Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KK ELECTRONIC

Pracowałeś w firmie KK ELECTRONIC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik produkcji - 2014-09-16 19:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wypisujecie tu takie opinie ze i tak nikt nic sie nie dowie. Konkretnie, praca na produkcji jest czasem ciezka bo trzeba sie wyrobic w terminie a czasami obijasz sie przez caly dzien byle zrobic swoje. Na wejsciu dostajesz umowe "smieciowa" ktora potrafi sie ciagnac ale to zalezy od tego czy "maja zamowienia" a stawka to 8,50 brutto na godzine plus premia jakosciowa max 2,50 i efektywnosciowa takze max 2,50 a do tego jak sie starasz i nie ma na lini konfidenta ktory wlazi w tylek przelozonym to mozesz liczyc na premie uznaniowa 200zl. Praca w zespole bywa roznie bo to juz zalezy miedzy jakich ludzi sie trafi, moj zespol jest raczej zgrany i prawie kazdy sie lubi a reszte sie po prostu olewa takze u mnie jest ok. Ubrania robocze sie dostaje a w razie uszkodzenia zglasza sie brygadziscie a ten w ciagu kilku dni zalatwia Ci nowa rzecz. Wyzywienie jest we wlasnym zakresie ale sa automaty, z jedzeniem platny ale z napojami typu kawa herbata barszczyk czekolada sa darmowe. Stolowki sa dobrze wyposazone bo sa czajniki mikrofale umywalki lodowka sztucce talerze i kubki ale wiadomo lepiej miec swoje. Przerwy w ciagu dnia sa trzy, 5 min, 15 i znowu 5 co dwie godziny kazda. Zmian w pracy najmniej jest 1 a max wiadomo 3 ale to zalezy od "ilosci zamowien" Praca po 8 godzin chyba ze jest potrzeba to max 12 ale to tylko jak sa zamowienia i tak samo w soboty tylko z tego powodu. Do tej pory prowadzony byl system dwoch podwyzek w ciagu roku ale ostatnio zmienil sie glowny prezes firmy takze nie wiadomo co teraz bedzie. Kasa jest zawsze na czas ale lepiej uwazac na agencje randstad bo co miesiac sa z nimi problemy ze cos zakosza dla siebie i trzeba sie klocic. Pracownicy biurowi, jest kilka osob z ktorymi da sie porozmawiac a wiekszosci sie po prostu nie zna i widuje raz na ruski rok. Co jakis tam czas wymyslaja nowe cuda majace na celu wspomoc produkcje ale nie zawsze im to wychodzi bo narobia wiecej balaganu niz bylo ale wiadomo metoda prob i bledow. Kierownicy i brygadzisci. Ja sam mam chyba najfajnieszych przelozonych bo jak i brygadzista tak i kierownik sa bardzo sympatyczni i mozna z nimi porozmawiac na kazdy temat jak z kolega, nie ma czego takiego ze ja jestem Twoim kierownikiem. Na innych liniach bywa roznie, brygadzista moze byc spoko a kierownik to glupi buc lub odwrotnie. Szkolenia na wozki widlowe lub suwnice sa organizowane co pewien nieokreslony czas. Sam jak do tej pory mam zrobione uprawnienia na suwnice i "pieska" elektycznego a pracuje tam lekko ponad rok takze sami ocencie. Nie wiem co moglbym jeszcze napisac takze piszcie pytania a ja za jakis czas wejde i postaram sie odpowiedziec konkretnie a nie tak jak reszta z domyslami. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ron - 2014-09-22 09:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zmienił się główny prezes firmy , a to pociąga zazwyczaj zmiany
na stanowiskach kierowniczych i niżej.
Zmiany mogą być ale nie muszą . A o podwyżkach dla pracowników
nadal cisza.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-23 10:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fazi - 2014-05-06 20:35:36]:
Zgadzam się łatwo można wyliczyć stawkę bo jest za godzinę ale zapominasz o premi uznaniowej i jakościowej która ewidentnie jest zaniżana szczególnie jak są nowe osoby i wiem co miała na myśli ta osoba wcześniej. Bo możesz tyrać i się starać ale zawsze znajdzie się osoba albo osoby na dziale i nie zawsze są to nowe, które olewają se prace (robią masę głupich błędów oraz wolno. Oki rozumiem jak nowa, ale nie jak pracuje 2 lata i robi wciąż to samo). Wtedy premia jakościowa wychodzi od kilku groszy do 1zł i tak też bywa z premią efektywnościową. I wtedy się by to zgadzało. P.s. PAMIĘTAJ ŻE PREMIA JAK I STAWKA GODZINOWA JEST NALICZANA BRUTTO A NIE NETTO
zdjecie uzytkownika
Trytek - 2014-09-25 09:18:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z waszego przygnębionego tonu komentarzy można wyciągnąć wnioski, że stawki wcale nie są adekwatne do wykonywanej pracy, tym bardziej, że branża elementów elektronicznych systemów sterowania dla energii odnawialnej nie jest byle jakim prostym zagadnieniem. Pracownicy powinni mieć dużą wiedzę, która powinna być dobrze opłacana przez szefostwo.
zdjecie uzytkownika
Free at last - 2014-09-25 20:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do Trytek
Tak powinno być ale tak nie jest w kk
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-09-30 12:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyrektor się zmienił nie wiadomo co z podwyżkami to prawda . Praca jak praca jak ktoś lubi będzie pracował cięzko nie jest, chyba że są nadgodziny i trzeba uważać na agencje bo oszukują szczególnie z odciąganiem podatku za tyle samo godzin i taka samą stawke 8.5 dwie rozne osoby maja bardzo dużą róznice w wypłacie zamiast takiej samej ? lub rozniącej sie groszami.a jak chcesz wyjaśnić to zawsze cie odprawią. W Pażdzierniku powinny być podwyżki bo są średnio co pół roku dlatego aktualnie trzeba uważać na osoby które pracują kilka lat i nie dostały podwyżki od jakiegoś czasu ponieważ nie uczą sie nic nowego więc zaczynają obgadywać oraz uprzejmie donosić do przełożonych z każdą pierdołą na nowe osoby (żeby nie dostały podwyżek ) Tak to wygląda.Jak w przypadku A21 szczególnie kobiety gada jedna na drugą a sama zaraz robi to samo! szczyt bezczelności!
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-09-30 12:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli ktoś chce tam pracowac to powinien miec mocne nerwy i swoje zdanie bo inaczej jest jak szara mysza w kącie a stare wyjadaczki robią co chcą , bo widocznie uważają że jak pracują kilka lat to wolno im wszystko i są mądrzejsze od brygadzistów . Proszę brać pod uwage że wiele osob oczernia inne tylko i wyłacznie z osobistych powodów nawet jeżeli dajesz z siebie wiele i pracujesz bardzo wydajnie i tak bedziesz najgorszy bo nie jestes w grupie tych lepszych" *
i zawsze na wypłacanie nadgodzin upierdzielają premie żeby zaoszczędzić i na święta kiedy są bony czy roczna premia zawsze zrobią tak że wyjdzie się gorzej i oczywiście też słaba premia .
zdjecie uzytkownika
do gosc - 2014-09-30 23:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze możesz znaleźć pracę bez bonow, i bez premii rocznej.
wtedy nie będziesz narzekal
zdjecie uzytkownika
rado - 2014-10-02 15:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obgadywanie jest na dole i na górze. To tradycja.
Bez tego byłaby nuda w kk.
zdjecie uzytkownika
Fazi - 2014-10-05 09:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wszystkich którzy umieszczają tutaj negatywne opinie, ludzie skoro jest wam tak źle w KK to co tam jeszcze robicie, w firmie pracuje sporo osób, pracownicy wywodzą się ze społeczeństwa a społeczeństwo niestety jest zawistne, plotkuje, obgaduje itp. to niby dlaczego w KK ma być inaczej, pracuje tam już jakiś czas, robię swoje, o swoje potrafię się upomnieć, mam swoje zdanie i również potrafię go bronić u przełożonych i jakoś nie narzekam pracowałem w kilku dużych firmach i uwierzcie mi wszędzie panują bardzo podobne stosunki między pracownikami.
zdjecie uzytkownika
ronin - 2014-10-06 08:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to forum to wymiana opinii o kk . forum jak każde inne.
fazi nie rozumie , że każdy teraz może wyrazić swoją opinię o firmie w której pracuje. fazi najchętniej zakneblowałby usta wszystkim
pracownikom. to nie te czasy kolego fazi. cenzury nie wprowadzisz.
nie próbuj wyrzucać z firmy tych co mają negatywne zdanie o dziwnych układach tu panujących.
zdjecie uzytkownika
fazi - 2014-10-08 15:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
romin - masz racje to forum służy do wymiany opinii na temat kk jakoś mało tu czytam o charakterze pracy, o wymaganiach, ale za to czytając to forum najczęściej dowiaduje się kto z kim, kto kapuje kto pociska wazeline itp, największy problem tego i innych for dyskusyjnych jest anonimowość każdy myśląc że jest anonimowy wypisuje co chce czy to jest prawda czy nie.
zdjecie uzytkownika
gal anonim - 2014-10-11 12:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak już jest na forum, że jest anonimowe. Jak narzekasz otwarcie w firmie, to zostajesz zaproszony na feedback session i do zobaczenia. ...
zdjecie uzytkownika
kk-jowiec - 2014-10-20 13:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zwróćcie uwagę ile osób odeszło z tak zwanego "staf'u". Pomijając dyrektora, ale ile odeszło elektryków, czy mechaników. Dział jakości też się wykruszył. Naliczyłem spokojnie 10 osób. Tam na górze też chyba za różowo nie ma. Kto bardziej ogarnięty już się ewakuował. Pytanie czy chodzi o kasę czy o klimat?
zdjecie uzytkownika
juz out - 2014-10-20 22:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
klimat, w dodatku chodzi o dunski klimat.
zdjecie uzytkownika
Usmalek - 2014-10-21 00:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podejrzewam, że kwestia sporna może dotyczyć pieniędzy i klimatu - chociaż czasami co by nie mówić pieniądze mają mniejsze znaczenie. Jeżeli KK Electronic chce nadal liczyć się na rynku powinni zweryfikować swoją politykę, bo mogą narobić zbyt dużych strat, które mogą w dalszej perspektywie funkcjonowania firmy nie do odrobienia.
zdjecie uzytkownika
igrek - 2014-10-21 22:33:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie powoli ogarniają że zrobilo się zwykłe korpo...wyssaja z człowieka wszystko, rodzinę, zainteresowania...byleby ogarnąć plan.Wystarczy spytac chlopakow na magazynie, ilu już zapomnialo o swoich pasjach czy marzeniach.
zdjecie uzytkownika
czarnuch - 2014-10-22 11:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na magazynie dramat, było dwudziestu kilku, zostało kilkunastu, niby produkcja spadła, ale roboty mnóstwo i coraz więcej zadań dodatkowych, chłopaki już siły nie mają, morale niskie, większość szuka lżejszej pracy, tylko ten "mały" jeszcze zasuwa, ciekawe kiedy i on padnie na twarz...a kieras z brygadierem chórem mówią "damy radę"!
zdjecie uzytkownika
Lisz - 2014-10-22 16:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się , czy nowy dyrektor jest w stanie nad tym
wszystkim zapanować ? Gołym okiem widać , że jest problem.
zdjecie uzytkownika
z boku - 2014-10-22 16:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapanować? Przecież on jest częścią tego nowego ukladu, w którym już nie wolno wam dyskutowac, tylko macie wprowadzic, to co wymyślili koledzy z Danii, nawet, jeżeli nie jest to korzystne. Im jest na reke, aby było mniej ludzi, bo to mniej kosztów. Nikt nie będzie sluchal, że produkcja w kilku miejscach, logistyka rozczlonkowana, a przejście do nowej hali zamknięte i latać trzeba naokoło. Zobaczycie, jak bedzie wesolo, jak produkcja wzrośnie. No ale macie mówić tylko o pozytywnych rzeczach...bo po co zajmować się problemami....
zdjecie uzytkownika
igrek - 2014-10-23 16:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli nie pomyliłem się za wiele co do magazynu...Propaganda sukcesu i teksty rodem z podręcznika dla akwizytorów lub spotkań swiadkow jehowych...
zdjecie uzytkownika
etik - 2014-10-24 10:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konieczne są radykalne zmiany personalne od góry do dołu.
To oczyści atmosferę i podniesie wydajność. Zyska KK.
zdjecie uzytkownika
Fazi - 2014-10-25 22:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego w tym, że odchodzą inżynierowie ktoś dopatruje się drugiego dna, dla mnie sytuacja jest jasna, w kk pracują młodzi inżynierowie przeciętna wieku 20 kilka lat czyli tuż po studiach, a nikomu na starcie zawodowej kariery nikt nie da wielkich pieniędzy, więc nabierają w kk doświadczenia, poznają rynek, nawiązują kontakty i jak nadarzy się okazja zmieniają pracę na lepiej płatną, z innymi perspektywami, w końcu większość z nich kończyła studia żeby coś osiągnąć a nie tkwić w jednym miejscu przez bóg wie ile lat, ktoś kto tkwi w jednym miejscu przez lata nie rozwija się
zdjecie uzytkownika
...robol - 2014-10-26 19:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla zainteresowanych ...siemens rozwiazał umowę z kk..co teraz z nami bedzie?dlaczego nikt nam o tym nie powiedział?
zdjecie uzytkownika
nb - 2014-10-31 08:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z boku - 2014-10-22 16:59:42]:
Nie liczyłbym na hojność nowego dyrektora.Pracowałem pod jego rządami-czekajcie jak tylko wprowadzi zasady kardynalne-za co bedziecie karani.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KK ELECTRONIC
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x