Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o 3M Poland

Pracowałeś w firmie 3M Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nieśmiały. - 2014-02-06 17:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pewnie chodzi o Hamilton na Bierutowskiej. Sporo osób z 3M jest tam, nawet osoba rekrutująca (pani) w 3M niegdyś teraz pracuje na tym stanowisku w Hamilton. Jednak ciężko się tam dostać w zależności od działu (mnie bardziej interesuje dział techniczny ale i zwykła produkcja). Wybrali lepszego. Może kiedyś spróbuje jeszcze.
zdjecie uzytkownika
zniesmaczony2020 - 2014-03-11 17:51:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety firma z przyjęciami gra na czas. na rozmowie kwalifikacyjnie powiedzą wam, że oczywiście są i będą ale to nie prawda. Pracuje w 3m prawie rok i niestety nie słyszałem aby przyjęto kogokolwiek. Chodzi plota, że przyjęto kilka osób na Automotivie i skończył się limit przyjęć na cały rok. Jeśli to prawda to firma sięga granic żenady. Niedługo wiecej będzie pracowników z randstadu/gerendis niż 3mców. na magazynie iatd randstad stanowi już ponad 50% ale kto by chciał zrezygnować z taniej siły roboczej. Dodatkowo straszne wymagania dotyczące BHP.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-03-16 15:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niesprawdzone masz w takim razie informacje. W zeszłym roku tylko na IATD zatrudnionych zostało 12 osób. Może i nie jest to dużo ,ale 3M zatrudniać byle kogo też nie zamierza. To,że ktoś po prostu przychodzi do pracy ,ale jest w niej byle jaki,to nie jest żaden powód do przyjęcia. Skończyły się już czasy "czy się siedzi ,czy sie leży,to wypłata się należy". Wiele razy słyszałem pretensje w stylu pracuje już dwa lata przez Randstad i mnie nie przyjęli. A może to o czymś świadczy?Srednio raz w roku prowadzone są przyjęcia bezpośrednio do firmy,tylko ludzi którzy już pracują tu przez Randstad,ale tylko tych którzy regularnie przewyższają oczekiwania pracodawcy. Niestety coraz ciężej o takich ludzi.Na naszej zmianie widzę obecnie góra dwie osoby, które zaslużyły na przyjęcia. reszta się po prostu nie nadaje. Małolaty to pokolenie play station ,którym się wydaje że 3M ich po rękach powinna całować ,za sam fakt że raczyli przyjść tu pracować.Zarobki operatora to k 2000netto, więc nie ma tragedii. Randstad ma ok. 1600netto
zdjecie uzytkownika
charlie - 2014-03-20 21:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wpiszcie sobie na fejsie "Invent A New Future Challenge". Pod tą nazwą kryje się konkurs i właśnie do wygrania jest etat w firmie 3M i wyjazd do USA.
zdjecie uzytkownika
xed - 2014-04-24 18:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nieśmiały - 2013-10-13 22:28:23]:
No to widze ze masz jakies slabe informacje kolego, bo wlasnie na samym magazynie PSD na Kowalskiej zatrudnili w kwietniu 4 osoby :)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-05-30 18:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca w 3M -różnie. Bardzo wiele zalezy od przełożonego. Trzeba dodać że najlepsza kadra zarządzająca odeszła do innej amerykańskiej firmy-typowo lotniczej. Poprzyjmowano pózniej z utytuowanych fabryk typu Toyota karierowiczów którzy zarazili się "zarządzaniem" zamiast dbaniem o długofalowe efekty. jest więc najczęściej partyzantka typu trzeba zrobić, a że nie można dobrze to "wiemy że chcecie".

Najprościej- oceniani są pracownicy UZNANIOWO. Fikcją jest rzetelność przy ocenie. Można zgłaszać do HR i "nie mają sygnałów". Ale wiadomo-Niesłyszący nie słyszy, Niepatrzący nie zobaczy, Nierozumiejący zagadnienia nie zrozumie. krótko ocenić moża 3N zostało z 3M. Ogólnie teraz jest jakiś wielki problem -"w końcu chce 3M zarabiać"-co można sobie samodzielnie tłumaczyć.
Pracownicy się angażują-ale przy fatalnej organizacji na szczeblu kierowników nie ma szans na zarabianie. Co kilka lat wychodzą milionowe straty-a tak coś ginie na milion złotych. No i gdzieś trzeba odrobić straty-=więc są pośrednicy i niskie pensje. Odpływ pracowników teraz jest też większy-na rynu pracy się polepszyło. Wymiana załogi dezorganizuje , ale "wspaniały świat 3me się kręci".
Najlepiej wszytko pozasłaniać i opowiadać o wspaniałej komunikacji. PROPAGANDA WIETRZNIE ŻYWA.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-05-31 14:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszędzie czeba [usunięte przez administratora] za grosze.
zdjecie uzytkownika
dżaba - 2014-05-31 18:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to, że jest tak w jednej firmie to nie znaczy, że inne muszą powielać jej błędy. Choć niewielu do tego podchodzi pewnie w taki sposób
zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-06-04 12:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam pytanie o tych przełożonych. Jak ogólnie oceniacie ich na poszczególnych odcinkach w 3M Wrocław? Raczej ok czy nie?
zdjecie uzytkownika
penjab - 2014-06-07 18:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A kto przeszedł do tej lotniczej firmy? Jakie funkcje tam pełni, a jakie pełnił w 3m? I co trzeba zrobic zeby sie tam dostac?
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-06-10 11:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moje zdanie nie róbcie se nadzieji na prace w 3m bo co roku liczba wakatów jest smieszna jeśli dział wogle te wakaty dostanie połowa ludzi to ranstad co płaci smieszne stawki jeśli jestes zdolnym pracownikiem i masz fach w ręku szukaj gdzie indziej bo tu tylko tracisz czas z ciagłą nadzieją na prace i złudnymi obietnicami
zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-06-10 18:24:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale że co? obiecują Ci, podpisujesz umowe gdzie masz te zalozenia jasno wypisane i potem się próbują z tego jakoś wymigać? jakoś ciężko mi w takie coś uwierzyć? wiesz nawet jeśli nie jest to umowa o prace a jakies zlecenie to i tak masz jakieś dokumenty i przepisy, których pracodawca musi przestrzegac.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-06-11 21:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ameryka - tylko praca i fabryka
zdjecie uzytkownika
Była Pracownica Randstad/Gerendis - 2014-06-17 15:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niestety, ale 3M obecnie to nie te 3M co kiedyś w której pracowała moja siostra. (usunięte przez administratora) Jedyny plus to ciekawe pieniądze przez 3M, ale jak sie dowiedziałam że moje koleżanki z lini tam i po 3 lata pracowały przez Randstad/Gerendis to się łapałam za głowę. Na szczęście już tam nie pracuję. Straciłam tylko półtora roku i dałam sobie spokój. Ile mogłam czekać. Gdzie tu zaplanować jakieś dziecko cokolwiek, kredyt dosłownie nic.

Wracając do starych bab. Takiej wredoty i jędzowatości nie widziałam nigdzie.

Do tego pełno konfidentów co donoszą pierwszym jak ktoś im się nie spodoba. Szczególnie właśnie te stare bo sie boją że do emerytury nie dociągną. Kierownictwo i zarząd to jakieś chore nieporozumienie. Nikt nic nie wie. (usunięte przez administratora) Czyli typowo Amerykańska firma, która ma spore szanse paść. Zreszta już się mówi że są sporo zadłużeni.

zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-06-23 12:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i co z tego, że amerykańska? Tu jest Polska i powinni działaś tak żeby pomóc POlakom, a nie wysylac kase za granice. @Była Pracownica, napisz tylko czy przez agencje pracy lepiej sie pracuje czy w samej firmie. dzieki.
zdjecie uzytkownika
J - 2014-07-01 06:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oczywiście że przez firmę, bo masz 2800 brutto. A nie ~1950 średnio przez Randstad. Ale nie licz że szybko się dostaniesz. :)

Po za tym praca OK. Jak tam pracowałem to nie narzekałem (na pracę głównie). Dość ciekawa praca w zależności jaki dział (np wtryskarki). No ale wiadomo że zawsze są lepsze firmy za jeszcze lepsze pieniądze i przede wszystkim w lepszej kondycji. W każdym razie 3M, BOSCH, VOLVO, UTC AEORSPACE, US PHARMACIA. To są porządne firmy w których można dobrze zarobić. Najłatwiej się dostać do 3M było.
zdjecie uzytkownika
analityk - kasa - 2014-07-01 10:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Analityk finansowy u Was zarabia lepiej niż płacą w mieście? Jak amerykańska firma to pewnie tak jest, ale potrzebuję jakiegoś potwierdzenia, a widzę ofertę pracy.
zdjecie uzytkownika
On37 - 2014-07-26 13:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracowałem w 3M na scotchah 5 lat. Dzieki działalności pewnej Pani, podziękowano mi w zajebisty sposób - dyscyplinarka. Nie zasłużyłem na nia, chociażby z tego względu, że osoby będące pod wpływem, dostawały za porozumieniem stron. Co mogę powiedzieć o samej firmie, i pracy na produkcji? Do narzekających - idźcie na 4 brygady, za 1400, to pocałujecie 3M w tyłek z rozkoszą. Dają zarobić, socjal rewelacyjny, dodatki tez na najwyższym poziomie. Starzy pracownicy narzekają, bo Polak taką ma mentalność, ale realnie rzecz biorąc, są bez konkurencji. Wiem, bo po dyscyplinarce, przezyłem małą gehennę, i powiem tylko tyle, że np. w Polmerze, kierownik nie zarabiał tyle, co ja jako operator. Inna kwestia, to zdrowie. Tu niestety wypadają blado. Od momentu odejścia, dwa lata temu nie wiem co to katar, w 3M, czeste zwolnienia, spowodowane zwykłym zapaleniem dróg oddechowych - izocjoniany robią swoje. Podsumowując, polecam firmę, złego słowa nie powiem. Pozdrawiam L500 i L400.
zdjecie uzytkownika
MK - 2014-09-02 18:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konfidentów w 3M nie brakuje prawie na każdym dziale i na każdej zmianie. Taka prawda. Praca fajna firma fajna, ale donoszenie Pierwszym jest na porządku dziennym. Ktoś coś powie i wie już cały dział. Jest to spotykane w wielu firmach, ale nie we wszystkich.

Zarobki no cóż można trafic na znacznie lepsze zarobki w firmach jak Hamilton czy Bosch. Oczywiście mowa o bezpośrednich zatrudnieniach Tam płaca ponad 3000 brutto zwykłym pracownikom na produkcji.Mam znajomą w Boschu co dostaje ponad 2400 zł na rękę bez nadgodzin. Także tak sa lepsze firmy niż to konfidenckie 3M. Pozdrawiam MK.
zdjecie uzytkownika
a w 3m? - 2014-09-15 19:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak jest z zarobkami w 3m narękę? interesują mnie tylko kwoty netto, bo to relatywne wynagrodzenie a nie mydlenie oczu kwoatmi brutto. interesuje mnie magazyn i praca tam albo jakas logistyka - mam doświadczenie ale nie za wielkie. nie chciałbym robić za najniższą krajową w tej firmie. jak i w żadnej innej - dlatego napiszcie jak jest!
zdjecie uzytkownika
vik - 2014-09-30 20:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie znasz dnia ani godziny kiedy cie zwolnia , tak to działa inne osoby mogą potwierdzić.
zdjecie uzytkownika
kanapeczka - 2014-10-06 14:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to tak bez powodu zwalniają w 3M czy może są jakieś konkretne powody. Ja tak sobie myślę, że bez sensu by było zwalniać ludzi, za to, że się po porstu znudzili.. Pewnie jakieś konkretne rzeczy trzeba zrobić żeby się postarać o to żeby zwolnili. Chociaż pewnie jak zwalniają to od razu kogoś nowego biorą do pracy, może to szansa dla mnie
zdjecie uzytkownika
olka - 2014-10-14 13:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest teraz ogłoszenie o kierownika magazynu - czy ktoś się orientuje dlaczego wymieniają ? jakie stawki oferują ? jakie zmiany ?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-16 17:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opłąca się iść na ten program dla absolwenów o2? Ciężko się dostać? A no i jaka płaca? ;) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
praca czy praktyki? - 2014-10-20 17:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się czy łatwiej się dostać na płatne praktyki czy jakąś lekką pracę na niskim stanowisku w 3m ? pytam dlatego, żę jestem jeszcze studentem i kończę dopiero swoją naukę i na pewno pełnoprawnego stanowiska nie dostnę w tkaiej dużej firmie. Wielkie to słowa może, ale tak sobie wyobrażam taką firmę. Robił ktoś tam praktyki?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x