Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o 3M Poland

Pracowałeś w firmie 3M Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
penjab - 2014-06-07 18:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A kto przeszedł do tej lotniczej firmy? Jakie funkcje tam pełni, a jakie pełnił w 3m? I co trzeba zrobic zeby sie tam dostac?
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-06-10 11:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moje zdanie nie róbcie se nadzieji na prace w 3m bo co roku liczba wakatów jest smieszna jeśli dział wogle te wakaty dostanie połowa ludzi to ranstad co płaci smieszne stawki jeśli jestes zdolnym pracownikiem i masz fach w ręku szukaj gdzie indziej bo tu tylko tracisz czas z ciagłą nadzieją na prace i złudnymi obietnicami
zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-06-10 18:24:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale że co? obiecują Ci, podpisujesz umowe gdzie masz te zalozenia jasno wypisane i potem się próbują z tego jakoś wymigać? jakoś ciężko mi w takie coś uwierzyć? wiesz nawet jeśli nie jest to umowa o prace a jakies zlecenie to i tak masz jakieś dokumenty i przepisy, których pracodawca musi przestrzegac.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-06-11 21:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ameryka - tylko praca i fabryka
zdjecie uzytkownika
Była Pracownica Randstad/Gerendis - 2014-06-17 15:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niestety, ale 3M obecnie to nie te 3M co kiedyś w której pracowała moja siostra. (usunięte przez administratora) Jedyny plus to ciekawe pieniądze przez 3M, ale jak sie dowiedziałam że moje koleżanki z lini tam i po 3 lata pracowały przez Randstad/Gerendis to się łapałam za głowę. Na szczęście już tam nie pracuję. Straciłam tylko półtora roku i dałam sobie spokój. Ile mogłam czekać. Gdzie tu zaplanować jakieś dziecko cokolwiek, kredyt dosłownie nic.

Wracając do starych bab. Takiej wredoty i jędzowatości nie widziałam nigdzie.

Do tego pełno konfidentów co donoszą pierwszym jak ktoś im się nie spodoba. Szczególnie właśnie te stare bo sie boją że do emerytury nie dociągną. Kierownictwo i zarząd to jakieś chore nieporozumienie. Nikt nic nie wie. (usunięte przez administratora) Czyli typowo Amerykańska firma, która ma spore szanse paść. Zreszta już się mówi że są sporo zadłużeni.

zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-06-23 12:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i co z tego, że amerykańska? Tu jest Polska i powinni działaś tak żeby pomóc POlakom, a nie wysylac kase za granice. @Była Pracownica, napisz tylko czy przez agencje pracy lepiej sie pracuje czy w samej firmie. dzieki.
zdjecie uzytkownika
J - 2014-07-01 06:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oczywiście że przez firmę, bo masz 2800 brutto. A nie ~1950 średnio przez Randstad. Ale nie licz że szybko się dostaniesz. :)

Po za tym praca OK. Jak tam pracowałem to nie narzekałem (na pracę głównie). Dość ciekawa praca w zależności jaki dział (np wtryskarki). No ale wiadomo że zawsze są lepsze firmy za jeszcze lepsze pieniądze i przede wszystkim w lepszej kondycji. W każdym razie 3M, BOSCH, VOLVO, UTC AEORSPACE, US PHARMACIA. To są porządne firmy w których można dobrze zarobić. Najłatwiej się dostać do 3M było.
zdjecie uzytkownika
analityk - kasa - 2014-07-01 10:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Analityk finansowy u Was zarabia lepiej niż płacą w mieście? Jak amerykańska firma to pewnie tak jest, ale potrzebuję jakiegoś potwierdzenia, a widzę ofertę pracy.
zdjecie uzytkownika
On37 - 2014-07-26 13:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracowałem w 3M na scotchah 5 lat. Dzieki działalności pewnej Pani, podziękowano mi w zajebisty sposób - dyscyplinarka. Nie zasłużyłem na nia, chociażby z tego względu, że osoby będące pod wpływem, dostawały za porozumieniem stron. Co mogę powiedzieć o samej firmie, i pracy na produkcji? Do narzekających - idźcie na 4 brygady, za 1400, to pocałujecie 3M w tyłek z rozkoszą. Dają zarobić, socjal rewelacyjny, dodatki tez na najwyższym poziomie. Starzy pracownicy narzekają, bo Polak taką ma mentalność, ale realnie rzecz biorąc, są bez konkurencji. Wiem, bo po dyscyplinarce, przezyłem małą gehennę, i powiem tylko tyle, że np. w Polmerze, kierownik nie zarabiał tyle, co ja jako operator. Inna kwestia, to zdrowie. Tu niestety wypadają blado. Od momentu odejścia, dwa lata temu nie wiem co to katar, w 3M, czeste zwolnienia, spowodowane zwykłym zapaleniem dróg oddechowych - izocjoniany robią swoje. Podsumowując, polecam firmę, złego słowa nie powiem. Pozdrawiam L500 i L400.
zdjecie uzytkownika
MK - 2014-09-02 18:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konfidentów w 3M nie brakuje prawie na każdym dziale i na każdej zmianie. Taka prawda. Praca fajna firma fajna, ale donoszenie Pierwszym jest na porządku dziennym. Ktoś coś powie i wie już cały dział. Jest to spotykane w wielu firmach, ale nie we wszystkich.

Zarobki no cóż można trafic na znacznie lepsze zarobki w firmach jak Hamilton czy Bosch. Oczywiście mowa o bezpośrednich zatrudnieniach Tam płaca ponad 3000 brutto zwykłym pracownikom na produkcji.Mam znajomą w Boschu co dostaje ponad 2400 zł na rękę bez nadgodzin. Także tak sa lepsze firmy niż to konfidenckie 3M. Pozdrawiam MK.
zdjecie uzytkownika
a w 3m? - 2014-09-15 19:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a jak jest z zarobkami w 3m narękę? interesują mnie tylko kwoty netto, bo to relatywne wynagrodzenie a nie mydlenie oczu kwoatmi brutto. interesuje mnie magazyn i praca tam albo jakas logistyka - mam doświadczenie ale nie za wielkie. nie chciałbym robić za najniższą krajową w tej firmie. jak i w żadnej innej - dlatego napiszcie jak jest!
zdjecie uzytkownika
vik - 2014-09-30 20:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie znasz dnia ani godziny kiedy cie zwolnia , tak to działa inne osoby mogą potwierdzić.
zdjecie uzytkownika
kanapeczka - 2014-10-06 14:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to tak bez powodu zwalniają w 3M czy może są jakieś konkretne powody. Ja tak sobie myślę, że bez sensu by było zwalniać ludzi, za to, że się po porstu znudzili.. Pewnie jakieś konkretne rzeczy trzeba zrobić żeby się postarać o to żeby zwolnili. Chociaż pewnie jak zwalniają to od razu kogoś nowego biorą do pracy, może to szansa dla mnie
zdjecie uzytkownika
olka - 2014-10-14 13:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest teraz ogłoszenie o kierownika magazynu - czy ktoś się orientuje dlaczego wymieniają ? jakie stawki oferują ? jakie zmiany ?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-16 17:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opłąca się iść na ten program dla absolwenów o2? Ciężko się dostać? A no i jaka płaca? ;) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
praca czy praktyki? - 2014-10-20 17:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się czy łatwiej się dostać na płatne praktyki czy jakąś lekką pracę na niskim stanowisku w 3m ? pytam dlatego, żę jestem jeszcze studentem i kończę dopiero swoją naukę i na pewno pełnoprawnego stanowiska nie dostnę w tkaiej dużej firmie. Wielkie to słowa może, ale tak sobie wyobrażam taką firmę. Robił ktoś tam praktyki?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-24 11:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dlaczego opinie znikaja ? pytalem o Sylwie ? odpowiedzcie prosze pewnie ja Panowie znacie ? blondynka , tapeciara.
zdjecie uzytkownika
Pracownik 3M - 2014-10-27 18:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olka - 2014-10-14 13:08:19]:
Pracowałem za pośrednictwem Agencji Randstad 12-mcy. Sprawdziłem się i mnie przyjęli na stałe. DUŻA PODWYŻKA........... Jeśli nie chce się komuś wstać do pracy, bo nie..., to niech lepiej zbiera puszki. Warto spróbować.Musisz mieć praktykę-staż przy produkcji. Bezpośrednio na pewno Ciebie nie przyjmą. Zacznij przez Randstad /ul. Swobodna 1. Wrocław/
zdjecie uzytkownika
PDS - 2014-10-27 18:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo miła załoga, wyrozumiałe kierownictwo. Czysto i cicho przy produkcji. Nie ma oszczędności-skąpstwa, jeśli chodzi o zapewnienie ubioru roboczego i innych potrzebnych rzeczy przy produkcji.
zdjecie uzytkownika
pracownik randstad - 2014-10-27 23:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [PDS - 2014-10-27 18:39:13]:
Hahahahaha.... jasne! To są jakieś żarty! Takie opinie piszą tylko kierownicy i osoby, którym zależy tutaj na dobrych opiniach. Pracuję na PSD i wszystko to kłamstwo co mówisz. Ludzie, którzy tutaj pracują mają chyba klapki na oczach.
Trzeba uważać co się mówi, ponieważ tylko czekają żeby pójść do kierownika i podkablować. Zła atmosfera pracy.
zdjecie uzytkownika
Słowik - 2014-10-30 22:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie może kiedy zaczyna się ten Program absolwencki o2? Będą się dopiero odzywać po 20.11 jak skończy się rekrutacja, czy na bieżąco zapraszają na rozmowy? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-06 21:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwalniają jak ktoś narozrabia: przyjdzie pijany, złapią na kradzieży itp. Czasem mówi się tam ze to zakłady pracy chronionej, operatorów na fajce widzę ciągle jak tam robię . Towarzystwo miłe czasem tylko pyskate jest...
zdjecie uzytkownika
queen pinkgirl90 - 2014-11-07 18:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dołanczam się do poprzedniego wpisu, czy w firmie 3M Poland można się dostać na płatne praktyki lub staże? Oczywiście po takim stażu interesowałaby mnie umowa o pracę na czas nieokreślony. a o co chodzi z tym jakimś specjalnym programem dla absolwentów?irytuje mnie chodzenie innych na fajkę, niech wszyscy pracują po równo
zdjecie uzytkownika
Luk - 2014-11-20 23:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnośnie programu absolwenckiego O2

W październiku rozmawiałem z przedstawicielami firmy na targach pracy. Miła pani z działu HR powiedziała, że rozmowy rekrutacyjne rozpoczną się pod koniec listopada lub w pierwszej połowie grudnia. "Staż" ma rozpocząć się od początku stycznia 2015 r.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Damian - 2014-11-22 03:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Luk - 2014-11-20 23:25:04]:
Ten program absolwencki naprawdę trwa 18 miesięcy i ma się umowę o pracę? Jedyne co udało mi się znaleźć to to że uczestnicy programu mogą, przy wsparciu swojego Mentora, realizować złożone projekty oraz odbyć wiele szkoleń (Six Sigma, Project Management, Leadership Development). Szkoda tylko że wszystko odbywa się we Wrocławiu :/
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x