Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Danwood S.A.

Pracowałeś w firmie Danwood S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
boguś - 2015-12-12 14:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak ma się sprawa ze stanowiskami stacjonarnymi w Białymstoku? Widzę, że szukają teraz kontrolerów finansowych i zainteresowała mnie ta oferta powiem szczerze.
zdjecie uzytkownika
pluton - 2015-12-12 20:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziś to już chyba nie wytrzymam . Wszyscy pijani jak dętki , to jest jakiś obłęd co tu się dzieje , kilka brygad to wyobraźcie se jak się wóda leje . Teraz tylko jakiejś kontroli brak ,i jak tu wytrzymać nie pijąc ? sm się sobie dziwię że daję radę
zdjecie uzytkownika
maridal - 2015-12-14 18:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na tym stanowisku zarobki są ciekawe aczkolwiek jest umowa o pracę i wynagrodzenie zależne od wyników pracownika, warto się więc starać, wtedy lepsze pieniądze wpadną.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-12-16 21:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pluton no tak to już w tej branży jest. Niech sobie piją o ile wykonują swoją pracę solidnie i na czas. Firma jest porządna, zarobki są dobre, oczywiście w większości uzależnione od wyników jakie się osiągnie, ale raczej nikt w tej firmie nie pracuje za najniższą krajową.
zdjecie uzytkownika
555 - 2016-01-03 21:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja tam widzialem od nich dwie oferty pracy, a mianowcie na stanowsiko kontrolera finansowego oraz ksiegowego / ksiegowej obie oferty sa w Białymstoku
zdjecie uzytkownika
JA..... - 2016-01-12 11:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A KURDE NECH KAZDY PILNUJE SWOJEGO NOSA!!! CZYLI WARTO TAM JECHAC CY NIE ?? PISZA ZE ZANECAJA DOBRM WYNAGRODZEIEM POZNIEJ ODTRNCAJA ? ZLE WARUNKI ZAKWATEROWANIA?ITP.?
zdjecie uzytkownika
ster - 2016-01-12 23:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że trzeba samemu przekonać się jak jest. Skoro część osób wypowiada się pozytywnie, to chyba warto zaryzykować. Danwood prezentuje się ciekawie.
zdjecie uzytkownika
robol - 2016-01-13 20:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od razu widac kto z piszących tutaj pracuje w danwoodzie w biurze :) biurowiec taki jakby pospał z kolegą w małżeńskim łóżku, to na pewno uznałby to za ciekawe doświadczenie, skoro danwood prezentuje się tak ciekawie. Na dodatek płaci się za to z własnych zarobków.Jeśli to dobre warunki zakwaterowania, to gratuluję kierownikom którzy załatwiają pensjonaty. Może kiedyś los się obróci i taki kierownik sam pośpi na dostawce czy w jednym łóżku z robolem.
zdjecie uzytkownika
chcialbym tam pracowac - 2016-01-13 21:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich ja jestem tam zainteresowany praca ale powiedzcie mi ciezko jest sie tam dostac? skladale aplikacje ale nikt sie nie odzywa interesuje mnie stanowisko robotnicze najlepiej za granica ale nie ma odzewu i ci ktorzy tam pracowali badz starali sie o przyjecie do pracy moga mi cos na ten temat powiedziec??
zdjecie uzytkownika
DANWOOD S.A. - 2016-01-14 09:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chcialbym tam pracowac - 2016-01-13 21:11:57]:
Szanowny Panie,
informację, co się dzieje z podaniem – nr tel. (85) 731-97-31. Można też w każdej chwili przyjechać do biura w Bielsku osobiście, a osoba zajmująca się
W każdej chwili może Pan skontaktować się telefonicznie, aby uzyskać rekrutacją przeprowadzi wstępną rozmowę kwalifikacyjną.

Rekrutację nowych pracowników rozpoczynamy od II połowy lutego i będziemy poszukiwać pracowników na stanowiska stolarz budowlany, malarz-szpachlarz, glazurnik.

pozdrawiamy
Danwood S.A.
zdjecie uzytkownika
rombi - 2016-01-14 14:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam i pozdrawiam wszystkich pracowników firmy Danwood firma super a co do tego pe...dzia co pisze pierdoły to jest laluś i nierób firma daje gwarancje i co się martwisz czołem
zdjecie uzytkownika
J23 - 2016-01-18 16:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prosze zrobcie badania psychologiczne pracownikom , bo niektórym od rozłąki i alkoholu naprawde odbija,naprawde trzeba miec cierpliwosc zeby 4 tyg wytrzymac
zdjecie uzytkownika
as - 2016-01-23 00:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jednego nie rozumiem - jak można wytrzymać bez żony , partnerki przez 3/4 miesiąca. Panienki? Ok - ale jak długo tak można.
I jeszcze jedno -kasa kasą , ale groźba zostania rogaczem rośnie z każdym miesiącem pracy na delegacji.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2016-01-23 00:26:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I tak nastąpił progres .W dawnej firmie prezesa - Unibudzie -stawialiśmy bloki na Bemowie . Mieszkaliśmy w barakach obok budowy . Za prysznic robiła beczka ze szlauchem , a kabina prysznicowa zrobiona była ze sklejki.Dopiero strajk na kilku warszawskich budowach spowodował ,że doczekaliśmy się bardziej cywilizowanych warunków. a - i już wtedy nie płacono za nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
reni - 2016-02-07 10:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to jest moze ktos wie czy drugi raz mogą przyjąc do danwoodu po dluższej przerwie.
zdjecie uzytkownika
Marian - 2016-02-09 22:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy firma Danwood prowadzi nabór do nowopowstałego biura projektowego instalacji elektrycznych?
zdjecie uzytkownika
szaoo - 2016-02-11 09:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie widziałem informacji na temat nabóru do nowopowstałego biura projektowego instalacji elektrycznych ale można na pewno iść do nich do pracy jako Specjalista ds. Planowania, bo to nowa oferta jest.
zdjecie uzytkownika
szukajacy - 2016-02-13 17:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe co z tą ofertą jest nie tak - albo wymagania mają inne niż napisali w ogłoszeniu, albo warunki zatrudnienia do niczego, skoro potrzebują jednego specjalisty, a tyle czasu już szukaja...
zdjecie uzytkownika
obama - 2016-02-13 19:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szukający a to ile już szukają tego specjalisty? Bo ja widzę że ofertę wstawili 09.02 więc to niedawno. Wymagań nie mają jakiś wysokich, może jednak wymagają tego języka niemieckiego
zdjecie uzytkownika
bomni - 2016-02-19 16:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że wysoką zaporą dla osób starających się o zatrudnienie na to stanowisko @obama może być wykształcenie. Musi to być wykształcenie wyższe.
zdjecie uzytkownika
janusz - 2016-02-21 20:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pewnie niektórych odstrasza to, że trzeba wyjeżdżać z domu @bomni..bo wątpie żeby w naszym kraju barkowalo osób z wykształceniem wyższym..przecież teraz każdy ma magistra
zdjecie uzytkownika
Robol - 2016-02-23 19:42:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A poza tym to nie kierownicy a zwykli majstrowie, nie wiem czemu na nich mówicie kierownicy?! To zwykłe imbecyle
zdjecie uzytkownika
mamamam - 2016-02-24 08:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też jestem zainteresowany ogłoszeniem na specjalistę ds. planowania. Dobrze, że nawet dają umowy o pracę i odpowiednie szkolenia, bo łatwiej dostosować się do obowiązków.
zdjecie uzytkownika
@d. Od - 2016-02-25 15:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie pamietajcie że kierownik bieze wszystko na siebie a przyjdzie nierób który cale życie był w ochronie i myśli że jest fachowcem
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-02-25 17:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [@d. Od - 2016-02-25 15:44:24]:
Co to za firma i co to za rekrutacja, jak zatrudniają nieroba pracującego całe życie w ochronie? Szukają szpachlarzy czy ochroniarzy? Chyba widzą kogo zatrudniają? Pretensje do rekrutujących raczej. Wielki kierownik bierze na siebie wszystko - cha, cha, cha - śmiechu warte. Tylko ktoś pracujący w firmie widzi, jak to oni biorą na siebie wszystko!
zdjecie uzytkownika
gałek - 2016-02-26 18:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2016-02-25 17:23:40]:
z tego co wiem to na ten moment poszukują w danwoodzie głównie specjalistów do spraw planowania, więc tego raczej z żadnym innym zawodem nie pomylicie
zdjecie uzytkownika
marian - 2016-03-01 09:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gałek - 2016-02-26 18:07:10]:
gałek, a Ty się zatrudniłeś tam w końcu? Szukałeś pracy jako inżynier ds instalacji sanitarnych, jak wyżej napisałeś? Zadowolony jesteś? Nie szukają specjalistów, ale SPECJALISTY - jednego - jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem. Śledzę już tę stronę od pewnego czasu i widzę, że znikają niepochlebne opinie o firmie... W związku z tym słowo do administratorów: jeśli to z powodu niecenzuralnych może czasem słów,to może nie warto usuwać całych postów? Poza tym, pełno jest ogłoszeń typu "szukają..." to raczej strona o opiniach dot. pracodawcy, nie biuro pośrednictwa pracy...Może takie posty administratorzy usuną?
zdjecie uzytkownika
żona - 2016-03-01 19:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [amika - 2015-09-25 17:25:29]:
Masz racje ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pełną gębą kiedy mój mąż zapytał się o wynagrodzenie w euro to ona powiedziała że wszyscy zarabiają w złotówkach a po podpisaniu umowy jak byk napisane że jak pracownik chcę zarabiać w euro to morze oczywiście że wolał by ale bał się za protestować bo zależało na pieniążkach ale już szukamy innej pracy żal
zdjecie uzytkownika
@kierownik - 2016-03-02 08:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja jako pracownik na kier . stanowisku widze że firma bieże ludzi chyba z łapanki ,wiedząc że rynek niemiecki jest wymagający zatrudnia sie ludzi bez doswiadczenia i na dodatek lubiących sporzywac duze ilosci alkoholu a potem wszystko sie obrywa majstrowi i kierownikowi
zdjecie uzytkownika
z łapanki - 2016-03-02 08:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do @kierownik . A za co wy niby obrywacie i od kogo za takich pracowników ?! kiedy was na budowie nie ma i nie macie pojęcia co się dzieje na waszych budowach dzieje ! , raz na tydzień się pojawicie na 20 min i to wszystko :-D tak zaganiani robotą jesteście że żal za du.... bierze . Jak brygadzista do was dzwoni bo coś trzeba pilnie przywieźć (np. sige wkręty itp ) to wasze standardowe hasło To - .... miałem dziś montaż jestem zje... nie przyjadę dziś , może jutro , jedź do OBI i kup . Żenada ! macie za dobrze w tej firmie , biorą się za was i wziąć się nie mogą !!!
zdjecie uzytkownika
@ kierownik - 2016-03-07 11:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do robola : naucz sie najpierw roboty ia nie chlać wódy i nikt niebedzie miał pretensji i sąsiad mniej ci bedzie żone posuwał bo czesciej w domu bedziesz
zdjecie uzytkownika
Robol - 2016-03-07 18:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do kierownika @ od roboty to koń i traktor, a co do żony to nie mam i radzę Ci pilnuj swojej :-D
zdjecie uzytkownika
Mlody - 2016-03-14 16:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niech przyjmują swirów z ochrony, to firma renome straci szybko
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-03-17 19:21:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak jest w końcu . Zarobki za pracę Niemczech w euro czy w złotych
Stawki godzinowe wg. prawa niemieckiego , czy robienie pracowników w bolka?
zdjecie uzytkownika
marian - 2016-03-18 11:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kolo - 2016-03-17 19:21:07]:
kolo - na papierze masz stawkę w euro, na konto wpływa w złotówkach. Najniższa możliwa stawka w Niemczech. Słaby przelicznik, po marnym kursie. W "bolka" też firma robi, bo pracujesz więcej godzin, niż ci zapłacą, w soboty robisz więcej godzin, płacą za trzy. Są tacy co pracują w niedzielę. Odliczają dojazdy, pensjonaty(bardzo kiepskie). Płacą na czas, i to chyba jedyny plus pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-03-18 16:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marian - 2016-03-18 11:31:02]:
Czyli jednym słowem - Gułag . Z dala od rodziny ,nie płacone delegacje ani rozłąkowe , za gówniane stawki , w gównianych warunkach i do tego oszukiwanie na godzinach . Bangladesz w centrum Europy.
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2016-03-19 19:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Marian to ile można wyciągnąć w tych euro
zdjecie uzytkownika
Ort - 2016-03-20 20:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do kierownik - doucz się najpierw ortografii, "bieze" , "sporzywac" to poziom szkoły podstawowej! wstyd na stanowisku kierowniczym! ! !
zdjecie uzytkownika
sa - 2016-03-25 14:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolo - 2016-03-18 16:36:32]:
jak komuś niepasuje praca w DANWOOD niech jedzie na szparagi truskawki itd.Tam będzie mial super stawke godzinową i pelne świadczenia powodzenia.
zdjecie uzytkownika
www - 2016-03-31 08:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2016-02-25 17:23:40]:
ha ha szpachlarza ochraniarza ,akurat wiem chyba o kogo chodzi ,burak
zdjecie uzytkownika
drago - 2016-04-01 10:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie ma firm budowlanych z tzw. ludzką twarzą - te czasy bezpowrotnie minęły a tak na marginesie nie piszcie o sobie ;robol;.Jeśli jesteś fachura to ty jesteś rzemieślnik,a pan kierownik niech nie będzie zaskoczony że element biorą na budowę bo będzie coraz gorzej.
zdjecie uzytkownika
Jegg - 2016-04-08 17:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dobrze powiedziane @sa. Nikt nikogo tu siłą trzymać nie będzie przecież. No i kurcze, jak widziałem ofertę na księgowego do nich, bo szukają, to trzeba znać niemiecki na poziomie minimum B2, więc wydaje mi się, że wcale źle tutaj nie płacą za taką wiedzę.
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-05-08 10:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jegg - 2016-04-08 17:29:04]:
Poziom B2 to poziom średniozaawansowany, więc bez przesady Jegg - że to "taka wiedza"... skąd wiesz ile płacą? Jak wiesz, to napisz ile. No i zastanów się, czy jesteś z firmy ("nikt nikogo TU siłą...") czy nie ("...do nich"), bo czasem to aż żal patrzec, jak pracownicy biurowi sami tu ze sobą piszą...
zdjecie uzytkownika
max - 2016-05-08 16:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ci biurowi to mają najwięcej do powiedzenia , nie tylko że tu piszą ze sobą , to jeszcze są tacy wykształceni że cycki opadają ,inżynierowie bez praktyki , daj młotka do ręki to wszystkie palce poobijają , no ale widać uczyli się po to by młotka nie trzymać INŻYNIEROWIE :-D
zdjecie uzytkownika
hhh - 2016-05-10 21:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zazwyczaj narzekają pracownicy fizyczni, więc jestem zdziwiony. Zresztą, to mało istotne. Firma mi się b. podoba :)
zdjecie uzytkownika
miro - 2016-05-16 15:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielki brygadzista mazurczyk pijak nie rób wybiera ludzi żeby robili na niego i jego kredyty w tygodniu chodzi oszczany orzygany po pijaku jezdzi autem wstyd dla firmy przynosi tylko powinno juz takich zwalniać bo za pewnie sie czuja
zdjecie uzytkownika
waw - 2016-05-17 08:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miro - 2016-05-16 15:44:28]:
Nie on jeden pije...powinni codziennie kontrolować trzeźwość, toby się zdziwili :)
zdjecie uzytkownika
dami - 2016-05-19 22:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam mazurczyka to alkocholik kierowniczka go zlapała na dmuchaniu to miał2,5promila i dalej łajze trzymaja a ludzie robia na jego nazwisko w firmie i jego kredyty smiechu warte ze firma na to pozwala
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2016-05-29 11:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gratulację dla twórców tego kombinatu , kołchozu , obozu pracy w jednym .
15 nadgodzin tygodniowo , a kasa z 5 . Można chwalić się prasie , że się sobie hale za gotówkę buduję . To nie praca to zapierd..... Wystarczyłoby , że 50% brygad w jednym momencie wstrzymało pracę i w jednej chwili wielu oszołomów z kierownictwa firmy zostało by sprowadzonych do parteru . Czas na wstrząs .
zdjecie uzytkownika
Alex - 2016-05-29 14:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Kolo ..
Popieram Cię bo masz słuszną rację , myślę że coś powinno się zmienić , bo to już przesada totalna . Nawet na szparagach tak nie zapier.... jak my w Danwoodzie . Nikt nas nie wspiera tylko doją ile wlezie , masakra !!!!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Danwood S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert