logo Elektroskandia Polska

Elektroskandia Polska

Poznań

Opinie o Elektroskandia Polska

Ekspert 2015-12-15 11:41
Tak, to prawda. To nie jest już plotka tylko oficjalne info
3
* 2015-12-15 13:26
Gdzie masz tę oficjalną informację bo w necie nic nie widzę.
Ekspert 2015-12-18 14:17
Na niemieckich portalach branżowych
3
* 2015-12-18 15:39
a możesz podać nazwę takiego portalu??
eh 2016-01-11 08:36
Chyba żartujesz. Te prowizje to jakiś cyrk.
3
trele 2016-01-14 06:30
Ta, ma kwartał to będzie.
KUKI 2016-01-22 14:21
Zgadzam się w 100% Mają pretensje do całego świata, że tam pracują i mają klientów. N bazarze przy sprzedaży jajek milsza obsługa. Buractwo!!!
9
KOSMAKOSMA 2016-02-04 09:18
Co się dzieje ze sprawą połączenia FEGI z ELEKTROSKANDIĄ?
koniu 2016-02-13 04:55
ale zabawne to co sie w tej firmie wydarzyło :):) że też przyjęli do pracy kogoś takiego jak były milicjant i że tak się zachowuje. może to i dobrze bo nie trzeba tam przychodzić a i tak wiadomo co to za irma. ten kieronik administracyjny też. naprawde nawet nie wiedział jak zastraszyć tego pobitego jak lizył że będzie siedział cicho :):):) mogł naslać jeszcze raz milicjanta :P znam inne typy co oszukują a potem szantażują ale czegoś takiego....:)
1
Sprzedawca fegi 2016-02-13 12:09
Fega oficjalnie mowi o polaczeniu z elektro. Trwa dyskusja co do nazwy. Pewnie zostanie fega. A elektro nie musi juz budowac magazynu bo bedzie w naszym. Tylko czytniki kodow musza wprowadzic.
pracownik 2016-02-15 22:59
Ja pracuje w tej firmie juz 5 lat i nikt nigdy mnie nie obraził, pensje zawsze dostaje na czas, na szkolenia wysyłają i o integrację pracowników tez dbają. Zarząd nosa nie zadziera, atmosfera fajna a jak się wykazujesz to tez potrafią docenić. Jak nie chcesz to nie pracuj, najlepiej siedzieć, kase chciec, nic nie robić i mieć pretensje... to zawsze działa w dwie strony. Ja nie narzekam - "obozów pracy" nie brakuje w Poznaniu a mi tu dobrze
1
febo 2016-02-23 18:42
Elektroskandia to właściwie firma czy przedszkole? Bo z tego co czytam wynika, że raczej przedszkole. Nie znam drugiej takiej firmy, w której pracownik tupałby nóżkami bo kolega mu się nie podoba to go kierownik ma zwolnić. Czy aby ten pan co przytupywał i się wypinał był dorosły? Praca to takie miejsce gdzie traktujemy się poważnie ;) Pan który został pobity mówi, że kierownik Błażej zachowuje się jak dzidziuś. To miło o nim świadczy, że go tak chwali. Ale drogi panie proszę uważać! Mój siostrzeniec ma 4 latka i zachowuje się nieco bardziej poważnie. Jego stan zdrowia też jest dużo lepszy niż Błażeja. Może można spróbować w Henselu? Jest na tej samej ulicy
3
borewicz 2016-03-23 15:23
przypominam że ze względu na zachowanie wobec ochroniarza w firmie była POLICJA. jak widać nikt nie chce żeby o tym było głośno. wszyscy chcą sprawie ukręcić łeb. dlatego wpis odnośnie WIZYTY POLICJI W TEJ FIRMIE został usunięty. wiadomo, ciemne sprawki najlepiej ukrywać bo jeszcze ktoś odkryje nieuczciwe sekrety
akuku 2016-03-29 15:10
ale żeście teraz dali czadu! wasza kampania mająca na celu przyciągnięcie pracownka jest tak słaba. widac od razu jak "dobrych" macie speców w tym waszym hr. nikt nie jest taki głupi aby się nabrać na te głupoty co wypisujecie aby tylko ktoś wreszcie zmarnował na was czas
1
ph 2016-03-29 15:16
DLACZEGO MARNOWAC CZAS??? SUPER FIRMA I ROBOTA. A I PREMIE NICZEGO SOBIE. CAŁY CZAS WSZYSTKIE ODDZIAŁY SIE ROZWIJAJĄ DLATEGO POTRZEBUJĄ PH. JA PRACUJĘ TU JUZ Z 10 LAT I NIE ZAMIERZAM ODCHODZIC. SAMOCHÓD DO DYSPOZYCJI PO PRACY JEST WIEC OK.
