logo Centrum Edukacji ATUT

Centrum Edukacji ATUT

Rzeszów

Opinie o Centrum Edukacji ATUT

HWDCEA 2009-09-02 18:26:18
Praca w CE ATUT jako asysten do danego regionu to poprostu jedna wielka masakra, popierwsze nie jest mozliwe zwerbowac jaka kolwiek placowke bo sa one juz dawno obstawione , a poza tym obiecuja zlote gory ktore potem okazuja sie niczym.
misiek 2010-01-11 20:01:26
Miałam nieszczęście pracować w tej firmie (Centrum Edukacji ATUT) w regionie południowym. Wyznaczono mi zajęcia 2x w tygodniu w godzinach południowych - nie zarobiłam prawie nic a nigdzie nie mogłam już podjąć pracy bo trudno zwalniać się na 2 godz. w środku dnia. Oprócz uczenia dzieci musiałam ścigać rodziców i dopominać się o zapłatę za kursy - zostałam darmowym windykatorem dla Atuta. Rozliczenie miesięczne z regionalnym dyrektorem zajmowało kilka godzin - pani chyba uczyła się dopiero fachu bo kompletnie była nie przygotowana. Zatrudnili mnie na umowę o dzieło a okres wypowiedzenia był 2 - miesięczny !. Na koniec nie wypłacili części groszowego wynagrodzenia ( bo nie ściągnęłam wszystkich należności od rodziców przedszkolaków). Trzymajcie się od tej firmy z daleka !!! Tragiczny pracodawca.
3
prawda 2010-01-11 21:48:42
100% prawdy. Piszę z doświadczenia. Nie dajcie się nabrać.
2
000 2010-05-28 18:54:05
może jakies konkrety?w którym miescie było biuro?
blah! 2010-11-09 13:01:25
nie polecam tej firmy. za dojazdy zwracają jedynie 40 groszy za km. placa marna. zarabia jedynie firma.
anonim 2011-02-11 09:34:42
Zgodnie z prawem po odejsciu nawet z nia na dzien i zalozeniu wlasnej dzialalnosci w tym kierunku nic nie moga wam zrobic. Znam osoby ktore wlasnie tak zrobiły
blink 2011-11-08 14:11:43
jak rozwiazac umowe z tą firmą boje sie kar
lisek 2011-11-15 13:07:02
czy ktos mial problem z odzyskaniem weksla ??
oszukani 2012-10-05 14:32:18
Podjąłem się pracy w CE Atut (warm.-maz.), oferta pracy była bardzo interesująca. Od czerwca byłem zwodzony. Zajęcia miały ruszyć od września, potem od października, włożyliśmy wiele pracy, czasu i pieniędzy w przygotowanie autorskiego programu dla przedszkoli, podpisałem umowę w sierpniu i do dnia dzisiejszego nie została mi ona odesłana. Miało być wiele przedszkoli, a widocznie nie udało się CE Atut uzbierać ich wystarczająco dużo. Jednym słowem zawracanie głowy! Na pierwszym spotkaniu obiecywane są złote góry i mega zarobki, a na koniec nic z tego nie wychodzi. Szkoda czasu i nerwów na współpracę z tą firmą, więcej na tym Państwo stracicie, zachęcam do prześledzenia forów o firmie. Szczerze odradzam!
malaMi 2013-05-25 19:05:17
Współpracowałam z ta firmą kilka miesięcy i szczerze nie polecam. Duża w tym zasługa dyrektora regionalnego- początkowo, kiedy był nim doświadczony, starszy pracownik, dało się wytrzymać, pomimo trudności w kontakcie i braku jakichkolwiek materiałów poza kilkunastoma flash cardami i paroma obrazkami do kolekcjonowania dla dzieci. Nawet papier rysunkowy do przedszkoli musiałam kupować z własnych pieniędzy, nie mówiąc o kredkach czy zwykłym kleju, które pożyczałam od uprzejmych pań przedszkolanek, bo od firmy nie szło niczego się doprosić, a zajęcia jakoś przeprowadzić trzeba. Potem dyrektor się zmienił- został nim młody chłopak z dużymi brakami jeśli chodzi o kulturę i podejście do pracownika. Potrafił dzwonić do mnie o 22, że na następny dzień mam pół dnia być gotowa, bo "on nie wie kiedy przyjedzie, ale spotkać się musi koniecznie". Albo i lepiej- telefon o 18, że on właśnie jest przejazdem w moim mieście i że za pół godziny mam gdzieś tam podejść, bo on ma dla mnie jakieś papiery. Takie sytuacje miały miejsce nawet jeśli mówiłam wcześniej, że danego dnia nie będę dostępna. Potrafił mi nawet bezczelnie śmiać się do telefonu, kiedy odebrałam będąc w innej pracy, że "co to za praca że mogę odebrać, ale wyjść na 5 min nie mogę, przecież on mi dużo nie zajmie czasu". Jeżeli spotykał się ze mną w przedszkolu i zabrał mi przerwę tak, że nie zdążyłam na następne zajęcia- "Co za problem, odrobi se pani"- szczegół, że dzieci mają ścisły rozkład dnia i rozwalało to pracę innym. Zupełny brak ogłady. Pan nawet nie miał wykształcenia pedagogicznego, a oceniał poprawność merytoryczną zajęć- nie skomentuję. Plusem jest to, że wypłata zawsze była na czas. Jednak na początku miałam obiecane więcej godzin i większe zarobki co za tym idzie. Dodatkowo nie dostałam zwrotu za ostatnie dni dojazdu do pracy, bo okazało się, że powinnam mieć dodatkowe druczki i pieczątki, o czym nie zostałam poinformowana na czas (mail dotarł do mnie już po okresie rozliczeniowym). Nie mówiąc już o tym, że nie dostałam zwrotu weksla, chociaż tego żądałam po zakończeniu współpracy. Podsumowując- nie polecam.
1
nowa 2013-08-14 23:02:11
w jakim województwie Pani pracowała?
nowa 2013-08-21 22:50:14
pytanie do Malami:
w jakim województwie Pani pracowała z tym młodym nowym dyrektorem?
equinox 2013-08-30 00:03:46
wiem, o czym mówi MałaMi - podejrzewam, że pracowałyśmy "pod" jednym dyrektorem. Potwierdzam to, co napisała - dogadać się z nim nijak nie dało rady, pomimo tłumaczeń z mojej strony, że nie mogę odebrać/zostawiłam telefon/mam swoje plany potrafił na bezczela "zapomnieć o tym". Nie mówiąc o zupełnym braku kultury, jeśli zdarzyło mi się wysłać podpisane rachunki (nie zależalo mi aż tak bardzo na terminowej wypłacie)... Na rozmowie kwalifikacyjnej poprzedni dyr obiecał mi spore zarobki i w miarę uczciwy system zwracania pieniędzy za dojazdy - okazało się to nieprawdą. Z tym, że ja tam znana jestem z niewyparzonej buzi i walczyłam o swoje - pan nowy dyr stwierdził, że nawet on ma stawkę 41 gr/km (co autentycznie wyśmiałam) i z wielkim bólem "zrobił co mógł w mojej sprawie" - podnieśli mi stawkę na 47 gr/km... Heroizm i pewnie spodziewał się bicia pokłonów, nie wiem. No ale nieważne, w zasadzie. Pytacie o zarobki? Idźcie na ulicę, rozdawać ulotki, grać na saksofonie, róbcie cokolwiek - zarobicie na tym o niebo lepiej.
I stresu mniej :)

Ogólnie, współpracy nie polecam. Chyba, że ktoś lubi być traktowany jak denerwujący Pana niewolnik.
3
izulla 2013-09-27 10:05:22
Człowiek wywnioskowałby to pewnie po przeczytaniu tych postów - niewielka.
Zależy od tego, ile masz zajęć w tygodniu, ile godzin dziennie. Kokosów się nie spodziewajcie. Stawka, po odliczeniu wszelkich procentów, jest prześmieszna. Tyle mogę powiedzieć.
Nika 2013-11-21 16:33:19
A pamiętacie co było w wekslu? Czy wypłacają wynagrodzenie?
savi 2013-12-10 23:34:14
12zł brutto za poł godziny
malaMi 2014-02-22 11:19:31
Długo nie odpisywałam, wiem- zapomniałam już o nieprzyjemności współpracy z tą firmą. Województwo opolskie.
Zainteresowany 2014-10-08 20:26:45
Słowa zacytowane wprost z folderu reklamowego. Na jakich faktach opierasz swoją wypowiedź poza przekazem marketingowym tejże firmy? Czy możesz przytoczyć link, stronę, cokolwiek z opinią zadowolonego klienta, firmy, placówki?
Zainteresowany 2014-10-08 20:37:23
Dodam jeszcze że to forum o tym jakim firma jest Pracodawcą dla ludzi, a nie z iloma współpracuje klientami. Jeśli nie dzielisz się swoim doświadczeniem, a cytujesz hasła z reklamy, to brzmi jak propaganda samego Pracodawcy................
miś 2014-10-22 22:18:28
Bo tym w istocie jest wpis Janka - propagandą. A ile tej propagandy na Goldenline - aż ocieka lukrem. Ale to forum jest dla pracowników oceniających pracodawcę a nie dla właścicieli firm chcących się bezpłatnie zareklamować i niech takim pozostanie.
Zainteresowany 2014-11-01 07:28:05
Jeśli myślisz, że będziesz miał tych 1/2 godziny dużo, albo pod rząd, jesteś w wielkim błędzie. Uwzględnij, że zajęcia są w różnych miejscach i odległościach.
sssscccc 2015-02-17 23:38:42
Ja właśnie złożyłem cv i zostałem zaproszony na rozmowę. Dobre przygotowanie do rozmowy jest tym elementem, który znacznie podnosi naszą pewność siebie, pozwala czuć się bardziej komfortowo, lepiej wyrażać opinie i tym samym budować pozytywną atmosferę na spotkaniu z osobą rekrutującą dlatego prosiłbym o porady co do tego/ktoś z pracowników tej firmy może podzielić się swoimi doświadczeniami..
miluś 2015-06-01 16:44:10
firma upada nie wiadomo czy od wrzesnia bedzie istnieć , szkoda waszego czasu , na pewno atut nie zagwarantuje wam dużo godzin pracy jak sie zalapiecie na 4 w tygodniu to góra .
asystent 2016-03-31 00:01:05
Na początku firma obiecuje, a potem nici z tego obiecywali w moim regionie placówki w których bedzie można pzedstawić ofertę szkoły i zarobić pieniądze, potem nici z tego.... pojechałem do innego miasta specjalnie poznać prace, podpisać umowe, po podpisaniu nie odezwali się więce. Ciekaw jestem co z drugiej strony dzieje się z danymi pracowników, ktoś wie czy są jakieś normy prawne które to regulują...?
34r 2016-05-14 20:29:39
hej widze ze teraz poszukuja przedstawiciela regionalnego w woj. opolskim oferuja wynagrodzenie miesięczne + atrakcyjny system prowizyjny uzależniony od wyników
Zostaw swoją opinię o Centrum Edukacji ATUT - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Edukacji ATUT