brak logo

Dom Finansowy QS

Gdańsk

Opinie o Dom Finansowy QS

:P 2012-12-10 00:51:13
niektórzy są naprawdę w porządku :)) szczególnie dział windykacji, niestety brak możliwości rozwoju i perspektyw na przyszłość
praca na chwilę ok, ale jeśli szuka się czegoś z perspektywą to nie ten adres
2
agent 2013-04-04 15:53:49
Byłem agentem no właściwie jestem jeszcze a le na wygasnieciu fakt z lidera jakim był QS bankrutyje ja też zarabiałem kiedyś w multikach krocie teraz już nie zarabiam ,takie zycie przestawiam się na inne tory,Chciałbym zyczyć aby QS nie upadł zawsze mile mi się z ludzmi współpracowało naprawdę w miłej atmosferze ale mam wspomienia na całe życie.no i dzi,eki QS pobudowałem Dom mazenie mego życi a Dziękuję i życze powodzenia
Obecny Pracownik 2013-04-13 21:40:58
Pracuje obecnie w QS. Nie zgodzę się z tym że firma bankrutuje. Owszem kiedyś byliśmy liderami, ale teraz powoli to odbudowujemy. Nie jest łatwo!!!!

Praca praktycznie od podstaw - ale co najważniejsze to produkty w ofercie są dobre, a wiem że będą jeszcze lepsze, nowe :)

A ty były czy obecny Agencie. Skoro byłeś z QS w dobrych czasach to bądź i w gorszych , a nie będziesz całować w tyłek FINESA.
Szybko się przekonasz że warto!!!

Pozdrawiam Ekipę :)
1
agent 2013-05-07 16:56:54
Sory kolego ale nie pracuję już w Finansach i kredytach za duże koszty były utrzymania firmy w latach 2010-2012.Miałem kilka biur i wszystkie zamknięte.KRYZYS .zmieniłem profesje trzeba zarabiać pieniądze interes do którego dokładasz to nie interes
1
obecny2013 2013-05-24 23:26:13
Fakt, ciężkie czasy które nastały w latach 2010 zweryfikowały agentów i Ci silniejsi zostali na rynku.

Tak jak napisał kolega wyżej QS ma się dobrze i będzie się mieć jeszcze lepiej.

Jeżeli ktoś z was zastanawia się nad współpracą z nami niech po prostu spotka się z kierownikiem danego regionu i porozmawia przecież to nic nie kosztuje :-) A może się okazać, że pomożemy Ci rozwinąć skrzydła razem z nami.

Pzdr.
3
XXXXX 2014-02-21 20:55:52
Raz przyjechał do mojego windykator ale mnie nie bylo,to nagadal takich głupot rodzica ze chcieli sie wieszac i mnie z domu wyrzucic,ze ogromna sume wisze ze jak nie zadzwonie to bede kupe kasy bulil ze beda panstwo splacac syna ze chazardzista jestem i wgl.kupa bzdur...i co w takiej sytuacji by bylo trzeba zrobic zaskarzyc goscia??? nie powinien takich zeczy gadac wogole...da sie go jakos ukarac moze ktos wie doradzi??
pośrednik 2014-03-04 01:34:39
Niestety ta firemka ( i nie mówię tego złośliwie - pomimo - że dużo brakuje dfqs do finesa ) ma bardzo duże mniemanie o sobie - wraz z prezesem A. R. Chwalą się, że mają najlepsze prowizje na rynku :) a jak to wygląda w rzeczywistości? Agent dostaje 1/3 wartości prowizji - co śmiało można zobaczyć na umowie kredytowej. No cóż 2/3 zabiera dfqs - hmm..? Za wszystko naturalnie płaci klient , ale czy na tym to polega...czy taka osoba do nas wróci? Wątpię. Co można zrobić - proste, załatwić kredyt przez EXpandera na np. 7% i wziąść opłatę brokerką ok.8 % , wychodzi nam 15 % prowizji a nie 30% jak w DFQS, w dodatku kredyt będzie znacznie tańszy dla klienta. Wystarczy sprawdzić bądź porównać. Nie jestem pracownikiem Expandera, ale jak patrze na tą lichwę DFQS to nóż w kieszeni się otwiera. I jeszcze jedno - zgadnijcie czyje są czerwone chwilówki:):) nikt nic nie mówi - bo wiedzą , że się wku... pośrednicy, każą sprzedawać jakieś zasrane karty a tu pod nosem zabierają klientów i to w jaki sposób.
BraVo DFQS - życzę powodzenia bo z taką lichwą na biednych pośrednikach nie mówiąc o klientach zrobicie dużą karierę - szkoda tylko, że takim kosztem.
8
Alekto 2014-06-19 17:21:34
no właśnie proszę obecnych jak i byłych pracowników o opinie o pracy w Gdańsku. Np. niedawno ukazało sie ogłoszenie na Specja;liste ds. weryfikacji kredytów i pożyczek - WARTO CZY NIE WARTO; jaka atmosfera,zarobki, premie itd.
1
były pracownik 2014-07-30 23:15:32
Zgadzam się z posrednikiem
2
Anna 2014-08-07 20:02:47
Również proszę o pomoc"

"no właśnie proszę obecnych jak i byłych pracowników o opinie o pracy w Gdańsku. Np. niedawno ukazało sie ogłoszenie na Specja;liste ds. weryfikacji kredytów i pożyczek - WARTO CZY NIE WARTO; jaka atmosfera,zarobki, premie itd. "
3
były pracownik 2014-09-13 14:03:23
syn przyjaciela prezesa jest Dyrektorem Sprzedaży i nie daje rady, ale to syn przyjaciela więc nie wyrzucą.
Pracujesz za % opłaty pośrednictwa, a 5-10% prowizji które płaci bank biorą dla siebie Firma koleżeńsko-rodzinna. Ja się wybijesz to do zwolnienia, bo nawet debil zrobi budżet wyższy niż syn przyjaciela prezesa. Najlepsi zwolnieni, przeszli do GTF.
2
Daniel 2014-09-13 21:44:13
Pismo Święte zabrania lichwy , pracując tam popełniasz grzech :), a tak serio ; ile teraz wynosi prowizja przygotowawcza 5, 8 czy 13 % ? . RRSO - 50% czy 80 % ? Gdyby przepisy ustawy antylichwiarskiej były rzeczywiście przestrzegane takie "firmy" jak QS nie miałyby szansy funkcjonować na rynku . Precz z lichwą i wyzyskiem białego człowieka przez białego człowieka !!!
1
zenek 2014-10-01 20:17:39
Jeśli ktoś chce podjąć pracę w DFQS (w samej centrali) powiem jedno - Ci, którzy chcą pracować i nie boją się pracować myślę, że zostaną docenieni. Opinie zawsze będą różne: lepsze, gorsze... wszystko zależy od tego jak dany pracownik rozstał się z QS-em... Tak czy siak - polecam.
zainteresowany 2014-10-14 17:26:21
Czy ktos moze powiedziec jak tam wygladaja premie do pensji? W samej centrali…
pracownik 2014-10-15 17:18:03
Od 0-40% podstawy, ostatnio w okolicach 20%.
2
misiek 2014-10-20 17:44:44
A czy ktos moze powiedziec czy duzo mozna tam wyciagnac pensji? Czy jest to jakis sens tam pracowac? Czy duza jest rotacja?
_były_Agent_Gruby_Miś 2014-11-15 18:03:40
Ho,ho DFQS działa jeszcze, pozdrawiam. Za Fąfra to była firma! zanim poszła do innovy i dalej w sigmę. Generalnie firma na początku była super, produkt, dobra polityka biznesowa. Przyszła innova ( handlarze) , Krzysiek zaczął ściemniać agentom (",że nie idziemy drogą chrobrego") zaczęła się głupia polityka. Sieć się zaczęła rozdrabniać, agenci wykruszać. Sygma przeczesała bazy i się skończyło. Agenci - grube misie- i tak wiedzieli co się dzieje. Klika ładnych lat przepracowanych i kilkadziesiąt tysięcy umów... Życzę powodzenia!!! pamiętajcie agent to sukces
1
Konki 2014-11-25 20:55:33
Polecam pracę w Centrali. Można zdobyć doświadczenie a przy okazji fajnie zarobić. Praca w centrali jest mega stabilna. Jeśli ktoś z centrali sam się nie zwolni to trzeba się naprawdę "postarać" by komuś wypowiedzieli umowę. POLECAM
nowy 2014-11-29 14:23:02
witam, jakie wynagrodzenie ma tam specjalista ds. rozwoju produktów?
1
kijek 2014-12-03 23:45:35
Zależy od twoich oczekiwań. Moim zdaniem mogloby być dużo lepiej
2
czajan 2015-01-04 03:58:32
no właśnie niby jest takie ogłoszenie. Ale mam pytanie do osób już ściślej związanych z Domem Finansowym QS, czy jest szansa , żeby takie stanowisko dostać czy jak to bywa często w firmach, miejsca z góry są rozdzielone pomiędzy zaprzyjaźnionych bezrobotnych szukających właśnie pracy ? jak to jest w tej firmie?
były pracownik 2015-02-10 16:53:41
Nie polecam pracy w tej firmie, ogólnie zasady jak w korpo, rozliczanie co do minuty, kasa mega słaba- na infolinii, jest 1450 netto bez szansy na premię. Oczywiście jest tajemnica wynagrodzeń, czyli nie można mówić ile się zarabia, bo jest tak, że jeden ma więcej a drugi mniej. Bardzo duże wymagania za bardzo małą kasę, jak na ilość materiału, którą trzeba przyswoić to naprawdę duża przesada. Jeśli nie przypadnie się do gustu szefowi, to pomimo tego, że można się mega starać i tak zostanie się zwolnionym, a później wezmą kolejną osobę na 3 miesiące, żeby tylko nie zatrudniać na dłużej.
były pracownik 2015-03-27 18:15:10
Zauważcie, jak często szukają osoby na te same stanowiska. Czy to daje wam coś do myślenia?
były pracownik 2015-04-27 22:29:01
Rozliczanie co do minuty, liczą każdą przerwę, nawet na wyjście za potrzebą. Od grudnia ciężko znaleźć im specjalistę ds. rozwoju produktów? Zachęcam więc do aplikowania :)
pracownik 2015-04-28 19:30:30
Chciałabym sprostować wypowiedź byłego pracownika, jest w tym wiele prawdy ale to zależy jak się przedstawi owe fakty, jeżeli chodzi o kwestię tajemnicy wynagrodzeń to nie spotkałam się z firmą w której można jawnie opowiadać o swoich wynagrodzeniach, kwestia braku premii dotyczy pracowników na okresie próbnym, jeżeli osoba została zwolniona, w tym wypadku nie została przedłużona umowa po okresie próbnym jest to wynikiem oceny pracy. Bardzo, podkreślam bardzo rzadko się zdarza, że ktoś zostaje zwolniony. W kwestii materiału, rzeczywiście jest jego sporo ale też ilość czasu na jego przyswojenie jest adekwatna.

Szczerze polecam pracę w DFQS osobom pracowitym, jeżeli ktoś jest nastawiony na stawianie pasjansa w godzinach pracy i zgarnianie wynagrodzenia to nie ten adres.
Bankowa 2015-04-29 09:58:24
Witam,

Aplikuje obecnie na stanowisko Specjalisty ds. Rozwoju Produktów czy ktoś z użytkowników forum mógłby się podzielić opinią o docelowej komórce pracy w QS?
Jaka panuje atmosfera? Czy praca jest kreatywna i czy jest szansa na rozwój? Wdzięczna też byłabym za opinię dotyczącą polityki kadrowej - czy firma inwestuje w pracownika, czy szkoli a starcie?
3
MIRO AGENT 2015-05-08 17:02:37
Współpracowałem z Domem Finansowym QS lata 2004-2010 może 2011 Do 2009 było ok szkolenia niezła kasa dla agencji fajni ludzie ,bodaj 2008 rozszady odszedł fajny gość Mikołaj M. ponoć dostał lepszą ofertę... wiem że wielu też musiało odejść.Pużniej lata 2009-do 2011 kolosalny kryzys i wtedy QS zostawił agentów z niczym ZERO POMOCY NAPIŚCIE ILE W TAMTYCH LATACH PADŁO AGENCJI, ja sam zamknąłem trzy wytrzymałem jeszcze parę miesięcy i BANKRUCTWO niewiem jak ,teraz prosperują agencje,Ogólnie współpracowało mi się bardzo dobrze z QS i życzę im Aby dalej Istnieli na Rynku .UWAŻAM ŻE NAJGORSZYM BŁĘDEM BYŁO KUPNO PRZEZ LASER WSPÓŁWŁAŚCICIELA SYGMA BANKU I TO MIEMAN POGRĄŻYŁA DOM FINANSOWY QS ,ale życze im wszystkiego najlepszego
kolega 2015-05-22 21:58:02
znowu szukają specjalisty ds. rozwoju produktów...
A jaj 2015-06-18 15:16:33
Dom finansowy qs bylam ostatnio na 2 rozmowacha czekalam 2 tygodnie zeby uzyskac informacje ze mnie nie przyjma chociaz mam wysokie kwalifikacje , moim zdaniem brak profesjonalizmu ,osoby ktore ze mna rozmawialy zupelnie nie przygotowane , nie polecam
Alibabor 2015-07-25 13:14:20
Nie warto. Szkolenie to stos nieaktualnych materiałów,żadnej inwestycji w kadry. Ludzie to banda pseudokorporacyjnych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zarobki -żenada. Ogrom pracy,żadnej organizacji, żadnego składu. Dobrze,że się szybko zorientowałem. U nie wierzcie w zapewnienia na rozmowach rekrutacyjnych. Wszystkie ustalenia albo na papierze albo są nic nie warte.
Gotowa 2015-07-25 13:19:44
Ja tez byłam na rozmowie na spec. Ds rozwoju. Żadnego przygotowania ze strony prowadzących. Pytania świadczące o ich braku kompetencji w tym zakresie. Sama już nie chce tam pracować. Zarobki chyba tez nie są duże bo chciałam netto średnia krajowa plus premia to już widziałam po ich minie, że sorry ale nie ten adres po takie pieniądze.
banko 2016-01-15 22:20:57
witam, jak czytam te wszystkie opinie to myślę sobie dobrze że mnie nie przyjęli do pracy. Rozmowę miałam m.in. z prezesem , który nie powiem jak przykro, lekceważąco mnie potraktował. powodzenia dla tych, którzy marzą o pracy w tej firmie.
lookas 2016-02-02 11:11:57
jak szukasz wartościowej posady to na pewno nie w DFQS.

To jest praca dla ludzi, którzy zarabiają grosze i niczego nowego nie uczą.
Kierownik programistów potrzebny jest dlatego, że dyr niczego już nie ogarnia.

Nie pakujcie się do tej firmy - nie tylko w dział IT ale także w dział operacyjny i handlowy. W tej firme pracuje może 5 osób, które mają staż pracy dłuższy niż 3 lata - reszta to umowa zlecenie/umowa cz. określony i zapier... od rana do wieczora za grosze.
były pracownik 2016-02-22 19:44:27
Atmosfera jak w korpo, z tą różnicą, że w korpo nie płacą tak psich pieniędzy, jak tutaj
2
wiem co mowie 2016-02-24 08:09:40
tak specjalista ds rozwoju produktów - obsłiuga koszyka produktowego pod nadzorem niewyżytego dyrektora!! Praca do 1 nocy - zero komunikacji - wynagrodzenie z premią zależna od marży!!-> na która nie masz wcale wpływu - genialny pomysł, by się tam zatrudnić. nie mówiąc już o warunkach pracy - siedzisz albo w piwnicy albo w pokoju z 40 osobami każda z innego działu - open space jak kurnik !
Pracownik 2016-02-29 10:02:13
Atmosferę tworzą ludzie, jak ktoś konfliktowy to ma problemy z komunikacją.
1
Tak tak 2016-03-13 19:29:57
Tak,tak a w dfqs problem z komunikacją jsst na każdej płaszczyźnie. Skoro jest tak super czenu kłamią na rozmowach kwalifikacyjnych umawiają się na określone warunki a potem nie dotrzymujac słowa ? Sciemniaja na każdym kroku można mnożyć przykłady - wszyscy pracują na max rocznych umowach lub na smieciowkach. Na dole pracuje dyrektor z operacji ze swoją przydupaska gnebiac normalnych pracowników siedzących jak w kurniku - w piwnicy. Na piętrze nie lepiej - jeden dyrektor myślący tylko o swoim tylku,niunia ze wsparcia sprzedaży,kierownik zespołu sprzedaży -będący atrapa kierownika najniższego szczebla, marketing na sieciowe nie rozumie jacy idei marketingu i reszta towarzystwa która pracuje tam bo musi ...nie polecam tego kolchozu nikomu ! Nigdy w życiu nie pracowałem w takim miejscu jak qs. Moje odejście było moja najlepsza decyzja. Szkoda ze zmarnowałem tam tyle czasu..
1
ewa98 2016-03-21 08:38:11
Na jakim stanowisku pracowałeś? Pytam się bo otrzymałam propozycję pracy w tej firmie i po Twojej opinii zaczynam się mocno zastanawiać.
PracowniK 2016-03-23 10:29:54
Odpowiem Ci w imieniu Pani, która to napisała - Rozwój Produktów. Jeśli ktoś nie umie znaleźć porozumienia z nikim, nie tylko w swoim zespole, ale w całej firmie, to pytanie gdzie leży problem. Skoro firma się cały czas rozwija i powiększa zatrudnienie to chyba nie wszyscy mieli takie problemy jak Ty. Pracy jest dużo, jest szybkie tempo - to prawda, ale atmosfera jest dobra. Jak ktoś nie chce znaleźć wspólnego języka, to go nie znajdzie.
3
WsparcieSprzedazy 2016-03-24 08:21:09
czy ktoś wie jaka atmosfera jest w pracy na stanowisku wsparcia sprzedaży? czy są jakieś premie? czy nie oszukują na rozmowach kwalifikacyjnych że niby zarobki super a po zatrudnieniu okazuje się wielkie g...
