Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Danwood S.A.

Pracowałeś w firmie Danwood S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracowniktftr - 2014-09-03 08:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [G.Ł. - 2014-07-07 21:11:29]:
czysta prawda
zdjecie uzytkownika
nemak - 2014-09-26 20:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Danwood w związku z rozwojem firmy poszukuje: PARTNERÓW DO SPRZEDAŻY DOMÓW. Oferują przynależność do międzynarodowej, prężnie rozwijającej się firmy o ugruntowanej pozycji na rynku, szkolenia umożliwiające podnoszenie kwalifikacji zawodowych, możliwość rozwoju zawodowego, wsparcie ekspertów z wybranych dziedzin, atrakcyjne wynagrodzenie w systemie prowizyjnym, przyjazną atmosferę współpracy.
zdjecie uzytkownika
max - 2014-10-07 23:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej jestem fizolem w tej firmie od kilku lat i powiem jedynie o co mnie trzyma tutaj to zarobki na ktorych i tak nas oszukuja. Praca jak w kazdej innej firmie chcesz to pracujesz jak nie droga wolna po getranka sa jeszcze wolne. Jesli chodzi o gospodarzy to wiekszosc jest zadowolona miejsca a inni wiadomo co bys nie robil nie dogodzisz bo szukaja oszczednosci a najgorszym co moze byc to stawiac dom w polsce. Jak na polaka przystalo jak nie ma problemu to na poczekaniu go znajdzie.
WNIOSEK:
Na 100 kupujacych - 85 zadowolonych
W polsce na 10 kupujacych - 4 zadowolonych

Jesli chodzi o pracownikow nie pytajcie sie ile zarabia tylko ile go ku.... kosztuje rozlaka z rodzina a to jest naprawde bezcenne
Osobiscie zebym wiedzial ze trafie lepiej dawno bym zmienil firme ale wiem ze polak polaka wyru.... bez zastanowienia

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
G.Ł. - 2014-10-08 16:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
max , wszystko co piszesz to tak jest , nie liczy się pracownik tylko jego wydajnośc i zyski , jak ogniwo słabnie to wek
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-10-13 15:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Danwood poszukuje także kandydatów na stanowiska takie jak stolarz, malarz-szpachlarz, czy nawet glazurnik. Miejsca pracy to Zakład Produkcji Domów w Bielsku Podlaskim oraz budowy domów w Polsce, Niemczech i Wielkiej Brytanii. Nie napisali jednak co oferują na tych stanowiskach, ktoś jest zorientowany?
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-10-23 08:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a. - 2014-06-30 18:52:29]:
a lepiej jechać za granicę bez pewnie załatwionej pracy, szukać jej tam, nie mieć ubezpieczenia, nie wiedzieć ile się w danym miesiącu zarobi, nie znać daty powrotu do kraju?? zastanów się nad tym. jeśli chodzi o problemy psychiczne - owszem bywają, duża firma - nie da się każdego pracownika zweryfikować. może wszyscy powinni mieć obowiązkowe badania psychiatryczne. dlaczego koledzy, z którymi takie osoby pracują tego nie zgłaszają - im szybciej problem zostanie zauważony, tym większe prawdopodobieństwo, że da się kogoś wyprowadzić - ludzie z takimi problemami są w Danwood, nie są zwalaniani, tylko wszyscy starają się im pomóc. Jak można uważać, że ktokolwiek czuje się w firmie i stara się, by były takie sytuacje!?? jako, że firma jest duża kierownicy nie są w stanie sami zawsze zauważyć indywidualne problemy poszczególnych pracowników.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-28 14:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [G.Ł. - 2014-08-31 17:52:56]:
nikt nie pił,nawet piwa nie chcieli a i fuszerki tez nie było
zdjecie uzytkownika
Mat - 2014-10-31 00:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@max to ile go kosztuje ta rozłąka z rodziną (co prawda jestem kawalerem i nie zanosi się że to zmieni przez długi jeszcze czas więc nie ma aż takiego bólu z tego powodu) ? Jak wygląda zakwaterowanie ? Jedzenie we własnym zakresie czy zapewnia coś na ząb ? Duże doświadczenie wymagane jest ? Język obcy potrzebny ?
zdjecie uzytkownika
Danwood - 2014-12-27 10:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co? kierownicy mają weryfikować czy ktoś ma coś z głową , najpierw to im trzeba psychiatryka załatwić to właśnie najsłabsze ogniwo tej firmy, idioci, zero wiedzy , oszuści i często na chaju , no ale to prawda że trafiają się osobnicy spod sklepu lub z problemami psychicznymi co odrazu wychodzi zważywszy że to praca w delegacji , ale taki człowieczek to długo się nie utrzyma sam się wyeliminuje no chyba że jakiś po układach to potrwa to troche dłużej. A ogólnie praca jak praca , firma tak samo niby płacą troche oszukują bo polaczek musi oszukać a lekko niema rozłąka , robota itp.ale jak ktoś chce roboć i coś zarobić więcej niż 1200 złociszy to się da i jakoś leci co ważne praca legalna płacą regularnie , od niemiaszków coś wyrwać też się da jakiś podatek co niektórzy zasiłki rodzinne. Z rodziną kontakt utrzymać też się da nie wyjeżdża się przeciesz od świąt do świąt tylko troche i w domu się przebywa , a jak ktoś ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] babe lub sam ma z głową to nic mu nie pomoże czy będzie na miejscu czy w delegacji .Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2015-02-01 16:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam i gorąco polecam firmę Danwood ,wszystkim którzy myślą o budowie domu. Ja mieszkam 4 rok i jestem bardzo zadowolona z domu ,jego ogromna zaleta - bardzo ciepły ,a sama budowa przebiegła rewelacyjnie, sprawnie i szybko . Polecam super firma.
zdjecie uzytkownika
pracownik Danwoodu - 2015-02-01 18:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miło nam słyszeć że nasze usługi i domy które budujemy spełniają Państwa oczekiwania , zależy nam na tym by nasza praca i zaangażowanie było wynagradzane miłą opinią o pracownikach i firmie , zależy nam na odbudowaniu zaufania do nas i rekomendacji nas jako rzetelna i uczciwa firma , fachowa obsługa profesjonalizm wykonania :-)
zdjecie uzytkownika
Paula - 2015-02-21 14:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak wygląda praca w Contact Center w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
rr - 2015-03-13 09:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z pracą dla tych którzy są z innych regionów Polski? Ja np:sląskie są tacy jak to wygląda?
zdjecie uzytkownika
BB - 2015-04-16 07:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a. - 2014-07-07 21:36:07]:
a co to za brygady sa ??
zdjecie uzytkownika
my - 2015-04-29 10:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, my niestety nie polecamy budowania domu z firmą Danwoodu. Plusem jest szybka budowa i to, że dom jest ciepły, reszta to juz minusy. Od trzech lat walczymy z niekompetencja pracowników Danwood, niedosc ze nie potrafią zdiagnozować błędów (mąż musiał szukać na własną rękę, czyt.dodatkowe koszty) to nadal nie potrafią naprawić tego, co spartaczyli. Zaczęło się od problemów z elektryka - wszystko było źle podłączone, później problemy z hydraulika, zła wentylacja, efekt po trzech latach mieszkania zgnite okna, grzyb na ścianach, bo Panowie zapomnieli o wentylacji okiennej! Mało to, żadna z ekip nie potrafiła znaleźć źródła problemu, posadzali nas o źle i zbyt rzadkie wietrzenie pomieszczeń. Pozostaje niesmak, bo nikt nie pofatygowal się z przeprosinami i rekompensata, po tym co przeszliśmy przez te lata, za stracone nerwy, czas (urlopy w pracy na czas nieudolnych napraw, etc.)
Jedno jest pewne, mamy w planach budowę nowego domu energooszczędnego, ale tym razem już nie z firmą Danwoodu.
zdjecie uzytkownika
Danwood S.A. - 2015-04-29 14:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [my - 2015-04-29 10:47:59]:
Szanowni Państwo,

Cenimy sobie opinię każdego z naszych Klientów i zawsze staramy się sprostać ich oczekiwaniom. Uprzejmie prosimy o przekazanie nam kontaktu do siebie (info@danwood.pl). Skontaktujemy się Państwem niezwłocznie, żeby wyjaśnić sytuację.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-17 16:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracowniktftr - 2014-09-03 08:59:34]:
Witam ,co się dzieje w tej firmie!!!! co druga brygada to alkoholicy firma tego nie widzi !!!!!! masakra te domy stoją ???? jak po pijaku budowane . Wiem jedno wiele rodzin przestało istnieć przez te wyjazdy !!!!Wiem co tam się dzieje wielkie brawa dla biura chyba każdy widzi to co chce i słyszy to co chce !!!!!współczuje dla tych kobiet i tych dzieci ,które czekają na swoich mężów i ojców .Jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Może firma w końcu zacznie reagować na pewne brygady!!!
zdjecie uzytkownika
Elbikos - 2015-06-01 14:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciał bym taki dom do max 100m2 jestem z Elbląga ale po przeczytaniu tego forum zaczynam się bać o ekipę i potem kłopoty zwłaszcza o ukrytych kosztach inwestycji
zdjecie uzytkownika
eve - 2015-06-03 07:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elbikos - 2015-06-01 14:58:19]:
Fora często zniekształcają prawdziwy obraz firmy. Gdy czytam powyższe posty odnoszę wrażenie, że wielu autorów ma sporo "za uszami". Ja większości z nich nie zatrudnilabym do wykończenia mojego domu. Nie znam Danwood, ale syn mojej koleżanki ubiega się tam o pracę. Jego koledzy, którzy już tam pracują od dluższego czasu, chwalą firmę.Podkreślają, że firma kładzie duży nacisk na jakośc.
zdjecie uzytkownika
alex - 2015-06-03 07:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-05-17 16:16:03]:
Jeśli ktoś jest alkoholikiem, to wiele rodzin przestaje istniec, nie przez wyjazdy, lecz przez alkoholika, który w Polsce też będzie pił. Problemem jest solidarnośc otoczenia właśnie z alkoholikiem, a nie jego rodziną. Skoro widziałeś tych alkoholików w Danwood, trzeba było zgłosic to firmie, na pewno zareagowaliby szybko.
zdjecie uzytkownika
nowy pracownik - 2015-06-06 15:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Opowiem wam prawde o firmie , pracuje tutaj nie dlugi czas i z tego co zdarzylem zobaczyc to wykonczenia wnetrz nie potrafia robic , zero pojecia na temat prac wykonczeniowych , szpachlowanie i malowanie to jest masakra , nie znaja podstawowej zasady malowania sufitow !! A co do brygad to powiem tam pepki swiata co wszystko wiedza , a tak naprawde to zero pojecia maja tumany niesamowite , dla chetnych tutaj do pracy uwazajcie jak nie jestescie rodzina zadnego z pracownikow to bedziecie mieli naprawde ciezko i nie wytrzymacie dlugo tutaj , alkohol to tutaj sie przelewa strumieniami... Ja jestem osoba kulturalna i normalna , pewnie sporo osob nie uwiezy w me slowa ale jak wyjedziecie to sie przekonacie ze pracuja tutaj chamy i prostacy z wiosek kolo bielska podlaskiego... Ja juz bede konczyc tutaj kariere bo ciezko jest wytrzymac , jak ktorys cos spieprzy to zwalaja na nowego. Powodzenia zycze dla nowo przyjetych , zrozumiecie moje slowa jak zobaczycie co sie tu dzieje !!!
zdjecie uzytkownika
B.Podlaski - 2015-06-21 14:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zgadzam się w 100% procentach. Firma jako pracodawca - ze świecą szukać! ale ludzie ktorzy tam pracują to porażka! nie wszyscy oczywiescie ale wiekszosc.( usunięte przez administratora ) wlasnie takich slucha biuro, szkoda ...
zdjecie uzytkownika
Halibut - 2015-06-30 11:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To też niestety świadczy o firmie kogo słucha, chociaż zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - może pracodawcy sądzą, że ci, o których ty się wypowiadasz niepochlebnie są dobrymi pracownikami - przecież tak też może być. Chciałbym się przekonać jak sytuacja w firmie wygląda, ale widzę, że od dawna żadnej rekrutacji nie było.
zdjecie uzytkownika
ibo - 2015-07-26 11:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mocno odradzam wiązanie się z tą firmą. Wszelkie ustalenia dotyczące zatrudnienia nic nie znaczą. Powołaj się na coś co zostało uzgodnione i podeprzyj się deklaracją pisemną to Cie wywalą jak śmiecia. Poznałem osobiście niestety.
zdjecie uzytkownika
majk - 2015-07-30 15:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ibo, jaką funkcję tam pełniłeś ?
Jka wyglądają pieniądze w tej firmie (inżynier budowy/kierownik robót) ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Danwood S.A.?
Zadaj pytanie
alert