brak logo

Fabryka Mebli "Gawin"

Królewska Wola

Opinie o Fabryka Mebli "Gawin"

zgnębionyklient 2009-06-08 14:22:16
w końcu ulepiłem oczekiwaną od lat kuchnię; wyposażyłem meblami GAWIN;m pierwsze pieczenie w piekarniku i ...... wybrzyszyła się płyta podpierająca piekarnik; reklamacji nie uznali oczywiście bo po co !!! Teraz mnie czeka męka przez rzecznika i sądy !!! UWAGA na meble GAWIN-a. Niespełniają swojego podstawowego przeznaczenia.
meble gawin kuchenne spadają 2009-10-09 16:37:04
Meble nie wytrzymują obciazenia. Reklamacji nie uznają. Firma szkodzi klientowi, nie zalacza instrukcji, potem szafki spadaja i moga wyszadzic szkode, uderzyc, są słabo wykonane. Najgorsza jest obsluga. Przy reklamacji nie uwzgledniaja zadnych argumentow i nie chca swoich bubli z powrotem. Za nic maja ustawy o prawie konsumenta. Prtosze nie nabrac sie na usluge projektowania mebli, Zaprojektowana kuchnia pozniej moze byc niedokladnie i niepoprawnie, ale firma nie beirze za to odpowiedzialnosci, Biora pieniadze i robia wszystko by klient czul sie lekcewazony i musial zamawiac lepsze meble po zostawieniu zaliczki.
zadowolona 2010-02-11 17:47:24
A sie z wypowiedzią nie zagadzam . Meble wykonane są bardzo solidnie a jak ktoś oszczedzał na montażu mebli ( bo wydaje mi sie że chodzi o kuchenne ) to tak jest . Nie ma jak kupić meble i żydowac na montażu . Nie sądzę żeby meble same spadały może kołoki za słabe albo ktoś wykasował o połowe mniej niż ekipa i są efekty . Co do reklamacji to jeżeli 2 lata nie minęły proszę reklamowac -już sama wypowiedź Pana mnie smieszy ,, nie ma instrukcji użytkowania ,, niezłe[usunięte przez moderatora]. Zapytam na co chce chce pan instrukcje ? to nie plac budowy to meble także radziłabym ostrożniej sie obchodzic a meble nie beda spac
a 2010-03-08 12:01:12
meble super kiedys kupilem je na slasku i bylem bardzo zadowolony i bardzo mila obsluga
szok 2010-08-06 16:06:44
Gawin Meble to jedna wielka pomyłka, całkowite lekceważenie klienta.
Reklamacje to zapomnijcie że uwzględnią!!! MASAKRA!!!
ekspert 2010-10-10 16:33:07
Bo masz nieszczelny piekarnik! Jeżeli kupiłeś jakiś shit z chin to co sie dziwisz!? Płyta wiórowa wytrzymuje temperaturę do 70 stopni, jak Twój piekarnik jest nieszczelny i wytwarza większą to żadna płyta tego nie wytrzyma!
nowa 2010-11-03 13:32:48
mam meble 6 lat ,wszystkie fronty sie odkleily
anonim 2010-12-30 15:55:46
TA FIRMA TO JEDNE WIELKIE DNO 100 RAZY LEPIEJ JEST U BODZIA
rozważny klient 2011-01-08 11:29:51
Skoro kupiłeś złośliwy, sfrustrowany tumanie najtańszy piekarnik bez chłodzenia obudowy to masz za swoje. Ja mam wszystkie meble w domu z Fabryki "Gawin" (włącznie z kuchnią) i jestem bardzo zadowolony zarówno z jakości jak i bardzo przyzwoitej ceny (zawsze warto kupować u producenta, a nie pośrednika). A co do obsługi to jest bardzo miła i kompetentna.
P.S.
Pozdrawiam niewielki, ale za to bardzo profesjonalny salon we Wrocławiu[usunięte przez moderatora]
anonim 2011-07-02 13:02:16
Witam niestety potwierdzam, że meble Gawin to kicha mój narożnik po trzech latach nadaje się do wyrzucenia a kosztował ponad 2000zł nie polecam nikomu
anonim 2011-07-16 12:36:43
Meble kupilam 2 lata temu, przed uplywem terminu reklamowalam dzwiczki ktore odkleila sie plyta przy piekarniku i zmywarce.
Reklamowalam 5 kwietnia 2011, po 14 dniach otrzymalam info ze dostane nowe dzwiczki, dzis jest 16.07.2011 i cisza ze strony firmy.
Dzwonilam to jakies babsko zapewnia mnie ze meble juz sa, juz jada i juz je widzi na zamowieniu, szkode ze to bylo miesiac temu i nadal jakos nie dojechaly. Sprzedawczyni powiedzial mi ze to moj interes sie kontaktowa z nimi w tej sprawie, i dowiadywac. do montarzysty w Poznaniu dzwonilam chyba z 5 razy kiedy te meble beda to sam mi powiedzial ze mam dzownic do nich bo ksiezniczki w [usunięte przez moderatora] mają.
To byl ostatni raz jak tam kupilam cokolwiek.

ODRADZAM ZAKUPY W TEJ FIRMIE, WPLATE ODRAZU CHCĄ, ALE JAK MASZ REKLAMOWAC TO JUZ JESTES NIKIM.

w PONIEDZIALEK IDE DO SADU ZLOZYC SPRAWE W FEDERACJI PONIEWAZ JUZ MAM DOSC ZWLEKANIA. A JAK PRZYJDZIE POTRZEBA SPAKUJE IM TE CALE MEBLE I OSOBIŚCIE ZAWIOZĘ DO SWARZĘDZA.
ODRADZAM ZAKUPÓW TAM, OBSŁUGA KIEPSKA (Z NAJNIŻSZEJ POLKI), PRETENSJONALNA I NIGDY NIE ZORIENTOWANA.

anonim 2011-10-12 23:11:36
Meble Gawin super firma !!!!! 15 08 2011 zamówiłem w tej super firmie stół i krzesła , zapłaciłem 30 % zaliczki i czekam, czekam,czekam . Dzisiaj mamy 12 10 2011 r dalej siedze na podłodze , ani pieniędzy ani stołu,ani krzeseł,a w słuchawce idiotyczne tłumaczenia. Polecam wszystkim salon w Długołęce !!!! Suuuuper !!!!! Firma !!! przez duże \\\' F\\\' !!
xxxx 2011-12-16 11:26:53
ludzie nie kupujcie mebli w firmie Gawin.zamówiłam 3 komody ponad 2 miesiące temu.10.11 przyjechały dwie i to nie takie jak chciałam.dzisiaj jest 16 grudnia a komód nadal nie mam.na telefon wydalam kupe pieniędzy i co raz słyszę nowe wymówki.czekam do poniedziałku i idę do sadu.odradzam tą firmę.
mocim 2012-01-11 15:21:06
albo tak spadła jakość przez 6 lat gdzie nie pracuje albo jesteś nowobagackim [usunięte przez moderatora]...6 lat w tej firmie pracowałem i meble za tą cene były naprawde dobrej jakości...chcesz dobrą kuchnie??wydaj 60-80 tys i dostaniesz...namiary mogę dać
bary 2012-01-11 20:22:18
Chyba nie wiecie czego chcecie bo ja od 13-tu lat mam zestaw mebli kuchennych od Gawina(na zamówienie) i są w bardzo dobrym stanie- stale użytkowane. To samo dotyczy kompletu wypoczynkowego Atos, mebli dla młodzieży Milenium czy stołu. Do tego wraz z potrzebą dokupuję dla dziecka dodatkowe elementy i wszystko jest o.k. To są meble dla zwykłego człowieka a jak komuś nie pasuje może kupować w Ikea, itp ,tylko za jaką cenę???
**** 2012-03-08 17:47:04
Witam. Ja zamówiłam kuchnię w Swarzędzu 16 lipca. termin montazu 31 sierpnia. Dziś jest 8 marca a ja nadal nie mam kuchni skończonej. Obsługa klienta na żenującym poziomie.Moje zmówienie zostało zmienione bez moje konsultacji.Reklamacje składam od listopada.Dziś dostałam telefon,że otrzymam korpus do lodówki inny ponieważ nie mają już mojej okleiny.Nie polecam nikomu!!!!!!!!Nie przejmują się klientem ani nawet pismem od rzecznika praw konsumenckich.( usunięte przez administratora )
zła poprostu 2012-03-23 02:08:26
Meble firmy Gawin katastrofa, w meblach po 5 latach odkleiły się fronty, czas gwarancji naturalnie wygasł, reklamowałam fronty zrobili na nowo ale musiałam za nie zapłacić nie kazdego stac na meble z drzewa więc wybrałam take ale takie sa dobre tylko na 2 lata gdyz po czasie gwarancyjnym odklejają się .Kupiłam od nich jeszcze kanape gdzie po pół roku siadła gąbka koszmar. Jak w kuchennych gawinoskich meblach odkleją się fronty a mam je 3 rok to jest już po okresie gwarancyjnym oczywiście,to szlag mnie trafi na miejscu...!
Karolina 2012-05-17 14:42:49
Zamówiłam łóżko 16.05.2012 w Poznaniu (Komorniki) pierwszą ratę zapłaciłam tylko pytanie za co?! Łóżka jak nie było tak nie ma. Dzwoniąc dostaje odpowiedzi że oni nie wiedzą i trzeba czekać. Ludzie drodzy co to jest za firma?! Chyba po cos tam pracownicy siedzą i powinni udzielać konkretnych informacji!! Najlepiej zgarnąć pieniądze, a dalej męcz się człowieku sam. Katastrofa. Absolutnie nie polecam tej firmy. Zamówiłam tam meble pierwszy i OSTATNI raz. Zaczynam powoli przyzwyczajać się spać na podłodzę. Bo nie wiem czy łóżko zobacze na własne oczy. Pozdrawiam.
klient 2012-06-10 11:18:20
z tego co wiem to okres oczekiwania na meble to do sześciu tygodni a pani po jednym dniu oczekiwania pisze że meble się spóźniają.
ciekawe.........
klient z montażem 2012-06-11 10:23:30
Niestety właśnie przed \"montażem\" zamawianym z meblami należy ostrzegać w przypadku tej firmy! Pracownicy sprzedają montaż jako \"firmowy\", a potem wysyłają jakichś swoich znajomych, którzy jedyne co potrafią to uszkodzić meble (umowy na montaż przez rok nie wyciągnęliśmy z salonu, bo pewnie nie istnieje). U nas gawin wprawdzie wymienił blat ponad 4m i szafkę wiszącą, ale to ułamek zniszczeń, a nie poczuli się już do wyciągnięcia konsekwencji i zdobycia od swoich pracowników danych \"monterów\" żeby można było wytoczyć im proces o zwrot niemałych pieniędzy. Skończyliśmy z uszkodzonymi szafkami, kosztami naprawy źle zmontowanej kuchni, kilkumiesięcznym opóźnieniem z oddaniem mieszkania i związanymi z mieszkaniem gdzie indziej kosztami. Zdecydowanie nie polecam, bo meble fajne, ale pracują tam sami [usunięte przez moderatora]!
