Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o 3M Poland

Pracowałeś w firmie 3M Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-15 14:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w 3m 1,5 roku. po 5 miesiacach dostalam umowe o prace na stale. i nikomu sie nie podlizywalam, poprostu szybko sie uczylam i zwinnie prowadzilam maszyne. moje zarobki na reke to okolo 2400 bez nadgodzin. w porownaniu do innych fabryk 3m jeszcze nie jest kolchozem. sa 3 przerwy, mozna walic niezle sciemy. jest dobry socjAl, bony w grudniu i marcu, dodatek wakacyjny plus 40% doplaty za wakacje w biurze podrozy i wiele innych. naprawde pracowalam juz w wielu zakladach produkcyjnych m.in. wabco i 3m jest nieporownywalne. przez raindstad zarabialam od 1600 do 2100 zalezy czy byly 12stki czy nie. pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
były - 2015-06-16 12:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam. pracowałem w 3M prawie 5lat. Zmieniłem pracę wyłącznie przez to że dostałem lepszą propozycję. Bardzo dobra praca na początek bo przyjmują praktycznie bez doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-06-21 11:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez potwierdzam, mozna w miare normalnie pracowac
zdjecie uzytkownika
beduin - 2015-06-24 23:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Social b.dobry, ale traktują tam człowieka jak jakiegoś murzyna za marne 1600 zł, żeby dostać umowę to trzeba niewiadomo co robić, podlizywać się i nie mieć własnego zdania. Pracuje już 11 miesięcy i umowy zostały wstrzymane, atmosfera jest mega napięta, ludzie tam psychicznie wysiadają i jest duży nacisk ze strony kierownictwa co odbija się na pracownikach, którzy chodzą zestresowani. Pracuje tam ale nie polecam.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-06-29 20:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chyba w myśl zasady coś za coś, w innych firmach traktują też nie bardzo a socjal nie jest dobry, a tutaj chociaż to na plus. Przeglądając oferty pracy widziałem http://www.pracuj.pl/praca/marketing-koordynator-warszawa-okolice,oferta,3977076 3m poland szuka Marketing Koordynatora inaczej Brand Manager
zdjecie uzytkownika
sopie - 2015-07-30 09:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak dobrze u was nie ma bo dużo agencji do was rekrutuje i brak chętnych, najwięcej jest ofert w systemie 3zmianowym-4brygadowym
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-07-30 12:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem jakie aganecje do nich rekrutują tak naprawde @sophie, ja widziałem tylko dwa ogłoszenia na przedstawiciela handlowego i na inyniera ds. jakości, a nie wydaje mi się, żeby to było jakoś dużo, oferta pracy całkiem jest ciekawa, bo jasno widać jak dbają o pracowników czyli np. mają dodatkowe benefity.
zdjecie uzytkownika
sopie - 2015-07-31 05:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radek - 2015-07-30 12:38:21]:
Rektutuje duzo agencji; pollux, randstad, work expess,work service, interkadra-nie piszą tego wprost gdzie, dowiadujesz się dzwoniąc lub na rozmowie.Agencje wystawiają podobne ogłoszenia, wiem bo o tym sam się przekonałem i byłem wkurwiony że ukrywają ile zmian , jaki system i zarobki.Ty piszesz o pracownikach biurowych a nie produkcyjnych którzy pracują i umowe mają co miesiąc...
zdjecie uzytkownika
zxcvb - 2015-08-05 22:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie agencje pracy zajmują się zatrudnianiem w 3M? Wiem, że jedna to Randstad- Gerendis.
zdjecie uzytkownika
paulina - 2015-08-29 23:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie, fajnie byłoby jakby ktoś się wypowiedział, jakie właśnie agencje zatrudniają w 3M. takich danych niestety nie ma w internecie, poza tym teraz szukają ludzi we wrocławiu i zastanawiam się nad aplikowaniem na jakieś stanowisko, może się uda, a zawsze zdobędzie się jakieś doświadczenie na rozmowie kwalifikacyjnej
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-09-03 15:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może ktoś z was pracował w biurze przez Randstad na stanowisku Import/Export Coordinator i może coś powiedzieć o atmosferze i zarobkach ?
zdjecie uzytkownika
Ines - 2015-09-09 09:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy w firmie 3M pracownik który poleci kandydata do pracy otrzymuje dodatkowe pieniążki?
