brak logo

3M Poland

Wrocław

Opinie o 3M Poland

tiko 2016-03-01 15:50:05
jak to w rodzinie , jedna wielka kochająca się rodzina.Bez plców nie ma szans na zatrudnienie,no chyba że coś , czego rodzina nie chce robić
3
dandy 2016-03-02 17:05:09
A gdzie takie pieniądze płącą, podzielisz się? Albo przynajmniej jakie stanowisko? :D
iatd 2016-03-06 15:31:42
zostań
1
operator 2016-03-06 15:36:23
Nie prawda 'najemnik" przez ranstad zarabia ok. 1850 plus za nocki, ew. nadgodziny
``~ 2016-03-17 08:47:00
No niestety rodzina ,ziomale reszta to zwylki wyrobnicy ,mozesz byc mega kozakiem nikogo to nie obchodzi ,mało tego jak zobacza ze sobie radzisz to przelozeni zaczna przezucac na ciebie swoje obowiazki,bez znajomosci na wyzszym szczeblu mozes sobie pomazyc o awansie,ale jak wpada ktos z rodziny to chocby był uposledzony to awans murowowany w bardzo szybkim czasie,pomimo tego pracuje sie tam nie najgorzej ale zaczynaja cos kombinowac z swiadczeniami socjalnymi itd .,sa na dorbej drodze do przekształcenia sie w zwykly kołchoz
4
poszukująca 2016-03-21 12:12:55
Przyjmują do pracy w 3M, ale przez manpower. Co myślicie o pracy tam? Jakie zarobki są tam? Jak wygląda praca od środka firmy? Ogólnie opinie są w miare, ale czy tak jest na prawde? słyszałam że 3 zmiany, ale czy to prawda że każdego dnia inna zmiana nawet w weekendy?
4
poszukująca 2016-03-21 12:37:06
to są zatrudnienie bezpośrednio przez 3M? no niby manpower jest ok ale umowy co 3 miesiące więc ciagle nie wiadomo ile się popracuje.
operator 2016-03-23 04:19:04
Na początku jesteś zatrudniony przez agencję pracy /Randstad, Manpower/. Umowy są odnawiane co miesiąc. Jeśli się sprawdzisz, zatrudnią Ciebie na stałe, ale rekrutacja jest bardzo rzadko. W tym roku nikogo nie przyjmą. Teraz zarobisz ok 1850 na rękę + nocki i nadgodziny.
on26 2016-04-06 18:54:07
Witam czy ktoś mi podpowie jak sie dostać na staż do 3 m oprócz aplikacji na stronie ? chlodzi głownie mi o logistyke ? do kogo najlepiej wysłać cV?
Bardzo mi zależy na pracy w tej Firmie . pozdrawiam
aGerman 2016-04-12 14:17:13
Mam podobne odczucia. Rozmowa miała miejsce równiez we Wroclawiu, bodajże w maju tamtego roku. Rekruterka nie ukrywała osobistej antypatii względem kandydata. Po prostu okazywła niechęć. Była arogancka i niemiła. Kandydat do tej pory nie otrzymał odpowiedzi (rok!) mimo iz idealnie wpisywał się w stanowisko. Zero rzetelności, sensownego feedbacku. Powinni zatrudniać profesjonalnych rekruterów, a nie ososby leczące swoje kompleksy na rozmowach kwalifikacyjnych.
9
zarobiony 2016-05-29 21:09:53
Czesc,

czy moglby ktos napisac o zarobkach jesli chodzi o zaszeregowanie w 3M dla inzynierów?

Mniej wiecej +/- o jakie to kwoty?

