brak logo

Danwood S.A.

Bielsk Podlaski

Opinie o Danwood S.A.

As 2016-09-20 23:03
To na co czekasz. Aplikuj na murarza -szpachlarza.
Max 2016-09-21 22:46
Dużo rzeczy jest ważnych . A jeżeli już o kasie mowa . Gdzie tzw. rozłąkowe , co ta z g....na kasa za nadgodziny i soboty? Nie ma jak żłopać browary na pensjonach i udawać , że jest super . Niektórym po latach pracy w Niemczech to już się domy mylą. W Niemczech dom , a w Polsce tygodniowy pobyt na obczyźnie
4
Max 2016-09-21 22:47
Dużo rzeczy jest ważnych . A jeżeli już o kasie mowa . Gdzie tzw. rozłąkowe , co ta z g....na kasa za nadgodziny i soboty? Nie ma jak żłopać browary na pensjonach i udawać , że jest super . Niektórym po latach pracy w Niemczech to już się domy mylą. W Niemczech dom , a w Polsce tygodniowy pobyt na obczyźnie
1
Kolo 2016-09-21 22:51
Po kilkunastu latach takiej pracy będziesz wrakiem , a kasę wydasz na lekarzy.
Filar 2016-09-23 16:39
A najmondrzejsza osoba jest kepa Jolanta szok pracowałem w tej firmie i wiem jak jest śmiech na sali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i najlepiej nie mieć rodziny motto firmy danwood
1
sos 2016-09-23 19:14
A ja znam mnóstwo (z Danwoodu) co pomimo młodego wieku - pracują w pasach , albo biorą garściami tabletki przeciwbólowe .
5
ok 2016-09-24 12:51
Chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem . Z wpisów na forum można dowiedzieć się praktycznie wszystkiego.
joko 2016-09-24 22:42
Super projekty ? Za dobrą cenę? :-) Chyba dla bogatych Niemców , którzy po 15 latach rozwalą ten szajs i postawią na tej samej płcie kolejny budynek. Stać ich.
1
Paweł 2016-09-25 11:54
Cześć,
katalog jest bezpłatny.
joko 2016-09-25 17:43
Chodzi o to ,że domy budowane są na tempo . Kilkanaście milionów złotych rocznie przeznaczanych przez Danwood na usterki nie bierze się z niczego.
2
joko 2016-09-25 17:44
Chodzi o to ,że domy budowane są na tempo . Kilkanaście milionów złotych rocznie przeznaczanych przez Danwood na usterki nie bierze się z niczego.
kik 2016-09-25 20:09
Na usterki w nowowybudowanych domach , a nie sprzętu
Starszy 2016-09-26 11:06
Starszy- Zastanawiam się nad pracą w tej firmie jako majster lub kierownik. Czy nie ma ograniczeń wiekowych. Przyjmują prawie 50latków?
Starszy 2016-09-26 12:34
Dzięki, ale wolałbym uzyskać informację u żródła, ponieważ mam wręcz przeciwną informację od jednej osoby co do wieku zatrudnienia w tej firmie i potencjalnego doświadczenia.
Starszy 2016-09-26 15:33
Piotr- aplikowałem ,ale od kilku miesięcy nie mam żadnej odpowiedzi. Dzwoniłem i nikt nie potrafił mi odpowiedzieć dlaczego nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Pewnie kadry mają tylu chętnych ,że sobie wybierają ,hehe.Nie wiem jakie są stanowiska w tej firmie. Na stanowisko robotnicze to raczej już nie, bardziej jako kierownik budowy czy majster. Znajomy powiedział mi ,że przyjmują przeważnie młody narybek zaraz po studiach,dlatego podejrzewam, że to z racji mojego wieku nie mam odpowiedzi.Zresztą brak jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony tej firmy nie za dobrze o niej świadczy.
mus 2016-09-27 15:02
pracuje 4 lata i to ze zostawiamy swoje rodziny ,sami uciekamy to tylko nasz wybór .ta pier-dol polityka polski do tego zmusza, żeby żyć godnie mus się poświęcac.praca w Danwoodzie jest zajebista ,wszystko zalezy od dobrania sie.To znaczy, brygada to rodzina wspólny szacunek- brygadzista- pracownik itd.a terminy to nie jest tak do końca jak wszyscy pierdolo .trzeba poprostu pracować a nie sie obijac.
6
Maseczjusets 2016-10-04 01:56
Danwood jest dobrą firmą do póki pracujesz na hali, jednak mimo wszystko zarabiasz te ponad 2 patyki na rękę i możesz się dalej rozwijać jeśli jesteś młody i masz ambicje, jak juz niestety wyjedziesz do Niemiec, to to wciąga, a jednak rodzina jest po to by z nia spędzać czas. Wyjedziesz za granice to nie masz odwrotu, nie pozwolą ci czasem nawet wrócić na hale. Masakra, z urlopami tez nie jest kolorowo, jak już się uda to bezpłatny. Te 4-5 tysięcy nie jest warte rozłąki.
5
nowy 2016-10-04 09:34
Słyszałem że cieszko wkręcić sie żeby do Niemiec jechać. Podobno jakieś castingi są. Prawda?
marko 2016-10-04 20:35
Bo trzeba wyjeżdżać z rodziną - oczywiście nie jako malarz - szpachlarz w Danwoodzie :-) No chyba ,że jesteś kierownikiem - wtedy jesteś w stanie zabrać do siebie familię . Jak potrafisz i dajesz radę za.... w Danwoodzie , to poradzisz sobie wszędzie. Ale bycie na co dzień z rodziną to podstawa .
1
marko 2016-10-04 20:36
Bo trzeba wyjeżdżać z rodziną - oczywiście nie jako malarz - szpachlarz w Danwoodzie :-) No chyba ,że jesteś kierownikiem - wtedy jesteś w stanie zabrać do siebie familię . Jak potrafisz i dajesz radę za.... w Danwoodzie , to poradzisz sobie wszędzie. Ale bycie na co dzień z rodziną to podstawa .
1
aaaa 2016-10-05 10:33
Pracy jest sporo chyba. A słyszałem że za odpowiednie pieniądze jakaś pani tam prace załatwia.
Frag 2016-10-08 20:39
Zaczynam pracę w tej firmie, zobaczymy jak to wygląda na własnej skórze. Jeździłem za granice do Polaczków pracować -wiem jak jest, max 10 euro na czarno, 12-15 euro jak wystawisz fakturę, na pokój trzeba wydać od 300 do 700 euro, księgowa 50 e , minimalne składki bez emerytury to jakieś 150 e już nie pamiętam. Średnio 700-1000 e kosztów + życie. Wystawiając 3 rachunki za pracę przekraczasz próg i zaczyna się kombinacja...suma sumarum kupa wychodzi. Byłem- rozeznanie zrobione.
Własną działalność też miałem na miejscu: mielenie pieniędzy, problem z ciągłością zleceń, kasa niby jest, ale fizycznie (koszta paliwa, utrzymania narzędzi, auta busa) pochłania kupę kasy. Na czarno bardzo długo robiłem, a czas leci...świadczeń mało, kiedyś będzie brakować emerytury. Już nie wspomnę o zdrowiu i nerwach napsutych przez walniętych klientów ( jakieś 85%), którzy chcą mieć wysoki standard najlepiej za darmo i pracownika-niewolnika o każdej porze dnia i nocy do dyspozycji, bo przecież fajnie jest pogadać o kolorze płytek i rodzaju listew w niedzielę o 20...a nie odbierz telefonu to będzie afera, że olewasz!
W miejscowych w firmach też pracowałem, wiem co i jak, oferty od 1800-2500 brutto ciężki temat z tego normalnie wyżyć. Na papierze najniższa, reszta pod stołem. Nie ma nadgodzin no chyba że charytatywnie ;) Poziomu życia to nie podniesie, sytuacji finansowej też nie bardzo, kredytu tym bardziej nie weźmiesz chyba że jakiś provident ;D
Danwood tak jak już ktoś wcześniej pisał 8 h w umowie , w rzeczywistości jest to praca zadaniowa, zobaczę, sprawdzę, przekalkuluję. Nikt z Was tu nie pisze o kosztach życia tam na miejscu, 50 euro tygodniowo żyjąc bardzo oszczędnie prawie jak dziad , około 100 euro trzeba liczyć tygodniowo żeby normalnie jeść i funkcjonować wiec rachunek jest prosty 400 euro trzeba liczyć miesięcznie na normalne życie. 50 euro za wyjazd potrącają , pierwszy wyjazd jest darmowy , euro trzeba kupić bo wypłaty w euro nie ma, więc na wstępie od wypłaty czystego zarobku miesięcznego trzeba 450 e odliczyć , zobaczymy jaki bilans miesięczny czystego zarobku będzie. Plusy: wszystko na papierze , do emerytury leci , minusy ? pojadę, zobaczę, napiszę ,
Pozdrawiam !
7
miki 2016-10-09 11:29
W sumie wszystko racja . Z tym ,że o 8 godzinach pracy , to raczej zapomnij . Jak nie będziesz kupował fajek w Niemczech i pił codziennie kraty piwa - to powinieneś wydać tygodniowo sporo mniej niż 100 Euro.
Praca w soboty - oczywiście przyśpiesza termin oddania domu do użytku , ale mogłaby by być normalnie opłacana .
Jeżeli wsiąkniesz tam na lata - zyskasz kasę , ale utracisz relacje rodzinne . Z perspektywy czasu sam sobie odpowiesz na pytanie << Czy było warto ? Moim zdaniem w Danwoodzie powinien być system rotacyjny .Np. 3 miesiące w Niemczech , 3 na bazie albo jakoś tak . Z tym ,że to chyba nie realne.
7
Frag 2016-10-09 23:27
piotr, kawalerem nie jestem, takich jak ty to tam dużo, płynu do naczyń nie kupią, a jak do domu wracają to królowie życia :) nie chodzi o to by dziadować , tylko normalnie żyć .
4
daniel 2016-10-10 08:41
Do Janusz - czyli nie 8 , ale 9 a nawet 10 . Do tego soboty . A jak jest obsów z terminem , to ostatnie dni są szalone . Niektórzy potrafią do północy orać i dodatkowo pracować w niedzielę . Oczywiście nikt za te nadgodziny nie zapłaci.
5
moniek 2016-10-11 11:35
Hej, wiecie czyy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Chciałbym się załapa, bo dbają o stabilne warunki pracy, co już jest dobrym znakiem na to co się dzieje.
Frag 2016-10-25 13:30
moniek , prześlij cv do firmy, ja podpisałem umowę już. Jestem po szkoleniu bhp. Płaca 11,25 e /h , oczywiście powiedziano w prost że się pracuje 10 h , o sobotach ani słowa nie wspomniano. Co do tych 2 h na cele charytatywne to rachunek 2 h x 5 dni = 10 rg x 11,25 = 112,50 e tygodniowo, miesięcznie 450 e kupa forsy, i znak zapytania co do soboty, ale jest napisane w umowie że nadgodziny są liczone w ryczałcie 135 e na miesiąc 450 e - 135 = 315 e w plecy, i warto pamiętać że nie ponosimy kosztów mieszkania więc te 2 godziny dziennie można traktować jako haracz przymusowy na poczet pensjonatów/ noclegów, oraz za transport na budowy. Pracując gdzieś u kogoś zawsze dochodzi ci koszt dojazdów czy to tramwaj czy własne auto. Pamiętając że nic nas więcej nie obchodzi żaden zus, żadne składki . Wypłata wpływa maksymalnie 10 każdego miesiąca. Jeśli wychodzi w kalendarzu jakaś niedziela czy sobota święta, wtedy wcześniej jest przelew zrobiony.
Wnioskuje że te nadgodziny mogą być początkowo krzywdzące, ale spoglądając na to z szerszej perspektywy uważam że ogólne warunki są naprawdę do zaakceptowania.
Tak jak pisałem wyżej pojadę zobaczę spróbuję na pewno napiszę moje przemyślenia i kalkulacje.
Dodam że danwood cały czas ma otwartą rekrutację .
Pozdrawiam.
8
maniek 2016-10-26 18:40
To jak już trochę popracujesz, to poproś o pasek z dokładnymi wyliczeniami... zdziwisz się chłopie ile odliczają za pensjonaty i dojazdy... w tej firmie nie ma nic za darmo.
5
Kolo 2016-10-27 10:57
Te 6 tysi miesięcznie byłyby ok , ale za pracę w Polsce . Po pracy wracam do domu , rodziny i jest ok.
Ale waletować latami w pensjonach -to trzeba mieć zryty beret.
8
Pracownik 2016-11-29 11:27
Kto sie zna na robocie to sie na pewno nie narobi. Ale dają szanse młodym kto blichte w ręce trzymał to sie tam odnajdzie .Macie wszystko pod nosem w tej firmie. Tylko wasze zmartwienie, dobrze wyspać i najeść. Jak chcesz w Polsce zarobić 6 tys. sobie załóż firmę jak ci sie powiedzie to zarobisz o wiele więcej i zatrudnij pracowników i daj im po 6 tys. i poem napisz na forum jak ci wychodzi i czy zatrudnisz z 500 osób za taka kasę. To prawda rozłąka jest ciężka ale w takich firmach. Na pewno w tej firmie to sie zarabia więcej niż 6 tys. to jest swatka startowa. Masz kredyt nie masz perspektyw co dalej robić, daje ci gwarancje spłacisz kredyt i jeszcze coś zarobisz. Tylko praca ludzie sie bogacą. Trzeba być twardym a nie miękkim.
2
maniek 2016-11-30 21:54
zapielalać trzeba jak murzyni na plantacji bawełny
9
as 2016-12-01 09:00
Jak składasz jakiegoś małego prostego golasa , to może się nie narobisz :-) Albo jak jesteś Panem Brygadzistą , który tylko pałęta się po budowie albo jeździ non stop na zakupy i śpi w aucie na parkingu.
5
pracownik 2016-12-16 21:09
bez przesady za pełny miesią da się nawet ósemkę z przodu wyciągnąć
1
pracownik 2016-12-17 16:29
Co się dzieje na produkcji, co z nową halą.
max 2016-12-17 18:22
Po kilku latach takiej pracy masz szansę wyciągnąć nogi . Ale przynajmniej zarobisz na ładny nagrobek.
1
Zadowolony z pracy 2016-12-22 11:24
Ja nie rozumiem was ludzie po co piszecie takie bzdury , płaczecie że wam ciężko że źle w firmie że wykorzystują was itp ! Jak jest wam tak źle to po grom pracujesz ?! Zwolnić się i ustąp miejsca innym , ludzie chętnie przyjdą na wasze miejsce i będą z radością pracowali ! Ty nie musisz płakać i narzekać, weź miotłę i zamiataj , może to odpowiednia praca dla Ciebie . Ja jestem mega zadowolony z firmy i wiem że lepszej nie znajdę , jest tu fantastycznie
5
... nigdy wiecej DANWOOD!!! c.d. noway!! 2016-12-27 18:58
Niektorzy tu pisza:" ...największym atutem sa pełne świadczenia, terminowe wypłaty, porządne premie za dobrze wykonaną prace..." ze co ??? , przeciez tego sie wymaga od pracowdawcy, To jest jego obowiazek jak kogos zatrudnia!!! Pracownikowi sie to nalezy ... jak przyslowiowa miska przy budzie dla psa!!! Ja w tej firmie bylem jako kierownik zatrudniony duzo wiec niz 2lata, bo po tym czasie wielu juz ucieka i ja tez sobie odpuscilem. Mialem dosc ze na moich plecach czyt. nadgodzina sie firma najzwyczajnie slizga i dorabia. Po tych lata mam zebrane inne doswiadczenia w Niemczech i wiem ze moze byc inaczej, byc zatrudnionym jako pracownik!! Redzta ktora tak pisze i wychwala DANWOOD to malo w zyciu widziala, oj malo...
8
tadek 2016-12-28 15:54
Jak wcześniej byłeś zerem to teraz możliwe ,że masz się z czego cieszyć.
4
Zadowolony z pracy 2016-12-28 18:14
No jasne że mam z czego , jestem bardzo szczęśliwy ( usunięte przez administratora )
1
wyzwolony 2017-01-05 12:01
Masz rację, ten kierownik jest największ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na ZPD. Kiedyś był z niego gówniany jakościowiec, a teraz jest taki sam kierownik.
anonim 2017-01-06 11:35
Jak Korniło był majstrem to były fajne czasy.
1
gość 2017-01-25 23:04
a jak tam wielki dyrektor 3 litery? dalej jest takim samym ... ?
1
stary 2017-01-27 00:15
A kto jest teraz wielkim dyrektorem?
Danhte 2017-02-08 09:03
Byłeś zobaczyła śpi jak wygląda praca. Napisz coś jak jest teraz sam się zastanawiam nad pracą u nich. Jako monter.
Masakrator 2017-02-08 09:07
Takl jak napisales - tam sie spi i na tym polega praca. Czaami sie trzeba podrapac po poldupku i tak mija dzien. Monterow nie przyjmuja, tylko spiszkow.
maxx2d 2017-02-14 14:30
na hali tez już jest nie ciekawie,
Monika9219 2017-02-28 07:18
A co z pracą w biurze ? Jak to jest teraz ? Przyjmują czy wymagania mają jak nie z tej ziemi ?
Maja 2017-03-01 12:27
Firma Danwood S.A. obecnie poszukuje osoby na stanowisko Inżynier Budowy - Kierownik Kontraktu. Zamierzacie aplikować?
Velvv 2017-03-10 04:57
Szczegóły???
Maja 2017-03-10 11:41
@Danhte zdecydowałeś się aplikować do firmy? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak w firmie wygląda proces rekrutacji.
Zostaw swoją opinię o Danwood S.A. - Bielsk Podlaski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danwood S.A.