Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o 3M Poland

Pracowałeś w firmie 3M Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
oliwa - 2016-01-02 22:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czasy sie zmieniaja, niestety ale nic nie idzie na stracenie, poza tym ze wlasciciel sie zmienia to nie jest jakas tragedia poza tym wszedzie tak jest, ale wszystko idzie w dobra strone
zdjecie uzytkownika
Balcerek - 2016-01-03 17:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oliwa - 2016-01-02 22:53:12]:
"wszystko idzie w dobra strone" - hahaha kpisz czy jeszcze po zabawie sylwestrowej nie wytrzeźwiałaś? Całe dochody, które kiedyś szły do kasy państwowej a nastepnie na rozwój naszego kraju idą teraz na prywatne konta amerykańców. Grupka polskich dupków, którzy mieli układy poobsadzali lepsze stanowiska swoimi rodzinkami i kolesiami i dla takich to pewnie, że zmiana na dobre, a biedny robol zapier...ala teraz za miskę ryżu na śmieciówkach. Wstyd dla narodu, że dopuścił do wyprzedaży polskich zakładów, które znosiły złote jaja. Teraz jesteśmy niewolnikami na naszej własnej ziemi.
zdjecie uzytkownika
xdcfvbnhj - 2016-01-05 01:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja przeglaldaem ostatnio strony z ofertami pracy i szukalem jakiejs od nich, nic nie ma raczej a pamietam ze szukali na przyklad inzyniera procesu we Wroclawiu
zdjecie uzytkownika
cold12@vp.pl - 2016-01-05 14:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
Jestem bardzo zdziwiona i rozczarowana ludźmi którzy prowadza rozmowy rekrutacyjne w Firmie takiej jak 3M (oddział Wrocław) ,która stoi na wysokim poziomie w Polsce i za granica. Osoba prowadząca rekrutacje, zadzwoniła do kandydata pytając się o oczekiwane przez niego pensum, po usłyszeniu kwoty osoba ta podziękowała za zainteresowanie ofertą pracy i stwierdziła, iż oczekiwania kandydata są zbyt wysokie. Nie zapraszając kandydata na rozmowę i nie przedstawiając mu wynagrodzenia proponowanego przez 3M, a przecież wystarczyło zapytać kandydata i prawdopodobnie zgodziłby się na proponowane pensum. Proszę o podchodzenie następnym razem bardziej profesjonalnie do potencjalnych pracowników.
zdjecie uzytkownika
soczi - 2016-01-07 11:06:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@cold12@vp.pl faktycznie dziwne zachowanie ze strony rekrutera. moze akurat wyjątkowo szukali kogoś "na już" przy z góry określonym wynagrodzeniu i nie było szansy na dłuższą rozmowę? z tego co wiem zazwyczaj hr był bardzo w porządku,moze to wyjątkowa sytuacja nie ma co sie zrażać
zdjecie uzytkownika
Alx - 2016-01-11 21:17:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mógłby ktoś napisać coś więcej o atmosferze pracy w biurze tej firmy? Czy mają rozbudowany dział IT?
zdjecie uzytkownika
Dokominakol - 2016-01-12 01:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Alx z tego co mi wiadomo atmosfera jest bardzo przyjazna. Oczywiście, różni ludzie się trafiają, ale w dużej mierze są oni bardzo fajni i życzliwi, no a co najważniejsze szefostwo jest bardzo w porządku.
zdjecie uzytkownika
gienia - 2016-01-20 09:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może napisać jakich zarobków się można spodziewać w dziale IT? Mam prawdopodobnie iść na rozmowę i nie chciałabym powiedzieć za dużo, żeby nie zostać od razu dyskwalifikowana :0(
zdjecie uzytkownika
Monnn - 2016-01-20 12:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No w dziale IT to można spodziewać się od 1850zł do nawet 4500 ale to też zależy co byś robiła dokładnie, jak powiesz na początek 2500 to powinno być nieźle, netto
zdjecie uzytkownika
DMN - 2016-01-20 15:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Balcerek - 2016-01-02 19:51:02]:
Jak to się stało? No całkiem normalnie,przyszedł Wuj Sam i sobie Visco kupił. Przepracowałem kilka lat na utrzymaniu i widziałem na własne oczy, jak Firma staje się kołchozem, gdzie nie jest ważna wykonana praca, tylko słupki i wskaźniki. Dobrze, że stamtąd sobie poszedłem, bo pieniądze ( nie tak wielkie znowu ) nie zrekompensują zszarganych nerwów i pracy w 4 brygadówce.
zdjecie uzytkownika
gienia - 2016-01-21 12:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Monnn to praca przy testach. No to jeśli są takie widełki to dobrze :)
zdjecie uzytkownika
Majse - 2016-01-22 13:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca przy testach za takie pieniądze to nie jest wcale zła, jeśli można nawet dobić do tych 4500. Wiadomo, że jak się człowiek zatrudni to nie może żądać ogromnej kwoty. Nie wiecie może jak to wygląda na stanowisku accountant with english? Oferują umowę o pracę i prywatną opiekę zdrowotną, ale nie wiem jak z zarobkami.
zdjecie uzytkownika
paulina86 - 2016-01-24 13:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wow zarobki do 4500 zł to jest naprawdę bardzo dużo według mnie, chociaż to sprawa indywidualna, a szukają również kogoś na stanowisko accountant z angielskim we wrocławiu
zdjecie uzytkownika
Wrocławianin - 2016-01-25 18:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktos wie czy są jakeis przyjecia dla inż z logistyki ?

Serdecznie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lox - 2016-01-26 13:41:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wroclawianin wiesz co z tego co ja ostatnio przeglądałem oferty do 3m to na razie tylko oferta na planistę produkcji jest. Złóż CV tak jak ja, spotkamy się na rozmowie rekr ;)
zdjecie uzytkownika
Zaza - 2016-01-28 13:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co gadam ze znajomymi którzy pracuja w HR to polecają składanie cv do bazy, do czego Cię zachęcam Wrocławianinie. jak tylko będzie nowa oferta to zapewniam że wezmą Cię pod uwagę wczesniej niz innych
zdjecie uzytkownika
iggy - 2016-01-29 17:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1600, 1800, 2400??? To jeszcze ktoś za tyle pracuje??? :O Mam 4000 netto, chyba zostanę tam gdzie jestem..
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-29 17:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, czy możecie napisać, czy firma 3m przyjmuje bezpośrednio, czy tylko przez firmy pośredniczące? Jeśli przyjmuje bezpośrednio, to na jaką stawkę może liczyć początkowo operator produkcji? Napiszcie proszę, jeśli ktoś coś wie.
zdjecie uzytkownika
dżaba - 2016-01-30 16:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem to normalnie przyjmują do pracy przez oferty w sieci, bez pośredników. W tej chwili poszukują kierownika logistyki w grodzisku mazowieckim
zdjecie uzytkownika
oliwa - 2016-02-01 17:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możesz wysłać cv bezpośrednio,też się liczy, teraz szukają kierownika logistyki,do Grodziska Mazowieckiego,warunkiem koniecznym jest 3letnie doswiadczenie w kierowaniu zespołem
zdjecie uzytkownika
lava - 2016-02-07 20:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, napiszcie proszę jaka jest stawka dla pracownika produkcyjnego, przyjętego przez firmę 3m bezpośrednio (netto). Dziękuję z góry za odpowiedzi :)
zdjecie uzytkownika
soko - 2016-02-07 20:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oliwa widać że chcą kogoś kogo nie będą musieli uczyć podstaw, osoba na tym stanowisku musi byc samodzielna. Wymagaja również udokumentowane zdolności w osiąganiu celów poprzez pracę w zespołach
zdjecie uzytkownika
kowalski - 2016-02-17 21:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ktoś może napisać czy są przyjęcia na produkcję ? z góry dziękuję za odp.
zdjecie uzytkownika
rpola - 2016-02-17 21:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SIEM Administrator - ktoś widział ta oferte? zapewniają dobre warunki pracy, miłą atmosfere, ale nie ma słowa o zarobkach i to mnie troche martwi, a widze, że opinie sa podzielone.
zdjecie uzytkownika
paulina - 2016-02-20 12:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no o zarobkach to najszybciej bezpośrednio na rozmowie kwalifikacyjnej się dowiesz. atmosfera w firmie jest ok, nie wiem o co ludziom chodzi, a teraz szukają też inżyniera jakości we wro jakby ktoś szukał pracy - na cały etat
zdjecie uzytkownika
Ha - 2016-02-20 21:53:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza praca jaką miałam. Pierwszego dnia posadzili mnie przy stole i powiedzieli jak pakowac plastry. Nikt mnie w niczym nie przeszkolił, nie wiedziałam skąd mam brać rzeczy jak mi się skończą, gdzie i kiedy dawać gotowe pudła, jakie w ogóle są moje obowiązki. Jeszcze siedziałam koło baby, która chyba miała wieczny PMS, bo na każde moje pytanie odpowiadała strasznie pretensjolanie (faktycznie bezczelna byłam, że o coś pierwszego dnia zapytałam). Normy w tej pracy są z kosmosu, trzeba zasuwać jak robot, żeby wyrobić. O ile rozumiem ustalanie norm, żeby nikt się nie mógł obijać, o tyle oszczędzanie każdej sekundy jest nienormalne. Nikt z nikim nie rozmawiał, muzyki też nie można sobie posłuchać. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Monnn - 2016-02-22 13:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
No powiem Ci @ha że to chyba jakiś przypadek, czasami dzieje się tak, że źle się sprawy mają ale noc co zrobić powiedz sama, mam nadzieję, że już Ci lepiej
zdjecie uzytkownika
eska - 2016-02-23 12:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paulina - 2016-02-20 12:06:31]:
Hej Paulina, coś więcej powiesz o tej ofercie na inżyniera jakości? Jakie zarobki? Jaki szef?
zdjecie uzytkownika
najemnik - 2016-02-27 19:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [soko - 2016-02-07 20:17:36]:
Stawka dla najemnika to ok.1500-1600.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-27 19:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iggy - 2016-01-29 17:03:57]:
ta rodzine wezmą to przecież pracodawca równych szans
zdjecie uzytkownika
cezary - 2016-02-28 20:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a orientujecie się czy jako inżynier jakości ma się szansę tutaj na awans? Wiem, że to zabawne od tego rozpoczynać karierę w firmie, ale wolałbym się upewnić, że 3M to dobra firma
zdjecie uzytkownika
tiko - 2016-03-01 15:50:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gienia - 2016-01-20 09:32:56]:
jak to w rodzinie , jedna wielka kochająca się rodzina.Bez plców nie ma szans na zatrudnienie,no chyba że coś , czego rodzina nie chce robić
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2016-03-01 20:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdyby były tu plecy potrzebne, to 3M nie wrzucałoby tak wielu ofert. Inżynier, kierownik zmiany, kierownik logistyki.. jednak szukają na zewnątrz i na pewno znajdą :)
zdjecie uzytkownika
dandy - 2016-03-02 17:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iggy - 2016-01-29 17:03:57]:
A gdzie takie pieniądze płącą, podzielisz się? Albo przynajmniej jakie stanowisko? :D
zdjecie uzytkownika
michal - 2016-03-03 20:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wcześniej ktoś pisał coś około 2000tys ale nie wiem czy już na rękę no i to dużo zależy w tej firmie od stanowiska bo wątpie żeby taki logistyk tylko tyle zarabiał
zdjecie uzytkownika
iatd - 2016-03-06 15:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iggy - 2016-01-29 17:03:57]:
zostań
zdjecie uzytkownika
operator - 2016-03-06 15:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2016-02-27 19:07:29]:
Nie prawda 'najemnik" przez ranstad zarabia ok. 1850 plus za nocki, ew. nadgodziny
zdjecie uzytkownika
Olibaba - 2016-03-06 15:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No pewnie to zależy od stanowiska, bo nie na wszystkich będzie się zarabiało 2 tysiące @michal. Jak tak patrzę na ofertę kierownika zmiany to jestem przekonany, że zarobki to spokojnie 3 tysiące są. Głównie dlatego, że wymagają doświadczenia na takim stanowisku.
zdjecie uzytkownika
``~ - 2016-03-17 08:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piotrek - 2016-03-01 20:26:13]:
No niestety rodzina ,ziomale reszta to zwylki wyrobnicy ,mozesz byc mega kozakiem nikogo to nie obchodzi ,mało tego jak zobacza ze sobie radzisz to przelozeni zaczna przezucac na ciebie swoje obowiazki,bez znajomosci na wyzszym szczeblu mozes sobie pomazyc o awansie,ale jak wpada ktos z rodziny to chocby był uposledzony to awans murowowany w bardzo szybkim czasie,pomimo tego pracuje sie tam nie najgorzej ale zaczynaja cos kombinowac z swiadczeniami socjalnymi itd .,sa na dorbej drodze do przekształcenia sie w zwykly kołchoz
zdjecie uzytkownika
radek - 2016-03-17 09:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że można u nich dobrze jest z zatrudnieniem, bo super mają warunki jeśli chodzi o socjal a na pewno jako Planista Produkcji i Zapasów jest normalna umowa.
zdjecie uzytkownika
poszukująca - 2016-03-21 12:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjmują do pracy w 3M, ale przez manpower. Co myślicie o pracy tam? Jakie zarobki są tam? Jak wygląda praca od środka firmy? Ogólnie opinie są w miare, ale czy tak jest na prawde? słyszałam że 3 zmiany, ale czy to prawda że każdego dnia inna zmiana nawet w weekendy?
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-03-21 12:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze, nigdy nie zrozumiem tego zatrudniania przez agencję. Szczególnie, że oferty wiszą tutaj pod szyldem 3M. Plus taki, że Manpower to solidna firma.
zdjecie uzytkownika
poszukująca - 2016-03-21 12:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to są zatrudnienie bezpośrednio przez 3M? no niby manpower jest ok ale umowy co 3 miesiące więc ciagle nie wiadomo ile się popracuje.
zdjecie uzytkownika
operator - 2016-03-23 04:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igor - 2016-03-21 12:28:56]:
Na początku jesteś zatrudniony przez agencję pracy /Randstad, Manpower/. Umowy są odnawiane co miesiąc. Jeśli się sprawdzisz, zatrudnią Ciebie na stałe, ale rekrutacja jest bardzo rzadko. W tym roku nikogo nie przyjmą. Teraz zarobisz ok 1850 na rękę + nocki i nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
kik - 2016-03-29 19:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko miesięczne? no jednak ja byłabym zainteresowana czyms dłuższym, może na kwartał, stabilność to podstawa, skoro niby 5500 pracowników zatrudniają to można sikę pewnie dogadać
zdjecie uzytkownika
on26 - 2016-04-06 18:54:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś mi podpowie jak sie dostać na staż do 3 m oprócz aplikacji na stronie ? chlodzi głownie mi o logistyke ? do kogo najlepiej wysłać cV?
Bardzo mi zależy na pracy w tej Firmie . pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aGerman - 2016-04-12 14:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [soczi - 2016-01-07 11:06:59]:
Mam podobne odczucia. Rozmowa miała miejsce równiez we Wroclawiu, bodajże w maju tamtego roku. Rekruterka nie ukrywała osobistej antypatii względem kandydata. Po prostu okazywła niechęć. Była arogancka i niemiła. Kandydat do tej pory nie otrzymał odpowiedzi (rok!) mimo iz idealnie wpisywał się w stanowisko. Zero rzetelności, sensownego feedbacku. Powinni zatrudniać profesjonalnych rekruterów, a nie ososby leczące swoje kompleksy na rozmowach kwalifikacyjnych.
zdjecie uzytkownika
xdcfvbnhj - 2016-04-28 19:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@on26 a nie chcesz sporbowac do nich do pracy sie załapac? teraz poszukuja specjalsity do spraw naukowych i edukcji w Warszawie chodzi o planowanie i organizację działań edukacyjnych i naukowych
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa, spoko biorą wszystkich :D
Pytania: Opowiedz coś o sobie, ustaw w kolejności według ciebie Produktywność, bezpieczeństwo, jakość
zdjecie uzytkownika
kilki - 2016-05-06 09:26:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nadal jest oferta u nich jako Koordynator ds. Naukowych i Edukacji, troche dziwne, ze to trwa tyle czasu, ale faktycznie szukają dobrego specjalisty na to miejsce.
zdjecie uzytkownika
zarobiony - 2016-05-29 21:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc,

czy moglby ktos napisac o zarobkach jesli chodzi o zaszeregowanie w 3M dla inzynierów?

Mniej wiecej +/- o jakie to kwoty?

Dzieki

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie 3M Poland !


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3M Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert