brak logo

Danwood S.A.

Bielsk Podlaski

Opinie o Danwood S.A.

irek 2016-06-10 19:40:12
Nie jest tak źle jak kto w papierach sobie siedzi, nawet jak z ortografią ma problem (to do "sa") i wtedy fajnie innych do suempolu wysyłac. Człowiek szuka gdzie lepiej, a nie gdzie gorzej. Jakby Danwood szanował pracowników, toby nie musiał na okrągło ich szukac. Ludzie odchodzą bo z tej dobroci w głowach się poprzewracało pewnie. Zastanówcie się ludzie co piszecie, ciekawe kto te 7 tysi ma? Pewnie to średnią pan biurowiec wyliczył z pensją swoją, kierownictwa i dyrektorstwa...
4
marek 2016-06-20 22:29:41
Domy Danwood - zemsta Polaków na Niemcach za II Wojnę Światową . Tak trzymać Danwood !!!
1
ktoś 2016-06-29 11:34:16
FIRMA jak to firma, chcą wydoić i do widzenia. Tych co cokolwiek umieją za byle głupstwa wywalają, miernot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w trzymają nadal. Już niedługo z takim podejściem firma dobrej renomy mieć nie będzie. Jak się nie spodobasz, mimo, że jesteś dobrym fachowcem to i tak wywalą. Piskl jak się doczepi to długo nie popracujesz. Nie dość, że żyjesz jak pies w pensjonatach, zapie... jak osioł po kilkanaście godzin to i tak cię nikt nie doceni. Ot coś nie podpasujesz i będzie dopiep...ł tak, aż zwolni, wymyśli byle pretekst i po tobie, powodzenia wszystkim chętnym...
4
999 2016-06-29 18:44:23
Jak podpisują umowy to znają stawkę swoją godzinowa i tyle !!!! Nikt nie wie jak wygląda praca W danwood dopóki nie wyjedzie. Wszystko co jest napisane wyżej to prawda!!!!! Lizodupy patałachy pracują A uczciwych gnebia i wyzwalają !!!!!! Ludzie tzw biurowi w tej firmie! Co się z wami dzieje komu wierzycie komu ufacie!!!!!????
5
Trampek 2016-06-30 10:54:23
Witam, chcialbym pracowac w firmie Danwood nie majac zadnego doswiadczenia z budownictwem. Mam 23 lata i skonczone tylko LO (pracowalem 3 lata w innej firmie). Czy sa jakies kursy, ktore moglbym odbyc by moc pracowac w tej firmie? Raczej tak bez niczego to nie ma na co liczyc. Pozdrawiam i czekam na odp.
Danwood S.A. 2016-06-30 11:37:30
Prosimy o kontakt - ( usunięte przez administratora ). Można też w każdej chwili przyjechać do biura w Bielsku osobiście, aby porozmawiać w temacie ewentualnej współpracy
Zapraszamy i pozdrawiamy

2
sa 2016-07-01 19:56:19
jak zechcesz to znajdziesz
odchodzę 2016-07-03 12:32:12
Firma jak każda inna, robota wiadomo budowlanka , zalety 10 płacą od lat no i tu się zaczyna temat jak płacą i za co.Pominąć to, że delegacja ma swoje minusy to każdy to wie ale do rzeczy, terminy dane przez firmę na wykonanie danych rzeczy są z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wzięte naciągane tak żeby ludzie robili po godzinach , soboty,a nawet niedziele nikt oczywiście za to nie zapłaci bo płaci się za 8 godzin a sobotę 3 , firma uważa , że wszystko jest w porządku oczywiście bo nikt nie każe niby ryć po godzinach ale jak ktoś przeciąga terminy to uważają go za niewydajnego i wracamy do początku, czyli pracownik czuję presję i tyra tak aby się wyrobić i w ogóle żeby pojechać do domu bo budowy są tak ustalane , że jak przeciągno robote to niema już kiedy jechać i robi się koło , ale to wszystko to jeszcze nic bo na takim montażu np. to właśnie szanowna firma zmusza wręcz do roboty po godzinach bo trzeba zrobić i wszystko rozumiem bo pogoda bo tiry ale gdzie są kórwa za to pieniądze co to jest wolontariat czy Afryka a dowody pracy są , a można by było np. Żeby ludzie odebrali sobie godziny jak są w domu lub co innego i właśnie urlopy , bezczelnie oszukują standardowo z urlopami wiecznie brakuje albo niezapłacone i twierdzi jedna z drugą że już wybrane a po jakimś czasie okazuje się że zostało ileś tam dni niewykorzystanych bo przyślą z soka bau informacje , jak ktoś kumaty to sobie poradzi a co z tymi co nie są za bardzo bystrzy ,kant,kant,kant i firma szczyci się sprzedażą wynikami WY ludzi rozliczcie tak jak trzeba a potem się pokazujcie w mediach itp.
14
Bogdan 59 2016-07-09 16:54:12
No niestety wydoją ile można i nawet więcej.
2
ccc 2016-07-12 18:14:02
może pracodawca szuka rzetelnej osoby a nie " romka" co CV podrasował i guzik wie... jak ktoś nie wie jak się pracuje w Danwood to może niech się nie wypowiada !!!
jaarod 2016-07-17 12:23:29
Czy ktoś może konkretnie napisać ile zarabia pracownik fizyczny? Jak na razie to tylko jakieś ogólniki bez konkretów. Konkrety proszę. A może to są wypowiedzi ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o firmie? Nie wiem co o tym sądzić
ciekawski 2016-07-26 21:23:12
Mam pytanie do osób które skończyły Studia Podyplomowe organizowane przez tę firmę. Jak wyglądały te studia, na jak długo trzeba się z nimi związać po skończeniu tych studiów i czy gwarantują pracę związaną z wcześniej uzyskanym wykształceniem, a nie np. przy sprzątaniu biura?
1
kolega z danwoodu 2016-08-02 19:21:29
Kolego zarobki od 4 do 8 tysia zależy ile dni pracujesz i tyle każdy coś tam mówi ale prawda po środku leży
sa 2016-09-07 11:25:10
mam pytanie czy dostal ktoś pieniądze z SOKA-BAU .
1
korollll 2016-09-16 13:45:13
Rok 2015 srednia miesieczna wyszla mi 6862,35 .Nie jest tak żle ale mogło by być lepiej za taką jazdę na budowach.....
Kik 2016-09-19 00:59:17
Dobra? Szału nie ma - zapieprz , życie bez rodziny , oglądanie pornoli lub wypady do Frankfurtu :-) .Ok -przez jakiś czas można - tylko jak długo .
2
Max 2016-09-19 17:54:02
Kasa kasą .Ponosimy duże koszta -i nie o kasie mowa . Tracimy życie rodzinne . Coś czego nie da się nadrobić ..W temacie relacji rodzinnych , małżeńskich -praca przez dłuższy czas daleko od domu to krok w przepaść.
6
Kik 2016-09-20 23:01:43
5 -6 tygodni poza Polską , tydzień w domu . I tak latami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie byłem obecny przy najważniejszych wydarzeniach w życiu moich dzieci . Żadna kasa mi tego nie zwróci.
3
As 2016-09-20 23:03:55
To na co czekasz. Aplikuj na murarza -szpachlarza.
Max 2016-09-21 22:46:14
Dużo rzeczy jest ważnych . A jeżeli już o kasie mowa . Gdzie tzw. rozłąkowe , co ta z g....na kasa za nadgodziny i soboty? Nie ma jak żłopać browary na pensjonach i udawać , że jest super . Niektórym po latach pracy w Niemczech to już się domy mylą. W Niemczech dom , a w Polsce tygodniowy pobyt na obczyźnie
3
Max 2016-09-21 22:47:15
Dużo rzeczy jest ważnych . A jeżeli już o kasie mowa . Gdzie tzw. rozłąkowe , co ta z g....na kasa za nadgodziny i soboty? Nie ma jak żłopać browary na pensjonach i udawać , że jest super . Niektórym po latach pracy w Niemczech to już się domy mylą. W Niemczech dom , a w Polsce tygodniowy pobyt na obczyźnie
Kolo 2016-09-21 22:51:42
Po kilkunastu latach takiej pracy będziesz wrakiem , a kasę wydasz na lekarzy.
Filar 2016-09-23 16:39:40
A najmondrzejsza osoba jest kepa Jolanta szok pracowałem w tej firmie i wiem jak jest śmiech na sali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i najlepiej nie mieć rodziny motto firmy danwood
sos 2016-09-23 19:14:37
A ja znam mnóstwo (z Danwoodu) co pomimo młodego wieku - pracują w pasach , albo biorą garściami tabletki przeciwbólowe .
3
ok 2016-09-24 12:51:34
Chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem . Z wpisów na forum można dowiedzieć się praktycznie wszystkiego.
joko 2016-09-24 22:42:16
Super projekty ? Za dobrą cenę? :-) Chyba dla bogatych Niemców , którzy po 15 latach rozwalą ten szajs i postawią na tej samej płcie kolejny budynek. Stać ich.
1
Paweł 2016-09-25 11:54:26
Cześć,
katalog jest bezpłatny.
joko 2016-09-25 17:43:36
Chodzi o to ,że domy budowane są na tempo . Kilkanaście milionów złotych rocznie przeznaczanych przez Danwood na usterki nie bierze się z niczego.
1
joko 2016-09-25 17:44:19
Chodzi o to ,że domy budowane są na tempo . Kilkanaście milionów złotych rocznie przeznaczanych przez Danwood na usterki nie bierze się z niczego.
kik 2016-09-25 20:09:14
Na usterki w nowowybudowanych domach , a nie sprzętu
Starszy 2016-09-26 11:06:19
Starszy- Zastanawiam się nad pracą w tej firmie jako majster lub kierownik. Czy nie ma ograniczeń wiekowych. Przyjmują prawie 50latków?
Starszy 2016-09-26 12:34:32
Dzięki, ale wolałbym uzyskać informację u żródła, ponieważ mam wręcz przeciwną informację od jednej osoby co do wieku zatrudnienia w tej firmie i potencjalnego doświadczenia.
Starszy 2016-09-26 15:33:51
Piotr- aplikowałem ,ale od kilku miesięcy nie mam żadnej odpowiedzi. Dzwoniłem i nikt nie potrafił mi odpowiedzieć dlaczego nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Pewnie kadry mają tylu chętnych ,że sobie wybierają ,hehe.Nie wiem jakie są stanowiska w tej firmie. Na stanowisko robotnicze to raczej już nie, bardziej jako kierownik budowy czy majster. Znajomy powiedział mi ,że przyjmują przeważnie młody narybek zaraz po studiach,dlatego podejrzewam, że to z racji mojego wieku nie mam odpowiedzi.Zresztą brak jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony tej firmy nie za dobrze o niej świadczy.
mus 2016-09-27 15:02:08
pracuje 4 lata i to ze zostawiamy swoje rodziny ,sami uciekamy to tylko nasz wybór .ta pier-dol polityka polski do tego zmusza, żeby żyć godnie mus się poświęcac.praca w Danwoodzie jest zajebista ,wszystko zalezy od dobrania sie.To znaczy, brygada to rodzina wspólny szacunek- brygadzista- pracownik itd.a terminy to nie jest tak do końca jak wszyscy pierdolo .trzeba poprostu pracować a nie sie obijac.
4
Maseczjusets 2016-10-04 01:56:10
Danwood jest dobrą firmą do póki pracujesz na hali, jednak mimo wszystko zarabiasz te ponad 2 patyki na rękę i możesz się dalej rozwijać jeśli jesteś młody i masz ambicje, jak juz niestety wyjedziesz do Niemiec, to to wciąga, a jednak rodzina jest po to by z nia spędzać czas. Wyjedziesz za granice to nie masz odwrotu, nie pozwolą ci czasem nawet wrócić na hale. Masakra, z urlopami tez nie jest kolorowo, jak już się uda to bezpłatny. Te 4-5 tysięcy nie jest warte rozłąki.
4
nowy 2016-10-04 09:34:22
Słyszałem że cieszko wkręcić sie żeby do Niemiec jechać. Podobno jakieś castingi są. Prawda?
marko 2016-10-04 20:35:42
Bo trzeba wyjeżdżać z rodziną - oczywiście nie jako malarz - szpachlarz w Danwoodzie :-) No chyba ,że jesteś kierownikiem - wtedy jesteś w stanie zabrać do siebie familię . Jak potrafisz i dajesz radę za.... w Danwoodzie , to poradzisz sobie wszędzie. Ale bycie na co dzień z rodziną to podstawa .
marko 2016-10-04 20:36:24
Bo trzeba wyjeżdżać z rodziną - oczywiście nie jako malarz - szpachlarz w Danwoodzie :-) No chyba ,że jesteś kierownikiem - wtedy jesteś w stanie zabrać do siebie familię . Jak potrafisz i dajesz radę za.... w Danwoodzie , to poradzisz sobie wszędzie. Ale bycie na co dzień z rodziną to podstawa .
aaaa 2016-10-05 10:33:29
Pracy jest sporo chyba. A słyszałem że za odpowiednie pieniądze jakaś pani tam prace załatwia.
Frag 2016-10-08 20:39:08
Zaczynam pracę w tej firmie, zobaczymy jak to wygląda na własnej skórze. Jeździłem za granice do Polaczków pracować -wiem jak jest, max 10 euro na czarno, 12-15 euro jak wystawisz fakturę, na pokój trzeba wydać od 300 do 700 euro, księgowa 50 e , minimalne składki bez emerytury to jakieś 150 e już nie pamiętam. Średnio 700-1000 e kosztów + życie. Wystawiając 3 rachunki za pracę przekraczasz próg i zaczyna się kombinacja...suma sumarum kupa wychodzi. Byłem- rozeznanie zrobione.
Własną działalność też miałem na miejscu: mielenie pieniędzy, problem z ciągłością zleceń, kasa niby jest, ale fizycznie (koszta paliwa, utrzymania narzędzi, auta busa) pochłania kupę kasy. Na czarno bardzo długo robiłem, a czas leci...świadczeń mało, kiedyś będzie brakować emerytury. Już nie wspomnę o zdrowiu i nerwach napsutych przez walniętych klientów ( jakieś 85%), którzy chcą mieć wysoki standard najlepiej za darmo i pracownika-niewolnika o każdej porze dnia i nocy do dyspozycji, bo przecież fajnie jest pogadać o kolorze płytek i rodzaju listew w niedzielę o 20...a nie odbierz telefonu to będzie afera, że olewasz!
W miejscowych w firmach też pracowałem, wiem co i jak, oferty od 1800-2500 brutto ciężki temat z tego normalnie wyżyć. Na papierze najniższa, reszta pod stołem. Nie ma nadgodzin no chyba że charytatywnie ;) Poziomu życia to nie podniesie, sytuacji finansowej też nie bardzo, kredytu tym bardziej nie weźmiesz chyba że jakiś provident ;D
Danwood tak jak już ktoś wcześniej pisał 8 h w umowie , w rzeczywistości jest to praca zadaniowa, zobaczę, sprawdzę, przekalkuluję. Nikt z Was tu nie pisze o kosztach życia tam na miejscu, 50 euro tygodniowo żyjąc bardzo oszczędnie prawie jak dziad , około 100 euro trzeba liczyć tygodniowo żeby normalnie jeść i funkcjonować wiec rachunek jest prosty 400 euro trzeba liczyć miesięcznie na normalne życie. 50 euro za wyjazd potrącają , pierwszy wyjazd jest darmowy , euro trzeba kupić bo wypłaty w euro nie ma, więc na wstępie od wypłaty czystego zarobku miesięcznego trzeba 450 e odliczyć , zobaczymy jaki bilans miesięczny czystego zarobku będzie. Plusy: wszystko na papierze , do emerytury leci , minusy ? pojadę, zobaczę, napiszę ,
Pozdrawiam !
3
miki 2016-10-09 11:29:45
W sumie wszystko racja . Z tym ,że o 8 godzinach pracy , to raczej zapomnij . Jak nie będziesz kupował fajek w Niemczech i pił codziennie kraty piwa - to powinieneś wydać tygodniowo sporo mniej niż 100 Euro.
Praca w soboty - oczywiście przyśpiesza termin oddania domu do użytku , ale mogłaby by być normalnie opłacana .
Jeżeli wsiąkniesz tam na lata - zyskasz kasę , ale utracisz relacje rodzinne . Z perspektywy czasu sam sobie odpowiesz na pytanie << Czy było warto ? Moim zdaniem w Danwoodzie powinien być system rotacyjny .Np. 3 miesiące w Niemczech , 3 na bazie albo jakoś tak . Z tym ,że to chyba nie realne.
5
Frag 2016-10-09 23:27:09
piotr, kawalerem nie jestem, takich jak ty to tam dużo, płynu do naczyń nie kupią, a jak do domu wracają to królowie życia :) nie chodzi o to by dziadować , tylko normalnie żyć .
4
daniel 2016-10-10 08:41:27
Do Janusz - czyli nie 8 , ale 9 a nawet 10 . Do tego soboty . A jak jest obsów z terminem , to ostatnie dni są szalone . Niektórzy potrafią do północy orać i dodatkowo pracować w niedzielę . Oczywiście nikt za te nadgodziny nie zapłaci.
4
moniek 2016-10-11 11:35:49
Hej, wiecie czyy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Chciałbym się załapa, bo dbają o stabilne warunki pracy, co już jest dobrym znakiem na to co się dzieje.
Frag 2016-10-25 13:30:20
moniek , prześlij cv do firmy, ja podpisałem umowę już. Jestem po szkoleniu bhp. Płaca 11,25 e /h , oczywiście powiedziano w prost że się pracuje 10 h , o sobotach ani słowa nie wspomniano. Co do tych 2 h na cele charytatywne to rachunek 2 h x 5 dni = 10 rg x 11,25 = 112,50 e tygodniowo, miesięcznie 450 e kupa forsy, i znak zapytania co do soboty, ale jest napisane w umowie że nadgodziny są liczone w ryczałcie 135 e na miesiąc 450 e - 135 = 315 e w plecy, i warto pamiętać że nie ponosimy kosztów mieszkania więc te 2 godziny dziennie można traktować jako haracz przymusowy na poczet pensjonatów/ noclegów, oraz za transport na budowy. Pracując gdzieś u kogoś zawsze dochodzi ci koszt dojazdów czy to tramwaj czy własne auto. Pamiętając że nic nas więcej nie obchodzi żaden zus, żadne składki . Wypłata wpływa maksymalnie 10 każdego miesiąca. Jeśli wychodzi w kalendarzu jakaś niedziela czy sobota święta, wtedy wcześniej jest przelew zrobiony.
Wnioskuje że te nadgodziny mogą być początkowo krzywdzące, ale spoglądając na to z szerszej perspektywy uważam że ogólne warunki są naprawdę do zaakceptowania.
Tak jak pisałem wyżej pojadę zobaczę spróbuję na pewno napiszę moje przemyślenia i kalkulacje.
Dodam że danwood cały czas ma otwartą rekrutację .
Pozdrawiam.
3
maniek 2016-10-26 18:40:17
To jak już trochę popracujesz, to poproś o pasek z dokładnymi wyliczeniami... zdziwisz się chłopie ile odliczają za pensjonaty i dojazdy... w tej firmie nie ma nic za darmo.
Kolo 2016-10-27 10:57:44
Te 6 tysi miesięcznie byłyby ok , ale za pracę w Polsce . Po pracy wracam do domu , rodziny i jest ok.
Ale waletować latami w pensjonach -to trzeba mieć zryty beret.
2
Pracownik 2016-11-29 11:27:30
Kto sie zna na robocie to sie na pewno nie narobi. Ale dają szanse młodym kto blichte w ręce trzymał to sie tam odnajdzie .Macie wszystko pod nosem w tej firmie. Tylko wasze zmartwienie, dobrze wyspać i najeść. Jak chcesz w Polsce zarobić 6 tys. sobie załóż firmę jak ci sie powiedzie to zarobisz o wiele więcej i zatrudnij pracowników i daj im po 6 tys. i poem napisz na forum jak ci wychodzi i czy zatrudnisz z 500 osób za taka kasę. To prawda rozłąka jest ciężka ale w takich firmach. Na pewno w tej firmie to sie zarabia więcej niż 6 tys. to jest swatka startowa. Masz kredyt nie masz perspektyw co dalej robić, daje ci gwarancje spłacisz kredyt i jeszcze coś zarobisz. Tylko praca ludzie sie bogacą. Trzeba być twardym a nie miękkim.
1
maniek 2016-11-30 21:54:43
zapielalać trzeba jak murzyni na plantacji bawełny
3
as 2016-12-01 09:00:16
Jak składasz jakiegoś małego prostego golasa , to może się nie narobisz :-) Albo jak jesteś Panem Brygadzistą , który tylko pałęta się po budowie albo jeździ non stop na zakupy i śpi w aucie na parkingu.
2
Zostaw swoją opinię o Danwood S.A. - Bielsk Podlaski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.