Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o spaw-mar

Pracowałeś w firmie spaw-mar i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kolega - 2014-09-09 08:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poważnie zaczęli płacić? Hehe śmiech na sali. A komu?
zdjecie uzytkownika
kolega - 2014-09-09 09:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czytając wszystkie komentarze ... Wydaje mi się ze pozytywy pisze jedna i ta sama osoba prawdopodobnie szefostwo firmy ( używane są określenie piekarze,kucharze i barany -nie rozumie dlaczego nie da się pisać bez ublizania ludziom) negatywny piszą pewnie chłopaki zdesperowani. Którzy nie otrzymali swoich wynagrodzeń , a maja na utrzymaniu swoje rodziny - przykre. Wierze w to ponieważ kolega pracujący w tej firmie na kontrakty zagraniczne ( ponoć tak dobrze "płatne") pozyczal ode mnie kasę gdy dziecko wylądowali w szpitalu, powód brak wypłat w firmie. A teraz "pracownik" firmy napisze jakiś ładny komentarz o firmie tak wynika ze statystyk w poprzednich komentarzach.
zdjecie uzytkownika
abrakadabra - 2014-09-12 22:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obawiam się komentarzy w których pisze ze firma nie wypłaca wynagrodzeń, samemu mi sie rodzina powiększa więc trzeba szukac sensownej pracy a wizja niewypłacalności mnie szczerze od tej firmy odrzuca... ale tak to jest dopoki czlowiek nie spróbuje to sie nie dowie..
pozdrawiam wszystkich i mniej nerwów wszystkim forumowiczom życze
zdjecie uzytkownika
poszukujący pracy - 2014-09-16 17:44:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zastanawiające jest to, że zarówno jedna jak i druga strona wzajemnie obrzuca się błotem, w dodatku obrona jest zbyt zawzięta, tak jakby rzeczywiście odpowiadał za nią jakiś dyrektor, kierownik albo i sam właściciel i samo to mówi za siebie, bo moim zdaniem dobra firma potrafi obronić się sama, nie zważając na krytyczne opinie innych, bo zbluzgać, zniszczyć, obrzucić błotem wcale nie jest trudno, a skoro firma i jej właściciel nie ma nic na sumieniu, to po co te bluzgi i aż tak stanowcza, chwilami desperacka, próba obrony?? A druga rzecz jest taka, że bardzo często, powiedziałbym nawet za często, pojawiają się ogłoszenia od tej firmy, więc jak dla mnie to coś jest tam nie w porządku, skoro ciągle szukają nowych pracowników i to na jedne i te same stanowiska. Podsumowując - wszystko to nie zachęca do ubiegania się o pracę w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Mary - 2014-09-17 18:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Szanowni Państwo
Mój czas zatrudnienia w tej firmie to kilka miesięcy (przeszłość na szczęście). Ludzie w firmie za "moich czasów" byli super, ale niestety część odeszła a część została wyrzucona "dyscyplinarnie" z bzdurnych powodów. W związku z tym toczą się przeciw właścicielowi sprawy sądowe, zresztą nie tylko o to. Władze firmy to najbliższa rodzina - dodatkowo zatrudnieni inni członkowie rodziny bliższej lub dalszej. W firmie pełny monitoring: kamery nad prawie każdym biurkiem, do tego na każdym komputerze oraz co oczywiście nielegalne podsłuchy (czego się notorycznie wypierają). Co do kasy to różnie, jedni mają na czas a inni czekają kilka miesięcy. Jednak z mojego punktu widzenia największym problemem w tej firmie jest "kultura" właściciela, pełnomocnika i dyrektora finansowego. Bardzo "pomocny" jest prawnik, który tak interpretuje rzeczywistość aby zainkasować spore sumki.
Generalnie każdy niech z "obrońców" na forum przekona się na własnej skórze co to za firma.
Ja to na szczęście mam już za sobą i nigdy więcej.............. :)
zdjecie uzytkownika
Wz - 2014-09-22 11:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W każdej firmie są jakieś problemy. Najprościej mieszać, kręcić i oczerniać. Jest tu spora grupa osób, która pracuje od dawna, jakby było tak źle, to by uciekli a pracują dalej i nie zajmują się w plotkami.!!!
zdjecie uzytkownika
? - 2014-09-24 20:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wz - 2014-09-22 11:35:28]:
Proszę przestań.
zdjecie uzytkownika
była - 2014-10-15 10:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak jest na budowach nie wiem, napiszę wrażenia z pracy w biurze. Zazwyczaj jest spokojnie, niezbyt dużo roboty, czasem trzeba udawać, że 'coś' się robi bo kamera nad każdym biurkiem rejestruje każdy ruch. Niektórzy mają czas nawet na godzinne pogaduchy, katalogi avon, itp. Faktem jest że płacą najniższą krajową ale czy to jest jakieś dziwne zjawisko? Niektórzy pracownicy zostali potraktowani mało humanitarnie (nie znam powodów), ale im bardziej się kłócili tym mniej ugrali dla siebie no chyba że w sądzie. Jeśli kogoś Właściciele polubią to nie ma źle, choć faktycznie może się zdarzyć że mimo wszystko dostanie mu się jakiś opierdziel. Mając do wyboru to lub bezrobocie większość wybierze Spaw-mar. Nie mnie oceniać jakimi ludźmi są Właściciele firmy, każdy człowiek ma jakieś wady i zalety. Ale obrzucanie kogoś błotem na forum o Was również drodzy forumowicze dobrze nie świadczy.
zdjecie uzytkownika
Andrju - 2014-10-16 21:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czytam czytam i czytam,i w sto procentach to co pracownicy piszą na temat wypłat to prawda sam tam kiedyś pracowałem nie otrzymywałem wypłaty kolo 2 miesięcy a wiem i znam takich co jak się zwolnili wcale jej nie otrzymali,jak ostatni raz byłem po swoja wypłatę ze Spawmaru pani Wielka celowo duże W traktowała mnie tak jak bym bym ją okradał z jej własnych pieniędzy,przecież ja tak samo pracowałem na jej stringi jak i inni.Szef MM to gość n a ktorego ludzkość nieznalazła jeszcze słowa.
Moje słowa zdala od Spawmaru z tarnowa pozdrawiam ozięble albo jeszcze ozięblej.
zdjecie uzytkownika
kramarz - 2014-11-01 23:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrju - 2014-10-16 21:45:43]:
zgadza się , że nie jesteś pierwszą osobą o takich pogladach na temat pracy właśnie w Spaw-marze. Szkoda , że tak wygląda obecnie sytuacja z ich wypłacalnością , bo jeszcze niedawno słyszałem , że warto się tutaj zatrudnić i że pozwalają się spokojnie utrzymać z kasy która płacą. Widocznie nie była to zbyt rzetelna informacja
zdjecie uzytkownika
? - 2014-11-02 08:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kramarz - 2014-11-01 23:01:35]:
Przez chwilę zaczęło być normalnie, ale jak szybko się zaczęło to jeszcze szybciej się skończyło. Bo to kraina cudów (spaw-mar) właśnie jest
zdjecie uzytkownika
były - 2014-11-06 13:57:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
W spaw-marze nigdy nie będzie normalnie i dobrze. Ciągłe pretensje, chorobliwa kontrola nad ludźmi (wszędzie kamery),chamskie podejście do pracowników ze strony szefostwa, fałszywi i obłudni. Jeżeli ktoś im ślepo ufa (w tym też dyr. finansowa) to bardzo mu współczuje, tu sobie z Tobą żartują i uśmiechają a za parę minut opierdziel, beż słusznych podstaw, marne pieniądze i wypłaty z bardzo dużym opóźnieniem, impotencja umysłowa właściciela, któremu pomimo wszystko wydaje się że się na wszystkim zna i wszystko wie najlepiej. Oto główne powody dlaczego odradzam pracę w tej firmie...
zdjecie uzytkownika
obecny - 2014-11-18 09:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi były ja jakoś tu pracuje i jeszcze nie słyszałem żeby ktoś tu z nas dostawał wypłaty z opóźnieniem totalny chłam wypisywany przez Ciebie !!!!!!!!!!! natomiast obrażając obrażając właściciele pokazujesz jaka masz niska inteligencję a skoro tu już nie pracujesz to wychodzi na to ze nie nadawałaś się...... albo nie nadawałeś się ....... na to stanowisko które zajmowane było przez twoja osobę
zdjecie uzytkownika
schweiser - 2014-11-18 10:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja kiedyś już pisałem bo pracuje w tej firmie już 9 lat i jakoś nie mam problemów , przestałem pisać bo była to walka z wiatrakami bo jakaś K.... sobie wzięła za cel żeby najeżdżać na ta firmę ja powtórzę to po raz kolejny bardzo dużo tu pracuje ludzi normalnych i tyle lat co ja a niektórzy krócej nie którzy krócej i skoro jest nas tu tak dużo osób co pracuje tyle czasu to nijak się nie trzyma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tego co jacyś frajerzy wypisują tu na goworku Natomiast w biurze robiło pare takich fałszywych ku.... ale całe szczęście zostały wyplewione i jest już normalnie .Pozdrawiam wszystkich normalnych .
zdjecie uzytkownika
? - 2014-11-18 14:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [schweiser - 2014-11-18 10:03:17]:
Stała zagrywka, dwa pozytywy i jak można było się spodziewać bluźnierstwa. Oj, oj nieładnie
zdjecie uzytkownika
schweiser - 2014-11-18 20:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak tak stała gadka nawijasz ja w koło już mi dawno by mi się znudziło ileż można pisać i to samo w kółko aż na wymioty ciągnie , tylko jedno mnie zastanawia po co te wszystkie te wypociny kto chce to i tak przyjdzie bez względu na te pierdoły które wypisujesz , no i psikus jakoś takich ludzi jest dużo i o dziwo są zadowoleni , ty naprawdę musisz mieć jakiś kompleksy z sobą ze tak strasznie najeżdżasz na tych niewinnych ludzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
neutralny - 2014-11-18 20:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [? - 2014-11-18 14:34:48]:
stała gadka idź się lecz bo masz naprawdę problemy ze sobą , dobrze ze tu nie robisz już jeśli robiłaś(eś) bo widać ze masz beret zryty .
zdjecie uzytkownika
? - 2014-11-19 11:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [schweiser - 2014-11-18 20:12:38]:
Czy ja bluźnierstwa wypisuje na tym forum, raczej nie. Czy kogoś wyzywam? Niestety piszący pozytywnie o firmie, tak. Czyli co to świadczy.?.?.?
zdjecie uzytkownika
schweiser - 2014-11-19 18:32:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [? - 2014-11-19 11:48:04]:
Czy ja pisze bluźnierstwa ? Czy ja pisze pierdoły ? Czy ja mam coś z głowa ? Czy ja muszę sie leczyć ? Na te wszystkie pytania musisz sobie odpowiedzieć , a napewno nie bedziesz pisać takich bredni na forum i obrażać firmę i ludzi którzy tu pracują
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-11-26 18:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, ja by się chciał dowiedzieć przede wszystkim tego czy w firmie tej oto da się dobrze zarobić czy nie za bardzo? jak ktoś pracował to niech da znać, bo jestem bardzo ciekawy naprawde jak to wygląd dokładnie, sam jestem zainteresowany pracą u nich,a le nie a nowych ofert na razie niestety...
zdjecie uzytkownika
klichu - 2014-11-26 21:22:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomek powiem tak swego czasu firma Spawmar prosperowała dobrze jak firma i finansami sterowała szefowa jak MM był na wakacjach za ###### wtedy było ok,roboty z tego co wiem teraz nie maja dużo ,ludzie którzy pracowali od kilku lat to cześć robi część poszła do konkurencji z powodów problemów z wypłata pieniędzy ,jak ja pracowałem wypłaty raz były na czas a raz czekało się po miesiąc dwa albo i więcej.Wybór należy od Ciebie ja ich nie polecam zrobisz co chcesz ale żebyś nie żałował.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
schweiser - 2014-11-27 08:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klichu - 2014-11-26 21:22:27]:
Drogi kLICHU żałować to można tylko Ciebie takich bzdetów jakie ty wypisujesz to czytać już nie można zmieniasz tylko niki i nawijasz ten sam makaron jak stara płyta która się zacięła , nic co piszesz to kupy się nie trzyma firma spaw mar na dzień dzisiejszy podpisała dwa bardzo długie kontrakty które jeden będzie trwał trzy lata a następny może nawet dłużej wiec to co piszesz są totalne bzdury roboty maja a roboty , natomiast co do starej ekipy to robią wszyscy i nikt się nie zwalnia a wręcz przychodzą z konkurencji wiec ty sobie chyba pomyliłeś firmy bo w 100% piszemy o dwóch innych .
zdjecie uzytkownika
schweiser - 2014-11-27 08:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2014-11-26 18:50:44]:
Tomek powiem tak wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma , ja powiem tak jak już zauważyłeś ze te wpisy negatywy robi jedna i ta sama osoba , ten człowiek ma cos z sobą , ale pomińmy tego chorego człowieka i przejdźmy do meritum sprawy, jak na pewno wiesz jest to firma z bardzo wieloletnim stażem , pracuje nas tu bardzo dużo chłopaków po wiele lat i jakoś tu robimy , ja z moim doświadczeniem dzwonie do każdej firmy konkurencyjnej i daje 1mln zł ze biorą mnie z miejsca ale pytanie po co ? skoro wiem ze wszędzie są podobne stawki ja jestem człowiekiem z honorem i dopóki firma jest w stosunku do mnie w porządku to dlaczego ja mam być inny w stosunku do niej ?jedna rada idź głosem własnego sumienia i tyle , przyjdź zobacz , jeśli ci nie będzie pasowało to mówię dowiedzenia , obracam się na piecie i idę dalej i tyle mnie widzieli bo szkoda twojego czasu i czytanie jakiś wypocin chorego człowieka który jeździ i szkaluje dobre imię i markę firmy na która pracuje wielu z nas tu pracowników.
zdjecie uzytkownika
poszukujący - 2014-11-27 11:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i komu tu wierzyć?
zdjecie uzytkownika
Inteligentny - 2014-11-27 13:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszukujący - 2014-11-27 11:26:52]:
Najlepiej sobie, tak jak wcześniej to dobrze rozmówca napisał , skoro tam tyle ludzi pracuje i tyle lat to nie może być tak katastrofalnie jak to co niektórzy czarni fanatycy te ze firmy opisują , tylko jedno się może nasuwać ze to oczernianie to tylko jedna wielka sciema i ktoś tu im czarny pijar robi . Pozdrawiam tych fanatyków i radze odpuśćcie już sobie .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie spaw-mar
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x