logo Elektroskandia Polska

Elektroskandia Polska

Poznań

Opinie o Elektroskandia Polska

owens 2016-06-27 13:37
to błażej powinien być zadowolony :) w końcu liczył na to że będzie mógł bezkarnie pracownikami pomiatać, a tu... miła niespodzianka :)
6
newspaper 2016-10-03 22:37
Taka dziwna cisza od czerwca.... a tu taki news dyrektor handlowy Elektroskadia J.K zwolniony....
2
ddsaaz 2016-10-04 08:42
Wreszcie się wezmą za ten rzeszowsko - lubelski dwór
4
PISPISPIS 2016-10-05 08:57
Ciekawe kim magazynier zastąpi JK. Może magazynier też dostanie kopa.
4
Dworzanin RZE/LUB 2016-10-16 18:53
Tak z ciekawości zapytam a Ty kolego/koleżanko z jakiego dworu jesteś?
Strach się przyznać?
dty 2016-10-16 20:23
@ Dworzanin RZE/LUB - chyba przesadzasz :))) poszukują Specjalisty ds. zakupów do rynku przemysłu.
1
Zorro 2016-11-18 14:55
Panowie, jakie opinie na temat pracy na magazynie w Koninku dla Elektroskandii? Jaka atmosfera, obciążenie pracą i jacy ludzie we firmie?
gienek 2016-11-30 16:38
Tez tak uwazam. Takich bezczelnych sprzedawców jak na dęblińskiej chyba nigdzie nie ma. Staruchy cieszą się, że mają stałą pracę i są nie do ruszenia. Już dawno powinni porządek z nimi zrobić. Totalne barachło.
9
Harbia Monte Christo 2016-12-01 13:57
Nie za bardzo rozumiem Twoją ripostę... mógłbyś rozwinąć temat???
a tak w ogóle to troche dziwne A.G. położył papier, A.S. połozyła papier, Łysy szaleje region powiększa a tu TAAAAAAAAAAAAKA cisza...
Okręt nabiera wody????
9
Olsen 2016-12-01 19:55
tu nie ma co gdybać przecież wszyscy wiedza ze firma idzie w dół to jest oczywiste wystarczy popatrzeć na wyniki konkurencji i porównać
wartościowi ludzie odchodzą albo im się dziękuje robi się typowe korpo to i wyniki spadają i BEDA SPADAC jeszcze nas Fega przejmie
7
fakty 2016-12-02 08:30
firma zwalnia ludzi. szef kurnika wywalony, marketing to samo. zatrudniają nowych za głodowe stawki a zwalniają ludzi z dużym stażem i doświadczeniem. Rejonowi mają dosyć i rzucają papiery a Jasiu szaleje na rejonie. chyba nam się nowy szef szykuje.
6
Harbia Monte Christo 2016-12-08 23:19
a swoją drogą ciekawe czy Wielki Mistrz Krzyżacki wie co się wyrabia w jego Zakonie....
3
Harbia Monte Christo 2016-12-15 18:26
Galo de Barcelos (Kogut z Barcelos)

Galo de Barcelos jest symbolem narodowym Portugalii, który reprezentuje uczciwość, zaufanie i honor. Ponadto uważa się, że przynosi szczęście.

