Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Danwood S.A.

Pracowałeś w firmie Danwood S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-07-07 21:11:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Grzegorz , wszystko co wyczytałeś to brednie , są pozytywne opinie , ale sam sie przekonaj , zatrudnij się i zobaczysz , jak ci nie będzie pasowało to się zwolnisz , nie wsadza cię do więzienia za to jak rozwiążesz umowę :-) , ja pracuję 8 godzin , czasami maks 9 jak trzeba coś skończyć , a w soboty po 5 albo maks 6 , niby po 3 godziny musisz bo masz ryczałtowo za 4 soboty płacone , ale w niedzielę jeszcze nigdy nie pracowałem i pracował nie będę !!!!!, są brygady [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie powiem , pracuję po 12 - 14 , ale to zjeby , obyś nie trafił do takich zwyrodnialców , ja to bym jakąś skarge na nich zgłosił , ale nie wiem gdzie , bo to karygodne , napędzają normy i terminy , Cioty ! . Pozdrawiam i miłej pracy w firmie , bo jest miła i ciekawa , nabyć możesz mnóstwo nowych doświadczeń
zdjecie uzytkownika
a. - 2014-07-07 21:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Grzegorz, pominałes chociazby opinie nad Twoją. nie wszyscy tak narzekają na warunki w danwood, pewnie zależy to od wielu czynników. Jak dla mnie to próbuj, nie masz za wiele do stracenia, lepsze to niż ciągłe szukanie pracy.
zdjecie uzytkownika
rambo - 2014-08-01 17:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja też pracuje w tym syfie i nie jest łatwo.
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-08-01 19:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rambo , a ty w brygadzie czy biurkowiec ?
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-08-06 14:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mam dom od Danwood w Polsce i przyłączam się co do niepochlebnych opinii dot. ludzi którzy tam pracują. Nie wszystkich oczywiście. Brygady są naprawdę ok, ale kierownictwo tej firmy to totalne dno. Niesłowni, olewczy, niekompetentni. Dom jest ok, nie mam się do czego przyczepić (na razie, po roku) ale ile nerwów mnie to kosztowało to wiem tylko ja. Wydaje mi się, ze polskich klientów traktują jak dzikusów i plebs, a o Niemców dbają bo nie sądzę żeby utrzymali się na tamtym rynku z takim podejściem do klienta.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-08-10 20:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No coz,pisze juz drugi raz,bo pierwszy "zniknal". Jestesmy klientami z okolic Berlina. Dom stawiany od 30.06. Jesli chodzi o brygade montazowa i kierownika budowy,to pierwsza klasa i pelen profesjonalizm. Wszystkie detale wykanczane z pelnym zaangazowaniem , co jest bardzo wazne oczywiscie. Pomoc i doradztwo na kazdym kroku.Premia dla chlopakow by sie przydala. Oj jesli mam pisac o fachowosci "sprzedawcy" to totalna porazka. Facet nie ma zielonego pojecia po co tam siedzi.W sumie to bardziej zaszkodzil,bo pomocy zadnej. A rola jego powinna byc zupelnie inna, tymbardziej ,ze orientowalismy sie w temacie i roli sprzedawcy w innych firmach. No ale... I niech nikt nie pisze ,ze sie czepiam,bo powtarzam raz jeszcze, ekipa montazowa i kierownik to pierwsza klasa, natomiast biurowe sprawy to totalna porazka i nie tylko ten nieszczesny sprzedawca ,ale i inni tez (zainteresowani wiedza o co i o kogo chodzi).Mam nadzieje,ze ten wpis sie uchowa. Pozrdawiam wszystkich zainteresowanych i uczulam na fachowosc pracownikow biurowych.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-08-31 15:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle nazwa firmy to Budimex Danwood, zmienili ją 6 lat temu. Kiedys był Unibud, zmienili nazwę, a Dan-Wood House to jednolita marka oferowanych przez nich domów. Na ich stronie mozna znaleźc kilka ogłoszeń o prace, między innymi poszukują partnerów do sprzedaży domów, stolarzy, malarzy, glazurników, inżynierów budowy, konstruktorów oraz kierowników kontraktu.
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-08-31 17:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Tomka z pod Berlina ,z brygady jestes zadowolony ? nie pili nie odwalali fuszerki ? chłopaki znają się na rzeczy ?
zdjecie uzytkownika
pracowniktftr - 2014-09-03 08:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [G.Ł. - 2014-07-07 21:11:29]:
czysta prawda
zdjecie uzytkownika
nemak - 2014-09-26 20:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Danwood w związku z rozwojem firmy poszukuje: PARTNERÓW DO SPRZEDAŻY DOMÓW. Oferują przynależność do międzynarodowej, prężnie rozwijającej się firmy o ugruntowanej pozycji na rynku, szkolenia umożliwiające podnoszenie kwalifikacji zawodowych, możliwość rozwoju zawodowego, wsparcie ekspertów z wybranych dziedzin, atrakcyjne wynagrodzenie w systemie prowizyjnym, przyjazną atmosferę współpracy.
zdjecie uzytkownika
max - 2014-10-07 23:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej jestem fizolem w tej firmie od kilku lat i powiem jedynie o co mnie trzyma tutaj to zarobki na ktorych i tak nas oszukuja. Praca jak w kazdej innej firmie chcesz to pracujesz jak nie droga wolna po getranka sa jeszcze wolne. Jesli chodzi o gospodarzy to wiekszosc jest zadowolona miejsca a inni wiadomo co bys nie robil nie dogodzisz bo szukaja oszczednosci a najgorszym co moze byc to stawiac dom w polsce. Jak na polaka przystalo jak nie ma problemu to na poczekaniu go znajdzie.
WNIOSEK:
Na 100 kupujacych - 85 zadowolonych
W polsce na 10 kupujacych - 4 zadowolonych

Jesli chodzi o pracownikow nie pytajcie sie ile zarabia tylko ile go ku.... kosztuje rozlaka z rodzina a to jest naprawde bezcenne
Osobiscie zebym wiedzial ze trafie lepiej dawno bym zmienil firme ale wiem ze polak polaka wyru.... bez zastanowienia

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-10-08 16:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
max , wszystko co piszesz to tak jest , nie liczy się pracownik tylko jego wydajnośc i zyski , jak ogniwo słabnie to wek
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-10-13 15:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Danwood poszukuje także kandydatów na stanowiska takie jak stolarz, malarz-szpachlarz, czy nawet glazurnik. Miejsca pracy to Zakład Produkcji Domów w Bielsku Podlaskim oraz budowy domów w Polsce, Niemczech i Wielkiej Brytanii. Nie napisali jednak co oferują na tych stanowiskach, ktoś jest zorientowany?
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-10-23 08:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a. - 2014-06-30 18:52:29]:
a lepiej jechać za granicę bez pewnie załatwionej pracy, szukać jej tam, nie mieć ubezpieczenia, nie wiedzieć ile się w danym miesiącu zarobi, nie znać daty powrotu do kraju?? zastanów się nad tym. jeśli chodzi o problemy psychiczne - owszem bywają, duża firma - nie da się każdego pracownika zweryfikować. może wszyscy powinni mieć obowiązkowe badania psychiatryczne. dlaczego koledzy, z którymi takie osoby pracują tego nie zgłaszają - im szybciej problem zostanie zauważony, tym większe prawdopodobieństwo, że da się kogoś wyprowadzić - ludzie z takimi problemami są w Danwood, nie są zwalaniani, tylko wszyscy starają się im pomóc. Jak można uważać, że ktokolwiek czuje się w firmie i stara się, by były takie sytuacje!?? jako, że firma jest duża kierownicy nie są w stanie sami zawsze zauważyć indywidualne problemy poszczególnych pracowników.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-28 14:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [G.Ł. - 2014-08-31 17:52:56]:
nikt nie pił,nawet piwa nie chcieli a i fuszerki tez nie było
zdjecie uzytkownika
Mat - 2014-10-31 00:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@max to ile go kosztuje ta rozłąka z rodziną (co prawda jestem kawalerem i nie zanosi się że to zmieni przez długi jeszcze czas więc nie ma aż takiego bólu z tego powodu) ? Jak wygląda zakwaterowanie ? Jedzenie we własnym zakresie czy zapewnia coś na ząb ? Duże doświadczenie wymagane jest ? Język obcy potrzebny ?
zdjecie uzytkownika
Danwood - 2014-12-27 10:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co? kierownicy mają weryfikować czy ktoś ma coś z głową , najpierw to im trzeba psychiatryka załatwić to właśnie najsłabsze ogniwo tej firmy, idioci, zero wiedzy , oszuści i często na chaju , no ale to prawda że trafiają się osobnicy spod sklepu lub z problemami psychicznymi co odrazu wychodzi zważywszy że to praca w delegacji , ale taki człowieczek to długo się nie utrzyma sam się wyeliminuje no chyba że jakiś po układach to potrwa to troche dłużej. A ogólnie praca jak praca , firma tak samo niby płacą troche oszukują bo polaczek musi oszukać a lekko niema rozłąka , robota itp.ale jak ktoś chce roboć i coś zarobić więcej niż 1200 złociszy to się da i jakoś leci co ważne praca legalna płacą regularnie , od niemiaszków coś wyrwać też się da jakiś podatek co niektórzy zasiłki rodzinne. Z rodziną kontakt utrzymać też się da nie wyjeżdża się przeciesz od świąt do świąt tylko troche i w domu się przebywa , a jak ktoś ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] babe lub sam ma z głową to nic mu nie pomoże czy będzie na miejscu czy w delegacji .Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2015-02-01 16:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam i gorąco polecam firmę Danwood ,wszystkim którzy myślą o budowie domu. Ja mieszkam 4 rok i jestem bardzo zadowolona z domu ,jego ogromna zaleta - bardzo ciepły ,a sama budowa przebiegła rewelacyjnie, sprawnie i szybko . Polecam super firma.
zdjecie uzytkownika
pracownik Danwoodu - 2015-02-01 18:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miło nam słyszeć że nasze usługi i domy które budujemy spełniają Państwa oczekiwania , zależy nam na tym by nasza praca i zaangażowanie było wynagradzane miłą opinią o pracownikach i firmie , zależy nam na odbudowaniu zaufania do nas i rekomendacji nas jako rzetelna i uczciwa firma , fachowa obsługa profesjonalizm wykonania :-)
zdjecie uzytkownika
Paula - 2015-02-21 14:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak wygląda praca w Contact Center w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
rr - 2015-03-13 09:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z pracą dla tych którzy są z innych regionów Polski? Ja np:sląskie są tacy jak to wygląda?
zdjecie uzytkownika
BB - 2015-04-16 07:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a. - 2014-07-07 21:36:07]:
a co to za brygady sa ??
zdjecie uzytkownika
my - 2015-04-29 10:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, my niestety nie polecamy budowania domu z firmą Danwoodu. Plusem jest szybka budowa i to, że dom jest ciepły, reszta to juz minusy. Od trzech lat walczymy z niekompetencja pracowników Danwood, niedosc ze nie potrafią zdiagnozować błędów (mąż musiał szukać na własną rękę, czyt.dodatkowe koszty) to nadal nie potrafią naprawić tego, co spartaczyli. Zaczęło się od problemów z elektryka - wszystko było źle podłączone, później problemy z hydraulika, zła wentylacja, efekt po trzech latach mieszkania zgnite okna, grzyb na ścianach, bo Panowie zapomnieli o wentylacji okiennej! Mało to, żadna z ekip nie potrafiła znaleźć źródła problemu, posadzali nas o źle i zbyt rzadkie wietrzenie pomieszczeń. Pozostaje niesmak, bo nikt nie pofatygowal się z przeprosinami i rekompensata, po tym co przeszliśmy przez te lata, za stracone nerwy, czas (urlopy w pracy na czas nieudolnych napraw, etc.)
Jedno jest pewne, mamy w planach budowę nowego domu energooszczędnego, ale tym razem już nie z firmą Danwoodu.
zdjecie uzytkownika
Danwood S.A. - 2015-04-29 14:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [my - 2015-04-29 10:47:59]:
Szanowni Państwo,

Cenimy sobie opinię każdego z naszych Klientów i zawsze staramy się sprostać ich oczekiwaniom. Uprzejmie prosimy o przekazanie nam kontaktu do siebie (info@danwood.pl). Skontaktujemy się Państwem niezwłocznie, żeby wyjaśnić sytuację.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-17 16:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracowniktftr - 2014-09-03 08:59:34]:
Witam ,co się dzieje w tej firmie!!!! co druga brygada to alkoholicy firma tego nie widzi !!!!!! masakra te domy stoją ???? jak po pijaku budowane . Wiem jedno wiele rodzin przestało istnieć przez te wyjazdy !!!!Wiem co tam się dzieje wielkie brawa dla biura chyba każdy widzi to co chce i słyszy to co chce !!!!!współczuje dla tych kobiet i tych dzieci ,które czekają na swoich mężów i ojców .Jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Może firma w końcu zacznie reagować na pewne brygady!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Danwood S.A.?
Zadaj pytanie
alert