1
Kolorowa 2016-06-12 21:48
Trochę faktów
FAKTY 2016-06-12 22:13
Proszę bardzo:
-przez lata rządów MM firma stoi w miejscu, podczas gdy Ci co Tanio I Mają podbijają rynek, a Kaczorki otwierają nowe oddziały w firmie stagnajca..
-wyniki pozostawiają sporo do życzenia,
-kolejna zmiana właściela- czyżby kura nie znosiła tylu jajek?
-Panie Pawle, może czas skończyć z dowodzenia statkiem z tylnego siedzenia? Ile jeszcze nowych stanowisk powstanie dla ludzi z umierającej SPINki? Może niech MM zacznie sam podejmować decyzje?
Ciekawe tylko kiedy Pan z zagranicznym nazwiskiem zacznie robić porządki a wówczas głowy posypią się gęsto...
2
FRI3ND 2016-06-13 08:59
Sytuacja w ELEKTROSKANDII to analogia naszgo państwa niby jest premier, ale rządzi prezes, w ELektroskandii niby jest prezes, a zarządza pan Paweł. Obaj i prezes i Pan Paweł to ludzie z innsej epoki.
fakty 2016-06-13 13:38
penerskie i głupkowate zachowanie wobec ochroniarza najlepiej pokazuje jakie są zasady funkcjonowania tej firmy. wszystkie pozytywne wypowiedzi na forum to wypowiedzi tchórzy próbujących nieudolnie zamieść sprawę pod dywan. jak myślicie dlaczego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okradający firmę został wypuszczony?
lewan 2016-06-26 11:28
ja Panu powiem, to dobrze że Pana zwolnił. ta firma nie jest warta takich ludzi jak Pan. na pewno znajdzie Pan sobie normalnego pracodawce i żadne czuby nie będą Pana od siebie uzależniać. z tego co Pan pisze wynika że jest Pan młodym pełnym energii facetem to się Pan wszędzie przyda. a odnośnie że zgłosił Pan tego Błażeja na policję - bardzo dobrze! z pewnością policja chętnie by się więcej dowiedziała
owens 2016-06-27 13:37
to błażej powinien być zadowolony :) w końcu liczył na to że będzie mógł bezkarnie pracownikami pomiatać, a tu... miła niespodzianka :)
6
newspaper 2016-10-03 22:37
Taka dziwna cisza od czerwca.... a tu taki news dyrektor handlowy Elektroskadia J.K zwolniony....
2
ddsaaz 2016-10-04 08:42
Wreszcie się wezmą za ten rzeszowsko - lubelski dwór
3
PISPISPIS 2016-10-05 08:57
Ciekawe kim magazynier zastąpi JK. Może magazynier też dostanie kopa.
4
Dworzanin RZE/LUB 2016-10-16 18:53
Tak z ciekawości zapytam a Ty kolego/koleżanko z jakiego dworu jesteś?
Strach się przyznać?
dty 2016-10-16 20:23
@ Dworzanin RZE/LUB - chyba przesadzasz :))) poszukują Specjalisty ds. zakupów do rynku przemysłu.
1
Zorro 2016-11-18 14:55
Panowie, jakie opinie na temat pracy na magazynie w Koninku dla Elektroskandii? Jaka atmosfera, obciążenie pracą i jacy ludzie we firmie?
gienek 2016-11-30 16:38
Tez tak uwazam. Takich bezczelnych sprzedawców jak na dęblińskiej chyba nigdzie nie ma. Staruchy cieszą się, że mają stałą pracę i są nie do ruszenia. Już dawno powinni porządek z nimi zrobić. Totalne barachło.
