brak logo

fakro Sp. z o.o.

Nowy Sącz

Opinie o fakro Sp. z o.o.

j23 2016-01-25 07:15
@antek podwyzek zadnych nie bylo, to co napisalem to tylko dalem przyklad jak to wyglada .
1
Luzer 2016-01-26 22:41
Jak sie udała impreza na 25 lecie? Ktoś był, widział, zwiedzał? Ponoć wypas i pięknie wypadło..
krrrrychu 2016-01-28 09:01
a powiedzcie mi jak wygląda praca i zarobki dla absolwetów studiów inżynierskich w Fakro ??
j23 2016-01-29 18:42
Do @Antek,@Zuzia,umiecie czytac? napisalem ,,bedzie srednio'',czyli czas przyszly!!! dziekuje za uwage.
Gogol 2016-02-03 19:36
Przecież płace nie są złe. Już dajcie spokój, cieszmy się ze jest praca i kasa na czas zawsze. Dziękujemy Panie Prezesie - Szacun dla Pana.
jan 2016-02-04 07:50
@Gogol na jakim stanowisku pracujesz?ze tak dobrze zarabiasz?bo na pewno nie na produkcji.
j23 2016-02-12 08:36
Jednak byly podwyzki ,zaskoczyli mnie ,no cóż mosze poiedziec dzieki
lojzek 2016-02-13 16:19
drobna kwota ale jednak. Brawo. Trzymam kciuki by następna podwyżka nie była z okazji kolejnego jubileuszu. Zdaję sobie sprawę że nie jest kwota zadowalająca Was ale na pewno poprawi atmosferę.
1
fakrowiaczek 2016-03-10 13:18
W biurze nie jest źle, wręcz bardzo dobrze jak na Sącz.
1
onnn 2016-03-11 10:57
Dostalem w fakro 1350 zł takie są zarobki dla nowych pracownikow. Bez komentarza. Praca pod presja normy etc. Nie wiem jak w biurze nie orientuje się, ale z tego co sluchy chodza to pracuja tam ludzie co nie maja wyjscia i perspektyw . Z tego co wiem prawie wszyscy chca odejsc ...
4
inż fakro 2016-03-11 21:35
Na początku okres próbny 4 miesiące- 1800 zł brutto po okresie próbnym dostaniesz 2000 zł brutto, po roku pracy premia 150 zł. Czyli jak na "ręke" po roku czasu pracy praktycznie za grosze dalej pracujesz za grosze i jeżeli dojdziesz do magicznej granicy 2 tyś zł na rękę to będzie cud ;) Wszystkim mówiącym o tym, że "Ci co grzeją tyłki w biurach" zarabiają nie wiadomo ile- zapraszam do biura ;) ( nie nie żartuję )
2
j23 2016-03-13 15:03
Ktos mi moze odpowiedziec czemu teraz premie otrzymali tylko pracownicy administracji?,a co z reszta???
fakrowiaczek 2016-03-21 13:06
Biurowcy szeregowi na początek mogą wynegocjować około 2000 - 2500. Jeżeli pracownik się sprawdza, jest samodzielny, nie liczy na innych tylko pokazuje się od najlepszej strony to pensja szybko idzie w górę. Do tego dochodzą inne profity. Firma docenia osoby będące fachowcami w swojej dziedzinie.

onnn - piszesz o pracy w biurze której nie masz pojęcia. Znam kilka osób pracujących tam od lat i zapewniam Cię, że nie są to osoby bez wyjścia i perspektyw. Zajmują stanowiska, niekiedy awansują, ciągle się rozwijają, nie są stateczni.

Nie wszyscy chcą uciekać z Sącza dla kasy, niektórzy mają inne priorytety.

Lopez 2016-04-01 23:22
Do gg - nie do końca się z tym zgodzę. Lepiej powiedzieć jedno zdanie z sensem niż plesc bzdury bez sensu. Wiem z doświadczenia ze ludzie którzy gadają jak nakręceni są męczący i mało efektywni w domykaniu poważnych kontraktów. Pozatym nikt nie traktuje ich poważnie.
gig 2016-04-05 10:29
Wie ktoś może jak wygląda sytuacja z praktykami ? jak wyglądają i czy ciężko się dostać ?
zenek 2016-04-06 06:54
2000 mają ci co pracują po 20 lat.
6
Program Pierwsza Praca:) 2016-04-06 13:38
Praca tam w biurze? To jeden wielki program pierwsza praca ha ha ha :))) procedury wymagania atmosfera benefity zarobki wszystko jak najbardziej ok jak jesteś zielony jak trawa na wiosnę ale po paru latach dalej robisz to co na początku za tyle samo i wciąż to samo. Także w dłuższej perspektywie adios pomidoros :))) WIELKI PLUS tej firmy że jak Cię gdzieś posadzą to co prawda monotypia prowadząca do monotonii ale jak jesteś uparty i Cię to nie rusza to możesz sobie tam siedzieć za paprotkami do emerytury i gwarantuję że wielu tam tak robi ! (SZACUN DLA LONGTERMÓW:)))))
3
beatricze 2016-04-08 12:47
Jeżeli rzeczywiście jest tak jak piszesz (że ta sam osoba po kilku latach pracuje za tyle samo i robi to sami) to oznacza,że jest to osoba bez ambicji.
A atmosferę tworzą ludzie, więc każdy z osobna jest za nią odpowiedzialny.
Z tego co piszesz wynika, że popracowałeś tam chwilkę, ale gwarantuję Ci, że LONGTERMY nie pracują za tyle co na początku:) Pozdrawiam
teodorwood 2016-05-23 14:07
myślę, że z racji jubileuszu firmy, nie ma co narzekać :)
NICK 2016-06-15 12:20
MAM PYTANIE NIE WIECIE ILE ZARABIA KIEROWCA W FIRMIE FAKRO ?
7
nicon 2016-07-04 12:18
Mam ochotę aplikować do Fakro, na stanowisko programisty.

Zastanawia mnie jednak, dlaczego oferty do IT ciągle się pojawiają na portalach.
Marne zarobki, duże wymagania, czy dziwna rotacja pracowników np. nie przedłużają umów po okresie próbnym. ..
Jeśli ktoś jest w temacie i wie jak tam się pracuje, ile zarabia, jacy ludzie (atmosfera) to będę wdzięczny.
Vce Prezes 2016-07-12 22:26
Ci z delegacji do Prezesa juz nie preacuja.
5
Teodor 2016-08-19 12:52
Fakro jest w grupie firm ze zmową na najniższą * stałą ) pensją w regionie.
Ludzie w ten sposób zmuszacie ludzi do wyjazdu a zatrudnianie Ukraińców wyjdzie wam bokiem - mam nadzieję że dość szybko.....
17
Vujek 2016-08-24 11:26
Jak aktualnie wygląda praca w fakro? Jakie minimalne płacę?
koo 2016-08-30 12:07
To skoro dają 1900euro to nie sa wcale takie złe stawki, bo przecież zawsze jest jeszcze szansa jakieś premie do podstawy zarobków czyż nie? Dzięki za odpowiedź
3
j 2016-11-11 12:59
PORAŻKA!!!!!!!!!!!!
7
Tomasz 2016-11-12 19:00
Śmieciowe umówmy ,Jednym słowem, masakra ,nie polecam zdecydowanie.
11
haha 2017-01-10 12:01
W Fakro jest super ,ciepłe posiłki(nawet dobre),ubrania zimowe,kasa na swięta,bony sadeckie,paczka wędlinKonspol,czego mozna wieceji teraz jeszcze podwyzka.Tyle dobra na raz.
5
Pawel 2017-02-23 20:10
Fakro to porażka !!!
Jeśli już ktoś nie ma faktycznie gdzie pracować to idzie tam - szczerze nie polecam nawet największemu wrogowi !!!!
3
synekura 2017-03-20 16:06
W zależności gdzie ktoś pracuje to taka praca np. na produkcji 8 godzin i do domu, a marketing czy eksport popracujesz trochę dłużej, zresztą jak zamierzasz pracować dłużej to raczej nikt nie będzie miał z tym problemów. Kadra jest w miarę kumata i pomocna, chociaż czasami załatwianie spraw zależy od tego, kogo znasz i czy ktoś cię lubi. Zarobki to w sumie najsłabsza strona tej firmy i zaczynają się od najniższej krajowej i powoli rosną a jeżeli nie zamierzasz zostać kierownikiem to po kilku latach czy kilku przepracowanych sobotach możesz dostać na rękę 2400, kierownicy mają 2-3 razy więcej, gdyś aplikował na dyrektora to 6-7 razy pensja szeregowego pracownika, kierowca jak jeździ to ma około 4000.
Z benefitów to bilety na basen, ubranie robocze, ferszalunek albo koszula czy marynarka w zależności od wykonywanej pracy. Szkolenia pracownicze czy managerskie, samochód czy telefon służbowy jeżeli są - to właściwie przypisane do stanowiska. Są jeszcze dopłaty do książek, program pożyczek pracowniczych, czy tradycja zbierania na wieniec jak ktoś umrze.
Pracując tu nauczysz się nawiązywania relacji, życia za najniższą krajową oraz tego że jeżeli chcesz coś dostać to najpierw musisz dużo od siebie dać.
5
Aneta 2017-04-03 12:08
Firma obecnie poszukuje osoby na stanowisko Projektant BIM. Czego mogą spodziewać się kandydaci? Możecie podpowiedzieć coś na temat procesu rekrutacyjnego do firmy?
Rysiu Jefe 2017-04-06 16:31
Pytanie raczej brzmi, czego ty się spodziewasz po firmie. :D
dział projektowania to spory zespół, na brak pracy raczej tam nie będziesz narzekać, jeżeli praca jako projektant bim to twoje marzenie, to praca we fakro pomoże ci te marzenia spełnić.
Jak w poprzednim poście na kasę nie masz co liczyć, ścieżka kariery raczej w tej firmie nie istnieje to znaczy że z projektanta możesz zostać starszym projektantem, jeżeli będziesz się wykazywać to zostaniesz liderem projektu lub grupy, żeby zostać kierownikiem w dziale musiałabyś podkładać świnie swojemu przełożonemu, a to i tak dłuższy czas :D
Często młodzi projektanci pracują kilka miesięcy i przenoszą się do krk albo rzeszowa.
Nie chce żeby ktokolwiek myślał że ta praca to kołchoz, ale firma ma duże wymagania co do pracowników płacąc im mniej niż w biedronce na kasie.
Na rozmowie kwalifikacyjnej a właściwie na kilku raczej nie będą się pytać o portfolio ale będą zadawać durne pytania w stylu :
jest godzina 15.30, o jaki kąt będzie między wskazówkami za 10 minut.
zresztą na temat rekrutacji może wypowie się ktoś kto takową niedawno miał.
J23 2017-04-15 08:56
Witam.
Dawno mnie tu nie bylo,ale musze jedno tylko powiedziec ,
Firma sie rozrasta i rozbudowuje,ładnie to wyglada z zewnatrz,ale wewnatrz to jest agonia i ostatnie podrygi umierajacego.Morale w firmie tragedia.
Tylu bubli to firma nie produkowala jeszcze nigdy ,zapytajcie serwisantow,
Pozdrawiam i Wesolego Alleluja.
5
viki 2017-05-06 19:27
Fakro ogromne nie zadowolenie bo ile można pracować na najniżej krajowej za minimalne płace a kto pisze ze sie zarabia 3 tys jest albo podstawiony albo synem córka jakiegoś znajomego znajomych:)) wiadomo o co chodzi, albo zrobił kierownikowi coś na jego budowie itp w ramach rekompensaty ma stanowisko na którym nic nie robi a zarobi tzw etat na żądanie :)) Fakro to jedna farsa ale wiadomo reklama robi swoje i kreowanie a realia ..dno
6
Aneta 2017-05-22 10:15
@J23 co masz na myśli? Piszesz, że jednak fakro się rozrasta. Co według Ciebie sprawia, że morale jest na tak niskim poziomie? W jakim dziale firmy pracujesz?
@viki rozumiem, że Ciebie nie satysfakcjonuje wysokość wynagrodzenia. A czy firma zapewnia jakieś dodatkowe benefity, czy też możliwości rozwoju dla pracowników?
2
dziad 2017-05-24 21:09
i co z tego, że firma się rozrasta jak dla zwykłego szarego pracownika korzyści żadnych, zarobki są jakie są, a z benefitów to parę złotych zniżki na basen
2
hihi 2017-05-31 07:12
Witam
Buduja nowe hale, ciekaw jestem kto bedzie pracowal,chyba Ukraincy .
Zabrali wysluge i dolozyli do pensji,zarobki takie same jak przed podwyzka.
Tragedia!!!!!!!!!!!nie polecam.
Jeden plus kierownik juz nie mowi ,jak Ci nie pasuje to sie zwolnij.
6
j23 2017-05-31 09:00
Witam
Swiete slowa,na moim dziale juz sie skonczylo gadanie kier.,,jak u Wisniowskiego,lub Dako lepiej to sie zwolnij i idz do Wisniowskiegolub Dako"
I to, jest plus braku pracownikow,utarlo nosa kierownictwu.Przyjeli mlodzież do pracy,ale powinni wprowadzic zakaz telefonow, kierownictwo nie widzi tego problemu, bo starego pracownika do ciezkiej roboty,a mlodego do lekkiej[bo młody moze sie zwolnic]Slowa kierownika i tak to kreci sie praca w Fakro.
Kto to doswiadczyl -łapka w gore.
Pozdrawiam i dziekuje.
17
fakrowiec 2017-06-10 16:29
masz racje, ale sa mlodzi co zapie.....ja i sa tacy co tylko komura i chowanie sie po katach.Kupili sobie nawet power banki, aby im baterii nie braklo,kierownik takiego delikwenta daje do lekkiej roboty ,bo mu normy nie wyrobi .
3
Jakubczyk1234 2017-06-11 08:14
Witam .
Drodzy przyszli pracownicy apeluje do was nie przyjmujcie się do pracy Fakro a już napewno na wydziale produkcji wyłazów i świetlików .Pracownicy na tym dziale notorycznie są straszeni i mobigowani przez swojego brygadziste i mistrza. Mistrz wpisuje ujemne punkty pracownikom i później pracownik ma mniejszą o parę procent premię. Pan mistrz nie ma w ogóle szacunku do pracownika obraża i przeklina i wyklina nawet kobiety.
3
fakrowiec 2017-06-11 13:49
I tak jest nie tylko na twoim wydziale , na szybach byla tez taka Pani brygadzista, ale zaloga sie zgrala ,i udalo sie zmienic brygadziste,choc mowili ,ze ma ,,wejscia".Na kazdym dziale jest jakas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mozna by wyliczac dlugo.
3
fakrowiec 2017-06-11 13:55
sorry za ortografie, ma byc slowo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
haha 2017-06-11 14:42
Brawo,w koncu ktos powiedzial glosno,to co mowi sie szeptem
1
Jakubczyk1234 2017-06-11 14:50
Wyłazy to jeden wielki cyrk na kółkach .To co Pan mistrz wyprawia z ludźmi przekracza wszelkie granie moralne i niemiesci się w głowie.Powiem krótko paranoja i patologia.
haha 2017-06-11 19:45
Czy ktos zapisal sie na bilety Polska-Rumunia. Czy moze mi ktos wyjasnic,jak to jest, ze w Fakro jest okolo80% pracownikow prokukcyjnych,a 20 %biurowych(choc nie dlugo to sie pewnie wyrowna),a w losowaniu biletow 80% biletow dostaja biura, a 20% produkcyjni .Jak to ktos rozwiaze to w totka ma 6 hahaha
9
Jakubczyk1234 2017-06-11 20:57
Odpowiedź jest bardzo prosta to biurowcy chodzą na mecze my jesteśmy tylko zwykłymi szarymi robolami którzy na to muszą pracować żeby biurowce mogli się bawić na meczach.
1
haha 2017-06-11 22:01
Mam pytanie ,czenu ?dzial logistyki ,ale tylko biurowi dostal premie(13)a pozostali nie???.Taka przynajmniej jest opinia -prawda -czy falsz?kto da odpowiedz?
byłemwidzialem 2017-06-11 22:40
A przechodzil ktos ostatnio przez magazyn okien? Wspolczuje chlopakom taki smrod ze glowa boli,a kurzu tyle jak po burzy piaskowej(.Malowanie sufitu.)I sie nie dziwie ze jest zakaz wchodzenia na magazyn ,nawet wycieczki tam juz nie wchodza ,Gdzie jest BHP???? i PIP??-Panie K.czemu Pan nie reaguje??? gdzie jest bezpieczenstwo i higiena pracy???
2
fakrowiec 2017-06-21 17:09
no to jest cenzura,jak za komuny, admin usunal wyjasnienie do usunietego wpisu niby slowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wyjasniam -sowo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jes to wesz łonowa.Polecam slownik,lub encyklopedie, i to jest dla admina slowo niecenzuralne.
2
fakrowiec 2017-06-21 21:17
Pytanie do admina, jak sie nazywa wesz łonowa????
3
Zostaw swoją opinię o fakro Sp. z o.o. - Nowy Sącz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fakro Sp. z o.o.