3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.

Ggg 2017-04-23 14:33
No tak, najlepiej sie podszyć pod ta dziewczynę. Gratuluje głupoty.
Morelek 2017-04-23 18:39
Fajna firma ale niestety na forum to jak w dawnym maglu.
1
Elo 2017-04-24 15:31
Czy po procesie rekrutacji, 3M zawsze odpowiada z pozytywną bądź negatywną decyzją? Bo byłem ponad 1,5 miesiaca temu na rozmowie na stanowisku specjalisty a status na profilu na stronie jest "in process"?
Mareczek 2017-04-29 14:19
Może warto aby niektórzy amatorzy pisania spojrzeli w lustro? Zawsze lepiej widać czyjeś błędy a swoich nie widzimy!. Wielu pracowników prosi się o kłopoty, nie przykładają się do pracy. Jeśli nawet firma ma kłopoty to trzeba je rozwiązywać i dalej pracować.
rysiek 2017-05-10 18:22
3M to jedna wielka pomyłka. Na rozmowie w sprawie pracy wciskają ci kit, że praca w systemie 12-to godzinnym to zdarza się bardzo rzadko ale zaczynasz prace i 12 godzin to norma i tak większość czasu przez dobrych kilka miesięcy. 6 miesięcy po 12 godzin miesiąc przerwy i znowu po 12 godzin( przynajmniej na dziale iatd). Życia rodzinnego nie ma. Dostaniesz trochę więcej w wypłacie i masz się cieszyć, Przede wszystkim będąc zatrudnionym przez agencje nie masz prawa chorować bo wtedy nie ma po co wracać. O tym, że nie przedłużą ci umowy dowiadujesz się w dobrej sytuacji dzień przed zakończeniem umowy a najczęściej przychodzisz pierwszego do pracy i słyszysz pytanie " Co ty tutaj robisz? Przecież ty już tu nie pracujesz. Proszę opróżnić szafkę pracowniczą i opuścić hale. " I zostajesz na lodzie bez pracy. A i jeszcze jedno nie każda nadgodzina jest tak traktowana. Wymyślają, że to godziny z grafiku i nie traktuje się tego jako nadgodziny. Żenada
10
rysiek 2017-05-10 18:24
3M to jedna wielka pomyłka. Na rozmowie w sprawie pracy wciskają ci kit, że praca w systemie 12-to godzinnym to zdarza się bardzo rzadko ale zaczynasz prace i 12 godzin to norma i tak większość czasu przez dobrych kilka miesięcy. 6 miesięcy po 12 godzin miesiąc przerwy i znowu po 12 godzin( przynajmniej na dziale iatd). Życia rodzinnego nie ma. Dostaniesz trochę więcej w wypłacie i masz się cieszyć, Przede wszystkim będąc zatrudnionym przez agencje nie masz prawa chorować bo wtedy nie ma po co wracać. O tym, że nie przedłużą ci umowy dowiadujesz się w dobrej sytuacji dzień przed zakończeniem umowy a najczęściej przychodzisz pierwszego do pracy i słyszysz pytanie " Co ty tutaj robisz? Przecież ty już tu nie pracujesz. Proszę opróżnić szafkę pracowniczą i opuścić hale. " I zostajesz na lodzie bez pracy. A i jeszcze jedno nie każda nadgodzina jest tak traktowana. Wymyślają, że to godziny z grafiku i nie traktuje się tego jako nadgodziny. Żenada
3
Marek 2017-05-18 10:47
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, i chyba dlatego tak narzekamy. Jak jesteśmy na rozmowie o pracę to rekruter nie przewiduje pracy po godzinach. Firma jeśli potrzebuje dłużej pracowników zatrzymać to przecież za to płaci.
Maxior 2017-05-25 22:56
A jak pracuje utrzymanie ruchu i jakie zarobki przy 180 g.
BYŁY 2017-05-26 13:35
3M [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracuj po 12h i nie narzekaj śpij na styropianie i rano znowu 12h. jak się przyjmujesz to nic nie mówią że będziesz robił nonstop po 12h na zmiany z przerwą na niedziele. Ktoś tam powinien stanąć przed ścianą i z rozpędu w nią z dyńki. Zwykły robol niema tak wypranego mózgu jak ci co siedzą o stopień wyżej. Nie polecam tej firmy!
8
Też studiowałem, też w 3M pracowałem 2017-05-26 18:28
Po co na końcu ta złośliwość? Proszę nie oceniać ludzi swoją miarą. Bez wątpienia 3M jest dla niektórych dobrym pracodawcą, lecz na produkcji może być zupełnie inaczej. Pan, człowiek wykształcony, raczej tam nie pracował.
2
był ktoś... 2017-05-26 23:08
Co to jest PSD? na Kowalskiej?
2
Sprawiedliwy 2017-05-27 01:52
Ale co z tą Ukrainą? Przecież, to InterKadra Ich zatrudnia, a 3M nic do tego nie ma. Mają kilka ogarniętych dziewczyn z Polski, które rzucili na hale, a reszta dybie na pakowni na PSD
oona26 2017-05-28 18:43
nawet sa 4 brygadowki a czy dzwigac czy nie to zalezy gdzie trafisz
Taki tam 2017-05-30 04:29
Teraz agencja chce dawać 500 zł za polecenie pracownika bo nie może ludzi znaleźć . Problem w tym, że randstad trudno polecać. Przed tą agencją zdecydowanie odradzam pracy.
3
Adaś 2017-06-02 14:07
Planuję podjąć pracę w tej firmie, ile wynoszą zarobki na produkcji???
jamnik 2017-06-02 18:05
Dziwna fabryka jednymi drzwiami pracownicy wchodzą, drugimi wychodzą, jaka jest średnia pracy człowieka 3 miesiące 4 ???
4
najsyuuu 2017-06-02 19:20
@zdziwiona
jesteś książkowym przykładem jakich bzdur tłuką do głowy korpo ludkom na umowie z 3m. wyprani z mózgu ludzie którzy bronią swojego pracodawcy rzucającego ochłapy.
przepisów tam się nie da przestrzegać z tempem pracy jakie narzucają na stanowisku gdzie ma być 2 wózkowych a napi*****la jeden więc może w lustro patrzyłaś z tym chodzeniem z kąta w kąt na tym swoim biednym raportowaniu :)
no szymuś lubiał opieprzać jak nie mógł sobie poromansować tylko trzeba było popracować. no nic, męczcie się tam korpoludziki, ja zmieniłem pracę, jest mega. czas mam na wszystko i 3 razy tyle na godzine mam co w 3m hahahaha :)
5
simon 2017-06-03 01:21
To co jest z praca w tej firmie źle, że tak ludzie się zwalniają, słyszałem że produkcja wygląda profesjonalnie i nie płacą źle więc o co chodzi? Może mi ktoś obiektywnie wyjaśnić?
6
Paula 2017-06-05 18:25
Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o pracy w 3M. Złożyłam tam CV, ciekami mnie jak wyglądają zarobki i praca w week, co dokładnie się tam robi.
6
miriam 2017-06-06 17:18
Wszystkim którzy aplikują życzę powodzenia hahahahahahahahah
4
M 2017-06-08 14:55
Nie chcą dawać umów. Myślą że podniosą stawkę i wystarczy. A ludzie chcą stabilizacji.
2
NONAME 2017-06-08 22:33
ByłEm tam kiedyś na rekrutacji z randstad! kompromitacja z ich strony na maxa. NIE POLECAM!
