Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KK ELECTRONIC

Pracowałeś w firmie KK ELECTRONIC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
free at last - 2015-01-14 18:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto to jest Fazi??
zdjecie uzytkownika
TT# - 2015-01-19 18:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fazi to pseudonim człowieka , który
chce zastąpić prezesa.
zdjecie uzytkownika
crazy boy - 2015-01-21 20:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej KK-owcy (KK-sheeps), jak się czujecie po spotkaniu? Ja wspaniale! W przeciągu pół roku, wszystkie zadania wykonane na piątkę, sorry...na zielono! Firma się rozwija, lean manufacturing, kultura pracy i bezpieczeństwa wykazują progres, audytorzy z firm, chcących z nami kooperować, wystawiają nam wysoką ocenę, 35% - towa zwyżka obrotu! Aż mi się łezka w oku zakręciła! Jakież wspaniałe wiatry, przywiały mnie, do tej firmy! Czuję się, jakbym wygrał na loterii! Oczami wyobraźni widzę świetlaną przyszłość! Dziurawa kieszeń - nieważna, sucha bułka z mlekiem na śniadanie - nieistotna, wielokrotne podziękowania naszego pana Dyrektora - bezcenne! P.S. Gdzieś tam, w odległej galaktyce, żyje grupa ludzi, na swoich wypasionych jachtach, pijących szampana ze swoimi pięknymi partnerkami, którzy nas szczerze kochają, za to, że naszą ciężką pracą, czynimy ich życie lżejszym...
zdjecie uzytkownika
Lati - 2015-01-24 13:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szefowie KK w Polsce muszą kłaniać się a pas i robić z siebie
durniów wobec właścicieli KK. Oni też muszą zginać karki.
A właściciele KK chodzą na pasku największych gangsterów czyli polityków. Świat zwariował.
zdjecie uzytkownika
dom - 2015-01-24 15:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanko a ile zarbiaja magazynierzy chodzi mi na poczatku jaka jest stawka bazowa?
zdjecie uzytkownika
czarny olek - 2015-01-24 23:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piękna historia 35% wzrost obrotu firmy. Tommy przyjeżdża dziękuje śmiejąc się w twarz że białe czarnuchy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a jemu wpadają kolejne zera na koncie. Czy nie wstyd w tej firmie robić zebrania i upokarzać ludzi którzy podwyżki dostają ale obowiązków.
zdjecie uzytkownika
Witam - 2015-01-25 00:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Obserwuje ten wątek od jakiegoś czasu. Postanowiłem, że napisze co ja myślę o KK.
Pracowałem w tej firmie kilka miesięcy. Praca, która wykonywałem była bardzo fajna. Jeżeli chodzi o płace to nie było rewelacji ale nie ma co narzekać jak na start. Miałem bardzo przyjemnych współpracowników. Ogólnie bardzo pozytywnie wspominam SAMĄ pracę. Teraz kilka uwag.
Jeżeli chcecie tam pracować to:
1. Bardzo często są nadgodziny. Nie wiem czy wiecie ale planowanie nadgodzin jest nielegalne w Polsce a w KK jest to na porządku dziennym. Brygadzista, kierownik nie ma prawa planować pracy np. dziś do 16 a jutro do 18.
2. Bardzo często brakowało części do budowy szaf, płyt itd.. Rozumiem, że może się zdarzyć raz na jakiś czas ale nie kilka razy w miesiącu.
3. Brak szacunku między pracownikami. Wystarczy, że się odwrócisz a już Cię obgadują.
4. Zachowanie brygadzistów. Firma energetyczna - brygadziści nie mający doświadczenia/praktyki w zawodzie tzn. w elektrotechnice. Spoko.

Żal mi ludzi, którzy tyle godzin tam pracują, robią wszystko co im karzą brygadziści tylko dlatego, żeby pracy nie stracić (możliwe, że to ich jedyne źródło przychodów w rodzinie). Nie dajcie sobie dmuchać jak ktoś wam każe robić coś jak wy wiecie, że tego nie musicie robić - murzynami nie jesteście.
Były sytuacje gdzie kierownik robił spotkanie na temat zabezpieczenia uszczelki przed uszkodzeniem. Kazał wypisać na kartce pomysły jak zabezpieczać uszczelkę. Tydzień później przychodzi i mówi: jestem niezadowolony bo nikt się nie przyznał do uszkodzenia uszczelki. Jestem zawiedziony. No halo ?!

Macie jakieś pytania - pytać :).
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Fazi - 2015-01-25 15:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Witam - 2015-01-25 00:25:03]:
gratuluję bardzo trafnych spostrzeżeń ja wciąż pracuje w tej firmie i postaram się odpowiedzieć ci na twoje wątpliwości
1) nadgodziny - masz racje planowanie nadgodzin zgodnie z polskim kodeksem pracy jest łamaniem prawa, ale cóż stawki są takie jakie są i chociażby nadgodzinami można sobie podreperować płace ( paradoks polega na tym że jak były nadgodziny wszyscy narzekali że są a teraz od kilku miesięcy wszyscy narzekają że ich nie ma)
2) Braki to faktycznie wielka bolączka a ilość wyprodukowanych szaf wpływa na naszą premie potem przychodzą komponenty i w pośpiechu robi się szafy a wiadomo pośpiech sprzyja nieuwadze i znowu pojawiają się błędy i znowu premia w dół
3) tu niestety masz racje ludzie są zazdrośni, zawistni i najbardziej cieszą się nie z sukcesów innych ale z ich porażek ale tego nie zmienimy.
4) Brygadzista - to nie jest osoba która powinna znać się na wszystkim brygadzista powinien zorganizować i nadzorować ludziom prace, zapewnić płynność dostaw z magazynu i pośredniczyć w kontaktach z inżynierami bo to oni odpowiadają za projekt, w KK brygadziści zawaleni są taką ilością obowiązków że często nie mają czasu na zajęcie się tym co dzieje się na linii
zdjecie uzytkownika
magazyn - 2015-01-25 19:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dom - 2015-01-24 15:27:01]:
Magazynier na "dzień dobry" dostaje 9,5 zł brutto/godz. + premia,
która może wynosić 3-5 zł brutto/godz.
zdjecie uzytkownika
sms - 2015-01-27 20:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
michał kaleta... widzieliście jak wysoko nosi głowe?hehehehe masakra ... wielki brygadzista.... pisanie esów w pracy to jego robota...
zdjecie uzytkownika
ble - 2015-01-27 20:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy pisze esy w pracy bo gadać nie można ;)
zdjecie uzytkownika
Witam - 2015-01-28 22:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fazi - 2015-01-25 15:08:10]:
Witam.
Ogólnie przez pryzmat wszystkiego co widziałem tam to praca była jak najbardziej okej :).
Podobało mi się ale niestety są pewne elementy, których nie znoszę a z racji mojego młodego wieku mogę być postrzegany przez starszych jako smarkacz oraz osoba, która [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie o życiu.
Jeżeli brygadzista ma za dużo spraw to nie mogą dać mu kogoś do pomocy ? Coś tam kombinowali kiedyś a jak jest teraz nie mam pojęcia.
Dokumentacja techniczna - nigdy takiego BURDELU nie widziałem :D.
Wspomniałeś coś o nadgodzinach. Niektóre osoby miały bardzo dużo nadgodzin a miały tylko 100-200 zł więcej. Pytam: gdzie ta premia ?
zdjecie uzytkownika
były kk - 2015-01-29 16:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo w kk to sobie elegancko wymyślili. W każdej firmie jest tak: im więcej nadgodzin tym większa kasa za wypracowane godziny. W kk jest tak: dużo nadgodzin=dużo szaf= więcej błędów=mniejsza premia. Więc czym więcej się pracuje tym mniej sie zarabia
zdjecie uzytkownika
fachowiec - 2015-02-01 18:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy w tej firmie same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i donosiciele. Mobbing to chleb powszedni w tej firmie. W firmie pracują sami nieudacznicy którzy nic w życiu nie osiągnęli i jedynie co potrafią to okradać pracowników z ciężko zarobionej pensji. Wyzysk to standard liczy się tylko produkcja. Tym co się dzieje wewnątrz firmy powinien się zając prokurator. Jest bardzo ciężko o pracę porządni ludzie starają się zaistnieć w firmie żeby nie stracić pracy tyrają jak niewolnicy. Kto pozwala na to żeby ludzie w Polsce byli tak traktowani to jest zwykły skandal żeby tylko zaistnieć w firmie mogli donosiciele i świnie z okolicznych wiosek.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-02 21:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fachowiec - 2015-02-01 18:17:11]:
Każdy potrafi tylko gadać i pomawiać tak właśnie jak ty to robisz jeśli znasz jakieś nieprawidłowości jakie mają miejsce w tej firmie bo skoro o takich piszesz o dowody nie pytam bo na pewno je masz powiadom prokuraturę albo milcz bo jak na razie tym co napisałeś dołączasz do grona plotkarzy jakich niestety wielu w tej firmie ale czego oczekiwać skoro społeczeństwo jest takie.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-03 07:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w kk pracownicy mają czas na wszystko, rozmowy przez telefon, pisanie sms-ów, obserwowanie co robią inni i obrabianie im ty... plotkowanie, wiadomo że jak się coś konkretnego robi to każda inna czynność rozprasza spada efektywność i jakość ale oczywiście winni tego są brygadziści, kierownicy bo przecież pracownik nie ma sobie nic do zarzucenia.
zdjecie uzytkownika
crazy boy too... - 2015-02-03 11:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma...tzw. kadra i białe kołnierzyki, też mają co robić i są pod wieczną presją. Choć mają wyższe uposażenia, to stres i niepewność jutra, większe niż monterzy i magazynierzy, bo...upadek z wyższego konia, boli mocniej. Stare przysłowie japońskie mówi, że: "jeśli nie potrafisz czegokolwiek zwalczyć, to się przystosuj"! Marudzenie i narzekanie, nie zmieni nic...absolutnie nic!
zdjecie uzytkownika
arni - 2015-02-08 15:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Quality Engineer / KK-Electronic

ile zarabia sie na tym stanowisku? jakie sa zmiany w tej firmie?

bo mario zst robi i mowi ze ma 4 lekko...
zdjecie uzytkownika
kk - 2015-02-12 20:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie pracujący w kk błagamy Was używajcie dezodorantów,blokerów obojętnie czego bo to jest jakaś masakra wytrzymać w takim smrodzie!!!!!!! Zwłaszcza Pan z magazynu aż w oczy piecze !!!!!
zdjecie uzytkownika
magazyn - 2015-02-12 21:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Którą linię obsługuje ten nie pachnący magazynier?
zdjecie uzytkownika
sflustrowany pracownik - 2015-02-13 23:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na stronie KK WIND SOLUTIONS ukazała się oferta pracy na stanowisko PRACOWNIK PRODUKCJI niestety opis stanowiska jaki jest na tej stronie nie ukazuje prawdy: otóż, praca przez półtora roku jeśli wytrzymasz jest przez AGENCJE PRACY TYMCZASOWEJ stawka 8,5 zł/na godzinę + premia 5 zł do godziny tak ci powiedzą na rozmowie otóż premia jest 2,5 jakościowa i 2,5 ilościowa taką premię jest naprawdę bardzo trudno wypracować tym bardziej, że nie jest to premia indywidualna tylko zespołowa, średnia premia miesięczna to ok 3,0 zł, także średnia wypłata to ok 1300 zł na miesiąc bez nadgodzin o które w ostatnim czasie naprawdę trudno w tej firmie. ale podsumowując praca jest fajna na początku kariery zawodowej pod warunkiem że trafisz na fajny zespół ludzi a o to w tej firmie dość trudno.
zdjecie uzytkownika
Jony - 2015-02-17 21:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajny ten nowy prezes..nie.?
zdjecie uzytkownika
james - 2015-02-18 22:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jony - 2015-02-17 21:49:41]:
Świetny...cudo normalnie...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybka, miła bezstresowa
Pytania: Głównie o dyspozycyjność
zdjecie uzytkownika
mike - 2015-02-24 10:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niech nam żyje Daruś - zegareczek 100 lat!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ekim - 2015-02-25 19:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uuuu powiało zazdrością....... A pewnie pierwszy/a złożyłeś/aś się na prezent.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KK ELECTRONIC
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy KK ELECTRONIC?
Zadaj pytanie