Budweld

Wrocław

Opinie o Budweld

Ariel 2014-07-10 21:54:55
Nie wiem o czym mówisz chyba chcesz kogoś oczernić. Pracowałem w Obornikach i porządniejszego gościa od Krzyśka Lacha nie znam. Gość jest cięty na pijaków - może i dobrze. Zajebiście żałuję, że dałem się namówić tumanom z Budweldu, że Lach nie płaci ZUS - płacił wszystko a później okazało się że BUDWELD nie płacił i niech wszyscy sprawdzają tych [usunięte przez administratora] z BUDWELD-u. Nie piszcie jako anonim ja się nie obawiam oszustów z BUDWELDU -u. Przestrzegam wszystkich przed [usunięte przez administratora] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bartek 2014-07-10 21:58:18
Chyba robisz sobie jaja - takich [usunięte przez administratora]. I nie dbają o pracowników pomimo wcześniejszych poleceń.
Przestrzegam !!!
miodek 2014-07-27 14:04:51
ja spawam..ty spawasz..my spawamy jeeeeee
janów 2014-09-16 14:44:08
miałem pracować ale wyszła wpadka przez firmę budweld w janowie .a resztę sami dopiszcie
aaa 2014-09-23 20:34:09
Tylko nieudacznicy i lenie bez przerwy narzekają bo robić się nie chce. Tu za pracę przynajmniej,10 zawsze się kasa zgadza. Umowy o pracę ma większość, ale niektórzy sami wola umowę zlecenie. Tak jak w większości polskich firm obecnie.
m.m. 2014-10-21 17:25:46
W firmie pracowałem 3miesiące, warunki pracy dobre, za mieszkanie potrącają 200zł, pobory wpłacane w terminie i w kwocie jaka została wypracowana tylko trzeba chcieć pracować...
kambr 2014-12-13 16:37:49
co do pracy tutaj to może znajdą się chętni których zainteresują obecnę oferty pracy z Budweldu. Mianowicie firma poszukuje obecnie osób na stanowiska: Lakiernik przemysłowy Operatorzy CNC Spawacz MAG 135/136 na które aplikować można do końca roku. A na spawacza nawet i do stycznia 2015. Także warto się nad tym zastanowić ;)
1
Jagoda konin 2015-02-09 10:03:35
firma wynajęła u mnie pokoje -umowa telefoniczna z nr tel ( usunięte przez administratora )po przenocowaniu nie uregulowali płatności za nocleg --UWAGA NA FIRMĘ ,,BUDWELD,,
Jagoda konin 2015-02-10 20:10:29
dziś otrzymałem na konto pieniądze od firmy= dziękuję bardzo za uregulowanie należności -myślę że to wina Pana który usunął swój numer (usunięte przez administratora) jest to numer osoby zamawiającej noclegi --Panie Prezesie sprawiedliwym by byloo aby ta osoba odczuła to kara finasową i proponuje zabranie premii łacznie do zwolnienia --osoba ta jest nie odpowiedzialna i winna za to ponieśc konsekwencje --zapraszam wszystkich pracowników do podjecia pracy natomiast w przypadku problemów słuze pomoca mój nr tel (usunięte przez administratora)
króliczek koszyczek 2015-02-18 14:22:15
wynagrodzenia sa zawsze terminowo
slay 2015-02-20 21:19:22
tylko jakie te wynagrodzenia?mógłby ktoś napisać z pracujących lub byłych pracujących
Miodek 2015-02-21 10:03:16
Nieodpowiedzialna pisze sie razem
Budweld 2015-02-22 22:34:07
W imieniu firmy Budweld zapraszamy do kontaktu, wtedy wyjaśnimy wszystkie Pana wątpliwości.
W historii firmy nie zdarzyło się, aby wynagrodzenia były zapłacone nieterminowo.
Aby aplikować do nas do pracy prosimy o telefon lub przesłanie aplikacji drogą mailową (adresy znajdują się w naszych ogłoszeniach, na stronie internetowej i profilu na FB).
W przypadku aplikacji na stanowiska związane ze spawaniem prosimy od razu dołączyć certyfikaty spawalnicze. Warto załączyć także certyfikaty, które wygasły a zawierają inne uprawnienia niż aktualnie posiadane przez Kandydata. Pomaga nam to lepiej ocenić Kandydata i jego kwalifikacje w odniesieniu do realizowanych przez firmę projektów. Jednym z elementów procesu rekrutacji są próbki spawalnicze oraz (lub) rozmowa z potencjalnym bezpośrednim przełożonym. W przypadku próbek informujemy jakie są wymagania, czasami zdarza się, że spawalnik może odstąpić od rutynowych testów, ale niestety to już nie leży w naszej gestii. Staramy się precyzyjnie określać wymagania. Przykładowo jeżeli wymagana jest dobra lub bardzo dobra znajomość rysunku technicznego jest to weryfikowane. Testy praktyczne dotyczą także często lakierników lub piaskarzy. W trakcie rozmów telefonicznych lub wstępnych spotkań z Kandydatami określamy jakie główne aspekty będą poruszane podczas finalnej rozmowy. Z reguły wyniki procesu rekrutacji dostępne są od razu lub w przeciągu krótkiego okresu czasu (czasem nie jest to od nas zależne a od naszego Klienta).

W razie pytań zapraszam do kontaktu z nami.

pozdrawiamy serdecznie

Budweld
X 2015-03-05 08:27:50
Panowie po co te opinie ,komentarze -logika jest jedna skoro w firmie jest ponad 250 osob jak ktos nie otrzymalby wynagrodzenia to wiecie co by sie tu dzialo? Tak naprawde to opinie sa wyrazane w momencie jak sa drobne niesnaski albo niedogadane sprawy pomiedzy stronami a zarabia tylko firma ktora ma placone za reklamy .Wystarczy 10 tego spytac sie czy sa juz wyplaty dokonane i wszystko jest jasne jak slonce
Budweld 2015-03-05 09:49:44
Witam,

nasze ogłoszenia znajdują się na rożnych portalach związanych z pracą. Zachęcamy do polubienia naszego profilu na facebooku - www.facebook.com/budweld, gdzie najszybciej pojawiają się oferty. Dobrym źródłem informacji jest także nasza strona internetowa www.budweld.com
W oby tych miejscach znajdzie Pan także numer kontaktowy do nas, gdzie może Pan uzyskać dokładniejsze informacje o ofertach, warunkach i wymaganiach. W imieniu firmy Budweld zapraszam Pana oraz inne osoby zainteresowane pracą do kontaktu z nami.

Co do terminowości wypłaty wynagrodzeń, ponieważ ten wątek pojawia się także w dyskusji. W swojej wieloletniej historii firma nigdy nie spóźniła się z wypłatą wynagrodzeń. Wyznajemy zasadę, że uczciwa praca = terminowa, uczciwa wypłata. Patrząc z innej strony najlepiej na początku pracy zapytać się innych pracowników naszej firmy, jak wygląda sytuacja. Z pewnością taka opinia będzie najbardziej miarodajna.

Jeszcze raz wszystkie osoby mające wątpliwości zachęcamy do kontaktu z nami.

pozdrawiamy wszystkich piszących na tym forum.

Zespół Budweld Sp z o.o.
am 2015-03-17 23:14:12
Witam, może mi ktoś powiedzieć jak to wygląda jak się pracuje w budweldzie przez pośrednika? Bo słyszałem że stawka duża ale umowę dają na minimalną krajową a resztę "w kopertę"
patryk 2015-03-18 06:46:20
co ty w ogóle gadasz? ja również pracowałem dla budweldu przez lacha. lach pierwszą umowę dał na 1600zł, drugą i trzecią zleconą na 800zł a pozostałe na 400zł. chcecie to podajcie mi maila i podeślę wam scan umowy. dzięki mnie i kilku innym ludziom doszło do przełomowego wyp*erdolenia lacha z ruukki oborniki i przejął nas budweld który dał umowy na 2000zł przy stawce 17-20zł na godzinę w zależności kto co umiał. patrykmajer1@wp.pl
Gall 2015-04-02 17:10:02
Jaką stawkę może otrzymać monter konstrukcji stalowych z dużym doşwiadczeniem umiejętnością obsługi palnika,wypalania elektropowietrznego,operowania suwnicą,wózkiem jezdniowym,spawaniania mag,wszystkie umiejętności nabyte i poparte udokumentowanym doświadczeniem,będący w trakcie zdobywania doświadczenia w spawaniu met. Tig ?
Budweld 2015-04-28 11:10:49
Witam,

mamy dla Pana i nie tylko (zapraszamy wszytskich zainteresowanych) ciekawą ofertę pracy w Rudzie Śląskiej zapraszamy do kontaktu. Numer telefonu znajdzie Pan na naszej stronie internetowej lub profilu na FB www.facebook.com/budweld

