brak logo

ICE AGENCY Holandia

Breda

Opinie o ICE AGENCY Holandia

klara 2013-01-23 23:36:24
Witam.Niewiedzialam gdzie napisac,nie wiem czy dobrze trafilam...Mam jechac pod koniec lutego do Holandi.Bylam juz nie raz tam na zarobku.Chodzi o to ze jezdze co roku do tej samej firmy...a niedawno mi dzwonili ze bedziemy podlegac pod inna firme mianowie iceagency,z tym ze ta firma nie zalatwia mi pracy.Prace mam zalatwiona.Mowili ze teraz oni beda zajmowac sie wyplacaniem ,sporzadzaniem umow itp...Mam mieszane uczucia bo duzo naczytalam sie o nich zlego...i ze wyplata jest co miesiac,a ja w poprzednich latach mialam przelew na konto co tydzien.Czy moze tak byc ze prace mam przez inna firme a zarobkami zajmuje sie tez inna(iceagency)? niewiem teraz co robic,jestem w szoku.
1
!!!!!!!! 2013-01-24 14:42:22
to prawda placa co miesiac po to zeby mogli jak najwiecej czlowiekowi namieszac i dla siebie wziasc bo z tygodniowek czlowiek by sobie obliczyl wszystko co do centa wyplaty fakt sa regularne ale zawsze jest z nimi problem bo sa zle liczone oczywiscie na kozysc ice jak sie sama nie z orjetujesz i nie upomniesz to napewno ci nikt nie odda kary za spoznianie sie z oddaniem godzinowek wiecznie jakies dziwne obliczenia korekty oczywiscie ludzie sa bardzo mili ale tylko na poczatku a jak zaczniesz sie upominac o swoje to juz nawet tel nie odbiora albo cie zbywaja ze niemaja czasu albo prosze sie umowic na inny tremin jak masz jakies pytania na temat tej agengi jeszcze napisz to ci odpisze
do Klary 2013-01-24 14:55:34
Na twoim miejscu dala bym sobie spokoj z ta agencja jak nie chcesz plakac,wiesz ile nas tu dziewczyno siedzi bez pracy?jest zima martwy okres a oni sciagaja co raz to wiecej ludzi z PL bo maja za to kase od Panstwa Polskiego i wysla na pare dni Cie do pracy a potem bedziesz siedziala i klepala biede,nawet na powrot do domu nie zarobisz i bedom Ci tylko obiecywac ze praca bedzie itd a nic w Twojej sprawie robic nie bedom,na wyplatach [usunięte przez moderatora] i to prawda ze co miesiac wyplaty sa [usunięte przez moderatora] nie daj sie radze zmien firme,ja juz w ich agencji nie pracuje odeszlam i wielu moich znajomych rowniez.Pozdrawiam
klara 2013-01-25 16:53:06
Kurde no to pięknie....Zawsze wszystko bylo ok.A ten telefon otworzył mi oczy....Tylko ze ja zawsze jezdze do jednej i tej samej pracy.Bylam bardzo zadwolonona.Wszytsko pasowalo,kasa itp.A teraz dowiaduje sie ze objeła to właśnie agencja ice....Niewiem naprawde niewiem co o tym myslec...Moj "szef" powiedział ze wszystko pozostanie bez zmian tylko zmieni sie firma zajmujaca sie finansami( IA )Mam taki melik w glowie ze zwariuje.
1
klara 2013-01-26 00:13:32
aha i czy można brać zaliczki ?
ola 2013-01-26 17:06:53
Klara,czy mozesz mi napisac w jakie miasto wyjezdzasz do pracy przez ICE AGENCE
były pracownik 2013-02-27 10:13:05
UWAGA- znów szukają jeleni do pracy w okolicach Rillandu oczywiscie bez zakwaterowania i zadnego ryzyka pamiętajcie ze umowa jest zawarta na tydzień a co dalej to tylko zalezy od pracodawcy a nie agęcji.
Ana 2013-04-19 13:22:11
Witam czy napisze ktos namiary na jakiegos koordynatora z tej firmy szukam pracy dzieki za info
Patrycja 2013-04-25 00:17:13
Ice Agecy to najgorsza firma w której pracowałam nikomu nie polecam tego badziewia [usunięte przez moderatora] ktory na niczym się nie zna,jesli coś od Ciebie chcą potrafią 10 smsów wysłać,a jeśli Ty potrzebujesz pomocy to odzewu nie ma,niejakie "kobiety" w biurze miedzy innymi [usunięte przez moderatora]W tej firmie pracują ludzie tak niezorganizowani ze głowa mała, pomijam już to ze reklamują się bardzo fajnie co oni nie maja ze pomagają w pracy a przyszlo co do czego to nikogo nie było na szklarnii ,[usunięte przez moderatora]wystawiam taki komentarz nie z powodu ze zostałam zwolniona bo nie zostałam tylko poprostu jest to moja opinia na temat tej firmy z wypłatami też robią wielkie zamieszanie a jeszcze śmieszniejsze były godzinówki dużo by tu pisać ale NIE POLECAM
poszkodowana 2013-06-13 10:17:47
kto pracowal w tej firmie w maju 2013? prosze o swieze opinie.
1
pracownik 2013-06-15 21:50:54
Witam Nadal pracuje przez ta agencje i nie narzekam az tak gdyby tylko godziny byly a nie w kratke. rozumiem ze osoby z domkow sa na poczatku wstawiane do pracy ale osoba na prywatnym tez musi oplacac wszystko. Na wyplate nie narzekam na nie osoby w pracy tez nie wiedz wiekszych problemow nie mam. tylko te godziny pracy...
1
justi 2013-06-19 21:24:24
pracowałam w tej firmie kilka lat ale odeszlam bo to co sie dzieje w tej firmie to zenada i porazka w biorze pracuje [usunięte przez moderatora] ktorzy nawet za najmniejsza sprawą kaza pisac maila,jak chcesz cos zalatwic to masz pisac maila z zapytaniem do [usunięte przez moderatora] ,jak cos chcą od ciebie to wydzwaniaja poki sie niedodzwonia a jak ty chcesz cos odnich to albo tel nieodbieraja albo wtym czasie niemoga rozmawiac bo są bardzo zajeci a podiedz pod ice to wiecznie siedza na dworze pija kawke i pala papierosy, prace jak masz w jednej firmie od kilku lat to jest ok pracujesz ale jak cie zatrudniaja na sezon to mozesz pracowac po 2 dni w ciagu tyg aby tylko mieli zaco sciagnac za mieszkanie i ubezpieczenie niepolecam tej agencji juz mi lepiej bylo w egzotiku
robert 2013-06-19 21:34:44
zgadzam sie z powyzsza wypowiedzią to co ostatnio sie wyrabia w ice to szkoda słów pani [usunięte przez moderatora] jest ok jeszcze idzie z nia cos załatwic ale [usunięte przez moderatora] to szkoda gadac [usunięte przez moderatora] taka biurokracja sie juz w ice zrobila ze bez maila nic niezalatwisz ciekawe jak cos maja zalatwic ci co niemaja kompa?co do picia kawek pod biorem to prawda raz dzwoniłem do biora to były bardzo zajete ale ze bylem blisko ice to podiechałem swym autem i co zobaczylem grono pracownikow ice wysiadywało se na słoneczku przed biorem i pilo kawke i paliło fajeczki chodz to niebyła pora pauzy oszukuja na kazdym kroku z praca to tez jest porazka jak niemasz stalej pracy to cie zucaja w miare zapotrzebowania do pakowania wazywek i owocow abys tylko zarobil na mieszkanie niepolecam tej agencji bo szkoda tylko nanich nerwow i czasu
WOJOWNIK 2013-09-09 11:52:43
pani [usunięte przez moderatora] jest bardzo mila fałszywa i zakłamana :)) najgorszy jest tam [usunięte przez moderatora] koordynator taki nażelowany [usunięte przez moderatora]

BARDZO NIE POLECAM WSÓŁPRACY Z TYMI OSOBAMI pracowalem kiedys a teraz moi znajomi pracuja i nic sie nie zmieniło:) pozdrawiam
KOLEJNA POSZKODOWANA 2013-09-16 19:37:55
To co sie dzieje w tej firmie jest ponizej krytyki.Pracowalam przez 5 miesiecy ,kazdy dzien,zero urlopu,wykonywalam kazda prace,a w zamian zostalam zwolniona za to ze upomnialam sie o swoje pieniadze.[usunięte przez moderatora]
kalina345 2013-09-17 09:11:18
Brak słów co sie dzieje w tej agencji.. [usunięte przez moderatora] nie ma pracy, a jak jest to na 3 - 4 godziny bądź 2 - 3 razy w tygodniu, ciągłe obiecywania, z których nic nie wynika. Nie polecam współpracy z nimi.
zadowolona 2013-10-25 11:47:04
(usunięte przez administratora) Pracowałam przez iceagency dwa sezony i nie mogę narzekać, jak zechcę wyjechac znowu to może z nimi, już wiem czego się spodziewać.
uwazajcie 2013-11-22 14:34:06
zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami.... jak oni coś chcą to potrafią wydzwaniać cały dzień do Ciebie a jak Ty potrzebujesz czegoś to totalna "olewka" z nich strony. Ściągają ludzi z Polski do pracy a na ich domkach ludzie bez pracy siedzą albo dadzą Ci prace dwa dni w tygodniu na 3 godz. Najlepsza jest sytuacje z rowerami.... dostajesz od nich rower(jest on zazwyczaj zepsuty, krzywe koła,błotniki latają itp.) jako środek transportu do pracy.Na zakończenie współpracy z Ice nie odbierają mieszkania ani roweru, proszą cie o zostawienie wszystkich kluczu.Przy następnym solarisie(wypłacie) dowiadujesz się ze rower był uszkodzony i dostajesz kare 60 euro. Więc jeśli ktoś z Was chce wyjechać prze Ice to uważajcie i sprawdzajcie wszystko co od nich dostajecie!!
ona_87 2013-12-04 14:39:36
Pierwsze ogłoszenie dot. pracy w tejże agencji znalazłam na portalu "niedziela". Wysłałam CV na e-mail, po czym otrzymałam informację, aby wypełnić formularz zgłoszeniowy na stronie ice'a- czyli przepisać info z CV, o którego przesłanie też proszą oraz o wszystkie niezbędne dokumenty tj. sofinummer, skan paszportu, ID, zdjęcia itd(gdzie uważam, że ww. papiery powinno się dostarczać przy podpisywaniu kontraktu a nie przy niewiążacej rejestracji). Następnie dostałam kolejną wiadomość, aby stawić się osobiście w biurze, aby "dopełnić formalności" i zrobić zdjęcie (przypominam, że jedno już zostało przesłane mailem). Jak się później okazało zmarnowałam bez sensu mnóstwo czasu. W biurze Pani nie mogąc znaleźć mojego formularza, poprosiła o wypełnienie kolejnego :) następnie poinformowała mnie, że mają 2 miejsca pracy, gdzie w 1szym przyjmują rzadko :D natomiast o możliwości zatrudnienia w 2 dowiem się... wkrótce, może za tydzień, może miesiąc :) wychodząc musiałam przypomnieć Pani o zrobieniu zdjęcia, o którym najwyraźniej zapoomniała (ups) Co tam, mogłabym następnego dnia znowu przybyć, skoro i tak juz nie mam pracy :) szczerze mówiąc jeszcze wtedy łudziłam się, że to tylko zbieg dziwnych okoliczności, ale od rejestracji minął juz 5 tydzień, a ja... nadal czekam :) mało tego ww. agencja min. co 2 dni ogłasza się na "niedzieli" jako poszukująca ludzi do pracy, gdzie dzwoniąc tam słyszę różnego rodzaju wymówki i sztandarowe hasło " jak coś, to zadzwonimy". Tyle szczęścia, że mam gdzie mieszkać, znam język i znalazłam już inną pracę. Natomiast jeśli chodzi o osoby wyjeżdzające z Polski "z pomocą" tejże agencji to szczerze nie polecam, a osoby szukające już na miejscu- rejestrując się tam- nie liczcie na zbyt wiele :)
lolo 2014-01-06 15:20:29
Beznadziejna agencja dzwonili do mnie już wszystko ładnie i pięknie, ja gotowy do wyjazdu w piątek miałem otrzymać adres pod który miałem przyjechać a tu piątek minął i weekend więc w poniedziałek z samego rana dzwonie a tu okazuje się,że oferta jest już nieaktualna. ok rozumiem. Tydzień temu widzę to samo ogłoszenie i co znowu to samo, pani miała odezwać się w piątek do godz. 17.00 po czym przed 17.00 sam zadzwoniłem i znów usłyszałem ,że oferta jest nie aktualna i się rozłączyła. Jeszcze tego samego dnia wieczorem zostało dodane to samo ogłoszenie, paranoja. Robią z ludzi idiotów.
MIKI 2014-01-22 14:46:35
Pracuje w ice agencji i robią z nas (usunięte przez administratora)..... paranoja za wszystko kary , odciągają pieniądze za cos co jest nie legalne z prawem.
2
Kamila 2014-01-31 11:30:18
Potwierdzam negatywne opinie, wyplata niby regolarnie(usunięte przez administratora)robilem tam 2 miesiace i pomimo tego ze szefowi zalezalo na ,mnie i byl informowany nie chcial zmienic agencji (usunięte przez administratora)
errorist 2014-03-19 17:01:13
Potwierdzam opinie rozgoryczonych pracowników, na początku wszystko fajnie, (usunięte przez administratora) opierniczają się jak tylko mogą, totalny brak kontaktu w sprawie wypłat (błędów w ich naliczaniu) Płacą regularnie ale (usunięte przez administratora). NIE POLECAM.
Qiu 2014-04-18 18:54:25
firma Ice Agency wprowadziła opłaty od osób nowo przybyłych do pracy pobiera się kase za obówie 30 euro oraz sprzedaje się zepsute rowery jako środek transportu do pracy po 70 euro,które ludzie potem zostawiają i firma na nowo sprzedaje innym polakom.Firma podaje ogloszenia chocby na draaie norma 850szt na godz powyzej normy żekomy bonus,a w pracy okazuje sie,ze trzeba rajki robic w 40 min,1000 plant w jednej rajce to wychodzi norma 1300 jaką trzeba kręcic żeby skrecic 60 padów,firma nie wypłaca bonusa tak jak się nalezy zasuwa człowiek na wysokich obrotach i dostaje 8 euro bonusa tygodniowo,niewarto,podatek w firmie wynosi 42% gdzie w innych firmach jest 32%,wakacyjnego nie ma,firma nie wypłaca kasy osobą które zjeżdzają do polski albo też rezygnują z pracy,normy na pomidorach to 350kg minimum na dużych i 85kg na cherry.W pracy jest mobing stosowany przez polskiego koordynatora oraz wyzwiska i krzyki na innych pracowników przez jego żone,koordynatoży mają wywalone na wszystko i raczej nie przykładają się do swojej pracy,ludzie zgłaszają małe problemy po dwóch tygodniach powstają duże.Od tego roku firma płaci tygodniówki oraz połączyła się z inną firmą EG Personel,jeśli w internecie bedziecie widzieli ogłoszenia tych dwóch firm tj jedna Ice Agency.Osobiście nie polecam tej firmy ani też nie słyszałem ani jednej pozytywnej opini od pracowników tej firmy,jest wiele lepszych firm,które nie oszukują ,mają dobre podejście do ludzi,dbają o to by się rozwijac,polityka tej firmy dązy do tego,żeby kasy się nachapac na polskich czarnuchach i nic po za tym.Jeśli ktoś chce pracowac pod tą firmą to tylko na własną odpowiedzialnośc oraz nerwice żołądka,pozdrawiam.
1
be eeeeee 2014-10-24 22:05:46
Ja tam jestem zadowolona :D POLECAM
adelka 2014-11-19 14:52:42
Opcje dojazdu samochodem masz tylko wtedy, jesli pracujesz z kims, kto dojezdza swoim autem :) A jak nie, to rowerek, nie interesuje ich, czy masz do pracy 6 km, czy 15 :)
Polskiej strony internetowej nie maja, maja holenderska. Ice jest taki jaka strona, czyli beznadziejny :)
Kawusia, ploteczki, falsz i zaklamanie. Bledy w salarisach, zapominaja placic rachunki za mieszkania, ale nie zapomna sciagnac Tobie za nie :)
łysy 2014-12-28 17:24:38
na draaie nie polecam,to fakt co wcześniej pisano niecałe 1000plant w rajce ok 60 rajek na osobe tj ok 60tys plant tygodniowo do krecenia za 47 godz/270euro,gdzie inne firmy taką samą kase płacą za 35tys plant przy 38godz/tyg.Jak ktoś patologie w domu ma to może sprubowac swoich sił i nerwów w Ice Agency,na innych firmach płacą tak samo za mniejsze przepracowane godziny jak i ilośc plant,moim zdaniem tylko biały czarnuch tam będzie robił.
