logo 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.

3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.

Tom 2016-10-10 18:31
Na kowalskiej też dno chcesz pracować to zapraszamy do agencji pracy tragedia i tyle do tego w systemie 4 brygadowym zazwyczaj po 12 godzin nie masz życia i zarabiasz grosze nie polecam nikomu też szukam innej pracy.
7
szukam pracy 2016-10-12 08:38
hej, ineteresuje mnie jedna z ofert na stronie (Business services analyst). czy rzucenie stawki 4 brutto na początek bedzie do wyciągnięcia u nich? ktoś moze pomóc?
radek 2016-10-12 09:49
Młodszy Przedstawiciel Handlowy jest u nich poszukiwany tez obecnie.
M 2016-10-25 14:50
Zależy jak trafisz. Przez posrednika dostaniesz kilkaset złotych mniej więc nie polecam... Przy czym stali pracownicy będą mydlić oczy ze wszyscy mają równe stawki bo taka polityka firmy. Ogólnie nie polecam
2
Ciucmok z agencji 2016-10-25 15:02
3M przyjmuje tylko przez pośrednika przy czym ciężko się pracuje wiedząc, że kolega pracujący bezpośrednio przez 3M ma kilka stówek więcej za taką samą pracę. Przy czym pracowników agencyjnych wykorzystuje się bardziej niż tych na stałe. Nie mając pleców nie ma co liczyć na umowę przez firmę i to pomimo tego, że pani z agencji przed przyjęciem kłamie w żywe oczy, że umowa jest najpóźniej po trzech miesiącach pracy jeśli ktoś się sprawdzi. Ciężko się pogodzić i ciężko polecić ten zakład pracy.
5
OBSERWATOR 2016-11-05 12:32
3M NA UL.KOWALSKIEJ WYDZIAŁ SPRAYÓW.PRZEZ RANDSTAD MOŻESZ DOSTAC NAWET 2200 NETTO PLUS NADGODZINY.UWAZAJCIE GDZIE CHCECIE PRACOWAC.TAM TRWA SPÓR PRACOWNICZY MIĘDZY ZAŁOGA A PRACODAWCA.PRACOWNICY KTÓRZY SA POZA UKŁADEM TZN. MENEDZER PRODUKCJI I PRACOWNICY SA W ZMOWIE I NISZCZA ŻYCIE PRACOWNICZE I PRYWATNE TAKIEJ OSOBY KTÓRA PRZYSZŁA PRACOWAC I TYLKO PRACOWAĆ. POZA TYM PRACUJESZ W ŚRODOWISKU RAKOTWÓRCZYM!!!!!!!!!!!!!NIKTCI O TYM NIE POWIE. SYSTEM PRACY JEST TRZY ZMIANOWY.POZA TYM NIE PIJ KAWY BO KTOS CI MOŻE DOSYPAC PEWNEJ SUBSTANCJI I BĘDZIESZ SIE ZLE CZUŁ(Z AUTOMATU).PRACOWNICY TAM SA W ZMOWIE Z MENEDZEREM I NISZCZA WSZYSTKICH INNYCH KTÓRZY SIE NIE PODPORZĄDKUJA PANUJĄCYM TAM ZWYCZAJOM.WIELE OSÓB TAM PRACUJĄCYCH TO RODZINY!!!!!!!CELOWO NA PRODUKCJI JEST WIELE AWARII I PRODUKOWANE JEST WIELE BUBLI!!!!!! TO JEST OD WIELU LAT WALKA Z PRACODAWCA BO NIE CHEC DAWAĆ PODWYZKI A PRACOWNICY KRADNA TOWAR WYBRAKOWANY!!!!!!!!!
5
gość 2016-11-08 13:44
Witam w czwartek idę na rozmowę o prace jakie stawki zarobkowe są na początek przez Ranstad ,da się wyżyć i jaka atmosfera .
ja 2016-11-23 07:16
Na iatd 3M Wroclaw masz 2100 na rękę przez pośrednika,praca spokojna a niektorzy co tu wypisuja to poprostu leniwce robic sie nie chce.polecam
1
Jadzia 2016-11-23 14:48
A jaka atmosfera jest na biurowcu?
