Profil firmy Danwood S.A.

Danwood S.A.

Bielsk Podlaski

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Danwood S.A.

555 2016-01-03 21:41:34
no ja tam widzialem od nich dwie oferty pracy, a mianowcie na stanowsiko kontrolera finansowego oraz ksiegowego / ksiegowej obie oferty sa w Białymstoku
0
JA..... 2016-01-12 11:58:54
A KURDE NECH KAZDY PILNUJE SWOJEGO NOSA!!! CZYLI WARTO TAM JECHAC CY NIE ?? PISZA ZE ZANECAJA DOBRM WYNAGRODZEIEM POZNIEJ ODTRNCAJA ? ZLE WARUNKI ZAKWATEROWANIA?ITP.?
1
ster 2016-01-12 23:45:16
Wydaje mi się, że trzeba samemu przekonać się jak jest. Skoro część osób wypowiada się pozytywnie, to chyba warto zaryzykować. Danwood prezentuje się ciekawie.
1
robol 2016-01-13 20:32:38
Od razu widac kto z piszących tutaj pracuje w danwoodzie w biurze :) biurowiec taki jakby pospał z kolegą w małżeńskim łóżku, to na pewno uznałby to za ciekawe doświadczenie, skoro danwood prezentuje się tak ciekawie. Na dodatek płaci się za to z własnych zarobków.Jeśli to dobre warunki zakwaterowania, to gratuluję kierownikom którzy załatwiają pensjonaty. Może kiedyś los się obróci i taki kierownik sam pośpi na dostawce czy w jednym łóżku z robolem.
0
chcialbym tam pracowac 2016-01-13 21:11:57
witam wszystkich ja jestem tam zainteresowany praca ale powiedzcie mi ciezko jest sie tam dostac? skladale aplikacje ale nikt sie nie odzywa interesuje mnie stanowisko robotnicze najlepiej za granica ale nie ma odzewu i ci ktorzy tam pracowali badz starali sie o przyjecie do pracy moga mi cos na ten temat powiedziec??
0
DANWOOD S.A. 2016-01-14 09:18:04
Szanowny Panie,
informację, co się dzieje z podaniem – nr tel. (85) 731-97-31. Można też w każdej chwili przyjechać do biura w Bielsku osobiście, a osoba zajmująca się
W każdej chwili może Pan skontaktować się telefonicznie, aby uzyskać rekrutacją przeprowadzi wstępną rozmowę kwalifikacyjną.

Rekrutację nowych pracowników rozpoczynamy od II połowy lutego i będziemy poszukiwać pracowników na stanowiska stolarz budowlany, malarz-szpachlarz, glazurnik.

pozdrawiamy
Danwood S.A.
0
rombi 2016-01-14 14:54:26
Witam i pozdrawiam wszystkich pracowników firmy Danwood firma super a co do tego pe...dzia co pisze pierdoły to jest laluś i nierób firma daje gwarancje i co się martwisz czołem
0
J23 2016-01-18 16:43:54
Prosze zrobcie badania psychologiczne pracownikom , bo niektórym od rozłąki i alkoholu naprawde odbija,naprawde trzeba miec cierpliwosc zeby 4 tyg wytrzymac
1
as 2016-01-23 00:10:11
Jednego nie rozumiem - jak można wytrzymać bez żony , partnerki przez 3/4 miesiąca. Panienki? Ok - ale jak długo tak można.
I jeszcze jedno -kasa kasą , ale groźba zostania rogaczem rośnie z każdym miesiącem pracy na delegacji.
2
lolo 2016-01-23 00:26:24
I tak nastąpił progres .W dawnej firmie prezesa - Unibudzie -stawialiśmy bloki na Bemowie . Mieszkaliśmy w barakach obok budowy . Za prysznic robiła beczka ze szlauchem , a kabina prysznicowa zrobiona była ze sklejki.Dopiero strajk na kilku warszawskich budowach spowodował ,że doczekaliśmy się bardziej cywilizowanych warunków. a - i już wtedy nie płacono za nadgodziny.
0
reni 2016-02-07 10:57:23
jak to jest moze ktos wie czy drugi raz mogą przyjąc do danwoodu po dluższej przerwie.
0
Marian 2016-02-09 22:04:40
Czy firma Danwood prowadzi nabór do nowopowstałego biura projektowego instalacji elektrycznych?
1
szaoo 2016-02-11 09:25:59
no nie widziałem informacji na temat nabóru do nowopowstałego biura projektowego instalacji elektrycznych ale można na pewno iść do nich do pracy jako Specjalista ds. Planowania, bo to nowa oferta jest.
0
szukajacy 2016-02-13 17:43:52
ciekawe co z tą ofertą jest nie tak - albo wymagania mają inne niż napisali w ogłoszeniu, albo warunki zatrudnienia do niczego, skoro potrzebują jednego specjalisty, a tyle czasu już szukaja...
0
obama 2016-02-13 19:44:34
@szukający a to ile już szukają tego specjalisty? Bo ja widzę że ofertę wstawili 09.02 więc to niedawno. Wymagań nie mają jakiś wysokich, może jednak wymagają tego języka niemieckiego
0
bomni 2016-02-19 16:09:27
Wydaje mi się, że wysoką zaporą dla osób starających się o zatrudnienie na to stanowisko @obama może być wykształcenie. Musi to być wykształcenie wyższe.
0
janusz 2016-02-21 20:04:45
pewnie niektórych odstrasza to, że trzeba wyjeżdżać z domu @bomni..bo wątpie żeby w naszym kraju barkowalo osób z wykształceniem wyższym..przecież teraz każdy ma magistra
1
Robol 2016-02-23 19:42:30
A poza tym to nie kierownicy a zwykli majstrowie, nie wiem czemu na nich mówicie kierownicy?! To zwykłe imbecyle
2
mamamam 2016-02-24 08:51:35
Ja też jestem zainteresowany ogłoszeniem na specjalistę ds. planowania. Dobrze, że nawet dają umowy o pracę i odpowiednie szkolenia, bo łatwiej dostosować się do obowiązków.
0
@d. Od 2016-02-25 15:44:24
W tej firmie pamietajcie że kierownik bieze wszystko na siebie a przyjdzie nierób który cale życie był w ochronie i myśli że jest fachowcem
0
aaa 2016-02-25 17:23:40
Co to za firma i co to za rekrutacja, jak zatrudniają nieroba pracującego całe życie w ochronie? Szukają szpachlarzy czy ochroniarzy? Chyba widzą kogo zatrudniają? Pretensje do rekrutujących raczej. Wielki kierownik bierze na siebie wszystko - cha, cha, cha - śmiechu warte. Tylko ktoś pracujący w firmie widzi, jak to oni biorą na siebie wszystko!
1
gałek 2016-02-26 18:07:10
z tego co wiem to na ten moment poszukują w danwoodzie głównie specjalistów do spraw planowania, więc tego raczej z żadnym innym zawodem nie pomylicie
0
marian 2016-03-01 09:47:04
gałek, a Ty się zatrudniłeś tam w końcu? Szukałeś pracy jako inżynier ds instalacji sanitarnych, jak wyżej napisałeś? Zadowolony jesteś? Nie szukają specjalistów, ale SPECJALISTY - jednego - jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem. Śledzę już tę stronę od pewnego czasu i widzę, że znikają niepochlebne opinie o firmie... W związku z tym słowo do administratorów: jeśli to z powodu niecenzuralnych może czasem słów,to może nie warto usuwać całych postów? Poza tym, pełno jest ogłoszeń typu "szukają..." to raczej strona o opiniach dot. pracodawcy, nie biuro pośrednictwa pracy...Może takie posty administratorzy usuną?
0
żona 2016-03-01 19:48:55
Masz racje ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pełną gębą kiedy mój mąż zapytał się o wynagrodzenie w euro to ona powiedziała że wszyscy zarabiają w złotówkach a po podpisaniu umowy jak byk napisane że jak pracownik chcę zarabiać w euro to morze oczywiście że wolał by ale bał się za protestować bo zależało na pieniążkach ale już szukamy innej pracy żal
1
@kierownik 2016-03-02 08:16:50
Ja jako pracownik na kier . stanowisku widze że firma bieże ludzi chyba z łapanki ,wiedząc że rynek niemiecki jest wymagający zatrudnia sie ludzi bez doswiadczenia i na dodatek lubiących sporzywac duze ilosci alkoholu a potem wszystko sie obrywa majstrowi i kierownikowi
1
z łapanki 2016-03-02 08:47:36
do @kierownik . A za co wy niby obrywacie i od kogo za takich pracowników ?! kiedy was na budowie nie ma i nie macie pojęcia co się dzieje na waszych budowach dzieje ! , raz na tydzień się pojawicie na 20 min i to wszystko :-D tak zaganiani robotą jesteście że żal za du.... bierze . Jak brygadzista do was dzwoni bo coś trzeba pilnie przywieźć (np. sige wkręty itp ) to wasze standardowe hasło To - .... miałem dziś montaż jestem zje... nie przyjadę dziś , może jutro , jedź do OBI i kup . Żenada ! macie za dobrze w tej firmie , biorą się za was i wziąć się nie mogą !!!
1
@ kierownik 2016-03-07 11:00:40
Do robola : naucz sie najpierw roboty ia nie chlać wódy i nikt niebedzie miał pretensji i sąsiad mniej ci bedzie żone posuwał bo czesciej w domu bedziesz
0
Robol 2016-03-07 18:54:32
Do kierownika @ od roboty to koń i traktor, a co do żony to nie mam i radzę Ci pilnuj swojej :-D
1
Mlody 2016-03-14 16:47:47
Niech przyjmują swirów z ochrony, to firma renome straci szybko
1
kolo 2016-03-17 19:21:07
To jak jest w końcu . Zarobki za pracę Niemczech w euro czy w złotych
Stawki godzinowe wg. prawa niemieckiego , czy robienie pracowników w bolka?
0
marian 2016-03-18 11:31:02
kolo - na papierze masz stawkę w euro, na konto wpływa w złotówkach. Najniższa możliwa stawka w Niemczech. Słaby przelicznik, po marnym kursie. W "bolka" też firma robi, bo pracujesz więcej godzin, niż ci zapłacą, w soboty robisz więcej godzin, płacą za trzy. Są tacy co pracują w niedzielę. Odliczają dojazdy, pensjonaty(bardzo kiepskie). Płacą na czas, i to chyba jedyny plus pracy w tej firmie.
1
kolo 2016-03-18 16:36:32
Czyli jednym słowem - Gułag . Z dala od rodziny ,nie płacone delegacje ani rozłąkowe , za gówniane stawki , w gównianych warunkach i do tego oszukiwanie na godzinach . Bangladesz w centrum Europy.
0
Kolo 2016-03-19 19:54:51
Marian to ile można wyciągnąć w tych euro
1
Ort 2016-03-20 20:09:31
Do kierownik - doucz się najpierw ortografii, "bieze" , "sporzywac" to poziom szkoły podstawowej! wstyd na stanowisku kierowniczym! ! !
2
sa 2016-03-25 14:15:18
jak komuś niepasuje praca w DANWOOD niech jedzie na szparagi truskawki itd.Tam będzie mial super stawke godzinową i pelne świadczenia powodzenia.
0
www 2016-03-31 08:37:29
ha ha szpachlarza ochraniarza ,akurat wiem chyba o kogo chodzi ,burak
0
drago 2016-04-01 10:02:10
Nie ma firm budowlanych z tzw. ludzką twarzą - te czasy bezpowrotnie minęły a tak na marginesie nie piszcie o sobie ;robol;.Jeśli jesteś fachura to ty jesteś rzemieślnik,a pan kierownik niech nie będzie zaskoczony że element biorą na budowę bo będzie coraz gorzej.
1
Jegg 2016-04-08 17:29:04
Bardzo dobrze powiedziane @sa. Nikt nikogo tu siłą trzymać nie będzie przecież. No i kurcze, jak widziałem ofertę na księgowego do nich, bo szukają, to trzeba znać niemiecki na poziomie minimum B2, więc wydaje mi się, że wcale źle tutaj nie płacą za taką wiedzę.
0
abc 2016-05-08 10:35:29
Poziom B2 to poziom średniozaawansowany, więc bez przesady Jegg - że to "taka wiedza"... skąd wiesz ile płacą? Jak wiesz, to napisz ile. No i zastanów się, czy jesteś z firmy ("nikt nikogo TU siłą...") czy nie ("...do nich"), bo czasem to aż żal patrzec, jak pracownicy biurowi sami tu ze sobą piszą...
0
max 2016-05-08 16:01:24
Ci biurowi to mają najwięcej do powiedzenia , nie tylko że tu piszą ze sobą , to jeszcze są tacy wykształceni że cycki opadają ,inżynierowie bez praktyki , daj młotka do ręki to wszystkie palce poobijają , no ale widać uczyli się po to by młotka nie trzymać INŻYNIEROWIE :-D
2
hhh 2016-05-10 21:34:54
zazwyczaj narzekają pracownicy fizyczni, więc jestem zdziwiony. Zresztą, to mało istotne. Firma mi się b. podoba :)
0
waw 2016-05-17 08:53:53
Nie on jeden pije...powinni codziennie kontrolować trzeźwość, toby się zdziwili :)
1
Alex 2016-05-29 14:49:33
Do Kolo ..
Popieram Cię bo masz słuszną rację , myślę że coś powinno się zmienić , bo to już przesada totalna . Nawet na szparagach tak nie zapier.... jak my w Danwoodzie . Nikt nas nie wspiera tylko doją ile wlezie , masakra !!!!
1
Max 2016-06-02 06:05:47
W perfidny sposób ten zapie... został w firmie zaplanowany.
W celu zmniejszenia kosztów drastycznie skrócono czas wykończenia domu - np. z 6 tygodni na pięć .Dotyczy to wszystkich domów bez względu na stopień trudności i zaawansowanie wykończenia .Często paradoksalnie - czas na wykończenie domu wymagającego mniejszego nakładu pracy jest dłuższy od tego , który przeznaczono na
,,trudny,, dom. Jakiś gość od planowania ma niezły ubaw.
Tak w pierwszym jak i w drugim przypadku trzeba ostro zap... żeby zmieścić się w terminie, albo mieć minimalny obsów .A jak jeszcze bardziej ,,zmotywować, ,robola do pracy (pomijając presję kierownika , który chce otrzymać swoją )premierę ?- wystarczy wyznaczyć termin następnego montażu tak z 12 dni po teoretycznym terminie odbioru budynku .Pracownicy sami z siebie będą zap... jak debile oby tylko wyrobić się w terminie i mieć szanse na zjazd i spędzenie kilku dni z rodziną.
0
lucek 2016-06-02 19:38:42
Danwood w mediach to firma przyjazna rodzinie - śmiech na sali, dla kogo pikniki rodzinne jak brygady na budowach, dla kogo dni wolne na załatwienie ważnych rodzinie potrzeb...to co piszą w gazetach to bzdura totalna. Zapier... jak dziki osioł jak chcesz do rodziny na parę dni przyjechac. Nie ma żadnej motywacji dla tych którzy rzeczywiście coś umieją, najlepiej zatrudniac takich co dwie lewe ręce mają, to firma daleko zajdzie.
0
sa 2016-06-09 09:54:38
mamy 21 wiek w tym kraju w każdej firmie chcą z pracownika wycisnąć jak najwięcej w Danwood niejest tak żle a pracować trzeba tylko nieroby narzekają bo chcieli by zarobić ok 7000 tyś i sie nienapracować . jak komuś tak żle to niech sie zwalnia i idzie do SUEMPOLU tam będzie mial dużo czasu dla rodziny i sie nieprzepracuje .
0
As 2016-06-09 21:04:17
21 lat - to w d byłeś i g widziałeś . 15 nadgodzin tygodniowo za 132 euro miesięcznie? Co to qrwa - jakiś pieprzo.... wolantariat !?
1
irek 2016-06-10 19:40:12
Nie jest tak źle jak kto w papierach sobie siedzi, nawet jak z ortografią ma problem (to do "sa") i wtedy fajnie innych do suempolu wysyłac. Człowiek szuka gdzie lepiej, a nie gdzie gorzej. Jakby Danwood szanował pracowników, toby nie musiał na okrągło ich szukac. Ludzie odchodzą bo z tej dobroci w głowach się poprzewracało pewnie. Zastanówcie się ludzie co piszecie, ciekawe kto te 7 tysi ma? Pewnie to średnią pan biurowiec wyliczył z pensją swoją, kierownictwa i dyrektorstwa...
1
marek 2016-06-20 22:29:41
Domy Danwood - zemsta Polaków na Niemcach za II Wojnę Światową . Tak trzymać Danwood !!!
0
lola 2016-06-28 11:25:56
kochani mam do was pytanie odnośnie rekrutacji na stanowisko Specjalista ds. informatyki - ciekawi mnie na jakim poziomie zaawansowania musi być moja wiedza z zakresu Microsoft Dynamics AX aby był sens żebym się u was zatrudniała i dała sobie radę z obowiązkiami
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.