brak logo

Danwood S.A.

Bielsk Podlaski

Opinie o Danwood S.A.

Robol 2016-02-23 19:42:30
A poza tym to nie kierownicy a zwykli majstrowie, nie wiem czemu na nich mówicie kierownicy?! To zwykłe imbecyle
2
mamamam 2016-02-24 08:51:35
Ja też jestem zainteresowany ogłoszeniem na specjalistę ds. planowania. Dobrze, że nawet dają umowy o pracę i odpowiednie szkolenia, bo łatwiej dostosować się do obowiązków.
@d. Od 2016-02-25 15:44:24
W tej firmie pamietajcie że kierownik bieze wszystko na siebie a przyjdzie nierób który cale życie był w ochronie i myśli że jest fachowcem
aaa 2016-02-25 17:23:40
Co to za firma i co to za rekrutacja, jak zatrudniają nieroba pracującego całe życie w ochronie? Szukają szpachlarzy czy ochroniarzy? Chyba widzą kogo zatrudniają? Pretensje do rekrutujących raczej. Wielki kierownik bierze na siebie wszystko - cha, cha, cha - śmiechu warte. Tylko ktoś pracujący w firmie widzi, jak to oni biorą na siebie wszystko!
1
gałek 2016-02-26 18:07:10
z tego co wiem to na ten moment poszukują w danwoodzie głównie specjalistów do spraw planowania, więc tego raczej z żadnym innym zawodem nie pomylicie
marian 2016-03-01 09:47:04
gałek, a Ty się zatrudniłeś tam w końcu? Szukałeś pracy jako inżynier ds instalacji sanitarnych, jak wyżej napisałeś? Zadowolony jesteś? Nie szukają specjalistów, ale SPECJALISTY - jednego - jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem. Śledzę już tę stronę od pewnego czasu i widzę, że znikają niepochlebne opinie o firmie... W związku z tym słowo do administratorów: jeśli to z powodu niecenzuralnych może czasem słów,to może nie warto usuwać całych postów? Poza tym, pełno jest ogłoszeń typu "szukają..." to raczej strona o opiniach dot. pracodawcy, nie biuro pośrednictwa pracy...Może takie posty administratorzy usuną?
żona 2016-03-01 19:48:55
Masz racje ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pełną gębą kiedy mój mąż zapytał się o wynagrodzenie w euro to ona powiedziała że wszyscy zarabiają w złotówkach a po podpisaniu umowy jak byk napisane że jak pracownik chcę zarabiać w euro to morze oczywiście że wolał by ale bał się za protestować bo zależało na pieniążkach ale już szukamy innej pracy żal
1
@kierownik 2016-03-02 08:16:50
Ja jako pracownik na kier . stanowisku widze że firma bieże ludzi chyba z łapanki ,wiedząc że rynek niemiecki jest wymagający zatrudnia sie ludzi bez doswiadczenia i na dodatek lubiących sporzywac duze ilosci alkoholu a potem wszystko sie obrywa majstrowi i kierownikowi
1
z łapanki 2016-03-02 08:47:36
do @kierownik . A za co wy niby obrywacie i od kogo za takich pracowników ?! kiedy was na budowie nie ma i nie macie pojęcia co się dzieje na waszych budowach dzieje ! , raz na tydzień się pojawicie na 20 min i to wszystko :-D tak zaganiani robotą jesteście że żal za du.... bierze . Jak brygadzista do was dzwoni bo coś trzeba pilnie przywieźć (np. sige wkręty itp ) to wasze standardowe hasło To - .... miałem dziś montaż jestem zje... nie przyjadę dziś , może jutro , jedź do OBI i kup . Żenada ! macie za dobrze w tej firmie , biorą się za was i wziąć się nie mogą !!!
3
@ kierownik 2016-03-07 11:00:40
Do robola : naucz sie najpierw roboty ia nie chlać wódy i nikt niebedzie miał pretensji i sąsiad mniej ci bedzie żone posuwał bo czesciej w domu bedziesz
Robol 2016-03-07 18:54:32
Do kierownika @ od roboty to koń i traktor, a co do żony to nie mam i radzę Ci pilnuj swojej :-D
2
Mlody 2016-03-14 16:47:47
Niech przyjmują swirów z ochrony, to firma renome straci szybko
1
kolo 2016-03-17 19:21:07
To jak jest w końcu . Zarobki za pracę Niemczech w euro czy w złotych
Stawki godzinowe wg. prawa niemieckiego , czy robienie pracowników w bolka?
1
marian 2016-03-18 11:31:02
kolo - na papierze masz stawkę w euro, na konto wpływa w złotówkach. Najniższa możliwa stawka w Niemczech. Słaby przelicznik, po marnym kursie. W "bolka" też firma robi, bo pracujesz więcej godzin, niż ci zapłacą, w soboty robisz więcej godzin, płacą za trzy. Są tacy co pracują w niedzielę. Odliczają dojazdy, pensjonaty(bardzo kiepskie). Płacą na czas, i to chyba jedyny plus pracy w tej firmie.
1
kolo 2016-03-18 16:36:32
Czyli jednym słowem - Gułag . Z dala od rodziny ,nie płacone delegacje ani rozłąkowe , za gówniane stawki , w gównianych warunkach i do tego oszukiwanie na godzinach . Bangladesz w centrum Europy.
Kolo 2016-03-19 19:54:51
Marian to ile można wyciągnąć w tych euro
1
Ort 2016-03-20 20:09:31
Do kierownik - doucz się najpierw ortografii, "bieze" , "sporzywac" to poziom szkoły podstawowej! wstyd na stanowisku kierowniczym! ! !
2
sa 2016-03-25 14:15:18
jak komuś niepasuje praca w DANWOOD niech jedzie na szparagi truskawki itd.Tam będzie mial super stawke godzinową i pelne świadczenia powodzenia.
1
www 2016-03-31 08:37:29
ha ha szpachlarza ochraniarza ,akurat wiem chyba o kogo chodzi ,burak
drago 2016-04-01 10:02:10
Nie ma firm budowlanych z tzw. ludzką twarzą - te czasy bezpowrotnie minęły a tak na marginesie nie piszcie o sobie ;robol;.Jeśli jesteś fachura to ty jesteś rzemieślnik,a pan kierownik niech nie będzie zaskoczony że element biorą na budowę bo będzie coraz gorzej.
2
Jegg 2016-04-08 17:29:04
Bardzo dobrze powiedziane @sa. Nikt nikogo tu siłą trzymać nie będzie przecież. No i kurcze, jak widziałem ofertę na księgowego do nich, bo szukają, to trzeba znać niemiecki na poziomie minimum B2, więc wydaje mi się, że wcale źle tutaj nie płacą za taką wiedzę.
1
abc 2016-05-08 10:35:29
Poziom B2 to poziom średniozaawansowany, więc bez przesady Jegg - że to "taka wiedza"... skąd wiesz ile płacą? Jak wiesz, to napisz ile. No i zastanów się, czy jesteś z firmy ("nikt nikogo TU siłą...") czy nie ("...do nich"), bo czasem to aż żal patrzec, jak pracownicy biurowi sami tu ze sobą piszą...
max 2016-05-08 16:01:24
Ci biurowi to mają najwięcej do powiedzenia , nie tylko że tu piszą ze sobą , to jeszcze są tacy wykształceni że cycki opadają ,inżynierowie bez praktyki , daj młotka do ręki to wszystkie palce poobijają , no ale widać uczyli się po to by młotka nie trzymać INŻYNIEROWIE :-D
3
hhh 2016-05-10 21:34:54
zazwyczaj narzekają pracownicy fizyczni, więc jestem zdziwiony. Zresztą, to mało istotne. Firma mi się b. podoba :)
waw 2016-05-17 08:53:53
Nie on jeden pije...powinni codziennie kontrolować trzeźwość, toby się zdziwili :)
1
Alex 2016-05-29 14:49:33
Do Kolo ..
Popieram Cię bo masz słuszną rację , myślę że coś powinno się zmienić , bo to już przesada totalna . Nawet na szparagach tak nie zapier.... jak my w Danwoodzie . Nikt nas nie wspiera tylko doją ile wlezie , masakra !!!!
2
Max 2016-06-02 06:05:47
W perfidny sposób ten zapie... został w firmie zaplanowany.
W celu zmniejszenia kosztów drastycznie skrócono czas wykończenia domu - np. z 6 tygodni na pięć .Dotyczy to wszystkich domów bez względu na stopień trudności i zaawansowanie wykończenia .Często paradoksalnie - czas na wykończenie domu wymagającego mniejszego nakładu pracy jest dłuższy od tego , który przeznaczono na
,,trudny,, dom. Jakiś gość od planowania ma niezły ubaw.
Tak w pierwszym jak i w drugim przypadku trzeba ostro zap... żeby zmieścić się w terminie, albo mieć minimalny obsów .A jak jeszcze bardziej ,,zmotywować, ,robola do pracy (pomijając presję kierownika , który chce otrzymać swoją )premierę ?- wystarczy wyznaczyć termin następnego montażu tak z 12 dni po teoretycznym terminie odbioru budynku .Pracownicy sami z siebie będą zap... jak debile oby tylko wyrobić się w terminie i mieć szanse na zjazd i spędzenie kilku dni z rodziną.
2
lucek 2016-06-02 19:38:42
Danwood w mediach to firma przyjazna rodzinie - śmiech na sali, dla kogo pikniki rodzinne jak brygady na budowach, dla kogo dni wolne na załatwienie ważnych rodzinie potrzeb...to co piszą w gazetach to bzdura totalna. Zapier... jak dziki osioł jak chcesz do rodziny na parę dni przyjechac. Nie ma żadnej motywacji dla tych którzy rzeczywiście coś umieją, najlepiej zatrudniac takich co dwie lewe ręce mają, to firma daleko zajdzie.
2
sa 2016-06-09 09:54:38
mamy 21 wiek w tym kraju w każdej firmie chcą z pracownika wycisnąć jak najwięcej w Danwood niejest tak żle a pracować trzeba tylko nieroby narzekają bo chcieli by zarobić ok 7000 tyś i sie nienapracować . jak komuś tak żle to niech sie zwalnia i idzie do SUEMPOLU tam będzie mial dużo czasu dla rodziny i sie nieprzepracuje .
1
irek 2016-06-10 19:40:12
Nie jest tak źle jak kto w papierach sobie siedzi, nawet jak z ortografią ma problem (to do "sa") i wtedy fajnie innych do suempolu wysyłac. Człowiek szuka gdzie lepiej, a nie gdzie gorzej. Jakby Danwood szanował pracowników, toby nie musiał na okrągło ich szukac. Ludzie odchodzą bo z tej dobroci w głowach się poprzewracało pewnie. Zastanówcie się ludzie co piszecie, ciekawe kto te 7 tysi ma? Pewnie to średnią pan biurowiec wyliczył z pensją swoją, kierownictwa i dyrektorstwa...
2
marek 2016-06-20 22:29:41
Domy Danwood - zemsta Polaków na Niemcach za II Wojnę Światową . Tak trzymać Danwood !!!
lola 2016-06-28 11:25:56
kochani mam do was pytanie odnośnie rekrutacji na stanowisko Specjalista ds. informatyki - ciekawi mnie na jakim poziomie zaawansowania musi być moja wiedza z zakresu Microsoft Dynamics AX aby był sens żebym się u was zatrudniała i dała sobie radę z obowiązkiami
ktoś 2016-06-29 11:34:16
FIRMA jak to firma, chcą wydoić i do widzenia. Tych co cokolwiek umieją za byle głupstwa wywalają, miernot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w trzymają nadal. Już niedługo z takim podejściem firma dobrej renomy mieć nie będzie. Jak się nie spodobasz, mimo, że jesteś dobrym fachowcem to i tak wywalą. Piskl jak się doczepi to długo nie popracujesz. Nie dość, że żyjesz jak pies w pensjonatach, zapie... jak osioł po kilkanaście godzin to i tak cię nikt nie doceni. Ot coś nie podpasujesz i będzie dopiep...ł tak, aż zwolni, wymyśli byle pretekst i po tobie, powodzenia wszystkim chętnym...
3
piotr 2016-06-29 14:57:17
Skoro godzicie się na podpisanie umowy to raczej wiecie co bdziecie wykonywali i za jakie wynagrodzenie, prawda?
999 2016-06-29 18:44:23
Jak podpisują umowy to znają stawkę swoją godzinowa i tyle !!!! Nikt nie wie jak wygląda praca W danwood dopóki nie wyjedzie. Wszystko co jest napisane wyżej to prawda!!!!! Lizodupy patałachy pracują A uczciwych gnebia i wyzwalają !!!!!! Ludzie tzw biurowi w tej firmie! Co się z wami dzieje komu wierzycie komu ufacie!!!!!????
4
eriko 2016-06-29 22:19:57
noo ale wlasnie przeciez to od razu powinno sie wiedzeic co bedzie nalezalo do Twoich obowiazkow przeciez czesto to jest nawet w ogloszeniu napisane..
Trampek 2016-06-30 10:54:23
Witam, chcialbym pracowac w firmie Danwood nie majac zadnego doswiadczenia z budownictwem. Mam 23 lata i skonczone tylko LO (pracowalem 3 lata w innej firmie). Czy sa jakies kursy, ktore moglbym odbyc by moc pracowac w tej firmie? Raczej tak bez niczego to nie ma na co liczyc. Pozdrawiam i czekam na odp.
meduza 2016-06-30 10:56:28
z tego co widzę aktualnie trwają rekrutacje na kosztorysantów i specjalistów od logistyki i informatyki a to wiadomo że jednak pewne doświadczenie jest wymagane, proponuję skontaktować się bezpośrednio z firmą
Danwood S.A. 2016-06-30 11:37:30
Prosimy o kontakt - ( usunięte przez administratora ). Można też w każdej chwili przyjechać do biura w Bielsku osobiście, aby porozmawiać w temacie ewentualnej współpracy
Zapraszamy i pozdrawiamy

DSo 2016-06-30 11:56:52
Można przyjechać do biura? Fajnie to brzmi, nie rozumiem tylko czemu w Bielsku skoro widziałem ogłoszenia do Białegostoku, czy to to samo miasto, bo chyba nie?
sa 2016-07-01 19:56:19
jak zechcesz to znajdziesz
janusz 2016-07-01 19:59:23
@Dso to zdecydowanie nie jest to samo miasto, więc w sumie faktycznie dziwna sprawa. W każdym razie rekrutacja trwa, czas wziąć w niej udział, żeby nie uciekła sprzed nosa.
odchodzę 2016-07-03 12:32:12
Firma jak każda inna, robota wiadomo budowlanka , zalety 10 płacą od lat no i tu się zaczyna temat jak płacą i za co.Pominąć to, że delegacja ma swoje minusy to każdy to wie ale do rzeczy, terminy dane przez firmę na wykonanie danych rzeczy są z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wzięte naciągane tak żeby ludzie robili po godzinach , soboty,a nawet niedziele nikt oczywiście za to nie zapłaci bo płaci się za 8 godzin a sobotę 3 , firma uważa , że wszystko jest w porządku oczywiście bo nikt nie każe niby ryć po godzinach ale jak ktoś przeciąga terminy to uważają go za niewydajnego i wracamy do początku, czyli pracownik czuję presję i tyra tak aby się wyrobić i w ogóle żeby pojechać do domu bo budowy są tak ustalane , że jak przeciągno robote to niema już kiedy jechać i robi się koło , ale to wszystko to jeszcze nic bo na takim montażu np. to właśnie szanowna firma zmusza wręcz do roboty po godzinach bo trzeba zrobić i wszystko rozumiem bo pogoda bo tiry ale gdzie są kórwa za to pieniądze co to jest wolontariat czy Afryka a dowody pracy są , a można by było np. Żeby ludzie odebrali sobie godziny jak są w domu lub co innego i właśnie urlopy , bezczelnie oszukują standardowo z urlopami wiecznie brakuje albo niezapłacone i twierdzi jedna z drugą że już wybrane a po jakimś czasie okazuje się że zostało ileś tam dni niewykorzystanych bo przyślą z soka bau informacje , jak ktoś kumaty to sobie poradzi a co z tymi co nie są za bardzo bystrzy ,kant,kant,kant i firma szczyci się sprzedażą wynikami WY ludzi rozliczcie tak jak trzeba a potem się pokazujcie w mediach itp.
6
33dca 2016-07-03 13:49:27
@janusz tak to prawda rekrutacja trwa..szukaja w Białymstoku na przyklad kosztorysanta moge Ci powiedzie ze oferuja szkolenia i możliwość rozwoju zawodowego motywacyjny system wynagrodzeń,przyjazną atmosferę pracy
Bogdan 59 2016-07-09 16:54:12
No niestety wydoją ile można i nawet więcej.
1
sylwi 2016-07-09 20:48:31
@33dca ale ten kosztorysant to nie taka sielanka jak napisałeś, musisz najpierw przyjacielu przejść rekrutację i spełnić wysokie wymagania - chociażby masz wyższe budowlane wykształcenie?autocad ogarniasz?
1
ccc 2016-07-12 18:14:02
może pracodawca szuka rzetelnej osoby a nie " romka" co CV podrasował i guzik wie... jak ktoś nie wie jak się pracuje w Danwood to może niech się nie wypowiada !!!
eriko 2016-07-12 18:25:55
@sylwi jakie wysokie wymagania mozesz napisac konkretnie jakie sa te wymagania o ktorych poiszesz..?
jaarod 2016-07-17 12:23:29
Czy ktoś może konkretnie napisać ile zarabia pracownik fizyczny? Jak na razie to tylko jakieś ogólniki bez konkretów. Konkrety proszę. A może to są wypowiedzi ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o firmie? Nie wiem co o tym sądzić
DSo 2016-07-17 13:31:49
PRacownik fizyczny zarabia powyżej 1800 złotych nettto
2
Zostaw swoją opinię o Danwood S.A. - Bielsk Podlaski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.