3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.

frtye 2017-02-22 18:26
straszny wypadek mloda dziewczyna stracila reke an iatd! firma zamiata wszystko pod dywan zero informacji
8
zuza# 2017-02-24 20:04
Jak to się stało? Wyżej opinijąca napisała że bezpieczeństwo w tej firmie najważniejsze...
Już sama nie wiem czy iść tam na rozmowę rekrutacyjna
gruszka 2017-02-24 23:13
Ale jak wciaglo ja gdzies?
ToJa 2017-02-26 22:14
W jakiej "zmowie" są? Co masz na myśli? Możesz opisać dokładniej?
anomin 2017-02-27 10:23
Parę lat temu firma miała wysokie standardy, ludziom pracowało się lepiej. Odkąd ja tam pracuję zauważyłam stopniowy spadek w dół. Na początku uważałam, że to najwspanialsza firma na świecie, miałam super szefa, który dawał mi duże pole do popisu, mogłam użyć swojej kreatywności i wreszcie wydawało mi się, że coś mogę poprawić, mieć realny wpływ na procesy zachodzące w firmie i nikt mi nie mówił jak to musi być. Ludzie się cieszyli, że były ulepszenia. Później mojego szefa przesunięto do innych obowiązków z racji jego niesamowitych zdolności systemowych. Dopiero wtedy zaczęłam zauważać, że ten piękny obraz firmy jaki miałam to była zasługa tylko mojego przełożonego. Później przełożeni zaczęli się zmieniać mniej więcej co pół roku. W innych działach ludzi też ciągle odchodzili, przychodzili nowi. Zmieniła się też kadra zarządzająca wyżej ustawiona i zaczęto wprowadzać coraz większe naciski na pracowników. Obowiązków jest tyle, że nie widomo za co się czasami wziąć, a rozmowa z przełożonymi nie daje rezultatów. Bardzo dużo pracowników zatrudnionych jest przez pośredników. Po półtorej roku pracy u jednego przechodzi się do drugiego. Szefowie obiecują zatrudnienie przez 3M, ale nic z tego nie wynika. Nawet jak się na spore osiągnięcia lub dłuższy czas pracy to nie ma znaczenia. Jakość kadry zarządzającej też bardzo spadła, często na stanowiska kierownicze przychodzą ludzie przypadkowi, albo tacy których się chciało skądś przesunąć bo im tam nie wyszło. Bardzo boleję nad tą sytuacją jak się dzieje w firmie. Jeśli ktoś z osób zarządzających przeczyta moją wiadomość, może weźmie sobie ją do serca, że warto zatrzymać ten destrukcyjny proces. Kiedyś była to firma z dużym kodeksem moralnym, która bardzo troszczyła się o pracowników. Teraz jest tylko nacisk, wyścig szczurów, promowanie cwaniactwa, dzielenie pracowników. Bardzo bym chciała, żeby w tej firmie ludziom pracowało się tak dobrze jak dawniej.
15
Lidia 2017-02-27 15:44
Specjalista ds. Rozwoju Rynku czy wie ktoś jak wyglądają plany sprzedażowe? Jak z ich realizacja?
tymoteusz 2017-02-28 14:25
Witam mam pytanie chciałbym pracować w 3m, prace fizyczna mogę wykonywać lecz bez dźwigania, jak wygląda charakter pracy w 3 m, ciężka praca? Czy jest sens aplikować? Słyszałem. że są 2 zmiany a ma być 3? Proszę o rzeczowe odpowiedzi..
anonimowiec 2017-03-02 20:29
tymoteusz
Nie wiem gdzie slyszales o 2 zmianach. W 3M na produkcji/magazynie/utrzymaniu ruchu standard to 3 zmiany a na niektorych dzialach np automotiw 4 zmiany (praca swiatek piatek i niedziela). Nie musisz sie martwic dzwiganiem bo wszedzie jest do wszystkiego sprzet- wozki, przenosniki itp. Jesli Ci zalezy to lepiej sie spiesz bo niedawno konsorcjum 3M odkrylo cudowny eliksir na obnizenie kosztow w postaci Ukraincow ktorzy sa coraz bardziej preferowani.
2
Nie polecam 2017-03-05 13:00
Rekrutacja w tej firmie przez Randstad, to jedna wielka porażka.Totalny brak profesjonalizmu!
NIE POLECAM!
6
Lidia 2017-03-06 13:48
@Nie polecam, co złożyło się na taką opinię?
1
pozer 2017-03-06 14:57
prosze o opinie na temat pracy w burach i konkrety , kasa , na kogo uważać czy warto sie tam pchac?
Mar 2017-03-09 11:04
Odradzam. Na produkcji coraz gorzej, z dnia na dzien zmieniają grafik pracy. Ciagle zmiany kierownictwa. Kierownikiem zostaje pierwszy ktory jest w związku z pierwsza z tego samego obszaru. Staje sie jej kierownikiem, jednoczenie jest partnerem życiowym. Kierowniczka nic sobie z tego nie robi, bo po skargach pracowników uznała "mi to nie przeszkadza, nie sa małżeństwem". Jedna wielka patologia. Odradzam prace.
6
Lidia 2017-03-10 12:16
Mar, może warto takie sytuacje zgłaszać do osób bezpośrednio odpowiedzialnych za firmę?
2
Aha 2017-03-10 15:03
Sa 3 zmiany i 2 zmiany. Sam nie do konca jestes doinformowany. Sa maszyny na ktorych sa tylko 2 zmiany, a inne na 3. 4 brygadowka jest w okreslonych sezonach.
Iza 2017-03-15 17:33
Czy cos więcej dowiem się o pracy dla specjalisty ds. Rozwoju Rynku? Interesuje mnie praca w 3M Wrocław Sp. z o.o.
Yebie korpoludków 2017-03-15 19:33
Witam serdecznie. Co mogę powiedzieć o firmie?
Bardzo dużo.
Przede wszystkim wszelkie możliwe koneksje- nie zdziwcie się w sytuacji gdzie pierwszy operator z makera a jest chłopakiem kuzynki kierownika, albo tego że sąsiad kierownika z TAI converting bardzo szybko dostał umowę przez 3m (po 5 miesiącach). Jeśli nie będziecie zostawać 12stek to kierownictwo będzie na pewno rozmawiać z wami o tym. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to coś takiego tam nie istnieje. Istnieje tylko na papierze. Bhp zainteresuje się dopiero jak będziecie mieli wypadek(ale i tak was zwolnia za to)
3m tuszuje wypadki. Kierownictwo namawia do nie chodzenia w takich sytuacjach na l4, po czym po kilku dniach zwalniają pratownika. Byłem w tej sytuacji. 20 stycznia miałem wypadek, zostałem przewiezipny do szpitala w olesnicy (który ma umowę z 3m i znowu koneksje o czym zaraz napisze). Nie zostało uwzględnione w wypisie ze był to wypadek w pracy, l4 nie dostałem nawet. Musiałem przychodzić do pracy pomimo bycia nirzdolnym (prowadziłem wózek widlowy) a po kilku dniach rozwiązano ze mną umowę i straszonoe że mogli mi dać dyscyplinarke. Kolejna sytuacja z nie tak dawna bo luty, również converting na AD. Gościu przezbrajal maszynę i stlukl klatke piersiowa. Namowili żeby nie poszedł na l4 i zwolnili. Co by się licznik wypadków nie zresetował żeby nowy ambitny kierownik dostał premie. Nie polecam, jeśli kiedykolwiek możecie mieć wypadek w pracy, bo zostaniecie potraktowani jak śmiecie. O dziewczynie z iatd też słyszałem- straszny wypadek. Dziewczyna może nie odzyskać władzy w ręce ale spokojnie- 3m wszystko ładnie zatuszuje- w tym są najlepsi. Ja już pismo o odszkodowanie za bezpodstawne zwolnienie złożyłem do sądu pracy, wszystkim którzy mieli podobne sytuację również radzę, bo to co w tej firmie się wydziwia, przechodzi wszelkie pojęcie. Wyrzucić niezdolnego do pracy pracownika, no jaja jakieś. I jeszcze ci Ukraińcy - dostają większe stawki niż pracownicy na p1 a nie robią prawie nic. Niedługo w 3m sami ukraińcy beda robić, bo się nie odzywają. A jak pracownik ma własne zdanie, to trzeba mu natłuc korpo-bzdet. Nie dajcie się zrobić w balona jeśli kiedykolwiek będziecie mieli w firmie wypadek. Nie słuchajcie bzdur że jak nie pojdzie cie to wam załatwia umowę, albo hajsiwo większe. Idźcie na zwolnienie bo to wam się należy. I tak was zwolnia po tym, Ale lepiej przynajmniej odsiedzieć swoje na zwolnieniu, mieć płacone jakby się przychodziło, i patrzeć jak kierasowi żyłka skacze, bo trzeba było licznik wypadków wyzerować, i nie będzie premii.
Pisałem szybko na telefonie, więc nawet ne edytuje tego, mam nadzieję że przekazałem możliwie jak największą ilość informacji. Pozdrawiam i do zobaczenia w sądzie (bo pewnie biurwy z 3m to czytają i wrzucają dobre opinie z fejkowych kont żeby nie było na minus wszystko)
Aha, i jak nie chcecie się ze swoją rodziną widzieć to też zapraszamy do 3m. Gwarantują że będziecie się mijać z najbliższymi bo będziecie tyrać 12stki, i 4brygady i wam obiecają po pół roku że może 4 brygady zejdą. Aha, i uwazajcie bo ludzie lu ia stosowac mobbing i kierownicrwo tez to tuszuje. Sam vylem ofiara mobingu na dziale, i pracownik kroey gp stosowal dostal awans i wyzsza stawke, bo btl kolesiek kierownika wiec macie swoja piekna firme. Buhahahahahahahahaha
11
Yebie korpoludków 2017-03-15 19:33
Witam serdecznie. Co mogę powiedzieć o firmie?
Bardzo dużo.
Przede wszystkim wszelkie możliwe koneksje- nie zdziwcie się w sytuacji gdzie pierwszy operator z makera a jest chłopakiem kuzynki kierownika, albo tego że sąsiad kierownika z TAI converting bardzo szybko dostał umowę przez 3m (po 5 miesiącach). Jeśli nie będziecie zostawać 12stek to kierownictwo będzie na pewno rozmawiać z wami o tym. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to coś takiego tam nie istnieje. Istnieje tylko na papierze. Bhp zainteresuje się dopiero jak będziecie mieli wypadek(ale i tak was zwolnia za to)
3m tuszuje wypadki. Kierownictwo namawia do nie chodzenia w takich sytuacjach na l4, po czym po kilku dniach zwalniają pratownika. Byłem w tej sytuacji. 20 stycznia miałem wypadek, zostałem przewiezipny do szpitala w olesnicy (który ma umowę z 3m i znowu koneksje o czym zaraz napisze). Nie zostało uwzględnione w wypisie ze był to wypadek w pracy, l4 nie dostałem nawet. Musiałem przychodzić do pracy pomimo bycia nirzdolnym (prowadziłem wózek widlowy) a po kilku dniach rozwiązano ze mną umowę i straszonoe że mogli mi dać dyscyplinarke. Kolejna sytuacja z nie tak dawna bo luty, również converting na AD. Gościu przezbrajal maszynę i stlukl klatke piersiowa. Namowili żeby nie poszedł na l4 i zwolnili. Co by się licznik wypadków nie zresetował żeby nowy ambitny kierownik dostał premie. Nie polecam, jeśli kiedykolwiek możecie mieć wypadek w pracy, bo zostaniecie potraktowani jak śmiecie. O dziewczynie z iatd też słyszałem- straszny wypadek. Dziewczyna może nie odzyskać władzy w ręce ale spokojnie- 3m wszystko ładnie zatuszuje- w tym są najlepsi. Ja już pismo o odszkodowanie za bezpodstawne zwolnienie złożyłem do sądu pracy, wszystkim którzy mieli podobne sytuację również radzę, bo to co w tej firmie się wydziwia, przechodzi wszelkie pojęcie. Wyrzucić niezdolnego do pracy pracownika, no jaja jakieś. I jeszcze ci Ukraińcy - dostają większe stawki niż pracownicy na p1 a nie robią prawie nic. Niedługo w 3m sami ukraińcy beda robić, bo się nie odzywają. A jak pracownik ma własne zdanie, to trzeba mu natłuc korpo-bzdet. Nie dajcie się zrobić w balona jeśli kiedykolwiek będziecie mieli w firmie wypadek. Nie słuchajcie bzdur że jak nie pojdzie cie to wam załatwia umowę, albo hajsiwo większe. Idźcie na zwolnienie bo to wam się należy. I tak was zwolnia po tym, Ale lepiej przynajmniej odsiedzieć swoje na zwolnieniu, mieć płacone jakby się przychodziło, i patrzeć jak kierasowi żyłka skacze, bo trzeba było licznik wypadków wyzerować, i nie będzie premii.
Pisałem szybko na telefonie, więc nawet ne edytuje tego, mam nadzieję że przekazałem możliwie jak największą ilość informacji. Pozdrawiam i do zobaczenia w sądzie (bo pewnie biurwy z 3m to czytają i wrzucają dobre opinie z fejkowych kont żeby nie było na minus wszystko)
Aha, i jak nie chcecie się ze swoją rodziną widzieć to też zapraszamy do 3m. Gwarantują że będziecie się mijać z najbliższymi bo będziecie tyrać 12stki, i 4brygady i wam obiecają po pół roku że może 4 brygady zejdą. Aha, i uwazajcie bo ludzie lu ia stosowac mobbing i kierownicrwo tez to tuszuje. Sam vylem ofiara mobingu na dziale, i pracownik kroey gp stosowal dostal awans i wyzsza stawke, bo btl kolesiek kierownika wiec macie swoja piekna firme. Buhahahahahahahahaha
5
Weryfikator 2017-03-16 10:08
Brzmi to przerażająco. Jestem tylko ciekaw, ile w tym jest prawdy...Firma to dosyć solidna marka i mam nadzieje, że zostanie to zweryfikowane, bo to dosyć poważne zarzuty. Liczę na wypowiedz od Firmy 3M,
czy takie sytuacje faktycznie mają miejsce.
anonim 2017-03-16 19:13
To ze w lutym ostatnio był straszny wypadek to prawda. To ze firma zamiata wszystko pod dywan tez jest prawdą. Robią wszystko by nie wyszlo jak tam jest naprawdę. Mobbing, przemęczenie i wyzysk. Dziwne ze tym okropnym wypadkiem nie zajęła się prokuratura...
10
dyrektor 2017-03-17 19:09
w lutym jakiejs kobiecie material na maszynie chwycili rozszarpal cala reke, inni zbierali jej kawalki kolo maszyny. nastepnego dnia bhp napisal maila ze byl incydent i jest podejrzenie zlamania przedramienia czy cos takiego buahahaha (normalnie maile z wypadkow pojawiaja sie tydzien dwa pozniej a tu tak szybko) - taki lider bezpieczenstwa z 3m.
1
ALIEN 2017-03-21 15:41
DLaczego nie poinformujecie Policji?
Ja 2017-03-22 19:17
Większość wypadków, o których piszesz @Yebie korpoludków to głupota pracowników. Jak wszędzie.

Jeśli nie odpowiadał ci tryb pracy, trzeba było ją zmienić. Nikt nikogo nie trzyma na siłę. Co do twoich komentarzy nt. Ukraińców - trzeba było brać z nich przykład i sumiennie pracować, może dałoby to jakieś owoce, od gadania i wymądrzania się chyba w tej firmie nie byłeś.
Zwolnili cię to wylewasz żale. Znajomi pracują w 3M i są bardzo zadowoleni, a firma jest solidna i daje szansę na rozwój. Tyle w temacie.
1
Listonoszka 2017-03-23 00:26
O jakim rozwoju piszesz jeżeli pracujesz przez agencje nie ma siły przebicia może po dwóch latach przejdziesz do firmy (mocny nacisk na słowo może)
3
Ja 2017-03-23 16:09
Ludzie przechodzą? Przechodzą. Moi znajomi ma przykład. Da się? Da tylko trzeba się wykazać. A umowy agencyjne to teraz norma na produkcjach. Taki rynek i trzeba się dostosować
ALIEN 2017-03-24 19:46
"Większość wypadków to głupota pracowników"
Dlaczego nie poinformujcie Policji o mniejszości?
pracownik 3m 2017-03-28 17:46
Potwierdzam, to wszystko prawdaa z tym wypadkiem na iatd to straszne młoda dziewczyna i nie pełnosprawna
3Mer 2017-03-28 22:00
Na luzie 4000 gross bez problemu, nawet wiecej spokojnie mozna powiedziec
armia 2017-03-30 21:37
Eh biedne sfrustrowane ludki zdominowaly ten portal. Pewnie same robaczki z produkcji. 3M to jeden z najlepszych pracodawcow z sektora przemyslowego obecnie we Wroclawiu. Zatrudnijcie sie na stanowisku specjalistycznym / inzynierskim (takich ofert pelno) to spokojnie dostaniecie dwie srednie krajowe. Ale- no tak- nie chcialo sie uczyc.
