Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KK ELECTRONIC

Pracowałeś w firmie KK ELECTRONIC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
fazi - 2014-12-27 20:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mówicie o znajomościach, przez przypadek znalazłem stronę firmy a tam to że szukają pracowników przyszedłem z ulicy nikogo tam nie znałem w ogóle KK ELECTRONIC ta nazwa mnie trochę przerażała bo co ja wcześniej miałem wspólnego z elektroniką tak to rozumowałem. telefon z zaproszeniem na rozmowę i testy manualne, które okazały się bardzo łatwe dla kogoś kto myśli i ma trochę zmysłu technicznego, propozycja współpracy którą przyjąłem, może na początku nie byłem zadowolony ze stawki jaką mi zaproponowali ale dzisiaj powiedzmy że jest OK i przestańcie gadać że znajomości itd po prostu trzeba robić swoje pokazać że ma się jakieś umiejętności, wiedzę i zaangażowanie do pracy i wszystko będzie OK a ci którzy przyszli tutaj z nastawieniem że przy zerowych umiejętnościach i wiedzy będą szanowani i sowicie wynagradzani srodze się zawiedli i wcale się nie dziwie że przełożeni jak tylko mają możliwości rezygnują z takich osób
zdjecie uzytkownika
AZZ2 - 2014-12-31 09:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do kolegi Fazi : przeraża mnie twoja naiwność i brak realizmu.
Znajomości to są potrzebne na lepiej płatne stanowiska.
Przy zarobkach w okolicach 2 tys. złotych nie trzeba mieć znajomości.
Problem jest przy podwyżkach i awansach. Dostają je wazeliniarze i
układowcy. Wiesz o tym najlepiej.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-01-07 15:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja mam tylko rade - uwaga na Ewke z WAGO
zdjecie uzytkownika
? - 2015-01-08 15:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego?
zdjecie uzytkownika
sub prod - 2015-01-09 17:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do ludzi z podprodukcji: jak możecie tak srać we własne gniazdo. Może i część tych rewelacji to prawda, nie wnikam, ale powinniśmy to rozegrać między sobą. Po grzyba pierzecie publiczne brudy? Co ma kierownik do zwolnień? Kazali tyle zwolnić i musiał kogoś wybrać. Tyle w temacie. A zaglądać pod kołdrę też nie ładnie. Każdy z nas ma coś tam za uszami po co to wywlekać jeszcze na forum. Kierownik i brygadzistka są w porządku po prostu zbyt są otwarci w kontaktach z podwładnymi, a duża część to wykorzystuje. Uważacie że to źle??? No to wszystkim tym życzę s.. :)
zdjecie uzytkownika
Fazi - 2015-01-09 22:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego lub koleżanko AZZ2 trzeba znać swoje kwalifikacje oraz umiejętności ja mam średnie ogólne i wiem że wyżej elektromontera nie awansuje a przez to że pokazałem że potrafię myśleć oraz mam jako takie umiejętności przełożeni chyba mnie docenili i tyle o mnie, na mój dział w zeszłym roku przyszło kilku młodych ludzi, po zawodówkach, szkołach średnich po kierunkach nie związanych z elektryką i powiem że, wymagania jakie od nich usłyszałem zszokowały mnie, gość po technikum ekonomicznym stwierdził że jak za miesiąc nie zostanie brygadzistom to się zwalnia bo on tu nie przyszedł zapier... tak się wyraził to o czym mowa, ambicje ludzi przewyższają ich wiedzę, praktykę i umiejętności a wymagania wielkie TROSZKĘ POKORY NIE ZASZKODZI
zdjecie uzytkownika
Fazi - 2015-01-09 22:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co chcecie od Ewy z VAGO fajna dziewczyna zresztą jak większość dziewczyn w tej firmie, wystarczy kilka komplementów i już są miękkie
zdjecie uzytkownika
FANKA FAZIEGO - 2015-01-10 16:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fazi szczególnie Twoje komplementy działają na wszystkie dziewczyny Ty playboyu. Najbardziej mięknie Alabama na twój widok.
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2015-01-10 22:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fazi - 2015-01-09 22:38:47]:
Dokładnie...troszkę pokory ludziska! Czasem uwolni się jakieś stanowisko wyższe, to aplikujcie, może awansujecie. Jeśli macie tyle ambicji, szukajcie także poza firmą, póki co, róbcie swoje i tyle. W magazynie średnie wykształcenie to norma, a pięciu magazynierów ma wyższe, ciężko pracują i nie patrzą na ewentualny awans, bo on się nie wydarzy.
zdjecie uzytkownika
sub - 2015-01-11 10:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taa Alabamie wystarczy powiedziec głupi komplemet i juz miekknie.... Wiec napewno na nia dzialasz i tylko na nia. "FAZI"
zdjecie uzytkownika
:D - 2015-01-11 11:04:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy chcecie od Alabamy ona jest wporządku. Tylko....
zdjecie uzytkownika
seww - 2015-01-11 17:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fazi na prezesa !!!
Kto za ?
zdjecie uzytkownika
free at last - 2015-01-14 18:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto to jest Fazi??
zdjecie uzytkownika
TT# - 2015-01-19 18:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fazi to pseudonim człowieka , który
chce zastąpić prezesa.
zdjecie uzytkownika
crazy boy - 2015-01-21 20:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej KK-owcy (KK-sheeps), jak się czujecie po spotkaniu? Ja wspaniale! W przeciągu pół roku, wszystkie zadania wykonane na piątkę, sorry...na zielono! Firma się rozwija, lean manufacturing, kultura pracy i bezpieczeństwa wykazują progres, audytorzy z firm, chcących z nami kooperować, wystawiają nam wysoką ocenę, 35% - towa zwyżka obrotu! Aż mi się łezka w oku zakręciła! Jakież wspaniałe wiatry, przywiały mnie, do tej firmy! Czuję się, jakbym wygrał na loterii! Oczami wyobraźni widzę świetlaną przyszłość! Dziurawa kieszeń - nieważna, sucha bułka z mlekiem na śniadanie - nieistotna, wielokrotne podziękowania naszego pana Dyrektora - bezcenne! P.S. Gdzieś tam, w odległej galaktyce, żyje grupa ludzi, na swoich wypasionych jachtach, pijących szampana ze swoimi pięknymi partnerkami, którzy nas szczerze kochają, za to, że naszą ciężką pracą, czynimy ich życie lżejszym...
zdjecie uzytkownika
Lati - 2015-01-24 13:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szefowie KK w Polsce muszą kłaniać się a pas i robić z siebie
durniów wobec właścicieli KK. Oni też muszą zginać karki.
A właściciele KK chodzą na pasku największych gangsterów czyli polityków. Świat zwariował.
zdjecie uzytkownika
dom - 2015-01-24 15:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanko a ile zarbiaja magazynierzy chodzi mi na poczatku jaka jest stawka bazowa?
zdjecie uzytkownika
czarny olek - 2015-01-24 23:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piękna historia 35% wzrost obrotu firmy. Tommy przyjeżdża dziękuje śmiejąc się w twarz że białe czarnuchy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a jemu wpadają kolejne zera na koncie. Czy nie wstyd w tej firmie robić zebrania i upokarzać ludzi którzy podwyżki dostają ale obowiązków.
zdjecie uzytkownika
Witam - 2015-01-25 00:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Obserwuje ten wątek od jakiegoś czasu. Postanowiłem, że napisze co ja myślę o KK.
Pracowałem w tej firmie kilka miesięcy. Praca, która wykonywałem była bardzo fajna. Jeżeli chodzi o płace to nie było rewelacji ale nie ma co narzekać jak na start. Miałem bardzo przyjemnych współpracowników. Ogólnie bardzo pozytywnie wspominam SAMĄ pracę. Teraz kilka uwag.
Jeżeli chcecie tam pracować to:
1. Bardzo często są nadgodziny. Nie wiem czy wiecie ale planowanie nadgodzin jest nielegalne w Polsce a w KK jest to na porządku dziennym. Brygadzista, kierownik nie ma prawa planować pracy np. dziś do 16 a jutro do 18.
2. Bardzo często brakowało części do budowy szaf, płyt itd.. Rozumiem, że może się zdarzyć raz na jakiś czas ale nie kilka razy w miesiącu.
3. Brak szacunku między pracownikami. Wystarczy, że się odwrócisz a już Cię obgadują.
4. Zachowanie brygadzistów. Firma energetyczna - brygadziści nie mający doświadczenia/praktyki w zawodzie tzn. w elektrotechnice. Spoko.

Żal mi ludzi, którzy tyle godzin tam pracują, robią wszystko co im karzą brygadziści tylko dlatego, żeby pracy nie stracić (możliwe, że to ich jedyne źródło przychodów w rodzinie). Nie dajcie sobie dmuchać jak ktoś wam każe robić coś jak wy wiecie, że tego nie musicie robić - murzynami nie jesteście.
Były sytuacje gdzie kierownik robił spotkanie na temat zabezpieczenia uszczelki przed uszkodzeniem. Kazał wypisać na kartce pomysły jak zabezpieczać uszczelkę. Tydzień później przychodzi i mówi: jestem niezadowolony bo nikt się nie przyznał do uszkodzenia uszczelki. Jestem zawiedziony. No halo ?!

Macie jakieś pytania - pytać :).
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Fazi - 2015-01-25 15:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Witam - 2015-01-25 00:25:03]:
gratuluję bardzo trafnych spostrzeżeń ja wciąż pracuje w tej firmie i postaram się odpowiedzieć ci na twoje wątpliwości
1) nadgodziny - masz racje planowanie nadgodzin zgodnie z polskim kodeksem pracy jest łamaniem prawa, ale cóż stawki są takie jakie są i chociażby nadgodzinami można sobie podreperować płace ( paradoks polega na tym że jak były nadgodziny wszyscy narzekali że są a teraz od kilku miesięcy wszyscy narzekają że ich nie ma)
2) Braki to faktycznie wielka bolączka a ilość wyprodukowanych szaf wpływa na naszą premie potem przychodzą komponenty i w pośpiechu robi się szafy a wiadomo pośpiech sprzyja nieuwadze i znowu pojawiają się błędy i znowu premia w dół
3) tu niestety masz racje ludzie są zazdrośni, zawistni i najbardziej cieszą się nie z sukcesów innych ale z ich porażek ale tego nie zmienimy.
4) Brygadzista - to nie jest osoba która powinna znać się na wszystkim brygadzista powinien zorganizować i nadzorować ludziom prace, zapewnić płynność dostaw z magazynu i pośredniczyć w kontaktach z inżynierami bo to oni odpowiadają za projekt, w KK brygadziści zawaleni są taką ilością obowiązków że często nie mają czasu na zajęcie się tym co dzieje się na linii
zdjecie uzytkownika
magazyn - 2015-01-25 19:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dom - 2015-01-24 15:27:01]:
Magazynier na "dzień dobry" dostaje 9,5 zł brutto/godz. + premia,
która może wynosić 3-5 zł brutto/godz.
zdjecie uzytkownika
sms - 2015-01-27 20:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
michał kaleta... widzieliście jak wysoko nosi głowe?hehehehe masakra ... wielki brygadzista.... pisanie esów w pracy to jego robota...
zdjecie uzytkownika
ble - 2015-01-27 20:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy pisze esy w pracy bo gadać nie można ;)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybka, miła bezstresowa
Pytania: Głównie o dyspozycyjność
zdjecie uzytkownika
Witam - 2015-01-28 22:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fazi - 2015-01-25 15:08:10]:
Witam.
Ogólnie przez pryzmat wszystkiego co widziałem tam to praca była jak najbardziej okej :).
Podobało mi się ale niestety są pewne elementy, których nie znoszę a z racji mojego młodego wieku mogę być postrzegany przez starszych jako smarkacz oraz osoba, która [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie o życiu.
Jeżeli brygadzista ma za dużo spraw to nie mogą dać mu kogoś do pomocy ? Coś tam kombinowali kiedyś a jak jest teraz nie mam pojęcia.
Dokumentacja techniczna - nigdy takiego BURDELU nie widziałem :D.
Wspomniałeś coś o nadgodzinach. Niektóre osoby miały bardzo dużo nadgodzin a miały tylko 100-200 zł więcej. Pytam: gdzie ta premia ?
zdjecie uzytkownika
były kk - 2015-01-29 16:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo w kk to sobie elegancko wymyślili. W każdej firmie jest tak: im więcej nadgodzin tym większa kasa za wypracowane godziny. W kk jest tak: dużo nadgodzin=dużo szaf= więcej błędów=mniejsza premia. Więc czym więcej się pracuje tym mniej sie zarabia
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KK ELECTRONIC
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy KK ELECTRONIC?
Zadaj pytanie
x