zdjecie uzytkownika
kacper - 2015-09-29 04:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O takim rozwiązaniu @Ines ja nie słyszałem ale może komuś innemu coś się obiło o uszy. Ja za to wiem, że 3M poszukuje technika utrzymania ruchu do pracy we Wrocławiu. Wymagane jest wykształcenie techniczne, doświadczenie na stanowisku technika narzędziowni form wtryskowych min. 3 lata i to niestety są warunki konieczne.
zdjecie uzytkownika
Krz m - 2015-10-18 14:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były - 2015-06-16 12:23:25]:
2400 przy pracy na produkcji ?? Bez podlizywania się ??
Który kierownik kazał Ci takie brednie pisać ??
Produkcja ma P02 tj może 1900zł na rękę ja mam P03 i mam 2350
zdjecie uzytkownika
czesc - 2015-10-18 22:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hey kto u was tam rekrutuje? sa jakies wolne wakaty?? nigdzie nie ma ofert pracy
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-10-29 11:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@czesc to prawda, że nie ma ofert pracy u nich, ale poza tym można u nich zarobić trochę wiecej jeśli chodzi o nadgodziny. Dajcie znać jak to wygląda jeszcze, czy ktoś obecnie tutaj pracuje? Bo nie wiem jak to wygląda jeśli chodzi o godziny pracy u nich, ale zdaje się, ze od 8 do 16 się pracuje z tego co wiem.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-11-01 00:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
P02 to mają chyba na PSD tylko i na PI. Na pozostałych działach trzeba myśleć(prowadzenie maszyn, a nie pakowanie zatyczek do kartonu)),więc jest P03 i stawki są powyżej 2300 netto- bez nadgodzin.Na IATD jest masa nadgodzin- nie są mile widziane, ale wiele do powiedzenia nie mamy. Niestety z przyjęciami jest dramat. PSD i AD dostało poważne zastrzyk ludzi, u nas dyrektor otwarcie mówił, że ni będzie przyjęć
zdjecie uzytkownika
HEY - 2015-11-06 16:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest nowa inwestycja w toku,nowy projekt w 3M na kowalskiej na dziale PI dział Zeta.Docelowe zaszeregowanie PO5.
Nie długo ma być następna nowa inwestycja w toku,nowy projekt w 3M na Kwidzińskiej
Ma być produkcja plomb do zębów.
zdjecie uzytkownika
dżaba - 2015-11-28 18:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Moim zdaniem sporo zależy od tego jak pracodawcę podchodzi do swoich pracowników, jakie warunki i narzędzia im zapewnia. A tutaj podobno w tym temacie jest bardzo pozytywnie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-12-05 21:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HEY - 2015-11-06 16:25:39]:
Na ZECIE poki co jest rekrutacja na FO i on bedzie mial P05, a operator produkcji P04 tak jak na AD TAI MAKERZE.
zdjecie uzytkownika
sok - 2015-12-08 21:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to widze ze nie jest zle tak w tej firmie. ale mzoe ktos powie czy beda jakies nabory w ogole do firmy mi bardzo zalezy na stanowisku Inżynier ds. Jakości, ale narazie cisza
zdjecie uzytkownika
Witam wszystkich z 3M - 2015-12-20 13:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na dziale Zeta Pierwszy Operator ma mieć PO5,Lider PO5,Operator PO4.
zdjecie uzytkownika
ktosiiik - 2015-12-20 15:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Witam wszystkich z 3M - 2015-12-20 13:48:15]:
Operator PO4 czyli ile?
zdjecie uzytkownika
grzes - 2015-12-20 15:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(Dywizja: OCSD, docelowa grupa zaszeregowania P02) a to co konkretnie oznacza??
zdjecie uzytkownika
3M - 2015-12-21 15:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na nową inwestycje w toku,nowy projekt,dział Zeta,byle kogo nie biorą,biorą najlepszych,ciężko się dostać.
zdjecie uzytkownika
królik - 2015-12-26 03:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dżaba oczywiście, że wszystko zależy od warunków, ale najważniejsze, że sami dbają o dobre relacje, bo atmosfera to podstawa, zwłaszcza, że szukają teraz inżynierów procesu.
