Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Danwood S.A.

Pracowałeś w firmie Danwood S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
trn - 2014-06-01 19:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem klientem tej nieudolnej Firmy (Celowo nie podaje miejsca).Zaluje cholernie ,ze w ogole tak sie stalo.No ale przed podpisaniem umowy wszystko pieknie i ladnie, ale najlepsze to jak juz podpiszesz ta umowe,oooooo!!!!!! Zapomnijcie o jakiejkolwiek pomocy ludzi ,ktorzy was do tej firmy namawiali (mam na mysli pracownikow biurowych),bo szczyt chamstwa jak sie okazalo i kompletny brak niekompetencj. Firma ta w ogole ma gleboko w d.... Was,nie pomoga w zaden sposob i nie chce tego robic !!!!!
Swoja droga ,to co za "pracownik" Danwoodu tak smaruje bez wazeliny.Chyba szef, ten to moze dlugo tam popracuje, ha,ha. Ludzie !!!!!!! szukajcie innej moze i mniejszej Firmy, ale Danwood omijajcie z daleka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik Danwoodu G.Ł. - 2014-06-02 18:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie prawda co piszesz , dla mnie to oszczerstwa nie uzasadnione . Jestem pracownikiem z brygady co stawia i wykańcza domy , nie jestem z biura , i z doświadczeń wiem że ludzie są zadowoleni , Pan ma jakiś uraz ale nie wiadomo jaki , jakiej pomocy Pan oczekuje , w jakim sensie
zdjecie uzytkownika
kibo(L) - 2014-06-03 17:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich
zarówno tych na tak jak i tych na nie
oraz samych pracowników Firmy Danwood

Polakowi jeszcze nikt nie dogodził zawsze ktoś będzie z czegoś nie zadowolony

ja z kontaktu z firma jestem w 100% zadowolony i to zarówno przed podpisaniem umowy jak i w trakcie realizacji i po zakończeniu inwestycji
dziękuje za cierpliwość pracowników - gdy co chwile coś było zmieniane poprawiane przez nas i zlecane do realizacji a i sam serwis okazał się pełnym profesjonalizmem w szczególności dwóch Panów - (usunięte przez administratora) serwisantów którzy sumienie i precyzyjnie usunęli wszelkie wskazane przez nas usterki
ogólnie P O L E C A M Firma solidna - otwarta na każdą prośbę - potrafi doradzić , pomóc , robi wszystko tak by klient był w pełni zadowolony
cieszymy się że mamy domek postawiony przez PRACOWNIKÓW FIRMY Danwood
zdjecie uzytkownika
a. - 2014-06-19 22:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli danwood to nie jest zła firma? Opinie klientów sa nawet pozytywne, ale jak tam traktuje sie pracowników? Szefostwo jest w porzadku?
zdjecie uzytkownika
biurkowiec - 2014-06-24 11:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
Jestem pracownikiem tej firmy od ca. 4 lat.
Z tematów na plus jest bardzo dużo, za mało czasu zeby wymieniać.
Z największych atutów pełne świadczenia, terminowe wypłaty, porządne premie za dobrze wykonaną prace. Środowisko trudne bo budowlane i masa profesjonalistów z różnym stopniem aktywności socjalnej ale kompetentnych w swoich zakresach. PEWNA praca, zero stresu ze Cie zwolnią bo ktoś ma taki kaprys. Jeśli robisz swoje a nawet popełniasz błędy nikt Ci złego słowa nie powie - sam wiesz ze dałeś ciała i nie chcesz wypadać gorzej na tle innych. Praca momentami bardzo ambitna - sam musisz przecierać nowe szlaki szukać nowych rozwiązań. Duża odpowiedzialność.
Z minusów - trzeba pracować :) ciągłe zmiany - innowacje ulepszenia technologi, modernizacje itp.., trudność we wdrażaniu zmian - nie ma się co dziwić - praca na żywym organizmie a każda zmiana dotyczy ca 800 osób. Stres przy podejmowaniu decyzji - normalna sprawa :)
To ze praca po kilkanaście godzin i dużo dojazdów na budowach to fakt. Prosze też wziąć pod uwage ze jesli dobrze zorganizuje sie swój tydzień pracy można wyrwać sobie wolne w tygodniu :) oczywiśćie jak jest dużo pracy to jest po 10 godzin zasuwania - 6 w samochodzie 4 na budowie.
Doświadczenie jako inzynier - średnie.
Doświadczanie jako organizacja budowy i zarządzanie brygadami + kontakt z klientem bardzo duże.
Pracownicy fizyczni też nie narzekają. Temat alkoholu też wyeliminowany - automatem zwalniani są ludzie którzy przyjeżdżają pić. Po części dlatego ze wydajność jest rozliczana na 3 osoby i jak ktoś nie pracuje to jedzie na czyimś garbie - a tego nie tolerują współpracownicy :)
Auto z GPS - normalna sprawa ale nikt Cie nie rozliczy z 30 czy 50 km które robisz na wlasne potrzeby. 90 procent firm z dużymi flotami liczy sie z kosztami paliwa - nic w tym dziwnego.
Koledzy pomagają - od tego są. Tylko na zasadzie wzajemnośći :)
Wypalenie zawodowe - normalne. U nas znajdziesz ludzi po 50 z uśmiechem na ustach - bo jest bezpiecznie i to jest ważne.
A jak nie chcesz pracować to nigdzie nie będzie Ci dobrze :)
Pozdro. Zadowolony Danwoodowicz :)
zdjecie uzytkownika
...noway - 2014-06-30 15:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...z poszanowaniem dla "pozytywnych",....samobojcy jak czytam niektore pozytywne opinnie na temat DANWOOD. Jak ktos chce sobie wyciac z mlodych lat czesc zycia bezpowrotnie to moze sie tam aplikowac :-)

Bylem, widzialem ...Boze oby nigdy wiecej tam byc- i leniem do roboty tez nie bylem/jestem. Kto wychwala ta firme to malo jeszcze w zyciu widzial!
zdjecie uzytkownika
a. - 2014-06-30 18:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@noway, a dlaczego, bo biurkowiec napisał rozbudowana opinie, która mnie przekonała, to z czyms się nie zgodzisz?
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-07-03 20:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisuję się pod słowami ,, biurkowca'' bardzo fajnie i prawdziwie opisał , Firma jest OK , a to że inni są innego zdania to w moim rozumiewaniu nie mają czystego sumienia i wypisują o firmie głupoty , nie ma co polemizować na temat tego że ktoś krzywo patrzy na naszą firmę , najczęściej to byli pracownicy których zwolniono , za darmo nie zwalniają :-)
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2014-07-04 15:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jakie aktualne opinie na temat danwoodu? Bo mam w następnym tygodniu iść na rozmowę kwalifikacyjną, tyle wiem na razie, że praca za granicą na konstrukcjach jakichś tam, nie dopytałem, jako fizol naturalnie. Przeczytałem pół neta, na temat firmy i przyznam że nieciekawie to wygląda, wszyscy krzyczą, że trzeba po 14 godzin dziennie robić 1200-16000 ojro stawka się waha jak czytałem, i soboty, a nawet niedziele i nie dopłacają za nadgodziny, a umowę podpisujesz niby na 8 godzin dziennie. Prawda to co wyczytałem? A może coś jeszcze pominąłem ?
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-07-07 21:11:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Grzegorz , wszystko co wyczytałeś to brednie , są pozytywne opinie , ale sam sie przekonaj , zatrudnij się i zobaczysz , jak ci nie będzie pasowało to się zwolnisz , nie wsadza cię do więzienia za to jak rozwiążesz umowę :-) , ja pracuję 8 godzin , czasami maks 9 jak trzeba coś skończyć , a w soboty po 5 albo maks 6 , niby po 3 godziny musisz bo masz ryczałtowo za 4 soboty płacone , ale w niedzielę jeszcze nigdy nie pracowałem i pracował nie będę !!!!!, są brygady [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie powiem , pracuję po 12 - 14 , ale to zjeby , obyś nie trafił do takich zwyrodnialców , ja to bym jakąś skarge na nich zgłosił , ale nie wiem gdzie , bo to karygodne , napędzają normy i terminy , Cioty ! . Pozdrawiam i miłej pracy w firmie , bo jest miła i ciekawa , nabyć możesz mnóstwo nowych doświadczeń
zdjecie uzytkownika
a. - 2014-07-07 21:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Grzegorz, pominałes chociazby opinie nad Twoją. nie wszyscy tak narzekają na warunki w danwood, pewnie zależy to od wielu czynników. Jak dla mnie to próbuj, nie masz za wiele do stracenia, lepsze to niż ciągłe szukanie pracy.
zdjecie uzytkownika
rambo - 2014-08-01 17:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też pracuje w tym syfie i nie jest łatwo.
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-08-01 19:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rambo , a ty w brygadzie czy biurkowiec ?
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-08-06 14:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam dom od Danwood w Polsce i przyłączam się co do niepochlebnych opinii dot. ludzi którzy tam pracują. Nie wszystkich oczywiście. Brygady są naprawdę ok, ale kierownictwo tej firmy to totalne dno. Niesłowni, olewczy, niekompetentni. Dom jest ok, nie mam się do czego przyczepić (na razie, po roku) ale ile nerwów mnie to kosztowało to wiem tylko ja. Wydaje mi się, ze polskich klientów traktują jak dzikusów i plebs, a o Niemców dbają bo nie sądzę żeby utrzymali się na tamtym rynku z takim podejściem do klienta.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-08-10 20:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No coz,pisze juz drugi raz,bo pierwszy "zniknal". Jestesmy klientami z okolic Berlina. Dom stawiany od 30.06. Jesli chodzi o brygade montazowa i kierownika budowy,to pierwsza klasa i pelen profesjonalizm. Wszystkie detale wykanczane z pelnym zaangazowaniem , co jest bardzo wazne oczywiscie. Pomoc i doradztwo na kazdym kroku.Premia dla chlopakow by sie przydala. Oj jesli mam pisac o fachowosci "sprzedawcy" to totalna porazka. Facet nie ma zielonego pojecia po co tam siedzi.W sumie to bardziej zaszkodzil,bo pomocy zadnej. A rola jego powinna byc zupelnie inna, tymbardziej ,ze orientowalismy sie w temacie i roli sprzedawcy w innych firmach. No ale... I niech nikt nie pisze ,ze sie czepiam,bo powtarzam raz jeszcze, ekipa montazowa i kierownik to pierwsza klasa, natomiast biurowe sprawy to totalna porazka i nie tylko ten nieszczesny sprzedawca ,ale i inni tez (zainteresowani wiedza o co i o kogo chodzi).Mam nadzieje,ze ten wpis sie uchowa. Pozrdawiam wszystkich zainteresowanych i uczulam na fachowosc pracownikow biurowych.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-08-31 15:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle nazwa firmy to Budimex Danwood, zmienili ją 6 lat temu. Kiedys był Unibud, zmienili nazwę, a Dan-Wood House to jednolita marka oferowanych przez nich domów. Na ich stronie mozna znaleźc kilka ogłoszeń o prace, między innymi poszukują partnerów do sprzedaży domów, stolarzy, malarzy, glazurników, inżynierów budowy, konstruktorów oraz kierowników kontraktu.
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-08-31 17:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Tomka z pod Berlina ,z brygady jestes zadowolony ? nie pili nie odwalali fuszerki ? chłopaki znają się na rzeczy ?
zdjecie uzytkownika
pracowniktftr - 2014-09-03 08:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [G.Ł. - 2014-07-07 21:11:29]:
czysta prawda
zdjecie uzytkownika
nemak - 2014-09-26 20:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Danwood w związku z rozwojem firmy poszukuje: PARTNERÓW DO SPRZEDAŻY DOMÓW. Oferują przynależność do międzynarodowej, prężnie rozwijającej się firmy o ugruntowanej pozycji na rynku, szkolenia umożliwiające podnoszenie kwalifikacji zawodowych, możliwość rozwoju zawodowego, wsparcie ekspertów z wybranych dziedzin, atrakcyjne wynagrodzenie w systemie prowizyjnym, przyjazną atmosferę współpracy.
zdjecie uzytkownika
max - 2014-10-07 23:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej jestem fizolem w tej firmie od kilku lat i powiem jedynie o co mnie trzyma tutaj to zarobki na ktorych i tak nas oszukuja. Praca jak w kazdej innej firmie chcesz to pracujesz jak nie droga wolna po getranka sa jeszcze wolne. Jesli chodzi o gospodarzy to wiekszosc jest zadowolona miejsca a inni wiadomo co bys nie robil nie dogodzisz bo szukaja oszczednosci a najgorszym co moze byc to stawiac dom w polsce. Jak na polaka przystalo jak nie ma problemu to na poczekaniu go znajdzie.
WNIOSEK:
Na 100 kupujacych - 85 zadowolonych
W polsce na 10 kupujacych - 4 zadowolonych

Jesli chodzi o pracownikow nie pytajcie sie ile zarabia tylko ile go ku.... kosztuje rozlaka z rodzina a to jest naprawde bezcenne
Osobiscie zebym wiedzial ze trafie lepiej dawno bym zmienil firme ale wiem ze polak polaka wyru.... bez zastanowienia

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-10-08 16:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
max , wszystko co piszesz to tak jest , nie liczy się pracownik tylko jego wydajnośc i zyski , jak ogniwo słabnie to wek
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-10-13 15:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Danwood poszukuje także kandydatów na stanowiska takie jak stolarz, malarz-szpachlarz, czy nawet glazurnik. Miejsca pracy to Zakład Produkcji Domów w Bielsku Podlaskim oraz budowy domów w Polsce, Niemczech i Wielkiej Brytanii. Nie napisali jednak co oferują na tych stanowiskach, ktoś jest zorientowany?
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-10-23 08:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a. - 2014-06-30 18:52:29]:
a lepiej jechać za granicę bez pewnie załatwionej pracy, szukać jej tam, nie mieć ubezpieczenia, nie wiedzieć ile się w danym miesiącu zarobi, nie znać daty powrotu do kraju?? zastanów się nad tym. jeśli chodzi o problemy psychiczne - owszem bywają, duża firma - nie da się każdego pracownika zweryfikować. może wszyscy powinni mieć obowiązkowe badania psychiatryczne. dlaczego koledzy, z którymi takie osoby pracują tego nie zgłaszają - im szybciej problem zostanie zauważony, tym większe prawdopodobieństwo, że da się kogoś wyprowadzić - ludzie z takimi problemami są w Danwood, nie są zwalaniani, tylko wszyscy starają się im pomóc. Jak można uważać, że ktokolwiek czuje się w firmie i stara się, by były takie sytuacje!?? jako, że firma jest duża kierownicy nie są w stanie sami zawsze zauważyć indywidualne problemy poszczególnych pracowników.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-28 14:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [G.Ł. - 2014-08-31 17:52:56]:
nikt nie pił,nawet piwa nie chcieli a i fuszerki tez nie było
zdjecie uzytkownika
Mat - 2014-10-31 00:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@max to ile go kosztuje ta rozłąka z rodziną (co prawda jestem kawalerem i nie zanosi się że to zmieni przez długi jeszcze czas więc nie ma aż takiego bólu z tego powodu) ? Jak wygląda zakwaterowanie ? Jedzenie we własnym zakresie czy zapewnia coś na ząb ? Duże doświadczenie wymagane jest ? Język obcy potrzebny ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Danwood S.A.?
Zadaj pytanie
x