Buzzer 2012-07-22 18:34:30
M A S A K R A !!!
miki 2012-11-28 21:20:49
Kupilem kpl wypoczynkowy niestety po rozpakowaniu ,ale juz w domu z marszu zlozylem reklamacje, gdyz oszczedzaja na wypelnieniu poduch, do tego stopnia, ze narozniki w poduchach sa puste, a to 4,300 zl tylko kosztowalo. Pani ze sklepu odsyla mnie do producenta, a dobrze wie jak sie zalatwia reklamacje.Juz jestem po rozmowie z Konfederacja konsumencka i z Inspekcja Handlowa. Naucze hamstwo jak nalezy szanowac klienta. Juz mina zaraz trzy tygodnie i cisza. A mieli 2 tyg. na oszacowanie co do naprawy ,wymiany na wolny od wad no a jak mijaja 2 tyg. to zwrot gotowki. Pisze, aby niektorzy klienci ktorzy nie wiedza dowiedzieli sie jak to wyglada uczciwie.
dobra 2013-03-17 18:14:27
gawin królewska wola robi dobre meble
2
klient 2013-06-13 00:13:41
Witam
Wypowiem się co do kompletu IBIZA - Szafa z rozsuwanymi drzwiami, komoda z szufladami, biurko i półka. Po roku użytkowania z meblami nic się nie dzieje - nie odkształcają się i nie odchodzą żadne okleiny. Wrócę jednak do momentu zamówienia mebli w Poznaniu. Po złożeniu zamówienia i przedpłacie towar otrzymałem po 2,5 miesiąca czekania i dzwonienia. Szafa duża do samodzielnego montażu, reszta mebli zmontowana przez producenta. Z szafą nie było najmniejszych problemów - elementy spasowane, komoda również bez zastrzeżeń, biurko nie posiadło czarnego dekoru tylko w kolorze całej reszty, a półka miała jeden bok struktury okleiny w pionie a drugi w poziomie - błąd przy montażu w fabryce. Reklamacja składana w salonie firmowym - po tygodniu od złożenia dowiedziałem się że obsługa nie wysłała reklamacji do fabryki. Z fabryki meble dostarczone po 2 tygodniach - półka bez zastrzeżeń, biurko z pękniętym bokiem - i ponownie do wymiany. Nowe dostałem po 3 dniach. Generalnie od złożenia zamówienia po odbiorze mebli i reklamacjach minęło 3,5 miesiąca - jak ktoś jest cierpliwy to wytrzyma - moja cierpliwość była już lekko zachwiana ale dałem rade. Grunt że z meblami od roku nic się nie dzieje. Czy polecałbym meble IBIZA - tak, ale tylko dla cierpliwych.
1
klientka 2013-06-21 10:22:31
Jestem bardzo zadowolona z mebli zakupionych u Gawina, a mam je już parę lat!! Nie dość, że super wykonanie to jeszcze panowie od montażu bardzo mili i sympatyczni, no i do tego znają się na robocie. Nie zajęło im to dużo czasu, a i syfu nie zostawili po sobie jak to bywa po montażu przez inne firmy!! POLECAM wszystkim MEBLE GAWIN!!!!!!!!!!!!!!
zadowolony:) 2013-06-21 12:01:55
Piszę, żeby podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat mebli Firmy Gawin. Otóż 5 lat temu zakupiłem u nich meble sypialniane i jestem z nich strasznie zadowolony i bardzo się cieszę, że zdecydowałem się na zakup mebli właśnie w tej firmie pomimo tych nieprzyjemnych komentarzy!! Meble są super, panie w sklepie są super, ceny może nie są najtańsze, ale na średnim poziomie, a poza tym najważniejsza jest jakość, bo ja nie zamierzam kupować mebli co 2 lata!! Meble się kupuje, żeby służyły na lata, a Gawin akurat to gwarantuje!! Pytałem wśród znajomych i znajomi właśnie polecali mi meble Gawina. Mówili, że w Black Red White są wysokie ceny, Bodzio ma może i tanie, ale jakość felerna, a Gawin ma fajne meble, różne rodzaje, modele, każdy znajdzie coś dla siebie co mu się będzie na pewno podobać i służyć przez lata!!!!!!!!
Przemek 2013-06-21 13:28:16
Ja nie wiem co tu za pierdoły są wypisywane!! jak ktoś nie umie mebli zamontować to niech sobie zamówi montaż, a nie później się boi,że mu szafka na głowę poleci!Ja sam montowałem i jestem zarąbiście zadowolony!Fajnie zrobione, wysoka profeska i wszystkim się podobają, a do tego nie kosztowały kokosów!
margaretta67 2013-06-21 15:30:17
Witam. Jeżeli chodzi o meble Gawin to wszystkim je polecam. Jakość mebli jest naprawdę bardzo wysoka, szeroki asortyment, dobre ceny, w salonach można spotkać fachowych doradców, którzy znają się na oferowanych przez siebie towarach i doskonale wiedzą co można dostać w ich sklepach.
past 2013-12-09 14:12:41
z tego co wiem, to fabryka podnosi się z kolan po upadłości. Warunki pracy i płacy np na produkcji urągające godności ludzkiej. Co do wcześniejszych komentarzy pozytywnych na temat tej firmy: zauważcie, że po fali negatywów pojawiły się 4 pozytywy dodane tego samego dnia tj. 21.06. Czyżby próba manipulacji?
lenka 2014-09-14 22:17:30
kupiłam naroznik maxi w materiale margo. Mam go od tygodnia.Materiał jest super, wykonanie jak na cenę trochę niechlujne. Wydaje mi się, że jest dużo twardszy niż egzemplarze prezentowane na wystawach w sklepach.
cino 2014-10-23 21:04:39
Nie polecam zakupów w tym sklepie. Zamówiłem kuchnię, która miała być montowana po 5 tygodniach. Zamontowana była po 8 tygodniach. I reklamacja już podczas montażu bo brakowało listew maskujących, jeden zawias nie pasował, pęknięta płyta HDF no i kolizja szafki narożnej ze zmywarką + nie wysuwająca się szuflada. Po około 1,5 miesiąca panowie w ramach reklamacji naprawili część uszkodzeń. Kolejne zgłoszenie i po kolejnych 6 tygodniach naprawiono resztę uszkodzeń poza jednym. Teraz czekam kolejne 1,5 miesiąca żeby panowie naprawili odpychacz w szafce czyli ostatnie uszkodzenie. Nie polecam szczególnie usług w Poznaniu przy Krzywoustego, panie z obsługi i montażysta nie odbierają telefonów i ogólnie sceptycznie nastawieni do klienta, całość kuchni bez uszkodzeń gotowa dopiero po około 25 tygodniach.

p.s. meble zamówione w Salonie w Poznaniu na Katowickiej

Pzdr.
1
Andrzej 2014-11-03 09:26:17
Zakupiłem wypoczynek skórzany prawie 9 miesięcy temu i od razu reklamowałem bo został zrobiony z resztek materiałów różnej jakości reklamacje uwzględniono ale wykonanie i wypełniania to kolejny kłopot firma umywa ręce twierdząc ze nie może wymienić na nowy inna sprawa ze reklamacja przeleżała kilka miesięcy jako załatwiona .
Sprawa trafi do sądu .
Greg 2014-12-18 21:03:59
Nie polecam mebli Gawin zamówiłem kuchnie, przyjechała z uszkodzonymi drzwiczkami od jednej szafki, a następnie od kwietnia je wymieniają i do dnia dzisiejszego ich nie dowieźli
Iza 2015-01-08 13:39:03
Zakupilam meble Vigo dla syna, jestem zadowolona. styl troche nietypowy ale meble w jak najlepszej kondycji. Z sklepu i obslugi jestem zadowoona.
mariuz79 2015-01-10 22:34:02
Ludzie nie kupujcie mebli z firmy Gawin Meble kupiłem zestaw mebli dziecięcych za ponad 3000 przyjechały do mnie meble z uszkodzonymi elementami i nie długo minie rok a ja nadal czekam za nowymi elementami żenada a chodziło konkretnie o półkę pod klawiaturę i blat do biurka dziecka elementy już jadą tak mi powiedziano w sklepie w Meble Polskie w Poznaniu tam gdzie kupiłem zestaw przestrzegam przed ta firmą darujcie sobie zakupy u nich
Iker 2015-01-15 15:49:10
Gratulacje dla producenta! Znakomita obsługa i rewelacyjna produkcja. To w jaki sposób ta firma produkuje meble rozwala system. Pracownicy starannie przykładają się do każdego detala. Meble wychodzą zawsze solidne i czyste.
Damian 2015-01-20 17:56:21
Pracowałem 3 lata temu, przykładają się do wykonywanych mebli. Polecam - wiem co mówię.
Danielek3421 2015-02-03 10:00:00
Mam meble Gawin od 3 lat, spodobał mi się nowoczesny styl. Teraz taka moda. Po trzech latach nie posiadają zniszczeń a prezentują się nadal pięknie. Warto polecić.
Andrzej 2015-02-05 10:15:09
Fachowcy z tej firmy zrobili solidne i funkcjonalne meble do naszego sklepu w Poznaniu.
Bobson 2015-02-06 15:29:33
Ja jestem z zadowolony z pracowników tworzących Meble w Fabryce Gawin. Firma ta spisuje się na piątkę z plusem. Słyszałem, że panuje tam przyjazna atmosfera :)
Tusz 2015-02-09 12:19:03
Polecam design meble
Remek 2015-02-10 11:08:18
Mają bardzo dobre podejście do pracownika i przykładają się do pracy.
Zaznajomiony 2015-02-11 23:34:05
Wciskają ludziom tandetę jako jakościowych wyrób, celowo w regulaminie zamówienia piszą, ze po odbiorze kupujący odpowiada za uszkodzenia mechaniczne, aby wcisnąć kilka razy bubel z fabryki, terminy zawalają twierdząc, ze maszyna uszkodzona, rozrywanie odpowiedzialności, jak kupisz i zapłacisz to zostaje Ci jedynie kontakt z anonimowym działem reklamacji, który udowodni ci, ze jesteś niczym i to ty jesteś winny - mogłeś nie kupować. To wszystko za przyzwolenie/nakazem szefostwa. Sensownie ludzie odeszli, firma robi bokiem i teraz "skubie" klienta na wszystkie możliwe sposoby. W razie pytań podaje kontakt - chętnie przekaże informacje z pierwszej ręki gawin@mg.gov.pl
1
GAwinGowno 2015-11-14 11:22:02
Do tych co meble zachwalają, to nie jest miejsce na to, bo o produkt tu nie chodzi, a o warunki pracy, ale widzę, że mało inteligentni ludzie z tej firmy tego nie widzą(wiedzą)-reklama to nie tu. Szef jest cwaniakiem, ociekającym tłuszczem-synek to samo, brak szacunku do ludzi, firma nie warta uwagi, szkoda zdrowia, żeby użerać się z burakami.
alach 2016-05-25 14:23:29
Potwierdzam poprzednie opinie, bardzo niska jakość frontów w meblach kuchennych, wszedzie sie odklejają i nie tylko przy piekarniku.
edfc 2016-06-22 19:16:33
@maciek no wies to było w kweitniu mamy teraz czerwic wiec pewnie juz tych ofert pracy nie ma..a czy ktos moze powiedziec ajka tu atmsofera w firmie panuje?nie ukrywam ze to dla mnie istotna kwestia jest
krotoszyn 2016-11-05 00:15:58
do mebli gawin nie mialem nic kuchnie mam 10 lat okej lecz szafke ktora ostatnio mi zrobiono na zamowienie to jakas pomylka osoba ktura jest odpowiedzialna za ta szawke powinna byc natychmiast zwolniona ztej firmy bo psuje opinie tej firmie kompletny dupek to lagodne okreslenie
Zostaw swoją opinię o Fabryka Mebli "Gawin" - Królewska Wola
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Mebli "Gawin"