zdjecie uzytkownika
Monnn - 2015-12-28 13:41:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś pracowałem w 3M w Warszawie, po przenosinach własnie do Wrocławia zastanawiam się nad wysłanie, jaka tam jest atmosfera, czy okej, czy dobra i nie ma problemów z kierownictwem?
zdjecie uzytkownika
Balcerek - 2016-01-02 19:51:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to się stało, że porządna niegdyś polska firma Viscoplast, zbudowana przez Polaków - naszych ojców i dziadków, przynosząca dochody państwu polskiemu trafiła w ręce Amerykanów i teraz my Polacy na własnej ziemi zapier.....amy dla Amerykanów, wytwarzając zyski dla nich? Kto stał za tą prywatyzacją? Za jaką wartość Viscoplast został sprzedany? Czy ludzie zainteresują się tym tematem, znajdą winnych i wyciągną konsekwencje?
zdjecie uzytkownika
oliwa - 2016-01-02 22:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czasy sie zmieniaja, niestety ale nic nie idzie na stracenie, poza tym ze wlasciciel sie zmienia to nie jest jakas tragedia poza tym wszedzie tak jest, ale wszystko idzie w dobra strone
zdjecie uzytkownika
Balcerek - 2016-01-03 17:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oliwa - 2016-01-02 22:53:12]:
"wszystko idzie w dobra strone" - hahaha kpisz czy jeszcze po zabawie sylwestrowej nie wytrzeźwiałaś? Całe dochody, które kiedyś szły do kasy państwowej a nastepnie na rozwój naszego kraju idą teraz na prywatne konta amerykańców. Grupka polskich dupków, którzy mieli układy poobsadzali lepsze stanowiska swoimi rodzinkami i kolesiami i dla takich to pewnie, że zmiana na dobre, a biedny robol zapier...ala teraz za miskę ryżu na śmieciówkach. Wstyd dla narodu, że dopuścił do wyprzedaży polskich zakładów, które znosiły złote jaja. Teraz jesteśmy niewolnikami na naszej własnej ziemi.
zdjecie uzytkownika
xdcfvbnhj - 2016-01-05 01:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja przeglaldaem ostatnio strony z ofertami pracy i szukalem jakiejs od nich, nic nie ma raczej a pamietam ze szukali na przyklad inzyniera procesu we Wroclawiu
zdjecie uzytkownika
cold12@vp.pl - 2016-01-05 14:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
Jestem bardzo zdziwiona i rozczarowana ludźmi którzy prowadza rozmowy rekrutacyjne w Firmie takiej jak 3M (oddział Wrocław) ,która stoi na wysokim poziomie w Polsce i za granica. Osoba prowadząca rekrutacje, zadzwoniła do kandydata pytając się o oczekiwane przez niego pensum, po usłyszeniu kwoty osoba ta podziękowała za zainteresowanie ofertą pracy i stwierdziła, iż oczekiwania kandydata są zbyt wysokie. Nie zapraszając kandydata na rozmowę i nie przedstawiając mu wynagrodzenia proponowanego przez 3M, a przecież wystarczyło zapytać kandydata i prawdopodobnie zgodziłby się na proponowane pensum. Proszę o podchodzenie następnym razem bardziej profesjonalnie do potencjalnych pracowników.
zdjecie uzytkownika
soczi - 2016-01-07 11:06:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@cold12@vp.pl faktycznie dziwne zachowanie ze strony rekrutera. moze akurat wyjątkowo szukali kogoś "na już" przy z góry określonym wynagrodzeniu i nie było szansy na dłuższą rozmowę? z tego co wiem zazwyczaj hr był bardzo w porządku,moze to wyjątkowa sytuacja nie ma co sie zrażać
zdjecie uzytkownika
Alx - 2016-01-11 21:17:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mógłby ktoś napisać coś więcej o atmosferze pracy w biurze tej firmy? Czy mają rozbudowany dział IT?
zdjecie uzytkownika
Dokominakol - 2016-01-12 01:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Alx z tego co mi wiadomo atmosfera jest bardzo przyjazna. Oczywiście, różni ludzie się trafiają, ale w dużej mierze są oni bardzo fajni i życzliwi, no a co najważniejsze szefostwo jest bardzo w porządku.
