Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o 3M Poland

Pracowałeś w firmie 3M Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-05-30 18:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca w 3M -różnie. Bardzo wiele zalezy od przełożonego. Trzeba dodać że najlepsza kadra zarządzająca odeszła do innej amerykańskiej firmy-typowo lotniczej. Poprzyjmowano pózniej z utytuowanych fabryk typu Toyota karierowiczów którzy zarazili się "zarządzaniem" zamiast dbaniem o długofalowe efekty. jest więc najczęściej partyzantka typu trzeba zrobić, a że nie można dobrze to "wiemy że chcecie".

Najprościej- oceniani są pracownicy UZNANIOWO. Fikcją jest rzetelność przy ocenie. Można zgłaszać do HR i "nie mają sygnałów". Ale wiadomo-Niesłyszący nie słyszy, Niepatrzący nie zobaczy, Nierozumiejący zagadnienia nie zrozumie. krótko ocenić moża 3N zostało z 3M. Ogólnie teraz jest jakiś wielki problem -"w końcu chce 3M zarabiać"-co można sobie samodzielnie tłumaczyć.
Pracownicy się angażują-ale przy fatalnej organizacji na szczeblu kierowników nie ma szans na zarabianie. Co kilka lat wychodzą milionowe straty-a tak coś ginie na milion złotych. No i gdzieś trzeba odrobić straty-=więc są pośrednicy i niskie pensje. Odpływ pracowników teraz jest też większy-na rynu pracy się polepszyło. Wymiana załogi dezorganizuje , ale "wspaniały świat 3me się kręci".
Najlepiej wszytko pozasłaniać i opowiadać o wspaniałej komunikacji. PROPAGANDA WIETRZNIE ŻYWA.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-05-31 14:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszędzie czeba [usunięte przez administratora] za grosze.
zdjecie uzytkownika
dżaba - 2014-05-31 18:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to, że jest tak w jednej firmie to nie znaczy, że inne muszą powielać jej błędy. Choć niewielu do tego podchodzi pewnie w taki sposób
zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-06-04 12:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam pytanie o tych przełożonych. Jak ogólnie oceniacie ich na poszczególnych odcinkach w 3M Wrocław? Raczej ok czy nie?
zdjecie uzytkownika
penjab - 2014-06-07 18:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A kto przeszedł do tej lotniczej firmy? Jakie funkcje tam pełni, a jakie pełnił w 3m? I co trzeba zrobic zeby sie tam dostac?
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-06-10 11:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moje zdanie nie róbcie se nadzieji na prace w 3m bo co roku liczba wakatów jest smieszna jeśli dział wogle te wakaty dostanie połowa ludzi to ranstad co płaci smieszne stawki jeśli jestes zdolnym pracownikiem i masz fach w ręku szukaj gdzie indziej bo tu tylko tracisz czas z ciagłą nadzieją na prace i złudnymi obietnicami
zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-06-10 18:24:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale że co? obiecują Ci, podpisujesz umowe gdzie masz te zalozenia jasno wypisane i potem się próbują z tego jakoś wymigać? jakoś ciężko mi w takie coś uwierzyć? wiesz nawet jeśli nie jest to umowa o prace a jakies zlecenie to i tak masz jakieś dokumenty i przepisy, których pracodawca musi przestrzegac.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-06-11 21:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ameryka - tylko praca i fabryka
zdjecie uzytkownika
Była Pracownica Randstad/Gerendis - 2014-06-17 15:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niestety, ale 3M obecnie to nie te 3M co kiedyś w której pracowała moja siostra. (usunięte przez administratora) Jedyny plus to ciekawe pieniądze przez 3M, ale jak sie dowiedziałam że moje koleżanki z lini tam i po 3 lata pracowały przez Randstad/Gerendis to się łapałam za głowę. Na szczęście już tam nie pracuję. Straciłam tylko półtora roku i dałam sobie spokój. Ile mogłam czekać. Gdzie tu zaplanować jakieś dziecko cokolwiek, kredyt dosłownie nic.

Wracając do starych bab. Takiej wredoty i jędzowatości nie widziałam nigdzie.

Do tego pełno konfidentów co donoszą pierwszym jak ktoś im się nie spodoba. Szczególnie właśnie te stare bo sie boją że do emerytury nie dociągną. Kierownictwo i zarząd to jakieś chore nieporozumienie. Nikt nic nie wie. (usunięte przez administratora) Czyli typowo Amerykańska firma, która ma spore szanse paść. Zreszta już się mówi że są sporo zadłużeni.

zdjecie uzytkownika
do były pracownik - 2014-06-23 12:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i co z tego, że amerykańska? Tu jest Polska i powinni działaś tak żeby pomóc POlakom, a nie wysylac kase za granice. @Była Pracownica, napisz tylko czy przez agencje pracy lepiej sie pracuje czy w samej firmie. dzieki.
zdjecie uzytkownika
J - 2014-07-01 06:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oczywiście że przez firmę, bo masz 2800 brutto. A nie ~1950 średnio przez Randstad. Ale nie licz że szybko się dostaniesz. :)

Po za tym praca OK. Jak tam pracowałem to nie narzekałem (na pracę głównie). Dość ciekawa praca w zależności jaki dział (np wtryskarki). No ale wiadomo że zawsze są lepsze firmy za jeszcze lepsze pieniądze i przede wszystkim w lepszej kondycji. W każdym razie 3M, BOSCH, VOLVO, UTC AEORSPACE, US PHARMACIA. To są porządne firmy w których można dobrze zarobić. Najłatwiej się dostać do 3M było.
zdjecie uzytkownika
analityk - kasa - 2014-07-01 10:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Analityk finansowy u Was zarabia lepiej niż płacą w mieście? Jak amerykańska firma to pewnie tak jest, ale potrzebuję jakiegoś potwierdzenia, a widzę ofertę pracy.
zdjecie uzytkownika
On37 - 2014-07-26 13:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracowałem w 3M na scotchah 5 lat. Dzieki działalności pewnej Pani, podziękowano mi w zajebisty sposób - dyscyplinarka. Nie zasłużyłem na nia, chociażby z tego względu, że osoby będące pod wpływem, dostawały za porozumieniem stron. Co mogę powiedzieć o samej firmie, i pracy na produkcji? Do narzekających - idźcie na 4 brygady, za 1400, to pocałujecie 3M w tyłek z rozkoszą. Dają zarobić, socjal rewelacyjny, dodatki tez na najwyższym poziomie. Starzy pracownicy narzekają, bo Polak taką ma mentalność, ale realnie rzecz biorąc, są bez konkurencji. Wiem, bo po dyscyplinarce, przezyłem małą gehennę, i powiem tylko tyle, że np. w Polmerze, kierownik nie zarabiał tyle, co ja jako operator. Inna kwestia, to zdrowie. Tu niestety wypadają blado. Od momentu odejścia, dwa lata temu nie wiem co to katar, w 3M, czeste zwolnienia, spowodowane zwykłym zapaleniem dróg oddechowych - izocjoniany robią swoje. Podsumowując, polecam firmę, złego słowa nie powiem. Pozdrawiam L500 i L400.
zdjecie uzytkownika
MK - 2014-09-02 18:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konfidentów w 3M nie brakuje prawie na każdym dziale i na każdej zmianie. Taka prawda. Praca fajna firma fajna, ale donoszenie Pierwszym jest na porządku dziennym. Ktoś coś powie i wie już cały dział. Jest to spotykane w wielu firmach, ale nie we wszystkich.

Zarobki no cóż można trafic na znacznie lepsze zarobki w firmach jak Hamilton czy Bosch. Oczywiście mowa o bezpośrednich zatrudnieniach Tam płaca ponad 3000 brutto zwykłym pracownikom na produkcji.Mam znajomą w Boschu co dostaje ponad 2400 zł na rękę bez nadgodzin. Także tak sa lepsze firmy niż to konfidenckie 3M. Pozdrawiam MK.
zdjecie uzytkownika
a w 3m? - 2014-09-15 19:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak jest z zarobkami w 3m narękę? interesują mnie tylko kwoty netto, bo to relatywne wynagrodzenie a nie mydlenie oczu kwoatmi brutto. interesuje mnie magazyn i praca tam albo jakas logistyka - mam doświadczenie ale nie za wielkie. nie chciałbym robić za najniższą krajową w tej firmie. jak i w żadnej innej - dlatego napiszcie jak jest!
zdjecie uzytkownika
vik - 2014-09-30 20:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie znasz dnia ani godziny kiedy cie zwolnia , tak to działa inne osoby mogą potwierdzić.
zdjecie uzytkownika
kanapeczka - 2014-10-06 14:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to tak bez powodu zwalniają w 3M czy może są jakieś konkretne powody. Ja tak sobie myślę, że bez sensu by było zwalniać ludzi, za to, że się po porstu znudzili.. Pewnie jakieś konkretne rzeczy trzeba zrobić żeby się postarać o to żeby zwolnili. Chociaż pewnie jak zwalniają to od razu kogoś nowego biorą do pracy, może to szansa dla mnie
zdjecie uzytkownika
olka - 2014-10-14 13:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest teraz ogłoszenie o kierownika magazynu - czy ktoś się orientuje dlaczego wymieniają ? jakie stawki oferują ? jakie zmiany ?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-16 17:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opłąca się iść na ten program dla absolwenów o2? Ciężko się dostać? A no i jaka płaca? ;) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
praca czy praktyki? - 2014-10-20 17:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się czy łatwiej się dostać na płatne praktyki czy jakąś lekką pracę na niskim stanowisku w 3m ? pytam dlatego, żę jestem jeszcze studentem i kończę dopiero swoją naukę i na pewno pełnoprawnego stanowiska nie dostnę w tkaiej dużej firmie. Wielkie to słowa może, ale tak sobie wyobrażam taką firmę. Robił ktoś tam praktyki?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-24 11:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego opinie znikaja ? pytalem o Sylwie ? odpowiedzcie prosze pewnie ja Panowie znacie ? blondynka , tapeciara.
zdjecie uzytkownika
Pracownik 3M - 2014-10-27 18:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olka - 2014-10-14 13:08:19]:
Pracowałem za pośrednictwem Agencji Randstad 12-mcy. Sprawdziłem się i mnie przyjęli na stałe. DUŻA PODWYŻKA........... Jeśli nie chce się komuś wstać do pracy, bo nie..., to niech lepiej zbiera puszki. Warto spróbować.Musisz mieć praktykę-staż przy produkcji. Bezpośrednio na pewno Ciebie nie przyjmą. Zacznij przez Randstad /ul. Swobodna 1. Wrocław/
zdjecie uzytkownika
PDS - 2014-10-27 18:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo miła załoga, wyrozumiałe kierownictwo. Czysto i cicho przy produkcji. Nie ma oszczędności-skąpstwa, jeśli chodzi o zapewnienie ubioru roboczego i innych potrzebnych rzeczy przy produkcji.
zdjecie uzytkownika
pracownik randstad - 2014-10-27 23:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PDS - 2014-10-27 18:39:13]:
Hahahahaha.... jasne! To są jakieś żarty! Takie opinie piszą tylko kierownicy i osoby, którym zależy tutaj na dobrych opiniach. Pracuję na PSD i wszystko to kłamstwo co mówisz. Ludzie, którzy tutaj pracują mają chyba klapki na oczach.
Trzeba uważać co się mówi, ponieważ tylko czekają żeby pójść do kierownika i podkablować. Zła atmosfera pracy.
zdjecie uzytkownika
Słowik - 2014-10-30 22:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie może kiedy zaczyna się ten Program absolwencki o2? Będą się dopiero odzywać po 20.11 jak skończy się rekrutacja, czy na bieżąco zapraszają na rozmowy? Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x