brak logo

PPHU Markam

Kasinka Mała

Opinie o PPHU Markam

SIM 2016-01-01 14:08:45
Pieniądze to nie wszystko. Do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć, przede wszystkim mentalnie.Frak na biznesmenie dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu a narazie to trzeba słomę z butów wytrzepać i zaczać pracować nad sobą.Jaki pan taki kram.
6
mala159 2016-01-15 10:58:03
ale jestescie naiwni wy dalej wierzycie ze tam bedzie lepiej tam sie nie zmieni nic premie dostaja tylko ci co wchodza bez wazeliny kierowniczka i derektorowi
2
mala159 2016-01-15 11:00:26
tak to prawda listy zawsze sa falszowane a nadgodziny mozna zapomniec ze beda wyplacone
2
małpa 2016-01-16 00:07:40
nadgodziny owszem będą wypłacone jeśli dokładnie sobie spiszesz swoje godziny pracy, wystąpisz do zakładu o ich zapłatę a jeśli nie to podasz ich do sądu pracy - przypominam w sklepach jest monitoring a zgodnie z zaleceniem dyrektora ostatnia rzeczą jaką robisz po zakończeniu zmiany to wysłanie sms-a o utargach do wielce szanownego dyr i kierownika - pozdrawiam i trochę myślenia
1
były 2016-02-11 20:33:29
Pracowałem w tej firmie i nie było to pozytywne doświadczenie . Pracowałem bo jak większość musiałem utrzymać rodzinę. Kłamstwo , pomówienie , intryga,mobbing przez duże M, były na porządku dziennym.Nie pasowało to odszedłem!.Natomiast chcę powiedzieć że pieniądze były wypłacane zawsze na czas i bez przyczyny nikt pochopnie nic nie potrącał.Chcecie to pracujcie albo nie , lecz bądzcie obiektywni.
Ruda 2016-02-12 16:26:02
Zgadzam się w stu procentach!
ola 2016-02-22 09:01:14
witam .praca w tej firmie to naprawde ostatecznosc,wspolczoje wszystkim ktorzy sa zmuszeni przez zycie aby tu harowac za psie pieniadze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez zadnej nadzeji na jutro.
Gwiazdka 2016-03-03 21:02:27
Najgorsza firma jaka istnieje! Zwolnili jednego a przyjęli drugiego gorszego kierownika! Wydaje się taki dobry a to tylko pozory!! Mobbing to jego drugie imię. Kobiety nie dajcie się omamić jego fałszywą i zdradziecką buźką. Powodzenia!!!
1
ktos 2016-03-07 16:31:30
kierownik jak z du....y trąbka kawał oszusta wchodząc do pracy trzeba się przed wszystkimi rozebrać bo tak sobie wymyślili. to co sie tam teraz robi to masakra oszusci i zlodzieje ostatnio z koperd pieniadze gina goraej jak oswiecim.
1
były 2016-03-07 22:39:48
Jeżeli masz ciasne buty to je zmień i przestań narzekać,nie chcesz ich zmienić to chodz w ciasnych i tym bardziej nie narzekaj. To ty decydujesz o sobie a nie Pan Właściciel masarni czy jakiś kierowniczyna który wchodzi im do d....y. A jeszcze jedno nie obrażaj ludzi bo wówczas sam nie jesteś w porządku.
1
Chuda 2016-03-08 19:27:58
Mam lepszy pomysł:-) dajmy sobie wszyscy zdjęcia na FB w bieliznach lub jak leżymy w łóżku. Porażka!! Co to za kierownik jak robi z siebie ofiarę losu?! Czy ktoś taki może być kierownikiem??? Gdzie tu szacunek dla samego siebie a pracownicy jaki mają obraz?:-) jaki szanujący się i inteligentny facet obnaża się przed całym światem.
Marika 2016-04-01 16:48:11
W pełni popieram wypowiedz mysle ze solidna firma pracuje od nie dawna kazdy jest czlowiekiem a wylewanie kwasu na forum nic nie da warunkiem sukcesu jest praca uczciwosc i własciwa komunikacja zawsze mozna zadz do firmy i pomoga doradza mysle ze jest ok zycze cierpliwosci . A w ktorej pracy jest lekko i nic nie mosisz robic naeet dyrektor i kierownik jezdza zadz o 21 on nadal jest w pracy nie zazdroszcze .
ktos 2016-04-09 20:03:43
Firma która wyłącznie uzurpuje sobie prawo do pracownika .Spróbuj się zwolnic z tej firmy a będziesz największym wrogiem a pan właściciel każe ci odpracować trzy miesiące, bo inaczej dyscyplinarka. Nie ważne że tyrałeś po 260 godz i więcej w mcu on ma władzę i za nic nie pójdzie nikomu na rękę. Nigdy nie zrozumiem tego człowieka. Pewnie gdy by mógł strzelać to prawdopodobnie by to robił bo liczy się tylko on i jego biznes , reszta nie istnieje. Many ,many many.Uch igelne jest blisko.
4
ona 2016-05-26 19:32:25
pracowalam w tej firmie rok temu wytrzymalam zaledwie miesiac.to prawda ze pracuje sie ponad norme godzin .natomiast liste obecnosci wypisuje sie zgodnie z harmonogramem obowiazujacym w danym miesiacu .nadgodzin sie nie wpisuje .nie sa one wyplacane ani nie ma mozliwosci odbioru ich jako np dnia wolnego .z powodu ciaglego braku personelu.pani kierownik traktowala kase jako firme pozyczkowa nigdy pogotowie kasowe sie nie zgadzalo .jedno wielkie oszustwo .ja rozumiem ze sa ciezkie czasy brak pracy itp.prosze mi wierzyc bylam w ciezkiej sytuacji z dnia na dzien zostalam sama bez pieniazkow bez pracy z niepelnoletnim dzieckiem .ale nie poddalam sie odeszlam z markaru i udalo mi sie .mam swietna prace .nikt mnie nie wykorzystuje .wiem za co i za ile pracuje.drogie panie wiecej wiary w siebie.
1
alojzy 2016-06-03 23:45:28
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahaha3000 4000!hahahahhaha to chyba kielusiak ktory spedza tam wiekszosc swojego smutnego zycia.....
4
były 2016-06-09 19:01:32
Większość byłych pracowników markamu doskonale sobie radzi w innych firmach. Mało tego zajmują eksponowane stanowiska, są cenieni, szanowani na rynku pracy oraz przez pracodawców (przykładów jest dużo) i za nic nie wrócili by do makramu w którym wszyscy byli uważani za idiotów.Ten Się śmieje kto się śmieje ostatni.A Ja Ha HA Ha.
1
były 2016-06-09 19:02:44
Większość byłych pracowników markamu doskonale sobie radzi w innych firmach. Mało tego zajmują eksponowane stanowiska, są cenieni, szanowani na rynku pracy oraz przez pracodawców (przykładów jest dużo) i za nic nie wrócili by do makramu w którym wszyscy byli uważani za idiotów.Ten Się śmieje kto się śmieje ostatni.A Ja Ha HA Ha.
1
nowa 2016-06-11 19:06:24
Ta firma ma już z górki ha ha
mala 2016-06-12 22:40:49
widocznie nie byli dobrymi pracownikami skoro wylecieli a teraz pisza wielkie bzury
mala 2016-06-12 23:03:17
a widzialas jak gral na maszynach w czasie pracy ??? chyba nie
była 2016-06-14 20:58:42
Zdecydowana większość ludzi sama się zwalnia. Ja też tak zrobiłam i mam się świetnie !!!!!!!!!!!!!! Ludzie więcej wiary w siebie !!!! Dość wyzysku i mobbingu.
2
wielki 2016-06-17 22:14:12
Mała z twojej wypowiedzi wynika że nie jesteś bezstronna i pisząc te wierutne kłamstwa utwierdzasz mnie w przekonanie że słoma ci z butów wystaje.
nowa 2016-06-27 22:43:58
Mi tylko żal ludzi, którzy są zmuszeni tam pracować za marne grosze, ponieważ nie mają innej możliwości zarobienia na chleb. I niech nikt nie mówi,że każdy może odejść bo w pewnym wieku pracy już nie znajdzie tak łatwo i to jest właśnie wykorzystywane w Markamie.
3
Wszyscy 2016-07-08 22:06:26
Pamiętajcie wszyscy że życie jest darem który dostaliśmy od Boga i nie pozwólmy nikomu by go nam marnował. Jutra po prostu może nie być!. Nie sprzedawajcie go za żadną cenę!.Pieniądze dają wolność którą zapewne ma właściciel lecz za cenę zniewolenia tych którzy na niego pracują. Wszyscy którzy tylko mają cień szansy na inna pracę to odchodzą. Panie właścicielu proszę najpierw dostrzec w tych pracownikach ludzi z ich małymi i dużymi problemami którzy czują i odbierają ten świat podobnie jak Pan a nie są tylko trybikami w Pańskiej maszynie.Dlaczego wszyscy tak żle mówią o Panu i tej firmie , czy to nie daje do myślenia . Czas to zmienić .
Pozdrawiam całą załogę a na końcu Pana.
4
Wszyscy 2016-07-11 23:16:58
Niestety do niektórych trzeba łopatą.Te wyznania są moje. Po prostu czytaj ze zrozumieniem.Napisałem tylko że życie jest zbyt krótkie i piękne żeby je spędzać od rana do wieczora w pracy nawet dobrze płatnej. Kolegami nie jesteśmy . Mam swoich przyjaciół. Boże chroń od makramu!!!
1
wszyscy 2016-07-12 19:37:23
W żadnym miejscu w moich wypowiedziach nie ma nic co by świadczyło o braku szacunku dla firmy markam (celowo przez małe m). Ludzi szanowna Pani nie szanuję się za to że hodują świnki ,uprawiają działkę lub sprzedają kiełbasę. Proszę sobie przeanalizować hierarchię wartości bo chyba się Pani troszeczkę pogubiła.
1
wszyscy 2016-07-12 19:37:52
W żadnym miejscu w moich wypowiedziach nie ma nic co by świadczyło o braku szacunku dla firmy markam (celowo przez małe m). Ludzi szanowna Pani nie szanuję się za to że hodują świnki ,uprawiają działkę lub sprzedają kiełbasę. Proszę sobie przeanalizować hierarchię wartości bo chyba się Pani troszeczkę pogubiła.
1
DDUU..A 2016-07-16 11:03:29
Oni szukają od dwudziestu pięciu lat, a ty gościu nie udawaj szukającego pracy.
Tam pracują sami kamikadze.
1
gość 2016-07-16 13:53:47
Chyba nie wierzysz w te bzdury "od garnka do ziarnka", to czysty wymysł dla takich naiwniaków jak ty, mięso jest oczywiście kupowane.
1
nieobecny 2016-07-24 10:07:07
Co może mieć do zaoferowania markam !!!. Buty gumowe i śniadanie takie walory podkreślał kiedyś wielki dyr misio(bez nazwisk i tak wiadomo o kogo chodzi). Dzisiaj o lasce podpierając się nosem przywleka się do firmy . Tak bardzo się dorobił że obecnie na kolanach ryjąc nosem przychodzi do "pracy".
Jak żyć narzeka dookoła. Bardzo chciał być przy korycie ale niestety pieniążki pozbierał z Krakowa tylko raz . Szef już był ostrożniejszy i nie dał się przekręcać na grubszą kasę. Jak pisał wieszcz -miałeś chamie złoty róg....
Jaaa 2016-08-06 21:34:27
Jest UMOWA O PRACĘ .najpierw na czas określony..a jak się sprawdzisz to jest na czas nieokreślony
ZUS też jest opłacany..robię tam jakiś czas i nie narzekam na pracę..
mnie się podoba..
a w każdej pracy jak zasłużysz na ochrzan to go dostaniesz..czy to w biurze czy gdzie indziej :)
Jaaa 2016-08-06 21:35:20
Jest UMOWA O PRACĘ .najpierw na czas określony..a jak się sprawdzisz to jest na czas nieokreślony
ZUS też jest opłacany..robię tam jakiś czas i nie narzekam na pracę..
mnie się podoba..
a w każdej pracy jak zasłużysz na ochrzan to go dostaniesz..czy to w biurze czy gdzie indziej :)
pracownica 2016-08-29 10:50:56
Hehe umowa o pracę na czas nieokreślony ciekawe gdzie, pracuję już 5 rok i z każdą umową słyszę,ze raczej stoisko zamkną i nie daja umow na dłużej.... stabilność i jest co do wypłaty bo regularnie,ale z ludzi robią poniewieraczy wiecznie rzucają ze sklepu na sklep bo ludzie się nie chcą przyjmować, po 2-3 dniach rezygnują. Jak nie pójdziesz na inny sklep to teksty-to do zwolnienia.
1
stara 2016-09-10 09:48:48
Z tego co wiem, a też pracuję w tej firmie prawie 2 lata, wcale nie musisz się godzić na to, aby ktoś "ciągle przerzucał Cię na inne sklepy", bo nie ma pracowników. Sama się na to godzisz to Cię przerzucają z miejsca na miejsce :) a jeśli się na to nie zgodzisz, to nikt nie grozi zwolnieniem! Przynajmniej ja nigdy się z tym nie spotkałam. A wiele razy proponowano mi popracować na innych stoiskach.

Ludzie, nikt Wam nie każe tu pracować... ;-)
Pracownica 2016-10-02 21:55:10
Dziwi mnie fakt że tak wiele jest złych opinii o Tej firmie. Pracuję już dlugo i umowę dostałam na samym początku. Nigdy nie zawiodlam się na nikim. Pracodawca i tak jest zbyt wyrozumiały dla niektórych. Pracując widziałam i słyszałam naprawdę wiele, są pracownicy co potrafią pokazać na co ich stać. Jedni kradną, jedni piją i przychodzą w takim stanie do pracy. Pokażcie mi pracodawcę, który toleruje takie zachowanie. Dyrekcja i kierownicy przemili ludzie,jesli Wam nie odpowiada to zawsze możecie pracować w hipermarkietach. Powodzenia.
yz 2016-10-06 22:08:40
Ja to bym sie przyjoł do roboty bo ptrzebyje kasy ale nie na jakiś staż. ja konczyłem szkoło w krakowie KSW isie cenie.Dzwońta do mnie na 666 005 301 od 10 do 19 codziennie .
heey 2016-10-09 21:49:37
Taa !!! na pewno. Widziałem ich ogłoszenia na paru kiblach to na stuwę szukają ludzi .Załapiesz się i będzie ci dobrze i nawet cię przyuczą!!! CHa cha cha.
1
Gościnnie 2016-10-11 21:04:29
Mam pytanie, czy jest ktoś kto pracuje w tej firmie albo pracował? Mam pytanie odnośnie pracownika w tej firmy. Jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę o odezwanie się na moje GG: 36323333. Dziękuje.
pracownica 2016-10-13 11:04:44
Ciekaw bardzo to co piszesz hehhe non stop jest problem z przerzucaniem na inne sklepy, jak się nie zgodzisz to albo straszenie zwolnieniem albo dyrektorem. Już nie wspomnę o fochach kierownika i wyrzywaniu się później. Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas na sklepie tak jest.
2
dxd 2016-10-16 13:10:37
Tak dbają o pracowników a ciągle ich szukają!!! Ciekawe kto pisze te durne opinie . Prawdy nie da się zakrzyczeć lub zatrolować.
1
dxd 2016-10-16 13:11:16
Tak dbają o pracowników a ciągle ich szukają!!! Ciekawe kto pisze te durne opinie . Prawdy nie da się zakrzyczeć lub zatrolować.
rafal 2016-10-18 10:02:54
Witam jestem klientem sklepu tesco w dabrowie górniczej nie podoba mi sie kierowniczka stoiska miesnego jest okropna wydziera sie na pracownikow zle ich traktuje cwaniara szefostwo powinno zrobic z nia porzadek tyle w temacie
7
Klientka 2016-10-18 16:36:36
Witam też jestem klientka stoiska praktycznie codziennie i chyba pan nigdy nie był na tym stoisku skoro wypisuje takie bzdury!!!!!!!!Wszystkie panie które tam pracują są mile i zawsze służą pomocą i radą.....proponuję znaleść sobie jakąś pracę a nie oczerniac innych bez podstaw......
1
Pani1 2016-10-18 19:21:05
Tu sie z Panem nie zgodzę akurat kierowniczka ze stoiska w Dąbrowie Górniczej jest bardzo miłą osobą zawsze uśmiechnięta, dobrze doradzi i poleci towar nigdy nie zauważyłam żeby ustawiala ptracownika przy kliencie. To jakaś bzdura
1
rafal 2016-10-18 19:33:20
Musze z przykroscia stwierdzic ze widzialem jak jedzie rowno po pracownicach ja rozumie wszystko ale takie zachowanie kierowniczki przy klientach zenada a pani niech czyta ze zrozumieniem bo ja nic o polecaniu i dobrym wciskaniu towaru nie pisze to po co takie wywyzszanie ?????? jaka ona nie jest
5
Tomek z żoną 2016-10-21 23:49:05
Panie Rafale zupełnie się z panem nie zgadzam kierowniczka tego stoiska jest bardzo kompetentną i miłą osobą. Zawsze dobrze doradzi i nikogo nie oszuka. Chcielibyśmy, aby większość sklepów miała taką miłą obsługę. Pani Justyna i Pani Beata są osobami bardzo przyjemnymi i kompetentnymi. Polecam stoisko mięsne w TESCO w D.G. NAJLEPSZE WYROBY.
1
Ania klientka 2016-10-23 09:17:04
Witam również robię bardzo często zakupy na stoisku w Tesco i zawsze jestem miło i profesjonalnie obsłużona,zawsze mam dobrze doradzone produkty,zawsze panie są uśmiechnięte a pani kierownik naprawdę zna się na rzeczy umie doradzić i zawsze mogę na liczyć jej pomóc w wyborze wędlin,a dodam że zawsze jestem niezdecydowaba i nigdy nie wiem co mam kupić ...Wielki szacunek dla kobitki za anielska cierpliwość i podejście do klienta......
Lex 2016-11-11 08:18:30
Najniższa średnia krajowa to stawka która nie może zostać w żaden sposób zmniejszona wynosi 1850 zł brutto 1360.69 zł netto to daje 11 zł brutto. Po pierwsze 1 dnia przed rozpoczęciem pracy każdy pracownik otrzymuje umowę o pracę, skierowanie na szkolenie bhp zorganizowane na koszt pracodawcy oraz skierowanie na badania lekarskie za, które płaci pracodawca nie wy zapamiętajcie to na zawsze!. Po szkoleniu i podpisaniu umowy dopiero rozpoczynacie pracę. Zmiana stanowiska pracy to nowa umowa badania i szkolenie. Nie łódźcie się, że wam ktoś zapłaci bez umowy. Każdego dnia róbcie zdjęcia w miejcu pracy i nie zapomnijcie, że jest zawsze monitoring na którym jesteście nagrani. Na tej podstawie możecie złożyć skargę zbiorową do Państwowej Inspekcji Pracy a PIP pozew zbiorowy do Sądu Pracy z urzędu za to też nic nie płacicie. Jeżeli idziecie na próbę - nie ma czegoś takiego. Jedyna możliwa kolejność to Umowa, szkolenie, badania i dopiero praca. Jeżeli będziemy przystawać na inne zasady w tym kraju nigdy nic się nie zmieni. Wszystkie osoby odsyłamy do lektury Kodeksu Pracy oraz na http://www.infor.pl/prawo/praca/inspekcja-pracy/294535,Jak-napisac-skarge-do-PIP-na-lamanie-praw-pracowniczych.html tutaj znajdziesz porady jak rościć swoje prawa. Kodeks Pracy dostępny jest na stronie http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU19740240141&type=3 wiedza nie boli przeczytaj i poznaj swoje prawa.
Sedno 2016-11-11 08:36:13
Ten zakład powinien znajdować się w czołówce na liscie kontroli PIP oraz SANEPIDU. Ludzie pracują bez umów i badań w punktach sprzedaży brud i ubóstwo tak właśnie wyglądają realia. Szczególną uwagę należy poświęcić kontroli miejsc sprzedaży pod tym kątem umów, dokumentacji i kontroli higieny. #Pip #GIS
kolażanka 2016-11-22 20:37:57
Nabierają wszystkich. Ludzie we wszystkich tego typu firmach są te same warunki pracy. Wyzysk brak umów a wymagania z kosmosu. Wiem cośo tym. Była pracownica Polstanu.
Zostaw swoją opinię o PPHU Markam - Kasinka Mała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Markam