brak logo

Zakłady Piekarskie Oskroba

Człekówka

Opinie o Zakłady Piekarskie Oskroba

polaaaa 2014-10-14 19:34
najlepszy jest kierownik deserowni , czy się robi, czy się leży każdemu jednakowa premia się należy.i tam róznica wypłat jest rozbieżna,bo jedni maja nawet dodatek i premię ,a człowiek,który nie biega za kierownikiem nie ma nic.
4
co to jest 2014-10-26 07:37
Panie Oskroba niech pan zwróci uwagę na tych dzieci na stanowiskach co u pana pracują jako brygadzisci,kierownicy itp. Wszystko po znajomości..a normalny człowiek nic nie osiągnie bo nie jest kolegą kierownika.
8
były pracownik 2014-10-28 08:00
Pracowałem tam chwile swojego cennego czasu i go zmarnowałem.Praca albo w upale albo w mrozie po 6 dni w tygodniu za słabe pieniądze.Oczywiście wioski z pod Garwolina rządzą.Brygadzisci jeszcze nie dawno pasali krowy a teraz wielkie pany..
Jak nie macie juz nic innego to idźcie tam,ale szczerze odradzam,bo takiego zakłamania i donosow nigdzie nie widziałem.
2
była pracownica 2014-10-29 16:54
Cóż, ja z Oskrobą mam same miłe wspomnienia, mimo że to był tylko rok pracy. Ludzie bardzo sympatyczni,pomocni i zabawni. Stawka również mi odpowiadała. A brygadziści, raczej większosc z nich bardzo sympatyczna. Nie mam żadnych zażaleń do Oskroby. Bo i ludzie i pieniądze były w miarę spoko. Praca ciężka,oczywiście, ale zresztą jak wszędzie. Nic za darmo nie ma.
wolf 2014-11-20 08:35
pracowałem tam kilka dni i powiem tragedia.zamiast płacic za niedziele 100% tak jak jest w kodeksie to daja dodatek 60zł brutto,mroznia -15 nie dadza ci nawet rekawic zimowych,to co gada koles na bhp to zwykłe bzdury,za nadgodziny raz ci zapłacą a raz nie, zależy od kierownika działu pewnie kase sami sobie przytulają.dodatek mrozowy to mit tylko dla kilku ludzi.premie jak się podlizujesz.ogólnie jak na zakład który zatrudnia tyle ludzi to dziadostwo i wyzysk.i juz wiem jedno pieczywa oskroby nie wezme do ust.
2
byłem to wiem 2014-11-26 18:35
Wolf napisał cała prawdę. Tylko ze na mrozni jest minus 20 a nawet -25 wiec milej pracy morsy.
norbipwa 2014-11-27 14:04
Witam i o droge pytam pracował z was ktoś na mroźni mam teraz oferte pray i mam sie zastanowić jakieś porady?
2
ja 2014-11-27 14:14
wolf: "pracowałem tam kilka dni i powiem tragedia.zamiast płacic za niedziele 100% tak jak jest w kodeksie to daja dodatek 60zł brutto"
Nie zamiast, tylko jeszcze dodatkowo dostaje się 60brutto.

Wypowiedź Keyy dość dobrze opisuje pracę.
A Wolf który przepracował aż kilka dni pewnie już ma inną pracę gdzie płacą za nic nie robienie... pogratulować:)
baksio 2014-11-29 11:57
Witam serdecznie ta firma trzyma do trfania umowy a potem nie chcą dawać stałej umowy.....
1
wolf 2014-12-07 09:18
akurat kolezko nie trafiłeś,bo znalazłem prace gdzie nie ma kokosów ale wiem że jak pojde w sobote czy w niedziele do roboty to mi zapłacą ile należy i można sobie dorobić.a ty jak lubisz zasówać w niedziele i święta za 40 zł dodatku to twoja sprawa.
dobry pracownik 2014-12-30 13:56
Pracuje się po 8 godzin, ale jaki jest tam system zmianowy? I czy na kierowce można się dostać?
byłypracownik 2015-03-04 12:46
o kierowcy zapomnij. jak coś to praca przy taśmie. na dziale pakowanie drożdżówki nawet 7 dni w tygodniu albo jako sprzątaczka za 1700
dariusz 2015-03-06 11:22
wynagrodzenie za 6 dni w tygodniu 2300 :( na budowie tak samo się narobisz a za lepszą stawke
Keyy 2015-03-07 23:46
O pracy kierowcy zapomnij, dobrze płacą więc mało kto się zwalnia a już napewno nie starzy kierowcy którzy mają stawki z kosmosu i lepsze trasy. Pracuje się po 8 godz system 3 albo 4 zmianowy. Zarobki też różne zależy od działu, dla jednych dobre dla innych złe. Mimo to osób chętnych do pracy nie brakuje.
byłypracownik 2015-03-31 10:37
jeśli chcecie zarabiać 2300 miesięcznie, codzienie być obserwowani przez kadre kierowniczą której zawsze coś nie pasuje, lubicie pracować coraz wydajniej z miesiąca na miesiąc,nie macie rodziny, zadnych spraw osobistych do załatwiania w tygodniu oraz wystarczy wam jeden dzień wolnego w tygodniu do regeneracji sił i nie chcecie mieć wolnych dni w święta to ZAPRASZAMY :)
2
pomocnik cukiernika 2015-04-06 13:38
witam pragne podzielic sie swoja opinia. Pracuje w cukierni w celestynowie i powiem szczerze ze praca mi sie podoba. Na poczatku bylo ciezko ale szybko da rade sie przyzwyczaic. Duzo uprzejmych osob ktore rozumieja na czym polega solidarnosc pracownikow. nie ukrywam , że jest tez duzo dwulicowych ale to jak wszedzie. Niby mam tylko 5-6 dni wolnych w miesiacu ale w jakiej pracy ma sie co dwie godziny przerwe tak jak tu.? Ogolnie kokosow sie nie zarabia ale sa miejsca gdzie ludzie maja o wiele gorzej. Dla mnie to dobre miejsce pracy bo o idealne ciezko przeciez. pozdrawiam
MILO 2015-06-19 00:44
A jak się ma sytuacja na magazynie? Złożyłem CV właśnie na ten dział w Człekówce.
Niech ktoś poratuje opinią.
4
eS 2015-07-04 18:32
Mam możliwość podjęcia pracy w Oskrobie, na jakie zarobki mogę się nastawić mając tylko 4 soboty wolne w tygodniu?
6
chori 2015-09-13 11:58
Moje pytanie o praktykantów czy są dobrze traktowani czy maja szanse coś się nauczyc(cukiernik) czy tylko przynieś podaj pozamiataj
nikk 2015-11-14 03:39
A jak praca i warunki na magazynach, potrzebują ludzi na wózki widłowe?
1
Jare 2015-11-23 20:02
Czy plotki o tym że pan Dariusz chcę przyjąć 70 uchodzców do pracy to prawda ? ktoś coś słyszał ? bo plotki chodzą że Prezydent miasta Otwock się zgodził....
2
optymista 2015-12-20 21:02
Bardzo polecam pracę w zakładach Oskroba . Na dzień dobry za wystawianie faktur zarobisz 3 tysie. Jak nie to możesz zostać kierownikiem lub brygadzistą jakiegoś działu wtedy zarobisz min 4 koła. Wykształacenie nie jest wymagane a tym bardziej umiejętności. Warunek jest tylko jeden musisz nazywać się Ci..cki lub Ur...niak Nikt obcy na dobre stanowisko się nie dostanie.A reszta pracowników to ludzie z okolic Garwolina bo oni nigdy nie pracowali gdzie indziej i nie znają realiów. Generalnie nie odradzam. Zwykły robol sprzeda swoich sąsiadów , z którymi przed pracą razem pił piwo w samochodzie ,po wejściu na teren firmy staje sie brygadzistą i odczuwa obowiązek poinformowania swoich przełożonych o zajściu na parkingu,za 1600 brutto dodatku.
2
piekarnia_bez_tradycji 2015-12-29 10:29
Taaa. Byłem jakiś czas w oddzoale 9 w Gorzowie wlkp Oskroby w magazynie, koleś płaci tą samą stawke godzinową od niedzieli do piątku bez żadnych dodatków, zresztą co to za tradycja? Produkt głęboko mrożony przez min do pieca i "wypiek na miejscu". śmiech na sali.
Keyy 2016-01-08 16:46
Kolejna osoba której nie pasują ludzie z Garwolina, ku...jak mnie to drażni co masz do nich, co jakich facet z Garwolina odbił ci dziewczynę albo chłopaka że tak cię to boli. Prawda jest taka że w okolicach Garwolina jest sporo firm i przez to ludzie znają realia pracy w dużych zakładach.Jakby mieli opierać się na ludziach z okolic Człekówki to dalej by chleb ręcznie robili a cała produkcja była by w granicach 100 szt a i chleb do sklepów by konno rozwozili albo max starym Żukiem.
1
xxc 2016-02-03 20:25
Tak bedoki nie trawimy was garwolinskie chamy tylko prace zabieracie u oskroby nawet za 3zł byście robili.nauczcie się jeździć samochodami i krowy paść pozdro.
5
Lucky 2016-02-08 18:17
Pracuję tam około pół roku. Praca ciężka ale idzie się przyzwyczaić, przerwa uzależniona od tego jak idzie produkcja - czasem wysyłają na przerwę po 1.5h pracy a czasem po 7h. Zarobki? około 2400-2900 w zależności czy wpadną święta jakieś więc tragedii nie ma. Zdarzyło się, że dali w tygodniu wolne i zabrali dniówkę niedzielną za to. Słyszałem wiele złego na temat brygadzistów, mam wrażenie, że pracuję w innej firmie bo nie spotkałem się z mobbingiem z ich strony. Kierownik również wydaje się być spoko. Nie wiem, może za krótko pracuję ale uważam, że jak ktoś chce to zarobi w tej firmie.
Waldek 2016-02-15 17:29
W piekarni na Pokoju Pracują dwie Panie na krótko obcięte gdzie jedna z nich porusza się jak ślimak a druga ma strasznie ciężki żart a mimo to uważa się za bogini...
2
Sławek111 2016-02-15 17:31
A ja tam ostatnio na Pokoju kupiłem pączki i małe bułeczki śmierdzące rybami
MOLO 2016-02-18 23:12
a na jakim dziale pracujesz?
Też złożyłem cv ale na razie cisza.
Keyy 2016-05-22 13:37
"Tak bedoki nie trawimy was garwolinskie chamy tylko prace zabieracie u oskroby nawet za 3zł byście robili.nauczcie się jeździć samochodami i krowy paść pozdro"

Prace zabieramy? A kto wam tam broni CV złożyć? A nie zapomniałem wam ta praca się należy z automatu, bo wy z miasta,(wy światowi!!!),albo przynajmniej bliżej do Wa-wy macie, i już jesteście lepsi. Kolejny gość z wyższym mniemaniem o sobie słuchaj no pajacu to że ktoś robi robotę lepiej niż ty i przez to awansuje albo go po 3 mieś nie wywalą nie znaczy że jest gorszy od ciebie,jakby okoliczni wieśniacy umieli robić to by ich więcej było a tak to jest ich raptem kilku no i niestety ty matole.. ,a za 3 zł to byś prędzej laskę zrobił(a) niż ktoś z Garwolina by za tyle robił. A i jeździć to my się może nauczymy ale krowy paść jak wy to już niestety nie :)))
4
anonim 2016-06-02 12:47
Zakład to porażka pracuje tam większość bedoków,rygadziści to osoby które ledwo ukończyły podstawówke trzeba myśleć za nich pajace,dla kierownika pracownik jest śmieciem, codziennie jakaś osoba się zwalnia. Lipiec sierpień brak urlopów tylko może iść dział gdzie są same bedoki bo są święci.Psychole którzy myślą ze ta robota jest jedyna i że za 4 zł za nadgodzine ktoś jaja sobie da obciąć.W tej firmie człowiek nie ma życia prywatnego!
Marlo 2016-06-06 00:16
Fakt potwierdzam i ja, sporo osób ostatnio się zwalnia ale jak widać dyrekcja uważa że nie ma problemu, obudzą się jak nie będzie miał kto robić. Nowi pracują max 3 mieś, jak się okaże że to co im kierownicy obiecali to bujda to się zwalniają i tak od nowa,a pomyśleć że kiedyś praca u Oskroby to był szał i budziło zazdrość u innych. Co do pracowników dominują osoby z Celestynowa i okolic, Garwolin i Mińsk oraz najważniejsza atrakcja zakładu czyli okoliczne półgłówki dla których Golf3 to szczyt motoryzacji nie do przeskoczenia oraz Audi A4 tj.najbardziej luksusowy samochód dla geja. I ogólnie co by nie mówić wszystko im się należy mimo że w ogóle nie powinni tutaj pracować, to cud że wogóle trafiają ze stołówki na hale. No ale skoro nie ma kto pracować to ktoś musi robić
7
Kierowca 2016-08-12 21:30
Mam pytanie jakie warunki zatrudnienia są w piekarni? Słyszałem, że jakieś dziwne umowy i niejasne wynagrodzenia. Jak ktoś może coś powiedzieć to będę wdzięczny.
pracownik 2016-08-17 20:22
Pacowałem w wielu zakladach na produkcji. Nie uwazam sie za pracownika który jest nadgorliwy wrecz przeciwnie. Fakt ludzie są mocno zlosliwi wzgledem innych. Nie mniej jednak nie moge powiedziec ze jest to praca zla. Nie posiadam wyzszego wykztalcenia i jestem zwyklym pracownikiem a mimo to dostaje duzo ponad 2 tys. wiec chyba nie ma zle. Najtrudniej sie dostosowac do ludzi. Na umowie probnej kazdy tylko szuka pretekstu aby cos powiedziec na taka osobe aby tylko umowy nie przedluzyc... jesli chodzi o sama praca .. w kazdej trzeba zasuwac tylko kwota sie różni
4
em. 2016-09-07 09:22
kolega wolf oczywiście napisał bzdurę. szkoda, że nikt mu tego nie wytknął. Oskroba ZAWSZE wypłaca wszystkie ustawowe dodatki za nadgodziny- "50tki", "100tki" czy dodatek za godziny przepracowany w nocy.

60zł brutto to dodatek ponad wymagane ustawą. jest to nieaktualne, bo teraz wynosi 100zł netto.
TERAZ WIEM DLA CZEGO JEST TAKA ROTACJA PRACOWNIKÓW 2016-09-14 19:11
WITAM JAK CHCECIE PRACOWAĆ U OSKROBY ,TO NIE MÓWCIE ZE MACIE JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE W ZAWODZIE BO CYMBAŁY Z CZŁEKÓWKI I OKOLIC ,BOJĄ SIĘ ZE IM STANOWISKA I ŻÓŁTE CZAPKI SKRADNIECIE .LUDZIE SĄ ZADUMANI W SOBIE ,I WSZYSTKO WIEDZĄ NAJLEPIEJ CYTAT; przysłowiowy pan ciastowy ]idiota [ .... kazali mi dolewać wody do ciasta bo mąka jest kiepska ........ MNIE UCZONO CZEGOŚ INNEGO I POWIEDZIAŁEM MU O TYM ,,, TERAZ SIĘ MŚCI , ALE DAMY RADE...... ZAROBKI JAK DLA MNIE NIE SĄ ZŁE 200 GODZIN I TRÓJKĘ MAM Z PRZODU , PODSUMOWANIE /. GUMOWIEC NIE WIEM CO BY ROBIŁ TO I TAK ZAWSZE BĘDZIE GUMOWCEM .. SPRZEDAWCZYKI ,LIZUSY JAK BY MOGLI TO BY ROBILI LODA NA ŚRODKU HALI OCZYWIŚCIE NIE WSZYSCY SĄ TEŻ LUDZIE PRZYZWOICI .....
2
ZNAJOMY 2016-09-14 19:21
LUDZIE Z CZŁEKÓWKI SA ZADUMANI W SOBIE POPRSTU DEBI........
1
Maciek 33 2016-09-22 16:25
"bedoki nawet za 3 tys byscie robili" heeh jak Ci nie pasuje to zuc robote i pracuj za 1300 w Akzonobel jak Cie kuje 3 tys . My wam robote zabieramy?.. dobre sobie. Zwal se konia i sie uspokuj idioto ;p
Człowiek z Oskroby 2016-10-05 12:38
Pracuje już jakiś czas więc również się wypowiem co mnie boli a co cieszy.
Na plus:
-poprawiły się zarobki przez ostatni rok (dalej biorąc pod uwagę ilość godzin spędzonych w pracy +- 210/miesiąc oraz ciężar pracy to szału nie ma ale jest to krok w dobrą stronę).
-dobry stosunek kierownika/ brygadzistów (nooo.. nie wszystkich, ewidentnie niektore kobiety na stanowiskach sobie nie radzą) do podwładnych.
-pieniądze zawsze na czas.

Na minus:
-przerwa uzależniona od produkcji, raz idziesz na przerwę po godzinie pracy raz po 6.
-panie z księgowości magicznie wyliczają pensję, przy 26 dniówkach możesz wziąć mniej niż przy 24.
-soboty, niedziele, święta w pracy.
-praca jest CIĘŻKA, stanie 8h przy linii w miejscu to nie to samo co siedzenie na kasie w markecie.

Podsumowując, jak ktoś chce będzie pracował jak ktoś myśli, że weźmie 3tysie za leżenie to raczej nie tu, ważne, że ktoś wyżej poszedł po rozum do głowy i pensje powooooli zaczynają przypominać pensje a nie jałmużnę.
6
kawa 2016-10-19 22:53
chyba troche przsadzacie, wiadomo ze praca lekak nie jest bo stoisz kilka godzin w pracy na nogach ale nie bidujcie tak ze macie mało bo wcale tak nie jest
nowy 2016-11-30 13:52
Moze ktos rozwinać bardziej co sie robi na produkcji na lini Bo ze cięzko i trzeba stać to normalne. Siedząca praca to tylko w biurze chciał bym sie zorientować bo widziałem ogłoszenia i zastanawiam sie czy nie złozyc cv
Obcy 2016-12-28 20:53
witam nie jestem pracownikiem ale mam kolege, pracuje na mrozni ktory twierdzi ze jest ok , dostal ubrania ochronne ,rekawice . w niedziele i swieta pracuje kiedy chce to jego wybor . a jego zarobki ksztaltuja sie w okolicy prawie 4 tysi , sam dodatek to 700 za warunki pracy. w dodatku mowi ze brygadzisci to zarabiaja po 6 tysi i wiecej. i komu tu wierzyc ????
kierowca 2017-01-03 10:50
Witam .mam pytanie jakie warunki mają kierowcy?
2
Andriu 2017-01-09 12:15
Może z innej strony,przed świętami w makowcu Oskroby znalazłem ludzki włos,więc smak mi odszedł i tylko się zastanawiam jakie osoby tam pracują i czy przestrzegają zasad higieny...
piiona 2017-02-05 23:54
Czy kobiety maja szanse dostac sie do OSKROBY niekoniecznie po znajomosci? Chce zlozyc CV i dobrze zarobic tam jest szansa taka?
ola 2017-02-09 12:15
ja złożyłam po tygodniu zaprosili na rozmowę. nie mam żadnych znajomości....
5
Makowies 2017-03-05 22:37
Praca generalnie w porządku, kto chce to zarobi nikt nikogo do niczego nie zmusza, najgorsze są te jebane wieśniaki, i ich jebana zazdrość, że ktoś żyje lepiej jak oni, że ktoś kupi sobie nowe auto, bądź pali droższe papierosy. To jest smutne że taka jebana bieda umysłowa, musi przebywać między normalnymi pracownikami... Generalnie Piekarnie Oksroba jako pracodawcę oceniam 9/10.
Rozum 2017-03-10 01:38
wyraze swoja opinie po pracy w zakladzie w Celestynowie.pracowalem 3 lata na piekarni i raz bylo lepiej raz gorzej ale ogolnie bylo spoko.mam tylko zarzuty w kwesti rzadzenia a wiec tak:
1.Pan kierownik J ktory nie wiem dlaczego pelni te funkcje powinien byc zmieniony bo jest osoba flegmatyczna.
2.zastepca Pana J Pan M.tu jest calkiem pomylka bo wszyscy wiedza ze te funkcje powinien pelnic brygadzista Pan Sz(czego mu bardzo zycze bo bez niego jest balagan i chaos)a obecnie osoba pelniaca ta funkcje oprocz lazenia i denerwowania ludzi nic wiecej nie robi
8
Rozum 2017-03-10 03:06
3.to uklady i osoba szwagra kierownika J ktora po 18 latach pracy umie tyle co zul spod sklepu i reszta musi robic za niego bo to rodzina kierownika.takze apel do nowych:udawajcie debili to bedziecie robic jedno i miec spokoj
Rozum 2017-03-12 20:45
I nie denerwujcie pana Sz bo wkoncu zawalu dostanie albo Wam wszystkim sprawy pozaklada
Zostaw swoją opinię o Zakłady Piekarskie Oskroba - Człekówka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Piekarskie Oskroba