3
były 2017-04-01 04:46
Jak masz tatusia, wujka, koleżkę czy innego kuzyna królika to jasne cię wkręci na takie stanowisko. Ludzie spoza układów na stanowiska inżynierskie w ogóle nie sa przyjmowani.
A ten 3m jeżeli chodzi o produkcję to niezły Oświęcim.
10
Starydobrykomuch 2017-04-02 01:58
Witajcie
Jezeli firma 3M tak drastycznie zaniedbuje przepisy BHP a tym samym łamie kodeks pracy, dochodzi do tylu wypadków to możliwa jest renacjonalizacja firmy - ODEBRANIE JEJ WŁAŚCICIELOM Z POWROTEM NA RZECZ PAŃSTWA. Żeby tak się stało związki zawodowe muszą wysłać petycję do ministerstwa. Jednym z warunków prywatyzacji polskiego Viscoplastu było bezwzględne przestrzeganie kodeksu pracy i ochrona pracujących w nim pracowników a jak widać Amerykanie nie spełniają tych warunków. Podobną petycję szykują związki zawodowe w hucie Mittal w Krakowie.
4
BIKO 2017-04-03 15:25
Nie masz znjaomosci lub nie masz wyjatkowego szczescia NIE ma umowy !
Praca przez agencje trakotowanie jak smiecia i robala odmóżgowienie totalne oraz uwstecznienie oto realiza panujace w biurze 3M pracujesz na rzecz swojego INZ a ty jestes jego marionetka i pamiętaj siedz cicho tylko pracuj !
6
Zdziwiona 2017-04-03 21:49
Byłam tego dnia na linii kiedy miałeś wypadek. Stało się to, bo nie przestrzegałeś BHP. A łamanie przepisów BHP niestety kończy się zwolnieniem. Owszem mogli Cię zwolnić dyscyplinarnie za łamanie przepisów. Też miałam zdarzenie na linii i nikt mnie nie zmuszał do nie brania L4. Zaproponowano mi na czas leczenia lżejszą pracę. Co do umów to ja też szybko dostałam a nie jestem niczyją sąsiadką ani nie mam żadnych znajomości. Musiałam się wykazać i to zaprocentowało. A z tego co pamiętam to Ty ciągle marudziłeś i bujałeś się z kąta w kąt. Co do mobbingu który rzekomo był wobec Ciebie stosowany to też bzdura. Kłótnia z kolegom z pracy to nie mobbing. Dostałeś od niego zrypkę bo się obijałeś i musiał za Ciebie nadrabiać.
2
Nina 2017-04-04 19:01
3M jest fajna firmą. Pracuje tu od dawna i złego słowa nie mogę powiedzieć. Jest jeden warunek żeby człowiekowi było dobrze w firmie, to trzeba mieć chęci do pracy i na efekty nie musimy długo czekać. Poczytałam trochę wpisy i jedno jest pewne nie potrzeba żadnych znajomości.
1
Dffg 2017-04-09 19:52
Wypadkiem zajęła sie prokuratura jeszcze tego samego dnia, pip tez.
3
Przyjaciółka 2017-04-09 21:09
Skąd Wy bierzecie ludzie takie informacje? Hahaha. Mam nadzieje,ze jesteście świadomi,ze krzywdzicie ta dziewczynę takimi plotkami? Bo wersji już słyszałam pełno i żadna z nich nie jest zgodna z prawda.
Przyjaciółka 2017-04-17 21:10
Zaprzeczam. Może dotrzyjcie do źródła i dowiedzcie sie prawdy zamiast snuć jakieś chore teorie. Nie bronię firmy ale to co piszesz jest kłamstwem przekazywanym poczta pantoflową przez pracowników.
Przyjaciolka 2017-04-17 21:14
Zaprzeczam. Może dotrzyjcie do źródła i dowiedzcie sie prawdy zamiast snuć jakieś chore teorie. Nie bronię firmy ale to co piszesz jest kłamstwem przekazywanym poczta pantoflową przez pracowników.
Iza 2017-04-18 10:05
3M Poland Manufacturing to spoko firma a tu na forum tylko o jednym.
inny 2017-04-19 10:00
Ta informacja jest prawdziwa i pochodzi ze źródła...omg skąd się biorą tacy ludzie jak Wy? żeby obronić wizerunek firmy....
Andre 2017-04-20 15:35
Jedyną rzeczą jaką mogę powiedzieć to w tej firmie przełożonymi nie powinny być kobiety które mają problemy emocjonalne innymi słowy niezrównoważone... Z nazwiska nie będę wymieniał
Ashish_Komar 2017-04-20 16:41
ludzie caly czas odchodza z 3m Service, to pokazuje ze ludzie CHCA tam pracowac
Zirytowany 2017-04-22 16:56
Tak samo jak informacja o tym,ze dziewczyna jednak nie ma dwóch rak i jest oskalpowana. Weźcie sie walnijcie w łeb! Mam kontakt z ta dziewczyna i NIC co tu wypisujecie nawet nie jest zbliżone do prawdy!!!
Ja... 2017-04-23 06:13
Masz ze mną kontakt? bardzo ciekawe
Ggg 2017-04-23 14:33
No tak, najlepiej sie podszyć pod ta dziewczynę. Gratuluje głupoty.
Morelek 2017-04-23 18:39
Fajna firma ale niestety na forum to jak w dawnym maglu.
1
Elo 2017-04-24 15:31
Czy po procesie rekrutacji, 3M zawsze odpowiada z pozytywną bądź negatywną decyzją? Bo byłem ponad 1,5 miesiaca temu na rozmowie na stanowisku specjalisty a status na profilu na stronie jest "in process"?
Mareczek 2017-04-29 14:19
Może warto aby niektórzy amatorzy pisania spojrzeli w lustro? Zawsze lepiej widać czyjeś błędy a swoich nie widzimy!. Wielu pracowników prosi się o kłopoty, nie przykładają się do pracy. Jeśli nawet firma ma kłopoty to trzeba je rozwiązywać i dalej pracować.
rysiek 2017-05-10 18:22
3M to jedna wielka pomyłka. Na rozmowie w sprawie pracy wciskają ci kit, że praca w systemie 12-to godzinnym to zdarza się bardzo rzadko ale zaczynasz prace i 12 godzin to norma i tak większość czasu przez dobrych kilka miesięcy. 6 miesięcy po 12 godzin miesiąc przerwy i znowu po 12 godzin( przynajmniej na dziale iatd). Życia rodzinnego nie ma. Dostaniesz trochę więcej w wypłacie i masz się cieszyć, Przede wszystkim będąc zatrudnionym przez agencje nie masz prawa chorować bo wtedy nie ma po co wracać. O tym, że nie przedłużą ci umowy dowiadujesz się w dobrej sytuacji dzień przed zakończeniem umowy a najczęściej przychodzisz pierwszego do pracy i słyszysz pytanie " Co ty tutaj robisz? Przecież ty już tu nie pracujesz. Proszę opróżnić szafkę pracowniczą i opuścić hale. " I zostajesz na lodzie bez pracy. A i jeszcze jedno nie każda nadgodzina jest tak traktowana. Wymyślają, że to godziny z grafiku i nie traktuje się tego jako nadgodziny. Żenada
rysiek 2017-05-10 18:24
3M to jedna wielka pomyłka. Na rozmowie w sprawie pracy wciskają ci kit, że praca w systemie 12-to godzinnym to zdarza się bardzo rzadko ale zaczynasz prace i 12 godzin to norma i tak większość czasu przez dobrych kilka miesięcy. 6 miesięcy po 12 godzin miesiąc przerwy i znowu po 12 godzin( przynajmniej na dziale iatd). Życia rodzinnego nie ma. Dostaniesz trochę więcej w wypłacie i masz się cieszyć, Przede wszystkim będąc zatrudnionym przez agencje nie masz prawa chorować bo wtedy nie ma po co wracać. O tym, że nie przedłużą ci umowy dowiadujesz się w dobrej sytuacji dzień przed zakończeniem umowy a najczęściej przychodzisz pierwszego do pracy i słyszysz pytanie " Co ty tutaj robisz? Przecież ty już tu nie pracujesz. Proszę opróżnić szafkę pracowniczą i opuścić hale. " I zostajesz na lodzie bez pracy. A i jeszcze jedno nie każda nadgodzina jest tak traktowana. Wymyślają, że to godziny z grafiku i nie traktuje się tego jako nadgodziny. Żenada
Marek 2017-05-18 10:47
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, i chyba dlatego tak narzekamy. Jak jesteśmy na rozmowie o pracę to rekruter nie przewiduje pracy po godzinach. Firma jeśli potrzebuje dłużej pracowników zatrzymać to przecież za to płaci.
Zostaw swoją opinię o 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.