Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o 3M Poland

Pracowałeś w firmie 3M Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
J - 2014-07-01 06:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oczywiście że przez firmę, bo masz 2800 brutto. A nie ~1950 średnio przez Randstad. Ale nie licz że szybko się dostaniesz. :)

Po za tym praca OK. Jak tam pracowałem to nie narzekałem (na pracę głównie). Dość ciekawa praca w zależności jaki dział (np wtryskarki). No ale wiadomo że zawsze są lepsze firmy za jeszcze lepsze pieniądze i przede wszystkim w lepszej kondycji. W każdym razie 3M, BOSCH, VOLVO, UTC AEORSPACE, US PHARMACIA. To są porządne firmy w których można dobrze zarobić. Najłatwiej się dostać do 3M było.
zdjecie uzytkownika
analityk - kasa - 2014-07-01 10:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Analityk finansowy u Was zarabia lepiej niż płacą w mieście? Jak amerykańska firma to pewnie tak jest, ale potrzebuję jakiegoś potwierdzenia, a widzę ofertę pracy.
zdjecie uzytkownika
On37 - 2014-07-26 13:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracowałem w 3M na scotchah 5 lat. Dzieki działalności pewnej Pani, podziękowano mi w zajebisty sposób - dyscyplinarka. Nie zasłużyłem na nia, chociażby z tego względu, że osoby będące pod wpływem, dostawały za porozumieniem stron. Co mogę powiedzieć o samej firmie, i pracy na produkcji? Do narzekających - idźcie na 4 brygady, za 1400, to pocałujecie 3M w tyłek z rozkoszą. Dają zarobić, socjal rewelacyjny, dodatki tez na najwyższym poziomie. Starzy pracownicy narzekają, bo Polak taką ma mentalność, ale realnie rzecz biorąc, są bez konkurencji. Wiem, bo po dyscyplinarce, przezyłem małą gehennę, i powiem tylko tyle, że np. w Polmerze, kierownik nie zarabiał tyle, co ja jako operator. Inna kwestia, to zdrowie. Tu niestety wypadają blado. Od momentu odejścia, dwa lata temu nie wiem co to katar, w 3M, czeste zwolnienia, spowodowane zwykłym zapaleniem dróg oddechowych - izocjoniany robią swoje. Podsumowując, polecam firmę, złego słowa nie powiem. Pozdrawiam L500 i L400.
zdjecie uzytkownika
MK - 2014-09-02 18:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konfidentów w 3M nie brakuje prawie na każdym dziale i na każdej zmianie. Taka prawda. Praca fajna firma fajna, ale donoszenie Pierwszym jest na porządku dziennym. Ktoś coś powie i wie już cały dział. Jest to spotykane w wielu firmach, ale nie we wszystkich.

Zarobki no cóż można trafic na znacznie lepsze zarobki w firmach jak Hamilton czy Bosch. Oczywiście mowa o bezpośrednich zatrudnieniach Tam płaca ponad 3000 brutto zwykłym pracownikom na produkcji.Mam znajomą w Boschu co dostaje ponad 2400 zł na rękę bez nadgodzin. Także tak sa lepsze firmy niż to konfidenckie 3M. Pozdrawiam MK.
zdjecie uzytkownika
a w 3m? - 2014-09-15 19:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a jak jest z zarobkami w 3m narękę? interesują mnie tylko kwoty netto, bo to relatywne wynagrodzenie a nie mydlenie oczu kwoatmi brutto. interesuje mnie magazyn i praca tam albo jakas logistyka - mam doświadczenie ale nie za wielkie. nie chciałbym robić za najniższą krajową w tej firmie. jak i w żadnej innej - dlatego napiszcie jak jest!
zdjecie uzytkownika
vik - 2014-09-30 20:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie znasz dnia ani godziny kiedy cie zwolnia , tak to działa inne osoby mogą potwierdzić.
zdjecie uzytkownika
kanapeczka - 2014-10-06 14:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to tak bez powodu zwalniają w 3M czy może są jakieś konkretne powody. Ja tak sobie myślę, że bez sensu by było zwalniać ludzi, za to, że się po porstu znudzili.. Pewnie jakieś konkretne rzeczy trzeba zrobić żeby się postarać o to żeby zwolnili. Chociaż pewnie jak zwalniają to od razu kogoś nowego biorą do pracy, może to szansa dla mnie
zdjecie uzytkownika
olka - 2014-10-14 13:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest teraz ogłoszenie o kierownika magazynu - czy ktoś się orientuje dlaczego wymieniają ? jakie stawki oferują ? jakie zmiany ?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-16 17:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opłąca się iść na ten program dla absolwenów o2? Ciężko się dostać? A no i jaka płaca? ;) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
praca czy praktyki? - 2014-10-20 17:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się czy łatwiej się dostać na płatne praktyki czy jakąś lekką pracę na niskim stanowisku w 3m ? pytam dlatego, żę jestem jeszcze studentem i kończę dopiero swoją naukę i na pewno pełnoprawnego stanowiska nie dostnę w tkaiej dużej firmie. Wielkie to słowa może, ale tak sobie wyobrażam taką firmę. Robił ktoś tam praktyki?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-24 11:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dlaczego opinie znikaja ? pytalem o Sylwie ? odpowiedzcie prosze pewnie ja Panowie znacie ? blondynka , tapeciara.
zdjecie uzytkownika
Pracownik 3M - 2014-10-27 18:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olka - 2014-10-14 13:08:19]:
Pracowałem za pośrednictwem Agencji Randstad 12-mcy. Sprawdziłem się i mnie przyjęli na stałe. DUŻA PODWYŻKA........... Jeśli nie chce się komuś wstać do pracy, bo nie..., to niech lepiej zbiera puszki. Warto spróbować.Musisz mieć praktykę-staż przy produkcji. Bezpośrednio na pewno Ciebie nie przyjmą. Zacznij przez Randstad /ul. Swobodna 1. Wrocław/
zdjecie uzytkownika
PDS - 2014-10-27 18:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo miła załoga, wyrozumiałe kierownictwo. Czysto i cicho przy produkcji. Nie ma oszczędności-skąpstwa, jeśli chodzi o zapewnienie ubioru roboczego i innych potrzebnych rzeczy przy produkcji.
zdjecie uzytkownika
pracownik randstad - 2014-10-27 23:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [PDS - 2014-10-27 18:39:13]:
Hahahahaha.... jasne! To są jakieś żarty! Takie opinie piszą tylko kierownicy i osoby, którym zależy tutaj na dobrych opiniach. Pracuję na PSD i wszystko to kłamstwo co mówisz. Ludzie, którzy tutaj pracują mają chyba klapki na oczach.
Trzeba uważać co się mówi, ponieważ tylko czekają żeby pójść do kierownika i podkablować. Zła atmosfera pracy.
zdjecie uzytkownika
Słowik - 2014-10-30 22:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A wiecie może kiedy zaczyna się ten Program absolwencki o2? Będą się dopiero odzywać po 20.11 jak skończy się rekrutacja, czy na bieżąco zapraszają na rozmowy? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-06 21:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwalniają jak ktoś narozrabia: przyjdzie pijany, złapią na kradzieży itp. Czasem mówi się tam ze to zakłady pracy chronionej, operatorów na fajce widzę ciągle jak tam robię . Towarzystwo miłe czasem tylko pyskate jest...
zdjecie uzytkownika
queen pinkgirl90 - 2014-11-07 18:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dołanczam się do poprzedniego wpisu, czy w firmie 3M Poland można się dostać na płatne praktyki lub staże? Oczywiście po takim stażu interesowałaby mnie umowa o pracę na czas nieokreślony. a o co chodzi z tym jakimś specjalnym programem dla absolwentów?irytuje mnie chodzenie innych na fajkę, niech wszyscy pracują po równo
zdjecie uzytkownika
Luk - 2014-11-20 23:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odnośnie programu absolwenckiego O2

W październiku rozmawiałem z przedstawicielami firmy na targach pracy. Miła pani z działu HR powiedziała, że rozmowy rekrutacyjne rozpoczną się pod koniec listopada lub w pierwszej połowie grudnia. "Staż" ma rozpocząć się od początku stycznia 2015 r.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Damian - 2014-11-22 03:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Luk - 2014-11-20 23:25:04]:
Ten program absolwencki naprawdę trwa 18 miesięcy i ma się umowę o pracę? Jedyne co udało mi się znaleźć to to że uczestnicy programu mogą, przy wsparciu swojego Mentora, realizować złożone projekty oraz odbyć wiele szkoleń (Six Sigma, Project Management, Leadership Development). Szkoda tylko że wszystko odbywa się we Wrocławiu :/
zdjecie uzytkownika
Sowa - 2014-11-28 14:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A poda ktoś jakiego wynagrodzenia można się spodziewć w tym programie absolwenckim? Chociaż przedziały
zdjecie uzytkownika
Luk - 2014-12-04 00:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Program absolwencki O2

Cześć! Czy do kogoś z Was odezwał się dział HR z zaproszeniem na spotkanie rekrutacyjne?

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kuzyn - 2014-12-06 13:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Damian - 2014-11-22 03:06:15]:
nie szkoda , że tylko we Wrocławiu , a dobrze , że przynajmniej tutaj można do niego przystąpić. Jeśli chodzi o kursy które podczas tego programu realizuje 3M Poland to naprawdę super sprawa, bo przecież normalnie takie kursy kosztują kupę kasy , a tak to można mieć to wszystko w ramach swojego zatrudnienia
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-12-12 13:19:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda praca w laboratorium kontroli jakości???
Z góry dzięki za odpowiedź :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Odbywa się rozmowa indywidualna z Kierownikiem działu. Pytają o przebieg wcześniejszej pracy, dlaczego nadal tam nie pracujesz. Jaki masz staż przy produkcji. Chodzi o zdolność pracy w zespole i pod presją czasu. Mili ludzie i nie stresująca rozmowa.
Pytania: Dlaczego chcesz zmienić pracę.
Kto Tobie to miejsce poradził.
Jaki masz staż pracy przy produkcji.
Czy jesteś komunikatywny.
Czy pozostawanie po godzinach jest dla Ciebie uciążliwe-problemem.
zdjecie uzytkownika
Szydertza - 2014-12-14 14:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś był na ostatniej rekrutacji na program absolwencki? Co ciekawego mówili, co się tam robi?
zdjecie uzytkownika
he he - 2014-12-19 16:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niechaj ta bajeczka uzmysłowi co poniektórym czym jest praca w korpo. Link - http://www.eioba.pl/a/2qeo/-mrowka-bajka-a-moze-nie-bajka

Firma 3M jako firma jest najlepszą, w jakiej pracowałem, a pracowałem w różnych, ale przez 5 lat sytuacja uległa dramatycznemu pogorszeniu. I tyle.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy 3M Poland ?
Zadaj pytanie
x