Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Small Planet Airlines

Opinie o Small Planet Airlines

Pracowałeś w firmie Small Planet Airlines i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kaśia - 2013-12-13 23:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
bardzo mizerne warunki finansowe..jedyny plus ładne samoloty.
zdjecie uzytkownika
flyingb - 2014-01-31 15:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pensja to smiech na sali! maja czlowieka za nic i tak traktuja. odradzam prace w tych pseudo liniach.
zdjecie uzytkownika
ggg - 2014-04-07 18:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tzn ile sie tam zarabia?
zdjecie uzytkownika
marzenkqa - 2014-04-14 22:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
500 euro za 60 godzin to malo? to ja nie wiem ile chcesz zarabia.. tj by zarabia 2000 zl w Polsce za mniej niz pol etatu!! wiec nie wydaje mi sie ze to malo.. a to sa zarobki na sam poczatek.. samej podstawy bez premii..
zdjecie uzytkownika
sergiej - 2014-04-17 14:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zadziwiacie mnie naprawde za 60 godzin pracy 500 euro i tona ręke + dodatki i to dla was mało ?? Przecież to nawet nie jest pół etatu...
zdjecie uzytkownika
aneczka - 2014-11-05 22:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam. Bardzo źle traktują ludzi. Wynagrodzenie śmiesznie niskie w porównaniu z innymi liniami. Oszukują i olewają człowieka na każdym kroku.
zdjecie uzytkownika
Flyhigh - 2014-12-29 20:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bylam na rekrutacji, niestety warunki ktore oferujemy sa bardzo słabe w porównaniu do innych linii, kolejny duży minus to brak polskiej umowy :/
zdjecie uzytkownika
latam_bo_lubie - 2015-01-30 12:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [marzenkqa - 2014-04-14 22:24:13]:
A wiesz ile się zarabia w innych liniach? Śpieszę z odpowiedzią. W znienawidzonym przez wielu ludzi RYR za 60h dostaję ok. 1200€, czyli prawie 2,5x więcej niż w Small Planet. Poza tym, 60h to nie jest całkowity czas pracy, tylko nalot. W praktyce wyjdzie ok. 90h. Pracowałaś kiedykolwiek w jakichś liniach lotniczych? Wiesz jak pracuje się w powietrzu? Wiesz jak organizm reaguje 40 000 stóp nad ziemią? To, że w Polsce zarobki są śmiesznie niskie to nie znaczy, że trzeba się godzić na mizerne warunki jakie oferuje Small Planet.
zdjecie uzytkownika
Przestrzegam - 2015-05-14 17:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
500 euro,to żadne net salary! Istnieje KONIECZNOŚć ODPROWADZENIE PODATKU I OPŁACENIA SKŁADEK-w tym zdrowotnych/LUB PROWADZENIE WŁASNEJ DZIAŁALNOŚCI. Przy kosztach dojazdu ok. 800-1000 zł/mc-dochód nie starczy nawet na pokrycie czystych kosztów. Kara skarbówki-która będzie sprawdzać osoby zatrudnione PRZEZ CYPRYJSKĄ firmę w związku z pracą w charakterze cabin crew attedant dla SAP- do 5 000złoty.PONADTO-UMOWA, W CAŁOŚCI PO ANGIELSKU-zdecydowanie przeznaczona jest dla tych którzy języka nie znają. Po jej podpisaniu w ok. 3 sytuacjach-pracownik może być obarczony karą wysokości 3000 EURO!!!!!!!!, w tym za przerwanie pracy przed terminem. co jeszcze? Acha w wersji pierwotnej oferty umowy-mowa o 60 godzinach i tu oczywiście chodzi od/do zamknięcia/otwarcia drzwi samolotu- BEZ BORDINGU i POSTOJÓW DO 24H!!!!!!!!!!!!!!!W umowie właściwej-mowa już 100 godzinach podstawowych. ACHA-I JESZCZE NAJWAŻNIEJSZE-TRZEBA PODPISAĆ NIEOGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ FINANSOWĄ. Osoby które podpisały tego typu "umowy"-nie wiedzą co czynią. Napewno nie rozumieją treści. MOŻNA BY TEŻ ZASTANOWIĆ SIĘ NAD KOMPETENCJAMI PILOTÓW PRACUJĄCYCH dla tej linii, biorąc pod uwagę, że udowodniono, że główną przyczyną katastrof lotniczych-obecnie jest problem z komunikacją-znajomością języka angielskiego. Odradzam Small Planet jako formę transportu wakacyjnego. Chyba że ktoś sporty ekstremalne
zdjecie uzytkownika
olafasola - 2015-06-01 18:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Przestrzegam - 2015-05-14 17:07:48]:
Napiszę tylko jedno - straszne pierdoły piszesz, widocznie nie masz pojęcia o pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
ludmiła kowalska - 2015-06-05 12:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olafasola a ciekawe jakie ty masz. co do wcześniejszych wypopwiedzi to jednak słyszałam że warunki fionansowe w tej firmie są znacznie lepsze, koleżanka pracowała i mi opowiadała, była zachwycona kasą. ja dlatego teraz chce uderzać do nich na wolny wakat na stanowisko praktykanta w dziale administracji, szkoda tylko że bez pieniędzy ale może jest później nadzieja na coś
zdjecie uzytkownika
olafasola - 2015-07-08 22:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ludmiła kowalska - 2015-06-05 12:19:14]:
Dosyć duże ;) i potwierdzam, warunki finansowe są dobre.
zdjecie uzytkownika
ewcia - 2015-07-10 19:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca w Small Planet Airlines sp.z.o.o. należy do raczej tych pozytywnych, bardzo dobre warunki pracy z miłą atmosferą a także ze sporym wynagrodzeniem. Także ludzie zainteresowani śmiało mogą aplikować do pracy w tej firmie, a z tego co wiem to są wolne stanowiska w Warszawie jako Chief Cabin Crew oraz HR Crew Specialist. Więcej informacji na portalu pracuj.pl
zdjecie uzytkownika
Agata88 - 2015-09-16 01:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja właśnie słyszałam, że zarobki w small planet są spoko, pracuję teraz w innych liniach lotniczych, ale zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko marketing manager, ponieważ pomimo wykształcenia marketingowego wylądowałam (haha) właśnie w przemyśle lotniczym, proszę tylko o info czy akurat do nich warto aplikować :)
zdjecie uzytkownika
Steward - 2016-01-27 16:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, właśnie oczekuje na umowe od Small Planet i chciałbym dowiedzieć się od kogoś kto pracuje w tych liniach jak wygląda sprawa podatków, zusów i ubezpieczenia gdyż byłem w zusie zasięgnąć informacji i Pani nie potrafiła odpowiedzieć na to pytanie ponieważ umowe podpisuje się z fimrą na Cyprze, pracuje się dla litewskich linii lotniczych, a baze wylotową ma sie w Polsce więc pytanie według przepisów którego kraju należy odprowadzać świadczenia? Bardzo proszę o szybką odpowiedź
zdjecie uzytkownika
3456 - 2016-01-31 17:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mysle ze warto aplikowc, no wiesz zawsze mozesz sie nauczyc jakis nowych rzeczy i rozmwiac swoje umiejetnsici, a slyszalem ze atmosfera calkiem fajna..
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2016-02-09 20:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro atmosfera dopisuje, to od razu każdemu pracownikowi lepiej się wypełnia obowiązki. W końcu zadowolenie pracownika to połowa sukcesu firmy. A jakie są średnie zarobki?
zdjecie uzytkownika
Agata - 2016-02-19 17:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zależy na jakim stanowisku ale myślę, że to w okolicach nawet 7000 zł miesięcznie. spoko, że zatrudnienie na umowę o pracę i prywatna opieka zdrowotna.
zdjecie uzytkownika
maro - 2016-02-22 20:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Stewar, tak sie składa, że akurat moja koleżanka jest tam stewardessa, loty nie są często, głownie latasz do izraela, a to prawda że umowa jest podpisywana na cyprze, troche to pogmatwane, ale jest bardzo zadowolona, jak chcesz to dopytam o wszystko, chyba ze wejdz na ich strone i tam masz napisane i podane oferty teraz szukają załogi lotniczej.
zdjecie uzytkownika
monika - 2016-02-29 11:32:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na penwo kilka tysięcy mozna zaorbić, są to dobre linie, no ale nie najdroższe, nie oszukujmy się. Poza tym też jest oferta jako Experienced Cabin Crew i lepiej jest płatna, masz też dodatkowe benefity.
zdjecie uzytkownika
alice - 2016-02-29 12:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monika - 2016-02-29 11:32:30]:
Pracuje teraz w banku, swiatowej korporacji. Zarabiam 3500 na reke. Serdecznie tej pracy nie znosze i wreszcie mam odwage, zeby sprobowac podazac marzeniami i miec gdzies excela i to, co pomysla ludzie i wreszcie zostac stewardessa. Czy moglabys potwierdzic, czy przynajmniej zarobie tyle samo co w obecnej pracy?
zdjecie uzytkownika
Xoc - 2016-03-02 16:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@alice myslę, że spokojnie zarobisz tyle, co zarabiasz teraz, a nawet możliwe, że więcej. Zależy jak często będziesz mogła latać. Jeśli tak Cię interesuje praca w Small Planet Airlines to szukają kogoś jako cabin crew. Bardzo jednak ważne jest, by umieć pływać i znać bardzo dobrze język angielski i polski.
zdjecie uzytkownika
lotnik - 2016-03-14 22:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
będę latac ile trzeba, jakie msą wymagania oczywiście. możecie jednak mi wyjaśnić dlaczego jak szukają experienced cabin crew to jest minimalny zasięg reki na 210 cm?
zdjecie uzytkownika
lol - 2016-03-25 14:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lotnik - 2016-03-14 22:00:36]:
byś mógł dosięgnąć i otworzyć podręczny luk bagażowy w kabinie
zdjecie uzytkownika
łłł - 2016-03-29 21:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm, według mnie to dobrze, że takie wymagania dają. Dla wielu osób to pewnie dość zabawne, ale jednak Small Planet ogranicza napływ bezsensownych zgłoszeń.
zdjecie uzytkownika
niezdecydowany - 2016-04-02 10:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostałem właśnie ofertę pracy i umowę. Wszystko co napisał "przestrzegam" niestety się zgadza...
zdjecie uzytkownika
skrzydełko - 2016-04-02 10:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@niezdecydowany może po prostu jestes jakimś jednorazowym przypadkiem, bez stresu.ja znam osoby zadowolone od nich. ja osobiście będe się starała do tych czarterów na cabin crew i tak dostać
zdjecie uzytkownika
Paffkens - 2016-04-06 19:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłby ktoś mi zdradzić jak wyglądają takie koszty ubezpieczenia, ZUSu itd w przypadku takiego kontraktu ze Small Planet miesięcznie?
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2016-04-08 00:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czesc, chcialam zaytac czy podpisałes juz umowe,ja tez wlasnie na nia czekam trochę mnie przeraża co tu widzę na forum...w przyszłym tygodniu zaczyna sie juz szkolenie a ja nie mam pojecia co i jak , za wiele informacji nie otrzymalam, co z ubezpieczeniem zus ? Oferują jedynie prywatne ubezpieczenie. Co Z podatkami, gdzie placone przez kogo? Jesli samemu trzeba pokrywac koszta to troche.słabo,moze ktos kto cos o tym wie moglby sie wypowiedziec..?
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-04-27 12:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Również chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z tymi podatkami, składkami? dostałam umowę i widze ze oni nic nie placa, wszystko musimy odprowadzać sami. Jakto wygląda? Gdzie zalatwic? wiem ze us, zus ale co powiedzieć, jakie dokumenty? moglby ktoś powiedzieć, jak to wszystko zalatwil, kto już tam pracuje? Baaaaaardzo proszę, bardzo ważne i pilne!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Small Planet Airlines!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Small Planet Airlines
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert