brak logo

3M Poland

Wrocław

Opinie o 3M Poland

remik 2016-06-20 10:32
Dzięki Asko.
A gdym jednak przyjechał, to jak to będzie wyglądać?
Ktoś będzie chciał ze mną rozmawiać jak nie byłem umówiony???
Pozdrawiam.
narka 2016-06-23 22:58
Umiesz angielski i masz gadane? Idz do 3M, nie zaplaca nigdzie lepiej.
Nie polecam pracy w tej firmie.
13
Kolo 2016-07-27 14:11
Czy wie ktoś, czy umowy przez Manpower są przedłużane. Pierwsze co oferują to umowy na miesiąc czasu, z możliwością przedłużenia na kolejny miesiąc. Czy ktoś z Was doświadczył nieprzedłużenia umowy na kolejne miesiące?
Kolo 2016-07-27 14:12
Czy wie ktoś, czy umowy przez Manpower są przedłużane. Pierwsze co oferują to umowy na miesiąc czasu, z możliwością przedłużenia na kolejny miesiąc. Czy ktoś z Was doświadczył nieprzedłużenia umowy na kolejne miesiące?
Dominik 2016-08-01 14:05
Hej
To znaczy, co dobrego?Bo nie wiem, co masz na myśli!
1
Lili 2016-08-01 14:20
Jest jeszcze przez czasem! a jak się postarasz to 1500 premii!
OpiniaSubiektywna 2016-08-04 11:43
Powodzenia, zwłaszcza na niewolniczej umowie, przedłużanej z miesiąca na miesiąc.
Niech sobie sami pracują na takich warunkach, to jest jawny skandal dla tej firmy. Wygodnie zatrudnić niewolnika przez agencje pracy.
Ha 2016-08-22 08:36
Niewolnicza, czyli chociażby to, że każde spóźnienie, nieprzyjście do pracy, czy zerwanie umowy bez okresu wypowiedzenia (przy umowie zlecenie...) była kara finansowa i to całkiem spora.
I-tak-ktoś-zaprzeczy 2016-09-15 13:01
"Oliwa Ja tam byłem znacznie dłużej na Dubois (od samego początku tej jednostki) i potwierdzam to co napisał/a @happy now.

Tyle co mi naobiecywano podczas rozmowy, a ile z tego było naprawdę to dwa odrębne światy. Już nie wspomnę o przełożonej, która miała podejście "mnie zatrudniono bez znajomości programu, to go znać nie muszę"... szkoda, że zatrudniani pracownicy tak nie mogli powiedzieć.
3
happy now 2016-09-15 13:08
I-tak-ktoś-zaprzeczy
Zgadzam sie z każdym słowem. Już i tak wystarczająco dużo opinii o tej firmie na rynku pracy we Wrocławiu - ludzie nie chcą tam iśc... A Ci, co idą to po paru miesiącach uciekają byle gdzie nawet za mniejszą kasę
I wcale się nie dziwię
2
lili 2016-09-15 14:28
To mi w interkadrze powiedzieli że 2 dni wcześniej mam zgłaszać jak mnie nie bedzie lub coś sie stanie, bo inaczej zabierają mi 100zl.Potem powiedzieli że mam 7 dni wypowiedzenia umowy bo jak to to kara!Sorki to zlecenie a oni łamią przepisy, czysty bandytyzm! Praca dotyczyła pakowania plastrów.Oczysiście na taki układ nie poszłam.
4
lili 2016-09-20 09:06
A zapomniałam że pierwsze 2 godz szkolenia w zakładzie sa nie płatne!!!!!!!!!!!!
Pimpuś Robaczko 2016-09-20 20:14
3 lata temu było tam naprawdę przyjemnie dla zwykłego szaraka bez znajomości. Dział AD,IATD, PI, PSD
Jednak od 2 lat zieją się tam przykre rzeczy. Awansują tylko ludzie po rodzinie lub kolesie choćby byli totalnymi debilami i nierobami. Jesli nie wchodzisz w tyłek przełożonemu ( co bardzo lubią ) a wykonywałbyś mega rzetelnie swoją robotę nie licz na nic- a przepraszam- możesz liczyc na to że jeszcze bardziej dokręcą ci śrube jednocześnie folgując swoim ludziom. Przykładem jest jedna dziewczyna pewnego kierowniczka, szybki awans z produkcji za biurko choc na produkcij jedna reką od niechcenia przekładała kształtki a druga bawiła sie telefonem. NA stanowisku biurkowym gdzie trzeba bylo organizowac wysylkę (PI) kompletnie sobie nie radziła to poszła...wyżej a co tam!
Teraz jest jedna z wielu panienek za biurkem za szybą od spraw niepotrzebnych typu wydawanie ludziom długopisów i kluczyków od szafek...
Najgorsze jest to ,że tak jest teraz praktycznie wszędzie, ale tak własnie wygląda ten szatański system.
Jezus Chrystus jest królem świata i wkrótce zakończy to bezprawie i uciskanie biednych ludzi.AMEN
12
Prawnik 2016-09-27 16:35

Autorzy obraźliwych wpisów na forach internetowych muszą się liczyć z tym, że nie będą anonimowi. Zgodnie z orzeczeniem Naczelnego Sądu Administracyjnego każda osoba fizyczna i firma będzie mogła zażądać udostępnienia danych z forów internetowych, jeśli wykaże, że jest to niezbędne dla ochrony dóbr osobistych i dobrego imienia. Do tej pory takie wnioski mogli kierować jedynie policja, prokuratura czy sąd.
Marcin Wrocław 2016-10-04 20:50
Witam w 3m są bardzo niskie zarobki do tego zatrudniają gównie przez agencje pracy tymczasowej w systemie 4 brygadowym nie dostajecie dodatku za prace w niedziele czy w sobotę ani dodatku za system 4 brygad do tego stawki są bardzo niskie takie same jak w LG zastanówcie się zanim tam pójdziecie na rozmowę do tego dojazd nie jest za ciekawy na kowalską. Dużo firm oferuje dużo wyższe stawki w normalnym systemie od pn do pt, A w systemie 4 brygadowym są one wyższe nawet o kilka złoty do lub jest po prostu dodatek za system 4 brygadowy w 3M nic nie ma tyle ile na godzinę tyle zarobisz bez dodatku czy to sobota czy niedziela w 3M za taką samą stawkę się zasówa . W tym roku może uda im się utrzymać kadrę pracowniczą w całości ale w nowym roku jeśli nie będzie dużych podwyżek raczej wszyscy się rozejdą bo prawie każda firma będzie oferować lepsze warunki płacowe w lepszym systemie pracy. Pozdrawiam i radzę się zastanowić czy warto tu zaglądać.
3
Marcin Wrocław 2016-10-04 20:52
Witam w 3m są bardzo niskie zarobki do tego zatrudniają gównie przez agencje pracy tymczasowej w systemie 4 brygadowym nie dostajecie dodatku za prace w niedziele czy w sobotę ani dodatku za system 4 brygadowy do tego stawki są bardzo niskie takie same jak w LG zastanówcie się zanim tam pójdziecie na rozmowę do tego dojazd nie jest za ciekawy na kowalską. Dużo firm oferuje dużo wyższe stawki w normalnym systemie od pn do pt, A w systemie 4 brygadowym są one wyższe nawet o kilka złoty do lub jest po prostu dodatek za system 4 brygadowy w 3M nic nie ma tyle ile na godzinę tyle zarobisz bez dodatku czy to sobota czy niedziela w 3M za taką samą stawkę się zasówa . W tym roku może uda im się utrzymać kadrę pracowniczą w całości ale w nowym roku jeśli nie będzie dużych podwyżek raczej wszyscy się rozejdą bo prawie każda firma będzie oferować lepsze warunki płacowe w lepszym systemie pracy. Pozdrawiam i radzę się zastanowić czy warto tu zaglądać.
2
Mariolka 2016-10-04 20:58
To prawda słabe są zarobki
2
Rafał Psie 2016-10-04 21:03
W niektórych marketach lepiej płać a pracują tylko 40 godzin w tygodniu
2
xyz 2016-10-04 21:09
Wielu już się pozwalniało a jak będą mieli problem to ludzi z Ukrainy sobie ściągną i tyle bo stawki raczej nie zmienią ta firma jest nastawiona jedynie na wyzysk ludzi i nic więcej trudno mi uwierzyć że coś się zmieni finansowo w tej firmie bo z roku na rok się tylko wszystko pogarsza
4
Waldemar 2016-10-06 19:53
Polacy zarabiają głodowe pieniądze myślisz że dlaczego takie 3M zainwestowało w Polsce . Ukraincy czasem chcą większe stawki od Polaków a nawet dobrze języka nie znają nie wspominając o innych rzeczach o których pojęcia nie mają. Oliwek myślę że jesteś osobnikiem z biura lub jakimś kierasem bo nie masz pojęcia co się dzieje w tej firmie i jakie są obecnie stawki 3M dobija powoli dna za niedługo stanie się najgorszym pracodawcą w Polsce co prawda pracownicy biurowi może mają lepsze warunki pracy i rozwoju nie wspominając o zarobkach. Sam zobaczysz ilu ludzi podziękują wam za prace Agencje pracy już mają problem ze znalezieniem pracowników dla 3M ponieważ płacą grosze do tego w systemie 4 brygady gdzie stawki powinny w tym systemie być wyższe minimum 500zł . Najszybciej będą się zwalniać Operatorzy maszyn i wózkowi bo na rynku stawki zaczynają się od 3200 brutt + premie + 500zł za 4 brygady a w 3M śmiech na sali może połowa z tego co inni oferują dziwię się że mają jeszcze tam pracowników ale ciągle słyszę jak znajomi się zwalniają bo z roku na rok jest coraz gorzej w tej firmie nie wliczając głodowych wypłaty i pracy przez agencje.
3
Marta 2016-10-06 20:06
to prawda 3M to dno nie wiem z kąt biorą ludzi do pracy na pewno z poza Wrocławia lub z Ukrainy
3
Kwidzyńska 6 2016-10-07 22:24
Witam.
Pracuję w 3M 10 lat . Z roku na rok coraz gorzej . Praca u nas przez agencje pracy to : umowa na miesiąc -dwa , o przedłużeniu dowiadujesz się dzień przed końcem lub wcale , jesteś traktowany jako gorszy sort czlowieka do najgorszej pracy . Kierownictwo to banda prostaków i tchórzy , niekompetencja to ich znak firmowy . Grafik zmieniany z dnia na dzień , zmuszanie do nadgodzin. a spróbuj nie przyjść to o podwyżce nawet nie myśl , nagle trafiasz na gorszą linie i nagle muszą Ci obniżyć grupę zaszeregowania i obciąć kase . Jak pójdziesz na L-4 to szykuj sie na rozmowę z panem z HR że to działa na szkodę firmy i że jak w najbliższym czasie znów Ci sie przytrafi to się pożegnamy z pracą . Firma chwali sie najlepszym socjalem na rynku , rozmawiałem z kolegami z innych wrocławskich firm i jakoś 3M nie robi wrażenia na nikim. Pracownik szeregowy dostaję upomnienie/naganę za najmniejszy błąd a Inżynierowie/Kierownicy/Pracownicy biurowi odwalają takie szopki że głowa mała i nawet nie usłyszysz przepraszam . Ja osobiscie szukam już czegoś innego.
9
Tom 2016-10-10 18:31
Na kowalskiej też dno chcesz pracować to zapraszamy do agencji pracy tragedia i tyle do tego w systemie 4 brygadowym zazwyczaj po 12 godzin nie masz życia i zarabiasz grosze nie polecam nikomu też szukam innej pracy.
4
szukam pracy 2016-10-12 08:38
hej, ineteresuje mnie jedna z ofert na stronie (Business services analyst). czy rzucenie stawki 4 brutto na początek bedzie do wyciągnięcia u nich? ktoś moze pomóc?
radek 2016-10-12 09:49
Młodszy Przedstawiciel Handlowy jest u nich poszukiwany tez obecnie.
M 2016-10-25 14:50
Zależy jak trafisz. Przez posrednika dostaniesz kilkaset złotych mniej więc nie polecam... Przy czym stali pracownicy będą mydlić oczy ze wszyscy mają równe stawki bo taka polityka firmy. Ogólnie nie polecam
1
Ciucmok z agencji 2016-10-25 15:02
3M przyjmuje tylko przez pośrednika przy czym ciężko się pracuje wiedząc, że kolega pracujący bezpośrednio przez 3M ma kilka stówek więcej za taką samą pracę. Przy czym pracowników agencyjnych wykorzystuje się bardziej niż tych na stałe. Nie mając pleców nie ma co liczyć na umowę przez firmę i to pomimo tego, że pani z agencji przed przyjęciem kłamie w żywe oczy, że umowa jest najpóźniej po trzech miesiącach pracy jeśli ktoś się sprawdzi. Ciężko się pogodzić i ciężko polecić ten zakład pracy.
2
OBSERWATOR 2016-11-05 12:32
3M NA UL.KOWALSKIEJ WYDZIAŁ SPRAYÓW.PRZEZ RANDSTAD MOŻESZ DOSTAC NAWET 2200 NETTO PLUS NADGODZINY.UWAZAJCIE GDZIE CHCECIE PRACOWAC.TAM TRWA SPÓR PRACOWNICZY MIĘDZY ZAŁOGA A PRACODAWCA.PRACOWNICY KTÓRZY SA POZA UKŁADEM TZN. MENEDZER PRODUKCJI I PRACOWNICY SA W ZMOWIE I NISZCZA ŻYCIE PRACOWNICZE I PRYWATNE TAKIEJ OSOBY KTÓRA PRZYSZŁA PRACOWAC I TYLKO PRACOWAĆ. POZA TYM PRACUJESZ W ŚRODOWISKU RAKOTWÓRCZYM!!!!!!!!!!!!!NIKTCI O TYM NIE POWIE. SYSTEM PRACY JEST TRZY ZMIANOWY.POZA TYM NIE PIJ KAWY BO KTOS CI MOŻE DOSYPAC PEWNEJ SUBSTANCJI I BĘDZIESZ SIE ZLE CZUŁ(Z AUTOMATU).PRACOWNICY TAM SA W ZMOWIE Z MENEDZEREM I NISZCZA WSZYSTKICH INNYCH KTÓRZY SIE NIE PODPORZĄDKUJA PANUJĄCYM TAM ZWYCZAJOM.WIELE OSÓB TAM PRACUJĄCYCH TO RODZINY!!!!!!!CELOWO NA PRODUKCJI JEST WIELE AWARII I PRODUKOWANE JEST WIELE BUBLI!!!!!! TO JEST OD WIELU LAT WALKA Z PRACODAWCA BO NIE CHEC DAWAĆ PODWYZKI A PRACOWNICY KRADNA TOWAR WYBRAKOWANY!!!!!!!!!
5
gość 2016-11-08 13:44
Witam w czwartek idę na rozmowę o prace jakie stawki zarobkowe są na początek przez Ranstad ,da się wyżyć i jaka atmosfera .
ja 2016-11-23 07:16
Na iatd 3M Wroclaw masz 2100 na rękę przez pośrednika,praca spokojna a niektorzy co tu wypisuja to poprostu leniwce robic sie nie chce.polecam
1
Jadzia 2016-11-23 14:48
A jaka atmosfera jest na biurowcu?
czacha z "trójkąta" 2016-12-02 12:42
witam byłem na rozmowie w październiku pani z agencji bardzo niemiła,na drugi dzień spotkanie z panią kierownik alicja r.młoda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za wszelką cene próbowała wcisnąć mi tą chauture praca głównie na 3zm 4bryg (12h+dojazd)życia prywatnego zero tylko żreć,spać,srać i robić i z 2,5tyś może by wyszło dojazd jeden autobus na pół godz i transport niewolniczy tragedia zrezygnowałem automatycznie po udaniu się tam i obejrzeniu tego wszystkiego nie polecam nikomu chyba że ktoś ma" nóż na gardle"
4
Alex 2016-12-02 15:58
Ehhh, no ja na Kwidzyńskiej przepracowałem połowę z tego, co Ty i po 5 latach podziękowałem firmie 3M. Poszedłem na nieco mniejsze pieniądze w budżetówce i NIE ŻAŁUJĘ bo te parę groszy różnicy nie rekompensuje nocek i śmiesznych słupków, wskaźników, pier***lenia że kurs dolara niekorzystny etc. Nie wspomnę o ocenach rocznych, bo to dopiero żenada :-) Przełożony wyciąga jakąś bzdurę sprzed 10 miesięcy tylko po to, żeby nie dać podwyżki. A jak pokazujesz przełożonym, że są niekompetentni to 2 i "plan naprawczy". Ten, kto może niech z korpo ucieka, bo są firmy, gdzie pracuje się normalnie.
3
Vbn 2016-12-17 14:48
Nikomu nie polecam pracy w 3m przez agencje pracy randstad. Ta agencja traktuje ludzi przedmiotowo wysyłając takie wiadomości przed świętami " Od Randstad: Posiadamy duzo wolnych miejsc pracy. Jesli chcesz dostac bon o wartosci 100 zl to polec nam kandydata do pracy" :((( wyzysk i kpina z Człowieka
4
Magda_21 2016-12-26 23:25
szkoda ze firma rzadzi Amish, a osoba ktora ponoc zarzadza jest tylko jego kierowca
Morelek 2017-01-11 15:16
Człowieku Alex przestaw się na inny tok myślenia. Prace w 3M muszą być sprawdzane bo tam się zarabia duże pieniądze więc efekty też muszą być widoczne. Zawsze można pracę zmienić ale zmienisz też kasę. Tu jest coś za coś, na zachodzie od lat tak pracują .
timoR1b1 2017-01-15 20:52
od lutego 2017 ponoć stawka 16.20h. brutto. pożyjemy zobaczymy...........
Miko 2017-01-19 09:52
Ja tu pracuję i jestem bardzo zadowolony, zapraszam.
nikt 2017-02-07 22:27
a jak dostać się bezpośrednio?..są tam ziomale z Wabco?
Nick 2017-02-09 23:36
Pracuję w 3M od niedawna, mimo to myślę, że mogę już wyrazić opinie na temat tej firmy. Stawkę, za którą pracuję to najwyższa jaką dotychczas gdziekolwiek mi zaproponowano, a warto dodać, iż jestem pracownikiem produkcyjnym. Za okres szkoleń mi zapłacono, nadgodziny nie są obowiązkowe, od ciebie zależy czy chcesz je przepracować czy też nie. Bezpieczeństwo tu jest na pierwszym miejscu. Praca lekka, przynajmniej na moim dziale, nie wiem jak na innych. Lider na każdym kroku docenia pracowników. Za pracę zawsze dziekuje. Jestem bardzo zadowolona. Szczerze polecam.
ja1 2017-02-10 03:39
Jedna wielka kicha z pracą w 3M.12-ki i praca w soboty,niedziele.Sezon letni w pracy po 12 godz.Zarobki takie sobie a jak chorobowe to potem rozmowa dyscyplinująca bo zakład sobie ustala ile dni można być w roku na zwolnieniu-20 dni.Podwyżki?jakie podwyżki-oceny są po to żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie docenić.Kierownictwo dba o siebie a błędy widzą tylko jak pracownik czasami się pomyli ale jak planista da tyłka to nic się nie dzieje a i tak za niego pracownik cierpi.Za brak dostarczonego materiału do produkcji musi doginać 12-ki aby nadgonić produkcję.Nie polecam zakładu 3M przynajmniej na ul.Kwidzyńskiej.A socjal?zabierają co mogą
1
Jula 2017-02-11 15:02
Praca ok
VVV 2017-02-11 15:05
Praca może monotonna ale polecam 3M
Morusek 2017-02-14 11:11
Przyłączam się do opinii, że firma jest spoko. Zarobki w moim przypadku są średnie ale to dlatego że mam mały staż natomiast inni mają fajną kaskę. Czytam wpisy czasami i myślę, że ludzie na bakier z pracą są tu bardzo aktywni. Lenistwo to jest nieszczęście
Korpoludek 2017-02-17 21:04
W kwestii tzw. GSC przy ulicy Dubois 41 - ostrzegam, jeśli chcecie robić w życiu coś więcej niż klepanie ticketów to omijajcie ten rejon szeroki łukiem. Jeśli tylko zaproponujecie jakąś zmianę, ulepszenie to spotkacie się z korporacyjnym żelbetonem. W mojej karierze miałem styczność z paroma korporacjami i ta jest najgorsza. W kategorii skostnienia struktur 3M plasuje się w okolicy Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej z lat 80-tych ubiegłego wieku.

Ocena między dostateczny i mierny.
3
Jablko 2017-02-21 00:14
Po dzisiejszym wypadku na Kowalskiej mam nadzieje ze zamkną ten kołchoz w cholerę.
5
gruszka 2017-02-22 01:33
co tam sie stalo?
frtye 2017-02-22 18:26
straszny wypadek mloda dziewczyna stracila reke an iatd! firma zamiata wszystko pod dywan zero informacji
3
zuza# 2017-02-24 20:04
Jak to się stało? Wyżej opinijąca napisała że bezpieczeństwo w tej firmie najważniejsze...
Już sama nie wiem czy iść tam na rozmowę rekrutacyjna
gruszka 2017-02-24 23:13
Ale jak wciaglo ja gdzies?
Zostaw swoją opinię o 3M Poland - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland