.jedyna wada jaka mi się nasuwa to okrajanie premii,nagród za L4 no i organizacja czasem jest kiepska..
2
jaga 2015-06-17 12:08:11
Firma rodzinno kolesiowa. Zasada że stałe są tylko zmiany sprawdza się i kto sam nie odejdzie tego zwolnią. Przykładem ostatnie zwolnienia księgowych, inżynierów, z produkcji. Kto młody ten sam ucieka. Kto dochodzi do 60-tki tego zwolnią. No i bajeczne nagrody dla prezesostwa.
boo 2015-11-13 11:30:35
Tytuły to się kupuje. I to wcale nie drogo.
były pracownik 2015-11-16 10:00:33
SIPMA nie jest taka zła...zarobki dla pracowników fizycznych ok 2500 brutto plus premie za wykonanie planu produkcji, plus nagrody pienieżne na swieta,wakacje, "szybka stówa" (za pomysł i zdrożenie na produkcji), wakacje dla dzieci pracowników, dofinansowania do karnetów na basen, ZFŚS działa całkiem sprawnie. Jeśli jesteś fachowcem, masz glowę na karku i kierownika który to zauwazy masz szansę na dobrą pracę i zarobki, w najgorszym wypadku zdobędziesz doświadczenie. SIPMA to przede wszystkim LUDZIE. Po odejsciu nadal milo wspominam, zdobylem doswiadczenie i jestem dumny ze moglem tam pracowac.
1
prawdziwy byly pracownik 2015-11-25 21:12:33
Chyba kolkolego/kolezanko nadal tam pracujesz i piszesz bzdety. Dlaczego nie podasz konkretnych kwot tych dofinansowan do karnetow basenow wczasow pod grusza ?! Smieszne kwoty. Wczasy 168 zl tylko na pracownika. Dofinansowanie do karnetow tylko do wybranych instytucji. Itp itd. Papier wszystko przyjmie. Wazelina wazelina poganiana. Jesli chcesz sie utrzymac to musisz kablowac gorze i ludzi traktowac zle......mozna ksiazke napisac.
miłosnik rolnictwa 2016-01-05 14:56:19
Praca i ogólna atmosfera kiepska na "produkcji"źle organizowany czas pracy przez tzw mistrzów zawodu. praca wykonywana często chaotycznie ciągle poganianie pracownika bo plan trzeba wyrobić(spawacz:nie liczy się jakoś pracy a ilość detali wykonanych cyt." serwis pojedzie naprawić"). dobre pieniądze to tylko dla agentów którzy na każdym kroku sprzedadzą kierownikowi. zarobki okolu 2500 na rękę sumowaniu wszystkich dodatków po 7 latach.
RWTG 2016-01-06 15:42:20
Panie "hod" skąd wiesz że firma jest wypłacalna, skoro po pierwszym zdaniu widać że "niby" tam nie pracujesz?
A czy w ogóle istotne jest to, że są wypłacalni jeśli tak mało płacą? Ludzie zazwyczaj przychodzą do pracy po to by zarabiać pieniądze a nie żyć w świadomości że pracują w wypłacalnej firmie.
tabero 2016-01-17 19:37:15
Obecnie jestem pracownikiem SIPMY ...
słyszałem różne opinie ale ja tam pracuję od ponad 10 lat. Jestem zadowolony ... wypłaty są na czas, często są premie, dodatki, wyjazdy sponsorowane przez zakład.
Jeżeli szukasz pracy na dłuższy czas to jest to miejsce dla Ciebie ..
A wbrew pozorom to nie jest jakiś kołchoz :-P ... ma się także dużo czasu na kawę, fajkę, bajerę ale pod warunkiem że zrobisz swoje ;-)
1
incognito 2016-03-09 22:08:43
Firma z misją, wizją i halucynacjami właściciela. Powiedzcie to komukolwiek kto tam pracował, a zobaczycie czy się z tym nie zgodzi.
5
mens 2016-08-10 10:51:16
Na początku zjadasz bardzo dużo nerwów tak jak wszędzie fachu się nauczysz ale zarobki takie że rodziny nie utrzymasz. Jest tam szkoła życia.
gutek prutek 2016-08-10 10:56:33
Bawią się w wielką korporacje gdzie im tego brakuje. To kwestia czasu kiedy firma upadnie. Tam tylko się zaczepic jeśli nie masz doświadczenia i uciekać bo psychicznie Cię wykonczy atmosfera.
4
aaaaaa 2016-08-10 22:18:18
Gutek ile moze zarobić magazynier? Jak z premiami?
Spawacz 2016-09-12 20:25:39
Psycha siada pracowałem tam zarobki nędza ,i kierownik latający ja cichy paw nic ci nie powie tylko zabierz z uśmiechem premie
1
Tomek 2016-09-14 11:16:01
Chyba ktoś z zazdrości pisze te hejtujace firmę niektóre opinie. Z tego co wiem to firma jest potężnym producentem maszyn rolniczych i nie tylko ponieważ w swojej ofercie posiadają spawanie czy malowanie maszyn i inne pokrewne rzeczy, poza tym zdobyli wiele prestiżowych nagrod
1
nowy 2016-10-30 22:10:51
Z mojego punktu widzenia mają fajne podejście do wdrożenia nowego pracownika :P - cykl spotkań z doświadczonymi pracownikami z różnych działów, przewodnik dla pracownika na temat zasad panujących w firmie, itp, itd, na dodatek prywatna opieka medyczna (co nie zdarza się często, nie oszukujmy się)
1
xyz 2016-11-02 13:23:03
Tak, pracuję w SIPMA S.A. I nie jest to moje pierwsze miejsce pracy. Wiem jedno: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Oczywiście - są firmy oferujące lepsze warunki, niż SIPMA, ale jest też mnóstwo firm oferujących warunki znacznie gorsze. Kilka faktów: firma działa pod marką SIPMA od ponad 20 lat, ale historia firmy sięga znacznie dłuższego okresu czasu (to nie jest firma krzak, która nie wiadomo skąd się wzięła i jak długo przetrwa); zawierane są umowy o pracę (nie zlecenia i inne śmieciówki); pensje wypłacane są regularnie; firma odprowadza składki ZUS i podatek; pracownicy mają finansowane posiłki; pakiet usług medycznych; urlopy i "długie weekendy" nie są żadnym problemem; pakiet socjalny jaki jest, to jest, ale jest (choć firma wcale nie musi go tworzyć). Firma oferuje możliwości rozwoju zawodowego. Dobrzy, zaangażowani i myślący pracownicy są doceniani. Pensje są niskie - wysokość wynagrodzenia nie jest tajemnicą w momencie podpisywania umowy, jeśli Ci nie odpowiada, nie podpisuj umowy. Zasady, obyczaje, zwyczaje - swoboda prowadzenia działalności gospodarczej daje przedsiębiorcom prawo dowolnego kształtowania tych elementów. Oczywiście, że nie muszą Ci się podobać - zmień pracę.
2
praktykant2016 2016-11-02 14:10:18
Praktyki są ok, zdobyłem pierwsze doświadczenia, fajne wnętrze firmy oraz ludzie, którzy służyli mi pomocą przy obsłudze solid edge, poznawaniu dokumentacji technicznej, w końcu coś praktycznego, polecam
1
ZNOWU JA!!! 2016-11-03 11:46:10
Hej Prezesie!

Płacisz już komuś po irlandzku czy dalej tylko sobie?

BRAWO TY!!!
Efg 2016-11-03 12:53:38
Odbylam w SIPMA 3-miesieczne praktyki studenckie w biurze prawnym i cenie sobie ten czas. Dużo się nauczyłam, poza tym w całej firmie panuje miła atmosfera, dzieki której dobrze się pracowało. W porównaniu z innymi miejscami, gdzie można zdobyć doświadczenie podczas studiów ta firma wypada naprawdę nieźle.
1
nick00 2016-11-08 17:39:57
Pracowałem tam kiedyś i muszę przyznać,że firmę nawet dobrze wspominam. Duże rozpoznawalne przedsiębiorstwo.
zorientowany 2016-11-13 18:10:19
Z tego co slyszałem firma oferuje różne dofinansowania np. na okulary korekcyjne, można też korzystać z organizowanych szkoleń
Zostaw swoją opinię o SIPMA S.A. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SIPMA S.A.