8
Harbia Monte Christo 2016-12-01 13:57
Nie za bardzo rozumiem Twoją ripostę... mógłbyś rozwinąć temat???
a tak w ogóle to troche dziwne A.G. położył papier, A.S. połozyła papier, Łysy szaleje region powiększa a tu TAAAAAAAAAAAAKA cisza...
Okręt nabiera wody????
9
Olsen 2016-12-01 19:55
tu nie ma co gdybać przecież wszyscy wiedza ze firma idzie w dół to jest oczywiste wystarczy popatrzeć na wyniki konkurencji i porównać
wartościowi ludzie odchodzą albo im się dziękuje robi się typowe korpo to i wyniki spadają i BEDA SPADAC jeszcze nas Fega przejmie
7
fakty 2016-12-02 08:30
firma zwalnia ludzi. szef kurnika wywalony, marketing to samo. zatrudniają nowych za głodowe stawki a zwalniają ludzi z dużym stażem i doświadczeniem. Rejonowi mają dosyć i rzucają papiery a Jasiu szaleje na rejonie. chyba nam się nowy szef szykuje.
6
Harbia Monte Christo 2016-12-08 23:19
a swoją drogą ciekawe czy Wielki Mistrz Krzyżacki wie co się wyrabia w jego Zakonie....
3
Harbia Monte Christo 2016-12-15 18:26
Galo de Barcelos (Kogut z Barcelos)

Galo de Barcelos jest symbolem narodowym Portugalii, który reprezentuje uczciwość, zaufanie i honor. Ponadto uważa się, że przynosi szczęście.

Według legendy, dawno temu miała miejsce kradzież dużej ilości srebra w niewielkiej miejscowości Barcelos (na wschód od Bragi, w północnej części Portugalii), i nie znaleziono sprawcy czynu. Pewnego dnia zjawił się w okolicy podejrzany nieznajomy i został oskarżony o kradzież srebra. Pomimo, że zaklinał niewinność, został skazany na śmierć. Krótko przed egzekucją poprosił, aby nieżywy kogut zapiał trzy razy na znak jego niewinności. W obecności sędziego, kogut zapiał trzy razy i nieznajomy został uniewinniony.
UCZCIE SIĘ PORTUGALSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!
4
Elektra 2017-01-04 16:12
Słyszałam że firma jest fajna a tu takie komentarze. Chyba przesadzacie z tym szkalowaniem to jest nie w porządku do firmy ,która daje chleb. Wszędzie są drobne pomyłki, utarczki.
8
Warszawiak 2017-01-29 21:18
Chciałbym się spytać o warunki pracy w Elektroskandi w oddziale Warszawa ,
3
Niunia 2017-02-15 20:14
Czy oferta pracy dla handlowca w Kaliszu jest aktualna? Zrobiłam rozeznanie w terenie i to jest moje miejsce pracy oby było wolne. Ile można zarobić podstawy?
2
Pracownik 2017-02-27 07:55
Źle słyszałeś - firma nie jest fajna, stąd takie, a nie inne komentarze. Przy całej mojej dobrej woli i pozytywnym nastawieniu, nie sposób dobrze wypowiadać się o firmie, gdzie panuje chaos i bałagan. Nie chodzi tu bynajmniej o "...drobne pomyłki, utarczki..." Niezrozumiała polityka zarządu, brak wizji rozwoju firmy, niepewność jutra to uczucie stale towarzyszące pracownikom.
5
anty-hejt 2017-02-27 11:43
A Ty pracujesz w Elektroskandia? że tak wszystko wiesz? Bo jeśli tak ,to dlaczego nie zmienisz pracy? A ta "dobra wola" i "pozytywne nastawienie" pewnie dodają Ci energii by hejtować w necie na firmę, która ci płaci co? Żenada :/
5
Pracownik 2017-03-06 15:16
Nie zmieniam pracy, właśnie dlatego, że jestem pełen pozytywnego nastawienia i liczę na zmiany na lepsze. Moja dobra wola nie przeszkadza mi jednak trzeźwo oceniać sytuacji. Pisząc o braku wizji rozwoju, oraz o panującym tu bałaganie nie uprawiam hejtu, tylko trzeźwo i rzeczowo oceniam sytuację w firmie. I nikt mi za to nie płaci, w przeciwieństwie do Twojej osoby, wystarczy przeczytać kilka "pozytywnych" wypowiedzi, dodać 2 do 2 i jasno widać, że pisze to JEDNA osoba, której właśnie za to płacą. Nawet nie stara się zmieniać języka czy inaczej budować wypowiedzi. Jedna osoba, a pisze za kilka. Żałosne.
2
anty-hejt 2017-03-07 08:47
To był mój pierwszy wpis i nikt mi nie płaci za to, że wyrażam swoje wkurzenie. Tak, wkurzenie, że pracownicy piszą źle o firmie w której pracują. Jeśli się nie podoba to czas odejść i tyle. Po co mącić wodę?
Ale widać jak próbujesz manipulować informacją, jak próbujesz podważyć wiarygodność innej opinii. Szkoda że tak słabo ci idzie.
I pokuszę się o stwierdzenie, że pewnie mierzysz innych własną miarą i pewnie to tobie ktoś płaci żebyś tu wypisywał "trzeźwe" i "rzeczowe" oceny sytuacji. Śmiechu warte. Chyba nawet wiem kto "wypisuje te czeki"....
4
Julita 2017-03-08 10:55
Elektroskandia Polska w swoich ofertach pracy potrzebuje niewielu pracowników a to sygnał, iż obecnie pracujący nie odchodzą z firmy. Dla zainteresowanych pracą podam adres e-mail: poznan@elektroskandia.pl
1
Pracownik 2017-03-17 09:54
Naucz się proszę czytać ze zrozumieniem - potem wyrażaj się na forum. Pisałem, że jedynie realnie i rzeczowo oceniam sytuację. Nie próbowałem, jak mi zarzucasz podważać wiarygodności opinii innych. Ja nie kąsam ręki, która mnie karmi , ale nie jestem też bezwolny golem, jako człowiek świadomy własnego światopoglądu mam prawo wyrażać swoje zdanie / opinie, nie czyniąc przy tym nikomu krzywdy. I z prawa tego korzystam. Nie obrażam nikogo i nie wyrażam nienawiści. Zwrócę jedynie uwagę, że Twój nick nie licuje z wpisami. Obniżasz wartość moich słów, zarzucasz sprzedajność , tak jak pisałem wyżej
@anty-hejt nie pasuje do słów napisanych pod nickiem.
4
Natalia 2017-03-20 09:05
Witam, czytając wpisy widać wyraźnie, że od nastawienia do pracy zależy opinia o firmie. Kto pracuje dobrze ten chwali firmę i tyle.
8
blabla 2017-04-20 23:24
W tej firmie jedynym nieomylnym i super fachowcem jest pan prezes, bardzo ambitny, zawzięty człowiek, trzeba uważać co się mówi, bo odbiera bardzo osobiście. Uważałbym na tą firmę, nie jest zła, ale osoby zarządzające są jak "betony", nie chcą słuchać co jest istotne, jakie są realne problemy; gdzie taki stołek były logistyk dostanie...
3
Luidzi 2017-04-23 18:18
Elektroskandia miała w marcu ofertę dla handlowca. Teraz szukałem i niestety nie ma nigdzie nowych ofert?