Dzieki
13
Dziadostwo 2016-06-19 13:47:46
Tyle to ja mam jako zwykły robol w Volvo - jakbym miał iść na rozmowę jako specjalista php sql, programista itd. to rzuciłbym 4000 na rękę, bez negocjacji. W końcu jako freelancer zarobisz 3x tyle.
3
remik 2016-06-20 07:15:46
Witam
Czy ktoś może udzielić info jak można uzyskać kontakt do działu bhp lub osoby, która odpowiada za dział produkcji aerozoli w 3M Wrocław???
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
remik 2016-06-20 07:16:17
Witam
Czy ktoś może udzielić info jak można uzyskać kontakt do działu bhp lub osoby, która odpowiada za dział produkcji aerozoli w 3M Wrocław???
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
remik 2016-06-20 07:47:36
Witam
W nawiązaniu do mojego wcześniejszego wpisu, próba kontaktu przez sekretariat nie powiodła się.
Proszę o info z kim się kontaktować w dziale bhp aerozole lub z kimś kto zarządza produkcją na dziale aerozoli.
Pozdrawiam.
remik 2016-06-20 08:35:43
Tedex, dzięki za info, ale nie jestem z Wrocławia.
Właśnie nie wiem jak mnie tam potraktują.
Myślałem, że jak uderzę do konkretnej osoby to może dać to efekt.
Pozdrawiam
remik 2016-06-20 09:12:18
Pracowałem w branży aerozolowej, do teraz coś tam na zlecenie robię.
Mam 14 lat doświadczenia przy maszynach takiego typu jak przypuszczam są w Waszej Firmie.
Znam konkretne rozwiązania, które mogą usprawnić pracę na produkcji.
Niestety dla mnie, Pani w sekretariacie poprosiła o przesłanie dokumentów, ale nie wiem czy tam nie utknęły??? :)
Chciałbym się bezpośrednio skontaktować z kimś kto odpowiada za produkcję.
Pozdrawiam.
remik 2016-06-20 10:32:17
Dzięki Asko.
A gdym jednak przyjechał, to jak to będzie wyglądać?
Ktoś będzie chciał ze mną rozmawiać jak nie byłem umówiony???
Pozdrawiam.
narka 2016-06-23 22:58:55
Umiesz angielski i masz gadane? Idz do 3M, nie zaplaca nigdzie lepiej.
Nie polecam pracy w tej firmie.
7
Kolo 2016-07-27 14:11:35
Czy wie ktoś, czy umowy przez Manpower są przedłużane. Pierwsze co oferują to umowy na miesiąc czasu, z możliwością przedłużenia na kolejny miesiąc. Czy ktoś z Was doświadczył nieprzedłużenia umowy na kolejne miesiące?
Kolo 2016-07-27 14:12:07
Czy wie ktoś, czy umowy przez Manpower są przedłużane. Pierwsze co oferują to umowy na miesiąc czasu, z możliwością przedłużenia na kolejny miesiąc. Czy ktoś z Was doświadczył nieprzedłużenia umowy na kolejne miesiące?
Dominik 2016-08-01 14:05:26
Hej
To znaczy, co dobrego?Bo nie wiem, co masz na myśli!
Lili 2016-08-01 14:20:26
Jest jeszcze przez czasem! a jak się postarasz to 1500 premii!
OpiniaSubiektywna 2016-08-04 11:43:02
Powodzenia, zwłaszcza na niewolniczej umowie, przedłużanej z miesiąca na miesiąc.
Niech sobie sami pracują na takich warunkach, to jest jawny skandal dla tej firmy. Wygodnie zatrudnić niewolnika przez agencje pracy.
Ha 2016-08-22 08:36:18
Niewolnicza, czyli chociażby to, że każde spóźnienie, nieprzyjście do pracy, czy zerwanie umowy bez okresu wypowiedzenia (przy umowie zlecenie...) była kara finansowa i to całkiem spora.
I-tak-ktoś-zaprzeczy 2016-09-15 13:01:44
"Oliwa Ja tam byłem znacznie dłużej na Dubois (od samego początku tej jednostki) i potwierdzam to co napisał/a @happy now.

Tyle co mi naobiecywano podczas rozmowy, a ile z tego było naprawdę to dwa odrębne światy. Już nie wspomnę o przełożonej, która miała podejście "mnie zatrudniono bez znajomości programu, to go znać nie muszę"... szkoda, że zatrudniani pracownicy tak nie mogli powiedzieć.
2
happy now 2016-09-15 13:08:25
I-tak-ktoś-zaprzeczy
Zgadzam sie z każdym słowem. Już i tak wystarczająco dużo opinii o tej firmie na rynku pracy we Wrocławiu - ludzie nie chcą tam iśc... A Ci, co idą to po paru miesiącach uciekają byle gdzie nawet za mniejszą kasę
I wcale się nie dziwię
1
lili 2016-09-15 14:28:55
To mi w interkadrze powiedzieli że 2 dni wcześniej mam zgłaszać jak mnie nie bedzie lub coś sie stanie, bo inaczej zabierają mi 100zl.Potem powiedzieli że mam 7 dni wypowiedzenia umowy bo jak to to kara!Sorki to zlecenie a oni łamią przepisy, czysty bandytyzm! Praca dotyczyła pakowania plastrów.Oczysiście na taki układ nie poszłam.
4
lili 2016-09-20 09:06:16
A zapomniałam że pierwsze 2 godz szkolenia w zakładzie sa nie płatne!!!!!!!!!!!!
Pimpuś Robaczko 2016-09-20 20:14:39
3 lata temu było tam naprawdę przyjemnie dla zwykłego szaraka bez znajomości. Dział AD,IATD, PI, PSD
Jednak od 2 lat zieją się tam przykre rzeczy. Awansują tylko ludzie po rodzinie lub kolesie choćby byli totalnymi debilami i nierobami. Jesli nie wchodzisz w tyłek przełożonemu ( co bardzo lubią ) a wykonywałbyś mega rzetelnie swoją robotę nie licz na nic- a przepraszam- możesz liczyc na to że jeszcze bardziej dokręcą ci śrube jednocześnie folgując swoim ludziom. Przykładem jest jedna dziewczyna pewnego kierowniczka, szybki awans z produkcji za biurko choc na produkcij jedna reką od niechcenia przekładała kształtki a druga bawiła sie telefonem. NA stanowisku biurkowym gdzie trzeba bylo organizowac wysylkę (PI) kompletnie sobie nie radziła to poszła...wyżej a co tam!
Teraz jest jedna z wielu panienek za biurkem za szybą od spraw niepotrzebnych typu wydawanie ludziom długopisów i kluczyków od szafek...
Najgorsze jest to ,że tak jest teraz praktycznie wszędzie, ale tak własnie wygląda ten szatański system.
Jezus Chrystus jest królem świata i wkrótce zakończy to bezprawie i uciskanie biednych ludzi.AMEN
8
Prawnik 2016-09-27 16:35:30

Autorzy obraźliwych wpisów na forach internetowych muszą się liczyć z tym, że nie będą anonimowi. Zgodnie z orzeczeniem Naczelnego Sądu Administracyjnego każda osoba fizyczna i firma będzie mogła zażądać udostępnienia danych z forów internetowych, jeśli wykaże, że jest to niezbędne dla ochrony dóbr osobistych i dobrego imienia. Do tej pory takie wnioski mogli kierować jedynie policja, prokuratura czy sąd.
Marcin Wrocław 2016-10-04 20:50:27
Witam w 3m są bardzo niskie zarobki do tego zatrudniają gównie przez agencje pracy tymczasowej w systemie 4 brygadowym nie dostajecie dodatku za prace w niedziele czy w sobotę ani dodatku za system 4 brygad do tego stawki są bardzo niskie takie same jak w LG zastanówcie się zanim tam pójdziecie na rozmowę do tego dojazd nie jest za ciekawy na kowalską. Dużo firm oferuje dużo wyższe stawki w normalnym systemie od pn do pt, A w systemie 4 brygadowym są one wyższe nawet o kilka złoty do lub jest po prostu dodatek za system 4 brygadowy w 3M nic nie ma tyle ile na godzinę tyle zarobisz bez dodatku czy to sobota czy niedziela w 3M za taką samą stawkę się zasówa . W tym roku może uda im się utrzymać kadrę pracowniczą w całości ale w nowym roku jeśli nie będzie dużych podwyżek raczej wszyscy się rozejdą bo prawie każda firma będzie oferować lepsze warunki płacowe w lepszym systemie pracy. Pozdrawiam i radzę się zastanowić czy warto tu zaglądać.
1
Marcin Wrocław 2016-10-04 20:52:52
Witam w 3m są bardzo niskie zarobki do tego zatrudniają gównie przez agencje pracy tymczasowej w systemie 4 brygadowym nie dostajecie dodatku za prace w niedziele czy w sobotę ani dodatku za system 4 brygadowy do tego stawki są bardzo niskie takie same jak w LG zastanówcie się zanim tam pójdziecie na rozmowę do tego dojazd nie jest za ciekawy na kowalską. Dużo firm oferuje dużo wyższe stawki w normalnym systemie od pn do pt, A w systemie 4 brygadowym są one wyższe nawet o kilka złoty do lub jest po prostu dodatek za system 4 brygadowy w 3M nic nie ma tyle ile na godzinę tyle zarobisz bez dodatku czy to sobota czy niedziela w 3M za taką samą stawkę się zasówa . W tym roku może uda im się utrzymać kadrę pracowniczą w całości ale w nowym roku jeśli nie będzie dużych podwyżek raczej wszyscy się rozejdą bo prawie każda firma będzie oferować lepsze warunki płacowe w lepszym systemie pracy. Pozdrawiam i radzę się zastanowić czy warto tu zaglądać.
1
Mariolka 2016-10-04 20:58:50
To prawda słabe są zarobki
1
Rafał Psie 2016-10-04 21:03:14
W niektórych marketach lepiej płać a pracują tylko 40 godzin w tygodniu
1
xyz 2016-10-04 21:09:40
Wielu już się pozwalniało a jak będą mieli problem to ludzi z Ukrainy sobie ściągną i tyle bo stawki raczej nie zmienią ta firma jest nastawiona jedynie na wyzysk ludzi i nic więcej trudno mi uwierzyć że coś się zmieni finansowo w tej firmie bo z roku na rok się tylko wszystko pogarsza
2
Waldemar 2016-10-06 19:53:04
Polacy zarabiają głodowe pieniądze myślisz że dlaczego takie 3M zainwestowało w Polsce . Ukraincy czasem chcą większe stawki od Polaków a nawet dobrze języka nie znają nie wspominając o innych rzeczach o których pojęcia nie mają. Oliwek myślę że jesteś osobnikiem z biura lub jakimś kierasem bo nie masz pojęcia co się dzieje w tej firmie i jakie są obecnie stawki 3M dobija powoli dna za niedługo stanie się najgorszym pracodawcą w Polsce co prawda pracownicy biurowi może mają lepsze warunki pracy i rozwoju nie wspominając o zarobkach. Sam zobaczysz ilu ludzi podziękują wam za prace Agencje pracy już mają problem ze znalezieniem pracowników dla 3M ponieważ płacą grosze do tego w systemie 4 brygady gdzie stawki powinny w tym systemie być wyższe minimum 500zł . Najszybciej będą się zwalniać Operatorzy maszyn i wózkowi bo na rynku stawki zaczynają się od 3200 brutt + premie + 500zł za 4 brygady a w 3M śmiech na sali może połowa z tego co inni oferują dziwię się że mają jeszcze tam pracowników ale ciągle słyszę jak znajomi się zwalniają bo z roku na rok jest coraz gorzej w tej firmie nie wliczając głodowych wypłaty i pracy przez agencje.
1
Marta 2016-10-06 20:06:25
to prawda 3M to dno nie wiem z kąt biorą ludzi do pracy na pewno z poza Wrocławia lub z Ukrainy
2
Kwidzyńska 6 2016-10-07 22:24:32
Witam.
Pracuję w 3M 10 lat . Z roku na rok coraz gorzej . Praca u nas przez agencje pracy to : umowa na miesiąc -dwa , o przedłużeniu dowiadujesz się dzień przed końcem lub wcale , jesteś traktowany jako gorszy sort czlowieka do najgorszej pracy . Kierownictwo to banda prostaków i tchórzy , niekompetencja to ich znak firmowy . Grafik zmieniany z dnia na dzień , zmuszanie do nadgodzin. a spróbuj nie przyjść to o podwyżce nawet nie myśl , nagle trafiasz na gorszą linie i nagle muszą Ci obniżyć grupę zaszeregowania i obciąć kase . Jak pójdziesz na L-4 to szykuj sie na rozmowę z panem z HR że to działa na szkodę firmy i że jak w najbliższym czasie znów Ci sie przytrafi to się pożegnamy z pracą . Firma chwali sie najlepszym socjalem na rynku , rozmawiałem z kolegami z innych wrocławskich firm i jakoś 3M nie robi wrażenia na nikim. Pracownik szeregowy dostaję upomnienie/naganę za najmniejszy błąd a Inżynierowie/Kierownicy/Pracownicy biurowi odwalają takie szopki że głowa mała i nawet nie usłyszysz przepraszam . Ja osobiscie szukam już czegoś innego.
7
Tom 2016-10-10 18:31:37
Na kowalskiej też dno chcesz pracować to zapraszamy do agencji pracy tragedia i tyle do tego w systemie 4 brygadowym zazwyczaj po 12 godzin nie masz życia i zarabiasz grosze nie polecam nikomu też szukam innej pracy.
3
szukam pracy 2016-10-12 08:38:16
hej, ineteresuje mnie jedna z ofert na stronie (Business services analyst). czy rzucenie stawki 4 brutto na początek bedzie do wyciągnięcia u nich? ktoś moze pomóc?
radek 2016-10-12 09:49:43
Młodszy Przedstawiciel Handlowy jest u nich poszukiwany tez obecnie.
M 2016-10-25 14:50:02
Zależy jak trafisz. Przez posrednika dostaniesz kilkaset złotych mniej więc nie polecam... Przy czym stali pracownicy będą mydlić oczy ze wszyscy mają równe stawki bo taka polityka firmy. Ogólnie nie polecam
1
Ciucmok z agencji 2016-10-25 15:02:56
3M przyjmuje tylko przez pośrednika przy czym ciężko się pracuje wiedząc, że kolega pracujący bezpośrednio przez 3M ma kilka stówek więcej za taką samą pracę. Przy czym pracowników agencyjnych wykorzystuje się bardziej niż tych na stałe. Nie mając pleców nie ma co liczyć na umowę przez firmę i to pomimo tego, że pani z agencji przed przyjęciem kłamie w żywe oczy, że umowa jest najpóźniej po trzech miesiącach pracy jeśli ktoś się sprawdzi. Ciężko się pogodzić i ciężko polecić ten zakład pracy.
1
OBSERWATOR 2016-11-05 12:32:59
3M NA UL.KOWALSKIEJ WYDZIAŁ SPRAYÓW.PRZEZ RANDSTAD MOŻESZ DOSTAC NAWET 2200 NETTO PLUS NADGODZINY.UWAZAJCIE GDZIE CHCECIE PRACOWAC.TAM TRWA SPÓR PRACOWNICZY MIĘDZY ZAŁOGA A PRACODAWCA.PRACOWNICY KTÓRZY SA POZA UKŁADEM TZN. MENEDZER PRODUKCJI I PRACOWNICY SA W ZMOWIE I NISZCZA ŻYCIE PRACOWNICZE I PRYWATNE TAKIEJ OSOBY KTÓRA PRZYSZŁA PRACOWAC I TYLKO PRACOWAĆ. POZA TYM PRACUJESZ W ŚRODOWISKU RAKOTWÓRCZYM!!!!!!!!!!!!!NIKTCI O TYM NIE POWIE. SYSTEM PRACY JEST TRZY ZMIANOWY.POZA TYM NIE PIJ KAWY BO KTOS CI MOŻE DOSYPAC PEWNEJ SUBSTANCJI I BĘDZIESZ SIE ZLE CZUŁ(Z AUTOMATU).PRACOWNICY TAM SA W ZMOWIE Z MENEDZEREM I NISZCZA WSZYSTKICH INNYCH KTÓRZY SIE NIE PODPORZĄDKUJA PANUJĄCYM TAM ZWYCZAJOM.WIELE OSÓB TAM PRACUJĄCYCH TO RODZINY!!!!!!!CELOWO NA PRODUKCJI JEST WIELE AWARII I PRODUKOWANE JEST WIELE BUBLI!!!!!! TO JEST OD WIELU LAT WALKA Z PRACODAWCA BO NIE CHEC DAWAĆ PODWYZKI A PRACOWNICY KRADNA TOWAR WYBRAKOWANY!!!!!!!!!
2
gość 2016-11-08 13:44:41
Witam w czwartek idę na rozmowę o prace jakie stawki zarobkowe są na początek przez Ranstad ,da się wyżyć i jaka atmosfera .
ja 2016-11-23 07:16:12
Na iatd 3M Wroclaw masz 2100 na rękę przez pośrednika,praca spokojna a niektorzy co tu wypisuja to poprostu leniwce robic sie nie chce.polecam
Jadzia 2016-11-23 14:48:50
A jaka atmosfera jest na biurowcu?
czacha z "trójkąta" 2016-12-02 12:42:27
witam byłem na rozmowie w październiku pani z agencji bardzo niemiła,na drugi dzień spotkanie z panią kierownik alicja r.młoda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za wszelką cene próbowała wcisnąć mi tą chauture praca głównie na 3zm 4bryg (12h+dojazd)życia prywatnego zero tylko żreć,spać,srać i robić i z 2,5tyś może by wyszło dojazd jeden autobus na pół godz i transport niewolniczy tragedia zrezygnowałem automatycznie po udaniu się tam i obejrzeniu tego wszystkiego nie polecam nikomu chyba że ktoś ma" nóż na gardle"
1
Alex 2016-12-02 15:58:30
Ehhh, no ja na Kwidzyńskiej przepracowałem połowę z tego, co Ty i po 5 latach podziękowałem firmie 3M. Poszedłem na nieco mniejsze pieniądze w budżetówce i NIE ŻAŁUJĘ bo te parę groszy różnicy nie rekompensuje nocek i śmiesznych słupków, wskaźników, pier***lenia że kurs dolara niekorzystny etc. Nie wspomnę o ocenach rocznych, bo to dopiero żenada :-) Przełożony wyciąga jakąś bzdurę sprzed 10 miesięcy tylko po to, żeby nie dać podwyżki. A jak pokazujesz przełożonym, że są niekompetentni to 2 i "plan naprawczy". Ten, kto może niech z korpo ucieka, bo są firmy, gdzie pracuje się normalnie.
Zostaw swoją opinię o 3M Poland - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland