brak logo

KK ELECTRONIC

Szczecin

Opinie o KK ELECTRONIC

logistic 2017-04-02 22:03
xyz...nie, nie jestem tym sławnym magazynierem...
...i nie martw się o niego, dostanie wakat i dobrze sobie poradzi.
2
Joanna D. (magazyn) 2017-04-03 20:14
A skąd Ty wiesz "nieznajomy xyz" czym owy "sławny magazynier" zajmuje się na górze, że oceniasz jego pracę, jako pierdzenie w stołek?? Większość osób komentujących w negatywny sposób pracę innych, zwłaszcza obsadzonych na stanowiskach biurowych, nie ma zielonego pojęcia, jaki jest zakres ich obowiązków... Jak my ludzie lubimy krytykować, oceniać i chyba zazdrościć... Smutne.
5
pracownik z linii W 2017-04-04 21:46
ooo widzę, że powstało to jakieś towarzystwo adoracyjne. co wy tam właściwie robicie w tej logistyce cały dzień? pracujecie czy się obijacie? codziennie pizza i czas przebimbany w kantynie. ktoś was sprawdza? czy tak w samopas wszystko? do roboty lenie! cały czas materiału brakuje a my mamy po premii.
1
brygadzistka z magazynu 2017-04-04 22:20
Złóż proszę "pracowniku z linii W" aplikację na stanowisko w logistyce, to się dowiesz, jak wygląda praca na "górze" a nie obsmarowujesz ludzi z góry do dołu.
I nie, nie towarzystwo adoracyjne tylko brak zrozumienia i szacunku dla ludzi, którzy nie potrafią wypowiadać się w sposób taktowny. Z resztą, skoro tak Ci nie pasuje to, co się dzieje, to czemu jeszcze pracy nie zmieniłeś?? Tyle w Tobie jadu i złości, że nie wiem już, czy po prostu nie masz wiedzy na temat, jak wygląda system logistyka-magazyn-linia, czy po prostu masz taką naturę. Jeśli to pierwsze, to zapraszam w 4 oczy na magazyn, pytaj o brygadzistkę. Chętnie Ci wytłumaczę, jak to wygląda od wewnątrz i może przestaniesz rzucać obraźliwymi komentarzami.
Masz prawo do własnej opinii, ale forma jest niezwykle istotna. Ja mam odwagę podpisać się własnym nazwiskiem pod swoimi wpisami, ale wciąż nie wiem, kim Ty jesteś. Tak łatwo pisać anonimowo, prawda?? Zapraszam, jestem otwarta na merytoryczną dyskusję twarzą w twarz.
Pozdrawiam - Asia (z tego "niedobrego" magazynu)
7
pracownik linii... 2017-04-05 08:53
chętnie dodam, że jeśli pojdziesz na magazyn i nie znajdziesz tam pani brygadzistki to pewnie na palarni będzie z 10 innymi magazynierami.
4
pracownik z linii W 2017-04-05 18:24
ja mam zmieniać pracę, bo ktoś inny bąki zbija? dobre :D czy ktoś kontroluje czas spędzony w palarni lub kantynie? porządek na magazynie zrobić, bo niedługo tam szczury będą hasać! do roboty, logistyka!!!
Pracownik 2017-04-05 18:35
Widać że nie masz pojęcia o funkcjonowaniu magazynu. Dlatego wkręcasz śrubki na linii, masz gorsze warunki pracy i zarabiasz mniej od magazyniera, proste. A swoje żale na temat tego że zostałeś pozbawiony premii idź wylewać gdzie indziej.
2
pracownik z linii W 2017-04-05 18:48
gdyby nie pracownicy produkcji część osób spędzałoby czas w kolejce do mopsu
3
brygadzistka magazynu 2017-04-05 21:50
To ja chętnie osobiście podziękuję każdemu pracownikowi produkcji, dzięki któremu nie stoję w kolejce do MOPSu – faktycznie, to Wasza zasługa, zwłaszcza Twoja pracowniku z linii W!!!
Tylko wolałabym podziękować Ci osobiście, bo tak anonimowo, to nie ukrywam, nie wiem komu hołd składać i czuję się niezręcznie.

Zważywszy na to, że na moje 8h pracy, 7h45min spędzam na palarni wraz z moimi pracownikami, pozwalając tym samym myszom i szczurom rozmnażać się na potęgę na naszym magazynie, wygospodaruję te 15 min specjalnie dla Ciebie i każdego, kto w „kominiarce” rzuca we mnie i innych kamieniami :)

Swoją drogą, kiedy byłam na linii, a przypominam, że przez 2 lata „służyłam” tej najważniejszej z linii KK, też wydawało mi się, że logistyka i magazyn są wszystkiemu winne, więc rozumiem Twoje ogromne rozgoryczenie, dlatego jeśli zechcesz wskazać nam drogę i pokazać, jak powinno się pracować, zapraszam na 2tyg na magazyn, naucz mnie i moich ludzi, jak powinno to wyglądać, bo jak widać, masz kamerę i licznik w oczach i może Tobie uda się uratować upadający dział, w którym logistyka na potęgę pierdzi w stołki, siedzi godzinami w kantynie z pizzą, a magazynierzy to już kompletnie nie robią NIC!!

Może właśnie Ciebie czeka świetlana przyszłość na stanowisku kierowniczym i w Twoich rękach jest przyszłość tej firmy – poprowadź nas, bo już teraz wiem, że jesteś idealnym kandydatem! Będę na Ciebie głosować, bo masz pełną świadomość, jak należałoby usprawnić wszystko.

Jak ja się cieszę, że w firmie są tacy ludzie jak pracownik z linii W!!! Człowieku, takich ludzi brakuje nam, powinieneś się sklonować, a świat KejKeja byłby lepszy!

Pozdrawiam i zaznaczam, cofam swoje słowa, NIE ZMIENIAJ PRACY!!! Bez Ciebie wszystko się zawali, a tak otwierasz nam oczy i sądzę, że jesteś urodzonym liderem i nie wstydź się ujawnić, masz moje pełne poparcie!
7
pracownik z linii W 2017-04-06 20:04
zmiana zajęcia to chyba jednak dobry pomysł. znalazłem normalnie miejsce pracy. więcej ludzi z k-kołchozu teraz odchodzi (lub jest zwalnianych) niż przychodzi.
idą ciepłe dni, więc życzę dużo nadgodzin w palarni i wielu merytorycznych dysput. brakuje wam jeszcze ogródka piwnego z parasolami. może gdzieś koło NW się upcha.
adios tytani pracy i wielcy mądrale. żeby wam szczury kabli nie pozjadały :)
4
sd 2017-04-06 23:23
szczerze? dobrze ze wypierdolilem laczki z tej firmy bo tylko sie tam zastalem a teraz sie rozwijam. Pozdro, praca w biurze to tylko dla tych ktorzy chca zdobyc doswiadczenie a nie zarobic. pozdrawiam
4
pracownik z linii W 2017-04-08 09:37
wiele osób, nawet po lojalnej służbie, dowiaduje się, że nie pasują do... ,,koncepcji firmy".
4
Ewa 2017-04-09 14:20
Czy ktoś wie ile się zarabia na stanowisku : spec. ds obsługi klienta???
monia 2017-04-09 15:46
jakie są twoje oczekiwania?
Ewa 2017-04-09 21:01
Nie mam górnej granicy
Ewa 2017-04-09 21:05
Nie mam górnej granicy
Ewa 2017-04-09 21:07
Nie mam górnej granicy,ale domyślam się, że firma ma określony budżet na to stanowisko,więc jeżeli możesz mi podać ile na starcie wynosi wynagrodzenie (lub chociaż przedział) to będę wdzięczna.Pozdrawiam.
monia 2017-04-09 21:37
nie masz górnej granicy? hehe, a dolną?
Ewa 2017-04-10 00:45
Dobra Monia widzę,że mi nie pomożesz w tym temacie to nie zawracam Ci głowy.Pozdrawiam.
Niedoceniany 2017-04-10 15:41
Według mnie to jest wręcz wstyd żeby firma z taką marką płaciła ludziom mniej niż na kasie w Biedronce czy w Lidlu. O jakiejkolwiek podwyżce możesz pomarzyć jak bedziesz przychodził w większość sobót i nadgodzin w tygodniu. Pracuję tam prawie rok i nie dostałem ani grosza podwyżki (chociaż "niektórzy" dostali, mając taki sam staż jak ja). Osobiście oceniam brygadzistow i kierowników na plus. Tylko czasami przykro że nie potrafią doceniać pracownika i jego wkład w tą firmę. Atmosfera, zależy na której linii. Różne rzeczy sie słyszy. Ale raczej na lekkim plusie. Zobaczymy co pokaże ten miesiąc, mam nadzieję że nie ostatni dla mnie w tej firmie.
4
monia 2017-04-10 17:26
jak cię wezmą na rozmowę, pojedź vabank i powiedz ile chcesz. nie powinno być problemu ze spełnieniem wymagań ;)
dobra_rada 2017-04-11 17:59
nie poddawaj się. szukaj nowych szans dla siebie. w kk lub gdziekolwiek indziej :)
Jaro 2017-04-17 12:58
z okazji lanego poniedziałku życzę, żeby nikt z was nie został wylany
2
szeregowiec 2017-04-21 07:25
Gadacie ciągle na produkcję, logistyke, a popatrzcie co dział niby projektowy wyrabia. Ciagle wymagania na liniach, nic im nie pasuje, a do tego wieczne kawki. Może ktos probowal sie tam przeniesc? Sa jakies szanse, czy tylko po znajomosci?
1
pracownik z linii W 2017-04-21 22:58
rozumiem, że interesuje cię obijanie się? inżynieróf szukają cały czas, więc startuj.
mnie szkoda czasu na tę firmę. biegać za kimś, żeby coś zostało łaskawie zrobione.... szkoda zdrowia :)
widocznie komuś odpowiada chaos i robienie wszystkiego na ostatnią chwilę. kiedyś się przejadą i to grubo ;)
jest więcej miejsc w okolicy, gdzie można zarabiać.
1
Fazi 2017-04-23 22:35
ręce opadają ja się czyta niektóre komentarze, ludzie to jest wolny kraj i nie ma nakazu pracy więc jak jest aż tak źle zawsze można iść na bezrobocie, ciekawy jestem czy ci wszyscy szczekacze którzy tak narzekają odzywają się na daily zwłaszcza kiedy w spotkaniu uczestniczy kierownik pewnie siedzą cicho bo się boją
4
pracownik z linii W 2017-04-24 19:38
nawet gdyby się odezwał, to jedyne co kierownik zapamięta, to komu uciąć premię
szeregowiec 2017-04-25 12:31
a ciebie by nie interesowała spokojna praca? Bym sie nie musiał użerać z nikim. I może bym w końcu dobrą dokumentacje przygotował he he
Patryk 2017-04-26 13:35
Witam. Dziś widziałem KK Wind Solution na targach pracy. Z tego co mi przedstawiono pracę jako pracownik produkcji to podobno praca niby nie jest ciężka.
Jak się pracuję na produkcji i jakie jest wynagrodzenie?
pracownik z linii W 2017-04-26 21:32
Praca zmianowa, wymagająca dokładności. Spróbować możesz, jeśli szukasz pracy w takim charakterze.
Obojętnie gdzie nie trafisz, zawsze się znajdzie osoba, która firmie znalazła sobie ,,sposób na życie".
Nie ma nic oprócz pracy i będzie nękać innych (czytaj koncepcja firmy). Do zobaczenia w KK :)
1
Ex-podprod 2017-04-30 10:05
Fazi, co Ty masz napisać, skoro już siedzisz tyle lat na tej podprodukcji??? Już się nie przemeczasz...
1
nix 2017-05-03 15:50
Jakie są zarobki w biurze inżynieryjnym? Na rękę 4 z przodu normalnie? W Polsce dalej panuje głupia mentalność co do ukrywania zarobków - w UK w każdym ogłoszeniu są podane widełki płacowe na dane stanowisko.
pracownik z linii W 2017-05-04 13:50
mentalność jest wynikiem tego, że firmy myślą, że nadal jest rynek pracodawcy. w kk akurat wysokość zarobków jest ,,classified". każdy inżynier może być na innej stawce.
nix 2017-05-04 21:05
Czyli mówiąc wprost - jeśli młody niezorientowany inżynier zgodzi się na jakieś 2500 zł netto, to nawet mu więcej nie zaproponują? Mimo iż kolega obok zarabia więcej (tyle ile inżynier powinien zarabiać)?
Innego wytłumaczenia nie ma. Dla każdego stanowiska jest zakres płacowy. Wiadomo, że pracownik produkcji nie będzie zarabiał 4000 zł netto, a typowy inżynier z biura 8000 zł netto. Są pewne stawki zarobkowe, pewne ramy, w które dane stanowiska w danym regionie się wpisują. Stąd pytanie o zarobki - nie pyta się o konkretne osoby czy nawet o konkretne stanowiska, ale o przedział zarobkowy.
Ale to dalej wielka tajemnica.
1
pracownik z linii W 2017-05-05 14:49
to oznacza, że młody niezorientowany inżynier powinien przemyśleć czy nie lepiej zacząć od stażu. kk ma takie coś w swojej ,,ofercie".
1
Były pracownik pp 2017-05-05 19:10
Dziękuję za zakończoną współpracę,szkoda tylko,że nie został podany powód.Dzień,w którym wręczono mi wypowiedzenie był jednym z tych najszczęśliwszych i cieszę się,że nie muszę już mieć styczności z niektórymi osobami.Napewno brygadzistki i być może kierowniczka podprodukcji to przeczyta-także nie pozdrawiam Was ale za to całą ekipę jak najbardziej,życzę Wam cierpliwości i stalowych nerwów,a także podwyżki bo naprawdę zasługujecie.
2
pracownik z linii W 2017-05-05 21:30
nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) niejaki jaro po tym jak go wykopano wypoczywa w tropikach. powodu nie podają, bo przepływ informacji w kk nie istnieje :)
1
albert 2017-05-05 22:18
,,pracownik z linii W'' to chyba taki tajny obronca KK :)) coby ktos nie napisal, to on i tak usprawiedliwi firme. moze po prostu jest dodatkowo wynagradzany za to??? kto wie po jakie srodki siega firma.....
pracownik z linii W 2017-05-06 12:35
zacytuj chociaż jedne pozytywne moje słowo na temat kk
Ex-podprod 2017-05-06 16:30
Chyba wręcz przeciwnie...trzeba czytAć ze zrozumieniem, albercik
Weronika 2017-05-08 11:00
Byłeś ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak przebiegał proces rekrutacyjny? Może masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Czekamy na Wasze opinie.
pracownik z linii W 2017-05-09 06:47
zadają pytania co by było gdyby... takie hipotetyczne, a w rzeczywistości z życia kk. np. masz jakiś deadline a pół firmy coś zjeba... ktoś czegoś nie zaprojektował, bo tamten był na urlopie, a jeszcze ktoś nie dopilnował bo miał swoje na głowie inne deadline, nie zamówili na czas, zginęło na magazynie, nie wyproukowano czegoś tam. innymi słowy - jesteś w du.. - jak zamerzasz z tego wybrnąć. no i takie scenariusze mogą wysyślać na ewentualnych kolejnych etapach
Ex-podprod 2017-05-16 18:57
Co tu tak cicho? Wszystkich przekupili złotówka więcej na godzinę?
Pracownik 2017-05-18 18:06
Witam. Zastanawiam sie nad podjeciem pracy w owej firmie. Jak wyglada wynagrodzenie pracownika produkcji ?
piekarz_specjalista 2017-05-18 21:36
Z kilkuletnich obserwacji widzę i słyszę, że raczej zarobki inżynierów nie rozpieszczają, bo ciągle jest tam rotacja. Świeżaki przychodzą, nabiorą doświadczenia i uciekają.. Ale co im się też dziwić, jednak widać, że firma nie mysli przyszłościowo by budować pozycję firmy poprzez doświadczenie i wiedzę...
Poinformowany 2017-05-19 20:08
Zarobki musza byc niskie aby dunski Pan mial godziwy zysk z pracy paraniewoliczej...1700zl na produkcji....2000/3000 dla poczatkujacego inzyniera, etc. W ostatnich kilku latach z osob, ktore odeszly moznaby stworzyc drugi zaklad. Firme opuscilo: pol logistyki ( w tym dwoch kierownikow magazynu i dwoje kierownikow logistyki), szef produkcji, kierownik linii czy dwóch, wielu inzynierow, koordynator shared service, gl.ksiegowy i jakies ksiegowe, testerzy (w tym brygadzista), dwoch dyrektorów, nawet z IT i ERP ludzie odchodza. Z produkcji czy magazynu odeszla armia pracownikow (czesc z nich zwolniono bo firma notorycznie przyjmuje i zwalnia). Do tego trzeba dodac, ze wiele osob szuka pracy i sukcesywnie odchodzi.... I co? Tego posta tez skasujecie?
5
pracownik z linii W 2017-05-20 21:17
przyznaję, że niezły hardkor jest w tej firmie :) na szczęście teraz mogę się z tego śmiać :D
ex-podpro 2017-05-20 21:26
i ja...ale zaraz wieczni niewolnicy -tytani pracy KK, czyli np. brygadzisci zaczną bronic jak lwy warunkow pracy:)
Banshee 2017-05-23 15:59
Praca raczej należy do ciężkich, kobiety nie mają przywilejów pracują nawet na ciężkiej miedzi, ale brygadziści i kierownicy (przynajmniej moi) byli wobec mnie i oceny mojej pracy szczerzy - tak ja wobec nich, nie było niepotrzebnych zgrzytów, ALE chyba największy minus to ludzie którzy pracują na linii, są w stanie za DOSŁOWNIE złotówkę więcej w wypłacie, zmieszać człowieka z błotem, zrobić awanturę u kierownika i potem szykanować Cię z własnym gronem adoratorów którym często była cała grupa (mówię to jako osoba która została dołączona do "zgranej paczki") jak u brygadzisty/kierownika nie udało się niczego załatwić, nie w porządku jest to, że nie ma możliwości przeniesienia na inną linię ani załatwienia sprawy w bardziej cywilizowany sposób. Podobno jest możliwość rozwoju lecz oświadczam z żalem, jest to zupełna nieprawda, starzy i dobrzy pracownicy byli oceniani poniżej swoich możliwości, tylko po to aby (tak mi się wydaję) firma nie straciła zbyt wiele ale zatrzymując przy tym niedocenianych pracowników a zatrzymywani są zupełni nieudacznicy psujący często pracę i wyniki całej grupy. Nawet jeśli jesteś posłuszny i przykładny i nie chcesz się wychylać to i tak prędzej czy później czeka Cię lincz za małą niedokręconą śrubkę i brak premii spada na Ciebie.

Dla młodej osoby(25lat kobieta) zarobki bywają nawet bardzo zadowalające u mnie utrzymywały się na poziomie 2tys nawet 3 tys. ale to zależy od tego ile poświęcisz swojego czasu firmie ja poświęcałam go o wiele za dużo (nadgodziny i soboty). Nie polecam ale tylko ze względu na ludzi którzy tam pracują, jeśli chcesz lub nie przeszkadza Ci czuć zmęczenie psychiczne i fizyczne, ale móc żyć na stopie ponadprzeciętnej to praca jak najbardziej dla Ciebie.
2
BeNet 2017-05-23 16:05
1700 - 1900 zł bez nadgodzin i jeśli będą premie (za obecność 250 i około 2zł na h za efektywność pracy oraz bezbłędne szafy)
1
Zostaw swoją opinię o KK ELECTRONIC - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KK ELECTRONIC