brak logo

Danwood S.A.

Bielsk Podlaski

Opinie o Danwood S.A.

fizyczny 2017-08-12 09:09
Maja, zatrudniani są na umowę o pracę. W umowie nie jest napisane jaki czas pracujesz za granicą, a jaki jesteś w domu. Przerwy są rozliczane chyba wg czyjegoś widzimisię. Maju, czytaj ze zrozumieniem, co tu ludzie piszą - "Marysia" napisał/a - "3 dni po 7 tyg". No, jeśli ktoś uważa, ze to w porządku zapier... 7 tygodni i spędzić po tym 3 dni z rodziną - to gratuluję i życzę, by jak najczęściej miał w swoim życiu takie przyjemności.
4
Marysia 2017-08-17 09:59
To nie w porządku czytaj ze zrozumieniem to wyzysk nic nikt z tym nie robi pracownicy dobrzy są tylko w gębie a na zebraniach chowają tylko głowę w piasek zamiast zrobić strajk to na wszystko się zgadzają to od was ludzie zależy na ile dacie się wykożystać czy dacie sobą tak pomiatać czy wkońcu postawicie się i ustalicie z firmą warunki jesteście b.dobrymi fachowcami firma powinna o was dbać bo gdyby nie wy ona by nie istniała ale przecież można się dogadać żeby każdy był zadowolony
5
Marysia 2017-08-17 10:12
Jedna osoba nic nie zwojuje tu trzeba żeby pracownicy wkońcu się zjednoczyli i wtedy może wyjaśniło by się wszystko ale to jest nie realne bo się boją i chowają państwo niemieckie nie traktuje tak swoich ludzi boją się nawet pisać nie dajmy się zwariować bo w życiu można każda sprawę rozwiązać i dojść do porozumienia więc apel do pracowników włącznie o swoje i firma będzie zadowolona i wy ludzie pracownicy walczcie o swoją godność i prawa bo człowiek jest tylko człowiekiem
8
fffmax 2017-08-19 12:47
Danwood to dobra firma da sie zariobić ale jest ALE : panie od rekrutacji to jak sobie chcą to decyduja, wola akoholika wziąć niż fachowca , bo alkoholik to z rodziny ... A delegacja wygląda , brygadzista najczesciej alkoholik i zganiacz aby stanowisko utrzymać zeszkaluje osobę dobrze pracująca , mieskanie wyglada nastepująco , jak lubisz spać z 2 chłopem w łóżku to tam przyjemość ta dostaniesz !! A i urlopów niemieckich sokobown nie bierzcie , bo jak na chwile zrezygnujecie z firmy to już się nie dostaniecie ... A panie w sekretariacie to niech przestana paczki jeść , bo wyglądaja tragicznie ...
6
Marysia 2017-08-20 09:25
Jak siedzicie z zamkniętymi buziami to nie dziwne tym zachowaniem zgadzacie się na wszystko wszyscy dobrzy w gębie po cichu między sobą a co do czego wychodzi ze prawie wszyscy z was uważają że jest ok no bo po co się odzywać później szukacie winnych jak robicie tak macie a później siedzicie się nad sobą rozczulacie zamiast robić coś z tym
Ktoś 2017-08-21 09:07
A co te panie wiedzą? Guwno wiedzą siedz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w wygodnych fotelach grzeją zaropki do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wyjeździe są a gdzie kurde rozlakowe z rodziną powinni płacić z każdym miesiącem zarobki mniejsze już to co płaci danvood to w Warszawie zarabiają na budowach więcej banda złodziei za wszystko odliczaja za dojazdy za pensjony a w pokojach karaluchy spać po pracy nie można w kuchni też nie ma normalnych garnków ani talerzy
8
Maja 2017-08-22 06:48
Czy ktoś idąc za głosem @Marysia próbował zgłaszać, że taki tryb pracy nie jest dla pracowników odpowiedni? Czasami wystarczy porozmawiać z pracodawcą. Brak jakiekolwiek działania zazwyczaj nie kończy się uzyskaniem oczekiwanego efektu.
Marysia 2017-08-22 17:10
Maja prubowal zgłaszać ale to nic nie daje bo inni chowają głowę w piasek nie chodzi o to żeby oczerniać firmę tylko oto żeby firma zrozumiała że my pracownicy jesteśmy ludźmi i mamy swoją godność jak chce firma żeby ludzie zatrudnieni w firmie byli wydajni to też trzeba wysłuchać ich potrzeb uważam że powinno choć trochę się zmienić
Ja danwood 2017-08-22 19:17
Widze ze wypowiada sie alkoholik :)
Mnie sie podoba ,a tak naprawdę to wystarczy 8 godz.pracy i zgrana brygada ,nie narobisz sie .Nic tu trudnego nie ma ( płyty gk pokręcić i szpachlowanie ? śmiech na sali ,trzeba troche myślec ( a jak walisz wodę codziennie po robocie ,to jakie to myślenie? )pozdrawiam danwood
9
fizyczny 2017-08-24 17:33
Widzę, że wypowiada się ktoś z biura:) Ktoś, kto pracuje 8 godzin i idzie do domu, do rodziny. Ci co pracującą w Niemczech nie pracują po 8 godzin, tylko po ok 10 i praca nie polega tylko na przykręceniu płyt g-k i poszpachlowaniu. Widać, jakie pojęcie mają biurowi - nie ściemniajcie i nie podawajcie się za fizycznych!
5
ja 2017-08-24 19:11
Ale nikt nie broni róbcie po 10 -12 godz , nam wystarczy 8 godz ,a jak ktoś nie myśli to robią po ??? I i niestety nie jestem z biora tylko fizycznym w Niemczech
6
pracownik 2017-08-24 19:33
każdy z nas pracuje, jedni na budowach, inni w biurze. Zgadzam się wystarczy zgrana brygada, mniej wody i wszystko można ogarnąc. Kiedyś pracowałem z brygadzistą co póki ziemniaki się ugotują to krowe zrobi, zmieniłem brygadę każdy gra do jednej bramki i wyrabiamy się, nawet przed terminem. Wypłata mogłaby być większa ale pracując zgadzamy się na pewne warunki więc teraz nie narzekajcie, zawsze można odejśc i gibac w PL za 2 brutto.
5
Edi 2017-08-24 22:18
Dziadostwo a nie robota. Łysy uciekł do niemiec bo już nie miał za co bemki tankowac. Dajcie spokój za co żyć.
3
Ktos 2017-08-25 20:25
Ja po miesiącu chcę widzieć męża w domu a nie za 2 dni następna budowa domu dlaczego nie ma odbioru po elektrykach po glazurnikach i od łazienek tylko na sam koniec po tych ekipach trzeba poprawiać i to szpachlarze malarze mają przesrane to może firma niech sponsoruje hotele dla żon malarzy i szpachlarze tak samo jak kierownicy rodziny posciągają a na budowę jeżdżą raz na jakiś czas
5
rici 2017-08-29 11:44
Po 8-u latach pracy w tej firmie stajesz sie alkoholikiem i nerwowym człowiekiem......nie doceniaja ludzi coraz wiecej wymagaja a coraz mniej płacą.....noclegi czasami to porażka ...
5
Maja 2017-08-30 10:15
@Marysia, odnośnie tego zgłaszania, może trzeba to robić aż do skutku albo skierować kogoś na to forum? Dobrze byłoby gdyby pracodawca mógł się wypowiedzieć i przedstawić też swoje racje. Forum powinno być miejscem, gdzie takie rozmowy można odbyć.
ja tez 2017-08-31 10:40
Firma powinna opłacic takim leczenie odwykowe
1
aaddam 2017-08-31 11:03
Pamietam jak ja pierwszy raz wyjeżdżałem,przyjechali, zapakowali, w aucie naopowiadali jak to jest,gotów byłem wysiaść i wracać.Dowiedziałem się ze wogóle że przyjedzie po mnie jeszcze ktos inny i z nim bede pracować i tak trafiłem do Czarnieckiego Karola i pewnie gdyby nie on to bym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie nogi poniosły.Jeżdzę juz 6 lat i nie narzekam .
3
Marysia 2017-08-31 14:56
Maju zastanawiam się jaka rolę pełni na tym forum? Czy jesteś żoną pracownika czy też pracownikiem w firmie? Dużo by się mogło zmienić żeby ktoś pracowników wysłuchał i nie zostawił samym sobie ludzie na tym forum piszą rację niektóży bo są tacy co piszą bez ładu i składu proszę żebyś odpowiedziała na moje pytania
klos 2017-09-03 11:08
Ile mozna tam zarobić?
Zzzzzzz 2017-09-04 14:46
Powiem tak. Zatrudnilem sie w tej firmie od razu po szkole i wszystko pieknie ladnie gdyby nie pewnien majster M.M ktory uwaza sie za wielkiego szefa nad szefami a gdy widzi zagrozenie od razu ucieka. A i nie polecam popelniac bledow, bo nawet jak popelnisz jeden blad a pozniej bedziesz robil dobrze to i tak w oczach tegoz oto majstra bedziesz beztalenciem.
Zzzzzzz 2017-09-04 14:52
Jak ci bez powodu premie uwala to z 2000 tys moglbys sie cieszyc.
3
Maja 2017-09-06 11:41
@Marysiu, jestem na forum moderatorem i staram się tutaj pomagać innym przy uzyskiwaniu informacji na temat Danwood S.A. Tak jak napisałaś są tutaj różne opinie dlatego większość wymaga doprecyzowania.
Ktoś 2017-09-10 06:52
Mam pytanie do pani klamczuchy Agnieszki cieszysz dzwoniąc do pracowników że dostaną premie a ja się pytam gdzie jest ona jesteś biurowym kłamcem ludzie naginaja w pracy po 12 godzin i w soboty żeby zdążyć na czas banda oszustów pracowników wykorzystać tylko umiecie wypłaty do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uważajcie bo pracownicy coś zrobią że firma oszukuje
2
Marysia 2017-09-10 13:26
Maju i jakie wnioski wyciągnełaś z tego co ludzie piszą? Czy właściciel dostaje sprawozdanie o tych wypowiedziach ludzi? Czy interesuje się ktoś z firmy ich losem? Czy uważasz że coś można z tym zrobić i pomoc tym ludziom? Czy po prostu dbasz o opinie firmy. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Dziękuję
1
poszukiwacz pracy 2017-09-11 13:50
czesc.mam pytanie.warto isc do Danwoodu?
Iza 2017-09-13 10:57
Czy jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego?
Ktoś 2017-09-13 11:21
Iza jakie pozytywne zapewne siedzisz na ciepłej posadzie wracasz do domu do rodziny oczywiście jeśli ja masz pensyjke zapewne też masz super a my mężów nie widzimy cieszycie premia tak dostał mąż premie ale gdyby nie premia to wypłata byłaby 2 z kawałkiem co pisać pozytywnego przecież pracownik utrzymuje można powiedzieć 2 rodziny siebie i rodzinę w Polsce co ty kobieto piszesz ty siebie słyszysz
4
Żona 2017-09-13 23:11
Nie wiem czy dobrze trafiłam jak załatwia się zasiłek rodzinny z pracy z Niemiec na dzieci może ktoś podpowie mi
1
Żona również 2017-09-15 18:16
Zatem dlaczego, skoro jesteście tak niezadowoleni z wypłaty, mąż ciągle tutaj pracuje? Niech składa wymówienie i zacznie się lepsze jutro. Nikt nikogo na siłę nie trzyma. Liczę na odpowiedz
4
nie żona 2017-09-15 18:33
Takie podejście "nikt nikogo na siłę..." świadczy o tym, jak jest postrzegany pracownik w tej firmie. Dla mądrego te słowa wystarczą, i nie ma co udawać "Żony również". Priorytetem w tej firmie są słupki i notowania i aby dobrze wypaść w rankingach. Ciekawe jakby nagle tak wszyscy robole poskładali wymówienia i zaczęli lepsze jutro? Kto by na wasze festyny "rodzinne" i wyjazdy integracyjne zarabiał?
6
kik 2017-09-15 21:44
Praca w Niemczech to sport ekstremalny . Na kilka miesięcy może być . Ot taki powrót do kawalerskich czasów , trochę ruchu, sporo wypitych piw , golonka z Netto i parę złotych zarobionych . Ale na dłużej to już wali patologią.
7
add 2017-09-16 15:50
czesc jak jest z kredytem w danwoodzie kto moze dostac ?
eryk 2017-09-17 19:30
Czy firma zapłaci za leczenie na odwyku ?Bo z tego co widac to wszyscy pija jak smoki
1
Maja 2017-09-20 08:55
@Marysia ja nie mam żadnego związku z Danwood S.A.. Jestem moderatorem forum gowork.pl. Moim celem nie jest wybielanie pracodawcy, a jedynie próba wprowadzenia merytorycznej dyskusji na forum. Mam nadzieję jednak, że wszystkie te komentarze czemuś służą - z jednej strony są pomocne dla potencjalnych pracowników, a z drugiej - może i pracodawca pochyli się nad pewnymi aspektami tu poruszanymi.
Marysia 2017-09-20 15:45
Wiem Maju że twoja postawa i odpowiedzi muszą być postronne na tym forum spodziewałam się z twojej strony na taką odpowiedź jaką napisałaś i wniosek jest jeden ludzie piszą bo piszą o swoich problemach spostżerzeniach wnioskach żądają pytania ale tak naprawdę to wszystko można sobie w kieszeń schować bo ludzie w tej firmie są tylko cyferkami w grafiku ich problemy się nie liczą nikogo z firmy to nie interesuje nie jest w firmie źle ale pewne aspekty powinne się zmienić
2
Marysia 2017-09-20 15:54
Czy może mi ktoś powiedzieć napisać jakie dokumenty potrzebne są do zasiłku rodzinnego w Niemczech i skąd je wziąć i gdzie złożyć dziękuję
Pracownik 2017-09-23 07:29
Marysiu widzę, że dużo się udzielasz na forum, mądrości różne piszesz a niewiesz co i gdzie trzeba do zasiłku,przecież tyle wiesz o firmie razem ze swoim mężem fachowcem a Pan Fachowiec niewie? A może wódeczke pije i niema czasu słuchać co ludzie mówią lub niesłucha ze zrozumieniem itp ,bo przeciesz o tym między pracownikami w Niemczech cały czas się mówi po 100 razy , wystarczy posłuchać a wogóle jest śmieszne ,że żony tu się udzielają i wnioskuję Marysiu,że jeżeli będziesz starać się o kindergeld to dopiero mąż zaczął prace a tyle wie o firmie ? Pozdrawiam Marysiu.
2
Wir kommen 2017-09-24 22:34
Trzeba cisnąć
2
Marysia 2017-09-25 11:02
Niech Pan pracownik nie będzie taki wyniosły i mądry. Nie ocenia się ludzi po kilku wpisach na forum to bardzo niegrzeczne jeżeli nie ma Pan nic mądrego do powiedzenia niech pan przemilczy bo czasem milczenie jest złotem jeżeli nie potrafi Pan odpowiedzieć na pytanie to niech pan z łaski swojej nie pisze nic. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
Marysia 2017-09-25 11:06
Proszę czytać moje wpisy ze zrozumieniem a nie wybierać to co Panu pasuje. Pozdrawiam
Pracownik 2017-09-25 19:59
Witam Marysiu a więc co Chcesz wiedzieć odnośnie kindergeldu , to wszystko zależy od paru rzeczy , czy jesteście małżeństwem -najlepiej jak by tak jeżeli nie to nie dyskwalifikuje ale utrudni , czy pobierasz 500+ na drugie dziecko jeżeli takowe jest, czy macie wspólny meldunek w kraju , no i najważniejsze jak długo trwa praca w Niemczech jeżeli zatrudnienie trwało w roku 2016 i jest rozliczony rok 2016 w niemieckim urzędzie skarbowym to radził bym składać, bo i tak najczęściej czeka się miesiącami jeżeli nie ma rozliczenia 2016 , złożyć można ale podejrzewam , że niewiele to narazie da , wszystkie potrzebne papiery wydaję Danwood przy pitach , pozostałe wypełnią na rządanie , trzeba poxserować orginały zatrzymać, pozostałe pobiera się w instytucjach jaknp gmina itp odnośnie meldunku , zasiłku rodzinnego np, i innych zależy co będzie potrzebne, pytanie podstawowe czy jest rozliczony rok 2016 i czy są na to wszystkie papiery jeżeli tak to w jakiej firmie pośredniczącej , dlaczego pytam bo niektóre firmy oddają kwit z niemieckiego US , źe rozliczenie się odbyło a są też takie które celowo zatrzymują , żeby klienta zatrzymać a bez tego papierka nic się nie da załatwić , jeżeli ma Pani pytania konkretne to w miarę możliwości udziele informacji , mogę podać również dane do firmy która to wszystko Pani objaśni i podejmie się załatwienia i również od jakich firm trzymać się z daleka bo zedro jak za zboże tylko nie wiem czy to jest dobre miejsce do podawania nr tel i podawania nazwy pośredników. Pozdrawiam
3
Zasiłek 2017-09-26 09:17
Przez jaka firmę zdawać papiery mnie to też interesuje
Marysia 2017-09-26 10:18
Dziękuję bardzo za odpowiedź tyle informacji co uzyskałam jest dla nie bardzo cenne ale jak by Pan mógł podać na forum nazwę firmy to była bym wdzięczna może jak nie ja to ktoś inny by z tego skożystał wydaje mi się że i tak te firmy ogłaszają się w internecie więc to nic złego życzę miłego dnia
Pracownik 2017-09-26 19:43
Witam ponownie , sprawdzono firmą jest np Skwara Colsunting, posiada duże doświadczenie i co ważne od paru lat rozlicza pracowników z Danwoodu , a co za tym idzie wie z czym będzie miała do czynienia , pobiera opłatę ok 400 zł za jedno umowę czyli najczęściej wygląda to tak, że do odzyskania pieniędzy za jakiś okres może to być 1 rok w tył a może być również nawet 4 lata jeżeli ktoś tyle czasu nie składał po odzyskaniu najczęściej trzeba podpisać nową umowę ale i tak jest to najtańsza oferta na rynku i co najważniejsze sprawdzona , dosyć trudno się dodzwonić ale trzeba próbować do skutku , kobieta dosyć komunikatywna,zaznaczam , że wysyła wszelakie informacje i umowę poczto awięc trzeba pare papierów wypełnić samemu ale na prawdę nie jest tego wiele i każdy powinien sobie poradzić , wypełnić i reszte skompletować zgodnie z instrukcją jaką ta Pani prześle ewentualnie udzieli telefonicznie nr tel 660087975, odradzam firmy które biorą procentowo od odzyskanej sumy wychodzi dużo drożej i najczęściej specjalnie zwlekają , żeby jak najwięcej się kasy nazbierało to i oni więcej wtedy wezmą. Ale oczywiście każdy swoją kasą sam żądzi , piszę o swoich doświadczeniach i ludzkich , nie robię tu żadnej reklamy, Pozdrawiam.
4
pijak i złodziej zreszto 2017-09-26 21:55
Popieram
1
pijak i złodziej zreszto 2017-09-26 21:57
Popieram
1
Pracownik 2017-10-03 20:50
Witam w związku z pytaniami odnośnie składania papierów na kindergeld, chciałbym poinformować wszystkich zainteresowanych , że od 01.01.2018 zmieniają się przepisy odnośnie wypłacania zasiłku , zmiany dotyczą , że zasiłek może być wypłaconych co najwyżej za pół roku wstecz a nie jak było do tej pory 4 lata wstecz .W związku ze zmianami proponuje składać dokumenty wszystkim pracownikom , którzy pracują a jeszcze nieposkładali papierów , już teraz firmy pośrednictwa są zawalone robotą , listopad jest ostatnim momentem żeby coś załatwić , nawet jak Nie Macie rozliczonych w Niemieckich Urzędach Skarbowych lat 2016 i wcześniej lub Podjęliście prace w tym roku i z wiadom mych przyczyn nie posiadacie wszystkich dokumentów należy tak czy inaczej składa ć ponieważ taj jak wyżej napisane, zasiłek zostanie wypłacony do pół roku w stecz dla papierów złożonych po 01.01.2018 , reszta przepadnie. Pozdrawiam
2
Pracownik D-W 2017-10-06 20:00
Zasiłkiem zajmuje się między innymi firma Skwara Consulting jest strona w internecie
1
...no way Danwood 2017-10-11 13:31
Odpusilem sobie ta firme zawodowo ze stanowiska kierownika budow przed kilkoma laty, niczego nie zalujac.
Dzis przez przypadek zajzalem z ciekaowsci zobaczyc co sie pisze na temat DANWOOD i widze ze nic sie nie zmienilo, dalej syf a moze i jeszcze gozej. Dzis wiem ze moja decyzja o odejciu po wielu latach pracy w Danwood byla wtedy sluszna. Pozostaje wytrwalosci dla "wylczacych" zyczyc ... :-)
4
Zostaw swoją opinię o Danwood S.A. - Bielsk Podlaski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.