brak logo

Spółka Cywilna Kufieta Danuta, Krzysztof Kufieta, Sebastian Kufieta

Wodzisław Śląski

Opinie o Spółka Cywilna Kufieta Danuta, Krzysztof Kufieta, Sebastian Kufieta

absolut 2011-11-30 15:04:02
witam wszystkich , praca w firmie kufieta s.c ble ble ble to jedna wielka męka !!!!. za grosze ( 1034zł) za 8 godzin zapierniczania i zbierania opieprzy od szefostwa, dosłownie za nic. Dla Pana (usunięte przez administratora) wielkiego szefa to najlepiej jak by sie pracowało za darmo albo jeszcze dopłaciło.
Samo obejście firmy jak i środek to jedno wielkie pobojowisko bez balustrad płytek na schodach itp.
1
norbi 2011-12-04 21:34:01
Hej. No widze że zadowolonych brak , ale niestety tmacie racje pracuje w tej firmie kilka lat , i to co piszecie to prawda, a nawet można by napisac więcej , ale i poco .W regionie firma wszyscy wiedzą co tam sie dzieje .......
Wszystkim odradzam no chyba że muszą tak jak Ja.
... 2012-01-22 09:19:45
panie \\\"cool\\\" najpierw naucz się poprawnie pisać - potem wyrażaj swoje opinie.Nie jestem przewrażliwiony ale inteligencją nie grzeszysz.O firemce nie mam zdania - chciałem jedynie dojechać tego troglodytę na umowie o dzieło :))
... 2012-01-22 09:21:42
panie \\\\\\\"cool\\\\\\\" najpierw naucz się poprawnie pisać - potem wyrażaj swoje opinie.Nie jestem przewrażliwiony ale inteligencją nie grzeszysz.O firemce nie mam zdania - chciałem jedynie dojechać tego troglodytę na umowie o dzieło :))
wytrwały 2012-01-23 17:05:17
Witam, święta racja jak już coś pisze to przynajmniej poprawnie ortograficznie.
Jeśli chodzi o samą firmę to nie mam nic do zarzucenia a przepracowałem dość długi okres czasu.
Wierzcie mi można trafić gorzej , przede wszystkim nigdy żadnych zaległości finansowych ,a to podstawa w dzisiejszych czasach. Szefowie jak to Szefowie w zależności od humoru ,co jest zrozumiałe jak się prowadzi taką dużą firmę i ma tysiące spraw na głowie, ale zawsze można się było dogadać.
Inny rozdział to sławna Pani H….a . wspominana już wcześniej w chyba każdej wypowiedzi.
Pani (usunięte przez administratora). to żywa LEGENDA TEJ FIRMY. Jej umiejętności oraz osiągnięcia przywódcze są nieosiągalne dla zwykłego szarego człowieka. Umiejętność negocjacji z prostym pracownikiem , to poezja dla uszu , no bo kto nie zachwycił by się , jak by jego przełożony powiedział mu piskliwym jazgoczącym głosem cytat: ”musisz przyjść w sobotę bo inaczej szef cie zwolni ‘’. Miodzio dla ucha, po takich przyjemnych słowach każdy mięknie. Rozumie osoby które wypowiadają się o tej osobie w negatywny sposób , bo moje odczucia są identyczne , zero kultury, obycia społecznego, zero umiejętności organizacyjnych ( gdyby nie niektórzy ludzie którzy wiedzą poco tam chodzą do pracy, i wykonują swoją pracę w sposób profesjonalny juz dawno by ta firma poszła na dno , bo Pani (usunięte przez administratora)niestety nie zna się na niczym. A Szefostwo nie wiedzieć czemu powierzyło jej taką funkcję. Chyba tylko dlatego że potrafi krzyczeć po ludziach i straszyć na okrągło zwolnieniami. Jej dwulicowość nie zna granic .Jednym słowem nieodpowiedni człowiek na nieodpowiednim miejscu. Ogólnie Polecam tą firmę osobą wytrwałym, odpornym na ubliżanie i potrafiącym zrobić coś samemu.
emeryt 2012-01-25 15:47:16
Emeryci górą , to przyszłość tej firmy!!!! Firma super , prezesi również . Jak się komuś nie chce robić, będzie narzekał wszędzie
1
ARTUR B. 2012-01-26 15:52:43
Przepracowałem w tej firmie kawał czasu bo aż 9 lat. I niema powodów do wypowiadania się w złym tonie ,o kimkolwiek. W czasie tych 9 lat przez firmę przewinęły się dziesiątki ludzi , i pomijając kilka okazów , sami fajni ludzie. Ogólnie atmosfera w pracy jest przyjemna , a można by powiedzieć że nawet sielankowa. Wszyscy chodzą uśmiechnięci i weseli .
O Szefach nie mogę powiedzieć złego słowa , bo nigdy z ich strony nie spotkało mnie coś, co do złej opinie by mnie skłoniło. Kasa zawsze na czas – to trzeba przyznać. Prawie to samo mogę napisać o Pani (usunięte przez administratora), o której można przeczytać same złe opinie .Mi współpracowało się przez 9 lat dobrze, ale potwierdzam że często puszczają kobiecie nerwy , a wtedy lepiej chować się w regałach :).
Sama praca jest bardzo ciekawa , wymagająca dużego wysiłku fizycznego a nieraz umysłowego, dlatego jest duża rotacja pracowników , bo nie każdy daje rade , a zostają tylko najlepsi z najlepszych. Wojownicy z krwi i kości :). Polecam wszystkim tą firmę ,szczególnie młodym ludziom , bo jest to szkoła życia ,i niezła zabawa zarazem.
Pozdro . dla prawdziwych Fajterów :(usunięte przez administratora) który chodź pracował w innej firmie dziennie był z nami cały czas :).

Pozdrowienia również dla wszystkich kobiet i mojego następcy (usunięte przez administratora)
W przeciwieństwie do innych mam odwagę się podpisać .

– wypowiedz sponsorowana :):):):):):):)

Artur B.
jaja 2012-02-19 15:27:14
Jak w tej Firmie jest wszystko super , to ja ..........le!
Panuje tam straszny bałagan organizacyjny , zarobki minimalne , no i traktowanie takie sobie .
andora 2012-03-20 22:20:08
Masz racje "jaja" !!!! Wolne piątki "urlopy bezpłatne " na tak zwany wniosek pracowników" - upadek cesarstwa bliski .
Andi 2012-04-01 16:55:09
Proponuję pozew zbiorowy przeciwko pracodawcy, wszystkim tym którzy zostali poszkodowani w jakikolwiek sposób w czasie trwania stosunku pracy. Jeśli są chętni to piszcie podam dane do korespondencji.
maruder 2012-04-29 21:16:47
Jak przyjdziesz i powiesz że się zwalniasz , to wypomną Ci wszystko z wszystkich lat pracy , z firmy odeszła już większość starych dobrych pracowników a to oczymś świadczy.
coolio 2012-10-26 16:09:56
nic dodać nic ująć:)ha ha pozdro for all

- COOLIO:)
lolo 2012-12-11 09:28:18
Firma jest ok pracowałem tam troche , problem stanowią ludzie !!!!! .
Młody Pan Prezes czy też Szef jak zwał tak zwał - strasznie dziwny gość - no bo kto chodzi po ciemnym magazynie w okularach przeciwsłonecznych w środku zimy????. Pani (usunięte przez administratora)Ogień w tej firmie - ale chyba dzięki niej ta firma jeszcze prosperuje - czasami przesadza ale największy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zbiera zawsze Ona.
pepek namożny 2012-12-27 08:35:39
Lolo co ty (usunięte przez administratora)Młody szef to ......... . I koniec kropka. Znająć życie włśnie teraz trwa w tej firmie remament - jeśli można to tak nazwać. I kto zbieże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za gigantyczne braki - magazyn!. Za moich czasów brakowały tysiące - potem była [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i straszenie a potem okazywało się że wszystko się znalazło bo szef przelał z magazynu jakiegoś do magazynu jakiegoś i nikomu nie powiedział. HEHEHEHEH. Stany magazynowe w tej firmie to fikcja - chyba że jużsięcoś zmieniło to szacunek.!!!!!!!!
sdref 2013-01-22 13:26:52
nikt nikomu pracować tam nie każe. Chociaż ci co tam pracują to chyba za kare, przynajmniej ja się tak czuję.
mieszkanka 2013-05-02 13:22:20
Bałagan, chaos, oszukiwanie na wypłatach, brak szacunku dla pracownika to dobitnie opisuje firmę Kufieta S.C. Zdecydowanie nie polecam podejmowania tam pracy, warto poszukać czegoś innego. (usunięte przez administratora) jednym słowem, chamstwo szefów- zwłaszcza chodzi tu o dwóch "młodych". Życie pokaże...do czego jeszcze dojdą jaką karygodną kulturą osobistą! Przestrzegam przed praca na rzecz tej firmy.. O słynnej Pani (usunięte przez administratora) można dużo pisać, odpowiem tak: liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefom i kabluje na wszystkich jeśli jej się nie spodobasz.. największy chaos ona tam wprowadza. Jeszcze jedno na temat ich magazynu w Wodzisławiu Śl. syf i smród to mało powiedziane.. Niedowiarkom mówię, że nie warto się nawet przekonywać. Pozdrawiam
jaroszek 2013-05-21 11:19:52
Tak konkretnie : aktualnie , umowy na o dzieło i czasowe. Do jakiej firmy Cie przyjmą to też niewiadomo bo jedni pracują w kufieta sc. jedni w spółce(usunięte przez administratora) - kto jest mądry to wie oco chodzi. Płaca minimalna i nielicz na więcej, jedynie soboty na czarno płacą w sezonie zimowym . Kultura Pana (usunięte przez administratora) na poziomie przedszkolaka , zato mniemanie o sobie na poziomie profesora. Rozmowa z nim to śmiech na sali eeeeeeee eeeeee eeeeeee jakieś słowo i znowu eeeeee eeeee eeee i tak dalej. Pani(usunięte przez administratora)to osobny temat , królowa zamieszania , obgadywania i zmyslania. Ale niezła z niej laska jak na taki rocznik.
bernadkowyplacek 2013-06-11 08:47:25
Konkrety- dobra szkoła życia na początek , jako pierwszą pracę można polecić, jak dasz rade w tej firmie w innych będzie tylko łatwiej.
anonim 2013-07-16 10:15:15
Jasne że dają , młotek , prasa ręczna i kilka innych . Radze trzymać się z daleka , a z tego co się orientuję to firma nie mieści się już na ulicy rzecznej.
brzydula 2013-08-05 14:11:35
Ale sie uśmiałam jak zobaczyłam tą manufakture, cholernie tam śmierdzi zgnilizną!!!!! Tam coś gnije czy co?! Byłam tam z podaniem o prace, jakaś stara zmierzła baba z wielka łachą wzięła je do ręki, środek lata upały żar a ona w swetrze! chyba nie maja roboty tam panie, siedza i klachają przy jednym kompie.miałam zaszczyt zobaczyc jednego szeryfa, ale jaja, facet non stop łaził w ciemnym brylach po biurze i ciężko ciągnął nogi. i coś gęgolił po angielsku, zdań nie powtórze bo to jakaś angielszczyzna z polszczyzna hihihi! slyszałam że klapa, minimalna kasa, zapieprz w żarze, szaloma kierowniczka legenda firmy, zero szans na awans, premie,mobing, lipa!
1
robotny 2013-08-06 13:45:38
He He, ten zapach to grzyb którego na nowo wybudowanej mega luksusowej hali produkcyjnej i biurowcu jest masa, co chwila zatapiało szatnie umiejscowione w piwnicach. Jak jest na dzień dzisiejszy to nie wiem ale z twojej relacji widać że nic się nie zmieniło.
Babka z którą rozmawiałaś to Pani (usunięte przez administratora) , fajna kobieta ale trzeba mieć do niej cierpliwość bo wiecznie nie ma czasu !!!!!. Jak widziałaś szefa to niema szans aby Panie plotkowały On trzyma tam mega dyscyplinę. Choć nie wszystkich potrafi zdyscyplinować bo są cwańsi i sprytniejsi od niego .Masz rację szef błąkajcy się w czarnych okularach, dukający po angielsku to widok niezbyt estetyczny. Ale firma jest ok . Ludzie na produkcji też. Poza tym asortyment mają niezły jak na tak rozbudowany park maszynowy. No i zarobki też na start dla młodej osoby ok.
żuczek 2013-10-29 09:07:45
Firma super, polecam każdemu, młodemu poczatkującemu pracownikowi.
1
jojo 2014-04-24 11:20:30
witamwitam mam pytanie ile można zarobic pracujac w tej firmie jako operator cnc tak mniej wiecej na reke ? pozdrawiam
obi 2014-10-01 18:16:21
Wiem wiem grzyb w nowym budynku a kadrowa bardzo nie miła raz tam byłem i więcej bym niechciąl tam być sam smrud zgnilizny
1
piłeczka 2014-12-14 20:24:06
Za moich czasów w firmie Kufieta było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczególnie na starej wynajmowanej hali na ulicy modrzewiowej , magazyn królował można by nawet powiedzieć że było tam ściernisko i małe boisko. Firma fajna na start, jak ktoś jest sprytny to się nawet nie narobi.
ZADOWOLONY 2014-12-23 21:05:24
FIRMA SUPER ZAROBKI TEZ TYLKO TRZEBA SIE WYKAZAĆ A NIE SIEDZIEĆ PO KĄTACH I NARZEKAĆ SZKODA TYLKO ŻE NIEMA ŻADNYCH DODATKÓW OPRÓCZ WYPŁATY.
kondrad2 2015-02-05 15:54:19
@ZADOWOLONY Wypowiadasz się w samych superlatywach, więc rozumiem że pracowałeś lub pracujesz, zarobki wysoki bez premi mi odpowiadają. ale tak dokładniej możesz przybliżyć ile można zarobić, to już trochę prywatne pytanie ale ile pracujesz i ile zarabiasz ? Czy łatwo jest o podwyżkę? Pozdrawiam serdecznie
dobry 2015-07-09 21:32:54
Wszystko zależy od tego jaką pracę się wykonuje, bo jeżeli ktoś jest rozgarnięty to na pewno zostanie zauważony, szczególnie jeżeli chodzi o pracę przy maszynach
laciaty 2015-08-22 11:27:30
Trudno opisać w kilku słowach kilka lat. Ale napisze tak, zatrudniłem się w firmie "Kufieta", a odszedłem z firmy "Suchy-Sosna" (pracownicy wiedzą w czym rzecz)Na opisanie firmy posłużę się przysłowiem Angielskim, "Nie naprawia się czegoś, co nie jest zepsute" ( 2 lata wprowadzania LIN)i jeszcze cytat ze św.Pawła "Pycha idzie przed wszelkim upadkiem", pozdrawiam byłych współpracowników.
1
wkurzony 2015-09-13 14:23:12
jak słyszę teksty że w tej firmie można zarobic 2000zł to mnie szlak bierze ciekawe kto tam tyle zarabia chyba same kierowniki
1
laciaty 2015-09-19 16:23:52
Może, szef ochrony, pracuje 364 dni w roku ( w Wigilię ma wolne) po 12 godzin dziennie?
1
oli 2015-09-28 22:29:51
szczerze daj sobie spokój z tą firmą szkoda nerwów szczególnie na maszynach upierdliwy kierownik który nic nierobi
1
Mimi 2015-09-30 22:32:07
Nabory są bo jest sezon. Dostajesz umowę na okres próbny a potem ci podziękują. Zarabiasz najniższą krajową tzn. 1280 zl na rekę. Nie ma znaczenia ile zrobisz. Ale jak zrobisz za mało to mają pretensje. Firma porażka. A kierowniczka- tragedia. Bardzo niemiła i arogancka kobieta.
1
Mimi 2015-09-30 22:35:35
Taa. 2000 zl. Z wszystkimi sobotami i niedzielami przepracowanymi chyba:-)
1
były 2015-10-13 13:57:55
jak czytam to śmiać mi się chce z młodego i starego "szefa", a tacy kulturalni, rodzina i dobro ludzkie najważniejsze świętość z nich aż wychodzi hahahaha
1
z 2015-10-17 06:32:34
Firma okropna. Typowe Auschwitz. Człowiek tam pracujący czuję się jak "biały murzyn". Jak można w ogóle tak traktować ludzi?! Nie dość że oszukują ludzi tam pracujących (nie wypłacają wszystkich przepracowanych sobót) to jeszcze oszukują Państwo (wszystkie soboty i niedziele na czarno). Atmosfera/kultura tam panująca - "szefostwo"/pracownicy - coś strasznego. Nieustanne poniżanie człowieka. Wszędzie syf, robactwo, smród.
1
Loli 2015-10-20 08:57:51
Masakra
Lolita 2015-10-20 09:15:03
Masakra naprawdę pieniądze są ok wypłacone na czas niema z tym problemu ale kultura osobista kierowniczki i kultura pani kadrowej to jest po ludzku masakra te dwie panie są tak fałszywe naprawdę mają tam taki nieład [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] personel nie miły MASAKRA OCENA FIRMY ZERO
1
spostrzegawczy 2015-10-23 12:00:29
Może @poal rozwiniesz temat systemu premiowania i motywacji? Pierwsze słyszę o czymś takim, chyba że mówimy o raptem dwóch osobach (może trzech od niedawna), które zapewne mają premię od zrealizowanych zamówień na czas, oczywiście na zasadzie "dajcie mi ludzi a ja to zrobię" :D nie mówię tutaj o biurach bynajmniej. Tak to raczej pracownik może jako premię uznać "możliwość" pracy po godzinach, dorobienia do "drugiej wypłaty" w weekend i tyle. Motywacja? hmm... albo pracujesz albo "do widzenia", ewentualnie: "zważywszy na ciężką sytuację w firmie i na rynku, jest możliwość przedłużenia umowy, jednakże po uprzednim zgodzeniu się na zarobek obniżony do ustawowego minimum" :) Zaznaczam! Nie mówię tutaj o wszystkich pracownikach, ale w dużej grupie tak to wygląda. Stąd sytuacje gdy ktoś rezygnuje po 3-4 dniach, jednym dniu, a w arcyciekawych przypadkach po kilku godzinach. O przypadkach karierowiczów, płaczków i jednostek, które by ciągły ale tylko za lżejszy koniec nie chce mi się pisać. Jak w każdej firmie są ludzie, którzy faktycznie zapieprzają z robotą i są tacy, którzy pozorują pracę. Niestety tutaj nie daję to bardzo różnicy w zarobkach, bo czy warto dla stówki zasuwać za trzech jak można za stówkę mniej miło spędzić 8 godzin? Pozdrawiam
1
kropka 2015-11-24 15:04:50
Witam zgadzam się z toba w 100% ze ludzie przychodzą i odchodzą z tamtad. Tez czytałem o kierowniczce i kadrowej w zgadzam się ze to oszustki. Odradzam tam pracy !!!, bo wyrzuca za jakiś czas.
mimi 2015-12-01 15:12:35
Ta firma to jedna wielka porażka odradzam tam praca nawet największemu wrogowi za niedługo połowe kadry wywalą bo będzie po sezonie i każdy pracownik będzie wrogiem.
hee 2015-12-08 22:41:37
A ciekawe czy w tym roku będą paczki świąteczne:P
hee 2015-12-08 22:42:15
A ciekawe czy w tym roku będą paczki świąteczne:P
haha 2015-12-09 17:49:04
twoją paczką świąteczną może być wypowiedzenie bo na nic wiecej bym nie liczył
chłop 2015-12-19 19:07:48
Opinie są negatywne dlatego zd oszukują w tej pracy. Cochwile im Malo Malo itp :-). A z umowamiami jest tak ze dostaniesz umowę obprace np na 3mies okres próbny a po jakimś czasie Cie wyrzuca podowy są 2 albo za Malo pracujesz i dlatego i zwalniają bo mówią ze nie maja zamówień i dostajesz wypowiedzenie i tak to jest.
Leber 2016-01-03 00:15:44
Wszyscy tak narzekają a ja sobie leżę w tworzywie a raz się zdrzemnę się w ubikacji i da się, najważniejsze dla szefów jest zrobić dobre wrażenie i można kimać:)
buli 2016-01-03 18:13:49
Pozdro dla starych byłych pracowników.
Czy Halinka i jej wierna oddana Edyta z wielkimi c...mi jeszcze tam pracuje
Radek 2016-01-05 20:47:26
No,no

Balo 2016-09-14 05:20:14
Matko firma mniej niz zero zklamana firma a te w t biurze glownie chodzi o p.Rduch co szefostwu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o rabia a jak przyjezdzaja to lata z kawami dobiura matko wazelina fałszywa żygac sie chce firma mniej niz 0
Dmoch 2016-09-27 14:18:15
Ogólnie to w tym momencie jestem zdania, że Spółka Cywilna Kufieta Danuta, Krzysztof Kufieta, Sebastian Kufieta nie powinna mieć sobie nic do zarzucenia pod względem rozrostu i atmosfery wśród pracowników
Zostaw swoją opinię o Spółka Cywilna Kufieta Danuta, Krzysztof Kufieta, Sebastian Kufieta - Wodzisław Śląski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spółka Cywilna Kufieta Danuta, Krzysztof Kufieta, Sebastian Kufieta