Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Danwood S.A.

Pracowałeś w firmie Danwood S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracuś - 2015-11-12 18:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ,,Gość''bież i nie żałuj se . Ja brał nie będę bo nie chcę za pół roku czy rok oddawać z odsetkami . Wiem że pracodawca płaci za urlop i nie ma tak żeby niemieckie firmy jeszcze raz dodatkowo płaciły za urlopy .
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-11-16 21:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do. pracuś .poco pytasz skoro później wszystko negujesz i lepiej wiesz , ludzie odpowiadają ci na pytanie grzecznie a ty kolego nie czytasz i nie pomyślisz nad tym i wiesz swoje to poco to w ogóle pytanie co i jak .A zresztą naprawdę radzę poczytać konkretnie u źródła na czym to polega ,zrozumieć ,nie będę się rozpisywał jak liczą ile dni urlopu za ile dni pracy i co ewentualnie można odzyskać i w jakich okolicznościach bo widzę że twoje pytanie było niewiem poco.
zdjecie uzytkownika
gałek - 2015-11-28 18:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Pracuję w tej branży już od dłuższego czasu. Nigdy nie trafiłem jednak na umowę o pracę . Może w tym miejscu można na taką liczyć? interesuje mnie stanowisko inżyniera ds instalacji sanitarnych
zdjecie uzytkownika
DANWOOD S.A. - 2015-12-01 09:47:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gałek - 2015-11-28 18:13:30]:
Dzień dobry,
uprzejmie prosimy o przesłanie aktualnego CV lub kontakt telefoniczny.
(85) 731-97-15, email: kariera@danwood.pl

pozdrawiamy
Danwood S.A.
zdjecie uzytkownika
piksel - 2015-12-08 21:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie ze i firma sie wypowiada, czyli mozna dobre informacje uzyskac. ale ciekawi mnie czy beda jeszcze poszukiwac na stanowisko Inżynier ds. Instalacji Sanitarnych/Elektrycznych
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-12-09 11:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piksel - nad swoją "opinią" masz nr telefonu i adres mailowy. Czego więcej potrzebujesz żeby dowiedziec się u źródła i wysłac swoje cv?
zdjecie uzytkownika
Nikodem - 2015-12-09 18:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych pracą w firmie danwood , chcę sie podzielić szczerą opinią na temat funkcjonowania firmy . W brygadach wykończeniowych wyjazdy są 4-5 tygodniowe zjadzy do polski naokoło tygodzien(chyba ze trafisz na ludzi którzy nie chcą zjeżdżać np nie mają rodzin to siedzisz lub zmieniasz brygadę ekipy glazurnicze siedzą z reguły troche dłuzej do 2 miesiecy w zależnosci od zapotrzebowania praca jest ustalana na 8 h dzienie za tyle jest płacone co nie idzie w parze z rzeczywistym czasem pracy z reguły jest to 10-11 h od pn do pt czasami nawet 13 w soboty pracuje się 7 płacą za 3 lub wcale (słyszałem o ludziach pracujących w niedziele )ogólnie przy rozliczeniach te godziny za soboty sa pomijane premia uznaniowa naliczna jest za oddanie domu w terminie bez usterek wystarczy ze np glazurnik cos zrobi nie tak i po premii lub przyjedzie okno porysowane co czesto sie zdarza reasumując mało prawdopodobne ze dostaniesz premie .Mieszka sie w pensjonatach wynajdowanych przez kierowników budów czasami mozna trafic na w miare normalne warunki ale z reguły nie sa one dobre pokoje wielosobowe a nawet łózka małżenskie gdzie spia 2 osoby ,kuchenka gazowa na 2 palniki a 5 osób do michy i czekasz zeby cos zjesc . Podobno Firma dopłaca za pensjonaty , jak cena jest wyższa to dopłacasz co nie jest prawda bo i tak pozniej odliczają spore sumy np potrafią nie odliczać przez 3 -4 miesiace pozniej przychodza marne wypłaty odliczają również za dojazdy .Ogolnie praca sama w sobie nie jest zła masz wyznaczony termin na oddanie domu i lecisz szybko standardy wykonczenia sa troche niższe niz w polsce musi dobrze wygladac i tyle co do brygad to liczy sie zgranie i praca idzie sprawie kazdy zapier...Alkochol w firmie leje sie strumieniami czy w pracy czy po pracy w weekendy sa ludzie co nie trzezwieją lub takie brygady co wsiadaja za kółko po alkocholu sa równiez brygadzisci co krecą sie na budowie rozmawiaja poł dnia przez tel a ekipa musi za niego nadganiać z robotą wszystko zalezy na kogo trafisz .System jest prosty wyeksplatować maksymalnie pracownika zanecić lepszą gotówką zeby pozniej odliczyć sporą sumę nie wiadome za co bo i tak nie dojdziesz ogólnie te pieniadze nie są warte tej rozłąki z rodziną niektórzy musza jezdzic bo mają kredyty jeszcze inni lubią takie zycie pełne zawirowań
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-12-09 21:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nikodem - 2015-12-09 18:54:26]:
Podpisuje się pod słowami kolegi. Dodam tylko, że rozłąkowego nie płacą. A brygady piją bo co mają robic, jak na większości pensjonów nawet internetu nie ma..
zdjecie uzytkownika
boguś - 2015-12-12 14:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak ma się sprawa ze stanowiskami stacjonarnymi w Białymstoku? Widzę, że szukają teraz kontrolerów finansowych i zainteresowała mnie ta oferta powiem szczerze.
zdjecie uzytkownika
pluton - 2015-12-12 20:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziś to już chyba nie wytrzymam . Wszyscy pijani jak dętki , to jest jakiś obłęd co tu się dzieje , kilka brygad to wyobraźcie se jak się wóda leje . Teraz tylko jakiejś kontroli brak ,i jak tu wytrzymać nie pijąc ? sm się sobie dziwię że daję radę
zdjecie uzytkownika
maridal - 2015-12-14 18:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na tym stanowisku zarobki są ciekawe aczkolwiek jest umowa o pracę i wynagrodzenie zależne od wyników pracownika, warto się więc starać, wtedy lepsze pieniądze wpadną.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-12-16 21:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pluton no tak to już w tej branży jest. Niech sobie piją o ile wykonują swoją pracę solidnie i na czas. Firma jest porządna, zarobki są dobre, oczywiście w większości uzależnione od wyników jakie się osiągnie, ale raczej nikt w tej firmie nie pracuje za najniższą krajową.
zdjecie uzytkownika
555 - 2016-01-03 21:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja tam widzialem od nich dwie oferty pracy, a mianowcie na stanowsiko kontrolera finansowego oraz ksiegowego / ksiegowej obie oferty sa w Białymstoku
zdjecie uzytkownika
JA..... - 2016-01-12 11:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A KURDE NECH KAZDY PILNUJE SWOJEGO NOSA!!! CZYLI WARTO TAM JECHAC CY NIE ?? PISZA ZE ZANECAJA DOBRM WYNAGRODZEIEM POZNIEJ ODTRNCAJA ? ZLE WARUNKI ZAKWATEROWANIA?ITP.?
zdjecie uzytkownika
ster - 2016-01-12 23:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że trzeba samemu przekonać się jak jest. Skoro część osób wypowiada się pozytywnie, to chyba warto zaryzykować. Danwood prezentuje się ciekawie.
zdjecie uzytkownika
robol - 2016-01-13 20:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od razu widac kto z piszących tutaj pracuje w danwoodzie w biurze :) biurowiec taki jakby pospał z kolegą w małżeńskim łóżku, to na pewno uznałby to za ciekawe doświadczenie, skoro danwood prezentuje się tak ciekawie. Na dodatek płaci się za to z własnych zarobków.Jeśli to dobre warunki zakwaterowania, to gratuluję kierownikom którzy załatwiają pensjonaty. Może kiedyś los się obróci i taki kierownik sam pośpi na dostawce czy w jednym łóżku z robolem.
zdjecie uzytkownika
chcialbym tam pracowac - 2016-01-13 21:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich ja jestem tam zainteresowany praca ale powiedzcie mi ciezko jest sie tam dostac? skladale aplikacje ale nikt sie nie odzywa interesuje mnie stanowisko robotnicze najlepiej za granica ale nie ma odzewu i ci ktorzy tam pracowali badz starali sie o przyjecie do pracy moga mi cos na ten temat powiedziec??
zdjecie uzytkownika
DANWOOD S.A. - 2016-01-14 09:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chcialbym tam pracowac - 2016-01-13 21:11:57]:
Szanowny Panie,
informację, co się dzieje z podaniem – nr tel. (85) 731-97-31. Można też w każdej chwili przyjechać do biura w Bielsku osobiście, a osoba zajmująca się
W każdej chwili może Pan skontaktować się telefonicznie, aby uzyskać rekrutacją przeprowadzi wstępną rozmowę kwalifikacyjną.

Rekrutację nowych pracowników rozpoczynamy od II połowy lutego i będziemy poszukiwać pracowników na stanowiska stolarz budowlany, malarz-szpachlarz, glazurnik.

pozdrawiamy
Danwood S.A.
zdjecie uzytkownika
rombi - 2016-01-14 14:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam i pozdrawiam wszystkich pracowników firmy Danwood firma super a co do tego pe...dzia co pisze pierdoły to jest laluś i nierób firma daje gwarancje i co się martwisz czołem
zdjecie uzytkownika
J23 - 2016-01-18 16:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prosze zrobcie badania psychologiczne pracownikom , bo niektórym od rozłąki i alkoholu naprawde odbija,naprawde trzeba miec cierpliwosc zeby 4 tyg wytrzymac
zdjecie uzytkownika
as - 2016-01-23 00:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jednego nie rozumiem - jak można wytrzymać bez żony , partnerki przez 3/4 miesiąca. Panienki? Ok - ale jak długo tak można.
I jeszcze jedno -kasa kasą , ale groźba zostania rogaczem rośnie z każdym miesiącem pracy na delegacji.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2016-01-23 00:26:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I tak nastąpił progres .W dawnej firmie prezesa - Unibudzie -stawialiśmy bloki na Bemowie . Mieszkaliśmy w barakach obok budowy . Za prysznic robiła beczka ze szlauchem , a kabina prysznicowa zrobiona była ze sklejki.Dopiero strajk na kilku warszawskich budowach spowodował ,że doczekaliśmy się bardziej cywilizowanych warunków. a - i już wtedy nie płacono za nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
reni - 2016-02-07 10:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to jest moze ktos wie czy drugi raz mogą przyjąc do danwoodu po dluższej przerwie.
zdjecie uzytkownika
Marian - 2016-02-09 22:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy firma Danwood prowadzi nabór do nowopowstałego biura projektowego instalacji elektrycznych?
zdjecie uzytkownika
szaoo - 2016-02-11 09:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie widziałem informacji na temat nabóru do nowopowstałego biura projektowego instalacji elektrycznych ale można na pewno iść do nich do pracy jako Specjalista ds. Planowania, bo to nowa oferta jest.
zdjecie uzytkownika
szukajacy - 2016-02-13 17:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe co z tą ofertą jest nie tak - albo wymagania mają inne niż napisali w ogłoszeniu, albo warunki zatrudnienia do niczego, skoro potrzebują jednego specjalisty, a tyle czasu już szukaja...
zdjecie uzytkownika
obama - 2016-02-13 19:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szukający a to ile już szukają tego specjalisty? Bo ja widzę że ofertę wstawili 09.02 więc to niedawno. Wymagań nie mają jakiś wysokich, może jednak wymagają tego języka niemieckiego
zdjecie uzytkownika
bomni - 2016-02-19 16:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że wysoką zaporą dla osób starających się o zatrudnienie na to stanowisko @obama może być wykształcenie. Musi to być wykształcenie wyższe.
zdjecie uzytkownika
janusz - 2016-02-21 20:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pewnie niektórych odstrasza to, że trzeba wyjeżdżać z domu @bomni..bo wątpie żeby w naszym kraju barkowalo osób z wykształceniem wyższym..przecież teraz każdy ma magistra
zdjecie uzytkownika
Robol - 2016-02-23 19:42:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A poza tym to nie kierownicy a zwykli majstrowie, nie wiem czemu na nich mówicie kierownicy?! To zwykłe imbecyle
zdjecie uzytkownika
mamamam - 2016-02-24 08:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też jestem zainteresowany ogłoszeniem na specjalistę ds. planowania. Dobrze, że nawet dają umowy o pracę i odpowiednie szkolenia, bo łatwiej dostosować się do obowiązków.
zdjecie uzytkownika
@d. Od - 2016-02-25 15:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie pamietajcie że kierownik bieze wszystko na siebie a przyjdzie nierób który cale życie był w ochronie i myśli że jest fachowcem
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-02-25 17:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [@d. Od - 2016-02-25 15:44:24]:
Co to za firma i co to za rekrutacja, jak zatrudniają nieroba pracującego całe życie w ochronie? Szukają szpachlarzy czy ochroniarzy? Chyba widzą kogo zatrudniają? Pretensje do rekrutujących raczej. Wielki kierownik bierze na siebie wszystko - cha, cha, cha - śmiechu warte. Tylko ktoś pracujący w firmie widzi, jak to oni biorą na siebie wszystko!
zdjecie uzytkownika
gałek - 2016-02-26 18:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2016-02-25 17:23:40]:
z tego co wiem to na ten moment poszukują w danwoodzie głównie specjalistów do spraw planowania, więc tego raczej z żadnym innym zawodem nie pomylicie
zdjecie uzytkownika
marian - 2016-03-01 09:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gałek - 2016-02-26 18:07:10]:
gałek, a Ty się zatrudniłeś tam w końcu? Szukałeś pracy jako inżynier ds instalacji sanitarnych, jak wyżej napisałeś? Zadowolony jesteś? Nie szukają specjalistów, ale SPECJALISTY - jednego - jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem. Śledzę już tę stronę od pewnego czasu i widzę, że znikają niepochlebne opinie o firmie... W związku z tym słowo do administratorów: jeśli to z powodu niecenzuralnych może czasem słów,to może nie warto usuwać całych postów? Poza tym, pełno jest ogłoszeń typu "szukają..." to raczej strona o opiniach dot. pracodawcy, nie biuro pośrednictwa pracy...Może takie posty administratorzy usuną?
zdjecie uzytkownika
żona - 2016-03-01 19:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [amika - 2015-09-25 17:25:29]:
Masz racje ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pełną gębą kiedy mój mąż zapytał się o wynagrodzenie w euro to ona powiedziała że wszyscy zarabiają w złotówkach a po podpisaniu umowy jak byk napisane że jak pracownik chcę zarabiać w euro to morze oczywiście że wolał by ale bał się za protestować bo zależało na pieniążkach ale już szukamy innej pracy żal
zdjecie uzytkownika
@kierownik - 2016-03-02 08:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja jako pracownik na kier . stanowisku widze że firma bieże ludzi chyba z łapanki ,wiedząc że rynek niemiecki jest wymagający zatrudnia sie ludzi bez doswiadczenia i na dodatek lubiących sporzywac duze ilosci alkoholu a potem wszystko sie obrywa majstrowi i kierownikowi
zdjecie uzytkownika
z łapanki - 2016-03-02 08:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do @kierownik . A za co wy niby obrywacie i od kogo za takich pracowników ?! kiedy was na budowie nie ma i nie macie pojęcia co się dzieje na waszych budowach dzieje ! , raz na tydzień się pojawicie na 20 min i to wszystko :-D tak zaganiani robotą jesteście że żal za du.... bierze . Jak brygadzista do was dzwoni bo coś trzeba pilnie przywieźć (np. sige wkręty itp ) to wasze standardowe hasło To - .... miałem dziś montaż jestem zje... nie przyjadę dziś , może jutro , jedź do OBI i kup . Żenada ! macie za dobrze w tej firmie , biorą się za was i wziąć się nie mogą !!!
zdjecie uzytkownika
@ kierownik - 2016-03-07 11:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do robola : naucz sie najpierw roboty ia nie chlać wódy i nikt niebedzie miał pretensji i sąsiad mniej ci bedzie żone posuwał bo czesciej w domu bedziesz
zdjecie uzytkownika
Robol - 2016-03-07 18:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do kierownika @ od roboty to koń i traktor, a co do żony to nie mam i radzę Ci pilnuj swojej :-D
zdjecie uzytkownika
Mlody - 2016-03-14 16:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niech przyjmują swirów z ochrony, to firma renome straci szybko
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-03-17 19:21:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak jest w końcu . Zarobki za pracę Niemczech w euro czy w złotych
Stawki godzinowe wg. prawa niemieckiego , czy robienie pracowników w bolka?
zdjecie uzytkownika
marian - 2016-03-18 11:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kolo - 2016-03-17 19:21:07]:
kolo - na papierze masz stawkę w euro, na konto wpływa w złotówkach. Najniższa możliwa stawka w Niemczech. Słaby przelicznik, po marnym kursie. W "bolka" też firma robi, bo pracujesz więcej godzin, niż ci zapłacą, w soboty robisz więcej godzin, płacą za trzy. Są tacy co pracują w niedzielę. Odliczają dojazdy, pensjonaty(bardzo kiepskie). Płacą na czas, i to chyba jedyny plus pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-03-18 16:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marian - 2016-03-18 11:31:02]:
Czyli jednym słowem - Gułag . Z dala od rodziny ,nie płacone delegacje ani rozłąkowe , za gówniane stawki , w gównianych warunkach i do tego oszukiwanie na godzinach . Bangladesz w centrum Europy.
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2016-03-19 19:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Marian to ile można wyciągnąć w tych euro
zdjecie uzytkownika
Ort - 2016-03-20 20:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do kierownik - doucz się najpierw ortografii, "bieze" , "sporzywac" to poziom szkoły podstawowej! wstyd na stanowisku kierowniczym! ! !
zdjecie uzytkownika
sa - 2016-03-25 14:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolo - 2016-03-18 16:36:32]:
jak komuś niepasuje praca w DANWOOD niech jedzie na szparagi truskawki itd.Tam będzie mial super stawke godzinową i pelne świadczenia powodzenia.
zdjecie uzytkownika
www - 2016-03-31 08:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2016-02-25 17:23:40]:
ha ha szpachlarza ochraniarza ,akurat wiem chyba o kogo chodzi ,burak
zdjecie uzytkownika
drago - 2016-04-01 10:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie ma firm budowlanych z tzw. ludzką twarzą - te czasy bezpowrotnie minęły a tak na marginesie nie piszcie o sobie ;robol;.Jeśli jesteś fachura to ty jesteś rzemieślnik,a pan kierownik niech nie będzie zaskoczony że element biorą na budowę bo będzie coraz gorzej.
zdjecie uzytkownika
Jegg - 2016-04-08 17:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dobrze powiedziane @sa. Nikt nikogo tu siłą trzymać nie będzie przecież. No i kurcze, jak widziałem ofertę na księgowego do nich, bo szukają, to trzeba znać niemiecki na poziomie minimum B2, więc wydaje mi się, że wcale źle tutaj nie płacą za taką wiedzę.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Danwood S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert