brak logo

fakro Sp. z o.o.

Nowy Sącz

Opinie o fakro Sp. z o.o.

darek 2015-12-03 09:34:45
Prezes ostatnio wypowiadal sie w telewizji ze skoro daje miejsca pracy a zamierza sie rozwijac i dac nowe miejsca pracy to nie powinien placic podatkow.Wiec wniosek prosty jak nie masz kasy na placenie podatkow to albo nie dawaj tych miejsc pracy albo zmniejsz zatrudnienie albo zamknij zaklad.Pan prezes jest w czolowce najbogatszych polakow i nie ma ochoty placic podatkow ciekawe to bardzo.Laski za najnizsza krajowa nikt nie robi zatrudniajac w Fakro.Nie bojcie sie jak Fakro padnie ludzie z glodu na pewno nie umra!!!
2
j23 2015-12-03 11:44:13
Do roza8 zapytaj sie pana BHP czemu falszuje protokoly wypadkow a swiadkami sa brygadzisci albo kierownicy
6
Były pracownik 2015-12-03 23:25:39
Do j23 - wiesz dlaczego nie pracuje? Bo ja w przeciwieństwie do Ciebie mam jaja. Nie nazekam na forum tak jak Ty tylko działam. Uwazalem ze jestem wart więcej i miałem odwagę powiedzieć dziękuje. Każdy kto zna swoją wartość nie boi sie zmian tylko walczy o swoje.
ps. Dodatkowo zgodzę sie z jednym z opiniowiczów ze zależy na kogo trafisz. Uważam ze jeżeli firma ma prawo wymagać odemnie to i ja rownież mam prawo wymagać od firmy. Miałem świetne wyniki i chciałem podwyżki - moj kierownik zgodnie z procedura drogi służbowej zamiast zaopiniować o podwyżkę dla mnie to sie zesrał i zaczął mi podkładać kłody bo byłem niewygodny dla niego. Wiadomo... - zabrakło mu jaj, musiał by pogadać z panem Florkiem. To jest właśnie Polskie myślenie - lepiej zwolnić dobrego pracownika niz dać podwyżkę.
4
J23 2015-12-03 23:30:42
Może jaja masz ale nie masz pracy! - hehe- z przełożonym trzeba umieć żyć a nie sie stawiać. Teraz wiesz gdzie twoje miejsce.
2
Kosa 2015-12-03 23:39:28
Do / j23
Były pracownik napisał jak jest. Brawo w końcu ktoś odważny. Stary życzę powodzenia.
Były pracownik 2015-12-03 23:51:31
Spoko - radzę sobie swietnie! Oczywiście w nowej firmie!!!
4
Lis 2015-12-05 00:18:22
W Fakro zarabia sie ponad 3 tys
1
Klick 2015-12-15 22:33:58
Fakro, ciężka praca i nadmiar biurokracji.
---- 2015-12-18 10:34:33
Dziekuje prezesowi za paczke konspolowska,ale najbardziej jestem zadowolony z ksiazki ,bede mial co czytac w dlugie zimowe wieczory zagryzajac kabanosem ,piekny gest ,taka ksiazka zaspokoi wiele potrzeb na swieta.
2
Remus 2015-12-20 03:30:22
W Fakro brakuje Menagerow z krwi i kosci. Pan Florek jest naturalnym Liderem i to sie czuje jak sie z nim rozmawia, podobnie jest z Panem Hajduga - bardzo sympatyczna osobowość ale i znakomity fachowiec. Natomiast w pionie Sprzedazowym u większości Dyrektorów daje się zauważyć brak pewności siebie, nieznajomość obsługiwanego rynku i nadmierna bierność w obawie przed utrata stanowiska. Sprzedaż na rynku Polskim, śmiało powinna robić plany o 30% - 40% wyższe z tym potencjałem produktowym ktore obecnie Fakro ma w swojej ofercie. Ale oczywiście , po co? Skoro pózniej bedzie trzeba utrzymywać ten stan, na cóż sie narażać panu Prezesowi. Przeciez to samo sie kręci wiec niech bedzie tak jak jest. Pozdrawiam i zyczę dalszego rozwoju.
Narciarz 2015-12-29 10:14:27
Ja tu trochę z innej beczki czy wy tam nie wiecie na tej stolarni czy Rysiek stawia w końcu te wyciągi narciarskie ? narzekał latami że nie ma pozwoleń środowiskowych na ten swój kolejny biznes który da pracę ludziom a frajdę narciarzom ale zdaje się jeszcze poprzedni rząd mu w końcu takowe udzielił a tu? cisza... byłem na ich stronkach www ale lipa tam też nic nie pisze konkretnego czy coś z tym robią?
Kalu 2016-01-04 19:31:59
Opinie Rere i Masz pozostawię bez komentarza. Śmiać mi sie chce jak czytam takie wpisy moralizatorskie Pewnie sa to ludzie których dotyczą wcześniejsze negatywne wypowiedzi. Uderz w stół a nożyce sie odezwa.
j23 2016-01-12 14:02:30
zniknal moj wczorajszy wpis byl i go nie ma ok. napisze jeszcze raz,moze nie do konca dokladnie tak jak bylo, ale mniej wiecej podobnie:
Szkoda pisac na tym forum bo jest kontrolowane przez pania D.i wszystkie pozytywne opinie sa tak pisane aby czytajacy i nie znajacy realia firmy myslal ze jest wszystko pieknie ,a pracownicy szczesliwi i zadowoleni z pracy i zarobkow ,typowa propaganda.
Ciekaw jestem jak dlugo bedzie ten wpis,pewnie go znowu usuna, a podobno forum jest niezalezne .Szkoda moich wypocin ,ale niech czytajacy maja troche rozeznania jak to sie kreci.
2
Lelek 2016-01-15 01:20:42
Śmieszne sa te opinie, Fakro płaci całkiem niezle. Dodatkowo należy zauważyć ze firma sie rozwija. Jak pan Prezes pytał Dr ii DTH czy wybierają podwyżki czy inwestycje w rozwój to wszyscy zgodnie potwierdzili ze rozwój jest ważniejszy. Jeżdżą pięknymi nowymi autami, nowe komórki ,laptopy - pensje tez tłuściutkie i jeszcze płaczą ze zle jest. Panie Prezesi - dowalić do pieca, niech czuja bat bo zaczynaja szemrać niewdzięcznicy.
Kalu 2016-01-15 01:29:30
Nie jest najgorzej. Praca i pensje sa przyzwoite. Wiem z pewnego źrodła. Wiadomo narzekają nieudacznicy, nic nie robią a pensje chcieliby nie wiadomo jakie. Takim nigdy nie dogodzisz. Fakro jako silna marka, samo sie sprzedaje. Mam hurtownie i wiem co mowię. Gratulacje dla Prezesa.
j23 2016-01-15 08:16:37
@kalu ok moze kierownicy i dyrektorzy zarabiaja dobre pieniadze ale ktos mosi pracowac na produkcji,a to jest tak zwany szary czlowiek i tez chce godnie zyc,a 15000zl.nie za bardzo w tym pomaga,niech dadza zarobic 2000zl. sami kierownicy i dyrektorzy nie beda produkowac okien, szarak tez potrzebny ,aby szlachta mogla jezdzic nowymi samochodami.Kalu widze ze tak samo placisz swoim pracownikom czyli zatrudniasz samych nieudacznikow ,pozdrawiam personel hurtowni pana Kalu
Kalu 2016-01-15 18:58:15
Moi pracownicy sa odpowiednio wynagradzani i nie wyrzucają smutków na forum. Tak to działa. Place ale i tez wymagam. A jeżeli u was tak sie dzieje zle to może należy porozmawiać z Prezesem o wynagrodzeniach dla pracownikow najniższego szczebla. Przecież rozsądny facet jest z Pana Prezesa Florka. Ale należy to zrobić w mądry sposób. Wyznaczyć delegacje do prośby o podwyżkę. Wiem ze zbliża sie rocznica firmy , wiec będziecie mieli dobra okazje. Trzymam kciuki. Powodzenia'
j23 2016-01-16 08:32:54
Widze ze nie znacie firmy od strony szarego czlowieka ,a o podwyzkach mozna zapomniec ,jedynie 100zl.do najnizszej krajowej tj.1850zl. brutto.
Prezes 2016-01-17 15:11:35
. Czytam te opinie i postanowiłem że od marca 2016 wszyscy dostaną 250 zł podwyżki. Zadowoleni:)
2
j23 2016-01-17 16:14:26
@prezes ten wpis to ci sie udal
jdw 2016-01-18 20:06:52
@kalu dam ci 200zl/ idz do prezesa po pdwyzke dla wszystkich zycze powodzenia.
j 23 2016-01-21 17:57:10
bedzie srednio,czyli 150zl. dla administracji i 50zl. dla fizycznych ,jest srednio?jest.
1
j23 2016-01-22 17:36:21
@antek 150zl.to moze dla ciebie,a 50zl.to dla ,,choloty" z produkcji na godniejsze zycie, juz wiem z kim rozmawiam
j23 2016-01-25 07:15:29
@antek podwyzek zadnych nie bylo, to co napisalem to tylko dalem przyklad jak to wyglada .
Luzer 2016-01-26 22:41:41
Jak sie udała impreza na 25 lecie? Ktoś był, widział, zwiedzał? Ponoć wypas i pięknie wypadło..
krrrrychu 2016-01-28 09:01:01
a powiedzcie mi jak wygląda praca i zarobki dla absolwetów studiów inżynierskich w Fakro ??
j23 2016-01-29 18:42:26
Do @Antek,@Zuzia,umiecie czytac? napisalem ,,bedzie srednio'',czyli czas przyszly!!! dziekuje za uwage.
Gogol 2016-02-03 19:36:18
Przecież płace nie są złe. Już dajcie spokój, cieszmy się ze jest praca i kasa na czas zawsze. Dziękujemy Panie Prezesie - Szacun dla Pana.
jan 2016-02-04 07:50:45
@Gogol na jakim stanowisku pracujesz?ze tak dobrze zarabiasz?bo na pewno nie na produkcji.
j23 2016-02-12 08:36:49
Jednak byly podwyzki ,zaskoczyli mnie ,no cóż mosze poiedziec dzieki
lojzek 2016-02-13 16:19:23
drobna kwota ale jednak. Brawo. Trzymam kciuki by następna podwyżka nie była z okazji kolejnego jubileuszu. Zdaję sobie sprawę że nie jest kwota zadowalająca Was ale na pewno poprawi atmosferę.
1
fakrowiaczek 2016-03-10 13:18:02
W biurze nie jest źle, wręcz bardzo dobrze jak na Sącz.
1
onnn 2016-03-11 10:57:32
Dostalem w fakro 1350 zł takie są zarobki dla nowych pracownikow. Bez komentarza. Praca pod presja normy etc. Nie wiem jak w biurze nie orientuje się, ale z tego co sluchy chodza to pracuja tam ludzie co nie maja wyjscia i perspektyw . Z tego co wiem prawie wszyscy chca odejsc ...
1
inż fakro 2016-03-11 21:35:40
Na początku okres próbny 4 miesiące- 1800 zł brutto po okresie próbnym dostaniesz 2000 zł brutto, po roku pracy premia 150 zł. Czyli jak na "ręke" po roku czasu pracy praktycznie za grosze dalej pracujesz za grosze i jeżeli dojdziesz do magicznej granicy 2 tyś zł na rękę to będzie cud ;) Wszystkim mówiącym o tym, że "Ci co grzeją tyłki w biurach" zarabiają nie wiadomo ile- zapraszam do biura ;) ( nie nie żartuję )
j23 2016-03-13 15:03:53
Ktos mi moze odpowiedziec czemu teraz premie otrzymali tylko pracownicy administracji?,a co z reszta???
fakrowiaczek 2016-03-21 13:06:40
Biurowcy szeregowi na początek mogą wynegocjować około 2000 - 2500. Jeżeli pracownik się sprawdza, jest samodzielny, nie liczy na innych tylko pokazuje się od najlepszej strony to pensja szybko idzie w górę. Do tego dochodzą inne profity. Firma docenia osoby będące fachowcami w swojej dziedzinie.

onnn - piszesz o pracy w biurze której nie masz pojęcia. Znam kilka osób pracujących tam od lat i zapewniam Cię, że nie są to osoby bez wyjścia i perspektyw. Zajmują stanowiska, niekiedy awansują, ciągle się rozwijają, nie są stateczni.

Nie wszyscy chcą uciekać z Sącza dla kasy, niektórzy mają inne priorytety.

Lopez 2016-04-01 23:22:30
Do gg - nie do końca się z tym zgodzę. Lepiej powiedzieć jedno zdanie z sensem niż plesc bzdury bez sensu. Wiem z doświadczenia ze ludzie którzy gadają jak nakręceni są męczący i mało efektywni w domykaniu poważnych kontraktów. Pozatym nikt nie traktuje ich poważnie.
gig 2016-04-05 10:29:42
Wie ktoś może jak wygląda sytuacja z praktykami ? jak wyglądają i czy ciężko się dostać ?
zenek 2016-04-06 06:54:21
2000 mają ci co pracują po 20 lat.
2
Program Pierwsza Praca:) 2016-04-06 13:38:49
Praca tam w biurze? To jeden wielki program pierwsza praca ha ha ha :))) procedury wymagania atmosfera benefity zarobki wszystko jak najbardziej ok jak jesteś zielony jak trawa na wiosnę ale po paru latach dalej robisz to co na początku za tyle samo i wciąż to samo. Także w dłuższej perspektywie adios pomidoros :))) WIELKI PLUS tej firmy że jak Cię gdzieś posadzą to co prawda monotypia prowadząca do monotonii ale jak jesteś uparty i Cię to nie rusza to możesz sobie tam siedzieć za paprotkami do emerytury i gwarantuję że wielu tam tak robi ! (SZACUN DLA LONGTERMÓW:)))))
1
beatricze 2016-04-08 12:47:14
Jeżeli rzeczywiście jest tak jak piszesz (że ta sam osoba po kilku latach pracuje za tyle samo i robi to sami) to oznacza,że jest to osoba bez ambicji.
A atmosferę tworzą ludzie, więc każdy z osobna jest za nią odpowiedzialny.
Z tego co piszesz wynika, że popracowałeś tam chwilkę, ale gwarantuję Ci, że LONGTERMY nie pracują za tyle co na początku:) Pozdrawiam
teodorwood 2016-05-23 14:07:42
myślę, że z racji jubileuszu firmy, nie ma co narzekać :)
NICK 2016-06-15 12:20:33
MAM PYTANIE NIE WIECIE ILE ZARABIA KIEROWCA W FIRMIE FAKRO ?
4
nicon 2016-07-04 12:18:35
Mam ochotę aplikować do Fakro, na stanowisko programisty.

Zastanawia mnie jednak, dlaczego oferty do IT ciągle się pojawiają na portalach.
Marne zarobki, duże wymagania, czy dziwna rotacja pracowników np. nie przedłużają umów po okresie próbnym. ..
Jeśli ktoś jest w temacie i wie jak tam się pracuje, ile zarabia, jacy ludzie (atmosfera) to będę wdzięczny.
Vce Prezes 2016-07-12 22:26:45
Ci z delegacji do Prezesa juz nie preacuja.
3
Teodor 2016-08-19 12:52:37
Fakro jest w grupie firm ze zmową na najniższą * stałą ) pensją w regionie.
Ludzie w ten sposób zmuszacie ludzi do wyjazdu a zatrudnianie Ukraińców wyjdzie wam bokiem - mam nadzieję że dość szybko.....
10
Vujek 2016-08-24 11:26:50
Jak aktualnie wygląda praca w fakro? Jakie minimalne płacę?
koo 2016-08-30 12:07:08
To skoro dają 1900euro to nie sa wcale takie złe stawki, bo przecież zawsze jest jeszcze szansa jakieś premie do podstawy zarobków czyż nie? Dzięki za odpowiedź
j 2016-11-11 12:59:48
PORAŻKA!!!!!!!!!!!!
2
Tomasz 2016-11-12 19:00:45
Śmieciowe umówmy ,Jednym słowem, masakra ,nie polecam zdecydowanie.
4
Zostaw swoją opinię o fakro Sp. z o.o. - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fakro Sp. z o.o.