brak logo

WIRTHWEIN POLSKA Sp. z.o.o

Łódź

Opinie o WIRTHWEIN POLSKA Sp. z.o.o

anonim 2011-07-31 20:37:02
Troche przesada z tymi nazwiskami to pisze ktoś co ma albo miał za dobrze w pracy...
Masta 2011-08-05 10:25:26
W końcu ktoś napisał prawdę o tym co się tam dzieje. Ale to dopiero początek góry lodowej. O każdym z nich można by ( usunięte przez administratora ) napisać. ( usunięte przez administratora ) Wielkie POZDRO.
anonim 2011-08-11 13:09:07
Praca fajna gdyby nie towarzystwo, oczywiście oprócz wyjątków tam pracujących.Układy brat,żona,siostra itd.aż śmierdzą z daleka.Kierowniczyna[usunięte przez moderatora] z wykształceniem zawodowym( w przeciwieństwie do innych kierowników) wiedzie prym w [usunięte przez moderatora].Ktoś kto pracuje tam dłużej pewnie pamięta[usunięte przez moderatora] i jego libacje alkoholowe.Do pomocy pilnowania pracowników jest jego[usunięte przez moderatora]Czego mąż nie zauważy bo ma ważna grę do rozstrzygnięcia to ona nie przeoczy napewno.Podsłuchiwanie,podglądanie i[usunięte przez moderatora] to najlepsze co jej wychodzi,bo pracowanie to nie bardzo.Ogólnie to nikt tego świństwa nie lubi,chłopaki mają z niej polwkę zresztą baby też.Do kompletu ustawiacz i jego konkubina-patole i dwa niedorozwoje.Za taką zajebistą kasę jaką można tam zarobić kup [usunięte przez moderatora]i flachę to może pozwoli przyjść na weekend,bo skład na weekendy bez zmian-tylko rodzina!Ogólnie szkoda tam marnować czas.
anonim 2011-08-11 13:25:10
Widzę,że ludzie się rozpisali na temat tego zakładu a szczególnie jednej zmiany. Nie wiem tylko po co te opinie skoro administrator usunął połowę prawdy i wypowiedzi straciły sens. Najwyraźniej wszystkie mega-gwazdy i ważne postacie tej firmy poczuły się urażone,że prawdę o nich napisano!!!
pracownica 2011-08-13 15:47:25
Hej! Trochę się uśmiałam czytając te wszystkie posty :)))
Od razu piszę, że nie jestem żoną, córką, bratową ani w żaden sposób spokrewniona z kierownictwem zakładu WIRTHWEIN.
Piszecie tu o konfidenctwie... hmm.. cóż to chyba jakiś pracownik zgrzewarek, który chciał uciec z pracy przed czasem. WSZYSCY PRACUJEMY 8 GODZIN mamy stawki godzinowe, więc nie dziw się, że komuś nie pasuje jak wychodzisz 1,5 godziny wcześniej.
[usunięte przez moderatora] pracuje tak jak inne dziewczyny czyli codziennie ma inną maszynę, więc zarzut, że udaje pracę jest nie na miejscu. Reszta postów dotycząca wykształcenia i prywatnych spraw poszczególnych osób to już po prostu wieśniactwo, ale cóż taka jest polska wieś ... pozdrawiam
anonim 2011-08-14 18:29:19
wszystkie posty sa jak najbardziej prawdziwe jest chamstwo i kumoterstwo zafajdane prostak i prostaczka uwazaja sie za bustwo i podpore firmy ale chocby im zlota sloma z butow wystawala to i tak beda poprostu burakami i konfidentami jak dla mnie 3 liga czyli najleprze pomponiary Wirhwaina
ciekawe czy zdaje sobie sprawe pomponiara ze[usunięte przez moderatora] jeszcze tam 30 lat nie bedzie
anonim 2011-08-16 17:02:52
kto tam pracuje wie jak jest nalepiej maja koledzy moga cały dzien nie robic nic bo najlepiej jest zeby ktos robił za niego wszyscy powinni byc równo traktowani a nie tak ze jedni maja lepiej a nie którzy gorzej.
młody konstruktor 2011-08-23 18:27:29
A który z inzynierów jest największym fachowcem i jak ma się do fachowości kierownika produkcji?
Czy jak młody inzynier mam szanse awansu w firmie?
Czy projektuje się w tej firmie formy wtryskowe?
Czy łazienki są czyste?
Czy wypłaty na czas?
Jaka jest stawka godzinowa na produkcji?
chudy 2011-09-02 08:04:54
praca ok zarobki ok atmosfera jak najbardziej ok negatywy brak
lewar 2011-09-26 16:52:36
ja - 2011-09-22 21:02:09

tak tam jest fajnie

potwierdzam,kumoterstwo,cwaniactwo i wykorzystywanie na kazdym kroku.....wynagrodzenie bardzo niskie,podwyzki nieadekwatne co do umiejetnosci danego pracownika,hamstwo i prostota kierownictwa,juz nie wspomne o czesci zalogi i ich ilkorazie inteligencji.Podsumowujac:nie masz wyjscia to tam pracuj a w miedzy czasie szukaj czegos lepszego i badz soba....pozdro dla normalnych.
mamut 2011-12-10 14:38:13
a co sądzicie o wózkowych?? daja rade czy terz sie obijają?
anonim 2012-01-20 00:38:09
Wózkowi oki ale np taki [usunięte przez moderatora] to szkodnik firmy jest niby zastępcą kołokordynatora[usunięte przez moderatora] ktoś zupełnie niepotrzebny ktoś kto potrafi powiedzieć JA i tak głęboko wejdę w[usunięte przez moderatora] i będę miał lepiej niż WY a i tak nic robić nie będę To właśnie jego cytat [usunięte przez moderatora]okolice tak pomiata pracownikami że to nadaje się pod sąd pracy Ale cóż możemy zrobić my starsi siedzieć cicho i pracować [usunięte przez moderatora] zgnij w piekle chamie
Koleżanka 2012-01-25 14:24:10
Ten kto to napisał to dla mnie skończony tchórz,człowiek,który zupełnie nie zna[usunięte przez moderatora],do którego przylgneła parę lat temu etykietka nieroba i chama,a to naprawdę nie tak.
Pracuję z [usunięte przez moderatora] już pięć lat to człowiek o silnym charakterze,który czasami swoim zachowaniem powoduje,że ludzie spostrzegają go tak a nie inaczej!Nie można w ten sposób wydać opinij o człowieku i straszyć Sądem!Osobiste zatargi radzę załatwiać w inny sposób!!!
uprzejmy 2012-03-17 07:33:01
lipa na maxa
nie polecam 2012-04-22 22:59:17
Jedna wielka [usunięte przez moderatora]. zaczyna robić się [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dąbrowskiego. coraz większe wymagania, ciągle dają upomnienia i grożą karami finansowymi,zero jakiegokolwiek wsparcia i organizacji. Dobrą zasadą tej firmy jest radź se [usunięte przez moderatora]. sam
Drake 2012-06-12 00:22:16
Jakie są zarobki początkowe i po okresie próbnym, na agencji pracy i bezpośrednio przez firmę?
? 2013-06-26 16:46:26
I jak po rozmowie? bo tez wysłałam cv, ale po opiniach stwierdzam ze to chyba był kiepski pomysł ;/
Aga 2013-07-02 14:55:45
Napiszcie coś o pracy kontrolera jakości ,na czym polega,jakie zarobki,w piątek mam rozmowę na Dąbrowskiego w firmie i chciałabym coś wiedzieć...
Z góry dzięki...
3
xxx 2013-07-03 07:17:51
Aga skad jestes??? bo ja tam pracowałem
xxx 2013-07-03 12:27:29
tylko na e-mailu to napisze nie dziw sie ale jak niechcesz to nie
:) 2013-07-05 13:04:07
bo na pocztę bardzo łatwo przesłać komuś jakieś "świństewko" i załatwić mu kompa lub jeszcze gorzej...
XXX 2013-07-11 00:14:10
Praca bardzo dobra tylko leniwych pracowników za dużo. Za zwyczajny tydzień 1300 na rękę a jak jest sezon i chcesz pracować w weekendy wychodzi nawet 2000 na rekę (wszystko sprawiedliwiwe płacone).
1
gosc 2013-07-11 16:52:10
Takie na tydzień zarobki???coś mi nie gra
ja 2013-07-11 19:36:38
za miesiąc bez weekendów 1300 ale od sierpnia zaczyna się sezon i możliwość przychodzenia w weekendy
ulka 2013-09-15 14:54:22
1300 zł netto czy brutto? Zastanawiam się, czy to wszystko jest chociaż na jakąś umowę o pracę? Czy śmieciówki?
1
maciej 2013-09-16 22:01:59
Wirthwein firma w której panuje: cwaniactwo, zawiść, układy. ..
4
ja 2013-09-17 17:29:58
umowa o pracę 9.50zł na godzinę cwaniactwo bo starsi stażem pracownicy ściemniają żeby robić jak najmniej a nowi robią więcej. właściwie jak wszędzie :)
ja 2013-09-20 20:35:00
po przejściu na umowę z wirthweinem pensja jest wyższa w zależności od stanowiska na jakim się pracuje co rok podwyżki tak że czym dłużej tym lepiej
devil 2013-11-10 15:01:49
Dobra firma 11.50 plus premia mozna dorobic wekeendami wtedy jest ok 2500 na rękę operator wózka
życzliwa 2014-01-27 20:06:56
Zarabia się 9,50 brutto + 100 złotych premii też brutto,za weekend jest 100% tak samo za sobotę jak i za niedzielę. Nie ma co liczyć na umowę o pracę bo pracownicy którzy pracują już tam 4 lata jej nie mają.(usunięte przez administratora)
maua 2014-02-05 13:43:47
skoro mamy omijac WIRTHWEIN to napisz jaka jest ta inna fabryka :) moze tez sie tam zatrudnie ;)
byly pracownik 2014-06-20 08:55:36
Witam, ja już nie pracuję w Wirthweinie pół roku, więc mogę napisać prawdę:
W sezonie (czyli od września do +- marca) pracy jest bardzo dużo i chętnie, a wręcz obowiązkowo należy przychodzić w weekendy. Bo takie duże są potrzeby. Płacą przyzwoicie, no ale jak się pracuje po 240h w miesiącu, w tym weekendy +100% sobota i +170% niedziela, a czasem też dodatki to wychodzi ponad 3000 netto. Czyli OK, tylko nie ma życia wtedy, zwłaszcza w weekendy przy zmianie zmian :-)
Pracowników produkcji werbuje się najpierw przez Joba (jakaś agencja pracy tymczasowej, ale dość prowincjonalna z tego co zauważyłem), jak się sprawdzają przez kilka miesięcy - lat, to przechodzą na firmę. Robota monotonna, ciągle te same czynności, ale w większości z tego co widziałem to ludziom się tam podoba, najgorsze te obowiązkowe weekendy w sezonie, ale w zamian jest kasa. Ludzie w porządku, oczywiście poza dyrektorem/kierownikiem(usunięte przez administratora) Jakbym nie znalazł nic lepszego to bym tam chętnie został, ale wyszło jak wyszło i nie żałuję że zmieniłem firmę.
Pozdrawiam całą zmianę (usunięte przez administratora)
1
Przyszla Pracownica 2014-08-22 18:20:24
Czy Job Impulse jakie testy ludziom wykonuje przed przyjeciem ich do pracy i jak tam ida zmiany-1,2,3 czy 3,2,1?Prosze niech ktos odpowie
Przyszla pracownica 2014-09-19 16:18:25
Na stronie job g.... Jest:-),idziesz bezposrednio do Wirthwein i tam juz od bramy widac biuro Job tylko oni od razu Cie nie zatrudnia,czekasz az sie miejsce zwolni,ja czekalam 2tyg i dalam luzu,juz bylam po badaniach i szkoleniu,jak chcesz od juz to biuro Sgp rekrutuje,dzis odpowiedzialam na oferte ich a w pn na 14 do pracy do Wirthwein,531622474nr do nich,job impulse nie polecam
kiti 2014-12-19 02:09:39
Dyskryminacja 22jest Wigilia i są tylko zaproszeni pracownicy WIPO a pracownicy z job nie .
Dżemor 2015-02-20 00:14:17
Powiem tak, obecnie pracuje się od pon do sob z jednym dniem wolnym(losowo)- czyli bardzo nie fajnie.Stawka przez agencje dla pracownika produkcji 10.80.
Atmosfera ,,dzięki''dyrektorowi z dnia na dzień coraz gorsza.Panie tam wgl nie mają przerwy.Ludzie uciekają już z tego zakładu co chwile i nikt nie pracuje tam z nowych dłużej niż miesiąc.Nie wiem ile obecnie bez nadgodzin się zarobi, ale i tak trzeba przychodzić na ,,dobrowolne'' nadgodziny co jakiś czas.
1
lalka 2015-02-26 18:29:36
ale pracujesz tam? pytam bo chce zlozyc ale przedtym chce wiedzieć ile zaroboie
1
zainteresowany 2015-05-19 13:58:53
Jak wygląda praca mechanika maszyn bądź nastawiacza w firmie?
xxx 2015-07-16 18:34:33
Szkoda słów,brak przerw,wypłata bez dodatkowych niedziel 1450zł.Było dobrze dopóki nowy dyrektor i nowy kierownik produkcji nie zaczęli zaglądać w śmietniki przy maszynach w poszukiwaniu "dowodów" jedzenia przy maszynach.Pensje coraz niższe przez system 6 dniowy,nikt nie chce pracować za takie pieniądze całych weekendów.Na umowy z przejściem na firmę bezpośrednio nie ma co liczyć,ewentualnie po 3 latach.Burdel się zrobił i tyle.Zatrudniają nowych ludzi,zamiast zadbać o stałych pracowników,którzy znają i są wdrążeni w proces.Każdy ucieka z tej firmy,bo chcą zrobić auschwitz...
2
reni 2015-07-16 18:38:30
szkoda,że w weekend siedzisz w pracy za normalna stawkę zamiast setek (jak było kiedyś) zero życia prywatnego,nie wspomnę o wyjściu gdziekolwiek w weekend,bo wolna sobota wypada raz na 6 tyg
2
mała 2015-07-16 21:33:06
napiszcie jak jest bo chce odejść z hutchinsona a kolega mnie kiedyś namawiał, że w Wirthwajnie luz i drugą pensje bieże za nadgodziny. U nas w hutchinsonie okropnie i wyzysk straszny i bardzo smierdzi jest bałagan. dno totalne. ludzi to zwożą ze wsi okolicznych bo nie ma chetnych. jak poczytałam to tu juz tez nie lekko i narobic sie trzeba. nie wiem co zrobic. a to prawda ze w niedziele dają 170 procent?
Ja 2015-07-17 15:08:40
Już nie ma tylu nadgodzin i takiego luzu jak kiedyś. Też jest bałagan, chyba nawet większy niż w hutchinsonie. Zdecydowanie odradzam jako pracę na stałe. Na przeczekanie może być.
qaz 2015-07-19 13:40:04
niską stawkę zasadniczą ratują tylko nadgodziny w sobotę i niedzielę. Ostatnia podwyżka średnio 12% spowodowała że część pracowników tylko o podwyżce słyszała w mała część kadry biurowej miała się z czego cieszyć.Po za tym premia miesięczna do 20 % zagwarantowane w umowie.dla pracownika WIPO dopłaty do wczasów " pod gruszą"i inne "pierdoły " niestety warunki pracy przy maszynach to jeden koszmar -do 40 st C na hali przy tych lipcowych upałach. Ogólnie nie jest źle jak na Łódź. Nowy dyrektor, szef produkcji zaczynają robić porządki i stawiać firmę z głowy na nogi zobaczymy co dalej.
1
bastet1982 2015-09-14 22:53:14
Nie wiem jak jest teraz ale opiszę co było kiedyś przed laty w 2011 roku.Opiszę co sam przeżyłem i co mówili moi współpracownicy .Jestem byłym pracownikiem WIRTHWEINA.Byłem zatrudniony kilka lat temu przez MANPOWER.Moi koledzy którzy zostali w WIRTHWEINIE po roku zatrudnieni zostali przez zakład-ale prawie nie ma różnicy pieniężnej.Z MANPOWEREM musiałem podpisywać miesięczne umowy przedłużające.Praca w trybie 3-zmianowym a kiedy były nadgodziny do np.24-tej to zakład zamawiał taksówkę na koszt firmy z tym że trzeba było przynieść rachunek koordynatorowi.Niektóży z poza Łodzi mieli podstawiony bus-ale nie mogli się na niego spóźnić bo odjechałby bez nich.Myślę że trafiłem na najlepszą zmianę"Teamową".Soboty nie były zmuszane ale negocjowane- najmniej dwie w miesiącu.Atrakcyjne było to że za sobotę więcej płacono i chyba tylko ranna zmiana.Na niedziele nigdy się nie załapałem bo niby tylko WIRTHWEINOWCY mieli pierwszeństwo-Czy za niedziele płacono jeszcze więcej niż za sobotę?Jakaś dziewczyna się uczyła i pracowała mniejszą ilość godzin i dni ze względu na nauke została po nauce normalnie zatrudniona.{Być może tylko dlatego że była ładna}- ale póżniej ją normalnie zatrudnili. W sezonie były nadgodziny po 10 godzin ale nie cały miesiąc tylko po 2 tygodnie na miesiąc.Mniej więcej po Pół roku pracy {w MANPOWERZE]był Półroczny zastój bo tłumaczyli się że w tych porach roku{zima wiosna}nie ma takiego popytu na pralki i muszą zmiejszyć produkcje i co za tym idzie "Podziękować"ludziom z MANPOWERA.Podobno ludzie "na stałe" mieli zapewnioną pracę na ten okres.Niektóży z MANPOWERA szli w tym czasie na zwolnienie lekarskie które nie było zbytnio sprawdzane.Ten zastój trwał pół roku , a gdy znów potrzebowali w sezonie pracownika dzwonili właśnie do tych samych ludzi z MANPOWERA.ponieważ lepszy obcykany pracownik niż świeżak który nic nie umie-ale komu by się chciało czekać na pracę pół roku?Wydaje mnie się że mój koordynator był wyrozumiały-nie krzyczał.Ale za to wiele pracowników trochę się z niego nabijało......Każdemu dawał szanse na wykazanie się-chyba żę ktoś przychodził pijany albo się spóźniał albo widać było że ma prace w du......pie.Za to,był nierobem i nie chętnie pomagał na stanowisku.Wolał patrzeć w komputer.Jeśli chodzi o ważne sprawy typu pogrzeb, ciąża, choroba dziecka, choroba własna to koordynator dawał chętnie zwolnienie nie wiem jak inni koordynatorzy.Przysługiwało wtedy dwa dni w miesiącu wolnego i jak się tego nie wykorzystało to było płacone za te dni .Co 2 godziny było się na innym stanowisku żeby było łatwiej "przeżyć" Co 2 godziny była też przerwa-nie wiem jak teraz.Aby iśc do ubikacji trzeba było zawołać kogoś {kto był na "wolnym"aby nas zastąpił.Ze stałych pracowników byli też "Leserzy"którzy ciągle nie mieli nic do roboty ,byli lizodupami-dużo gadali a nic nie robili.Każdy "świeżak "jest przyuczany tak,że nie jest od razu sam na stanowisku tylko uczy się z osobą kompetętną.Praca jest ciężka i trudna i trzeba zrobić target.Jak na jednej godzinie idzie wolno to na drugiej trzeba zap.....lać. Rzeczywiście na innej zmianie gdzie pracuje mąż z żoną albo chłopak z dziewczyną jest nie zaciekawie.Wszyscy ich nie lubią i obgadują za plecami ale w starciu "oko w oko "podlizują się bo się boją że wylecą.Noi widać i słychać że oni mają fory.Zauważyłem że niektórzy "leserzy" nic nie robią a baby zapier......ają.Podobno z biegiem czasu jest gorzej -więcej roboty za taką samą pensje. MANPOWEROWCY kiedyś zarabiali od 1300 do 1650 netto.MANPOWEROWIEC nie miał szans się "Poleserzyć"Podobno bony świąteczne dostawali tylko "WIRTHWEINOWCY"a MANPOWEROWCY nie.Jeśli teraz jest gorzej to ja nie mam czego żalować.Tak czy inaczej wszędzie jest syf i zawsze znajdzie się ktoś kto obrzydzi nam robotę.Trzeba przekonać się na własnej skóże
1
kaligula 2016-02-08 11:36:29
Witam.Bardzo proszę osoby, które pracują w tej firmie o informację, jak obecnie kształtują się zarobki "na rękę" na początek i w dalszej perspektywie? z ewentualnymi dodatkami.Jaki obowiązuje system pracy? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?Czy nie ma opóźnień w płaceniu pensji? Czy CV można złożyć bezpośrednio, czy tylko przez Agencję Pracy? Jak staż pracy wpływa na wzrost zarobków?
kaligula 2016-02-21 18:13:05
Wiesz, informacja od samych pracowników jest najbardziej rzetelna,wiarygodna.
2
jerzdna 2016-07-24 19:26:30
stanowczo i zdecydowanie odradzam prace w tej 'firmie' szczególnie w Niemczech,oszukują,okradają,wypierają się tego co sami powiedzieli.Najpierw obiecują,że przez pierwszy rok będą opłacać mieszkanie po czym zaraz po trzech miesiącach kazali samemu płacić wmawiali nam że niczego takiego nie obiecywali,nadgodzin nie płacą za urlop nie płacą poza tym miesięczny limit godzin do wyrobienia wynosi174godziny a tygodniowe wyrobienie było 38.75 co daje 155 h w miesiącu i jak nie wpadnie pracująca sobota to minus rośnie z miesiąca na miesiąc i tak w moim przypadku nie miałem przez ostatni pół roku pracującej soboty i nazbierało mi się -45 h tak więc pracowałem np. do 10-ego dnia miesiąca,więc po odliczeniu czynszu na mieszkanie i uzupełnieniu tych brakujących godzin musiałem jeszcze dopłacić "firmie" 100 euro,a zarobki były 1500 euro -300 za mieszkanie,zostawało 1200 minus życie to ile można odłożyć? nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] OKRUTNE!!!!! ogólnie traktowali nas jak szmaty tzn. nas polaków
Asterix 2016-09-06 10:34:15
Pracowałem tam 6 lat temu i fajnie wspominam tę pracę. Zarobki to oczywiście żenada, ale w innych zakładach produkcyjnych z tego co wiem zarabiało się wtedy tyle samo i pewnie do tej pory są takie stawki. Praca bardzo prosta, akurat pracowałem w hali na Wedmanowej, nie wiem jak w innych. Człowiek siedzi i jak małpa wykonuje te same, proste czynności :-) Ale ogólnie dobrze wspominam pracę tam, było wesoło, fajni ludzie i szybko mijał czas. Wadą było to, że pracownicy agrncyjni musieli pracować więcej niż pracownicy Wirthwein mimo tego, że są to dokładnie takie same stanowiska i taki sam zakres obowiązków. Ale ogólnie praca fajna, choć nie wyobrażam sobie pracować w ten sposób całe życie, bo żadnych perspektyw na rozwój, no chyba że ktoś rozumie rozwój jako szybsze przykręcanie nakrętek albo wkładanie uszczelek do zmywarek:-)
orek 2016-09-06 10:37:11
atmosferę ja uważam za czynnik drugorzędny w pracy. a nadal potrzebujecie nowego mechanika w dziale utrzymania ruchu?
Zniewieściały 2016-12-28 12:00:38
3 1 2 ale nie polecam bo zakład do (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię o WIRTHWEIN POLSKA Sp. z.o.o - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIRTHWEIN POLSKA Sp. z.o.o