Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o spaw-mar

Pracowałeś w firmie spaw-mar i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
analfabeta - 2014-06-30 22:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie nie dana była praca w cholandii więc się pytam która budowa . bo chcę zadać ci jeszcze dwa pytania aby udowodnić wszystkim że nie jest tak jak piszecie
zdjecie uzytkownika
analfabeta - 2014-06-30 23:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pewniak - 2014-06-30 22:43:05]:
Sorki tamta odpowiedź nie była do ciebie , powiadasz że rodzinne co miesiąc a cha
zdjecie uzytkownika
analfabeta - 2014-06-30 23:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czas zakończyć.
?
zdjecie uzytkownika
alia - 2014-07-03 21:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tyle Konkurencja tylko się śmieje co się w tej firmie dzieje ale dobrze więcej nowych pracowników przybywa...
zdjecie uzytkownika
rozsądny - 2014-07-03 21:39:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jasne ze pracowników u nas przybywa , mamy aż nad to więcej ludzi do nas dzwoni niż potrzebujemy ale co najlepsze to tutaj robią stali pracownicy tacy jak ja ze robimy po 9 lub więcej lat jak ktoś już tu przyjdzie to robi latami a z konkurencji to my się śmiejemy ha ha
zdjecie uzytkownika
bestronny - 2014-07-03 21:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja jedno mogę powiedzieć ja mam wszystko płacone i nie mam z ta firmą żadnych problemów takich jak jakiś koleś na tym forum co tak smaruje dla mnie ta firma jest okej godna uwagi i polecenia pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
? - 2014-07-05 18:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)przypominam że noclegi są po stronie pracodawcy, czy podpisujecie papierki że jeździcie własnym samochodem 0.19€ za kilometr od siedziby firmy do miejsca zamieszkania za granicą i z powrotem oraz z miejsca zamieszkania za granicą do pracy i z powrotem co daje około..... km * 0,19 dodać do tego co macie na umowie tej za granicę. Przypominam że umowa ma limit godzinowy dla danego kraju, czyli plus nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
kij - 2014-07-07 22:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
konkurencja zawsze się smieje z siebie nawzajem to sie nazywa leczeniem kompleksów. przybywaja nowi pracownicy ale sa i stali doświadczeni co znaczy że firma idzie w dobrym kierunku. jest jakis normalny uklad, wiadomo że cześć ppersonelu musi się zmieniac jak wszedzie. ma ktos może jakies konkretniejsze argumenty przeciw firmie poz a smiechem konkurensji??
zdjecie uzytkownika
dugi - 2014-07-09 07:29:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)robi sobie taki normalny człowiek tu a dzwoni taki z UPM i obiecuje góry laszy doliny a w rzeczywistości wychodzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszędzie tam gdzie nas nie ma ,dlatego chce robić tu a nie skakać jak mato po firmach wole mieć dobra i stabilna robotę jak teraz .
zdjecie uzytkownika
_ - 2014-07-15 20:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kij - 2014-07-07 22:33:18]:
GŁÓWNY ARGUMENT - BRAK WYPŁATY NA CZAS................ I teraz wg. obliczeń będzie około 2 pozytywne wpisy
zdjecie uzytkownika
ronin - 2014-07-30 21:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dugi jezeli ty to ty to wez napisz na ktorej budowie jestes i inicjaly goscia, ktory sprzedal ci dzrzwi i okna :P
zdjecie uzytkownika
abrakadabra - 2014-09-07 20:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich forumowiczów.
Przeczytałem wszystkie opinie pozytywne i negatywne. Zastanawiam sie nad złożeniem ppapierów w tej firmie. Doświadczenia nie mam żadnego, nie mam znajomych nie moge podpytac. Za dużo na tym forum bluzgów za mało faktów. Jedni w 100% chwalą, inni nie. Ale jeśli jest tam tak źle to jak to możliwe ze firma na siebie zarabia, mają dobre dochody a właściciele jeszcze nie splajtowali? Dziwi mnie to ze pracownicy tak zacielke bronia jak to jest swietnie a inni krytykują. Szczerze jeśli bym gdzies pracował to mam w dupie jakie krązą o firmie opinie tym bardziej w internecia. Więc pytam czy jest ktoś kto tam pracował bądz pracuje bądz zna właściciela jak jest na prawde? Fakt faktem ze opinie na forach o innych firmach nie są aż tak burzliwe wiec jhest to zastanawiające...
zdjecie uzytkownika
rocky - 2014-09-08 18:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [abrakadabra - 2014-09-07 20:22:01]:
wiesz co, zadowolenie ze spawmara głównie zależy od Twojego podejścia. Zatrudnienie w firmie jest ciągle możliwe za zachodnią granicą w Niemczech i tylko od Ciebie zależy czy będziesz pracowity i zadowolony z pracy tutaj czy też wręcz przeciwnie. Ci którzy pracują - zarabiają. Inni piszą negatywy na forum
zdjecie uzytkownika
* - 2014-09-08 22:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A świstak siedzi... Fakt faktem zaczęli płacić ale z tego co wiem to nie tak do końca. Ja odzyskałem kasę, może się poprawi ale do końca nie wiadomo. To jest SPAM MAR
zdjecie uzytkownika
Kolega - 2014-09-09 08:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poważnie zaczęli płacić? Hehe śmiech na sali. A komu?
zdjecie uzytkownika
kolega - 2014-09-09 09:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czytając wszystkie komentarze ... Wydaje mi się ze pozytywy pisze jedna i ta sama osoba prawdopodobnie szefostwo firmy ( używane są określenie piekarze,kucharze i barany -nie rozumie dlaczego nie da się pisać bez ublizania ludziom) negatywny piszą pewnie chłopaki zdesperowani. Którzy nie otrzymali swoich wynagrodzeń , a maja na utrzymaniu swoje rodziny - przykre. Wierze w to ponieważ kolega pracujący w tej firmie na kontrakty zagraniczne ( ponoć tak dobrze "płatne") pozyczal ode mnie kasę gdy dziecko wylądowali w szpitalu, powód brak wypłat w firmie. A teraz "pracownik" firmy napisze jakiś ładny komentarz o firmie tak wynika ze statystyk w poprzednich komentarzach.
zdjecie uzytkownika
abrakadabra - 2014-09-12 22:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obawiam się komentarzy w których pisze ze firma nie wypłaca wynagrodzeń, samemu mi sie rodzina powiększa więc trzeba szukac sensownej pracy a wizja niewypłacalności mnie szczerze od tej firmy odrzuca... ale tak to jest dopoki czlowiek nie spróbuje to sie nie dowie..
pozdrawiam wszystkich i mniej nerwów wszystkim forumowiczom życze
zdjecie uzytkownika
poszukujący pracy - 2014-09-16 17:44:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanawiające jest to, że zarówno jedna jak i druga strona wzajemnie obrzuca się błotem, w dodatku obrona jest zbyt zawzięta, tak jakby rzeczywiście odpowiadał za nią jakiś dyrektor, kierownik albo i sam właściciel i samo to mówi za siebie, bo moim zdaniem dobra firma potrafi obronić się sama, nie zważając na krytyczne opinie innych, bo zbluzgać, zniszczyć, obrzucić błotem wcale nie jest trudno, a skoro firma i jej właściciel nie ma nic na sumieniu, to po co te bluzgi i aż tak stanowcza, chwilami desperacka, próba obrony?? A druga rzecz jest taka, że bardzo często, powiedziałbym nawet za często, pojawiają się ogłoszenia od tej firmy, więc jak dla mnie to coś jest tam nie w porządku, skoro ciągle szukają nowych pracowników i to na jedne i te same stanowiska. Podsumowując - wszystko to nie zachęca do ubiegania się o pracę w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Mary - 2014-09-17 18:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szanowni Państwo
Mój czas zatrudnienia w tej firmie to kilka miesięcy (przeszłość na szczęście). Ludzie w firmie za "moich czasów" byli super, ale niestety część odeszła a część została wyrzucona "dyscyplinarnie" z bzdurnych powodów. W związku z tym toczą się przeciw właścicielowi sprawy sądowe, zresztą nie tylko o to. Władze firmy to najbliższa rodzina - dodatkowo zatrudnieni inni członkowie rodziny bliższej lub dalszej. W firmie pełny monitoring: kamery nad prawie każdym biurkiem, do tego na każdym komputerze oraz co oczywiście nielegalne podsłuchy (czego się notorycznie wypierają). Co do kasy to różnie, jedni mają na czas a inni czekają kilka miesięcy. Jednak z mojego punktu widzenia największym problemem w tej firmie jest "kultura" właściciela, pełnomocnika i dyrektora finansowego. Bardzo "pomocny" jest prawnik, który tak interpretuje rzeczywistość aby zainkasować spore sumki.
Generalnie każdy niech z "obrońców" na forum przekona się na własnej skórze co to za firma.
Ja to na szczęście mam już za sobą i nigdy więcej.............. :)
zdjecie uzytkownika
Wz - 2014-09-22 11:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W każdej firmie są jakieś problemy. Najprościej mieszać, kręcić i oczerniać. Jest tu spora grupa osób, która pracuje od dawna, jakby było tak źle, to by uciekli a pracują dalej i nie zajmują się w plotkami.!!!
zdjecie uzytkownika
? - 2014-09-24 20:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wz - 2014-09-22 11:35:28]:
Proszę przestań.
zdjecie uzytkownika
Mary - 2014-10-05 20:36:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [? - 2014-09-24 20:52:40]:
Tak. Oczywiście. A czy w ubiegłym tygodniu kolejna ''niewygodna'' osoba nie dostała wypowiedzenia? To zapewne dla niej prezent ślubny. A za co? Brak uzasadnienia. To jest właśnie podziękowanie Pana Mamali za sumienną i uczciwą pracę. Może napisze Pan ile spraw o mobbing toczy się przeciw Panu. Ja wiem, a Pan może stracił rachubę. Więc proszę nie dokonywać pozytywnych wpisów bo nic dobrego się w Spaw-marze nie dzieje. Do zobaczenia w sądzie.....
zdjecie uzytkownika
Wicherek - 2014-10-07 20:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rocky - 2014-09-08 18:35:13]:
Szanowni Państwo
Mój czas zatrudnienia w tej firmie to kilkanaście miesięcy (przeszłość na szczęście). Pracownicy albo sami odchodzą albo zostali wyrzuceni "dyscyplinarnie" z bzdurnych powodów bo byli niewygodni, zgrabniejsi od Mamalowej, albo Mamala miał chcicę a Mamalową szlak trafiał. W związku z tym toczą się przeciw Mamali sprawy sądowe, zresztą nie tylko o to. Władze firmy to najbliższa rodzina - dodatkowo zatrudnieni inni członkowie rodziny bliższej lub dalszej.Same przydupasy, donosiciele i lizusy. W firmie pełny monitoring: kamery nad każdym biurkiem, do tego na każdym komputerze oraz co oczywiście nielegalne podsłuchy (czego się notorycznie wypierają). Co do kasy też fatalnie - totalny wyzysk, roboty i obowiązków masa a kasy jak na lekarstwo - wykorzystują niepełnosprawność pracowników, biorą kasę a pracownikowi najniższa a jaka nie pasuje to wynocha i szuka się następnego naiwnego, spawacze czekają kilka miesięcy na zarobione uczciwie pieniądze, umawiaja się na wypłaty - robi się im łaskę że się ich zapisze i wypłaca tyle ile ma kaprys Mamalowa. innym tematem jest "kultura" właściciela, kryminalisty, pełnomocnika, który ma ogromne kompleksy i jeszcze większy kompleks boga i dyrektora finansowego - totalnego dna, które intrygami i pomówieniami gruntuje pozycję w firmie.Szkoda tylko że kompetencji brak. Bardzo "pomocny" jest prawnik, który tak interpretuje rzeczywistość aby zainkasować spore sumki i totalnie szarga powagę zawodu adwokata.
Ja to na szczęście mam już za sobą i nigdy więcej.............. :)
zdjecie uzytkownika
była - 2014-10-15 10:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak jest na budowach nie wiem, napiszę wrażenia z pracy w biurze. Zazwyczaj jest spokojnie, niezbyt dużo roboty, czasem trzeba udawać, że 'coś' się robi bo kamera nad każdym biurkiem rejestruje każdy ruch. Niektórzy mają czas nawet na godzinne pogaduchy, katalogi avon, itp. Faktem jest że płacą najniższą krajową ale czy to jest jakieś dziwne zjawisko? Niektórzy pracownicy zostali potraktowani mało humanitarnie (nie znam powodów), ale im bardziej się kłócili tym mniej ugrali dla siebie no chyba że w sądzie. Jeśli kogoś Właściciele polubią to nie ma źle, choć faktycznie może się zdarzyć że mimo wszystko dostanie mu się jakiś opierdziel. Mając do wyboru to lub bezrobocie większość wybierze Spaw-mar. Nie mnie oceniać jakimi ludźmi są Właściciele firmy, każdy człowiek ma jakieś wady i zalety. Ale obrzucanie kogoś błotem na forum o Was również drodzy forumowicze dobrze nie świadczy.
zdjecie uzytkownika
Andrju - 2014-10-16 21:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam czytam i czytam,i w sto procentach to co pracownicy piszą na temat wypłat to prawda sam tam kiedyś pracowałem nie otrzymywałem wypłaty kolo 2 miesięcy a wiem i znam takich co jak się zwolnili wcale jej nie otrzymali,jak ostatni raz byłem po swoja wypłatę ze Spawmaru pani Wielka celowo duże W traktowała mnie tak jak bym bym ją okradał z jej własnych pieniędzy,przecież ja tak samo pracowałem na jej stringi jak i inni.Szef MM to gość n a ktorego ludzkość nieznalazła jeszcze słowa.
Moje słowa zdala od Spawmaru z tarnowa pozdrawiam ozięble albo jeszcze ozięblej.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie spaw-mar
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x