pozdrawiamy wszystkich użytkowników forum

Zespół Budweld
On 2015-05-06 13:42:22
Chamstwo i Klamstwo.mialem okazje zapoznac sie z zaklamana oferta pracy,przez telefon Pan opisuje pifknie ,ladnie.5 dni w tygodniu,dodatkowe sobotyjak chce,stawka nie najgorsza,czasem nocki.a na rozmowie twarz w twarz okazuje sie ze to jakisoboz pracy,6 dni w tygodniu,tydzien w tydzien,koncze 2 zmiane w sobote,w ndz ide na nocke,tak 6 dni,norma tygodniowa 48 godz :-/ zaklamana stawka,i chamstwo ze strony kierownictwa.a dowiedzialem sietego nie od kierownika jak jest,bo mowil inaczej niz wrzeczywistosci jest,a od pracownika.kpiny jakies ,umowe na najnizszb krajowa,reszta w kopercie pod stolem.
anonim 2015-05-07 23:45:27
Gościu jak jest robota to się robi soboty, ale nikt Cię kuźwa nie zmusi do przyjścia w weekend. Normy żadnej nie ma. Słuchaj się ludzi... Ja mam pracę na 3 zmiany i mamy system normalny 3 zmianę zaczynamy w poniedziałki. Jak trafiłeś na dzia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy tak sobie wymyślili to do kogo pretensje? Brygadziści z kierownikiem ustalają zmiany i kiedy zaczynają... Normalni ludzie robią system 3 2 1 zmiana.
mario 2015-09-12 20:22:19
Hej czytam opinie o firmie i ciarki mnie nie przeszły czyli jest oki ,mam pytanie czy byłktoś w słowacji z tej firmy jako spawacz bo mam zamiar podjąć prace w tej firmie proszę o iformacje zwrotne.
2
darek 2015-12-11 11:09:36
Pierwsza sprawa-do glownego szefa firmy nikt nie ma,nie miał i nie będzie miał namiarow,oferuja prace jak najbardziej,wyjazd był w niedziele zerwałem się już w sobote żeby dotrzeć do katowic skad mnie w nocy odebrali,obiecane było ze od poniedziałku testy i już rozpoczęcie pracy....okazuje się ze Pan nie dogadal się z czeska firma bo o dziwo dowiedział się o wewnętrznych kursach BHP dopiero po przyjeździe na miejscu,poza tym zostaliśmy na lodzie już w pierwszy dzień ,niedopuszczeni do kursu z braku znajomości jezyka czeskiego....ok....wioza nas na hotel dzień ,noc w trasie i na hotelu około 18;00 docieramy...Pan obiecywal przed wyjazdem ze w hotelu wszystko jest,lodowka,talerze,sztucce,....weszliśmy na dosłowny 'KWADRAT'ani internetu,ani tv,tylko lozka dzięki BOGU....siedzimy dzień,proby pozytywnie zaliczone ale pracy nie można podjąć bo BHP,musimy czekac az Pan szanowny przetłumaczy z czeskiego na polski ...zastal nasczwartek idzie piątek okazuje się ze caly tydzień w plecy i nieplatcony...Szanowny Panie Prezesie z Budweldu,mialem obiecana prace od poniedziałku,stawilem się 8 godzin wcześniej zebym zdazyl jadac z centrum polski,zaplacilem z własnej kieszeni za podróż (co miał mi zwrocic jak mowil Panski giermek)a teraz nawet nie myśli odpisac na sms...Pozwole sobie nadmienić ze wysylajac przedstawiciela firmy za granice przynajmniej powinien wladac jezykiem angielskim,a tu....smiechu warte nawet biernie po czesku nie ptrafil....pozal się BOZE,jezeli czlwieku masz honor,jaja i glowe na karku proszę Cie tylko o zwrot za bilety nie licze straconego czasu.....
3
darek 2015-12-16 21:41:13
Nawiazujac do prośby o zwrot biletow ,nawet już na sms nie odpisuje,zenujace,400 zl dla budweld to suma duza,jezeli spotkam dziesiątego zainteresowanego praca w budweld-odradze.....
2
Maro 2015-12-27 23:06:26
A słyszeliście jak pobili spawacza w pażdzierniku który pracował na Słowacji w dodatku sam im spawaczy próbował załatwiać,chłopak wylądował na stole operacyjnym,leczy sie juz prawie 3 miesiące ma uszkodzony nerw twarzowy,pęknietą czaszke,złamaną szczęke a pobil go jakiś słowak którego podobno nawet nie dotknąl w hotelu w którym ulokował go Budweld.Chłopak został bez środków do życia,pracy itd.Ciekawe czy Budweld mu pomaga, jak juz mowa o tej firmie bo mialem kiedys podobna sytuacje i Mostostal w ktorym pracowałem zachował sie naprawde ok.
Maro 2016-01-08 19:32:24
BUDWELD się wypiąl na tego pobitego spawacza który dla nich pracowal,wiem to ze sprawdzonych żrodeł,nawet umowy mu nie przedłuzyli bo tak szef BUDWELDU pewnie oszczędza a ktos juz nawet tego marnego zasilku chorobowego nie dostanie zeby sie wyleczyć.
Erick 2016-01-08 19:35:21
Dzis jest 8-go wiec wyplaty powinny byc bo 10-ty jest w niedziele a ich nie ma czy ktos jeszcze nie dostał???P.s Szkoda tego pobitego spawacza,BUDWELD schodzi na psy...
xxx 2016-01-23 12:17:47
zanim zdecydujesz się podjąć prace w tej firmie,zastanow się tysiąc razy,przemysl,i znajdz inna firme a będziesz z siebie zadowolony...
Tomek 2016-02-25 10:23:18
Płacą ok ale pod stołem na umowie tylko minimalna krajowa, wiec jak kto lubi.
1
Xxy 2016-02-26 19:47:54
Dobrze ze można namierzyć ludzi ,którzy psują opinie Budweldowi .Prezes lubi sprawy cywilne o odszkodowania bardzo ,wcześniej czy pózniej wróci do tych pijaczkow
Atanazior 2016-05-23 22:54:13
Przerobilem z nimi rok prawie wszystko na Słowacji , powiem tak nie pchajcie się z nim za granicę , robota nie pewną nie wiadomo na ile , stawki takie sobie a i zawsze jest problem z godzinami zawsze brakuje (no ale jak Kuba rozlicza to się nie dziwie) za to praca w Polsce z nim bardzo polecam Szef ogólnie bardzo spoko no i tu kasa się zawsze zgadza ale rozlicza ktoś inny . Mimo wszystko kasa jest zawsze wyplacaja tylko umowy zlecenie na minimum . Pozdrawiam wytrwałych .
Atanazior 2016-05-23 22:54:43
Przerobilem z nimi rok prawie wszystko na Słowacji , powiem tak nie pchajcie się z nim za granicę , robota nie pewną nie wiadomo na ile , stawki takie sobie a i zawsze jest problem z godzinami zawsze brakuje (no ale jak Kuba rozlicza to się nie dziwie) za to praca w Polsce z nim bardzo polecam Szef ogólnie bardzo spoko no i tu kasa się zawsze zgadza ale rozlicza ktoś inny . Mimo wszystko kasa jest zawsze wyplacaja tylko umowy zlecenie na minimum . Pozdrawiam wytrwałych .
mr.T 2016-06-14 17:54:48
Właśnie zrezygnowałem z pracy na Słowacji jako operator prasy krawędziowej....
Mam obawy po tym co przeczytałem,nie wiem czy mam żałować ale z gruntu powinienem sam zobaczyć jak jest,mieszane odczucie.
Trochę też za szybko ten wyjazd,rapte
mr.T 2016-06-14 18:06:54
raptem dwa dni na zastanowienie,z zaliką po tygodniu też nie konkretnie sprecyzowane czy jest,warunki bytowe nie wiadomo jakie,cicho ciemno.
Krawedziarki to fajna robota,bez stresu itp. trzepiesz detale w tysiącach sztuk,monotonna ale spokojna.....trochę szkoda ale w ciemno nie jadę.
Pozdro dla forumowiczów.
Pracownik 2016-06-14 20:33:51
Bardzo fajna praca na Słowacji mili ludzie na zakładzie wysokie zarobki wszystko na umówie Słowackiej zaliczki na początku brałem ale po miesiącu już ja pozycZalem kolegom pieniądze .sto razy lepiej jak w Niemczech gdzie Polak Polaka wygryza I jeszcze blisko do domu
Pracownik 2016-06-16 08:09:57
Zobacz sam kto pisze opinie złe albo ten co wyleciał za picie albo nieradzil sobie albo wogole nie podjął pracy .niektorzy wdawali się w bójki bo za dużo zaliczek dostawali
pracownik 2016-08-23 13:50:34
Firma niekompetentna, oszukują - zdecydowanie nie polecam współpracy.
WOJTAS 2016-08-29 12:23:21
JEST WYJAZD NA MOST DO NORWEGII , DZWONIŁEM DO GOŚCIA Z BUDWELD Z 15 RAZY POD nr, tel.( usunięte przez administratora ) jest tak zaganiany , że nie wiem czy wie jak się zazywa , PRZERASTA JEGO TAKA PRACA , ŻADNYCH KONKRETÓW NIE MÓWI , WIĘC MAM JEGO I JEGO FIRMĘ GDZIEŚ , ZNALAZŁEM DOBRĄ OFERTĘ I JADĘ JAKO MONTER DO SZWOCJI 14 EURO + OBIAD W PRACY
mr.T 2016-09-06 11:22:13
No jest przed wypłatą,teraz wszystko zależy od firmy co tu napiszę,mam jedna wadę jak piszę to bardzo dużo.
mr.T 2016-09-08 20:57:46
No racja! jak Polska demokracja,warunki jak rachunki wiecznie szmalu brak,ten post to przedsmak .......okaże się jutro ,kto na zime będzie miał wyleniałe futro!
Mr rolling stones 2016-09-09 11:53:00
Co Ty chłopie straszysz ? Budweld nie kasuje opinii jak inne portale pracuje u nich 300 osób Niemcy Norwegia Czechy i inne kraje jak sie nie podoba to zwalniaj sie bo coraz mniej pracy w Polsce
Małrycy 2016-09-09 16:59:27
uwaga na tą firme ; okłamują co do pracy na Słowacji , niby wszystko jest a ludzie sami muszą sobie załatwiać wszystko . Mają byc zaliczki do pierwszej wypłaty a ludzie chodzą do pracy głodni (po prostu masz zapier....ć i kase bić pracodawcy ) , kłamstwo co do godzin , są normy np. przepracujesz 100 godz a dostaniesz pismo że wyrobiłeś norme 75% to zabierają Tobie 25 godz , nie słuchajcie jaki ty mius jest . Byłem , wwidziałem i spierdo....m .
Jest nas wielu 2016-09-09 17:08:05
Uwaga uwaga,zbieram ludzi do pozwu na Budweld wystarczy pare osób którym lewacka firma jest winna kasę.
Czasowy email podam jutro,proszę zgłaszać nieprawości finansowe oraz moralne.
Mamy złotego radcę i mocne plecy organizacji.
Arczi 2016-09-09 17:30:48
Budweld wywala w bambusa po całości,tnie godziny jak trzeba i dość sporo,stawki nie zrozumiałe raz tyle innym razem tyle i lipa. Swoje koszta odlicza tnąc godziny zapewne za ubrania i zakwaterowanie.
Umowy jakieś dziwne na kolanie pisane z minimalna stawką.Raczej omijać szerokim łukiem tego pośrednika.
AH 2016-09-09 18:02:34
Jestem prezesem firmy proszę o informacje komu firma jest winna kasę bo do dzisiaj i 10 lat wcześniej nie zdążyło sie zeby wypłata była po terminie .Jezeli robi pan specjalnie antyreklamę to gwarantuje ze zapłaci pan wysokie odszkodowanie .Do Gowork już prawnik przygotował pismo o ujawnienie skąd została opinia przesłana pozdrawiam serdecznie
Klosterfrau 2016-09-09 19:40:18
Budweld
Pan Jakub bajkopisarz,gdybyśmy żyli w średniowieczu został by bajarzem i posądzony o heretyzm,spalili by go na stosie za bzdury jakie opowiada.
Koleś nie słowny ,obiecuje gruszki na wierzbie,przy tym koloryzuje i gestykuluje jak egzorcysta,aż się przestraszyłem bo wygląda jak ciapaty, zachowanie wskazywało że pod koszula ma pas szahida,ale faulstart.....upiekło się,no ale to że łapki lepące ma Budweld,na zarobione i zle rozliczone to już preludium i tradycja,szkoda że nie robia obrządków bo była by okazja od uniesień i przynajmniej personel skozystał by z Free Foods and Drink.
Ja myślę że jak tak z 10ciu sobie Budweld tryknie to na 10 w pracowniczym slumsie już gratisówka jest,a to że paroby piszą to Budweld ma w jamie.
Nikt z przyjemności nie pisze i nikt tego złośliwie nie robi,Budweld kase jest winny,za nie zapłacone godziny.
Do szefa info,proszę o wyrozumiałość i to że jakiś szacun nie pękł jeszcze w stosunkach pracownik-Budweld.
Na marginesie relacje z gry mogę pisać nawet co tydzień,a to dużo tutaj w skali roku,jak mawiał dziadek Adi,kłamstwo 100 razy powiedziane staje sie prawdą.
Ornitolog...podgladam ptaki 2016-09-09 19:51:57

Zatrudnienia jest jak w brud,jak ktoś obrotny to co miesiac może zmieniać ,no tak jak ja naprzykład.
Za to firme Budweld och nie polecam .Tak tak jakiś dziobak siedzi i dziobie superaty na temat Budweldu i pisze dialogi wyssane z palca,chmm ale nie z wsazującego i nie środkowego też nie średniego i małego więc jakiego,tak z Jakuba i tu mamy winowajcę jak ktoś nie zajażył.
Lucek 2016-09-09 21:20:38
Nie pamiętam aby chociaż raz kasa się zgadzała,naj mniej 300 w plecy bo jakieś normy
Krzych 2016-09-09 21:25:04
Lucek ma rację,z kolegą mieliśmy taki sam repertuar godzin a mnie objeb...li na 10 godzin,każdy sie wypina fonów nie odbiera,mają w kupie wszystkich w D...ie.
Poldi 2016-10-19 19:32:32
Jak z pracą na Słowacji w magu akord wielki? I jakie są kwatery po ilu dzieki
Zostaw swoją opinię o Budweld - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Budweld