brak logo

3M Poland

Wrocław

Opinie o 3M Poland

Ha 2016-02-20 21:53:56
Najgorsza praca jaką miałam. Pierwszego dnia posadzili mnie przy stole i powiedzieli jak pakowac plastry. Nikt mnie w niczym nie przeszkolił, nie wiedziałam skąd mam brać rzeczy jak mi się skończą, gdzie i kiedy dawać gotowe pudła, jakie w ogóle są moje obowiązki. Jeszcze siedziałam koło baby, która chyba miała wieczny PMS, bo na każde moje pytanie odpowiadała strasznie pretensjolanie (faktycznie bezczelna byłam, że o coś pierwszego dnia zapytałam). Normy w tej pracy są z kosmosu, trzeba zasuwać jak robot, żeby wyrobić. O ile rozumiem ustalanie norm, żeby nikt się nie mógł obijać, o tyle oszczędzanie każdej sekundy jest nienormalne. Nikt z nikim nie rozmawiał, muzyki też nie można sobie posłuchać. Zdecydowanie nie polecam.
3
Monnn 2016-02-22 13:35:58
No powiem Ci @ha że to chyba jakiś przypadek, czasami dzieje się tak, że źle się sprawy mają ale noc co zrobić powiedz sama, mam nadzieję, że już Ci lepiej
5
eska 2016-02-23 12:14:10
Hej Paulina, coś więcej powiesz o tej ofercie na inżyniera jakości? Jakie zarobki? Jaki szef?
najemnik 2016-02-27 19:02:52
Stawka dla najemnika to ok.1500-1600.
ja 2016-02-27 19:07:29
ta rodzine wezmą to przecież pracodawca równych szans
cezary 2016-02-28 20:10:33
a orientujecie się czy jako inżynier jakości ma się szansę tutaj na awans? Wiem, że to zabawne od tego rozpoczynać karierę w firmie, ale wolałbym się upewnić, że 3M to dobra firma
1
tiko 2016-03-01 15:50:05
jak to w rodzinie , jedna wielka kochająca się rodzina.Bez plców nie ma szans na zatrudnienie,no chyba że coś , czego rodzina nie chce robić
Piotrek 2016-03-01 20:26:13
gdyby były tu plecy potrzebne, to 3M nie wrzucałoby tak wielu ofert. Inżynier, kierownik zmiany, kierownik logistyki.. jednak szukają na zewnątrz i na pewno znajdą :)
dandy 2016-03-02 17:05:09
A gdzie takie pieniądze płącą, podzielisz się? Albo przynajmniej jakie stanowisko? :D
michal 2016-03-03 20:33:40
wcześniej ktoś pisał coś około 2000tys ale nie wiem czy już na rękę no i to dużo zależy w tej firmie od stanowiska bo wątpie żeby taki logistyk tylko tyle zarabiał
iatd 2016-03-06 15:31:42
zostań
operator 2016-03-06 15:36:23
Nie prawda 'najemnik" przez ranstad zarabia ok. 1850 plus za nocki, ew. nadgodziny
Olibaba 2016-03-06 15:45:47
No pewnie to zależy od stanowiska, bo nie na wszystkich będzie się zarabiało 2 tysiące @michal. Jak tak patrzę na ofertę kierownika zmiany to jestem przekonany, że zarobki to spokojnie 3 tysiące są. Głównie dlatego, że wymagają doświadczenia na takim stanowisku.
``~ 2016-03-17 08:47:00
No niestety rodzina ,ziomale reszta to zwylki wyrobnicy ,mozesz byc mega kozakiem nikogo to nie obchodzi ,mało tego jak zobacza ze sobie radzisz to przelozeni zaczna przezucac na ciebie swoje obowiazki,bez znajomosci na wyzszym szczeblu mozes sobie pomazyc o awansie,ale jak wpada ktos z rodziny to chocby był uposledzony to awans murowowany w bardzo szybkim czasie,pomimo tego pracuje sie tam nie najgorzej ale zaczynaja cos kombinowac z swiadczeniami socjalnymi itd .,sa na dorbej drodze do przekształcenia sie w zwykly kołchoz
1
radek 2016-03-17 09:36:48
wydaje mi się, że można u nich dobrze jest z zatrudnieniem, bo super mają warunki jeśli chodzi o socjal a na pewno jako Planista Produkcji i Zapasów jest normalna umowa.
poszukująca 2016-03-21 12:12:55
Przyjmują do pracy w 3M, ale przez manpower. Co myślicie o pracy tam? Jakie zarobki są tam? Jak wygląda praca od środka firmy? Ogólnie opinie są w miare, ale czy tak jest na prawde? słyszałam że 3 zmiany, ale czy to prawda że każdego dnia inna zmiana nawet w weekendy?
igor 2016-03-21 12:28:56
Kurcze, nigdy nie zrozumiem tego zatrudniania przez agencję. Szczególnie, że oferty wiszą tutaj pod szyldem 3M. Plus taki, że Manpower to solidna firma.
poszukująca 2016-03-21 12:37:06
to są zatrudnienie bezpośrednio przez 3M? no niby manpower jest ok ale umowy co 3 miesiące więc ciagle nie wiadomo ile się popracuje.
operator 2016-03-23 04:19:04
Na początku jesteś zatrudniony przez agencję pracy /Randstad, Manpower/. Umowy są odnawiane co miesiąc. Jeśli się sprawdzisz, zatrudnią Ciebie na stałe, ale rekrutacja jest bardzo rzadko. W tym roku nikogo nie przyjmą. Teraz zarobisz ok 1850 na rękę + nocki i nadgodziny.
kik 2016-03-29 19:10:20
tylko miesięczne? no jednak ja byłabym zainteresowana czyms dłuższym, może na kwartał, stabilność to podstawa, skoro niby 5500 pracowników zatrudniają to można sikę pewnie dogadać
on26 2016-04-06 18:54:07
Witam czy ktoś mi podpowie jak sie dostać na staż do 3 m oprócz aplikacji na stronie ? chlodzi głownie mi o logistyke ? do kogo najlepiej wysłać cV?
Bardzo mi zależy na pracy w tej Firmie . pozdrawiam
aGerman 2016-04-12 14:17:13
Mam podobne odczucia. Rozmowa miała miejsce równiez we Wroclawiu, bodajże w maju tamtego roku. Rekruterka nie ukrywała osobistej antypatii względem kandydata. Po prostu okazywła niechęć. Była arogancka i niemiła. Kandydat do tej pory nie otrzymał odpowiedzi (rok!) mimo iz idealnie wpisywał się w stanowisko. Zero rzetelności, sensownego feedbacku. Powinni zatrudniać profesjonalnych rekruterów, a nie ososby leczące swoje kompleksy na rozmowach kwalifikacyjnych.
xdcfvbnhj 2016-04-28 19:26:34
@on26 a nie chcesz sporbowac do nich do pracy sie załapac? teraz poszukuja specjalsity do spraw naukowych i edukcji w Warszawie chodzi o planowanie i organizację działań edukacyjnych i naukowych
1
kilki 2016-05-06 09:26:25
nadal jest oferta u nich jako Koordynator ds. Naukowych i Edukacji, troche dziwne, ze to trwa tyle czasu, ale faktycznie szukają dobrego specjalisty na to miejsce.
zarobiony 2016-05-29 21:09:53
Czesc,

czy moglby ktos napisac o zarobkach jesli chodzi o zaszeregowanie w 3M dla inzynierów?

Mniej wiecej +/- o jakie to kwoty?

Dzieki
1
miner 2016-06-11 18:02:32
a to w ogóle szukają obecnie jakichkolwiek inżynierów na zatrudnienie że tak wypytujesz? bo ja tokowych ofert nie widze w internecie, więc jeśli są to plis daj namiary
Dziadostwo 2016-06-19 13:47:46
Tyle to ja mam jako zwykły robol w Volvo - jakbym miał iść na rozmowę jako specjalista php sql, programista itd. to rzuciłbym 4000 na rękę, bez negocjacji. W końcu jako freelancer zarobisz 3x tyle.
Monnn 2016-06-19 14:55:52
Wiesz, jak Ci pasuje to tam zostań, kto Ci coś mówi
remik 2016-06-20 07:15:46
Witam
Czy ktoś może udzielić info jak można uzyskać kontakt do działu bhp lub osoby, która odpowiada za dział produkcji aerozoli w 3M Wrocław???
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
remik 2016-06-20 07:16:17
Witam
Czy ktoś może udzielić info jak można uzyskać kontakt do działu bhp lub osoby, która odpowiada za dział produkcji aerozoli w 3M Wrocław???
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
remik 2016-06-20 07:47:36
Witam
W nawiązaniu do mojego wcześniejszego wpisu, próba kontaktu przez sekretariat nie powiodła się.
Proszę o info z kim się kontaktować w dziale bhp aerozole lub z kimś kto zarządza produkcją na dziale aerozoli.
Pozdrawiam.
tedex 2016-06-20 08:16:22
Skoro nie potrafiłeś się w ten sposób z nimi dogadać @remik to co szkodzi ci tam podjechać? Adres masz na stronie, przecież oni są normalnie otwarci. Praca normalnie idzie a nawet prowadzą rekrutację
remik 2016-06-20 08:35:43
Tedex, dzięki za info, ale nie jestem z Wrocławia.
Właśnie nie wiem jak mnie tam potraktują.
Myślałem, że jak uderzę do konkretnej osoby to może dać to efekt.
Pozdrawiam
remik 2016-06-20 09:12:18
Pracowałem w branży aerozolowej, do teraz coś tam na zlecenie robię.
Mam 14 lat doświadczenia przy maszynach takiego typu jak przypuszczam są w Waszej Firmie.
Znam konkretne rozwiązania, które mogą usprawnić pracę na produkcji.
Niestety dla mnie, Pani w sekretariacie poprosiła o przesłanie dokumentów, ale nie wiem czy tam nie utknęły??? :)
Chciałbym się bezpośrednio skontaktować z kimś kto odpowiada za produkcję.
Pozdrawiam.
asko 2016-06-20 10:18:40
remik' to juz automatycznie kierują twoje cv do dzialu chyba jaki cie interesuje i na jaki chcesz aplikować? Pozniej sie ktos pewnie skontakuje jakos cv grupuja
remik 2016-06-20 10:32:17
Dzięki Asko.
A gdym jednak przyjechał, to jak to będzie wyglądać?
Ktoś będzie chciał ze mną rozmawiać jak nie byłem umówiony???
Pozdrawiam.
radek 2016-06-20 11:43:35
a co powiecie o ofercie na stanowisko jako Capex Commodity Regional SME ?
narka 2016-06-23 22:58:55
Umiesz angielski i masz gadane? Idz do 3M, nie zaplaca nigdzie lepiej.
Nie polecam pracy w tej firmie.
basia 2016-06-23 23:03:22
też właśnie takie opinie słyszałam jak piszesz, ciekawe jednak czy dotyczy to stanowiska które obecnie oferujecie Capex Commodity Regional SME, tylko muszę skołować prawo jazdy bo chcą ami ostatnio zabrali
Kolo 2016-07-27 14:11:35
Czy wie ktoś, czy umowy przez Manpower są przedłużane. Pierwsze co oferują to umowy na miesiąc czasu, z możliwością przedłużenia na kolejny miesiąc. Czy ktoś z Was doświadczył nieprzedłużenia umowy na kolejne miesiące?
Kolo 2016-07-27 14:12:07
Czy wie ktoś, czy umowy przez Manpower są przedłużane. Pierwsze co oferują to umowy na miesiąc czasu, z możliwością przedłużenia na kolejny miesiąc. Czy ktoś z Was doświadczył nieprzedłużenia umowy na kolejne miesiące?
Mazur 2016-07-27 14:29:43
Wartościowa firma, dużo dobrego o niej zewsząd słyszę
Dominik 2016-08-01 14:05:26
Hej
To znaczy, co dobrego?Bo nie wiem, co masz na myśli!
jak 2016-08-01 14:09:28
A jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na koordynatora ds. systemu zaarządzania jakością? Dobrze, że umowa jest w pełni respektowana, a jeśli dorzucają do tego odpowiednie szkolenia to jeszcze lepiej się wypełnia swoje obowiązki. Wiecie jednak czy wypłata jest na czas?
Lili 2016-08-01 14:20:26
Jest jeszcze przez czasem! a jak się postarasz to 1500 premii!
rpola 2016-08-01 15:12:56
Na pewno można liczyć na zarobki wyższe niż te 1300zł @ali, bo przecież zawsze jest szansa dodatkowo na odpowiednie premie czy dodatkowe benefity socjalne.
OpiniaSubiektywna 2016-08-04 11:43:02
Powodzenia, zwłaszcza na niewolniczej umowie, przedłużanej z miesiąca na miesiąc.
Niech sobie sami pracują na takich warunkach, to jest jawny skandal dla tej firmy. Wygodnie zatrudnić niewolnika przez agencje pracy.
:) 2016-08-04 15:41:07
A co ta niewolnicza umowa oznacza @OpiniaSubiektywna? Bo są teraz ogłoszenia na przedstawicieli i co prawa o formie zatrudnienia nie piszą ale nic na niewolniczą nie wskazuje
Ha 2016-08-22 08:36:18
Niewolnicza, czyli chociażby to, że każde spóźnienie, nieprzyjście do pracy, czy zerwanie umowy bez okresu wypowiedzenia (przy umowie zlecenie...) była kara finansowa i to całkiem spora.
ania78 2016-08-22 09:46:01
a jak dokładnie w umowie jest zapisana formalie ta kara? ciekawe... o i może napisz iel konkretnie ona wynosi
Zostaw swoją opinię o 3M Poland - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland