logo Elektroskandia Polska

Elektroskandia Polska

Poznań

Opinie o Elektroskandia Polska

Fri3nd 2015-11-20 11:04
Czy to prawda, że Elektroskandię przejmuje Wurth (Fega)
3
ania s. 2015-11-26 17:09
miałam podjąć pracę w tej hurtowni ale czytam do czego tam doszło i powiem że o gorszym przypadku traktowania pracowników w życiu nie słyszałam. miałam szefów którzy nawet mnie obrażali ale zeby bić i jeszcze zamiatać pod dywan. wolę za mniejsze pieniądze ale być traktowana
3
beka z ochrony 2015-11-27 14:57
Zapewniam Cię że nikt nikogo nie bił, szkoda że kolega który wypisuje te głupoty o Błażeju nie pochwali się z jakiego powodu wylatywał z kolejnych firm w których pilnował "porządku", albo dlaczego młody zdrowy fizycznie facet ma grupę inwalidzką (dodam tylko że odpowiednie zaświadczenia ma na kartkach koloru żółtego)- tyle w temacie i ludzie pomyślcie zanim coś napiszecie bo śmiać mi się chce że w wierzycie w te głupoty.
2
julia 2015-11-28 19:31
Nie dość, że ten cały błażej zachował się jak bandyta, to jeszcze wobec chorego? niewątpliwie wymagało to od niego szalonej odwagi. być może jak ma do czynienia z człowiekiem niewidomym lub na wózku inwalidzkim to zachowuje się podobnie. to naprawdę wielka hańba, że w dzisiejszych czasach w tak dużej firmie, jaką jest Elektroskandia pracuje tak perfidny osobnik. A autorowi powyższego postu gratuluję poczucia humoru. Kiedy jakaś choroba albo tragedia wymagająca przyznania grupy inwalidzkiej spotka matkę autora postu albo jego ojca na pewno również będzie mu do śmiechu. Miło wtedy będzie na niego popatrzeć :)
3
beka z ochrony 2015-12-01 12:31
Nie chodzi że ktoś się śmieje z chorego, tylko o to żebyście nie wierzyli temu kolesiowi, znam go i nie raz z nim rozmawiałem- wiem jaką ma bujną wyobraźnię. A odnośnie że duża firma- racja jak to możliwe żeby w tak dużej firmie doszlo do takiej sytuacji, tu wciąż przewijają się ludzie: pracownicy, dostawcy, klienci i wierzycie że ktoś kogoś pobił i jest ok? Przemyślcie to zanim coś napiszecie bo robicie z siebie idiotów ludzie..
pracownik 2015-12-03 18:49
Post o trwającej rekrutacji to z pewnością sprawka HR. Starają się bardzo, ale może czas na konfrontację z rzeczywistością. Może pora zastanowić się dlaczego brak chętnych na pracę w Elektroskandii. Poniższe opinie dają odpowiedź
7
white bear 2015-12-06 16:21
czytając poniższe posty odnoszę wrazenie ze to wspomniany blazej j. powinien otrzymać grupe inwalidzką, a nie ochroniarz. to trzeba być inwalidą umysłowym a już na pewno życiowym żeby podejmować takie decyzje jak on
3
Ekspert 2015-12-15 11:41
Tak, to prawda. To nie jest już plotka tylko oficjalne info
3
* 2015-12-15 13:26
Gdzie masz tę oficjalną informację bo w necie nic nie widzę.
Ekspert 2015-12-18 14:17
Na niemieckich portalach branżowych
3
* 2015-12-18 15:39
a możesz podać nazwę takiego portalu??
eh 2016-01-11 08:36
Chyba żartujesz. Te prowizje to jakiś cyrk.
3
trele 2016-01-14 06:30
Ta, ma kwartał to będzie.
KUKI 2016-01-22 14:21
Zgadzam się w 100% Mają pretensje do całego świata, że tam pracują i mają klientów. N bazarze przy sprzedaży jajek milsza obsługa. Buractwo!!!
8
KOSMAKOSMA 2016-02-04 09:18
Co się dzieje ze sprawą połączenia FEGI z ELEKTROSKANDIĄ?
koniu 2016-02-13 04:55
ale zabawne to co sie w tej firmie wydarzyło :):) że też przyjęli do pracy kogoś takiego jak były milicjant i że tak się zachowuje. może to i dobrze bo nie trzeba tam przychodzić a i tak wiadomo co to za irma. ten kieronik administracyjny też. naprawde nawet nie wiedział jak zastraszyć tego pobitego jak lizył że będzie siedział cicho :):):) mogł naslać jeszcze raz milicjanta :P znam inne typy co oszukują a potem szantażują ale czegoś takiego....:)
1
Sprzedawca fegi 2016-02-13 12:09
Fega oficjalnie mowi o polaczeniu z elektro. Trwa dyskusja co do nazwy. Pewnie zostanie fega. A elektro nie musi juz budowac magazynu bo bedzie w naszym. Tylko czytniki kodow musza wprowadzic.
pracownik 2016-02-15 22:59
Ja pracuje w tej firmie juz 5 lat i nikt nigdy mnie nie obraził, pensje zawsze dostaje na czas, na szkolenia wysyłają i o integrację pracowników tez dbają. Zarząd nosa nie zadziera, atmosfera fajna a jak się wykazujesz to tez potrafią docenić. Jak nie chcesz to nie pracuj, najlepiej siedzieć, kase chciec, nic nie robić i mieć pretensje... to zawsze działa w dwie strony. Ja nie narzekam - "obozów pracy" nie brakuje w Poznaniu a mi tu dobrze
1
febo 2016-02-23 18:42
Elektroskandia to właściwie firma czy przedszkole? Bo z tego co czytam wynika, że raczej przedszkole. Nie znam drugiej takiej firmy, w której pracownik tupałby nóżkami bo kolega mu się nie podoba to go kierownik ma zwolnić. Czy aby ten pan co przytupywał i się wypinał był dorosły? Praca to takie miejsce gdzie traktujemy się poważnie ;) Pan który został pobity mówi, że kierownik Błażej zachowuje się jak dzidziuś. To miło o nim świadczy, że go tak chwali. Ale drogi panie proszę uważać! Mój siostrzeniec ma 4 latka i zachowuje się nieco bardziej poważnie. Jego stan zdrowia też jest dużo lepszy niż Błażeja. Może można spróbować w Henselu? Jest na tej samej ulicy
3
borewicz 2016-03-23 15:23
przypominam że ze względu na zachowanie wobec ochroniarza w firmie była POLICJA. jak widać nikt nie chce żeby o tym było głośno. wszyscy chcą sprawie ukręcić łeb. dlatego wpis odnośnie WIZYTY POLICJI W TEJ FIRMIE został usunięty. wiadomo, ciemne sprawki najlepiej ukrywać bo jeszcze ktoś odkryje nieuczciwe sekrety
akuku 2016-03-29 15:10
ale żeście teraz dali czadu! wasza kampania mająca na celu przyciągnięcie pracownka jest tak słaba. widac od razu jak "dobrych" macie speców w tym waszym hr. nikt nie jest taki głupi aby się nabrać na te głupoty co wypisujecie aby tylko ktoś wreszcie zmarnował na was czas
1
ph 2016-03-29 15:16
DLACZEGO MARNOWAC CZAS??? SUPER FIRMA I ROBOTA. A I PREMIE NICZEGO SOBIE. CAŁY CZAS WSZYSTKIE ODDZIAŁY SIE ROZWIJAJĄ DLATEGO POTRZEBUJĄ PH. JA PRACUJĘ TU JUZ Z 10 LAT I NIE ZAMIERZAM ODCHODZIC. SAMOCHÓD DO DYSPOZYCJI PO PRACY JEST WIEC OK.
1
Kolorowa 2016-06-12 21:48
Trochę faktów
FAKTY 2016-06-12 22:13
Proszę bardzo:
-przez lata rządów MM firma stoi w miejscu, podczas gdy Ci co Tanio I Mają podbijają rynek, a Kaczorki otwierają nowe oddziały w firmie stagnajca..
-wyniki pozostawiają sporo do życzenia,
-kolejna zmiana właściela- czyżby kura nie znosiła tylu jajek?
-Panie Pawle, może czas skończyć z dowodzenia statkiem z tylnego siedzenia? Ile jeszcze nowych stanowisk powstanie dla ludzi z umierającej SPINki? Może niech MM zacznie sam podejmować decyzje?
Ciekawe tylko kiedy Pan z zagranicznym nazwiskiem zacznie robić porządki a wówczas głowy posypią się gęsto...
2
FRI3ND 2016-06-13 08:59
Sytuacja w ELEKTROSKANDII to analogia naszgo państwa niby jest premier, ale rządzi prezes, w ELektroskandii niby jest prezes, a zarządza pan Paweł. Obaj i prezes i Pan Paweł to ludzie z innsej epoki.
fakty 2016-06-13 13:38
penerskie i głupkowate zachowanie wobec ochroniarza najlepiej pokazuje jakie są zasady funkcjonowania tej firmy. wszystkie pozytywne wypowiedzi na forum to wypowiedzi tchórzy próbujących nieudolnie zamieść sprawę pod dywan. jak myślicie dlaczego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okradający firmę został wypuszczony?
lewan 2016-06-26 11:28
ja Panu powiem, to dobrze że Pana zwolnił. ta firma nie jest warta takich ludzi jak Pan. na pewno znajdzie Pan sobie normalnego pracodawce i żadne czuby nie będą Pana od siebie uzależniać. z tego co Pan pisze wynika że jest Pan młodym pełnym energii facetem to się Pan wszędzie przyda. a odnośnie że zgłosił Pan tego Błażeja na policję - bardzo dobrze! z pewnością policja chętnie by się więcej dowiedziała
owens 2016-06-27 13:37
to błażej powinien być zadowolony :) w końcu liczył na to że będzie mógł bezkarnie pracownikami pomiatać, a tu... miła niespodzianka :)
5
newspaper 2016-10-03 22:37
Taka dziwna cisza od czerwca.... a tu taki news dyrektor handlowy Elektroskadia J.K zwolniony....
1
ddsaaz 2016-10-04 08:42
Wreszcie się wezmą za ten rzeszowsko - lubelski dwór
2
PISPISPIS 2016-10-05 08:57
Ciekawe kim magazynier zastąpi JK. Może magazynier też dostanie kopa.
3
Dworzanin RZE/LUB 2016-10-16 18:53
Tak z ciekawości zapytam a Ty kolego/koleżanko z jakiego dworu jesteś?
Strach się przyznać?
dty 2016-10-16 20:23
@ Dworzanin RZE/LUB - chyba przesadzasz :))) poszukują Specjalisty ds. zakupów do rynku przemysłu.
1
Zorro 2016-11-18 14:55
Panowie, jakie opinie na temat pracy na magazynie w Koninku dla Elektroskandii? Jaka atmosfera, obciążenie pracą i jacy ludzie we firmie?
gienek 2016-11-30 16:38
Tez tak uwazam. Takich bezczelnych sprzedawców jak na dęblińskiej chyba nigdzie nie ma. Staruchy cieszą się, że mają stałą pracę i są nie do ruszenia. Już dawno powinni porządek z nimi zrobić. Totalne barachło.
6
Harbia Monte Christo 2016-12-01 13:57
Nie za bardzo rozumiem Twoją ripostę... mógłbyś rozwinąć temat???
a tak w ogóle to troche dziwne A.G. położył papier, A.S. połozyła papier, Łysy szaleje region powiększa a tu TAAAAAAAAAAAAKA cisza...
Okręt nabiera wody????
8
Olsen 2016-12-01 19:55
tu nie ma co gdybać przecież wszyscy wiedza ze firma idzie w dół to jest oczywiste wystarczy popatrzeć na wyniki konkurencji i porównać
wartościowi ludzie odchodzą albo im się dziękuje robi się typowe korpo to i wyniki spadają i BEDA SPADAC jeszcze nas Fega przejmie
5
fakty 2016-12-02 08:30
firma zwalnia ludzi. szef kurnika wywalony, marketing to samo. zatrudniają nowych za głodowe stawki a zwalniają ludzi z dużym stażem i doświadczeniem. Rejonowi mają dosyć i rzucają papiery a Jasiu szaleje na rejonie. chyba nam się nowy szef szykuje.
4
Harbia Monte Christo 2016-12-08 23:19
a swoją drogą ciekawe czy Wielki Mistrz Krzyżacki wie co się wyrabia w jego Zakonie....
1
Harbia Monte Christo 2016-12-15 18:26
Galo de Barcelos (Kogut z Barcelos)

Galo de Barcelos jest symbolem narodowym Portugalii, który reprezentuje uczciwość, zaufanie i honor. Ponadto uważa się, że przynosi szczęście.

Według legendy, dawno temu miała miejsce kradzież dużej ilości srebra w niewielkiej miejscowości Barcelos (na wschód od Bragi, w północnej części Portugalii), i nie znaleziono sprawcy czynu. Pewnego dnia zjawił się w okolicy podejrzany nieznajomy i został oskarżony o kradzież srebra. Pomimo, że zaklinał niewinność, został skazany na śmierć. Krótko przed egzekucją poprosił, aby nieżywy kogut zapiał trzy razy na znak jego niewinności. W obecności sędziego, kogut zapiał trzy razy i nieznajomy został uniewinniony.
UCZCIE SIĘ PORTUGALSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!
2
Elektra 2017-01-04 16:12
Słyszałam że firma jest fajna a tu takie komentarze. Chyba przesadzacie z tym szkalowaniem to jest nie w porządku do firmy ,która daje chleb. Wszędzie są drobne pomyłki, utarczki.
7
Warszawiak 2017-01-29 21:18
Chciałbym się spytać o warunki pracy w Elektroskandi w oddziale Warszawa ,
2
Niunia 2017-02-15 20:14
Czy oferta pracy dla handlowca w Kaliszu jest aktualna? Zrobiłam rozeznanie w terenie i to jest moje miejsce pracy oby było wolne. Ile można zarobić podstawy?
2
Pracownik 2017-02-27 07:55
Źle słyszałeś - firma nie jest fajna, stąd takie, a nie inne komentarze. Przy całej mojej dobrej woli i pozytywnym nastawieniu, nie sposób dobrze wypowiadać się o firmie, gdzie panuje chaos i bałagan. Nie chodzi tu bynajmniej o "...drobne pomyłki, utarczki..." Niezrozumiała polityka zarządu, brak wizji rozwoju firmy, niepewność jutra to uczucie stale towarzyszące pracownikom.
3
anty-hejt 2017-02-27 11:43
A Ty pracujesz w Elektroskandia? że tak wszystko wiesz? Bo jeśli tak ,to dlaczego nie zmienisz pracy? A ta "dobra wola" i "pozytywne nastawienie" pewnie dodają Ci energii by hejtować w necie na firmę, która ci płaci co? Żenada :/
5
Pracownik 2017-03-06 15:16
Nie zmieniam pracy, właśnie dlatego, że jestem pełen pozytywnego nastawienia i liczę na zmiany na lepsze. Moja dobra wola nie przeszkadza mi jednak trzeźwo oceniać sytuacji. Pisząc o braku wizji rozwoju, oraz o panującym tu bałaganie nie uprawiam hejtu, tylko trzeźwo i rzeczowo oceniam sytuację w firmie. I nikt mi za to nie płaci, w przeciwieństwie do Twojej osoby, wystarczy przeczytać kilka "pozytywnych" wypowiedzi, dodać 2 do 2 i jasno widać, że pisze to JEDNA osoba, której właśnie za to płacą. Nawet nie stara się zmieniać języka czy inaczej budować wypowiedzi. Jedna osoba, a pisze za kilka. Żałosne.
1
anty-hejt 2017-03-07 08:47
To był mój pierwszy wpis i nikt mi nie płaci za to, że wyrażam swoje wkurzenie. Tak, wkurzenie, że pracownicy piszą źle o firmie w której pracują. Jeśli się nie podoba to czas odejść i tyle. Po co mącić wodę?
Ale widać jak próbujesz manipulować informacją, jak próbujesz podważyć wiarygodność innej opinii. Szkoda że tak słabo ci idzie.
I pokuszę się o stwierdzenie, że pewnie mierzysz innych własną miarą i pewnie to tobie ktoś płaci żebyś tu wypisywał "trzeźwe" i "rzeczowe" oceny sytuacji. Śmiechu warte. Chyba nawet wiem kto "wypisuje te czeki"....
1
Julita 2017-03-08 10:55
Elektroskandia Polska w swoich ofertach pracy potrzebuje niewielu pracowników a to sygnał, iż obecnie pracujący nie odchodzą z firmy. Dla zainteresowanych pracą podam adres e-mail: poznan@elektroskandia.pl
1
Pracownik 2017-03-17 09:54
Naucz się proszę czytać ze zrozumieniem - potem wyrażaj się na forum. Pisałem, że jedynie realnie i rzeczowo oceniam sytuację. Nie próbowałem, jak mi zarzucasz podważać wiarygodności opinii innych. Ja nie kąsam ręki, która mnie karmi , ale nie jestem też bezwolny golem, jako człowiek świadomy własnego światopoglądu mam prawo wyrażać swoje zdanie / opinie, nie czyniąc przy tym nikomu krzywdy. I z prawa tego korzystam. Nie obrażam nikogo i nie wyrażam nienawiści. Zwrócę jedynie uwagę, że Twój nick nie licuje z wpisami. Obniżasz wartość moich słów, zarzucasz sprzedajność , tak jak pisałem wyżej
@anty-hejt nie pasuje do słów napisanych pod nickiem.
1
Natalia 2017-03-20 09:05
Witam, czytając wpisy widać wyraźnie, że od nastawienia do pracy zależy opinia o firmie. Kto pracuje dobrze ten chwali firmę i tyle.
4
Zostaw swoją opinię o Elektroskandia Polska - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektroskandia Polska