logo Elektroskandia Polska

Elektroskandia Polska

Poznań

Opinie o Elektroskandia Polska

ooo 2015-09-29 06:36:07
Jeśli już zdecydowałeś się na hurtownię to idź do konkurencji. Jak jesteś ambitni i pracowity to każdy Cię doceni. Szkoda tracić czasu na Elektroskandię. Tam nikt nie ma pomysłu jak ten biznes poprowadzić.
4
beria 2015-10-29 16:48:39
Zajrzyjcie proszę na linka:

(usunięte przez administratora).
to dowiecie się pewnych ciekawych rzeczy :)
1
kimsik 2015-10-29 18:39:34
(usunięte przez administratora).. każda firma jest(usunięte przez administratora).w Polsce zaczyna się od nowomodnych wyzyskiwaczy
1
* 2015-11-08 21:44:28
Jak tu mają pracowac ludzie jesli sie szuka każdego sposobu na odebranie premii. Wskaźników coraz wiecej a kasy coraz mniej. O PH nie wspomne. Starzy pracuja a nowi albo odchodzą albo się ich usuwa.
2
@ 2015-11-08 21:56:21
Jakie nadgodziny? Od 10 lat jestem na magazynie i nie ma nadgodzin. Tylko że magazyn w pyrlandii pamięta chyba Gierka. Zero nowoczesnosci dla poprawienia komfortu pracy i wysylek terminowych.
mietek moczar 2015-11-10 16:27:40
Kierownik administracyjny hurtowni, pan błażej, dba o to, aby usuwane z tego portalu były posty obnażające jego nieuczciwe postepowanie. Gdyby miał choć odrobinę godności i honoru nie robiłby tego. W ten sposób postępuje tylko rasowy przestępca:

Jako pracownik ochrony pilnowałem hurtowni Elektroskandia w Poznaniu na ulicy Dziadoszańskiej. Podczas pierwszego dyżuru poznałem tam człowieka, który notorycznie powtarzał sam o sobie: "jestem policjantem. jestem policjantem". To był ochroniarz, który od niedawna tam pracował. Na jego dyżurach kilkukrotnie dochodziło do kradzieży kabla, zawsze z tego samego miejsca, wartego kilka tysięcy złotych. Pan ten stwierdził, że kierownik administracyjny hurtowni, pan Błażej J. który jest tam odpowiedzialny za ochronę, zadecydował, że koszta skradzionego kabla pokryją wszyscy zatrudnieni tam ochroniarze, jak się wyraził: "również ty, ponieważ jesteś nowy". Powodem miało być to, że kradzieże mają miejsce na jego zmianie, a kierownik Błażej J. jest jego kolegą.
Tuż po północy udało mi się schwytać osobnika, który okradał hurtownię. Przecięcia siatki w miejscu kradzieży dokonał on na oczach kamery, z której widok miał tylko drugi ochroniarz, ten podający się za policjanta. Najwyraźniej spał i dlatego nie miał jak zareagować. Policja odebrała zatrzymanego. Niedługo później dowiedziałem się od przełożonych i kolegów, że pan, który mówi o sobie, że jest policjantem, lubi kraść klucze pracowników obiektu i podrzucać je innym ochroniarzom, oraz że wcale nie jest policjantem, tylko był w przeszłości milicjantem. Wraz z Błażejem J. wyeliminował z hurtowni jednego z najlepszych ochroniarzy, podrzucając mu skradziony klucz.
Mnie zaczął szantażować, że do spółki z kierownikiem administracyjnym, będącym jego kolegą, wyrzuci z pracy. Gdy tylko z zakładu wychodził personel przychodził na mój posterunek, wypinał się i skakał wrzeszcząc na cały obiekt, że mnie pobije i że mnie tak załatwi (razem z kierownikiem administracyjnym Błażejem J.), że wyląduję pod mostem.
Zgłaszałem to moim przełożonym, jednak zachowanie tego pana nie zmieniło się. Następnie, gdy przyłapałem go jak śpi, rzucił się na mnie z zamiarem pobicia. Wyszedłem cało dzięki włączeniu "napadówki". Również przy grupie interwencyjnej człowiek ten mnie wyzywał. Tuż przed pójściem do domu podprowadził kolejny klucz i usiłował mnie w to wrobić
Wydał także polecenie kierownikowi administracyjnemu, aby mnie zwolnił, co ten uczynił. Nie interesowało go, że doprowadziłem do ujęcia człowieka, który okradał jego pracodawcę!!
5
HR 2015-11-10 17:58:25
Pana wpisy zostały usunięte na prośbę działu HR ponieważ były i nadal są niezgodne z prawdą i dotyczą Pana Pracodawcy a nie bezpośrednio firmy Elektroskandia Polska.
Pracownicy Elektroskandii nie mają wpływu na zatrudnianie i zwalnianie osób z innych firm. Poza tym jest wielu świadków sytuacji które Pan opisuje i ich wersja bardzo się różni od tej którą Pan opisuje.

Bardzo więc proszę nie wypisywać oszczerstw pod adresem niewinnych osób - naruszanie dobrego imienia /tzw. zniesławienie/ jest przestępstwem.

Powyższą opinię powinien Pan zamieścić na stronie swojego pracodawcy.
1
@ 2015-11-11 19:32:40
Twierdzisz że handlowcy mają dobre warunki? To sie tam zatrudnij i wtedy zobaczysz. Moi koledzy z filii wiecznie narzekają na wyplaty. A obratu wcale nie małe. U konkurencji mieli by wiecej. Ale czekaja na obiecywane zmiany.
3
odpowiedź 2015-11-13 20:12:42
a to ciekawe. zostałem poinformowany przez moich przełożonych, co było powodem zwolnienia mnie. to Pan wypisuje nieprawdę, po to, aby "umyć ręce" od całej sprawy. jeśli to Panu pomoże, to przypomnę, że na obiekcie wówczas była próżnia, a moment, w którym pan nazywający się wszem i wobec policjantem, rzucił się na mnie, został uwieczniony na kamerze. no, chyba, że w celu osłaniania go nagranie to zostało usunięte. ciekawe więc, o jakich "świadkach" pan mówi. wymyślił ich Pan sobie po prostu, widząc, że na nowo zamieszczam niewygodną dla Pana prawdę, postanowił zamieścić swoje kolejne kłamstwa. ten post z pewnością również zostanie usunięty. jeśli uważa Pan, że popełniam przestępstwo, to proszę mnie podać do Sądu. chętnie się tam z Panem zobaczę. ale wtedy jednak musiałby Pan przyznać się do winy. życzę Panu dużo szczęścia i samej uczciwości w życiu :)
2
ha ha ha 2015-11-14 21:49:42
pan błażej zachowuje się jak mały dzidziuś, wyskakując z tym tekstem o swoich świadkach. dziecko w przedszkolu również, jak zostanie złapane na biciu kolegów to krzyczy "ale to on zaczął! ja mam całą klasę świadków". jeżeli wyobraża sobie pan błażej, że ta linia obrony mu pomoże to wyrazy współczucia. zrobił już sobie krzywdę kryjąc "policjanta" :) i robi sobie kolejną mówiąc o świadkach. jedyni świadkowie, którzy mogą w tym temacie coś powiedzieć, to ochroniarze, którzy również byli zastraszani i wyzywani przez tamtego pana, korzystającego z poplecznictwa pana błażeja, które również jest przestępstwem. są to m.in. pan Grzegorz, który został zwolniony przez pana błażeja po podrzuceniu mu skradzionego klucza, albo nawet pan, którego "policjant" wyzywał, szantażował zwolnieniem z pracy, twierdził nawet, że przyłapał go na kradzieży jedzenia ze stołówki oraz kradzieży swojej torby. kiedy chciał powiedzieć o tym panu błażejowi, ten zaczynał swoją histerię. a więc: uczciwego ochroniarza pan błażej próbuje brać "na świadków", pana Grzegorza "na podrzucony klucz", kolejnego "na krzyk". zachowania rodem z kryminału
3
kiss 2015-11-16 08:56:08
NAjlepiej od razu zgłosić sprawę na policję i do prokuratury. To najszybsza droga rozwiązywania takich problemów
2
cisco kid 2015-11-16 16:33:17
aż wstyd że pan KIEROWNIK ADMINISTRACYJNY! wykonał polecenie gościa który tak bezczelnie opowiadał o młodych pracownicach jego firmy. rzucał do tego młodego pana który zamieścił pierwszy post w temacie zdaniami m.in. "ch... ci staje jak te młode dupy tutaj chodzą! one przychodzą do mnie do budki i mi mówią że wylatujesz na nie zboczony śmieciu z py... na wierzchu". ale skoro pan błażej jest pozbawiony godności to skąd ma wziąć szacunek do kobiet?
4
Fri3nd 2015-11-20 11:04:28
Czy to prawda, że Elektroskandię przejmuje Wurth (Fega)
3
ania s. 2015-11-26 17:09:26
miałam podjąć pracę w tej hurtowni ale czytam do czego tam doszło i powiem że o gorszym przypadku traktowania pracowników w życiu nie słyszałam. miałam szefów którzy nawet mnie obrażali ale zeby bić i jeszcze zamiatać pod dywan. wolę za mniejsze pieniądze ale być traktowana
3
beka z ochrony 2015-11-27 14:57:22
Zapewniam Cię że nikt nikogo nie bił, szkoda że kolega który wypisuje te głupoty o Błażeju nie pochwali się z jakiego powodu wylatywał z kolejnych firm w których pilnował "porządku", albo dlaczego młody zdrowy fizycznie facet ma grupę inwalidzką (dodam tylko że odpowiednie zaświadczenia ma na kartkach koloru żółtego)- tyle w temacie i ludzie pomyślcie zanim coś napiszecie bo śmiać mi się chce że w wierzycie w te głupoty.
2
julia 2015-11-28 19:31:05
Nie dość, że ten cały błażej zachował się jak bandyta, to jeszcze wobec chorego? niewątpliwie wymagało to od niego szalonej odwagi. być może jak ma do czynienia z człowiekiem niewidomym lub na wózku inwalidzkim to zachowuje się podobnie. to naprawdę wielka hańba, że w dzisiejszych czasach w tak dużej firmie, jaką jest Elektroskandia pracuje tak perfidny osobnik. A autorowi powyższego postu gratuluję poczucia humoru. Kiedy jakaś choroba albo tragedia wymagająca przyznania grupy inwalidzkiej spotka matkę autora postu albo jego ojca na pewno również będzie mu do śmiechu. Miło wtedy będzie na niego popatrzeć :)
3
beka z ochrony 2015-12-01 12:31:46
Nie chodzi że ktoś się śmieje z chorego, tylko o to żebyście nie wierzyli temu kolesiowi, znam go i nie raz z nim rozmawiałem- wiem jaką ma bujną wyobraźnię. A odnośnie że duża firma- racja jak to możliwe żeby w tak dużej firmie doszlo do takiej sytuacji, tu wciąż przewijają się ludzie: pracownicy, dostawcy, klienci i wierzycie że ktoś kogoś pobił i jest ok? Przemyślcie to zanim coś napiszecie bo robicie z siebie idiotów ludzie..
pracownik 2015-12-03 18:49:00
Post o trwającej rekrutacji to z pewnością sprawka HR. Starają się bardzo, ale może czas na konfrontację z rzeczywistością. Może pora zastanowić się dlaczego brak chętnych na pracę w Elektroskandii. Poniższe opinie dają odpowiedź
5
white bear 2015-12-06 16:21:04
czytając poniższe posty odnoszę wrazenie ze to wspomniany blazej j. powinien otrzymać grupe inwalidzką, a nie ochroniarz. to trzeba być inwalidą umysłowym a już na pewno życiowym żeby podejmować takie decyzje jak on
3
Ekspert 2015-12-15 11:41:10
Tak, to prawda. To nie jest już plotka tylko oficjalne info
3
* 2015-12-15 13:26:58
Gdzie masz tę oficjalną informację bo w necie nic nie widzę.
Ekspert 2015-12-18 14:17:01
Na niemieckich portalach branżowych
3
* 2015-12-18 15:39:34
a możesz podać nazwę takiego portalu??
eh 2016-01-11 08:36:34
Chyba żartujesz. Te prowizje to jakiś cyrk.
3
trele 2016-01-14 06:30:41
Ta, ma kwartał to będzie.
KUKI 2016-01-22 14:21:58
Zgadzam się w 100% Mają pretensje do całego świata, że tam pracują i mają klientów. N bazarze przy sprzedaży jajek milsza obsługa. Buractwo!!!
5
KOSMAKOSMA 2016-02-04 09:18:24
Co się dzieje ze sprawą połączenia FEGI z ELEKTROSKANDIĄ?
koniu 2016-02-13 04:55:53
ale zabawne to co sie w tej firmie wydarzyło :):) że też przyjęli do pracy kogoś takiego jak były milicjant i że tak się zachowuje. może to i dobrze bo nie trzeba tam przychodzić a i tak wiadomo co to za irma. ten kieronik administracyjny też. naprawde nawet nie wiedział jak zastraszyć tego pobitego jak lizył że będzie siedział cicho :):):) mogł naslać jeszcze raz milicjanta :P znam inne typy co oszukują a potem szantażują ale czegoś takiego....:)
1
Sprzedawca fegi 2016-02-13 12:09:03
Fega oficjalnie mowi o polaczeniu z elektro. Trwa dyskusja co do nazwy. Pewnie zostanie fega. A elektro nie musi juz budowac magazynu bo bedzie w naszym. Tylko czytniki kodow musza wprowadzic.
pracownik 2016-02-15 22:59:42
Ja pracuje w tej firmie juz 5 lat i nikt nigdy mnie nie obraził, pensje zawsze dostaje na czas, na szkolenia wysyłają i o integrację pracowników tez dbają. Zarząd nosa nie zadziera, atmosfera fajna a jak się wykazujesz to tez potrafią docenić. Jak nie chcesz to nie pracuj, najlepiej siedzieć, kase chciec, nic nie robić i mieć pretensje... to zawsze działa w dwie strony. Ja nie narzekam - "obozów pracy" nie brakuje w Poznaniu a mi tu dobrze
1
febo 2016-02-23 18:42:07
Elektroskandia to właściwie firma czy przedszkole? Bo z tego co czytam wynika, że raczej przedszkole. Nie znam drugiej takiej firmy, w której pracownik tupałby nóżkami bo kolega mu się nie podoba to go kierownik ma zwolnić. Czy aby ten pan co przytupywał i się wypinał był dorosły? Praca to takie miejsce gdzie traktujemy się poważnie ;) Pan który został pobity mówi, że kierownik Błażej zachowuje się jak dzidziuś. To miło o nim świadczy, że go tak chwali. Ale drogi panie proszę uważać! Mój siostrzeniec ma 4 latka i zachowuje się nieco bardziej poważnie. Jego stan zdrowia też jest dużo lepszy niż Błażeja. Może można spróbować w Henselu? Jest na tej samej ulicy
3
borewicz 2016-03-23 15:23:33
przypominam że ze względu na zachowanie wobec ochroniarza w firmie była POLICJA. jak widać nikt nie chce żeby o tym było głośno. wszyscy chcą sprawie ukręcić łeb. dlatego wpis odnośnie WIZYTY POLICJI W TEJ FIRMIE został usunięty. wiadomo, ciemne sprawki najlepiej ukrywać bo jeszcze ktoś odkryje nieuczciwe sekrety
akuku 2016-03-29 15:10:27
ale żeście teraz dali czadu! wasza kampania mająca na celu przyciągnięcie pracownka jest tak słaba. widac od razu jak "dobrych" macie speców w tym waszym hr. nikt nie jest taki głupi aby się nabrać na te głupoty co wypisujecie aby tylko ktoś wreszcie zmarnował na was czas
1
ph 2016-03-29 15:16:38
DLACZEGO MARNOWAC CZAS??? SUPER FIRMA I ROBOTA. A I PREMIE NICZEGO SOBIE. CAŁY CZAS WSZYSTKIE ODDZIAŁY SIE ROZWIJAJĄ DLATEGO POTRZEBUJĄ PH. JA PRACUJĘ TU JUZ Z 10 LAT I NIE ZAMIERZAM ODCHODZIC. SAMOCHÓD DO DYSPOZYCJI PO PRACY JEST WIEC OK.
Kolorowa 2016-06-12 21:48:08
Trochę faktów
FAKTY 2016-06-12 22:13:09
Proszę bardzo:
-przez lata rządów MM firma stoi w miejscu, podczas gdy Ci co Tanio I Mają podbijają rynek, a Kaczorki otwierają nowe oddziały w firmie stagnajca..
-wyniki pozostawiają sporo do życzenia,
-kolejna zmiana właściela- czyżby kura nie znosiła tylu jajek?