Elektra 2017-05-11 08:53
Co nowego dzieje się w firmie? Tak rzadko pokazują się wpisy, że nie wiem co myśleć a jestem zainteresowana pracą.
ekstra-przypominajka 2017-05-13 19:47
Kierownik administracyjny hurtowni, pan błażej, dba o to, aby usuwane z tego portalu były posty obnażające jego nieuczciwe postepowanie. Gdyby miał choć odrobinę godności i honoru nie robiłby tego. W ten sposób postępuje tylko rasowy przestępca:

Jako pracownik ochrony pilnowałem hurtowni Elektroskandia w Poznaniu na ulicy Dziadoszańskiej. Podczas pierwszego dyżuru poznałem tam człowieka, który notorycznie powtarzał sam o sobie: "jestem policjantem. jestem policjantem". To był ochroniarz, który od niedawna tam pracował. Na jego dyżurach kilkukrotnie dochodziło do kradzieży kabla, zawsze z tego samego miejsca, wartego kilka tysięcy złotych. Pan ten stwierdził, że kierownik administracyjny hurtowni, pan Błażej J. który jest tam odpowiedzialny za ochronę, zadecydował, że koszta skradzionego kabla pokryją wszyscy zatrudnieni tam ochroniarze, jak się wyraził: "również ty, ponieważ jesteś nowy". Powodem miało być to, że kradzieże mają miejsce na jego zmianie, a kierownik Błażej J. jest jego kolegą.
Tuż po północy udało mi się schwytać osobnika, który okradał hurtownię. Przecięcia siatki w miejscu kradzieży dokonał on na oczach kamery, z której widok miał tylko drugi ochroniarz, ten podający się za policjanta. Najwyraźniej spał i dlatego nie miał jak zareagować. Policja odebrała zatrzymanego. Niedługo później dowiedziałem się od przełożonych i kolegów, że pan, który mówi o sobie, że jest policjantem, lubi kraść klucze pracowników obiektu i podrzucać je innym ochroniarzom, oraz że wcale nie jest policjantem, tylko był w przeszłości milicjantem. Wraz z Błażejem J. wyeliminował z hurtowni jednego z najlepszych ochroniarzy, podrzucając mu skradziony klucz.
Mnie zaczął szantażować, że do spółki z kierownikiem administracyjnym, będącym jego kolegą, wyrzuci z pracy. Gdy tylko z zakładu wychodził personel przychodził na mój posterunek, wypinał się i skakał wrzeszcząc na cały obiekt, że mnie pobije i że mnie tak załatwi (razem z kierownikiem administracyjnym Błażejem J.), że wyląduję pod mostem.
Zgłaszałem to moim przełożonym, jednak zachowanie tego pana nie zmieniło się. Następnie, gdy przyłapałem go jak śpi, rzucił się na mnie z zamiarem pobicia. Wyszedłem cało dzięki włączeniu "napadówki". Również przy grupie interwencyjnej człowiek ten mnie wyzywał. Tuż przed pójściem do domu podprowadził kolejny klucz i usiłował mnie w to wrobić
Wydał także polecenie kierownikowi administracyjnemu, aby mnie zwolnił, co ten uczynił. Nie interesowało go, że doprowadziłem do ujęcia człowieka, który okradał jego pracodawcę!!
4
Normalny 2017-05-16 16:11
Po lekturze wpisów jestem zniesmaczony i nie wiem co mysleć. Ma ochotę aplikować tylko dobrze jest wiedzieć jakie warunki finansowe mogę otrzymać w przybliżeniu jako handlowiec?
Ziomek z pachnowoli 2017-05-17 21:03
To nie dwór to folwark w którym przydaloby sie w końcu posprzątać. Całymi rodzinami robote w hurtowni mają i za jedną benzynę ze wsi do miasta jeżdżą. Takiego nepotyzmu jak w lubelskim to chyba nigdzie nie ma. Muszą mieć niezłe plecy w centrali, skoro jeszcze syna na przedstawiciela wkrecili. Całą familią rządzą, jakby to ich firma była. Kiedy to kumoterstwo w końcu sie skończy!
6
Elektra 2017-05-25 21:31
@Ziomek z pachnowoli Myślę, że zupełnie niepotrzebnie piszesz taką opinię o firmie. Uważam, że powinnam zajmować się w pracy swoją robotą i jeśli szefostwo dobrze kieruje firmą to niech sobie dobierają ludzi
1
Zostaw swoją opinię o Elektroskandia Polska - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektroskandia Polska