brak logo

MEYER TOOL POLAND sp. z o.o.

Kalisz

Opinie o MEYER TOOL POLAND sp. z o.o.

admin 2015-06-13 00:20:18
Miałeś do czynienia z pracodawcą, byłeś zatrudniony w firmie MEYER TOOL POLAND sp. z o.o.? Napisz nam jakie zalety i wady ma firma, pomóż innym podjąć decyzję o zatrudnieniu.
7
Pracownik 2016-05-27 20:47:12
Firma bardzo solidna, pensja zawsze przed czasem, bogaty socjal (Wczasy pod gruszą, Kursy językowe, Finansowanie Studiów, Fundusz Emerytalny, Kasa zapomogowo-pożyczkowa, Aquapark,siłownia itd) i bardzo fajna atmosfera na hali. Duże znaczenie ma to na którą linie (ATC lub IGT) oraz stanowisko się trafi. Na ATC (części lotnicze) produkcja ma charakter małoseryjny i moim zdaniem wymagana jest większa wiedza, ponieważ jest więcej pomiarów, przezbrojeń, a więc zdecydowanie łatwiej o błąd, zaś plusem jest to, że praca jest ciekawsza. Na IGT (nowa linia, przed wszystkim drążarki) produkcja ma charakter wielkoseryjny, praca operatora jest generalnie dużo łatwiejsza, ale moim zdaniem nudniejsza. Praca odbywa się w trybie 3 zmianowym (rano->noc->popołudnie), jest jedna 15 minutowa przerwa, ale jeżeli wyjdzie się ekstra na szybką kawę to nikt problemów nie robi. Palenie od niedawna zabronione (chyba że wyjdzie się w czasie przerwy, bądź odpracuje się czas spędzony na papierosie), telefon można odebrać, ale granie na komórce lub "konferencje" telefoniczne nie wchodzą w grę. W Meyer Tool bardzo dużą część zarobków stanowią premie (zależne od stażu pracy i jakości wykonywanej pracy), więc nie należy się zbyt mocno sugerować pensją na umowie. W tej chwili firma dość dynamicznie się rozwija i często pojawiają się wewnętrzne nabory na stanowiska takie jak inżynier jakości, technolog, czy kontroler. Ciekawy jest też program "Mam pomysł", gdzie za wszelkie zaproponowane usprawnienia można otrzymać premie. Warunki pracy bardzo dobre, jedyną wadą jest zbyt wysoka temperatura na hali latem.
4
dlugas 2016-07-01 11:07:27
Dobre,hahaha,ciekawe kto to pisze bo na pewno nie pracownik,;););)
6
Zainteresowany 2016-07-01 23:38:20
Widzę że jedna i ta sama osoba zadaje pytanie i sama sobie udziela odpowiedzi (cynkiusz 86) firma pewnie niezła Ale kilka lat temu teraz podobno słabiutko,
2
Operator CNC 2016-07-31 02:26:24
Co miesiąc ktoś się zwalnia to szału nie ma . Plusy firmy : wypłata na czas , umowa o pracę ,pod koniec roku premie, miła atmosfera (jest pełno młodych pracowników ) . A co to tych dodatków, które tam kolega wcześniej wymienił to fakt są, ale większość tylko korzysta z wakacji pod gruszą, co i tak nie jest jakieś korzystne dla pracownika, ponieważ jednorazowo traci się większość urlopu, ( aby otrzymać ten dodatek trzeba wziąć min 10 dni urlopu, więc jak ktoś młody to traci ponad połowę urlopu jednorazowo . Minusy firmy: mała szansa na jakikolwiek awans,wypłata nie adekwatna do pracy < wydaje mi się, że dla zarządu operator to osoba, która zakłada sztukę na maszynę, wciska start i sobie siedzi i czeka aż maszyna wykona operację,prawda jest taka ze cały czas musisz być skupiony, myśleć co robisz a jak co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sz to wiec, że będzie rozmowa z wyższą sferą która będzie tłumaczyć ( co mega wkur**a) że tak nie wolno robić,choć sam wiesz ze starałeś się zrobić jak najlepiej ale po prostu zły dzień miałeś ( w takich przypadkach premia w dół),bywają dni że wracając do domu po pracy musisz się ostro najeba*** żeby zasnąć, bo mózg masz tak rozje**ny robotą, praca męczy bardzo psychicznie.Niestety to nie składanie lusterek gdzie jak się zamyślisz i jak źle złożysz to możesz to poprawić. Z miesiąca na miesiąc na operatora maszyny ciąży coraz większa odpowiedzialność wraz ze wzrostem pracy.Pracując tam miałem odczucie, że mistrzowie oraz kierownik nie zdają sobie sprawy, że wraz ze wzrostem pracy, pracownicy mogą częściej popełniać błędy.Cały zarząd wychodzi z założenia, że masz robić dużo i dobrze. Praca w niezbyt ciekawych warunkach ( jedni pracują w dużym hałasie, inni są narażeni na promieniowanie elektromagnetyczne, na hali latem jest sauna).Dla mnie minusem było też to, że nie można mieć przy sobie butelki z wodą, fakt są dystrybutory z wodą na hali i podejść i pić można, ale pewnie, gdy coś z maszyną się stanie w momencie gdy byłeś się napić to pewnie tłumaczenie że miałeś pragnienie przez zarząd nie będzie akceptowane. Ja przygodę z tą firmą zakończyłem i opisałem jak to wygląda od strony operatora. A zakończyłem nie dlatego że było tam jakoś źle, po prostu nie odpowiadała mi wypłata, choć na te czasy jakaś mała nie była.Praca dla mnie nudna i nierozwijająca i w dodatku ciągle jakiś stres.Czasem lepiej zarobić mniej, ale robić to, co się lubi i co rozwija.
12
Eks 2016-08-29 19:47:03
Opinia w 100 %prawdziwa.
4
Tokasz 2016-09-21 14:12:40
Operator CNC, podaj ile wynosi srednia pensja (najlepiej w zlotowkach
2
zibi 2016-10-27 20:50:25
zarobki może i były niezłe ale 10 lat temu, od tego czasu niewiele wzrosły,masakra,wymagania maxymalne pensje minimalne.A średnia pensja to niewiele więcej niz wynosi minimalna w Polsce ,
4
Buli 2016-10-30 20:28:52
Z tego co wiem to ok. 1700-2000 zł max, śmiech na sali,a kiedyś mieli takie dobre opinie w Kaliszu.
4
Sławomir Z. 2016-12-07 20:06:53
Witam
Co do Meyer Tool Poland mogę powiedzieć kilka faktów, popartych różnym doświadczeniem.
Jak każda firma MTP ma swoje plusy i minusy.
Na plus może być całkiem spoko amtosfera pracy, to też zależy od tego na jakiej zmianie jesteś, kogo masz za mistrza. Praca na linii ATC, lotniczej jest bardziej wymagająca bo klient jest wymagający, ale nie jeden pracownik przeżyje stres, bo jak może utrzymać ciasne tolerancje pracując na maszynie przerobionej przez braci zza wielkiej wody. Czytaj chodzi o to że prawie wszystkie maszyny są przeróbkami z HAAS'ów, a jak wiadomo sam HAAS to średniawka. Więc tutaj kieruje swoje słowa do młodych, jeśli chcesz zdobyć doświadczenie to w MTP tego nie zdobędziesz, maszyny są "nietuzinkowe".
Sama amtosfera pracy całkiem ok, ale od pewnego czasu daje się czuć ogólne niezadowolenie. Sam szef troche też zmienił podejście do pracowników.
Tak opisany Meyer z samymi plusami to domyślam się że to Pani A. P. z kadr, więc pozdrawiam :)
Co do warunków pracy to latem sauna, zimą zaduch bo nie otwiera się drzwi, do tego hałas, pełno pyłu i dymu w powietrzu. Na lini IGT, linia komponentów do turbin gazowych, dochodzi lejąca się z maszyn nafta (elektrodrążarki).
Ludzie? Hmmm zależy, ale to wszędzie.
Sytuacje absurdalne? Jest ich wiele np. kierownik technologów nie zna się na technologi, nepotyzm (i to na samej górze), córka, szwagier, brat, bratanek, siostrzeniec, brat ciotki wujka szwagra itd itd
Meyer miał swojego czasu bardzo dobrą reputacje, ale prawda jest taka że czasy się zmieniły tylko firma nie nadąża za zmianami.
Warunki finansowe to sprawa jest prosta, głośno jest o premiach w MTP ale jeśli powinie się Tobie noga to nie licz na zbyt wiele. Wypłaty też nie rosną a "góra" tłumaczy się że są premie.
Początkujący operator może liczyć na coś w przedziale 2300-2500 brutto (1700-1900 "na rąsię")
Nikt tego nie mówi, ale praca w MTP też ostatnio trochę stanęła, linia lotnicza to prawię zgon
Do tego jeszcze kolesiostwo. Nie ma miesiąca żeby ktoś nie odchodził, nawet doświadczeni pracownicy.
Plusy:
Wypłata na czas, premia o ile cały rok był pomyślny, socjal
Minusy:
Wynagrodzenie nieadekwatne do wymagań i zarobków firmy, uciążliwe warunki pracy, brak rozwoju, kolesiostwo,

3
Leo 2016-12-09 10:20:57
Witam serdecznie, a jakieś opinie na temat pracy technologów i ich wynagrodzenia??
Zostaw swoją opinię o MEYER TOOL POLAND sp. z o.o. - Kalisz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEYER TOOL POLAND sp. z o.o.