-Panie Pawle, może czas skończyć z dowodzenia statkiem z tylnego siedzenia? Ile jeszcze nowych stanowisk powstanie dla ludzi z umierającej SPINki? Może niech MM zacznie sam podejmować decyzje?
Ciekawe tylko kiedy Pan z zagranicznym nazwiskiem zacznie robić porządki a wówczas głowy posypią się gęsto...
2
FRI3ND 2016-06-13 08:59:03
Sytuacja w ELEKTROSKANDII to analogia naszgo państwa niby jest premier, ale rządzi prezes, w ELektroskandii niby jest prezes, a zarządza pan Paweł. Obaj i prezes i Pan Paweł to ludzie z innsej epoki.
fakty 2016-06-13 13:38:03
penerskie i głupkowate zachowanie wobec ochroniarza najlepiej pokazuje jakie są zasady funkcjonowania tej firmy. wszystkie pozytywne wypowiedzi na forum to wypowiedzi tchórzy próbujących nieudolnie zamieść sprawę pod dywan. jak myślicie dlaczego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okradający firmę został wypuszczony?
lewan 2016-06-26 11:28:36
ja Panu powiem, to dobrze że Pana zwolnił. ta firma nie jest warta takich ludzi jak Pan. na pewno znajdzie Pan sobie normalnego pracodawce i żadne czuby nie będą Pana od siebie uzależniać. z tego co Pan pisze wynika że jest Pan młodym pełnym energii facetem to się Pan wszędzie przyda. a odnośnie że zgłosił Pan tego Błażeja na policję - bardzo dobrze! z pewnością policja chętnie by się więcej dowiedziała
owens 2016-06-27 13:37:21
to błażej powinien być zadowolony :) w końcu liczył na to że będzie mógł bezkarnie pracownikami pomiatać, a tu... miła niespodzianka :)
4
newspaper 2016-10-03 22:37:16
Taka dziwna cisza od czerwca.... a tu taki news dyrektor handlowy Elektroskadia J.K zwolniony....
1
ddsaaz 2016-10-04 08:42:23
Wreszcie się wezmą za ten rzeszowsko - lubelski dwór
2
PISPISPIS 2016-10-05 08:57:38
Ciekawe kim magazynier zastąpi JK. Może magazynier też dostanie kopa.
3
Dworzanin RZE/LUB 2016-10-16 18:53:21
Tak z ciekawości zapytam a Ty kolego/koleżanko z jakiego dworu jesteś?
Strach się przyznać?
dty 2016-10-16 20:23:52
@ Dworzanin RZE/LUB - chyba przesadzasz :))) poszukują Specjalisty ds. zakupów do rynku przemysłu.
1
Zorro 2016-11-18 14:55:08
Panowie, jakie opinie na temat pracy na magazynie w Koninku dla Elektroskandii? Jaka atmosfera, obciążenie pracą i jacy ludzie we firmie?
gienek 2016-11-30 16:38:36
Tez tak uwazam. Takich bezczelnych sprzedawców jak na dęblińskiej chyba nigdzie nie ma. Staruchy cieszą się, że mają stałą pracę i są nie do ruszenia. Już dawno powinni porządek z nimi zrobić. Totalne barachło.
2
Harbia Monte Christo 2016-12-01 13:57:33
Nie za bardzo rozumiem Twoją ripostę... mógłbyś rozwinąć temat???
a tak w ogóle to troche dziwne A.G. położył papier, A.S. połozyła papier, Łysy szaleje region powiększa a tu TAAAAAAAAAAAAKA cisza...
Okręt nabiera wody????
8
Olsen 2016-12-01 19:55:37
tu nie ma co gdybać przecież wszyscy wiedza ze firma idzie w dół to jest oczywiste wystarczy popatrzeć na wyniki konkurencji i porównać
wartościowi ludzie odchodzą albo im się dziękuje robi się typowe korpo to i wyniki spadają i BEDA SPADAC jeszcze nas Fega przejmie
4
fakty 2016-12-02 08:30:38
firma zwalnia ludzi. szef kurnika wywalony, marketing to samo. zatrudniają nowych za głodowe stawki a zwalniają ludzi z dużym stażem i doświadczeniem. Rejonowi mają dosyć i rzucają papiery a Jasiu szaleje na rejonie. chyba nam się nowy szef szykuje.
3
Zostaw swoją opinię o Elektroskandia Polska - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektroskandia Polska