Według legendy, dawno temu miała miejsce kradzież dużej ilości srebra w niewielkiej miejscowości Barcelos (na wschód od Bragi, w północnej części Portugalii), i nie znaleziono sprawcy czynu. Pewnego dnia zjawił się w okolicy podejrzany nieznajomy i został oskarżony o kradzież srebra. Pomimo, że zaklinał niewinność, został skazany na śmierć. Krótko przed egzekucją poprosił, aby nieżywy kogut zapiał trzy razy na znak jego niewinności. W obecności sędziego, kogut zapiał trzy razy i nieznajomy został uniewinniony.
UCZCIE SIĘ PORTUGALSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!
4
Elektra 2017-01-04 16:12
Słyszałam że firma jest fajna a tu takie komentarze. Chyba przesadzacie z tym szkalowaniem to jest nie w porządku do firmy ,która daje chleb. Wszędzie są drobne pomyłki, utarczki.
8
Warszawiak 2017-01-29 21:18
Chciałbym się spytać o warunki pracy w Elektroskandi w oddziale Warszawa ,
4
Niunia 2017-02-15 20:14
Czy oferta pracy dla handlowca w Kaliszu jest aktualna? Zrobiłam rozeznanie w terenie i to jest moje miejsce pracy oby było wolne. Ile można zarobić podstawy?
2
Pracownik 2017-02-27 07:55
Źle słyszałeś - firma nie jest fajna, stąd takie, a nie inne komentarze. Przy całej mojej dobrej woli i pozytywnym nastawieniu, nie sposób dobrze wypowiadać się o firmie, gdzie panuje chaos i bałagan. Nie chodzi tu bynajmniej o "...drobne pomyłki, utarczki..." Niezrozumiała polityka zarządu, brak wizji rozwoju firmy, niepewność jutra to uczucie stale towarzyszące pracownikom.
5
anty-hejt 2017-02-27 11:43
A Ty pracujesz w Elektroskandia? że tak wszystko wiesz? Bo jeśli tak ,to dlaczego nie zmienisz pracy? A ta "dobra wola" i "pozytywne nastawienie" pewnie dodają Ci energii by hejtować w necie na firmę, która ci płaci co? Żenada :/
5
Pracownik 2017-03-06 15:16
Nie zmieniam pracy, właśnie dlatego, że jestem pełen pozytywnego nastawienia i liczę na zmiany na lepsze. Moja dobra wola nie przeszkadza mi jednak trzeźwo oceniać sytuacji. Pisząc o braku wizji rozwoju, oraz o panującym tu bałaganie nie uprawiam hejtu, tylko trzeźwo i rzeczowo oceniam sytuację w firmie. I nikt mi za to nie płaci, w przeciwieństwie do Twojej osoby, wystarczy przeczytać kilka "pozytywnych" wypowiedzi, dodać 2 do 2 i jasno widać, że pisze to JEDNA osoba, której właśnie za to płacą. Nawet nie stara się zmieniać języka czy inaczej budować wypowiedzi. Jedna osoba, a pisze za kilka. Żałosne.
2
anty-hejt 2017-03-07 08:47
To był mój pierwszy wpis i nikt mi nie płaci za to, że wyrażam swoje wkurzenie. Tak, wkurzenie, że pracownicy piszą źle o firmie w której pracują. Jeśli się nie podoba to czas odejść i tyle. Po co mącić wodę?
Ale widać jak próbujesz manipulować informacją, jak próbujesz podważyć wiarygodność innej opinii. Szkoda że tak słabo ci idzie.
I pokuszę się o stwierdzenie, że pewnie mierzysz innych własną miarą i pewnie to tobie ktoś płaci żebyś tu wypisywał "trzeźwe" i "rzeczowe" oceny sytuacji. Śmiechu warte. Chyba nawet wiem kto "wypisuje te czeki"....
4
Julita 2017-03-08 10:55
Elektroskandia Polska w swoich ofertach pracy potrzebuje niewielu pracowników a to sygnał, iż obecnie pracujący nie odchodzą z firmy. Dla zainteresowanych pracą podam adres e-mail: poznan@elektroskandia.pl
1
Pracownik 2017-03-17 09:54
Naucz się proszę czytać ze zrozumieniem - potem wyrażaj się na forum. Pisałem, że jedynie realnie i rzeczowo oceniam sytuację. Nie próbowałem, jak mi zarzucasz podważać wiarygodności opinii innych. Ja nie kąsam ręki, która mnie karmi , ale nie jestem też bezwolny golem, jako człowiek świadomy własnego światopoglądu mam prawo wyrażać swoje zdanie / opinie, nie czyniąc przy tym nikomu krzywdy. I z prawa tego korzystam. Nie obrażam nikogo i nie wyrażam nienawiści. Zwrócę jedynie uwagę, że Twój nick nie licuje z wpisami. Obniżasz wartość moich słów, zarzucasz sprzedajność , tak jak pisałem wyżej
@anty-hejt nie pasuje do słów napisanych pod nickiem.
4
Natalia 2017-03-20 09:05
Witam, czytając wpisy widać wyraźnie, że od nastawienia do pracy zależy opinia o firmie. Kto pracuje dobrze ten chwali firmę i tyle.
8
blabla 2017-04-20 23:24
W tej firmie jedynym nieomylnym i super fachowcem jest pan prezes, bardzo ambitny, zawzięty człowiek, trzeba uważać co się mówi, bo odbiera bardzo osobiście. Uważałbym na tą firmę, nie jest zła, ale osoby zarządzające są jak "betony", nie chcą słuchać co jest istotne, jakie są realne problemy; gdzie taki stołek były logistyk dostanie...
3
Luidzi 2017-04-23 18:18
Elektroskandia miała w marcu ofertę dla handlowca. Teraz szukałem i niestety nie ma nigdzie nowych ofert?
Elektra 2017-05-11 08:53
Co nowego dzieje się w firmie? Tak rzadko pokazują się wpisy, że nie wiem co myśleć a jestem zainteresowana pracą.
ekstra-przypominajka 2017-05-13 19:47
Kierownik administracyjny hurtowni, pan błażej, dba o to, aby usuwane z tego portalu były posty obnażające jego nieuczciwe postepowanie. Gdyby miał choć odrobinę godności i honoru nie robiłby tego. W ten sposób postępuje tylko rasowy przestępca:

Jako pracownik ochrony pilnowałem hurtowni Elektroskandia w Poznaniu na ulicy Dziadoszańskiej. Podczas pierwszego dyżuru poznałem tam człowieka, który notorycznie powtarzał sam o sobie: "jestem policjantem. jestem policjantem". To był ochroniarz, który od niedawna tam pracował. Na jego dyżurach kilkukrotnie dochodziło do kradzieży kabla, zawsze z tego samego miejsca, wartego kilka tysięcy złotych. Pan ten stwierdził, że kierownik administracyjny hurtowni, pan Błażej J. który jest tam odpowiedzialny za ochronę, zadecydował, że koszta skradzionego kabla pokryją wszyscy zatrudnieni tam ochroniarze, jak się wyraził: "również ty, ponieważ jesteś nowy". Powodem miało być to, że kradzieże mają miejsce na jego zmianie, a kierownik Błażej J. jest jego kolegą.
Tuż po północy udało mi się schwytać osobnika, który okradał hurtownię. Przecięcia siatki w miejscu kradzieży dokonał on na oczach kamery, z której widok miał tylko drugi ochroniarz, ten podający się za policjanta. Najwyraźniej spał i dlatego nie miał jak zareagować. Policja odebrała zatrzymanego. Niedługo później dowiedziałem się od przełożonych i kolegów, że pan, który mówi o sobie, że jest policjantem, lubi kraść klucze pracowników obiektu i podrzucać je innym ochroniarzom, oraz że wcale nie jest policjantem, tylko był w przeszłości milicjantem. Wraz z Błażejem J. wyeliminował z hurtowni jednego z najlepszych ochroniarzy, podrzucając mu skradziony klucz.
Mnie zaczął szantażować, że do spółki z kierownikiem administracyjnym, będącym jego kolegą, wyrzuci z pracy. Gdy tylko z zakładu wychodził personel przychodził na mój posterunek, wypinał się i skakał wrzeszcząc na cały obiekt, że mnie pobije i że mnie tak załatwi (razem z kierownikiem administracyjnym Błażejem J.), że wyląduję pod mostem.
Zgłaszałem to moim przełożonym, jednak zachowanie tego pana nie zmieniło się. Następnie, gdy przyłapałem go jak śpi, rzucił się na mnie z zamiarem pobicia. Wyszedłem cało dzięki włączeniu "napadówki". Również przy grupie interwencyjnej człowiek ten mnie wyzywał. Tuż przed pójściem do domu podprowadził kolejny klucz i usiłował mnie w to wrobić
Wydał także polecenie kierownikowi administracyjnemu, aby mnie zwolnił, co ten uczynił. Nie interesowało go, że doprowadziłem do ujęcia człowieka, który okradał jego pracodawcę!!
7
Normalny 2017-05-16 16:11
Po lekturze wpisów jestem zniesmaczony i nie wiem co mysleć. Ma ochotę aplikować tylko dobrze jest wiedzieć jakie warunki finansowe mogę otrzymać w przybliżeniu jako handlowiec?
Ziomek z pachnowoli 2017-05-17 21:03
To nie dwór to folwark w którym przydaloby sie w końcu posprzątać. Całymi rodzinami robote w hurtowni mają i za jedną benzynę ze wsi do miasta jeżdżą. Takiego nepotyzmu jak w lubelskim to chyba nigdzie nie ma. Muszą mieć niezłe plecy w centrali, skoro jeszcze syna na przedstawiciela wkrecili. Całą familią rządzą, jakby to ich firma była. Kiedy to kumoterstwo w końcu sie skończy!
9
Elektra 2017-05-25 21:31
@Ziomek z pachnowoli Myślę, że zupełnie niepotrzebnie piszesz taką opinię o firmie. Uważam, że powinnam zajmować się w pracy swoją robotą i jeśli szefostwo dobrze kieruje firmą to niech sobie dobierają ludzi
2
Oburzony 2017-06-06 08:45
Wczoraj były klient napisał szczerą opinię jak został źle potraktowany w jednym z oddziałów na południu. To karygodne, że tacy ludzie mają pracę, chociaż w ogóle się do niej nie nadają. Jak można nie szanować i lekceważyc klienta, przecież klient nasz pan. Zamiast usuwać negatywne wpisy radziłbym je potraktować poważnie i usunąć niekompetentnych sprzedawców, którzy psują opinię firmie.
4
KLIENT 2017-06-06 17:19
Piszę jako były duży klient . Przez 22 lata działalności , żadna hurtownia nie potraktowałam mnie jak Elektroskandia . Zapłaciłem fv po terminie ok 30 dni , dzwoniono do mnie od drugiego dnia co dziennie , wysłano windykatora do domu i złożono pozew do sądu , obciążono mnie notą odsetkową i kosztami windykacji na kwotę 2600 zł !!! Ostrzegam wszystkich przedsiębiorców , bo w branży budowlanej każdemu może się zdarzyć poślizg z płatnością . W przypadku ELEKTROSKANDI - będzie to was sporo kosztować !
5
Konkol 2017-06-07 15:02
Pewnie najlepiej nie płacić. Ale samemu wystawia się fakturę i chciałoby się mieć pieniądze od razu w terminie.
4
elektryk 2017-06-08 08:11
Fakt, każdemu się zdarzyć może poślizg, tym bardziej ja się rzuca na wielkie inwestycje gdzie terminy u generalnego są 3 miesięczne, a hurtowni ma się 30-60 dni. Jednak nie należy unikać telefonów i deklarowane wpłaty robić. Jak ktoś się zachowuje jak dzieciak i ucieka przed odpowiedzialnością to nic dziwnego ze windykacja przyjechała. A kto ma zapłacić za koszty windykatora czy sądowe?? Hurtownia która próbuje odzyskać swoją kasę?? Niestety musi to spaść na uciekającego niepłacącego.
4
Ciekawy 2017-06-13 18:26
Co to był za oddział?
pracownik 2017-06-17 19:53
Cała firma zarządzana jest przez krótko mówiąc oszusta pana Maciejka M który w żywe oczy okłamuje swoich pracowników składając fałszywe obietnice podwyżek rzecz miała miejsce ponad rok temu kiedy to pan prezes wymyślił sobie likwidację magazynu oświetlenia GLIWICE i żeby tylko szybko uporać się z przeniesieniem i wysłaniem całego asortymentu do nowej placówki w koniku naopowiadał pracownikom bzdur w żywe oczy o tym jak w ciągu miesiąca doceni załągę sam przyjedzie i będzie przedstawiał propozycję zmiany wynagrodzeń do tej pory pana prezes w tej sprawie na magazynie w gliwicach nie widziano pracownicy pracajuący lata w firmie !! mają mniejszą pensję niż osoby zatrudniane na takich samych stanowiskach bez doświadczenia także tak wygląda praca w tej firmie wyzysk i oszustwa w żywe oczy pozdrawiam pana prezesa i gratuluję pomysłów na prowadzenie firmy którą skutecznie pan niszczy !
12
Elektra 2017-06-20 11:58
Widziałem ofert pracy dla przedstawiciela handlowego w rejonie Gliwic i mam pytanie i prośbę jednocześnie o kilka informacji w tym temacie. Czy można na tym stanowisku zarobić godziwe pieniądze? Czy do pensji dochodzi jakiś dodatek lub premia uzależniona od sprzedaży?
Były klient 2017-06-21 17:26
Kilka dni temu odpowiedziałem ta ten wpis, będąc niemal pewnym, że go usuną. Skąd ta pewność? Ano stąd, że napisałem prawdę. Wytknąłem firmie sposób traktowania klientów. Niepochlebny komentarz klienta najlepiej usunąć, aby inni potencjalni klienci nie mogli przeczytać o tym ,jak mogą zostać potraktowani. Wpis usunięty = sprawy nie było. Nie rozwiązują problemów z niekompetentną obsługą, lecz problemy ukrywają. Będą szukać następnych klientów "na chwilę". Jak klienci przekonają się jakie standardy (a właściwie ich brak) panują w firmie i odejdą, znowu będą szukać następnych. I tak się kręci. Brak portfela lojalnych klientów ma swoje powody. Ale nikt tego nie próbuje zauważyć, tylko usuwa się wpisy. Ten pewnie też usuną.
6
AKTUALNY KLIENT 2017-06-22 11:21
Ja jestem zadowolony z obsługi. Jak coś Ci nie pasuje to napisz jaki to oddział. Może to wina tylko ludzi w oddziale a nie całej firmy.
3
Elektra 2017-06-24 14:22
Fajna firma, spokojna, można spokojnie pracować. Wiadomo, że ludzie są różni i niektórzy nie angażują się w pracy.
1
Efa 2017-06-27 12:04
Zmiany poganie zmianami :-)


Będzie się działo szczególnie w Poznaniu i Wrocławiu..
1
FRI3ND 2017-06-30 08:25
Uchyl rąbka tajemnicy
1
pracownik 2017-07-06 16:36
Uważajcie na pana prezesa, ambitnie zawistny człowiek, realizuje swoje cele, niekoniecznie zbieżne z celami firmy, a pracownicy są dla niego mniej istotni, zresztą po zwolnienieniu wieloletniego pracownika w Lodzi, który przepracował swoje lata od początku tej firmy (jeszcze jako El Centrum) prawie 24 lata, czego można się spodziewać. Panie prezesie wstyd! Shame on you! Nie polecam pracy w tej firmie, realizujcie się gdzie indziej, ale nie w Elektroskandia za panowania pana Prezesa.
9
Elektron 2017-07-10 09:27
Czy jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie? Szukanie na siłę winnego naszych błędów to stara metoda. Może lepiej zabrać się za pracę?
The truth 2017-07-12 20:18
Jedynie na co stać tą firmę już to na usuwanie komentarzy- które bolą personalnie niektóre osoby z centrali. Dno i dwa metry mułu.

Jeśli oddziałowi mówią, że jest źle, przedstawiciele też i logistyka też- to znaczy, że jest źle. Wbijcie to do swoich sprzedajnych głów.

Rotacja trwa,a ogłoszenie na praca,pl znowu wisi do Poznania. Odradzam przyszłym kandydatom :)
7
Elektra 2017-07-13 21:56
Regulamin zabrania pisania personalnie do osób z firmy.
1
Handlowiec 2017-07-19 11:54
Czy praca przedstawiciela handlowego w Elektroskandii może dać godziwe zarobki? Co jeszcze dostaje ph do dyspozycji? Słyszałem o firmie dobre opinie.!
Skander 2017-07-24 11:49
Jesteście pewni, że nie da się nic dobrego napisać? Jeśli tak to sadzę, że już powinniście pracować w innej firmie po co tak się męczyć. Ja słyszałem sporo dobrego!!
2
FRI3ND 2017-07-24 13:39
A co takiego dobrego słyszałeś?? Podziel się tymi dobrymi informacjami/
1
Klient Bytom 2017-07-26 12:17
Chociaż to portal dla pracowników i pracodawców, jest tu kilka wypowiedzi klientów. Stąd mój komentarz na tej stroni. Trafiłem prawdopodobnie do tego samego, małego oddziału na Śląsku, o którym pisał mój poprzednik. Pierwsza myśl po wizycie w hurtowni - nie, to niemożliwe, żeby tak traktować klientów. Na zamówiony towar czekałem 2 tygodnie zwodzony przez kierownika oddziału, który co rusz wymyślał nową historyjkę. Kiedy zniecierpliwiony odwiedziłem oddział usłyszałem od niego - Panie co Pan chce to jest hurtownia, a nie piekarnia, że Pan wchodzi i dostaje bułki. Pozostawię to bez komentarza, jedynie jako ostrzeżenie dla potencjalnych klientów. Spieszcie się czytać, bo post zapwene zostanie usunięty.
1
Zostaw swoją opinię o Elektroskandia Polska - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektroskandia Polska