brak logo

Cinkciarz.pl Sp. z o.o.

Zielona Góra

Opinie o Cinkciarz.pl Sp. z o.o.

Adam 2014-04-14 20:18
hej jak pracuje się w firmie Cinkciarz.pl? Czy możecie napisać coś więcej na temat warunków pracy jakie tam panują.
Grzegorz 2014-06-11 01:17
Firma chaos dobra dla ludzi wypalonych zawodowo i bez ambicji
23
Grzyb 2014-06-16 13:26
Nie polecam za duzy chaos jak na moj gust i niskie zarobki
9
Marek 2014-06-24 15:14
Co masz na myśli pisząc chaos?
1
programista 2014-08-23 18:39
Pracuję tam od kilku miesięcy i bardzo sobie chwalę. Zarobki niezłe (pewnie to kwestia negocjacji i doświadczenia). Atmosfera bardzo dobra. Relacje management-pracownicy bardzo dobra. W poprzedniej mojej firmie takie relacje były nie do pomyślenia. Ktoś w opiniach wspomniał o chaosie - wg mnie firma ma bardzo dobrze sprecyzowane plany na przyszłość. Pracy dużo - w planach fajne projekty. Cały czas poszukują ludzi. Uważam że ta firma to taka "wschodząca gwiazda it" na rynku zielonogórskich firm informatycznych. W przyszłym roku będzie wyremontowana nowa siedziba więc warunki lokalowe będą super.
2
antyfrajer 2014-11-09 16:03
No rzeczywiście "zarobki niezłe" i "fajne projekty" skoro ciągle poszukują
frajerów na programistów za psie pieniądze.
14
msduck 2014-12-22 09:30
Na jakie warunki finansowe może liczyć tam programista aplikacji mobilnych?
brix 2014-12-30 17:47
1700 - 2000 brutto
2
Romek 2015-01-03 10:22
Euro oczywiście
brix 2015-01-03 15:26
Sreuro a nie Euro
Romek 2015-01-03 16:58
@brix - Nie wiem czy pracowałeś w tej firmie czy nie. Czy ze złośliwości wypisujesz głupstwa? Ja pracuję tam jako programista i uwierz mi że zarobki jak na Zieloną Górę są niezłe. Nie wiem czego oczekujesz ale w Cinkciarzu zarabia się mniej więcej tyle ile w innych (znaczących) zielonogórskich firmach.
brix 2015-01-04 14:50
Zgadzam się . W "znaczących" firmach zielonogórskich zarabia się więcej
niż w innych czyli też psie pieniądze i dlatego większość ucieka do Wrocławia , Poznania itd.
PS Gdyby dobrze zarabiali w tej firmie to by nie ogłaszali się w internecie co 2-3 dni przez pół roku , ze potrzebują programisty o tych samych umiejętnościach.
A ty kolego wypisujesz , że w Cinkciarzu zarabia się 8000 - 9000 tys. Tyle kolego dostaniesz owszem ale w ...... Warszawie i to pod warunkiem ,że masz jakieś istotne doświadczenie w programowaniu
2
msduck 2015-01-04 14:53
Romek, jak wygląda rekrutacja? Czego można spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak przebiegała np. Twoja?
1
Romek 2015-01-05 18:03
Co do rekrutacji to masz ogólną rozmowę z "szefostwem" - ustalacie wstępnie warunki co i jak. Jak się dogadacie to jest rozmowa techniczna z człowiekiem od danej technologii. Po rozmowie technicznej i konsultacji jej wyników z przełożonymi decyduje się czy przyjąć osobę czy nie.
A co do ogłoszeń o pracę, które wiszą miesiącami - obecnie zespół jest mocno rozbudowywany. Drugi aspekt jest taki, że wielu kandydatów, mimo że w CV napisali że mają "duże" doświadczenie, robili "różne" rzeczy to okazuje się że słabo z wiedzą i doświadczeniem.
1
brix 2015-01-05 18:32
A ile płacą bo w 2000 euro to nawet ksiądz nie uwierzy.
2
Romek 2015-01-06 10:09
Zarobki to kwestia dogadania - zależy przede wszystkim od doświadczenia. Ale jak na ZG to całkiem nieźle.
brix 2015-01-06 17:50
Nieźle ? To konkretnie (brutto) ile jeśli ktoś jest doświadczony bo
ktoś kto wie niewiele zgodnie z tym co napisałeś nie jest tam zatrudniany.
1
stal 2015-01-09 11:01
No tak . Jak ktoś zapyta wreszcie o konkretną płacę to
w odpowiedzi dostaje milczenie. Ha ! Ha ! Ha !
1
msduck 2015-01-11 16:37
Romek, mógłbyś przybliżyć trochę jak wygląda ta rozmowa z człowiekiem od danej technologii?
Ile ona trwa? Dają jakieś zadania? Jakiś kod do napisania? Pytania są raczej ogólnie o technologię czy można się spodziewać np. pytań o zarządzanie pamięcią i szczegóły języka?
Romek 2015-01-16 22:02
Rozmowa raczej konkretna z technologii, w której pracowałeś - żadnych podchwytliwych szczegółów.
Co do brutto nie nie "cisza" tylko po prostu nie zaglądałem tu od jakiegoś czasu. W umowie jest klauzula o tajności zarobków więc nie mogę napisać ile ja mam ale jak masz doświadczenie to zarobki (nawet w takiej ZG) poniżej 6k brutto to uważam za policzek ;-)
1
krisss 2015-04-17 00:00
W IT zatrudniają zdolnych studenciaków lub osoby z doświadczeniem i potwierdzonym umiejętnościami. Są stanowiska cały czas nieobsadzone bo po prostu nie ma kandydatów. Rotacja jest jak w innych firmach. Nie ma tak, że to kołchoz i ludzie odchodzą po miesiącu czy dwóch (choć zawsze się znajdą tacy co nigdzie nie zagrzeją miejsca). Selekcja na starcie jest ostra. Kumpel się nie dostał, choć ma wieloletnie doświadczenie ale przyłapali go na kłamstwie (przypisywał sobie czyjeś zasługi w konkretnym projekcie w innej firmie w ZG). I tu uwaga - oni mają ludzi z Maxa, ADB i po kilku z wszystkich innych firm, więc zanim wezmą człowieka na rozmowę to go sprawdzają u tych już zatrudnionych. Dodatkowo, pamiętajcie, że praktycznie wszyscy studiowali na UZ i też już wśród ludzi z danego rocznika ma się opinie. Jak się było w robocie lub na studiach leniem i pasożytem lub się przelatywało przez to i tamto byle jak, to też wiadomo o tym. Każdy z programistów w ZG jest w stanie zaopiniować przynajmniej kilkudziesięciu innych programistów. Nie ma co ściemniać bo ZG jest małe i każdy smród idzie za człowiekiem. A cinkciarz to sprawdza. Jak idziesz na rozmowę, to sprawdź czy wśród znajomych masz kogoś kto tam pracuje lub pracował - oni nie zatrudniają po znajomości ale generalnie pracownicy wstawiają się za swoimi kumplami (za których mogą ręczyć) i to ułatwia. A co do formy zatrudnienia to standardem jest umowa o pracę (każdy kogo znam a tam pracuje ma taką) - to chyba chodzi o to bezpieczeństwo danych firmy czy klientów (w końcu to kantor i obraca pieniędzmi a przy umowach cywilnych nie ma takiej odpowiedzialności). O kasie można powiedzieć tyle, że się dostaje ile się chce. Jak masz świetne umiejętności, to Ci zapłacą żądaną stawkę. Przykład chcesz 5000 netto - oni widzą (po rozmowie, sprawdzeniu próbek, uzyskaniu o Tobie opinii), że nie jesteś wart 2000 netto, to Cię w ogóle nie zatrudnią. Ale jeżeli chcesz 5000 netto, oceniają, że jesteś tyle wart i na tyle wyceniają Twoją przyszłą pracę to tyle dostaniesz. Oczywiście są stanowiska niżej płatne (juniorzy) i wysoko płatne (managerowie) i takie pośrodku (zwykli programiści bez inicjatywy). I żeby nie było, że piszę bzdury - czymś muszą kusić ludzi z innych firm by do nich przechodzili. Jakby płacili mniej, to by wszyscy siedzieli w tych firmach z których odeszli ;)
1
fredek 2015-05-31 19:31
"I żeby nie było, że piszę bzdury - czymś muszą kusić ludzi z innych firm by do nich przechodzili. Jakby płacili mniej, to by wszyscy siedzieli w tych firmach z których odeszli ;) "