pracująca zadowolona 2015-01-05 20:19:02
a ja polecam tę firme ale na zbieranie pomidorków,jest pełno godzin za 7euro netto na godz,ekipa jest fajna specjalnie zwalniamy tempo żeby jakies godzinki były i nikt się nas nie czepia bo nie zwolnią wszystkich,tygodniowo wychodzimy czasami nawet 350 euro do ręki.
makar 2015-02-22 06:20:07
Szkoda że ich strona internetowa nie jest dopracowana. Tylko na głównej można znaleźć informacje w języku polskim. Macie może jakieś inne źródło skąd mógłbym zaczerpnąć nieco więcej informacji ? Nie jestem wielkim zwolennikiem agencji pracy ale chyba w tym roku bede na nią zdany a nie chcę też jechać w ciemno .
kaczucha 2015-03-28 07:26:30
Ta agencja to zwykle dupki
Nie radze nikomu tam zaczynac pracy
Jak dorwe ta gruba kwoke benie to napluje jej w gebe
Ewelina 2015-04-03 23:09:24
Witam... Ostatnio wysyłałam Cv do tej firmy przez niedziele.nl.....Oddzwonili.... Pani Brygida (bodajże,nie jestem pewna) była bardzo miła i ma zadzwonić za jakiś czas i powiedzieć co mam ze sobą zabrać itd. Do pracy przy pakowaniu owoców/warzyw.... Może mi ktoś powiedzieć czy pracował przy tym i jak było z pracą,wypłatami itd? Z góry wielkie dzięki
tomek 2015-05-04 12:20:26
Biuro spoko tylko dobze sie zalapac z praca i ok
tomek 2015-05-04 12:23:34
Dzien dobry ICE AGENCY chcialem sie dowiedziec co jest grane z wyplata moja wogule jej nie otrzymalem rozumiem ze nie jestem jusz pracownikiem ale tak sie nie robi ja rozumiem ze nikt nie jest winnny wychodzi na to ze ja rozliczylem sie ze wszystkim i naprawde prosze o pieniazki pozdrawiam panie koordynatorki T.G
oszukana.. 2015-05-16 19:37:38
Pracowalam w tej firmie i jest to banda oszustow. Z powodow rodzinnych musialam zjechac do Pl i wciaz nie otzrymalam wynagrodzenia za prace. mija juz 1,5 miesiaca a ja ciagle nie mam od nich zadnych pieniedzy jedy ne co wyslali to solarisy i tyle. Za kazdym razem jak dzwonie to odbiera inna osoba i ta sama spiewka ' z powodu pani rezygnacji, pieniazki niedlugo beda" i tak w kolko...
anna 2015-07-27 17:15:04
Mam pytanie czy polecacie Ice Agency?czy odradzacie?
pp 2015-08-07 21:44:38
Uwarzajcie na ta agencje ,a dokładnie na ogłoszenia na Ogórki,byłam tam z mężem warunki tragiczne,na szklarni wszystkie osoby co pracują są nowe bo szef zmienia sobie pracowników co 2 tygodnie,umowe się podpisuje elektronicznie ,jak dobrze pójdzie to po tygodniu albo i dłużej.Zero zainteresowania z biura i kordynatorów ,nawet nie odbieraja telefonów ,za rower trzeba zapłacić 140 euro,dojeżdza sie 11 kilometrów ,po prostu tragedia,za pralke trzeba płacić 3 euro,Patologia
para 2015-08-13 20:06:31
Potwierdzam także byłiśmy z chłopakiem w stavenise na ogórkach,po prostu tragedia,jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu jak i w pracy ,szkoda pisać na ten temat zrezygnowaliśmy po 2 tygodniach
popek 2015-11-28 08:39:42
witam pracowalam przez ta agecje juz minelo 5 tyg i nie dostalam ani grosza niedosc ze musialam dojezdzac swoim prywatnym samochodem i za nic nie mnialam placone ,szukaja ludzi z wlasna kwatera i dijazdem i oszukuja ich nie polecam najgorsze biuro w jakim pracowalam odalam karte i buty bo nie byly mi potrzebne a twierdza ze nie odalam taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja tam pracy nie maja dzwonia do ludzi godz przed roapoczeciem raz lub dwa razy na tydzien poprostu zenada smieszna stawka z jednego solarisu pierwszego bylam tylko w sobote niby 120 pr za 6 godz pracy niby zarobilam tylko 27 euro he he to jest smiech na sali poprostu dzwonie po kase to mowia ze dzis bedzie juz wiecej wydlam na tel niz to warte
gabrysia 2016-01-09 13:22:25
czesc mam pytanie na jaka strone trzeba wejsc zeby sprawdzic solarisa jezeli mozecie to prosze o podpowiedz z gory dzienki
tomi 2016-01-09 16:55:32
Kolezanko po zakończeniu pracy agencja ma 8tyg na wypłacenie ci wszystkich zaległych ci pieniążków, min wakacyjne, urlopowe, i oczywiście za godziny przepracowane, chociaż za godziny powinnaś mieć normalnie wcześniej wypłacone
NATALIA 2016-02-16 10:48:51
Dokładnie tak jak piszesz zadzwonili do mnie o 16 że na 17 do pracy gdzie miałam do niej pół godziny drogi.. Praca raz lub dwa razy w tygodniu. W jedną sobotę pojechałam do pracy na 7 byłam w niej aż 4H minus przerwy, brak zwrotu za dojazd, odciągneli ubezpieczenie i dostałam 6.21€ no powiem ze nie wiedziałam co mam zrobić z tą wypłata, biorą ludzi do pracy raz dwa w tygodniu żeby odciągnąć ubezpieczenie lub zakwaterowanie
NATALIA 2016-02-16 10:56:40
Chciałam jeszcze dodać, że pracowałam u nich do połowy grudnia, jest połowa lutego a ja jeszcze nie otrzymałam od nich wszystkich pieniędzy ( za przepracowane godziny)
patrick 2016-03-17 19:51:53
Biuro spoko na samym początku,da sie doagadać,wykazuja zaintersowanie,ale po czasie dłuzszym zauważasz z dziewczyną że w domu są sami psychopaci prawie dochodzi do rękoczynów (stare ciule nieszczesliwe z życia wyrzywające się na reszcie) biuro nic nie reaguje,niby próbuje ale bez skutków.Pani Kasia mówi mi że mnie nie powinno już obchodzi co z moją dziewczyną bo oni postawonili że ona zostaje u nich nawet kontraktem chcieli przekupić no masakra .Wiec spakowałem nas oboje i tyle nas widzieli ;)
Kasia Iceagency 2016-03-22 10:49:48
Wiatam,
Pozwole sie odniesc do pozostawionych przez Panstwa wiadomosci.Przede wszystkim Dziekuje Panie Patryku za wszechstronna opinie na temat warunkow mieszkaniowych. Zwazywszy na fakt, iz Pan nawet nie pracowal dla naszej agencji a jedynie wynajmowal Pan mieszkanie oplacane zreszta przez partnerke nie dziwie sie Pana frustracja, dodatkowo fakt iz byl Pan bez pracy musi byc dla pana bardzo trudny .I jako mloda i niedoswiadczona zyciowo osoba borykal sie Pan niestety z niemoznosci komunikacji ze wspolokatorami,ze swojej strony robilismy co w naszej mocy aby Panu i Panskiej prtnerce pomoc niestety Pana niedojrzalosc i brak checi wspolpracy spowodowala iz juz nic nie dalo sie zrobic.Niestety przez Pana dziala rowniez Pana partnerka sttracila mozliwosc wspolpracy dla naszego klienta, ktory de facto zaproponowal jej kontrakt a Pan poprzez swoje dziala zaprzepascil jej ta mozliwosc.Mam nadzieje ze ma Pan tego swiadomosc. Zycze panu powodzenia!Pozdrawiam
Imigrantka 2016-03-23 15:21:50
?Witam czy ktoś może sie wypowiedzieć o pracy przy chryzantemach w nieuwaal?
czy są tam stałe godziny? jak wygląda kwestia zakwaterowania i dojazdów do pracy? będę wdzięczna za komentarze
imi grantka 2016-04-12 08:52:28
@ szens aleś mnie oświecił... chłopie...byłam w nl i o ubezpieczeniu wiem doskonale jakbyś nie umiał czytać ze zrozumieniem to pytałam o godziny i zakwaterowanie a nie o ubezpieczenie. pojawiło sie ogłoszenie na sortowanie ziemniaków w Ammerzoden, czy ktoś ma doświaczenia tam i może sie podzielić? będę baardzo wdzięczna!
taka ja 2016-07-13 13:31:24
Ta agencja to jedna wielka porazka. Jak tam poszłam to Pani na de mną skakała jak nad jajkiem milutka tak ze hoho. Juz miałam podpisywać umowę i pytam się co jeśli będę musiała zrezygnować z pracy i tu się zaczelo. Jedna odsyłala mnie do drugiej i tak wkolko. W końcu usłyszałam ze jest 500 euro kary. Na dodatek podpisuje się umowę elektronicznie na szybko nie czytając jej w ogóle bo Panie tak robią żeby nie było na to czasu. Jak więc powiedziałam ze rezygnuje to Pani się naindyczyla mówiąc ze zmarnowała na mnie czas itd itd itd ze nie potrzebnie wszystko szykował ze jak tak mozna....to wyzyskiwacze. Jest w Holandii mnóstwo agencji pracy wiec nie pchać ie się do Ice. Oczywiście oni żerują na osobach które nie znają języka albo nie są obyte w Holandii.
taka ja 2016-07-13 13:32:03
Ta agencja to jedna wielka porazka. Jak tam poszłam to Pani na de mną skakała jak nad jajkiem milutka tak ze hoho. Juz miałam podpisywać umowę i pytam się co jeśli będę musiała zrezygnować z pracy i tu się zaczelo. Jedna odsyłala mnie do drugiej i tak wkolko. W końcu usłyszałam ze jest 500 euro kary. Na dodatek podpisuje się umowę elektronicznie na szybko nie czytając jej w ogóle bo Panie tak robią żeby nie było na to czasu. Jak więc powiedziałam ze rezygnuje to Pani się naindyczyla mówiąc ze zmarnowała na mnie czas itd itd itd ze nie potrzebnie wszystko szykował ze jak tak mozna....to wyzyskiwacze. Jest w Holandii mnóstwo agencji pracy wiec nie pchać ie się do Ice. Oczywiście oni żerują na osobach które nie znają języka albo nie są obyte w Holandii.
Kasia Iceagency 2016-08-24 14:06:20
@taka ja,
Droga Pani, w naszej agencji nie stosuje sie zadnych kar ani tym bardziej nie odciagamy 500-set euro.
To zupelnia nie dorzecznosc.Chyba nie wierzy Pani iz ktokolwiek uwierzy Pani w ta informacje.Oczywiscie napisac mozna wszystko ale prosze miec na uwadze ze tego typu wiadomosc to zwyczajne pomowienie!!!
Dla zainteresowanych- oznajmial iz agancja Ice agency dziala w oparciu o holenderski przesisy prawne.w zwiazku z tym wystarczy odniesc sie do ukladu zborowego gdzie uzyskaja panstwo niezbedne informacje w jaki sposob mozna zrezygnowac z pracy i jakie konsekwencje sie z tym wiaza!
Inna kwestia jest natomiast porzucenie pracy i to chyba autorka owego wpisu miala na mysli.I w tym przypadku rowniez zareczam iz nie nakladamy zadnych kar!
Poza tym wspomniane podpisaywanie umow droga elektroniczna-otoz zgadza sie!prosze tylko pamietac iz ten sposob sluzy tylko i wylacznie by ulatwic panstwu wspolprace.!Dostep do dokumentow posiadaja panstwo 24h na dome na swoim mailu.Dokumenty zatem sa dla panstawa dostepne w kazdej chcwili, rowniez po zakonczeniu wspolpracy!CZy jest to zatem utrunienie? To ze Pani nie przeczytala swojej umowy i nie poswiecila na to nawet chwili to juz chyba wylacznie pani problem?czy tez bedziemuy nadal obarczac za to agencje?
P.S. Mamy te sposobnosc by oferowac prace dla osob ktore nie koniecznie znaja jezyk lub nie maja doswiadczenia. W naszym mniemaniu staramy sie zatem pomoc w znalezieniu im zatrudnienia- czy to czyni z nas wyzyskiwaczy? prosze odpowiedziec sobie samemu...
elżbieta 2016-09-04 15:26:48
Dobrze, że Państwo wyjaśniają takie rzeczy @Kasia bo jako osoba, która chce wyjechać pierwszy raz no to można się nieźle zniechęcić. Ale z jednej strony to aż nie chce się wierzyć, że ludzie piszą tutaj takie rzeczy. Chciałabym zatem zapytać czy będą państwo teraz organizować jakąś rekrutację?
Zostaw swoją opinię o ICE AGENCY Holandia - Breda
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ICE AGENCY Holandia