Wiem co piszę 2016-04-23 21:18:52
Ano właśnie nie produkty i nie Pani . Ale jak widać dużo macie ludzi, którzy mają złą opinię o Waszej marnej firmie.
Sprzedaż 2016-04-29 18:45:57
Czytam te wypociny i niedobrze mi się robi. Pracuję w firmie prawie 3 lata i jakoś nie widzę potrzeby zmian. Atmosfera super, szefostwo kompetentne i po prostu ludzkie. Byli pracownicy- czytaj niesamodzielne nieroby zawsze będą niezadowoleni. To jest sprzedaż a nie przedszkole .
Polecam każdemu kto kocha sprzedaż i samodzielność w działaniu z bardzo dużym wsparciem z Cenrtali
anna 2016-05-09 15:56:02
a ja chciałabym wiedzieć coś na temat kierowników regionu- jakie zarobki??? ogólnie specyfikę tego stanowiska, ponieważ oferta na portalach jedno, rozmowa kwalifikacyjna drugie a trzecie to rzeczywistość.
ramoneska 2016-05-11 23:51:22
Podstawa bardzo słaba. Żeby zarobić parę groszy premii musisz biegać z językiem na wierzchu do agentów, dla których masz być na każde zawołanie, a oni i tak uruchomią kredyt przez konkurencję. Oprócz tego wiecznie niezadowolona Pani Dyrektor Regionalna która chcąc zachować młodość przesadziła z botoksem. Standardem jest, że owa Pani podjeżdża pod agencję i sprawdza czy aby napewno tam dojechałaś, nieustannie wydzwania do agentów z pytaniem czy napewno u nich byłaś i z uporem maniaka sprawdza Twój GPRS pytając dlaczego będąc w trasie zatrzymałaś się po drodze na 5 minut. Wśród Kierowników Regionalnych nieustanna rotacja, jest tylko jeden "weteran" który ma umowę na czas nieokreślony, pozostali to nowe nabytki. Szkoda Twojego zdrowia i nerw.
1
Bhggvb 2016-05-16 13:50:52
To Pani DR Ania tak szaleje?
ramoneska 2016-05-25 23:16:16
To nie o Panią Anię chodzi:)
Kuziol 2016-07-06 18:42:42
Tak. Umowa zlecenie albo umowa na czas określony na rok. Zarobki ok 2500 na reke. Nielimitowany czas pracy min. 8 godzin. Szefowa zmanierowana na maxa.
j,hjmn 2016-07-06 18:58:38
@Kuziol co do tej szefowej to wiesz nei może być za słodko, takie już życie :)) ale wszytskie pozostałe informacje których udzielłes s apoztytywne wiec warto chyba aplikować tam, a szukają specjalisty ds. sperzedazy
maj.mon.1968 2016-11-06 12:49:28
Wróg nr 1 w firmie Pani Honoratka!! Szantazuje włascicieli agencji, nie wiem co ona jeszcze tam robi. Blokuje CV nie przekazuje dalej kadry z nią w zmowie.
maj.mon.1968@wp.pl 2016-11-06 13:07:14
Największe zło to Pani Honoratka! Jeździe po agencjach i straszy włascicieli wypowieddzeniem umowy!! w dzisiejszych czasach jakas masakra. Mało tego kiedy się starasz o pracę i na pierwszym spotkaniu wygladzasz lepiej od niej to nie masz szans na pracę!!! Nie przekazuje CV do kadr mało tego działa z nimi w zmowie.
Zostaw swoją opinię o Dom Finansowy QS - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dom Finansowy QS