logo Solaris Bus & Coach S.A.

Solaris Bus & Coach S.A.

Bolechowo

Opinie o Solaris Bus & Coach S.A.

Moszczunio 2017-09-04 21:34
Praktyka w firmie wygląda tak że robisz jedną czynność przez 3 lata a potem może cię przyjma. Tylko co będzie jak cię zwolnią lub nie przyjma? Nic poza jedną rzeczą zrobić nie umiesz więc pracy w zawodzie nie znajdziesz.
4
Moszczunio 2017-09-04 21:42
Praktyka w firmie wygląda tak że robisz jedną czynność przez 3 lata a potem może cię przyjma. Tylko co będzie jak cię zwolnią lub nie przyjma? Nic poza jedną rzeczą zrobić nie umiesz więc pracy w zawodzie nie znajdziesz.
Koluj 2017-09-04 21:54
Na 2600brutt teraz przychodzą tylko pseudo fachowcy menele z pod sklepu którzy robili na lewo za 1500zl i się ciesza. Albo młodzi po szkole tylko że mlodziez jest młoda i ma czas na awans a ty nie....
Reszta przychodzi na 3100+
Kinoteka 2017-09-05 21:00
Nie widziałem nigdzie nowych ofert pracy Solaris-a?
Krzysiek 2017-09-06 07:50
Na olx jest pełno ofert pracy w solarisie tylko ze nikt tam już nie chce robić nawet Ukraińcy uciekłi z tej pseudo firmy nikt z wykształceniem i doświadczeniem nie pójdzie za 2 tys do roboty
7
Krzysiek 2017-09-06 07:51
Na olx jest pełno ofert pracy w solarisie tylko ze nikt tam już nie chce robić nawet Ukraińcy uciekłi z tej pseudo firmy nikt z wykształceniem i doświadczeniem nie pójdzie za 2 tys do roboty
16
szary 2017-09-06 16:13
Chyba żeby nauczyć sie ukraińskiej dokładności i staranności bo części z Chin to już mamy choć czasem nawet tego brakuje ????
3
M. K. 2017-09-06 20:48
Panowie nie ma co się oszukiwać trze a spojrzeć prawdzie w oczy. Było pisane że od 4 do 6 nikt IC nie robi ale tak naprawdę od 6 do 14 też mało co się dzieje większość ludzi siedzi na telefonach gra siedzi na fb albo stoją gromadkami i opowiadają historie albo obgaduja innych. Więc pieniądze są takie jakie są za to jak się tak naprawdę pracuje auto że to korporacja to i syf odpowiedni do wielkości firmy
Rewolwer 2017-09-06 21:55
Patrząc na różne opinie dobrze to nie wygląda, ale czy mógłby ktoś powiedzieć jak wyglada praca na lakierni? Warto? Lakiernik z 5 letnim doświadczeniem
2
Krzychu 2017-09-06 22:40
Witam, z poprzednich komentarzy wynika że nie jest to firma godna polecenia odnośnie pracy przy produkcji, natomiast chciałbym zapytać o praktyki w firmie, jak wygląda praca i płaca jako inżynier, studiuje aktualnie za granicą i po tym co przeczytałem nie jestem pewny co do stażu w polskiej firmie.
gość 2017-09-08 20:05
jak masz silną - psychę - to do roboty
Huh 2017-09-09 01:59
Jeśli studiujesz za granicą to szukaj praktyka tam. Polska to kraj w ktorym wszyscy wszystkich chca r.u.ch.a. C dlatego lepiej zacznij karierę w innym kraju a potem możesz negocjowac stawkę u nas. Nigdy odwrotnie.
1
Ksiądz 2017-09-09 02:22
Nie ma czegoś takiego jak doświadczenie na lakiernii. Tutaj każdy zaczyna od 0. Praca przy osobówkach a autobusach to inne swiaty.
Przuchodza ludzie z 10 letnim stażem a nie potrafią nic zrobić i co gorsze ich doswiadczenie kończy się na rozmowach o lakiernii bo robią gorzej od mojego kilkunasto letniego syna.
Wiekszosc dużo gada a mało robi. A potem my musimy się z takimi meczyc bo nauczyć ich nie idzie.
Tak więc jeśli jesteś pseudo lakiernikiem to odpuść sobie ok? A jeśli już chcesz to złóż CV to napewno zadzwonią bo biorą każdego (nikt nie chce przyjsc) oraz negocju j stawkę zeby dostać chociaż 3200 bo o podwyżkę potem się nie doprosisz...
Kierownik przez 10 lat nie dał jej nikomu nawet jakbys robił dobrze i za dziesieciu....
Będą ci mówić że premia min 20 proc że dostaniesz podwyżkę po 3/7 miesiącach i na stałe a tak naprawdę ich nie dostaniesz .
Kabiny wyglądają ja po bombardowaniu, nic nie dziala. Nie ciagna pyłu a filtry weymianiaja raz na rok.
Dziwię się sobie ze jeszcze pracuje w tej firmie ale trzymaly mnie tu chyba tylko nadgodziny i parę km do firmy teraz nadgodzin nie ma dużo więc poczekam do nowego rokuzeby zobaczyć ile podwyżki dadzą a potem szukam nowej pracy.
7
pracownik 2017-09-09 20:20
Gdzie ty pracujesz że masz podstawę 3600 takiej dla pracownika na produkcji nie ma, chyba że jesteś brygadzistą
1
Lakiernik 2017-09-10 14:59
Czyżby wypowiedział się o lakierni Pan Springer i jego fachowych synach szwagrach? No faktycznie oni robią najlepiej każdy kto przychodzi nic nie umie a oni żyją ta firma bo faktycznie poza nią nie dali by sobie rady!!!
6
gosc 2017-09-10 23:03
Jaki jest wizerunek "rodzinnej firmy" Solaris? Wchodząc na hale widzimy grupki ukraincow stojących przy automatach z kawa albo siedzących w autobusach i serfujących w internecie. Polski pracownik ma ograniczenia i limity nadgodzin bo takie "są" przepisy a ukraincy przychodzą i siedzą ile chcą. Ich prawo i przepisy KP nie obowiązują bo są zatrudnieni przez pośrednika i nie figurują w ewidencji Solarisa. Premi im tez nikt nie zabierze bo jej nie maja. Obsługują bez uprawnień i przeszkoleń suwnice, hyweny i podnośniki. Czy musi dojść do tragedii aby ktoś zareagował? Dlaczego polak idąc do pracy w polskiej "rodzinnej firmie" czuje się jak ekonomiczny emigrant
17
Piotrek 2017-09-10 23:16
Tak bardzo narzekacie na pracę w firmie i na zarobki. Może mi ktoś wytłumaczyć po co to robicie? Jeśli na rynku jest tyle pracy i firmy szukają pracowników może warto odejść i będzie spokój? Tak myślę?
2
Rafał 2017-09-11 08:02
To źle myślisz bo ta strona jest po to aby każdy mógł napisać swoją opinię o pracodawcy i nawet jeśli się zwolni to może się tutaj podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat firmy widocznie solaris to zły pracodawca mało płaci i zatrudniają teraz każdego nawet pijaków i bez żadnego wykształcenia
20
Rafał 2017-09-11 08:03
To źle myślisz bo ta strona jest po to aby każdy mógł napisać swoją opinię o pracodawcy i nawet jeśli się zwolni to może się tutaj podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat firmy widocznie solaris to zły pracodawca mało płaci i zatrudniają teraz każdego nawet pijaków i bez żadnego wykształcenia
3
Dawidek 2017-09-11 21:11
Jeżeli skończysz gimnazjum to idź na rozmowę do p.Pawlika i p. Rudnickiej oni ci wszystko wytłumaczą,tylko ich słowa to jedna wielka ściema.Niczego się tam nie nauczysz,a na koniec jak nie będziesz donosił na kolegów to i tak cię zwolnią.Trzeba co miesiąc płacić 50zł na dojazdy do Swarzędza na autobus,a potem i tak jedziesz na swój koszt na egzaminy i doszkalania.Tego ci nie powiedzą,moim zdaniem to okradanie ucznia i złodziejstwo.Pawlik myśli o sobie że jest nad człowiekiem wszystko wie najlepiej i pozjadał wszystkie rozumy.A na prawdę to mały złośliwy pozer który strachem chce wzbudzić do siebie szacunek.Jest bezczelny,arogancki,chamski i wiecznie niezadowolona mina.Tak więc jeżeli jesteś słaby psychicznie,dasz sobą pomiatać nie będziesz pyskował na wszystko się godził o nic się nie będziesz dopytywał bo tam nigdy nic nikt nie wie i będziesz kablował na kolegów to idealne miejsce dla ciebie,a jak przypadnie ci w szkole nauczycielka Białachowska to dopiero jest jazda.Ta kobieta uwielbia dawać jedynki ma chyba wtedy orgazm.Zresztą nie ma co się dziwić,stara panna na lekach psychotropowych z zeżartym mózgiem.W niczym ci nie pomoże,a jeszcze dokopie zrobi na złość albo zaniży ocenę.Tak więc chłopcze zastanów się dobrze bo możesz zmarnować sobie zdrowie,czas i życie idąc tam na praktyki.Lepiej idź do VW tam się czegoś nauczysz a potem dobrze zarobisz.Masz dużo czasu więc przemyśl to sobie wszystko.
34
Obrońca 2017-09-14 22:47
Najwięcej do powiedzenia mają ludzie , którzy wylecieli z firmy . Żeby poprawić sobie nastrój to piszą różne brednie oby tylko zemścić się. Nikt nie twierdzi, że Solaris Bus & Coach jest idealną firmą ale nie można przedstawiać firmy jako tej najgorszej!!!
7
Marek 2017-09-15 13:17
Tu się mylisz obrońco bo ja się sam zwolniłem z tego syfu i wystawiam solaris owi jak najgorsza ocenę brud smród latem z gorączki można paść a w zimie na hali mróz to najgorszy zakład w jakim pracowałem niskie wynagrodzenie brygadzista po podstawówce kierownicy bez wykształcenia chamstwo i kolesiostwo nawet Ukraina uciekła z tego cyrku teraz jest łapanka może się jakiś desperat złapie na obiad za 3 zł omijać ten zakład szerokim łukiem bo można sobie samemu zaszkodzić pracując tam a później leczyć nerwy
31
Marek 2017-09-15 13:17
Tu się mylisz obrońco bo ja się sam zwolniłem z tego syfu i wystawiam solaris owi jak najgorsza ocenę brud smród latem z gorączki można paść a w zimie na hali mróz to najgorszy zakład w jakim pracowałem niskie wynagrodzenie brygadzista po podstawówce kierownicy bez wykształcenia chamstwo i kolesiostwo nawet Ukraina uciekła z tego cyrku teraz jest łapanka może się jakiś desperat złapie na obiad za 3 zł omijać ten zakład szerokim łukiem bo można sobie samemu zaszkodzić pracując tam a później leczyć nerwy
17
Stoper 2017-09-18 22:03
Tak, sobie czytam i widzę, że te same argumenty padają na forach polskich firm jak Ursus, Solaris, PESA...
Ciekawe ile z tych opini pochodzi od tych samych ludzi, ile od obecnych pracowników, a ile od byłych pracowników, albo jeszcze innej konkurencji.
1
Były kołchoźnik 2017-09-18 23:16
Jak słusznie zauważyłeś, większość firm na których czele stoją Polacy działa w podobny sposób - słupki firmy w górę, kosztem słupków pracowników. Od trzech lat pracuję w amerykańskiej korporacji, do której odszedłem z Solarisa. Najważniejszą rzeczą, jakiej nauczyły mnie ostatnie trzy lata to nigdy więcej nie pracować dla Polaków. Argumentacja mojego stanowiska jest bardzo obszerna, więc nie będę się rozpisywał. Napiszę tylko, że jestem bardzo godnie wynagradzany i nikt nie stara się robić ze mnie idioty. Tyle wystarczy.
19
Nick 2017-09-19 21:46
pogratulowac sukcesu, ktorego nikt nigdy nie osiagnie w solarisie.. chyba ze ma ochraniacz na jezyk bo bedzie potrzebny przy lizaniu tylka
4
spawacz 2017-09-23 00:43
Kurde chciałem złożyć cv bo słyszałem że niby tu dobre siano a tu niema 3500 brutto jestem spawaczem w zakładzie produkcyjnym i mam 4600 brutto i jest mi mało
1
życzliwy 2017-09-23 10:20
w środzie na spawalni na dzień dobry dostaniesz max 3000zł brutto pracuj gdzie pracujesz tu stracisz zdrowie i nerwy
1
spawacz 2017-09-27 15:33
A jakieś dodatki premie nadgodziny?
Xxxz 2017-09-27 15:55
Nie ma żadnych dodatków i premi beznadziejna robota i bardzo gorąco
1
Oluś 2017-09-29 10:27
Fajna firma. Dobrze że jest gorąco to w zimę nie zmarznę!
5
Julek 2017-10-01 19:43
Sa wczasy pod gruszą około 1500, premia świateczna około 800 zł,premia za nie chorowanie okolo 800 zł na rok.
1
Julek emeryt 2017-10-01 19:45
Sa wczasy pod gruszą około 1500, premia świateczna około 800 zł,premia za nie chorowanie okolo 800 zł na rok.
1
ziomal 2017-10-02 00:30
Są w solarisie dla biurowych wczasy pod gruszą ? ile wynoszą brutto ?
Piotr 2017-10-02 10:56
Mam nadzieję, że dostanę się do firmy na stanowisko w logistyce. Coś się dowiem?
Raw 2017-10-03 11:33
Od razu widać, że jest Pan osobą "zainteresowaną" - wypowiedź stronnicza. Nieładnie. Czy firma Solaris naprawdę musi uciekać się do takich zagrań?! Żeby przez podstawionych ludzi łatać sobie reputację? ...ECH
20
Jskskssksk 2017-10-07 03:04
Media pisza ze rekordowy rok i zarobki Solarisa.
Walczmy o kasę dla nas . jest nas juz prawie 600 w związkach.
4
Ad 2017-10-08 11:10
zero szacunku dla ludzi i male zarobki, nadrabia sie nadgodzinami zeby miec wiecej niz 2500zl na tak duża firmę to śmiech
8
konstruktor 2017-10-08 13:26
Na ile brutto moze liczyc konstruktor w tej firmie ?
gość 2017-10-08 22:48
Czy jest ktoś w stanie wyjaśnić dziwne zjawisko na jednej z hal? Otóż jest kolejna wolna sobota (bez nadgodzin) bo podobno nie ma tyłów. Po niej niedziela i poniedziałek. godz. 4 rano przychodzi brygadzista dwóch Ukraińców i paru naszych wybrańców a reszcie się wmawia ze jest zakaz pracy od 4. Co takiego wydarzyło się w niedziele że zrobiły się takie tyły? Czy brygadzista ustawia te nadg. pod siebie? Oprócz włączenia kompa i serfowaniu w swoim telefonie nic więcej nie robi a o godz. 6 nawet nie wie gdzie stoją wagony. Foteli przy biurku ma chyba więcej niż kierownik w biurze. Ukraińcy to kolejni mistrzowie ściemy. Walą kilometrówkę z konserwacji na przesuwnie i z powrotem. Tu postoją tam posiedzą w miedzy czasie kilka przerw, kawki, bajerka i kasa za 10 godzin wpadnie. Widząc to kolesiostwo i układy oraz "szanowanie pracy" przez częste robienie przerw jedzenie na stanowisku pracy za szafą zabawę telefonem i kończenie "pracy" koło 13 stwierdziłem że nie warto się wyrabiać bo na zjawiska nadprzyrodzone nie mam wpływu.
11
Forest 2017-10-09 17:17
Kolego na to nie ma mocnych. Na Kórnickiej się takie cuda wyprawia że się o nich naukowcą nie sniło. Np. na nadgodziny zostają żeby tylko przy komputerach posiedziec i pogadac przez telefon z "NAJDROŻSZYM".
3
hub 2017-10-09 21:43
Ile można dostać na magazynie na start ? Wie może ktoś?
1
Panek 2017-10-10 11:58
Forum jest dla wszystkich chętnych , którzy mają coś do powiedzenia lub dowiedzenia sie o firmie! Sadze, że pracownicy chcą ustalić cenzurę na tym forum !!!
Kundelbury 2017-10-13 17:27
Nie narzekajcie tak albo zmiencie pracę wtedy się przekonacie że wcale źle nie macie. Ja chętnie bym wrócił do Środy na spawalnie a zwolnilem się jakiś czas temu do vw i wcale różowo nie jest
1
Tomek B. 2017-10-15 16:30
Kolego jesli byłeś dobrym pracownikiem to drzwi są otwarte. Napewno Cie przyjmą. Myślałeś pewnie że tak jak w Solarisie 3 godzinki i po robocie. Niestety niedługo to się też skończy.
Zonos 2017-10-15 20:59
@kundelbury, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. W VW skonczyla sie zabawa w ciuciubabke. Tam wydajniesza praca to i lepsza płaca. Niestety nie ma płacy jak w volkswagenie,a pogawedek jak w solarisie.
2
Pilny 2017-10-16 21:46
Solaris Bus & Coach to fajna firma nie ma co narzekać.
1
Romek 2017-10-19 17:23
Kolego zgadzam się z Tobą Solaris Bus & Coach to świetna firma mało jest takich. Jest tylko jeden szczegół który tą firme pogrąża ludzie począwszy od brygadzisty,lidera i coraz wyżej to jakieś nieporozumienie. Lecz cóż poradzić jak się takie fuchy dostało bo miało się znajomości.
1
Romek 2017-10-19 17:23
Kolego zgadzam się z Tobą Solaris Bus & Coach to świetna firma mało jest takich. Jest tylko jeden szczegół który tą firme pogrąża ludzie począwszy od brygadzisty,lidera i coraz wyżej to jakieś nieporozumienie. Lecz cóż poradzić jak się takie fuchy dostało bo miało się znajomości.
Panek 2017-10-20 15:44
Jak pracuje się w firmie Solaris Bus & Coach już jakiś czas to wiadomo jak jest. Oczywiste jest, że zawsze co,ś może być nie tak ale wszystko da się poprawić.
Zostaw swoją opinię o Solaris Bus & Coach S.A. - Bolechowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solaris Bus & Coach S.A.