zdjecie uzytkownika
gienia - 2016-01-20 09:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może napisać jakich zarobków się można spodziewać w dziale IT? Mam prawdopodobnie iść na rozmowę i nie chciałabym powiedzieć za dużo, żeby nie zostać od razu dyskwalifikowana :0(
zdjecie uzytkownika
Monnn - 2016-01-20 12:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No w dziale IT to można spodziewać się od 1850zł do nawet 4500 ale to też zależy co byś robiła dokładnie, jak powiesz na początek 2500 to powinno być nieźle, netto
zdjecie uzytkownika
DMN - 2016-01-20 15:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Balcerek - 2016-01-02 19:51:02]:
Jak to się stało? No całkiem normalnie,przyszedł Wuj Sam i sobie Visco kupił. Przepracowałem kilka lat na utrzymaniu i widziałem na własne oczy, jak Firma staje się kołchozem, gdzie nie jest ważna wykonana praca, tylko słupki i wskaźniki. Dobrze, że stamtąd sobie poszedłem, bo pieniądze ( nie tak wielkie znowu ) nie zrekompensują zszarganych nerwów i pracy w 4 brygadówce.
zdjecie uzytkownika
gienia - 2016-01-21 12:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Monnn to praca przy testach. No to jeśli są takie widełki to dobrze :)
zdjecie uzytkownika
Majse - 2016-01-22 13:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca przy testach za takie pieniądze to nie jest wcale zła, jeśli można nawet dobić do tych 4500. Wiadomo, że jak się człowiek zatrudni to nie może żądać ogromnej kwoty. Nie wiecie może jak to wygląda na stanowisku accountant with english? Oferują umowę o pracę i prywatną opiekę zdrowotną, ale nie wiem jak z zarobkami.
zdjecie uzytkownika
paulina86 - 2016-01-24 13:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wow zarobki do 4500 zł to jest naprawdę bardzo dużo według mnie, chociaż to sprawa indywidualna, a szukają również kogoś na stanowisko accountant z angielskim we wrocławiu
zdjecie uzytkownika
Wrocławianin - 2016-01-25 18:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktos wie czy są jakeis przyjecia dla inż z logistyki ?

Serdecznie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lox - 2016-01-26 13:41:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wroclawianin wiesz co z tego co ja ostatnio przeglądałem oferty do 3m to na razie tylko oferta na planistę produkcji jest. Złóż CV tak jak ja, spotkamy się na rozmowie rekr ;)
zdjecie uzytkownika
Zaza - 2016-01-28 13:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co gadam ze znajomymi którzy pracuja w HR to polecają składanie cv do bazy, do czego Cię zachęcam Wrocławianinie. jak tylko będzie nowa oferta to zapewniam że wezmą Cię pod uwagę wczesniej niz innych
zdjecie uzytkownika
iggy - 2016-01-29 17:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1600, 1800, 2400??? To jeszcze ktoś za tyle pracuje??? :O Mam 4000 netto, chyba zostanę tam gdzie jestem..
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-29 17:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, czy możecie napisać, czy firma 3m przyjmuje bezpośrednio, czy tylko przez firmy pośredniczące? Jeśli przyjmuje bezpośrednio, to na jaką stawkę może liczyć początkowo operator produkcji? Napiszcie proszę, jeśli ktoś coś wie.
zdjecie uzytkownika
dżaba - 2016-01-30 16:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem to normalnie przyjmują do pracy przez oferty w sieci, bez pośredników. W tej chwili poszukują kierownika logistyki w grodzisku mazowieckim
zdjecie uzytkownika
oliwa - 2016-02-01 17:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możesz wysłać cv bezpośrednio,też się liczy, teraz szukają kierownika logistyki,do Grodziska Mazowieckiego,warunkiem koniecznym jest 3letnie doswiadczenie w kierowaniu zespołem
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa, spoko biorą wszystkich :D
Pytania: Opowiedz coś o sobie, ustaw w kolejności według ciebie Produktywność, bezpieczeństwo, jakość
zdjecie uzytkownika
lava - 2016-02-07 20:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, napiszcie proszę jaka jest stawka dla pracownika produkcyjnego, przyjętego przez firmę 3m bezpośrednio (netto). Dziękuję z góry za odpowiedzi :)
zdjecie uzytkownika
soko - 2016-02-07 20:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oliwa widać że chcą kogoś kogo nie będą musieli uczyć podstaw, osoba na tym stanowisku musi byc samodzielna. Wymagaja również udokumentowane zdolności w osiąganiu celów poprzez pracę w zespołach

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert