Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Danwood S.A.

Pracowałeś w firmie Danwood S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
znajomy - 2014-01-20 14:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [robol - 2014-01-05 09:48:52]:
ha, nie raz widziałem, jak dzięki uwagom kierownika pracownicy budowlani zostawali usunięci.
ta praca wymaga dobrej organizacji. każdy w firmie to wie. każdy również wie, co robią kierownicy, to że na budowie pojawiają się najczęściej tylko raz - przy odbiorze i ogólnie niczego nie pilnują, więc robotnicy mają wolną rękę. brygadziści sami ciągną całe budowy. no i wtedy się zaczynają problemy z uszkodzonymi materiałami, źle wykonane roboty.... norma.
ci ogarnięci kierownicy sobie radzą, ale ci którzy myślą, że nachłapią się kasy i nic nie będą musieli robić dostają po (usunięte przez administratora). tak i powinno być. w każdej pracy można się rozwijać, firma stara się wprowadzać nowe technologie i materiały. to, że jest to budownictwo na mniejszą skalę każdy wie, przecież to domki jedno- wielo-rodzinne.

widać nie chiało się rabotać
zdjecie uzytkownika
człowiek z POLSKI - 2014-02-13 14:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahahahahahahahah.czytam i .Smiech mnie ogarnia kirownicy panowie nadzorcy tzn. (policiańci wewnętrzni) Grupy uprzywilejowanych,zausznicy przydu.... i ci co chcą a nie mogą .Ciągły płacz bo to bo tamto ,ale gdy się trzeba ruszyć powiedzieć .załatwić to co to głowa w piasek i nogi za pas.Wieczorem doktor CORN 4,90 w lidlu na głowe i jest pięknie.Firma mocna i BEZWZGLĘDNA... cdn
zdjecie uzytkownika
as - 2014-02-18 16:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znajomy, bo trzeba sie zastanowić dlaczego taki brygadzista jest na budowie, chyba po to ich zatrudnia danwood-house, by pilnowali albo czegoś nie rozumiem.
zdjecie uzytkownika
gterwrew - 2014-02-28 12:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ci co piszą złe opinie, dzwonią pytając o pracę ponownie po zwolnieniu. Jak tak źle to pracujcie na czarno. Żony siedzą jak królowe bez pracy tylko latają po kosmetyczkach, samochodów kilka,świadczenia rodzinne rodzinne, dzieci wykształcone,oprócz pracy w Danwood dotatkowe roboty u prywaciarzy za ogromen pieniądze, zbudowany dom- i to wszystko dzięki pracy w Danwood. Żaden pracownik, który szanuje pracuję w firmie źle o niej nie powie bo patrząc na to jak traktują ludzi inne firmy- niewypłacone na czas pieniądze, brak ubezpieczenia itd. W Danwood jest pewna praca dla ludzi, którzy chcą zarobić a nie jechać na wakacje. Trudno, żeby firma trzymała alkoholików. Z firmy żaden dobry pracownik się nie zwalnia.Zwalniają się ludzie, którzy tylko uważają się na fachowców a nimi tak na prawdę nie są.Samochód służbowy jest po to by dojechac na budowę a nie jeździć w nie wiadomo jakim celu.
zdjecie uzytkownika
kuks - 2014-05-13 18:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.zastanawiam sie nad podjeciem pracy w tej firmie jako glazurnik.czy wie ktos jak wygladaja wyjazdy do pracydo niemiec ile realnie zostaje po miesiacu na wyplate?z gory dzieki za wszelkie info
zdjecie uzytkownika
pracownik Danwoodu G.Ł. - 2014-06-01 15:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma prężna i warta polecenia . Jedynie pracowitość i umiejętności są warunkiem , alkoholicy i leworęczni nie są tolerowani w naszej firmie . Cieszę się że tu pracuję , i mam nadzieję że będę jeszcze długo w Danwoodzie pracował . Szanuję pracę i firmę , dla mnie to solidna i godna polecenia firma
zdjecie uzytkownika
trn - 2014-06-01 19:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem klientem tej nieudolnej Firmy (Celowo nie podaje miejsca).Zaluje cholernie ,ze w ogole tak sie stalo.No ale przed podpisaniem umowy wszystko pieknie i ladnie, ale najlepsze to jak juz podpiszesz ta umowe,oooooo!!!!!! Zapomnijcie o jakiejkolwiek pomocy ludzi ,ktorzy was do tej firmy namawiali (mam na mysli pracownikow biurowych),bo szczyt chamstwa jak sie okazalo i kompletny brak niekompetencj. Firma ta w ogole ma gleboko w d.... Was,nie pomoga w zaden sposob i nie chce tego robic !!!!!
Swoja droga ,to co za "pracownik" Danwoodu tak smaruje bez wazeliny.Chyba szef, ten to moze dlugo tam popracuje, ha,ha. Ludzie !!!!!!! szukajcie innej moze i mniejszej Firmy, ale Danwood omijajcie z daleka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik Danwoodu G.Ł. - 2014-06-02 18:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie prawda co piszesz , dla mnie to oszczerstwa nie uzasadnione . Jestem pracownikiem z brygady co stawia i wykańcza domy , nie jestem z biura , i z doświadczeń wiem że ludzie są zadowoleni , Pan ma jakiś uraz ale nie wiadomo jaki , jakiej pomocy Pan oczekuje , w jakim sensie
zdjecie uzytkownika
kibo(L) - 2014-06-03 17:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich
zarówno tych na tak jak i tych na nie
oraz samych pracowników Firmy Danwood

Polakowi jeszcze nikt nie dogodził zawsze ktoś będzie z czegoś nie zadowolony

ja z kontaktu z firma jestem w 100% zadowolony i to zarówno przed podpisaniem umowy jak i w trakcie realizacji i po zakończeniu inwestycji
dziękuje za cierpliwość pracowników - gdy co chwile coś było zmieniane poprawiane przez nas i zlecane do realizacji a i sam serwis okazał się pełnym profesjonalizmem w szczególności dwóch Panów - (usunięte przez administratora) serwisantów którzy sumienie i precyzyjnie usunęli wszelkie wskazane przez nas usterki
ogólnie P O L E C A M Firma solidna - otwarta na każdą prośbę - potrafi doradzić , pomóc , robi wszystko tak by klient był w pełni zadowolony
cieszymy się że mamy domek postawiony przez PRACOWNIKÓW FIRMY Danwood
zdjecie uzytkownika
a. - 2014-06-19 22:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli danwood to nie jest zła firma? Opinie klientów sa nawet pozytywne, ale jak tam traktuje sie pracowników? Szefostwo jest w porzadku?
zdjecie uzytkownika
biurkowiec - 2014-06-24 11:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
Jestem pracownikiem tej firmy od ca. 4 lat.
Z tematów na plus jest bardzo dużo, za mało czasu zeby wymieniać.
Z największych atutów pełne świadczenia, terminowe wypłaty, porządne premie za dobrze wykonaną prace. Środowisko trudne bo budowlane i masa profesjonalistów z różnym stopniem aktywności socjalnej ale kompetentnych w swoich zakresach. PEWNA praca, zero stresu ze Cie zwolnią bo ktoś ma taki kaprys. Jeśli robisz swoje a nawet popełniasz błędy nikt Ci złego słowa nie powie - sam wiesz ze dałeś ciała i nie chcesz wypadać gorzej na tle innych. Praca momentami bardzo ambitna - sam musisz przecierać nowe szlaki szukać nowych rozwiązań. Duża odpowiedzialność.
Z minusów - trzeba pracować :) ciągłe zmiany - innowacje ulepszenia technologi, modernizacje itp.., trudność we wdrażaniu zmian - nie ma się co dziwić - praca na żywym organizmie a każda zmiana dotyczy ca 800 osób. Stres przy podejmowaniu decyzji - normalna sprawa :)
To ze praca po kilkanaście godzin i dużo dojazdów na budowach to fakt. Prosze też wziąć pod uwage ze jesli dobrze zorganizuje sie swój tydzień pracy można wyrwać sobie wolne w tygodniu :) oczywiśćie jak jest dużo pracy to jest po 10 godzin zasuwania - 6 w samochodzie 4 na budowie.
Doświadczenie jako inzynier - średnie.
Doświadczanie jako organizacja budowy i zarządzanie brygadami + kontakt z klientem bardzo duże.
Pracownicy fizyczni też nie narzekają. Temat alkoholu też wyeliminowany - automatem zwalniani są ludzie którzy przyjeżdżają pić. Po części dlatego ze wydajność jest rozliczana na 3 osoby i jak ktoś nie pracuje to jedzie na czyimś garbie - a tego nie tolerują współpracownicy :)
Auto z GPS - normalna sprawa ale nikt Cie nie rozliczy z 30 czy 50 km które robisz na wlasne potrzeby. 90 procent firm z dużymi flotami liczy sie z kosztami paliwa - nic w tym dziwnego.
Koledzy pomagają - od tego są. Tylko na zasadzie wzajemnośći :)
Wypalenie zawodowe - normalne. U nas znajdziesz ludzi po 50 z uśmiechem na ustach - bo jest bezpiecznie i to jest ważne.
A jak nie chcesz pracować to nigdzie nie będzie Ci dobrze :)
Pozdro. Zadowolony Danwoodowicz :)
zdjecie uzytkownika
...noway - 2014-06-30 15:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...z poszanowaniem dla "pozytywnych",....samobojcy jak czytam niektore pozytywne opinnie na temat DANWOOD. Jak ktos chce sobie wyciac z mlodych lat czesc zycia bezpowrotnie to moze sie tam aplikowac :-)

Bylem, widzialem ...Boze oby nigdy wiecej tam byc- i leniem do roboty tez nie bylem/jestem. Kto wychwala ta firme to malo jeszcze w zyciu widzial!
zdjecie uzytkownika
a. - 2014-06-30 18:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@noway, a dlaczego, bo biurkowiec napisał rozbudowana opinie, która mnie przekonała, to z czyms się nie zgodzisz?
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-07-03 20:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisuję się pod słowami ,, biurkowca'' bardzo fajnie i prawdziwie opisał , Firma jest OK , a to że inni są innego zdania to w moim rozumiewaniu nie mają czystego sumienia i wypisują o firmie głupoty , nie ma co polemizować na temat tego że ktoś krzywo patrzy na naszą firmę , najczęściej to byli pracownicy których zwolniono , za darmo nie zwalniają :-)
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2014-07-04 15:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jakie aktualne opinie na temat danwoodu? Bo mam w następnym tygodniu iść na rozmowę kwalifikacyjną, tyle wiem na razie, że praca za granicą na konstrukcjach jakichś tam, nie dopytałem, jako fizol naturalnie. Przeczytałem pół neta, na temat firmy i przyznam że nieciekawie to wygląda, wszyscy krzyczą, że trzeba po 14 godzin dziennie robić 1200-16000 ojro stawka się waha jak czytałem, i soboty, a nawet niedziele i nie dopłacają za nadgodziny, a umowę podpisujesz niby na 8 godzin dziennie. Prawda to co wyczytałem? A może coś jeszcze pominąłem ?
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-07-07 21:11:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Grzegorz , wszystko co wyczytałeś to brednie , są pozytywne opinie , ale sam sie przekonaj , zatrudnij się i zobaczysz , jak ci nie będzie pasowało to się zwolnisz , nie wsadza cię do więzienia za to jak rozwiążesz umowę :-) , ja pracuję 8 godzin , czasami maks 9 jak trzeba coś skończyć , a w soboty po 5 albo maks 6 , niby po 3 godziny musisz bo masz ryczałtowo za 4 soboty płacone , ale w niedzielę jeszcze nigdy nie pracowałem i pracował nie będę !!!!!, są brygady [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie powiem , pracuję po 12 - 14 , ale to zjeby , obyś nie trafił do takich zwyrodnialców , ja to bym jakąś skarge na nich zgłosił , ale nie wiem gdzie , bo to karygodne , napędzają normy i terminy , Cioty ! . Pozdrawiam i miłej pracy w firmie , bo jest miła i ciekawa , nabyć możesz mnóstwo nowych doświadczeń
zdjecie uzytkownika
a. - 2014-07-07 21:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Grzegorz, pominałes chociazby opinie nad Twoją. nie wszyscy tak narzekają na warunki w danwood, pewnie zależy to od wielu czynników. Jak dla mnie to próbuj, nie masz za wiele do stracenia, lepsze to niż ciągłe szukanie pracy.
zdjecie uzytkownika
rambo - 2014-08-01 17:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też pracuje w tym syfie i nie jest łatwo.
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-08-01 19:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rambo , a ty w brygadzie czy biurkowiec ?
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-08-06 14:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam dom od Danwood w Polsce i przyłączam się co do niepochlebnych opinii dot. ludzi którzy tam pracują. Nie wszystkich oczywiście. Brygady są naprawdę ok, ale kierownictwo tej firmy to totalne dno. Niesłowni, olewczy, niekompetentni. Dom jest ok, nie mam się do czego przyczepić (na razie, po roku) ale ile nerwów mnie to kosztowało to wiem tylko ja. Wydaje mi się, ze polskich klientów traktują jak dzikusów i plebs, a o Niemców dbają bo nie sądzę żeby utrzymali się na tamtym rynku z takim podejściem do klienta.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-08-10 20:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No coz,pisze juz drugi raz,bo pierwszy "zniknal". Jestesmy klientami z okolic Berlina. Dom stawiany od 30.06. Jesli chodzi o brygade montazowa i kierownika budowy,to pierwsza klasa i pelen profesjonalizm. Wszystkie detale wykanczane z pelnym zaangazowaniem , co jest bardzo wazne oczywiscie. Pomoc i doradztwo na kazdym kroku.Premia dla chlopakow by sie przydala. Oj jesli mam pisac o fachowosci "sprzedawcy" to totalna porazka. Facet nie ma zielonego pojecia po co tam siedzi.W sumie to bardziej zaszkodzil,bo pomocy zadnej. A rola jego powinna byc zupelnie inna, tymbardziej ,ze orientowalismy sie w temacie i roli sprzedawcy w innych firmach. No ale... I niech nikt nie pisze ,ze sie czepiam,bo powtarzam raz jeszcze, ekipa montazowa i kierownik to pierwsza klasa, natomiast biurowe sprawy to totalna porazka i nie tylko ten nieszczesny sprzedawca ,ale i inni tez (zainteresowani wiedza o co i o kogo chodzi).Mam nadzieje,ze ten wpis sie uchowa. Pozrdawiam wszystkich zainteresowanych i uczulam na fachowosc pracownikow biurowych.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-08-31 15:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle nazwa firmy to Budimex Danwood, zmienili ją 6 lat temu. Kiedys był Unibud, zmienili nazwę, a Dan-Wood House to jednolita marka oferowanych przez nich domów. Na ich stronie mozna znaleźc kilka ogłoszeń o prace, między innymi poszukują partnerów do sprzedaży domów, stolarzy, malarzy, glazurników, inżynierów budowy, konstruktorów oraz kierowników kontraktu.
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-08-31 17:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Tomka z pod Berlina ,z brygady jestes zadowolony ? nie pili nie odwalali fuszerki ? chłopaki znają się na rzeczy ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-03 08:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kuks - 2014-05-13 18:39:01]:
ciota jestes tylko tyle ci powiem
zdjecie uzytkownika
pracowniktftr - 2014-09-03 08:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [G.Ł. - 2014-07-07 21:11:29]:
czysta prawda
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski