brak logo

i-Systems sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o i-Systems sp. z o.o.

PM 2014-04-22 13:49
Atmosfera w pracy jest bardzo dobra, szefowie nie są zbyt czepliwi. Pracuje się na mackach co jest wyzwaniem dla laika w pierwszych dniach, jednak z czasem człowiek się zakochoje w tym sprzęcie. Ogólnie wszyscy są pomocni, nie ma problemu z wyjściem z pracy wcześniej, nikt nie kontroluje czasu co do minuty, jedyne co - praca jest dość powtarzalna, ale sumując wszystko razem - lepszej pracy póki co nie miałem.
6
dev 2015-11-19 15:45
Pracowałem w firmie 2 lata i choć czasem było pod górkę z pracą, to na pewno nie mogę powiedzieć że praca była za głodową stawkę bo było to ok 4 000 na rękę. Minusem był słaby przepływ informacji z wyższego szczebla, brak jasnych procedur, plusem natomiast zgrany zespół ludzi i brak presji czasowej by wszystko robić na już. Można było przyjść i robić swoje w spokoju, czego na pewno brak mi w nowej firmie. Generalnie pracę i pracodawcę mogę ocenić dobrze
2
malinowe. 2016-01-28 22:36
Pracowałam w tej firmie dość długo, żeby poznać wszystkie jej wady i zalety. Ogólnie firmę oceniam na 4+, dobrze mi się tam pracowało, ludzie bardzo sympatyczni, nie spotkałam się z żadnymi konfliktami. W poprzednich pracach atmosfera była zazwyczaj gęsta, albo szefostwo było "ponad stan", a w i-systems podchodzą do Ciebie normalnie jak do człowieka, wiadomo były czasem jakieś zgrzyty, ale gdzie ich nie ma. Faktycznie trochę kiepsko z przepływem informacji tak jak ktoś wcześniej napisał. Nie znam szczegółów, ale podobno nikt na płace nie narzeka :P
1
asgasgas 2016-03-15 15:58
Od kilku msc wisza te same oferty pracy, a po zgloszeniu firma nawet nie raczy odpowiedziec.
5
klk 2016-09-22 16:36
Czy ktoś może wie ile może dostać u nich na początek junior front end?
Orlen 2016-09-22 18:14
Czy jeśli chodzi o Gliwice to faktycznie można tutaj dorobić?
Borys 2016-10-27 10:32
Czy ktoś pracował jak Account Manager w tej firmie? Jakiego można spodziewać się wynagrodzenia?
Dzięki
Borys 2016-10-27 10:33
Czy ktoś pracował jak Account Manager w tej firmie? Jakiego można spodziewać się wynagrodzenia?
Dzięki
PMPM 2016-11-25 03:04
PM - na jakim poziomie kształtują się widełki dla PMów ?
gosc 2016-12-12 11:44
Gosia,a skąd masz takie widełki ? dość konkretne. Nigdzie na stronie nie ma informacji o wynagrodzeniu. Mam tam kolegę i wiem, że jako PM można dostaje się więcej.
4
Stanisław 2017-01-25 09:58
Pracuję tu jako PM i muszę przyznać, że każdą firmę można przedstawić w barwach czarnych i białych. Mimo, że firma stara się to są osoby wiecznie niezadowolone.
Hanna 2017-02-28 10:59
Zapoznaliście się z nowymi ofertami pracy? W ostatnich dniach pojawiło się nowe ogłoszenie na stanowisko - Key Account Sales Manager, myślicie, że to ciekawa praca? :)
M :) 2017-03-13 14:52
To co napiszę może być lukrowe, ale takie mam wrażenia na teraz :)
Pracuję w i-systems kilka miesięcy, w dziale non IT. To moja pierwsza praca w tej branży. Największą zaletą jest możliwość realizowania swoich pomysłów w firmie, co nie jest takie częste. Firma szybko się rozwija, nadal jest "elastyczna" w wielu kwestiach (ok. 80 os), przez co wdrażanie nowych projektów przebiega sprawnie. Z mojej perspektywy to wymarzone miejsce do pracy dla kreatywnych, chcących się rozwijać osób. Pracownik jest w firmie ważny, poza licznymi imprezami, do naszej dyspozycji są codzienne śniadania pracownicze, otrzymujemy prezenty na urodziny, jest możliwość wzięcia udziału w konferencjach, warsztatach. Dla mnie super :) Praca w firmie IT to coś zupełnie innego, polecam.
2
Hanna 2017-03-14 09:05
@M :) dzięki za Twoją ocenę! A brałeś już udział w takich konferencjach/warsztatach, o których wspominasz? Jak to wygląda w praktyce?
Justa 2017-04-19 11:16
Pracuję w tej firmie jako QA od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. Zostałam przyjęta na to stanowisko bez żadnego doświadczenia. Po kilku miesiącach (dzięki wspaniałym ludziom, którzy tam pracują) zdobyłam ogromną wiedzę i doświadczenie. To prawda, że bierzemy udział w warsztatach i konferencjach. Organizowane są wewnętrzne szkolenia i spotkania, na których można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy. Ale najbardziej podoba mi się taka "rodzinna" atmosfera. To jest coś co rzadko spotyka się w firmach. Firma jest bardzo otwarta na potrzeby i pomysły pracowników. Bardzo podoba mi się możliwość pracy zdalnej zawsze kiedy chcę. Śniadania są po prostu suuuuper. Na prawdę można wymieniać wiele zalet I-systems a praca tutaj nigdy się nie nudzi. Polecam firmę ambitnym ludziom, którzy chcą w życiu wiele osiągnąć.
1
Hanna 2017-04-19 11:25
@Justa, to znakomicie, że jesteś zadowolona z pracy w tym miejscu. Twoja opinia może być cenna dla przyszłych kandydatów. W takim razie życzę dalszej kariery w i-Systems sp. z o.o.
Niedoszły pracownik 2017-05-15 13:52
Byłem na rozmowie i nie polecam. Umowa zlecenie dla programisty, to ja nie wiem kto tam pracuje... żadnych benefitów. Brak opieki medycznej, brak karty multisport. Niejasne warunki zatrudnienia, niska stawka. Może dla kogoś kto chce się przebranżowić z górnika na programistę to będzie to Ok.
Omijać szerokim łukiem. Kolejny januszex.
Hanna 2017-05-15 14:02
@Niedoszły pracownik, a co możesz napisać więcej o samym przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytania usłyszałeś? Czy coś szczególnie Cię zaskoczyło? Może masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów.
Dział HR i Employer Brandingu i-systems 2017-05-18 18:12
Witaj,

ilość oferowanych benefitów dla pracowników widnieje w zakładce kariery na naszej stronie www.i-systems.pl oraz w ofercie pracy, jeśli jednak przeoczyłeś te informacje, możemy je wymienić specjalnie dla Ciebie :) Oferujemy codzienne darmowe śniadania, dofinansowujemy kartę Multisport Plus, posiadamy bibliotekę ze specjalistycznymi pozycjami dla pracowników, by poszerzali swoją wiedzę, nie jest tajemnicą również to, że każdy pracownik otrzymuje dedykowany specjalnie dla niego prezent urodzinowy. Dodatkowo organizujemy różne eventy firmowe, dni specjalne oraz szkolenia. Więcej rzeczy można dowiedzieć się z portali społecznościowych, gdzie na bieżąco udostępniamy informacje - zapraszamy do polubienia ;)
W i-systems żaden programista nie pracuje na umowie zleceniu. Stawka na stanowisku PHP Developera jest podana w ogłoszeniu wraz z szczegółowymi informacjami na temat zakresu obowiązków. Oto link do oferty: http://i-systems.es-candidate.com/pl/jobs/description/0/203147/0
Ostateczna forma umowy wybierana jest przez przyszłego pracownika - nie jest ona narzucana przez i-systems. Początkowe wynagrodzenie jest proponowane proporcjonalnie do posiadanych umiejętności, które weryfikowane są indywidualnie na etapie zadań rekrutacyjnych.
Może z tych informacji wypływa jakiś wniosek dla Ciebie ? :)
Jeśli któraś z tych informacji była dla Ciebie niejasna, zapraszamy do kontaktu, chętnie udzielimy Ci bardziej szczegółowych odpowiedzi.

Pozdrawiamy,
Dział HR i Employer Brandingu i-systems
2
Zofia 2017-05-19 14:47
Witam,
Na stronie jest ogłoszenie na stanowisko specjalista ds. finansowo kadrowych, interesuje mnie rozwiązanie zadania rektutacyjnego- co tam się znajduje? i jakie jest wynagrodzenie na tym stanowisku?
Stanisław 2017-05-22 09:53
i-Systems to ponad osiemdziesięciu specjalistów e-commerce, którzy zajmują się obsługą sklepów internetowych i rozwiązań B2B, uważam iż to jest ich wizytówka.
Dział HR i Employer Brandingu i-systems 2017-05-24 07:44
Witaj Zofio,
jeśli jesteś zainteresowana ofertą zapraszamy do kontaktu na adres mailowy: rekrutacja@i-systems.pl. Postaramy się odpowiedzieć na Twoje pytania.

Pozdrawiamy,
dział HR i Employer Brandingu i-systems
KA 2017-05-30 15:08
Pracuję w i-systems kilka miesięcy, jest to moja pierwsza praca w tej branży. Firma szybko się rozwija. Na pewno jest to wymarzone miejsce do pracy dla kreatywnych, chcących się rozwijać osób. Pracownik jest w firmie ważny, poza imprezami, do naszej dyspozycji są śniadania pracownicze, biblioteka, stół do piłkarzyków, otrzymujemy prezenty na urodziny, organizowane są konkursy dla pracowników, jest możliwość wzięcia udziału w warsztatach, w ankietach można wyrazić swoją opinię nt. różnych pomysłów. Zdecydowanie polecam :)
1
Olek 2017-06-06 22:28
@KA Słyszałam wcześniej wiele dobrego o i-Systems ale postanowiłam sprawdzić na forum i widzę, że warto aplikować. Wnioskuje z Twojego wpisu, że atmosfera w firmie jest super. Myślę, że to jest dobra polityka firmy, gdyż zadowolony pracownik to dobry pracownik.
1
Developer 2017-06-24 12:17
Pracuję tu już jakiś czas jako programista. Jako dość początkujący programista na pewno największą zaletą jest pomoc współpracowników - zawsze chętnie udzielą porady i niejednokrotnie pomogą w rozwiązaniu problemu. W mojej perspektywie czasu wykonałem duży postęp umiejętności w bardzo krótkim czasie.

Chyba wszyscy lubią śniadania - a te tutaj dostępne możesz sam sobie skomponować :) Osoby lubiące kawę docenią też nasz ekspres - jest tam kilka ciekawych rodzajów kawy do spróbowania.

Mam nadzieję, że współpraca będzie długa i owocna .
Stanisław 2017-06-24 14:48
Bardzo podoba mi się, że firma robi wszystko, żeby ludzie mieli fajna atmosferę w czasie kiedy pracują. Richard Bronson powiedział:Opiekuj się swoimi pracownikami, a oni wtedy z frajdą będą opiekować się Twoim biznesem!
Ja 2017-08-02 21:34
Można by napisać o tej firmie, że jest prawie idealna. Dbanie o pracownika i jego poczucie wartości na najwyższym poziomie. Wyzwania, wsparcie, koleżeńska atmosfera to tylko nie które z licznych plusów tej firmy. Bardzo podoba mi się dobór kierownictwa, którzy moim zdaniem napędzaja tą cała machine. Ludzie wyrozumiali, skrupulatni i bardzo pomocni.
Na minus oceniam za to działania dyrektora zarządzającego, który po prostu nie pasuje do tej firmy co widać na licznych spotkaniach handlowych w których mam okazje uczestniczyć. Z tego powodu nie polecam pracy w działach mu podległych. Korporacja w latach 90 tak wyglada to zarzadzanie...
Faktycznie jak na firmę w branży IT brakuje benefitów kitóre obecnie są na porządku dziennym. Takie jak karty mulitsportu, prywatna opieka i szkolenia.
Tonik 2017-08-02 22:41
Szkoda, że tak mało piszecie a chcę tu podjąć pracę i szukam info!
GośĆ 2017-08-03 07:31
Wielokrotnie było pisane, że w tej firmie są karty multisport ;) wystarczy poczytać starsze wpisy i są opisane wszystkie benefity ;)
Historyk 2017-08-09 15:56
Co aktualnie dzieje się w firmie? Czy szefostwo jest bez zmian? Jak się teraz pracuje w firmie? Dopytuję ponieważ byłem pracownikiem i miło wspominam pracę dla i-Systems, jak również współpracowników. Zawsze można było liczyć na ludzi w firmie, że pomogą.
Zostaw swoją opinię o i-Systems sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie i-Systems sp. z o.o.