czacha z "trójkąta" 2016-12-02 12:42
witam byłem na rozmowie w październiku pani z agencji bardzo niemiła,na drugi dzień spotkanie z panią kierownik alicja r.młoda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za wszelką cene próbowała wcisnąć mi tą chauture praca głównie na 3zm 4bryg (12h+dojazd)życia prywatnego zero tylko żreć,spać,srać i robić i z 2,5tyś może by wyszło dojazd jeden autobus na pół godz i transport niewolniczy tragedia zrezygnowałem automatycznie po udaniu się tam i obejrzeniu tego wszystkiego nie polecam nikomu chyba że ktoś ma" nóż na gardle"
7
Alex 2016-12-02 15:58
Ehhh, no ja na Kwidzyńskiej przepracowałem połowę z tego, co Ty i po 5 latach podziękowałem firmie 3M. Poszedłem na nieco mniejsze pieniądze w budżetówce i NIE ŻAŁUJĘ bo te parę groszy różnicy nie rekompensuje nocek i śmiesznych słupków, wskaźników, pier***lenia że kurs dolara niekorzystny etc. Nie wspomnę o ocenach rocznych, bo to dopiero żenada :-) Przełożony wyciąga jakąś bzdurę sprzed 10 miesięcy tylko po to, żeby nie dać podwyżki. A jak pokazujesz przełożonym, że są niekompetentni to 2 i "plan naprawczy". Ten, kto może niech z korpo ucieka, bo są firmy, gdzie pracuje się normalnie.
5
Vbn 2016-12-17 14:48
Nikomu nie polecam pracy w 3m przez agencje pracy randstad. Ta agencja traktuje ludzi przedmiotowo wysyłając takie wiadomości przed świętami " Od Randstad: Posiadamy duzo wolnych miejsc pracy. Jesli chcesz dostac bon o wartosci 100 zl to polec nam kandydata do pracy" :((( wyzysk i kpina z Człowieka
6
Magda_21 2016-12-26 23:25
szkoda ze firma rzadzi Amish, a osoba ktora ponoc zarzadza jest tylko jego kierowca
Morelek 2017-01-11 15:16
Człowieku Alex przestaw się na inny tok myślenia. Prace w 3M muszą być sprawdzane bo tam się zarabia duże pieniądze więc efekty też muszą być widoczne. Zawsze można pracę zmienić ale zmienisz też kasę. Tu jest coś za coś, na zachodzie od lat tak pracują .
timoR1b1 2017-01-15 20:52
od lutego 2017 ponoć stawka 16.20h. brutto. pożyjemy zobaczymy...........
Miko 2017-01-19 09:52
Ja tu pracuję i jestem bardzo zadowolony, zapraszam.
nikt 2017-02-07 22:27
a jak dostać się bezpośrednio?..są tam ziomale z Wabco?
1
Nick 2017-02-09 23:36
Pracuję w 3M od niedawna, mimo to myślę, że mogę już wyrazić opinie na temat tej firmy. Stawkę, za którą pracuję to najwyższa jaką dotychczas gdziekolwiek mi zaproponowano, a warto dodać, iż jestem pracownikiem produkcyjnym. Za okres szkoleń mi zapłacono, nadgodziny nie są obowiązkowe, od ciebie zależy czy chcesz je przepracować czy też nie. Bezpieczeństwo tu jest na pierwszym miejscu. Praca lekka, przynajmniej na moim dziale, nie wiem jak na innych. Lider na każdym kroku docenia pracowników. Za pracę zawsze dziekuje. Jestem bardzo zadowolona. Szczerze polecam.
ja1 2017-02-10 03:39
Jedna wielka kicha z pracą w 3M.12-ki i praca w soboty,niedziele.Sezon letni w pracy po 12 godz.Zarobki takie sobie a jak chorobowe to potem rozmowa dyscyplinująca bo zakład sobie ustala ile dni można być w roku na zwolnieniu-20 dni.Podwyżki?jakie podwyżki-oceny są po to żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie docenić.Kierownictwo dba o siebie a błędy widzą tylko jak pracownik czasami się pomyli ale jak planista da tyłka to nic się nie dzieje a i tak za niego pracownik cierpi.Za brak dostarczonego materiału do produkcji musi doginać 12-ki aby nadgonić produkcję.Nie polecam zakładu 3M przynajmniej na ul.Kwidzyńskiej.A socjal?zabierają co mogą
3
Jula 2017-02-11 15:02
Praca ok
VVV 2017-02-11 15:05
Praca może monotonna ale polecam 3M
Morusek 2017-02-14 11:11
Przyłączam się do opinii, że firma jest spoko. Zarobki w moim przypadku są średnie ale to dlatego że mam mały staż natomiast inni mają fajną kaskę. Czytam wpisy czasami i myślę, że ludzie na bakier z pracą są tu bardzo aktywni. Lenistwo to jest nieszczęście
Korpoludek 2017-02-17 21:04
W kwestii tzw. GSC przy ulicy Dubois 41 - ostrzegam, jeśli chcecie robić w życiu coś więcej niż klepanie ticketów to omijajcie ten rejon szeroki łukiem. Jeśli tylko zaproponujecie jakąś zmianę, ulepszenie to spotkacie się z korporacyjnym żelbetonem. W mojej karierze miałem styczność z paroma korporacjami i ta jest najgorsza. W kategorii skostnienia struktur 3M plasuje się w okolicy Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej z lat 80-tych ubiegłego wieku.

Ocena między dostateczny i mierny.
5
Jablko 2017-02-21 00:14
Po dzisiejszym wypadku na Kowalskiej mam nadzieje ze zamkną ten kołchoz w cholerę.
10
gruszka 2017-02-22 01:33
co tam sie stalo?
frtye 2017-02-22 18:26
straszny wypadek mloda dziewczyna stracila reke an iatd! firma zamiata wszystko pod dywan zero informacji
8
zuza# 2017-02-24 20:04
Jak to się stało? Wyżej opinijąca napisała że bezpieczeństwo w tej firmie najważniejsze...
Już sama nie wiem czy iść tam na rozmowę rekrutacyjna
gruszka 2017-02-24 23:13
Ale jak wciaglo ja gdzies?
ToJa 2017-02-26 22:14
W jakiej "zmowie" są? Co masz na myśli? Możesz opisać dokładniej?
anomin 2017-02-27 10:23
Parę lat temu firma miała wysokie standardy, ludziom pracowało się lepiej. Odkąd ja tam pracuję zauważyłam stopniowy spadek w dół. Na początku uważałam, że to najwspanialsza firma na świecie, miałam super szefa, który dawał mi duże pole do popisu, mogłam użyć swojej kreatywności i wreszcie wydawało mi się, że coś mogę poprawić, mieć realny wpływ na procesy zachodzące w firmie i nikt mi nie mówił jak to musi być. Ludzie się cieszyli, że były ulepszenia. Później mojego szefa przesunięto do innych obowiązków z racji jego niesamowitych zdolności systemowych. Dopiero wtedy zaczęłam zauważać, że ten piękny obraz firmy jaki miałam to była zasługa tylko mojego przełożonego. Później przełożeni zaczęli się zmieniać mniej więcej co pół roku. W innych działach ludzi też ciągle odchodzili, przychodzili nowi. Zmieniła się też kadra zarządzająca wyżej ustawiona i zaczęto wprowadzać coraz większe naciski na pracowników. Obowiązków jest tyle, że nie widomo za co się czasami wziąć, a rozmowa z przełożonymi nie daje rezultatów. Bardzo dużo pracowników zatrudnionych jest przez pośredników. Po półtorej roku pracy u jednego przechodzi się do drugiego. Szefowie obiecują zatrudnienie przez 3M, ale nic z tego nie wynika. Nawet jak się na spore osiągnięcia lub dłuższy czas pracy to nie ma znaczenia. Jakość kadry zarządzającej też bardzo spadła, często na stanowiska kierownicze przychodzą ludzie przypadkowi, albo tacy których się chciało skądś przesunąć bo im tam nie wyszło. Bardzo boleję nad tą sytuacją jak się dzieje w firmie. Jeśli ktoś z osób zarządzających przeczyta moją wiadomość, może weźmie sobie ją do serca, że warto zatrzymać ten destrukcyjny proces. Kiedyś była to firma z dużym kodeksem moralnym, która bardzo troszczyła się o pracowników. Teraz jest tylko nacisk, wyścig szczurów, promowanie cwaniactwa, dzielenie pracowników. Bardzo bym chciała, żeby w tej firmie ludziom pracowało się tak dobrze jak dawniej.
2
Lidia 2017-02-27 15:44
Specjalista ds. Rozwoju Rynku czy wie ktoś jak wyglądają plany sprzedażowe? Jak z ich realizacja?
tymoteusz 2017-02-28 14:25
Witam mam pytanie chciałbym pracować w 3m, prace fizyczna mogę wykonywać lecz bez dźwigania, jak wygląda charakter pracy w 3 m, ciężka praca? Czy jest sens aplikować? Słyszałem. że są 2 zmiany a ma być 3? Proszę o rzeczowe odpowiedzi..
anonimowiec 2017-03-02 20:29
tymoteusz
Nie wiem gdzie slyszales o 2 zmianach. W 3M na produkcji/magazynie/utrzymaniu ruchu standard to 3 zmiany a na niektorych dzialach np automotiw 4 zmiany (praca swiatek piatek i niedziela). Nie musisz sie martwic dzwiganiem bo wszedzie jest do wszystkiego sprzet- wozki, przenosniki itp. Jesli Ci zalezy to lepiej sie spiesz bo niedawno konsorcjum 3M odkrylo cudowny eliksir na obnizenie kosztow w postaci Ukraincow ktorzy sa coraz bardziej preferowani.
1
Nie polecam 2017-03-05 13:00
Rekrutacja w tej firmie przez Randstad, to jedna wielka porażka.Totalny brak profesjonalizmu!
NIE POLECAM!
2
Lidia 2017-03-06 13:48
@Nie polecam, co złożyło się na taką opinię?
pozer 2017-03-06 14:57
prosze o opinie na temat pracy w burach i konkrety , kasa , na kogo uważać czy warto sie tam pchac?
Mar 2017-03-09 11:04
Odradzam. Na produkcji coraz gorzej, z dnia na dzien zmieniają grafik pracy. Ciagle zmiany kierownictwa. Kierownikiem zostaje pierwszy ktory jest w związku z pierwsza z tego samego obszaru. Staje sie jej kierownikiem, jednoczenie jest partnerem życiowym. Kierowniczka nic sobie z tego nie robi, bo po skargach pracowników uznała "mi to nie przeszkadza, nie sa małżeństwem". Jedna wielka patologia. Odradzam prace.
2
Lidia 2017-03-10 12:16
Mar, może warto takie sytuacje zgłaszać do osób bezpośrednio odpowiedzialnych za firmę?
1
Aha 2017-03-10 15:03
Sa 3 zmiany i 2 zmiany. Sam nie do konca jestes doinformowany. Sa maszyny na ktorych sa tylko 2 zmiany, a inne na 3. 4 brygadowka jest w okreslonych sezonach.
Iza 2017-03-15 17:33
Czy cos więcej dowiem się o pracy dla specjalisty ds. Rozwoju Rynku? Interesuje mnie praca w 3M Wrocław Sp. z o.o.
Yebie korpoludków 2017-03-15 19:33
Witam serdecznie. Co mogę powiedzieć o firmie?
Bardzo dużo.
Przede wszystkim wszelkie możliwe koneksje- nie zdziwcie się w sytuacji gdzie pierwszy operator z makera a jest chłopakiem kuzynki kierownika, albo tego że sąsiad kierownika z TAI converting bardzo szybko dostał umowę przez 3m (po 5 miesiącach). Jeśli nie będziecie zostawać 12stek to kierownictwo będzie na pewno rozmawiać z wami o tym. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to coś takiego tam nie istnieje. Istnieje tylko na papierze. Bhp zainteresuje się dopiero jak będziecie mieli wypadek(ale i tak was zwolnia za to)
3m tuszuje wypadki. Kierownictwo namawia do nie chodzenia w takich sytuacjach na l4, po czym po kilku dniach zwalniają pratownika. Byłem w tej sytuacji. 20 stycznia miałem wypadek, zostałem przewiezipny do szpitala w olesnicy (który ma umowę z 3m i znowu koneksje o czym zaraz napisze). Nie zostało uwzględnione w wypisie ze był to wypadek w pracy, l4 nie dostałem nawet. Musiałem przychodzić do pracy pomimo bycia nirzdolnym (prowadziłem wózek widlowy) a po kilku dniach rozwiązano ze mną umowę i straszonoe że mogli mi dać dyscyplinarke. Kolejna sytuacja z nie tak dawna bo luty, również converting na AD. Gościu przezbrajal maszynę i stlukl klatke piersiowa. Namowili żeby nie poszedł na l4 i zwolnili. Co by się licznik wypadków nie zresetował żeby nowy ambitny kierownik dostał premie. Nie polecam, jeśli kiedykolwiek możecie mieć wypadek w pracy, bo zostaniecie potraktowani jak śmiecie. O dziewczynie z iatd też słyszałem- straszny wypadek. Dziewczyna może nie odzyskać władzy w ręce ale spokojnie- 3m wszystko ładnie zatuszuje- w tym są najlepsi. Ja już pismo o odszkodowanie za bezpodstawne zwolnienie złożyłem do sądu pracy, wszystkim którzy mieli podobne sytuację również radzę, bo to co w tej firmie się wydziwia, przechodzi wszelkie pojęcie. Wyrzucić niezdolnego do pracy pracownika, no jaja jakieś. I jeszcze ci Ukraińcy - dostają większe stawki niż pracownicy na p1 a nie robią prawie nic. Niedługo w 3m sami ukraińcy beda robić, bo się nie odzywają. A jak pracownik ma własne zdanie, to trzeba mu natłuc korpo-bzdet. Nie dajcie się zrobić w balona jeśli kiedykolwiek będziecie mieli w firmie wypadek. Nie słuchajcie bzdur że jak nie pojdzie cie to wam załatwia umowę, albo hajsiwo większe. Idźcie na zwolnienie bo to wam się należy. I tak was zwolnia po tym, Ale lepiej przynajmniej odsiedzieć swoje na zwolnieniu, mieć płacone jakby się przychodziło, i patrzeć jak kierasowi żyłka skacze, bo trzeba było licznik wypadków wyzerować, i nie będzie premii.
Pisałem szybko na telefonie, więc nawet ne edytuje tego, mam nadzieję że przekazałem możliwie jak największą ilość informacji. Pozdrawiam i do zobaczenia w sądzie (bo pewnie biurwy z 3m to czytają i wrzucają dobre opinie z fejkowych kont żeby nie było na minus wszystko)
Aha, i jak nie chcecie się ze swoją rodziną widzieć to też zapraszamy do 3m. Gwarantują że będziecie się mijać z najbliższymi bo będziecie tyrać 12stki, i 4brygady i wam obiecają po pół roku że może 4 brygady zejdą. Aha, i uwazajcie bo ludzie lu ia stosowac mobbing i kierownicrwo tez to tuszuje. Sam vylem ofiara mobingu na dziale, i pracownik kroey gp stosowal dostal awans i wyzsza stawke, bo btl kolesiek kierownika wiec macie swoja piekna firme. Buhahahahahahahahaha
2
Yebie korpoludków 2017-03-15 19:33
Witam serdecznie. Co mogę powiedzieć o firmie?
Bardzo dużo.
Przede wszystkim wszelkie możliwe koneksje- nie zdziwcie się w sytuacji gdzie pierwszy operator z makera a jest chłopakiem kuzynki kierownika, albo tego że sąsiad kierownika z TAI converting bardzo szybko dostał umowę przez 3m (po 5 miesiącach). Jeśli nie będziecie zostawać 12stek to kierownictwo będzie na pewno rozmawiać z wami o tym. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to coś takiego tam nie istnieje. Istnieje tylko na papierze. Bhp zainteresuje się dopiero jak będziecie mieli wypadek(ale i tak was zwolnia za to)
3m tuszuje wypadki. Kierownictwo namawia do nie chodzenia w takich sytuacjach na l4, po czym po kilku dniach zwalniają pratownika. Byłem w tej sytuacji. 20 stycznia miałem wypadek, zostałem przewiezipny do szpitala w olesnicy (który ma umowę z 3m i znowu koneksje o czym zaraz napisze). Nie zostało uwzględnione w wypisie ze był to wypadek w pracy, l4 nie dostałem nawet. Musiałem przychodzić do pracy pomimo bycia nirzdolnym (prowadziłem wózek widlowy) a po kilku dniach rozwiązano ze mną umowę i straszonoe że mogli mi dać dyscyplinarke. Kolejna sytuacja z nie tak dawna bo luty, również converting na AD. Gościu przezbrajal maszynę i stlukl klatke piersiowa. Namowili żeby nie poszedł na l4 i zwolnili. Co by się licznik wypadków nie zresetował żeby nowy ambitny kierownik dostał premie. Nie polecam, jeśli kiedykolwiek możecie mieć wypadek w pracy, bo zostaniecie potraktowani jak śmiecie. O dziewczynie z iatd też słyszałem- straszny wypadek. Dziewczyna może nie odzyskać władzy w ręce ale spokojnie- 3m wszystko ładnie zatuszuje- w tym są najlepsi. Ja już pismo o odszkodowanie za bezpodstawne zwolnienie złożyłem do sądu pracy, wszystkim którzy mieli podobne sytuację również radzę, bo to co w tej firmie się wydziwia, przechodzi wszelkie pojęcie. Wyrzucić niezdolnego do pracy pracownika, no jaja jakieś. I jeszcze ci Ukraińcy - dostają większe stawki niż pracownicy na p1 a nie robią prawie nic. Niedługo w 3m sami ukraińcy beda robić, bo się nie odzywają. A jak pracownik ma własne zdanie, to trzeba mu natłuc korpo-bzdet. Nie dajcie się zrobić w balona jeśli kiedykolwiek będziecie mieli w firmie wypadek. Nie słuchajcie bzdur że jak nie pojdzie cie to wam załatwia umowę, albo hajsiwo większe. Idźcie na zwolnienie bo to wam się należy. I tak was zwolnia po tym, Ale lepiej przynajmniej odsiedzieć swoje na zwolnieniu, mieć płacone jakby się przychodziło, i patrzeć jak kierasowi żyłka skacze, bo trzeba było licznik wypadków wyzerować, i nie będzie premii.
Pisałem szybko na telefonie, więc nawet ne edytuje tego, mam nadzieję że przekazałem możliwie jak największą ilość informacji. Pozdrawiam i do zobaczenia w sądzie (bo pewnie biurwy z 3m to czytają i wrzucają dobre opinie z fejkowych kont żeby nie było na minus wszystko)
Aha, i jak nie chcecie się ze swoją rodziną widzieć to też zapraszamy do 3m. Gwarantują że będziecie się mijać z najbliższymi bo będziecie tyrać 12stki, i 4brygady i wam obiecają po pół roku że może 4 brygady zejdą. Aha, i uwazajcie bo ludzie lu ia stosowac mobbing i kierownicrwo tez to tuszuje. Sam vylem ofiara mobingu na dziale, i pracownik kroey gp stosowal dostal awans i wyzsza stawke, bo btl kolesiek kierownika wiec macie swoja piekna firme. Buhahahahahahahahaha
2
Weryfikator 2017-03-16 10:08
Brzmi to przerażająco. Jestem tylko ciekaw, ile w tym jest prawdy...Firma to dosyć solidna marka i mam nadzieje, że zostanie to zweryfikowane, bo to dosyć poważne zarzuty. Liczę na wypowiedz od Firmy 3M,
czy takie sytuacje faktycznie mają miejsce.
anonim 2017-03-16 19:13
To ze w lutym ostatnio był straszny wypadek to prawda. To ze firma zamiata wszystko pod dywan tez jest prawdą. Robią wszystko by nie wyszlo jak tam jest naprawdę. Mobbing, przemęczenie i wyzysk. Dziwne ze tym okropnym wypadkiem nie zajęła się prokuratura...
3
dyrektor 2017-03-17 19:09
w lutym jakiejs kobiecie material na maszynie chwycili rozszarpal cala reke, inni zbierali jej kawalki kolo maszyny. nastepnego dnia bhp napisal maila ze byl incydent i jest podejrzenie zlamania przedramienia czy cos takiego buahahaha (normalnie maile z wypadkow pojawiaja sie tydzien dwa pozniej a tu tak szybko) - taki lider bezpieczenstwa z 3m.
1
ALIEN 2017-03-21 15:41
DLaczego nie poinformujecie Policji?
Ja 2017-03-22 19:17
Większość wypadków, o których piszesz @Yebie korpoludków to głupota pracowników. Jak wszędzie.

Jeśli nie odpowiadał ci tryb pracy, trzeba było ją zmienić. Nikt nikogo nie trzyma na siłę. Co do twoich komentarzy nt. Ukraińców - trzeba było brać z nich przykład i sumiennie pracować, może dałoby to jakieś owoce, od gadania i wymądrzania się chyba w tej firmie nie byłeś.
Zwolnili cię to wylewasz żale. Znajomi pracują w 3M i są bardzo zadowoleni, a firma jest solidna i daje szansę na rozwój. Tyle w temacie.
Listonoszka 2017-03-23 00:26
O jakim rozwoju piszesz jeżeli pracujesz przez agencje nie ma siły przebicia może po dwóch latach przejdziesz do firmy (mocny nacisk na słowo może)
Ja 2017-03-23 16:09
Ludzie przechodzą? Przechodzą. Moi znajomi ma przykład. Da się? Da tylko trzeba się wykazać. A umowy agencyjne to teraz norma na produkcjach. Taki rynek i trzeba się dostosować
ALIEN 2017-03-24 19:46
"Większość wypadków to głupota pracowników"
Dlaczego nie poinformujcie Policji o mniejszości?
Zostaw swoją opinię o 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.