brak logo

PBUCH S.A.

Gdynia

Opinie o PBUCH S.A.

Laki Luzer 2011-01-11 14:46
[usunięte przez moderatora], potrafi zwyzywac (zbluzgać) nawet kobiety, nawet jak nie ma racji to go nie przegadasz (typ czlowieka który pozjadał wszystkie rozumy Capa, Osła i Barana). Co do płac to istne dno (mizeria) na podwyżki nie masz co liczyć bo ja pójdziesz to masz jak w banku że Cię zbluzga
barni 2011-01-11 21:09
Płacą regularnie i to jest jedyny plus. Płace mizerne nie ma co liczyć na podwyżki czy jakiekolwiek premie. Pracownicy na wydziale są żyłowani do granic możliwości, nikt nie kontroluje ilości nadgodzin. [usunięte przez moderatora] bez przerwy toczy piane z ust jak się sprzeciwisz (bronisz swojej racji) to Cię zmiesza z błotem.
1
anonim 2011-01-30 21:24
[usunięte przez moderatora]straszny gbur, skąpiec itp...
Traktuje ludzi jak zwierzęta...
Zarobki marne...
Kierownictwo gorzej jak KAPO
FREDDY 2013-07-17 13:04
Zarząd firmy mentalnie z poprzedniej epoki, pozwala odchodzić najlepszym pracownikom, nie ma możliwości sensownej negocjacji. Pracownicy dają z siebie najczęściej 150%, niestety nie idą za tym płace oraz warunki pracy. Bez zmian osobowych przede wszystkim zarządu(bo zarząd nie da rady zmienić podejścia w sensownym czasie), nie wróżę tej firmie nic dobrego.
9
tomaszek.pl 2014-04-04 22:41
totalne dno , zatrudniają ludzi bez zielonego pojęcia o danej pracy ,a zwalniają pracowników pracujących 12 lat i więcej szczególnie na placówce GSR takie ich widzimisię . Sczegulnie ten ala zastępca kierownika na placówce tzw. FRANCA kawa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] już zapomniał jak był zwykłym szeregowym pracoenikiem . Sorki ale tak zwany niby inż. się nie zachowuje . Omijajcie go z daleka i nie dajcie się zastraszyć ,ja się nie dałem i poleciałem . I jeszcze jedno nie narzekajcie na (usunięte przez administratora)jaki był to był ale ok (usunięte przez administratora)to hasło placówki bo tylko on miał kontrole nad tym wszystkim
3
tomaszek.pl 2014-04-04 22:48
I jeszcze jedno masz chore serce to się na placówkę nie pchaj bo już FRANCA jednego gościa do zawału doprowadził , pozdrowienia dla tych co muszą się z tym ala inż. męczyć
2
Taki tam 2015-02-09 19:54
Po roku niepracowania tam w końcu postanowiłem wystawić tu opinie.

Jeżeli chodzi o pieniądze to są 2 razy takie jak np we franke, zawsze są na czas a osoba która pilnuje godzin jest skrupulatna.

Jeżeli chodzi o tajemniczego Pana J.Ś. to można śmiało powiedzieć że gdyby nie on to ja bym tam pracował prawdopodobnie do dziś, kawał dziada, szczerze i od serca życzyłem mu raka odbytu. Nie da się z tym gościem współpracować, naprawdę trzeba mieć dwa kredyty i szóstkę dzieci żeby to móc przełknąć.

Teraz pracuje w pobliskiej firmie mam mniejsze pieniądze ale za to normalnego pracodawce nie zamieniłbym się z nikim z ekipy J. Ś.

Daje dostateczny bo finansowo b. dobrze ale ten zca kierownika, mały gnom jeden psuje całą słodycz.
2
Nowy 2016-05-19 22:23
Witam, pytanko PBuch przyjmuje jeszcze ludzi?
1
dgg 2016-07-05 22:50
@Nowy przyznam szczerze ze od dawna nie słyszałem o tym żeby w firmie była prowadzona jakąś rekrutacja przynajmniej tu na stronie nic nie było ostatnio
1
zbiornas 2017-01-22 19:48
Tak przyjmują ale nie polecam ... wychyl się że umiesz coś więcej to zobaczysz
3
Pbuchy 2017-03-31 21:19
16 brutto pasuje? To zapraszamy. Będziesz robił za trzech jak nie pasuje to dowidzenia. Kierownictwo do odstrzalu trudno się dogadać
Majsterowie lizą dupe bo się boją o posadę. Kilka osób Wporzodku ale ogólnie
Nie polecam szkoda zdrowia za te pieniądze.
1
Iwona 2017-04-05 12:26
A na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć pracownicy PBUCH? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak oceniacie firmę jako pracodawcę.
ja 2017-04-05 21:20
Plusem PBUCH jest
- interesująca praca, w której można się bardzo dużo nauczyć.
- wypłaty na czas,
- "czy się stoi czy się leży to wypłata się należy" - jak potrafisz się obijać i chcesz zarabiać tyle co przysłowiowe "jelenie" robiące za trzech to w PBUCHu Ci się to uda. Najlepsze jest to, że tego "jelenia" nikt w firmie nie doceni co też jest minusem bo "jelenie" szybko się zniechęcają i odchodzą do konkurencji.

Poniżej są minusy przez, które firma nigdy się nie rozwinie:
- Kierownicy produkcji są starzy (w wieku emerytalnym), a firma nie uczy nikogo na ich miejsce,
- Pani kierownik działu technicznego nie zna podstaw swojej branży i nawet nie ma gadanego,
- Specjalistka od handlu i marketingu krzyczy na klientów bez powodu, przez co klienci wolą współpracować z innymi firmami,
- na 5 konstruktorów przypada 6 kadrowych/księgowych,
- na produkcji "śpią",
- pozwala się na odejście najlepszych pracowników, którzy nie radzą sobie psychicznie z zakłamaną terrorystką i manipulatorką z działu zaopatrzenia.
6
Duży 2017-06-05 11:07
Prezes Wyleciał 2 miesiące temu Przyszedł na jego miejsce prezes FUO z Rumi . Fabryka Urządzeń Okrętowych przejmie zapewne wszystkie zlecenia, a PBUCH pójdzie do likwidacji . To kwestia czasu . Nie warto tam więc szukać pracy .
1
Iwona 2017-06-12 13:36
@Duży masz bardzo pesymistyczną wizję przyszłości firmy. Rozumiem, że są to Twoje przypuszczenia, nie informacje potwierdzone oficjalnie.

@ja
dziękuję za odpowiedź na moje pytanie. Wspominasz, że pracując w PBUCH S.A. można się dużo nauczyć. Co więcej możesz powiedzieć na ten temat? Jakie możliwości rozwoju oferuje pracownikom firma?
Piszesz również o nieprawidłowościach jakie występują w pracy poszczególnych pracowników firmy. Myślę, że takie kwestie najlepiej jednak zgłaszać wewnętrznie.
Oldboy 2017-06-18 21:38
@Iwona rozumiem że nie jesteś pracownicą PBUCHu, albo siedzisz gdzieś zamknięta na zapleczu i nie widzisz jak firma funkcjonuje.

@ja
-interesująca praca, w której można się bardzo dużo nauczyć.
( można się nauczyć, ale trzeba tego chcieć)

- wypłaty na czas
( zgadza się)

- " Najlepsze jest to, że tego "jelenia" nikt w firmie nie doceni.
(fakt)

- Kierownicy produkcji są starzy (w wieku emerytalnym), a firma nie uczy nikogo na ich miejsce,
(stara to twoja d..a, nie uczą bo ściągną kogoś ze stoczni po znajomości)

- na produkcji "śpią",
(w jakim sensie?)
Iwona 2017-06-23 09:54
@Oldboy rzeczywiście, nie jestem związana z firmą PBUCH S.A.. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie oraz na tym, żeby osoby, które trafiają na ten wątek szukając informacji na temat firmy jako pracodawcy mogły znaleźć tu odpowiedź na swoje pytania.
Zostaw swoją opinię o PBUCH S.A. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBUCH S.A.