brak logo

WIKA Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o WIKA Sp. z o.o.

anonim 2011-05-09 15:26:12
Wika to firma w której nie zarobisz.... i co byś nie robił to i tak cię szybko zwolnią. rotacja jest tak duża że nie ma sensu poznawać przedstawicieli.. mówiąc krótko robota na 3-max. 9 miesięcy.
1
anonim 2011-05-23 14:03:15
Konkurencja ich robi jak chce, przy tych cenach i dostępności towaru to lepiej sobie od razu darować, szkoda prądu.
znawca firm 2011-11-16 14:50:47
uwaga !!! szukają nowych [usunięte przez administratora] do pracy w oddziale w Opolu !!!
Arelon 2011-11-18 11:54:45
A podajcie proszę jakieś konkrety na temat pracy owych konsultantów w tej firmie: jaka podstawa netto, jakimi samochodami dysponują, jakie zainteresowanie ich łożyskami, jakie warunki pracy?

Pozdrawiam!
fachowiec 2011-11-18 12:30:59
przeczytaj sobie opinie powyżej i nie zadawaj retorycznych pytań, nara
anonim 2011-11-19 07:58:45
Ty fachowiec. Powyżej to ja widzę narzekania nie poparte argumentami. Gość poprosił o informacje, których skoro nie masz, to nie nie zamykaj mi tu tematu odwołaniem do tego co powiedziane.
Może ktoś inny powie coś i dla tych, którzy firmy nie znają, a nie odwołaniami do tych co znają i widzieli.
Proste pytania, gdzie powyżej widzisz na nie odpowiedzi?
A nawet, jeśli -znasz odpowiedź -odpowiedz.
Ja dostałem np. konkretne obietnice: opel combo do dyspozycji i 3,5 tys podstawy. Też chce wiedziec, czy jest szansa że dostanę to co obiecane.

kmin 2011-11-20 19:15:41
Bo to jak widzisz nasza polska mentalność.
My jesteśmy szczekacze -mądrzy gdy nie mówimy o konkretach.
Tych nie usłyszysz od krajana.
znawca podstaw 2011-11-20 19:25:58
anonim - 2011-11-19 07:58:45

Ty fachowiec. Powyżej to ja widzę narzekania nie poparte argumentami. Gość poprosił o informacje, których skoro nie masz, to nie nie zamykaj mi tu tematu odwołaniem do tego co powiedziane.
Może ktoś inny powie coś i dla tych, którzy firmy nie znają, a nie odwołaniami do tych co znają i widzieli.
Proste pytania, gdzie powyżej widzisz na nie odpowiedzi?
A nawet, jeśli -znasz odpowiedź -odpowiedz.
Ja dostałem np. konkretne obietnice: opel combo do dyspozycji i 3,5 tys podstawy. Też chce wiedziec, czy jest szansa że dostanę to co obiecane.



3500 podstawy, ale chyba brutto i we dwóch na spółkę hehehe
1
anonim 2011-11-21 11:55:16
No brutto brutto. Tyle że na jednego.
Czyli to prawda. A auta w dobrym stanie technicznym?
anonim 2011-11-21 20:08:41
popracujesz 6 miesięcy to zobaczysz....
sam się przekonasz a kasę to widzę że podnieśli w zeszłym roku było 2400 brutto...combo nie było wiec chyba nowe auto ci kupili
Henryk 2011-11-28 22:14:36
To ja Ci odpowiem.
Dostaniesz 1800, jak dyro będzie miał humor to może 2000 na łapę.
Auto, na dzień dobry jakiegoś rupiecia z przebiegiem pół miliona.
I od razu szukaj nowej roboty, bo i tak Cię wywalą, taka u nich strategia.
tajny 2012-02-28 08:39:52
Witam
Firmę przerobiłem i muszę się podpisac pod samymi negatywami auta stare generalnie swego czasu pozadłużani gdzie się da nawet na serwisach samochodowych. Ceny maja tragiczne tak wiec sprzedaż tylko w skrajnych przypadkach.
Dyr. Mówią jedno dają co innego tak więc co nie jest na piśmie to nie istnieje.
Tomi 2012-04-06 22:58:01
Odradzam pracę w WIKA i ostrzegam bo nie dotrzymują umowy z rozmowy rekrutacyjnej. Ogólnie firma krzak, taka z lat 80/90 i bez pomysłu na rozwój. Jeździ się raczej fiatami i to w stanie rozkładu. Praca na 3 miechy góra. Teraz jest czas zwolnień. Poleciał koleś ze Szczecina, Opola i cały Kraków sam odszedł to chyba o czymś świadczy. Idzie firma ku zapaści. Może my będziemy następni-bo czas na oszczędności. Dyrekcja nowe fury zakupiła....
Karol 2012-04-10 21:41:07
Zgadzam się, że wszystkie te wpisy świadczą o frustracji Tych, którzy próbują teraz siebie nawzajem pocieszyć. Założę się, że w chwili jak byliście zatrudnieni w Tej firmie nie byliście tak negatywnie wylewni - a teraz…? Może wystarczyło się trochę bardziej zaangażować… Jak całą przeszłość tak traktujecie - to pod koniec życia będziecie musieli PRZYZNAĆ, że Wasze całe życie było totalną porażką. I nie ma jak anonimowość – BOHATEROWIE FILMÓW RYSUNKOWYCH!!!
1
pracowniki 2012-05-10 22:11:09
z takim dyrektorem oddzialu w opolu jak Rudy daleko nie zajdzie sie, 3 pracowników zdlugoletnim starzem pracuje w konkurencji. Samochody tragedia , fiaty z przebiegiem ponad 200000, premia wirtualna,
Damian 2012-05-25 19:19:08
To ty \"Kłapciaty\"? Nie sil się na smarowanie konkurencji. Przecież kazdy zainteresowany wie, że to w twoim interesie jest oczernianie tego oddziału w Opolu. W końcu to najwieksza twoja konkurencja. No ale że robisz to tak obcesowo to to mnie zadziwiasz.
pp 2013-07-13 16:49:18
Ta firma już nie istnieje.
2013-09-12 22:33:46
szukam pracy jako szofer, sa moze tam jakies wolne miejsca? wszyscy tak narzekacie na tą firmę, a może Wam się nie chce pracować?? ja lubie wyzwania!
joker 2014-09-03 09:53:53
Jak o firma zamówiłem łożyska raz przyszły na czas , drugi raz już nie przyszły a firma miała 3 dni postoju przez obietnice pana który przyjmował zamówienie telefoniczne , mowa o panie damianie rz pisze z małej litery bo to mały człowiek.
Następne zamówienie kolejna porażka dzień postoju i nie wiem co dalej firma generuje straty przez postoje.
Następne zamówienie będzie pisemne a sprawa skończy się w sądzie tak podpowiedział mi prawnik.
Totalna porażka a może celowe działanie pana rz bo z tego co wiem pracuje tam inny pan rz kierownik, czy właściciele firmy wiedzą o tym ??
anka 2015-01-21 03:08:49
Nikt nic nie wie? Z każdym dniem zwłoki, a raczej brakiem odpowiedzi na mój post jestem coraz bardziej zaniepokojona. Co takiego aktualnie dzieje się z firmą wika, czy aby na pewno jest tu wszystko w porządku? Możecie napisac, kiedy ostatnio przyjęli nową osobę? Pozdrawiam i z góry dzięki za informacje.
kosmo 2015-03-25 01:36:10
a skąd mamy niby czerpać informacje na temat Wiki ? wiadomo tylko tyle , że jest to hurtownia przemysłowa z Gliwic i to wszystko. Nic więcej nie ma w sieci, a jedynym źródłem w tej chwili na którym moglibyśmy się opierać są uzytkownicy tego forum, którzy niechętnie niestety zabierają głos w dyskusji .
st. 2016-09-12 16:28:53
Szukam pracowników na region śląski .Informacje na portalu pracuj .pl
ertg 2016-09-13 11:16:57
@kra masz racje w zupelnosci się z Toba zgadzam trzeba przed wszystkim szanować tych starszych pracowników bo oni wlasnie jednak najlduzej pracują w firmie
Zostaw swoją opinię o WIKA Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA Sp. z o.o.