brak logo

WIKA Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o WIKA Sp. z o.o.

anonim 2011-05-09 15:26
Wika to firma w której nie zarobisz.... i co byś nie robił to i tak cię szybko zwolnią. rotacja jest tak duża że nie ma sensu poznawać przedstawicieli.. mówiąc krótko robota na 3-max. 9 miesięcy.
1
anonim 2011-05-23 14:03
Konkurencja ich robi jak chce, przy tych cenach i dostępności towaru to lepiej sobie od razu darować, szkoda prądu.
znawca firm 2011-11-16 14:50
uwaga !!! szukają nowych [usunięte przez administratora] do pracy w oddziale w Opolu !!!
1
Arelon 2011-11-18 11:54
A podajcie proszę jakieś konkrety na temat pracy owych konsultantów w tej firmie: jaka podstawa netto, jakimi samochodami dysponują, jakie zainteresowanie ich łożyskami, jakie warunki pracy?

Pozdrawiam!
fachowiec 2011-11-18 12:30
przeczytaj sobie opinie powyżej i nie zadawaj retorycznych pytań, nara
anonim 2011-11-19 07:58
Ty fachowiec. Powyżej to ja widzę narzekania nie poparte argumentami. Gość poprosił o informacje, których skoro nie masz, to nie nie zamykaj mi tu tematu odwołaniem do tego co powiedziane.
Może ktoś inny powie coś i dla tych, którzy firmy nie znają, a nie odwołaniami do tych co znają i widzieli.
Proste pytania, gdzie powyżej widzisz na nie odpowiedzi?
A nawet, jeśli -znasz odpowiedź -odpowiedz.
Ja dostałem np. konkretne obietnice: opel combo do dyspozycji i 3,5 tys podstawy. Też chce wiedziec, czy jest szansa że dostanę to co obiecane.

kmin 2011-11-20 19:15
Bo to jak widzisz nasza polska mentalność.
My jesteśmy szczekacze -mądrzy gdy nie mówimy o konkretach.
Tych nie usłyszysz od krajana.
znawca podstaw 2011-11-20 19:25
anonim - 2011-11-19 07:58:45

Ty fachowiec. Powyżej to ja widzę narzekania nie poparte argumentami. Gość poprosił o informacje, których skoro nie masz, to nie nie zamykaj mi tu tematu odwołaniem do tego co powiedziane.
Może ktoś inny powie coś i dla tych, którzy firmy nie znają, a nie odwołaniami do tych co znają i widzieli.
Proste pytania, gdzie powyżej widzisz na nie odpowiedzi?
A nawet, jeśli -znasz odpowiedź -odpowiedz.
Ja dostałem np. konkretne obietnice: opel combo do dyspozycji i 3,5 tys podstawy. Też chce wiedziec, czy jest szansa że dostanę to co obiecane.



3500 podstawy, ale chyba brutto i we dwóch na spółkę hehehe
1
anonim 2011-11-21 11:55
No brutto brutto. Tyle że na jednego.
Czyli to prawda. A auta w dobrym stanie technicznym?
anonim 2011-11-21 20:08
popracujesz 6 miesięcy to zobaczysz....
sam się przekonasz a kasę to widzę że podnieśli w zeszłym roku było 2400 brutto...combo nie było wiec chyba nowe auto ci kupili
Henryk 2011-11-28 22:14
To ja Ci odpowiem.
Dostaniesz 1800, jak dyro będzie miał humor to może 2000 na łapę.
Auto, na dzień dobry jakiegoś rupiecia z przebiegiem pół miliona.
I od razu szukaj nowej roboty, bo i tak Cię wywalą, taka u nich strategia.
tajny 2012-02-28 08:39
Witam
Firmę przerobiłem i muszę się podpisac pod samymi negatywami auta stare generalnie swego czasu pozadłużani gdzie się da nawet na serwisach samochodowych. Ceny maja tragiczne tak wiec sprzedaż tylko w skrajnych przypadkach.
Dyr. Mówią jedno dają co innego tak więc co nie jest na piśmie to nie istnieje.
Tomi 2012-04-06 22:58
Odradzam pracę w WIKA i ostrzegam bo nie dotrzymują umowy z rozmowy rekrutacyjnej. Ogólnie firma krzak, taka z lat 80/90 i bez pomysłu na rozwój. Jeździ się raczej fiatami i to w stanie rozkładu. Praca na 3 miechy góra. Teraz jest czas zwolnień. Poleciał koleś ze Szczecina, Opola i cały Kraków sam odszedł to chyba o czymś świadczy. Idzie firma ku zapaści. Może my będziemy następni-bo czas na oszczędności. Dyrekcja nowe fury zakupiła....
Karol 2012-04-10 21:41
Zgadzam się, że wszystkie te wpisy świadczą o frustracji Tych, którzy próbują teraz siebie nawzajem pocieszyć. Założę się, że w chwili jak byliście zatrudnieni w Tej firmie nie byliście tak negatywnie wylewni - a teraz…? Może wystarczyło się trochę bardziej zaangażować… Jak całą przeszłość tak traktujecie - to pod koniec życia będziecie musieli PRZYZNAĆ, że Wasze całe życie było totalną porażką. I nie ma jak anonimowość – BOHATEROWIE FILMÓW RYSUNKOWYCH!!!
1
pracowniki 2012-05-10 22:11
z takim dyrektorem oddzialu w opolu jak Rudy daleko nie zajdzie sie, 3 pracowników zdlugoletnim starzem pracuje w konkurencji. Samochody tragedia , fiaty z przebiegiem ponad 200000, premia wirtualna,
Damian 2012-05-25 19:19
To ty \\\"Kłapciaty\\\"? Nie sil się na smarowanie konkurencji. Przecież kazdy zainteresowany wie, że to w twoim interesie jest oczernianie tego oddziału w Opolu. W końcu to najwieksza twoja konkurencja. No ale że robisz to tak obcesowo to to mnie zadziwiasz.
pp 2013-07-13 16:49
Ta firma już nie istnieje.
2013-09-12 22:33
szukam pracy jako szofer, sa moze tam jakies wolne miejsca? wszyscy tak narzekacie na tą firmę, a może Wam się nie chce pracować?? ja lubie wyzwania!
joker 2014-09-03 09:53
Jak o firma zamówiłem łożyska raz przyszły na czas , drugi raz już nie przyszły a firma miała 3 dni postoju przez obietnice pana który przyjmował zamówienie telefoniczne , mowa o panie damianie rz pisze z małej litery bo to mały człowiek.
Następne zamówienie kolejna porażka dzień postoju i nie wiem co dalej firma generuje straty przez postoje.
Następne zamówienie będzie pisemne a sprawa skończy się w sądzie tak podpowiedział mi prawnik.
Totalna porażka a może celowe działanie pana rz bo z tego co wiem pracuje tam inny pan rz kierownik, czy właściciele firmy wiedzą o tym ??
anka 2015-01-21 03:08
Nikt nic nie wie? Z każdym dniem zwłoki, a raczej brakiem odpowiedzi na mój post jestem coraz bardziej zaniepokojona. Co takiego aktualnie dzieje się z firmą wika, czy aby na pewno jest tu wszystko w porządku? Możecie napisac, kiedy ostatnio przyjęli nową osobę? Pozdrawiam i z góry dzięki za informacje.
kosmo 2015-03-25 01:36
a skąd mamy niby czerpać informacje na temat Wiki ? wiadomo tylko tyle , że jest to hurtownia przemysłowa z Gliwic i to wszystko. Nic więcej nie ma w sieci, a jedynym źródłem w tej chwili na którym moglibyśmy się opierać są uzytkownicy tego forum, którzy niechętnie niestety zabierają głos w dyskusji .
st. 2016-09-12 16:28
Szukam pracowników na region śląski .Informacje na portalu pracuj .pl
ertg 2016-09-13 11:16
@kra masz racje w zupelnosci się z Toba zgadzam trzeba przed wszystkim szanować tych starszych pracowników bo oni wlasnie jednak najlduzej pracują w firmie
Egon 2017-01-31 23:49
pracowałem w firmie jakieś 7 lat temu na stanowisku handlowca. Przeszłem z konkurencji bo kiepsko płaciła. Dostałem 2400zł netto przez pierwsze 3 miesiące oraz starego zasyfionego fiata punto, którego sam musiałem " odgruzować"+ kom i laptop. Region dostałem totalnie zarżnięty, klienci nie chcieli na początku ze mną rozmawiać - wiedziałem że będzie ciężko. Niestety ze strony dyrekcji oraz większości osób back office nie miałem żadnego wsparcia. Wiadomo gość spoza Gliwic to niech się buja. Jaśnie pan dyrektor handlowy nie okazał zadowolenia nawet z zamówienia za ok. 100 tys pln, twierdząc: "i tak się nie opłaca". Jak będzie inwentaryzacja to możecie być pewni że będziecie na niej zapieprzać za friko przez weekend. Następny burak to dyro krakus. Po ok. 6 miesiącach prezio chirurg mnie zwolnił, podając że nie spełniam oczekiwań firmy. Jak poprosiłem o konkrety to zrobił głupia minę i wzruszył tylko ramionami. Nie miał nic do powiedzenia. Prawdopodobnie to sprawka dyra krakusa, bo nie iskrzyło między nami. Podczas mojego zwolnienia nawet nie miał odwagi cywilnej przyjechać do biura i osobiście przekazać mi tej informacji, tylko schował się za plecami prezia. Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie, zmarnowałem w niej kupę czasu. Lepiej od razu poszukać sobie porządną robotę u solidnego pracodawcy. Potwierdzam fakt mega rotacji.
2
Zostaw swoją opinię o WIKA Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA Sp. z o.o.