Skoro niby płacą więcej niż w innych firmach to dlaczego stale zamieszczają oferty na stanowisko programisty (przez okrągły rok albo nawet i dłużej )?
1
Kamilus 2015-07-12 12:17
Nie pracowałam, ale korzystałam z usług. I przerzuciłam się na https://ekantor.pl/ :) W tej chwili jestem znacznie bardziej zadowolony!
5
lonk 2015-07-16 13:23
@fredek To jest rekrutacja ciągła. Oni nie szukają programisty, ale programistów (kilku - kilkunastu - kilkudziesięciu zależy od projektu), cały czas mają wolne wakaty, podejrzewam, że nie będzie takiego momentu, że nie będą mieć wolnych stanowisk i nie będą się ogłaszać. Ogłosznie cały czas wisi i jak się zgłosi ktoś ciekawy, to zostaje zatrudniony i uzupełnia jakiś team. Jak się nikt ciekawy nie zgłosi, to czekają dalej










zainteresowana 2016-09-16 10:39
A ktoś z pracowników może powiedzieć coś o atmosferze w pracy? Można normalnie pogadać czy raczej takie korporacyjne podejście typu "przyjdź, pracuj non stop i do domu"? Czy szefowie, kierownicy są "ludzcy"?
HarryT 2016-10-15 02:24
Adrian, coś ci nie poszło z tą szeptanką :-) raz piszesz, że jesteś nią na końcu wyrażasz się jako facet. Słabaaaaaa reklama ;)
1
ania 2016-10-15 08:07
Patrząc na to @zainteresowana, że w każdym ogłoszeniu gwarantują umowę o pracę, darmowe lekcje z native speakerem, dzień owoców (!), jakieś dostępy do biblioteki a do tego pomoc w przeprowadzce jeśli nie jesteś z Zielonej Góry to raczej muszą być ludzcy. Nie to, że jakoś reklamuje te stanowiska sama jestem zdziwiona ilością benefitów. Mam nadzieje, że ma to pokrycie w rzeczywistości
2
shogun 2017-02-02 23:27
Firma ok, całkiem dobre zarobki i różne dodatki. Ciekawe zadania i możliwości rozwoju dla chcących zrobić coś więcej. Wiele rzeczy i projektów naprawdę innowacyjnych i trudno takie znaleźć w innych firmach.
Zaaghoo 2017-02-04 15:32
Słyszałem, że otworzyli duża rekrutację bo wypuszczają nowa markę na rynek i potrzebują ludzi do nowych projektów. Rekrutuja programistów, grafików i handlowców, ponoć na dobrych warunkach. Potwierdzi ktoś? Ciekawe tylko czy to prawda, że można liczyć na darmowe wejściówki skoro są wszechsponsorem ;-)
Optymista 2017-02-07 20:06
Firma rozwojowa, z perspektywami to się chce pracować!! Fajna atmosfera , kasa na czas cóż więcej można chcieć? Mam nadzieję, że się dostanę bo już złożyłem swoje CV. Zazdroszczę ludziom, którzy tu pracują.
jarek 2017-02-19 16:04
Znajomi ciągle mnie pytają jak się pracuje wiec napisze i tu. To moja trzecia firma i nigdzie nie było lepiej. Sprzęt ok, warunki ok, w pracy dużo znajomych ze studiów albo innych miejsc. Pracy dużo ale wszystko jest poukładane. Poza tym owoce, bilety na mecze i wspólne wyjścia w miasto. Firma z wizją na przyszłość i perspektywami. Nie ma na co narzekać :-)
Olek 2017-02-21 16:20
Świetna firma co potwierdzają wpisy na tym portalu!!!
Agnieszka 2017-02-28 13:47
Na domenie firmy można znaleźć wiele przydatnych informacji na temat rekrutacji - https://cinkciarz.pl/o-nas/kariera/proces-rekrutacji Jest to dla Was pomocne?
Mixtura 2017-03-03 20:09
Dla mnie było. Rozmowa rzeczywiście z HR i specjalista od technologii. Po wysłaniu Cv na kontakt nie czekałem długo: najpierw krótki telefon,spotkanie w firmie ale nie tylko rozmowa, oprowadzili mnie też po firmie. Dostałem kilka dni na zadanie testowe. Teraz czekam na odpowiedź. Jak na razie pozytyw - szanują Twój czas i rozmowa jest konkretna, nie jak z agencją czy headhunterem.
Agnieszka 2017-03-06 09:11
@Mixtura, dzięki za opinię! Cieszę się, że masz takie pozytywne doświadczenia z Cinkciarz.pl Sp. z o.o. :) Trzymam za Ciebie kciuki! Koniecznie daj znać czy udało Ci się dostać pracę.
bozenka 2017-04-23 00:32
Sorry nie pracuje w cinkciarzu ale opinie tutaj wygladaja jak na pisane przez ludzi z hr tej firmy :(
1
Agnieszka 2017-04-24 09:11
@bozenka nie współpracuję z Cinkciarz.pl Sp. z o.o. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o moim zadaniu - najedź myszką na ikonkę mikrofonu przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w powyższej firmie.
Zostaw swoją opinię o Cinkciarz.pl Sp. z o.o. - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cinkciarz.pl Sp. z o.o.