brak logo

MAKROPOL

Poznań

Opinie o MAKROPOL

Adrian 2012-10-30 07:39:32
To że w Makropolu płacą normalnie to wiem ale w innych firmach ochroniarskich też płacą normalnie nie wiem dlaczego wiara marudzi po Makropolu pracowałem już w 3 firmach i nie było z tym problemu.Pozdrawiam firmę Makropol.
ninek 2013-06-21 18:31:16
[usunięte przez moderatora] koordynator proponuje mi 598 pln za 198 godzin pracy.3 złote za godzine.[usunięte przez moderatora]
zdzisiek 2013-07-08 08:48:17
Stracili Volkswagena, stracili Zusy, mało mają obiektów, w patrolach same dziadki, ale willa ładna,ładne autka.Z czego mają płacić, jak nie ma kontraktów

mariajolawitwicka2@gmail.com 2013-09-09 10:44:43
Niestety to prawda,no ale może to rzeczywiście okres próbny
gaza 2013-10-11 13:25:17
Ty Zdzisiek chyba w Makropolu nigdy nie pracowales. Oni nigdy nie mieli Zusu a obiektów na pewno maja wiecej niz Meduza albo Merpol czy jakies inne male firmy. W zachodniej Polsce sa mocni. Widac ich we Wroclawiu Lesznie Pile i wielu innych miastach poza Poznaniem.
traktorzysta 2013-10-11 13:32:53
U nas w Gnieznie placa niezle. W bateriach albow w oknach mozesz zarobic ok. 1,6 1,7 tys na reke. Troche trzeba stac albo lazic ale to tez nie jest nudno. Szkolenia od czasu do czasu jakies robia z ppoz. Latem robili piersza pomoc medyczna i dali kwit o przeszkoleniu. No i placa jak w zegarku a nawet troche wczesniej i bez kantu.
zdzisiek 2013-10-11 16:10:03
Do Zusu startowali, tak samo jak do VW, ale nie wygrali przetargu. I nie do Zusów w Poznaniu tylko w kraju.
Portier 2013-10-13 12:20:18
Podobno firma znowu przyjęła Urząd Wojewódzki po Impelu i podobno śmieszną stawkę dali pracownikom.
Erys 2013-10-14 15:13:48
Pracuję w firmie Makropol już 3 rok,stawki nie są najwyższe,ale i pracy na obiekcie nie mam dużo.Jestem zadowolony z terminowych wypłat,wszystko zawsze się zgadza a moje wcześniejsze doświadczenia były bardzo złe.Ile godzin przepracujesz tyle zarobisz.
kk 2013-10-28 10:28:15
Pracuje u nich na kilku obiektach, grafik do uzgodnienia i wypłata na czas. Stawki mogłyby lepsze ale nigdzie już nie płacą w ochronie tak jak kiedyś.
balca 2013-10-31 08:39:31
nam zaproponowali 3.20 na godzinę to jest 0,70 eurocenta czy to jest luksus?
masska 2013-11-14 15:22:41
Od stycznia wracają na telekomunikację i to w kilku województwach więc chyba aż tak źle byc nie może skoro taka firma woli ich z powrotem po zaledwie kilku miesiacach od zmainy firm. Większość się cieszy, ze znowu beda pracować w normalnej firmie. Stawki może nie najlepsze ale na spokój i uczciwosc rozliczen i tak dalej mozna zawzse liczyc.
2
ochroniarz 2013-12-14 17:40:55
wTP szczecin te dziady zaproponowali 3,20 za godzinę w obiekcie szczególnej odwagi to jest 0,60 euro centa za godzinę ,(usunięte przez administratora)
Olek 2013-12-16 13:56:11
zauważyliście, że opinie są dobre albo inteligentnie względnie dobre jak myślicie kto to pisze. Sami o sobie tak piszą. Za to wiele jest zastrzeżeń że tekst został usunięty ..... Olek
grama 2013-12-27 14:37:36
A jak ci tu 25 zł wychodzi? Piszesz o czyms o czym nie masz pojęcia czyli pracy w ochronie gdzie zmiany przewaznie sa minimum 12 godzinne. Dodatkowo to nie jest typowa ochrona tylko portiernie gdzie siedzisz w cieple za biurkiem, masz tel;ewizor czy radio jak chcesz. Widac ze zatrudniają tam głownie starszych którzy dorabiają do renty czy emerytury.
1
grama 2014-01-03 09:34:31
Zmiany sa różne zależy od loklizacji. To sa obiekty biurowe, naormalnie w budynku pomieszczenie gdzie siedzisz. Kasa zależy od obiektow, można sobie dorobić tez na innych obiektach.
sebastian 2014-01-07 21:33:21
Makropol. licencja 2 stopnia. Pozwolenie na broń. Stawka na rękę 6.50zł
Piotr 2014-01-07 21:53:00
Uważajcie bo krytyczne teksty usuwają. Natomiast sami piszą o sobie teksty pozytywne. W Makropolu jest tak. Służba w grupie interwencyjnej. 24 h. 6.50 na godzinę. Pozwolenie na broń + licencja. Jeżeli nie jedziesz to stoisz pod płotem w każdych warunkach pogodowych bo prezesi dowartościowują się tym, że pod drzwiami i bramą stoi Ich "komandos" w śmiesznym sfilcowanym niebieskim bereciku, starych spranych po kimś drelichowych spodniach. Odśnieżasz teren na Zaciszu. W sobotę myjesz wszystkie samochody powtarzam wszystkie służbowe samochody. Żaden internet żadna telewizja. Jeździsz na interewncje i alarmy o każdej godzinie. Jedziesz w teren myć plafony albo jedziesz w teren czyścić chroniony teren z liści a potem te liście ukradkiem zawozisz do lasu. Jak cię złapią to oczywiście prezes nic o tym nie wie. Czyli samowolka. Uważajcie na (usunięte przez administratora) Makropol uratował mu życie i do końca swych dni jest związany z Makropolem. Nic nie umie, nic nie potrafi. Ale jako lojalny sługa swemu panu wszystko donosi. Jest też etatowym prowokatorem jeżeli chcą się kogoś pozbyć. Kiedyś piewcy stojący na straży jedynie słusznego ustroju. Teraz krwawi kapitaliści.- (usunięte przez administratora)
1
derta 2014-01-13 15:43:19
Stawki nie są złe, emeryci mają mniej bo tylko tam dorabiają do tej emerytury.
aleksy 2014-02-17 22:49:56
carry, coś małe te stawki miałeś, pewnie pracowałes na umowe o dzieło albo coś przeskrobałeś, to Ci makropol poucinał z pensji, przyznaj się.
1
alojzy 2014-03-22 14:09:38
to fakt płacą mało,mogli by się więcej starać wynegocjować większe stawki,ale im widać nie zależy.Powinna obowiązywać średnia krajowa
barbara 2014-05-26 13:04:39
Pracowałam na urzędzie w Poznaniu, bylo w porządku, musiałam zrezygnować ze względow zdrowotnych ale miło wspominam firme.
jan 2014-07-22 14:13:12
Orientuje się ktoś czy przyjmują jeszcze na portiernie w urzędach na terenie poznania?
1
:) 2014-08-27 11:05:04
To w końcu jakie maja stawki no chyba nie 6,50 z licencja :D
kajko 2014-12-09 11:04:56
Makropol nie ma ochrony w żadnych marketach chronią muzea, urzedy.
Ania 2014-12-09 21:47:46
Pracowalam dla nich na jednym z obiektow ,nie polecam ,w zadnym wypadku ,ich koordynatorka (usunięte przez administratora)porazka a sam prezesik(usunięte przez administratora). arogancki i pazerny typ
Ania 2014-12-09 21:48:44
Pracowalam dla nich na jednym z obiektow ,nie polecam ,w zadnym wypadku ,ich koordynatorka Jola porazka a sam prezesik Maksiu .B. arogancki i pazerny typ
2
Ania 2014-12-09 21:49:56
Pracowalam dla nich na jednym z obiektow ,nie polecam ,w zadnym wypadku ,ich koordynatorka Jola porazka a sam prezesik Maksiu .B. arogancki i pazerny typ
1
Michu 2015-01-02 19:53:57
Faktycznie, z tym Januszkiem to racja. Pewny siebie prostak i wytrawny prowokator.Niebezpieczny.
2
Olek 2015-01-02 20:08:44
Wymagania na kwalifikowanego prac. ochrony są niewielkie? Człowieku! Niekaralność.Płatne okresowe długie szkolenie.Opinia właściwego K-ta Policji. Płatne okresowe badania lekarskie. Wpis do rejestru KGPol. Płatna legitymacja dopuszczająca do broni. Potem to umowa śmieciowa z najniższą możliwą stawką godzinową bez względu czy to dzień, noc, święta czy normalny szary dzień. Robisz wszystko co należy do pracy ochroniarskiej i dodatkowo wszystko czego zażyczy sobie prezes. Pracownicy "biurowi" siedzą tak długo, aż prezesowi zechce się wreszcie jechać do domu. Dziki kapitalizm.
graszka 2015-01-05 11:38:56
Nie licza sie w ogole z czlowiekiem,jeden pozytyw to istotnie kasa 3,0 za 1h jest na czas na koncie i praca mimo niskiej stawki bez kontroli ale nie dolicza sie do niczego i wyrzucaja z dnia na dzien jak cos jest nie tak.Pracowalam i wiem,ale dyrekcja malo ma do powiedzenia-rzadzi np w dolnoslaskim koordynator:-)
2
aaaa 2015-02-05 14:31:22
Wie ktoś czy szukają jeszcze do ochrony tego nowego urzędu marszałkowskiego?
1
Adi 2015-02-07 13:03:38
Tak szykują się do urzędu marszałkowskiego nawet ich szyld już jest za szybą i podobno ma być 10zł na godz .
kris 2015-02-09 08:00:35
z ta stawka bym nie przesaedzal ale makropol już jest w tym urzędzie na razie pilnują kończącego się remontu potem wchodzą na całą reszte.
bagno 2015-05-20 15:15:54
Nigdy więcej tej firmy najnizsza krajowa 1280 na ręke przymuszanie do pracy w dzień wolny od pracy za 3,20 h dałbym temu całemu cwaniakowi prezesowi B. 3.20zł na ręke i niech żyje
Syf w firmie o wszystko trzeba się prosić banda cwaniaków osoby niepelnosprawne pracują po 24 h [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dno totalne
bry 2015-07-18 19:03:22
tak jak mówisz
Pracownik 2015-10-28 15:50:46
Stawka 3,20zł mała, ale przy dozorze obiektu 24h mamy za dzień/noc pracy 76,8 zł przy 11 dyżurach wypłata 844,8zł, dobra praca dla emerytów/ studentów wieczorowych, zaocznych/ dorabiających.
MakroSYFF 2015-11-22 15:16:28
Nie ośmieszajcie się już z tą stawką już jakiś buc z makrosyfu napisał swoje wyliczenie 24h x 3,2 taka głodową stawkę nikt w tym kraju nie powinien ani jednej minuty pracować i jeszcze 24h na dobę w pracy ludzie ogarnijcie się
emeryt,inwalidzi z grupą praca 24h to jest jawne łamanie wszystkich praw
1
KP 2015-11-23 07:48:40
Gdybyś znał Kodeks Pracy to byś wiedział, że przy pilnowaniu można zatrudniać na zmiany 24h wszystkich - w tym również osoby z grupą...A stawka na umowę o pracę to minimum ponad 10zł brutto za godzinę.
ja 2015-11-23 22:08:22
Pracowalem rok za 3,19gr/godz to ponizej niewolnictwa zaproponowalem szefowi zeby mi dal 1 grosz /za godz bo jak niewolnik to musi to czuc i mie zwolnil
ola 2015-12-11 18:07:03
wygrali przetarg na ochronę i proponują pracę na czarno --bez pitu- stawka 5 zł/h. co o tym sadzicie
as 2015-12-14 19:50:46
A gdzie tak? Mi proponowali zlecenie z pełnym zusem od całości, jestem w pomorskiego pracuje na obiekcie który przejeli od nowego roku.
AGA 2015-12-16 10:20:24
W Kujawsko-Pomorskim przejmuą nowe obiekty stawka 5zł bez zusu praca świątek piątek i niediela do niczego nie będzie się liczyć żenada.
zibi 2015-12-17 09:13:48
Jestem z obiektu z Bydgoszczy ktory przejmują, właśnie szukam informacji o nich i chyba przejde, mi zaproponowali 5zł za godzine z pelnym zusem od całego wynagrodzenia.
xyz 2016-04-16 07:05:44
Byłem ,pracowałem , i już nie pracuje .Stawka 6,50 zł na godzine śmiech na sali .Umowa zlecenie jak ją wogole dostaniesz tam gdzie ja robiłem koleś pracuje 7 lat a umowy na oczy nie widział .Ja dostałem umowe po miesiącu jak zgłosiłem ten fakt gdzie trzeba że nie mam umowy od miesiaca .Inspektorzy co 3 miesiące nowy kazdy ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko.O wszystko trzeba się prosić dosłownie o wszystko 6,50 zł na godzinę a nawet długopisów nie ma.Ciuchy wszystko swojei non stop szukają ludzi do pracy.A najlepsze w ogłoszeniu jest jak szukają kogoś do pracy to pisza atrakcyjna stawka hahahhahaah 6,50 zł na godzinę atrakcyjna nie ma co .Odradzam wszystkim i proszę nie pisać ze zarobki 1850 bo oni tak piszą a w zyciu okazuje się zupełnie co innego
hgjnm 2016-05-08 20:57:02
@xyz 1850 zł brutto to najniższa stawka krajowa i właśnie ta stawka to wyjdzie właśnie te 1850 zł brutto
Prawda 2016-11-07 19:35:35
Firma MAKROPOL. Pierwsze co mnie uderzyło to że osoby zatrudnione na umowę o pracę ( niepełnosprawne) nie otrzymują dodatku za pracę w porze nocnej. Jak i premier uznaniowej. Firma zatrudnia wiele osób niepełnosprawnych, wszyscy nie otrzymują dodatku za pracę w porze nocnej, ani premi. Miesięcznie firma MAKROPOL zarabia ( niezgodnie z prawem) tysiące złotych. Uczynili sobie w ten sposób stałe źródło dochodu,wyłudzajac z PFRON środki finansowe. Poza tym brak umundurowania, oszczędność ponad Pracownikiem, kombinacje. Nie polecam.
4
ręce opadają 2016-11-10 15:50:35
Dodatek za pracę w porze nocnej zgodnie z przepisami jest wliczany do minimalnego wynagrodzenia - jak pretensje to do rządzących. Makropol Kodeksu Pracy nie pisał. Premie uznaniowe są jak sama nazwa wskazuje uznaniowe, czyli nieobligatoryjne. Tak trudno się douczyć, zapoznać z przepisami zanim napiszę się taką bezmyślność?
1
Szkoda Gadać 2016-11-24 14:52:08
Firma MAKROPOL.
Brak umundurowania! Sam za własne środki byłem zmuszony, jak i inni pracownicy zakupić np. Bluzę czy spodnie itp.
Prawdą jest że firma MAKROPOL nie płaci osobą niepełnosprawnym za pracę w godzinach nocnych. O premi uznaniowej można zapomnieć, żaden z moich kolegów pracujących w MAKROPOLu takowej premi nie uzyskał. Jeżeli pracownik wyrabia nadgodziny,tylko na umowę zlecenie.
Czyli robi to samo za owiele mniejszą stawkę, dorabiają tym samym prezesa. Podsumowując MAKROPOL to firma która ma jedyny cel, doic PFRON wykorzystać, oszukać pracownika dla zysku pseudo prezesa. NIE POLECAM Z CAŁEGO SERCA!!!
1
Prawda 2016-11-24 15:20:46
Tak zgadza się, ale tylko w przypadku gdy w umowie o pracę nie ma zapisu stawki godzinowej.
A jak wiadomo MAKROPOL w umowach o pracę taki zapis stosuje ( jak by nie stosował to by nie otrzymał dofinansowania z PFRON). Czyli dodatek za pracę w porze nocnej, powinien być wypłacany osobą niepełnosprawnym.Czego MAKROPOL nie robi, tym samym łamie kodeks pracy, oraz wyludza środki z PFRON!
2
Zostaw swoją opinię o MAKROPOL - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAKROPOL