brak logo

Allcomp System

Katowice

Opinie o Allcomp System

maver 2016-10-04 17:15
Witam, widziałem ofertę pracy na inż. jakości - może ktoś napisać coś na temat pracy w tym dziale? Jaka atmosfera, szefostwo, obowiązki, itp. Zastanawiam się czy wysyłać aplikację czy nie. Z góry dzięki za odpowiedź
PanCogito 2016-10-04 20:18
Firma się rozwija. Wielkie firmy powstawały też w garażu. Idąc do pracy warto w niej pracować a nie szukać sensacji. Pracuj, zgłaszaj pomysły, jeśli nie liderce czy jak Wy to nazywacie "koordynatorce" to idź wyżej ktokolwiek tam jest. Jeśli wiesz że znasz rozwiązanie które pomoże firmie lepiej funkcjonować to je zgłoś, przynajmniej będziesz wiedział że zrobiłeś co mogłeś. Jeśli firma splajtuje powiesz - "a mówiłem!!!'', lecz jeśli Twój pomysł okaże się strzałem w "10" to na pewno ktoś to dostrzeże i zapamięta - nie wierze że nie. Pewnie nie wszyscy zgodzą się z wyrażonym przeze mnie zdaniem ale przynajmniej to zrobiłem.
6
maver 2016-10-04 21:48
Co masz na myśli pisząc gdzie trafisz? Czy jest jakiś wew. podział w jakości? Możesz coś napisać o szefie działu? Dzięki
ziom 2016-10-05 09:48
Siemka dzięki za odpowiedz tak się złożyło że się rozchorowałem napisałem do nich smsa...makabra zawsze jakiś pech mnie dopada
Pppp 2016-10-05 12:37
No chyba zartujesz. Tyle razy bylo cos mowione podpowiadane. Ale nie..... bo coz taki prosty człowiek moze się znsc.... nie ważne ze prscuje w zawodzie kilkanaście lat.
www 2016-10-10 19:24
Brawo! Pracownicy nie dostali dziś wypłat.
www 2016-10-10 19:24
Brawo! Pracownicy nie dostali dziś wypłat.
7
migotka 2016-10-10 20:15
Poczekać parę dni ? Jest to podstawowym obowiązkiem pracodawcy wypłacić ludziom pieniądze w określonym terminie.. Ludzie musza porobić opłaty, spłacić raty. Oczekuje się od pracowników ciężkiej pracy, a pracownicy oczekują wypłat. Tyle. Żadnego utożsamiania się firmą. Świadczymy usługi za które oczekujemy terminowej wypłaty.
6
Pracownik 2016-10-10 20:45
@ www co siejesz panikę, wyplata wplynala na moje konto, inni tez dostali , siejesz zament , takie dziłanie jest h... Czasami komuś zależy robic ferment.
pracownik 2016-10-10 21:25
Siejesz ferment , kasa przyszła i inni tez dostali. Takich nam nie potrzeba
nowy 2016-10-10 21:41
Jak się posypią skargi do Pipu to może wtedy będzie inaczej.
5
Pracownik 2016-10-10 21:48
@WWW i @nowy , czemu siejesz ferment ?? Kasa dzisiaj przyszła na konto , inni jak wiem też dostali, Komuś zależy sieć ferment . Już trochę tu pruję i zawsze kasa była , wiec nie wiem czemu lubisz robić taki ferment , takich ziomków nam tu nie potrzeba ,
@dcfv ty też podszywasz się pod kogoś , ludzie jesteście żałośni , żal mi was , ale wam już nic nie pomoże . tylko jątrzenie wam zostało i wasz w..r jaki wam został.
Pracownik 2016-10-10 21:58
@www i @ nowy czemu siejesz ferment , kasa zawsze była i dzisiaj tez przyszła. Już trochę tu pracuję i nigdy nie było problemu. Widzę że paru potrzebuje jątrzyć , no cóż pewnie tylko to wam zostało.
Tylko wk..wienie na firmę i penie nic więcej. Tylko wyżywać się musisz. Poszywać pod równe niki.
No cóż taki twój już los. Szkoda że innym starym kumplą tez dowalasz. Takich ziomali to nam tu nie potrzeba.
@dcfv ty też się podszywasz ciągle i jakiś bełkot sadzisz. Żałosne to wszystko.
Pracownik 2016-10-10 22:34
@www i @ nowy czemu siejesz ferment , kasa zawsze była i dzisiaj tez przyszła. Już trochę tu pracuję i nigdy nie było problemu. Widzę że paru potrzebuje jątrzyć , no cóż pewnie tylko to wam zostało.
Tylko wk..wienie na firmę i penie nic więcej. Tylko wyżywać się musisz. Poszywać pod równe niki.
No cóż taki twój już los. Szkoda że innym starym kumplą tez dowalasz. Takich ziomali to nam tu nie potrzeba.
@dcfv ty też się podszywasz ciągle i jakiś bełkot sadzisz. Żałosne to wszystko.
6
D 2016-10-11 07:04
@pracownik. Brawa za wchodzenie w tyłek. I za kłamstwa. Ludzie nie dostali wypłat. Jak tak długo pracujesz to idź na produkcję i się zapytaj. Nie dostaliśmy kasy.
4
D 2016-10-11 08:33
Szacun za przyznanie sie do błędu. Oby wszystko doszło.
10
inny pracownik 2016-10-11 14:42
Tak się składa że zdecydowana większość nie dostała w terminie co sam prezes powiedział na zebraniu przez błąd niezależny od niego. Ważne że już doszła i jest wszystko ok. Mimo wszystko rozumiem złość pracowników.
7
radek 2016-10-14 16:15
O magazyniera i czy sa wolne stanowiska
radek 2016-10-14 17:51
Ti chyba nie za dobrze ze przychosza i odchodza. Z tegi co czytalem była dobra ekipa dlugo pracowali ale odkad pojawila się jakas brygadzistka ktora wszystko miesza cos jest nie tak... tak wnioskuje... wiec coz mi z takiej pracy z której bede za chwile musial odejsc... a zarobki na magazynie?
4
pączek brygadzistki... ;) 2016-10-15 10:52
Rotacja jest bardzo duża. Ze starej ekipy nie został już nikt. Nie dało się pracować z nową brygadzistką-pączusiem, która zamiast być za swoimi pracownikami, obrabiała im tyły na okrągło i uprzejmie donosiła do pani zwanej "menager". A zarobki doopy nie urywają. Na magazynie można zarobić max 1700 plus nadgodziny. I nie ma się co łudzić na jakieś podwyżki. To słowo w tej firmie nie istnieje. Pozdrowienia dla dziewczyn z przyjęć. I "rudego" doopowłaza ;)
11
radek 2016-10-15 12:17
1700??? To trochę mało.... i duża rotacja to nie swiadczy dobrze.... to dlaczego nie wyeliminuja tego co sieje najwieksze spustoszenie? Przecież jak co chwila sa nowi pracownicy to oznacza to koszty dla pracodawcy bo takiego pracownika trzeba nauczyc czyli poswiecic mu czas... czyli znowu wpakować pieniadze. .
3
Tytus, Romek i A'tomek... 2016-10-24 11:31
A szczury dalej uciekają z tonącego statku... :) :) :)
6
Ble ble ble 2016-10-25 18:56
A co kapitan Anna nie potrafi temu zapobiec??? Zeby statek nie tonal???? To co to za kapitan??? Pewnie broni tylko swoja d.....
6
AERO 2016-11-04 16:33
Witam serdecznie.

Widzę, że komuś bardzo zaczęły przeszkadzać opinie i wpisy na tej stronie. Ostatnie 3 wpisy zostały usunięte (Black Mamba, Prawda i UNICUT) , chociaż nie łamały regulaminu tego forum. Ale nic straconego. Można je znaleźć na stronie www.najgorszapraca.pl oprócz tego ostatniego. A że firma szuka brygadzisty z prawdziwego zdarzenia to nikt tego nie kryje. AR jest do wymiany. Inaczej firma będzie pikować w niebyt.

Pozdrawiam "starych" pracowników. Nie zostało ich tam wielu :(
12
Scotch 2016-11-07 15:21
Witam dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko magazyniera. Ktoś coś więcej jest w stanie powiedzieć jak to wygląda? I jak z wypłatą na początek? Jest szansa wyciągnąć coś normalnego?
Były pracownik 2016-11-08 10:11
A umiesz czytać ze zrozumienie? Kilka wpisów wyżej i ogólnie ostatnio dużo się pisze na temat magazynu i samej pracy oraz zarobków. Skoro tego nie widzisz to idź na rozmowę i zostań zatrudniony w tej firmie. Dlaczego masz mieć lepiej od nas...
7
Scotch 2016-11-08 17:11
Na razie tylko jedna osoba Napisała. O zarobkach-,- reszta o brygadzisce...
3
mz 2016-11-08 18:05
Zarobki słabe, niewiele można ugrać. Generalnie firma to trochę taki Titanic. Dobra na "przejściówkę" zostać chwilę, i szukać nowej pracy. No chyba, że lubi się być poniżanym.
8
Scotch 2016-11-08 18:08
No bo ja właśnie chcę z takiej mało "perspektywicznej" chciałbym się przerzucić na coś lepszego
2
zm 2016-11-08 18:14
To raczej szukaj gdzieś indziej. Albo pracuj, i szukaj dalej innej pracy. Wielu pracowników aktualnie tak robi z tego co wiem bo mają serdecznie dość. Zresztą, przyjdź sam, i zobacz jak jest.
10
jkh 2016-11-21 20:48
Ta firma to jeden wielki chaos.
13
p.o. czyli prawie ogarniam ... ;) 2016-12-05 09:56
Witam wszystkich pracowników firmy Allcomp Polska sp. z o.o.
Tych obecnych i tych byłych (mam nadzieję, że szczęśliwych :))
Pracowałem tam kilka ładnych lat i mogę się na kilka newralgicznych tematów wypowiedzieć.

Primo.
To ludzie tworzą firmę, a nie odwrotnie. A pracuje tam lub pracowało wielu wartościowych wspaniałych ludzi. Te słowa powinien sobie zapamiętać pan Prezes. Gdyby nie zaangażowanie i lojalność, a co za tym idzie „kolesiostwo”, którego tak nie trawi management średniego i wyższego szczebla, firma ta już dawno by poległa na rynku. Począwszy od pracowników magazynu, poprzez ludzi na produkcji, a skończywszy na chłopakach z supportu, wszyscy poprawiają błędy „nietykalnego” działu R&D. Ale o tym ktoś już wspominał wcześniej. A zarzuty pod adresem niektórych pracowników, że rozwalaj firmę od środka są co najmniej śmieszne.

Secundo.
Prezes. „Ja tu jestem prezesem, to są moje pieniądze i ja tu o wszystkim decyduję” i „Kto zabroni bogatemu wydawać pieniądze?” Wszystko by było w porządku, bo z facetem można było czasami konstruktywnie pogadać, tylko jakby prezes za często nie słuchał swoich klakierów i nie był pod wpływem pani „menadżer” (nie tylko zawodowym), to może niektóre decyzje nie były by trafione kulą w płot, a wyszło by to na dobre dla firmy. Ale w tym zakładzie stosuje się takie zasady:
1. Prezes ma zawsze rację.
2. Jak prezes nie ma racji patrz punkt 1.
Z tymi tezami nie ma co dyskutować, bo i tak zawsze wyjdzie na jego.

Terzo.
Pani „menadżer”. Wiele można by mówić na jej temat, ale nie umiem znaleźć żadnego pozytywnego stwierdzenia. Manipuluje, knuje intrygi między pracownikami, blefuje w rozmowach z pracownikami, a potem się do tego perfidnie przyznaje, zgrywa wielką koleżankę, a za plecami i tak zrobi „swoje”. Jak najdalej od tej kobiety!!! A te jej decyzje personalne!!! Brygadzistka Anna to nie pierwsza i z pewnością nie ostatnia pomyłka personalna pani "menadżer". Pragnę tylko przypomnieć kierownika, którego zatrudniła i po półtorej miesiąca wywaliła na "zbity pysk", o pani kierownik to już nawet nie wspomnę. Kobieta przyszła pełna zapału i chęci do pracy, a po 9 (!!!) dniach nie pozostał po niej nawet ślad ani zapach :) Takie to decyzje personalne podejmuje nasza wspaniale panująca pani "menadżer". A ilu fajnych ludzi się przez jej chamskie podejście i perfidne manipulacje zwolniło to braknie palców u rąk. Ludzie. Jak macie rozum i cohones to nie dajcie sobą manipulować i nie słuchajcie jaką to wspaniałą firmą jest ALLCOMP. Jedynym pozytywem w tym wszystkim jest to, że wypłata była zawsze na czas na koncie (ostatnio to nawet się spóźniła). Zero jakiegokolwiek socjalu, wczasów pod gruszą czy nawet paczek dla dzieci na święta. Cytat z ogłoszenia o pracę „Zapewniamy duże możliwości rozwoju w oparciu o szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne”. HAHAHA. Jakie szkolenia!!! I słowo „podwyżka” w tej firmie nie istnieje. Jak sobie nie ugrasz dobrej pensji na początku to potem zapomnij, że zarobisz coś więcej… A to tylko promil tego co się wyrabia w tej firmie… Jakby się zebrali byli pracownicy to z ich opowieści powstałby niezły bestseller ;)
Dzięki za uwagę i pozdrawiam z „normalnej” firmy.
28
Pracownicy 2016-12-05 11:24
Kolego z tego co widać wypowiadałeś się już wiele razy. Ciekawe, że tak cię ciągnie do tej firmy i ciągle coś komentujesz. Cieszymy się że się troszczysz dalej o Allcomp i nas pracowników. Może ty nie dostałeś podwyżki, bo może nie miałeś za co, ale wiele moich kolegów dostało. Widzę ze kilka osób zaszło ci za skórę a, ale już pracujesz w lepszej firmie i dlatego pozdrawiamy cię z Allcomp. Wszystkie twoje wpisy pokazują tylko twoja stronę i chyba jest coś na rzeczy, że nie ma cię już w Allcompie. Pozdrawiamy cię - starzy i nowi pracownicy Allcompu.
5
Gary 2016-12-07 15:40
Ha ha i tu wyszło jaka hest firma allcomp stazy i nowi pracownicy kto leczy kompleksy prezes menadżer myślę że wszyscy z zarządzających jesteście żałośni podpisując się za wszystkich pracowników
18
Dobry 2016-12-15 20:23
Po rozmowie o prace miałem wrazenie ze poszukuja kapo nadzorcy na magazyn a nie solidnego zyczliwego kierownika magazynu
16
Cześć 2016-12-20 09:34
Odniosłeś bardzo słuszne wrażenie. Osobie prezesa nie jest znana definicja słowa życzliwy, co więcej istota stanowiska kierownika jest równie odległa. Wsyatrczy, ze potrafisz donosic i kompletnie nie byc za swoimi pracownikami. Kompetencje i zaplecze zawodowe sa nie wazne.
12
Heheszek 2017-01-10 11:17
Dzień dobry :)
Chciałem się dowiedzieć czegoś o Waszej firmie, ale Wy tutaj macie niezłą "modę na sukces" na tym forum :D
Chyba o żadnym przedsiębiorstwie na gowork nie można się dowiedzieć aż tyle co o Allcomp, a jakimś gigantem w liczbie zatrudnionych to ta firma raczej nie jest (sprostujcie jeśli się mylę).

Nie odnosicie wrażenia, że im lepiej się pracuje w danej firmie, to i mniej ludzi po pracy "żyje" tym co się w niej dzieje, wolą iść na spacer z rodziną, a nie siedzieć na forach? Chyba, że tylko ja tak mam :D

Miałem aplikować, ale raczej podziękuję.
Pozdrawiam.
13
zainteresowany 2017-01-19 13:15
Witam,
czy ktoś uprzejmy mógłby powiedzieć kilka słów o stanowisku "specjalista ds. gospodarki magazynowej"? Jak wygląda praca, na jakie zarobki można liczyć, czy warto aplikować ? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Niegdyś Pracujący 2017-01-26 13:51
Dzień Dobry Panie Prezesie!

Pranę gorąco pozdrowić z przyjaznej dla pracownika firmy. Jestem niewymownie wdzięczny ponieważ nauczony doświadczeniem, w nowym zakładzie towarzyszy mi wiele pozytywnych reakcji na nowe środowisko.
11
Ł.K. 2017-01-30 17:48
Witam. Na rozmowie o pracę dowiedziałem się, że Ta firma nie oferuje żadnego pakietu socjalnego, karty multisportu, czy jakichkolwiek dodatków, paczek dla dzieci na święta, bonów itp itd. Za to co najmniej " dziwny" system premii. Dlatego podziękowałem mimo iż firma była skłonna mnie zatrudnić. W dzisiejszych czasach takie rzeczy to już prawie standard, tutaj trochę dalej średniowiecze. Firma wymaga ciężkiej pracy ale nie zachęca do tego pewnymi profitami/dodatkami. Odniosłem wrażenie, że firma stara się upodobnić do "mega korpo", którą de facto nie jest. Ogólnie atmosfera miła ale na wszelkie moje pytania, odpowiadano mi wymijająco, lub szczątkowo.
17
Jestem baaardzo rozczarowany 2017-02-13 13:12
Choć to dziwna forma przyznawania racji jednakże dziękuję. Wystarczyło powiedzieć, że dwa ostatnie posty mają racje bytu zamiast je usuwać. (Tylko jeden był ode mnie)
Skoncentrujcie siły na hali, to opinie tutaj się poprawią.
Tak już jest.. gdy jest dobrze, to się o tym nie pisze..
5
gbb 2017-02-18 22:10
beznadziejna firma , tyrasz za grosze a wymagania mają jakby byli najlepiej płacącą firmą w regionie . Ponadto zwalniają za byle błahy powód. Jakby ktoś miał zamiar tam aplikować to szczerze odradzam.
12
Joanna 2017-03-01 14:20
@gbb jakie wymagania stawia firma przed pracownikami? Chętnie dowiemy się o tym jak wygląda Twoja praca w Allcomp System. Długo już pracujesz w firmie?
Gobo 2017-04-07 12:23
W tej firmie dzieje się tak źle, że nawet już tutaj szkoda o tym pisać.
10
Joanna 2017-06-01 11:23
@Gobo myślę, że informacje o tym co aktualnie dzieje się w firmie będą bardzo cenne dla osób, które zastanawiają się nad pracą w Allcomp System. Piszesz, że dzieje się w firmie źle. Co masz konkretnie na myśli?
2
lolo 2017-06-01 14:11
Andrzej co Ty z tym usuwaniem postów? Masz do wykorzystania pakiet "usuń, zapomnij" w abonamencie?
"Usuń, zapomnij... na humory pracownika"
6
Joanna 2017-06-26 10:06
@lolo Jeśli jakiś komentarz został usunięty oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszenie zasad regulaminu.
Każdy ma prawo do zgłoszenia reklamacji odnośnie treści zawartych na portalu, jednak administrator podejmuje ostateczną decyzję odnośnie jej rozpatrzenia i nie ma obowiązku usuwania wpisów. Podstawą ku usunięciu komentarzy jest wyłącznie niezgodność wpisu z regulaminem naszego serwisu.

3
Krzysztof Kolonko 2017-06-30 16:43
W związku z umieszczeniem przeze mnie w dniu 18.02.2017 r. o godz. 22.10 na portalu internetowym "www.gowork.pl" jako użytkownik o nicku "gbb" w wątku dotyczącym firmy Allcomp wpisu naruszającego dobre imię spółki Allcomp Polska , narażającego na utratę zaufania potrzebnego dla prowadzonej działalności handlowej oraz straty wizerunkowe , pragnę przeprosić spółkę Allcomp Polska sp. z o.o za bezprawne zamieszczenie wpisu zawierającego nieprawdziwe zarzuty i naruszającego w sposób bezpośredni dobra osobiste spółki.
4
info 2017-07-04 12:26
Z danych Forbes:
"Jeśli chcesz zatrudniać prawdziwe talenty, nie kuś wysokimi zarobkami czy perspektywą rozwoju w młodym, dynamicznym zespole. To nie działa. Dla wchodzących na rynek pracy liczy się, czy firma zapewni im równowagę między pracą a życiem osobistym"
"Średnie miesięczne wynagrodzenie brutto, którego oczekują przyszli pracownicy na „dzień dobry”, w ciągu roku wzrosło o około 200 złotych, do lekko ponad 3,9 tys. złotych. Przy wyborze pracodawcy liczy się również to, czy firma oferuje atrakcyjne bonusy, a także czy działa w zgodzie z etyką. Dla przyszłych pracowników jest to nawet ważniejsze niż innowacyjny charakter biznesu."
4
Joanna 2017-08-12 12:50
@info czy przytoczony przez Ciebie cytat opisuje Twoim zdaniem pracę w Allcomp System? Każda opinia o firmie jest dla użytkowników forum kluczowa, poszukując ofert pracy zwraca się uwagę głównie na opinie aktualnych/byłych pracowników firmy. Jak oceniasz pracę w tym miejscu?
Zostaw swoją opinię o Allcomp System - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Allcomp System