brak logo

Wydawnictwo Amber Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Wydawnictwo Amber Sp. z o.o.

obserwator 2012-06-16 19:17:27
Pozdrawiam tysiące normalnych ludzi, zwolnionych przez....
Długo wytrzymałem spłacałem raty za mieszkanie. Każdy zarobiony grosz wyszarpywałem w walce, boju, i poniżeniu. Na koniec weszli moi prawnicy no i sie udało. Najgorszemu wrogowi nie polecam. Właściciel to był fajny chłop, ale żle się ożenił.... ta jadowita zielona ze złosci kobieta złapała okazję...i teraz leje jadem na wszystkich i wszystko. (usunięte przez administratora)
asix 2012-06-24 15:54:56
tam więcej takich co jadą na naiwności zarządu i czerpią z tego ogromne korzyści oczywiście finansowe bez wysilania się (podlizywania się zarządowi nie liczę). A pani MM jeszcze tam \"pracuje\"?
Gość 2012-06-25 15:29:43
swój do swojego ciągnie.
bezamberka 2012-06-26 12:04:54
MałgoniaM? Pewnie, że tak
annonim2 2012-06-27 21:03:01
Ach te Małgonie - 2 małe spryciary. Jedna się dobrze ożeniła, a druga się dobrze zatrudniła. Jak widać nie ma mocnych na Małgonie.
zzz 2012-06-28 15:24:45
Czyli to musi byc klucz do kariery w tej firmie bo pan W kierownik magazynu działał albo działa nadal na tej samej zasadzie zlecic komuś w biurze coś do zrobienia jak załatwione pozytywnie to wiadomo panie Dyrektorze to JA ale jak nie pomysli Dyrektora to miał wode w ustach cisza żeby sie nie dowiedział że to pan W bo wiadomo koniec kariery i tak ze wszystkim pracownik pomyślał zrobił to sukces pana W coś nie tak to....
1
et 2012-07-10 19:44:32
dziś na wirtualnym wydawcy 2 ogłoszenia: poszukują fakturzystki i koordynatora działu przekładów.
Czyżby zwolnili panią GB? Była chyba zbyt sympatyczna dla korektorów/redaktorów...
diddy 2012-08-05 12:09:27
kolejne jaja: wygląda na to, że firma, która wybudowała im tą willę w Wilanowie teraz się z nimi procesuje, a byli pracownicy wzywani są do sądu w charakterze świadków...
aaa 2012-08-05 20:54:51
To nic nowego, oni procesują się już od ponad 20 lat, ze wszystkimi, którzy mieli z nimi styczność; z byłymi pracownikami, tłumaczami, drukarniami etc. Życie bez sprawy w sądzie to dla nich nie życie. :)
A świadkami w sądach od lat są pracownicy, jeśli nie to natychmiast są zwalniani z pracy w Amberze. I pracownicy ze strachu chodzą jak cielęta chodzą po sądach.
Pamiętam kilka lat temu sprawę w sądzie o źle uszyte firanki dla jaśnie pani, oczywiście źle uszyte wg. jaśnie pani. Świadkami w sprawie o firanki były m.in. panie z księgowości i dyrektor handlowy.
Ludzie z daleka od tego pożal się Boże wydawnictwa!!!!
diddy 2012-08-05 23:55:34
ok, ale teraz do sądu wzywani są byli pracownicy, więc chyba powołani zostali przez stronę przeciwną... :) zeznania pewnie nie będą zbyt korzystne dla wielmożnych państwa ;)
Iga 2012-08-06 11:56:49
Ale funny :)
emka77 2012-10-23 10:47:26
to oni jeszcze istnieją
Ula 2013-04-08 12:35:46
a jak traktują korektorów) warto w ogóle zaczynać współpracę?
doswiadczona 2013-05-12 12:35:48
absolutnie nie warto - tam nikt nie jest szanowany, od dyrektora sprzedaży, poprzez zastępcę szefowej, szeregowych pracowników, tłumaczy, korektorów, sprzątaczki... szefostwo to buractwo i wiocha bez manier, za to z dużym darem wykańczania ludzi psychicznie
anonim 2013-09-03 22:57:49
Ktoś jeszcze w Wydawnictwie Amber ma problemy z płatnościami na czas? Bo wcześniej nikt nie poruszał takich problemów, czy to tylko jedna jednostka. Ile zalegają (kwota i czas)?
mrowczas 2013-09-04 00:04:55
jako byly pracownik mogę potwierdzić, że z płatnościami zalegali zawsze, dla wszystkich zewnętrznych wspólpracownikow. korektorzy i tłumacze byli zawsze na końcu listy płac, jak brakowało kasy to dyrektor przesuwał te płatności jako pierwsze. przynajmniej tak to wygladało kilka lat temu, teraz nie wiem.
2013-09-08 11:07:35
Ludzie, dajcie na luz z nimi :) Pozdrawiam panią ET! Jak zawsze bardzo serdecznie.
123pl 2013-09-23 10:47:02
Z tego co mi wiadomo Amber nie ma przedstawicieli handlowych.
elwira 2014-04-01 19:20:06
Szkoda mi tych ludzi wykorzystywanych przez Pana szefa Ambera, który stosuje mobbing,którzy prawie nocują tam np. panie z księgowości szacum dla nich. i jak postępuje z ludzmi .Że nie może nachapać się tą kasą wyjdzie mu to bokiem.
1
gacek 2014-04-26 20:07:46
Witam, czy Amber zwolnił kogoś z księgowości bo jest oferta pracy, czy może sytuacja finansowa się tak poprawiła, że jest za mało ludzi??????
niezadowolony 2014-08-28 16:00:31
praca w tym wydawnictwie to jest jakaś kpina, z resztą to chyba ulubione słowo teraz już waszej pani dyrektor :) ogólnie porażka. Szukanie afer i dziury w całym jest na świetle dziennym. Jeżeli ktoś chce być parobkiem Fonioków to polecam:)
3
lenka 2015-03-24 15:32:52
z tego co się orientuję to firma ma bardzo dobrą renomę na rynku i ogólnie zbiera bardzo pozytywne opinie od pracowników, głównie poza forum internetowym. to może zaowocowac tym że być może jest bardzo dużo ludzi na jedno miejsce pracy - czy dobrze rozumuję? czy ciężko jest się do amber dostac do pracy?
mark 2015-03-24 18:17:54
Wątpię aby miała dobrą renomę na rynku. Wiem co mówię bo pracowałem tam. Wystarczy zresztą poczytać poprzednie wpisy.
Zbyljut 2015-03-25 09:02:58
Dobra renoma :D Ależ się uśmiałam :):):):)
anex 2015-05-12 11:05:09
Witam wszystkich,
Mam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do firmy Amber, ale czytając wpisy jakoś odechciewa mi się. Proszę napiszcie czy warto jak sie tam pracuje, czy są nadgodziny itp
była pracownica 2015-05-21 11:48:02
Zgadzam się w 100%. Z nim dało by się żyć, natomiast ona.... szkoda słów!!!!:(((
3
Ela 2015-09-30 13:21:19
Olku, z tego co mi wiadomo, to na chwilę obecną Amber nikogo nie poszukuje. I prawda z terminowością wypłat - są punktualni. A stresy w pracy mają tylko ci, co nie znają się na swojej robocie...
Ela 2015-10-19 09:59:44
Quartko, spróbuj wysłać CV. Może akurat będą potrzebować kogoś...
Gosia 2015-11-27 21:56:51
Szczerze nie polecam pracy tam.Jeszcze zachowanie prezesa da się jakoś wytrzymać, ale jego żona to jakaś porażka.Jeśli widzisz Prezesową to musisz się kłaniać z dygnięciem.Pracownik dla nich nic nie znaczy, nie szanują kompletnie nikogo. pracowników zmieniają szybko i to nie dlatego ze się nie nadają tylko dlatego że się im nie podobają, a największy przemiał ma dział handlowy. Mobbing jest tam na każdym kroku. Pracownicy zdecydowanie nie dostają terminowo wynagrodzeń, a już na pewno nie tłumacze i redaktorzy. Może i sytuacja sie trochę polepszyła ale naprawdę mało. Rada dla tych co będą tam kiedyś pracować Prezesową omijaj szerokim łukiem i na wszystko miej w zanadrzu jakieś potwierdzenie. O wszystko i tak będziesz winny Ty nawet jak nie miałeś styczności z daną sprawą. Pracując tam miałam wrażenie że pracownicy między sobą dołki kopią. Co do samej pracy nie należy ona do ciężkiej. Z łatwością da się wszystko ogarnąć, tylko ta atmosfera jest okropna.
2
Iga 2015-12-03 11:01:05
.... a wiadomo że stolica to wielka kasa - aahahahahahahahhahahahaa
!!! 2016-03-16 19:19:45
Omijajcie szerokim łukiem!!!!!!!
4
Ela 2016-04-04 09:21:18
Ale dlaczego tą firmę należy omijać szerokim łukiem? Jak coś wiesz, to powiedz to. Jak na razie takie ogólniki nic nie wnoszą. Jeśli omijać - to z jakiego powodu.
Krzysztof 2016-04-05 13:16:34
Zatrudnią. Popracujesz dwa dni, to się dowiesz :)
Jaga 2016-08-01 17:56:45
Ożeniła się?! Nie wiedziałam, że w Polsce kobieta może mieć żonę. Do czego to doszło! A mówili, ze małżeństwa jednopłciowe w katolickiej Polsce są niemożliwe.
2
litka 2016-09-23 12:25:52
ja to firmę kojarzę od wielu wielu lat z wydawaniem kultoiwych książek zagranicznych autorów w Polsce, mam do nich wielki sentyment i szacunek za lata dostarczania mi literatury;)
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Amber Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Amber Sp. z o.o.