brak logo

elektrobudowa

Eurajoki

Opinie o elektrobudowa

anonim 2011-01-15 21:17:23
Przed wykasowaniem,proszę o dostarczenie tej info do dyr.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o interwencje w czasie weekendów na kampach z polbau.Co się tutaj dzieje to trudno wytłumaczyć,picie ,wycie,darcie i tak przez całą noc.Oprócz tych pijaków i rozrabiaków mieszkają też i inni lokatorzy którzy są zaczepiani przez bandę chuliganów. Dobrze jakby ktoś się tym zainteresował,chyba że nie potraficie sobie z tym problemem poradzić.Ludzie Ci mieli nagany i nic sobie z tego nie robią.
Polbau 2011-02-03 17:08:21
Mieszkam na polbale i to co piszesz jest kompletnym klamstwem. Pije sie na polbale , pije sie na zielonych kampach i pije sie wszedzie a jakbys poszedl na zielone kampy w sobote to dopiero bys zobaczyl co sie tam dzieje a wystarczylo by zalozyc monitoring tam i juz by byl problem z glowy. a jezeli ci nie pasuje mieszkanie tutaj to sie poprostu wyprowadz. Jestes poprostu kolejnym sknera ktoremu szkoda na wodke lub pijesz sam w pokoju i zazdrosc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska ze nie ma z kim siasc i pogadac na weekendzie.
anonim 2011-02-04 17:59:31
wódka to jeden problem ale jest jeszcze jeden tzn.jak firma traktuje pracowników zwłaszcza z naboru czyt. z internetu .Średnia wieku pracowników to ok 50 lat i te stare dziady z elektrobudowy traktują ludzi z naboru delikatnie mówiąc zle siły do roboty już nie mają i wysługują się tzw. najemnikami. Jeżeli chodzi o samą firme to tragedia swoim ludziom płacą po ok. 13E na godz reszta max 9 a nawet 7E.Warunki mieszkalne oceniam na 3- dali internet i reszte mają w d ie trzy prysznice i kible na 40 ludzi bo tyle mieszka na kampie (czyt. świniarni) do lotniska jest 100km co dwa tygodnie"firma"daje autokar dla pracowników jadących na urlop a jeżeli ktoś jedzie w innym terminie musi radzić sobie sam .Kończąc ostrzegam jeżeli ktoś ma do wyboru inną firmę niech odpuści ELBIDE szkoda nerwów kasa marna a w biurze totalny chaos odsyłaja cie z pokoju do pokoju nikt nic nie wie .Elektrobudowa tylko na zdjęciu wygląda imponująco szczerze odradzam .
x 2011-02-05 14:27:39
handel wódką i to na wielką skale co drugi pokój ma wiecej na stanie wódy niż mnie jeden wiejski sklep a pijakom w to graj zróbcie coś z tym szanowna dyrekcjo
anonim 2011-03-21 21:19:01
napisz kolego coś więcej,bo mam tam dojechać i jestem w rozterce po przeczytaniu tego co jeszcze pozostało o energobudowie na mail:[usunięte przez moderatora]
pozdro spawacz
anonim 2011-04-22 20:48:17
cześć nie polecam zdecydowanie firma daleko od zachodnich standartów w sumie to jest przykre że firma z renomą w Polsce poza jej granicami jest na poziomie dna naprawdę wiem bo tu pracuję. Połowa kadry nie potrafi się komunikować w obcym języku nie mówiąc o średnim nadzorze który zachowuje się tak jak by wszyscy w otoczeniu mieli się nauczyć polskiego języka.Stary pracownik z elbudowy mimo dostanie dużo większą stawkę a TY dostaniesz dużo mniejszą i będziesz pracował na niego. warunki mieszkaniowe też są uzależnione od " pochodzenia" można mieszkać w domku jednorodzinym albo w lepszych kampach albo w dużo gorszych jak jesteś z zewnątrz to nie wierz w ni c co Ci obiecują w katowicach A przede wszystkim nie wierzcie że można tu przyjechać za niską stawkę bilety na samolot nie są tanie akurat w tedy gdy potrzebujesz są drogie stary pracownik elbudowy okazuje się głąbem a ty masz jakieś grosze i musisz to poukładać porażka zastanów się jak jesteś fachowcem żądaj dużej stawki bez stresu oni to głąby !!!!!!
anonim 2011-04-22 21:09:32
Nie wierzcie w nic co Wam powiedzą w Katowicach jeżeli chcecie na tym kontrakcie zarobić pieniążki to żądajcie jak największej stawki warunki mieszkaniowe to kicha w sumie to są najgorsze jakie daje firm która pracuje na budowie tej elektrowni pieniążki to 50 % tego co dostają inne firmy zdecydowanie nie polecam nie polecam a widziałem dużo. możecie mieć problem z każdą pierdołą która was dotyczy z tąd do lotniska jest ponad 100 km i nigdy nie wiadomo do dziś jak się dostać jak się do domu leci oczywiście nie dotyczy to klasy umysłowych oni są jak to w polsce lepsi
Obserwator 2011-04-29 19:23:01
Każdy normalny człowiek potrzebuje zresetować umysł w taki czy inny sposób , ludzie różnie zachowują się po alkoholu to fakt ale kim trzeba być żeby wypisywać takie bzdury w internecie na ludzi którzy pracują całymi dniami a w sobotę wódki chcą się napić i pogadać między sobą.
A tak w ogóle współczuje takim jak ty nie masz kolegów nie potrafisz się za klimatyzować czyli ty nie pasujesz do całości .powodzenia niereformowalny KOMUNISTO.pisz więcej HE HE
Apma 2011-06-23 06:36:32
jak chcesz się cwaniaczku "normalny człowieku" poskarżyć dyrekcji to przyjdź do biura i powiedz co cię boli, a nie skarżysz się na forum, którego dyrekcja i tak nie czyta bo pewnie nie masz jaj by przyjść osobiście i powiedzieć co ci się nie podoba.
Elcst 2011-11-01 22:09:24
Ludzie macie teraz wyobrażenie z jak głupimi typami tu musisz pracować Balkoniki i dziady zjazd do domu wtedy budowa ruszy z kopyta.
Te cymbały nie dość że nic nie potrafią zrobić są totalnie zacofani żywcem wyrwani z innej epok, to jeszcze głupio kablują i przeszkadzają innym
Stig 2011-11-05 01:33:17
Dobrze kolega określił konfidenci PRL to wszystko chamstwo [usunięte przez moderatora] dziś i Ojczyzna normalnie Binladen :P
LEX 2014-03-03 22:12:34
13. Ponadto ,Trybunał podkreśla, że ​​ważne jest, aby podjąć decyzję w tej sprawie toczy się przed nim tak szybko, jak to możliwe . Jeżeli stwierdzono, żeAmmattiliitto nie ma podstaw , ES będzie w stanie uwolnić gwarancję zapobiegawczych . Käräjäoikeus Satakunnan zauważa również, że rozważa obecnie dwie podobne procedury , w którejduża ilość należności zostały sprzedane konsorcjum .

14. W tym przypadku , jeśli sąd podkreślił znaczenie kwestii cesji wierzytelności do celów ich zbierania do procedury krajowej , nie ustalono dotąd , że charakter sprawa przed nim , niezależnie od tego, czy Ammattiliitto nie stoi w tym przypadku wymaga ich traktowania w krótkim czasie ze względu na fakt , że nie jest to nagły wypadek uzasadniając , że wniosek podlegać procedurze przyspieszonej na podstawie artykułu 105 ustęp 1 Regulaminu Trybunału .

15 W tym względzie należy zauważyć, że ze względu na obraźliwy charakter procedury przyspieszonej ,prejudycjalne odnoszące się do skutecznej ochrony sądowej, nie ma uzasadnienia , ponieważ takieleczenie w skrócie czas .

16 W odniesieniu do wygaśnięcia gwarancji bankowej , należy zauważyć , że orzecznictwo Trybunału , że sam odsetek osób , z pewnością uzasadnione , aby określić jak najszybciej zakres ich praw wynikają z prawa UE nie jest wystarczające do ustalenia istnienia wyjątkowych okoliczności w rozumieniu artykułu 105 ustęp 1 regulaminu (zob. postanowienie prezesa Trybunału 21 września 2009 , Fluxys , C-241/09 , pkt 11, 16 marca 2010 , Affatato , C-3/10 , pkt 13 , i 8 marca , 2012, P , C-6/12 , pkt 9 ) .

17 W odniesieniu do niepewności prawnej mającej wpływ , w oczekiwaniu na wyrok Trybunału , wszystkie podobne do tych, które doprowadziły do tych orzeczeń wstępnych działalności , należy przypomnieć , że zgodnie z utrwalonym orzecznictwem Trybunału liczba , nawet ważne osoby lub sytuacje prawne potencjalnie dotkniętych decyzją sądu dokonuje po wprowadzeniu się do Trybunału w trybie prejudycjalnym nie może jako taka , stanowić wyjątkowej okoliczności uzasadniające zastosowanie procedury przyspieszonej ( zob. podobnie wyrok w szczególności postanowień prezesa Trybunału z dnia 21 września 2006 r. , C-283/06 KÖGÁZ podsłuchu i C-312/06 , pkt 9 , 26 lutego 2010 Komisja / Rada , C-40/10 , pkt 12 ; Affatato , pkt 14 , z dnia 16 marca 2010, Vino , C-20/10 , pkt 11, 01 października 2010 , NS , C-411/10 , pkt 7 i 31 stycznia 2011 r., Micşa , C-573/10 , pkt 9 ) .

18 To samo powiązanego udziałów finansowych w tej sprawie , ważne, jak to może być , nie oznacza, że​​sprawa ma taki pilny argumentu (zob. postanowienie prezesa Trybunału z dnia 19 października 2009 r., Accor , C-310/09 , pkt 10 i przytoczone tam orzecznictwo ) .

19 W tych okolicznościachstosowanie Satakunnan gospodarstwa käräjäoikeus , że ta sprawa jest przedmiotem procedury przyspieszonej nie może zostać przyjęta .

Z tych względów ,Prezes postanawia Court :

Popyt Satakunnan käräjäoikeus ( Finlandia ) o tym, żesprawa C-396/13 podlega procedury przyspieszonej , o której mowa w art 105 § 1 regulaminu Sądu jest zabroniony.

Podpisy

* Język postępowania : fiński .
1
tobi208 2014-11-22 14:56:16
mam pytanie. staram się o pracę w elektrowni na stanowisku monter i zastanawiam się ile można rzeczywiście odłożyć pieniędzy żyjąc skromnie ale w granicach rozsądku. jak się tam pracuje i czy koledzy w pracy pomagają osobom początkującym. jakie warunki mieszkalne itd. proszę o szczerą opinie bo poważnie się zastanawiam nad współpracą z elektrobudową po tych wcześniejszych komentarzach. pozdrawiam :)
edgardo 2015-02-13 13:25:40
nie wydaje mi się, zeby monter u nich zarabiał jakoś mało,w końcu firma specjalizuje się w tej elektobudowi i tych sprawach, wiec mają już na to neijako monopol moim zdaniem.. no nie wiem co mogę o tym myśleć konkretnie jak sprawa wygląda itd.. jakbyście mieli jakieś przybliżone stawki to byłoby super.
były 2016-06-28 21:42:59
cane zgodnie z powszechnie obowiązujących fińskich układów zbiorowych dla sektora energii elektrycznej oraz dla obszaru pracy instalacji elektrycznej w sektorze technologii budowlanych. Zamiast wynagrodzenia wypłacane są według innego układu zbiorowego pracy (umowa zbiorowa między związków zawodowych i Federacji fińskich branż technologicznych). Jeśli ta umowa zbiorowa, która odnosi się do ESA ma znaczenia, co się ze związkami zawodowymi w zasadzie zgadza się, może to oznaczać, że żądania płacowe przedstawione w sądzie nie będzie udany. Warto zauważyć, że ESA poinformowała władze lokalne w roku 2011, który jest zgodnie z zasadami umowy zbiorowej roszczenia płacowe są oparte. To, o których mowa wyżej wymienionego układu zbiorowego dopiero rozpoczęła postępowanie w sądzie okręgowym.

Satakunta Sąd Okręgowy uznał, że musi poprosić o opinię fińskiego Sądu Pracy dotyczącej kwestii, które układ zbiorowy określa płace, które mają być wypłacane. Labourt Trybunał jest sądem, który specjalizuje się pytań dotyczących układów zbiorowych.

Postępowanie w Satakunta Sądzie Rejonowym czeka na opinię Trybunału Pracy. Możemy spodziewać się, że its zdanie tuż przed wakacjami (prawdopodobnie w czerwcu 2016 roku), a może po wakacjach (sierpień-wrzesień 2016).

Po opinii Sądu Pracy możemy oczekiwać, że postępowanie będzie kontynuowane w sądzie okręgowym przed końcem roku 2016. Niestety w tym momencie nie jest możliwe oszacowanie harmonogram dokładniej.

Postępowanie trwało przez długi czas. Dzieje się tak głównie z powodu postępowania w Trybunale Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Niestety postępowanie w sądzie okręgowym obecnie przedłużone z powodu wniosku o opinię Trybunału Pracy. Mamy nadzieję, że po opinii Sądu Pracy postępowanie będzie się rozwijać bez dalszej zwłoki.
Man 2016-07-08 22:37:38
Ogólnie znam dużo firm, są lepsze i są trochę gorsze, ale nie moge powiedzieć złego słowa o nich, z tego chociażby powodu, że mimo iż branża budowlana, to podchodzą do człowieka jako do człowieka, nie ma nad czym rozmyślać, zatrudniajcie się natychmiast
Zostaw swoją opinię o elektrobudowa - Eurajoki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie elektrobudowa