4
jamnik 2017-06-11 10:54
Nie pracuje, nie pracowałem w 3M ale wiem z dobrych źródeł że to praca tylko na kilka miesięcy, bo kto wytrzyma 6 dni w tygodniu po 12h i ostatniego dnia pracy dowiadujesz się jaką masz następną zmianę, już lepiej 4-brygadówka więcej czasu na odpoczynek, no chyba że ktoś potrzebuje kasy, bo nie ukrywam można w taki sposób zarobić przyzwoite pieniądze jak na Polski rynek pracownika niewykwalikowanego ale jakim kosztem, ile się wytrzyma taki tryb pracy ??? Z tego co wiem to Ukraińców już zatrudniają na operatorów maszyn, zobaczycie chciwość Polskiego zarządu doprowadzi do tego że za kilka-naście miesięcy Polski robotnik będzie w mniejszości
Ale ale będzie mi kasa potrzebna to pójde do 3M popracuje z 2-3 i trochę kasy no nie będzie czasu na ich wydanie
Tak na marginesie może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ludzie z zarządu 3M postępują jak debile i nie liczą się z własnymi rodakami ?? Przecież 3M to firma z największą rotacją pracowników we Wrocławiu nawet Amazon przy nich się chowa
8
masakra 2017-06-11 21:08
Nie chcę pracować z Ukraińcami, to jakaś masakra. Oni nie rozumieją , co się do nich mówi! Masakra!
3
gość 2017-06-12 19:13
Witam
Czy są obecnie przyjęcia na produkcję? I czy bezpośrednio przez firmę? Ile jest zmian ? Jakie zarobki i socjal ? ...z góry dziękuję za odpowiedź.
6
zino 2017-06-12 23:08
Ja zachęcam po co 5 agencji pracy w 3m weźcie jeszcze 10, cały Wrocław można przefiltrować przez firmę 3m, nie widzicie co w innych firmach jest normą zatrudnienie przez firmę co daje mu stabilizację, a jak wy traktujecie ludzi tymczasowo to i pracownicy są z firmą tymczasowo, inna sprawa to normy na produkcji...
4
Mareczek 2017-06-13 22:06
Czy konus jest przyjemniej jak wypisuje te bzdury na forum? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, osoby które tu nie pracują pozwalają sobie na wypisywanie opinii. To mi ewidentnie pachnie konkurencją, bo normalnie nikomu nie chciałoby się pisać o firmie w której nie pracuje.
2
wera 2017-06-15 21:54
czy może ktoś opisać na czym tam polega praca
2
Marek 2017-06-20 10:58
Czy 3M Poland Manufacturing prowadzi jeszcze rekrutację do tych ofert z maja? Miałem zamiar aplikować na stanowisko w magazynie. Zależy mi na pracy w firmie.
Lewy 2017-06-21 18:30
Witam . czym sie zajmuje ta firma 3 m potrzeba im wozkowych? Jakie zarobki na godz na poczatek jakie po 3 mies jakie normy itp?
5
PSD 2017-06-23 10:42
TAK SIĘ NAZYWA HALA PSD SKRÓT OD (Personal Safety Division) TO NA KTÓREJ PRODUKUJE SIĘ MATERIAŁY PRODUKTY DO OCHRONY ZDROWIA I ŻYCIA NP KASKI, MASKI PRZECIWPYŁOWE, ZATYCZKI DO USZU, SŁUCHAWKI NA USZY ITP.
3
Morelek 2017-06-24 14:29
Złożyłem cv do firmy i czekam na info w sprawie rozmowy. Chciałbnym dowiedzieć się czegos więcej o 3M, może ktoś napisać kilka zdań? Jaka jest atmosfera w pracy?Jaka umowę podpisuję ? Z góry bardzo dziękuję .
Wa 2017-06-25 15:51
Witam. Czy moze ktos napisac jak wyglada praca kobiet ? Czy jest to montaz, pakowanie , jakosc, czy trzeba dzwigac? Dzieki za wszelkie info.
1
mechanior 2017-06-26 17:42
a jak jest na utrzymaniu ruchu ? jaka stawka ? jakie obciążenie pracowników ?
Morelek 2017-07-02 22:42
Szukam pracy w firmie ale widziałam jedynie oferty z maja , czy są jeszcze aktualne? Może firma nie potrzebuje ludzi?
były 2017-07-04 06:56
praca na akord zero szacunku zero czasu dla siebie ciągłe soboty albo 4 brygady pseudo bo na prawdziwych 4 brygadach ma się więcej wolnego niż normalnie bo jak sama nazwa wskazuje pracują 4 brygady a tu ludzi zakłamują pracują 3 zmiany na okrągło i nie ma cię w domu w prawdziwych 4 brygadach pracujesz od 18 do 22 dni w mies zależy od zmiany
1
Mantrek 2017-07-10 12:07
@były Zupełnie nie rozumiem Twoich pretensji. Firma 3M ma akord, prace na zmiany i albo to akceptujesz i pracujesz albo szukaj pracy w innym miejscu. Tak szeroki wachlarz produktów tworzonych przez firmę to jest jej atut.
Andrzej 2017-07-11 22:53
Cześć,

zastanawiam się czy nie złożyć tam aplikacji ale na stanowisko biurowe, kojarzy ktoś jaką kasę tam specjaliści zarabiają?
Andrzej 2017-07-11 22:53
Cześć,

zastanawiam się czy nie złożyć tam aplikacji ale na stanowisko biurowe, kojarzy ktoś jaką kasę tam specjaliści zarabiają?
Mańka 2017-07-14 21:21
3M Poland jest spoko firmą, fajnie sie tu pracuje.
2
były 2017-07-17 12:24
dlatego jestem były nikt kto się szanuje nie będzie pracował w takich warunkach chyba że chwile
1
Marian 2017-07-18 21:55
Chyba jednak przesadzasz w swojej opinii o firmie.
666 2017-07-19 08:31
dlaczego cały czas znikają komentarze dotyczące osobnika o obłych kształtach, który już nie pracuje w 3m (W.N.)? Ludzie chcą wiedzieć z kim przyszło im pracować, nie padają nazwiska wiec czemu ktoś to usuwa?
od razu widać ze to cwaniak i bajkopisarz, ktoś się podzieli opinia???
2
PITERO UNO 1981 2017-07-19 15:34
Jestem pracownikiem Magazynu. Do pracy przyjąłem się w grudniu po 6 miesiącach dostałem umowę 3M.Powiem tak pracójąc w branży magazynowej nie spotkałem lepszej firmy we Wrocku a trochę ich zwiedziłem nigdzie nie jest idealnie oczywiście nie ma co liczyć na cuda ale ja np.jestem zadowolony!!!Jeżeli ktoś ma jakieś złudzenia że w 3M jest źle to niech popracuje w Amazonie i wtedy pogadamy.Polecam 3M.
1
Pytam 2017-07-24 09:07
Hej
Na jakie zarobki może liczyć pracownik produkcji, agencji w tej firmie?
1
Do modka 2017-07-24 10:04
To forum jest ściśle moderowane. Nie możesz napisać normalnej opinii bo zaraz ją skasują.
Mańka 2017-07-24 22:44
Każdemu wolno napisać pozytywną oraz negatywną opinie.!!!!!
Lewy 2017-08-10 12:28
Pilnie potrzebuje informacji jak wyglada praca wozkowego czy maja jakoes normy czy fizycznie musza robic po ile godzin praca i w jakis systemach ile wolnego itp prosze o info
Lewy 2017-08-10 12:29
Pilnie potrzebuje informacji jak wyglada praca wozkowego czy maja jakoes normy czy fizycznie musza robic po ile godzin praca i w jakis systemach ile wolnego itp prosze o info
Marek 2017-08-12 17:45
Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii o pracodawcy. Jak wiadomo nie ma ideałów dlatego opinie na forum są również zróżnicowane. Dla mnie praca w 3M jest fajna, mam bardzo fajnych ludzi koło siebie i nie narzekam. Nie zgadzam się, że forum jest moderowane.
Zostaw swoją opinię o 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.