brak logo

P.P.U.H MOLEX

Dębica

Opinie o P.P.U.H MOLEX

*** 2015-03-19 15:11
Dlaczego w tej firmie tylko i wyłącznie, ciągle i nieprzerwanie mówi się o standardach na stoiskach? Pracownik tylko słyszy co zrobić, co wykonać, jak ma być ustawione itp. Natomiast dziewczyny pracujące na stoiskach nie są ważne. A TO PODSTAWOWY BŁĄD !!!!!!!!!!!!! Przykładowo kierownictwo ma problem, że nie ma sprzedaży dodatkowej, a ja pytam czy szef za nią płaci? Tylko proszę mi nie pisać, że przecież premia.... Wszystkie wiemy jak to wygląda. Jeśli się zatrudnia na umowę zlecenie za marne pieniądze, to proszę się nie dziwić. Chociaż to nawet nie o to chodzi. Przychodzenie za darmo w wolne dni na konwój (niby max. godz. ale policzyć dojazd i tą godz. jest się w plecy), drukowanie dokumentów na własny koszt (przecież paczki albo kierownik jest raz w tygodniu i oczywiście poczta funkcjonuje, więc można dostarczyć),telefony w dzień wolny (pytam się po co?, na stoisko można dzwonić z takimi pierdołami), a Dzień Kobiet ostatnio był, to nawet maila z życzeniami nie było, ani smsa na tel firmowy (ale to przecież miły gest, a w tej firmie czegoś takiego się nie "standaryzuje"), częste zmiany w grafiku albo grafik tylko na tydz (przecież nawet pracownik musi mieć możliwość zaplanowania sobie swojego prywatnego czasu), ktoś tu wcześniej napisał o kierownictwie - też prawda (każdy z osobna mówi coś innego) itp itd.
1
na szczęście była pracownica 2015-03-22 14:34
Ja miałam wątpliwą przyjemność pracować w tej firmie półtora czy dwa miesiące, kiedy w swojej drugiej pracy miałam mniej godzin.

Największe oszustwo tej firmy: stawka godzinowa 8 zł netto i premia. A później się okazało, że stawka godzinowa albo premia... Oczywiście do premii ciężko było dojść, trzeba by pracować w same piątki, soboty i niedziele albo Dni Dziecka, bo inne dni tygodnia zaniżały wyniki.
Praca po 6 lub 12 godz., ale lepiej po 12, bo jak jesteśmy 6 godz. w pracy, to kierownik nie widzi, że pracujemy :) (słowa kierowniczki). Trzy przerwy po 10 min, więc nie jest źle. Ale lepiej nie korzystać ze wszystkich, jeśli nie trzeba, zresztą do toalety mamy bardzo blisko, więc nie potrzebujemy 10 minut.
Praca jest o tyle ciężka, że przeraźliwie nudna. Przed 12 godz. masz kilkudziesięciu klientów, przez jakieś 5 godz. nie ma kompletnie nic do roboty, siedzisz na niewygodnym krześle, pouczyć się nie można, poczytać też nie za bardzo, bo co chwilę trzeba się rozglądać, czy jakiś klient nie nadchodzi.
Plusem jest to, że można próbować ich produktów, a jak coś jest przeterminowane, to od razu leci w zwroty (chociaż w sumie jest nadal smaczne). Jest też pewna hipokryzja - z jednej strony bardzo przestrzegają prawa, masz dawać paragon do ręki, inaczej zapłacisz karę (kar jest sporo, chociaż przy mnie nikt jej nie dostał), z drugiej strony podatki płacą tylko od 500 zł brutto, a jak zarobisz więcej to na czarno i przelew z innego konta.
Wymagają sprzedaży dodatkowej, polecania i innych bzdur, ale ja to zlewałam - nie będę robić klienta w konia i proponować mu 90 g orzechów w cenie 110 g.
Minusem są współpracownicy - u mnie były takie dziewczyny, które często dzwoniły, czy możesz przyjść do pracy za nie, bo im się nie chce. Ja raz zadzwoniłam do kogoś, ale wtedy czułam się tak źle, że dzwoniłam pod 112, ale starałam się na tych dziewczynach nie wymuszać niczego, gdyby nie mogły przyjść to zamknęłabym stoisko i tyle.
Przed pracą powinno się być co najmniej 15 min, po zamknięciu zostawało się gdzieś od 10 do 20, za które nikt oczywiście nie płacił.
A, stroje firmowe - jedna bardzo ładna bluzka, dwie z dziwnego, śliskiego materiału. Teoretycznie każda chciała mieć tę ładną, tylko kiedy ją weźmiesz do prania? Więc siedzisz w przepoconej przez kogoś innego... To jest dramat. Później kierowniczka kupiła wszystkim w TK Maxx koszule na przecenie za 20 zł, a w umowie za nieoddanie stroju mogli ściągnąć 50 zł ;)
Ogólnie nie polecam, jest wiele lepszych firm, gdzie płacą tyle samo lub więcej, gdzie jest też więcej do roboty i czas leci normalnie. U mnie teraz czasami robi się po 13-14 godz., ale to i tak mija szybciej niż 6 godz. w Molexie.
2
##### 2015-04-11 16:16
Firma wykorzystująca pracowników i zarabiająca na pracownikach!!!! Nie polecam!!!
ania 2015-04-14 19:23
Witajcie:) Piszę, aby Was ostrzec przed tą żenującą firmą. Praca sama w sobie nie jest ciężka, ale najgorszy jest stusunek do pracowników. Właściwie jedyne w czym molex przoduje (niestety) to wyzyskiwanie pracowników!!!! Pracuje się tam na umowę zlecenie, która jest istnym cyrografem. Stawka godzinowa jest kiepska. Wszelkiego rodzaju premie, którym mamią kierownicy na rozmowach kwalfikacyjnych, są bujdą. Chociaż przepraszam raz na rok można wyrobić 20 zł:)W dodatku wypłata coś około 15-ego albo po.... Zawsze inaczej. Rotacja pracowników jest mega duża. Telefony w dzień wolny, najgorsze to te, żeby przyjść do pracy za kogoś. Raz w tygodniu trzeba za darmo - podkreślam - za darmo przyjechać na konwój!!!! Kierownictwo poniżej poziomu krytyki. Ja na szczęście molex mam za sobą i się z tego ogromnie cieszę. Niestety znajdują się osoby, które tam pracują bo nie mają innej alternatywy.... Tak naprawdę chociażby w biedronce jest lepiej!!!!
mala 2015-04-16 00:57
Molex...hm jak komuś kur.. nie pasuje to niech nie robi i tyle a nie piepszycie jakieś bzdety totalne jak to źle jak to nie dobrze a to se idźcie do biedry zasuwasz za 6,5 przez 13 godz i to taki raj...? No sory ale wątpię. Tyle macie do powiedzenia na tym forum a poszła która kiedy złapała za telefon i powiedziała do źródła czyli szefa co jej nie pasi..czy tylko tak między sobą nadajecie na wszystkich,ja przerabialam tych kierowników dwóch facetów taka starsza babkę i blondyne w adidasach to ona spoko no nic do laski nie mam ta starsza też wporzo choć szuka afery a co do kolesi to poprostu facet z baba się nie dogada no nie czarujmy się ą ją pracuje tam dalej i twierdzę że se jeszcze trochę popracuje bo mam na kogo pracować a za leżenie to płacą tylko na wystawie z trumnami
ruda90210 2015-04-16 01:24
No mała ma rację i tyle."blondyna" spoko i szacun bo mój facet tyle w domu nie naprawił co ona na stoisku.A faceci jak faceci chyba teraz już tylko jeden nam został więc szef może chciał mieć jakiegoś chłopa w szeregach i stąd ten "akt desperacji"no konwoju wam współczuję bo u nas jest skrzynka kasę wrzucić i po sprawie .A praca jak każda inna szału nie ma ale do dna jeszcze głęboko ..
2
nn 2015-04-19 14:46
mala ten portal jest do tego,aby wyrażać swoje opinie.Nie musisz być wulgarna.To,że ta praca dla ciebie jest ok nie znaczy ,ze dla innych też.Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.Poza tym liczba negatywnych komentarzy mówi sama za siebie.
Pani 2015-04-20 08:50
Pogieło Was tu już w dużej większości. Każda narzeka na: niskie zarobki, umowa zlecenie, wypłata późno itp. itd. Ja też tam pracowałam ale jak każda z Was zostałam o tym wszystkim poinformowana podczas rozmowy kwalifikacyjnej, ewentualnie szczegóły dowiedziałam się podczas szkolenia. Więc do chol..y po co przyjmować jakąś ofertę pracy jak Ci się nie podoba ? Chyba tylko po to żeby ponarzekać sobie na tym powalonym portalu. Zwolniłam się sama od nich na rzecz biedronki ( umowa o prace). Powiem tak, praca na 3 zmiany, na umowie oczywiście 8h w rzeczywistości nawet 10, nadgodziny niepłatne no i najlepsze jest to że za zmianę wraz z dwoma innymi osobami często mam do odebrania i rozdysponowania 35 palet towaru :) Nieźle prawda ? Pracuje już miesiąc i łapy odpadają, plecy nawalają na maxa. Gdyby nie to że w swojej sytuacji osobistej muszę mieć umowę o pracę z chęcią wróciłabym do Molexu gdzie średnio zarabiałam około 200zł mniej ale piep..ych palet nie było. A co do kontrolowania kamer itp. Śmiech mnie tu powala. W biedrze kamera na kamerze, dziennie zdarza się po 3 kontrole z kierownictwa, adyty firm zewnętrznych, opierdziel dla każdego na dzień dobry w trakcie i na do widzenia. Podsumowując kochane siostry Molexu szanujcie się troche z tymi opiniami. A jak coś wam bardzo nie pasuje napiszcie do szefa, z doświadczenia wiem że skutkuje :)
Pozdrawiam
1
Orzeszek w Karmelu 2015-05-25 23:51
Umowa śmieciowa podpisywana co miesiąc, więc nigdy nie masz pewności. Tragiczna stawka godzinowa ALBO procent od utargu, który nigdy nie będzie wyższy od stawki godzinowej.
W każdy wtorek musisz być w pracy na konwoju ZA DARMO, nikt Ci za ten czas w pracy nie zapłaci.
Jeśli złamie Ci się lizak (a są łamliwe) musisz zapłacić połowę wartości produktu (warto dodać, że taki lizaczek może kosztować 30 zł).
Wypłatę dostaniesz dopiero jak zatwierdzisz fakturę (?!), wydrukujesz ją sobie, podpiszesz i wyślesz im listem.
Pani Kierownik nie rozumie dlaczego dziewczyny odchodzą po dniu/tygodniu/miesiącu pracy...

Ale na osłodę dodam, że bardzo ładne zapachy wydziela stoisko i można próbować, co się sprzedaje. :)
1
orzeszek 2015-06-04 14:10
Zgodzę się,że może i szału nie ma ale jak na obecne możliwości na rynku pracy to uważam ,że praca ok.Potwierdzam,że oferują umowę zlecenie ale informuja o tym na początku więc albo to komuś pasuje albo nie.Co do połamanych lizaków również się zgadza,że odpowiada się za towar aczkolwiek na naszym stoisku najdroższy lizak kosztował 25zł,wiec po rabacie z jakieś 15zł trzeba by było oddać.Uważam również,że to pracujące ze soba dziewczyny są nie fair ponieważ złamią lizak,pózniej sie do tego nie przyznają,a odpowiedzialnośc i koszty sa pozniej dzielone na wszystkie dziewczyny pracujace na danym stoisku.Zdarza się rownież ze trafiaja sie w kartonie z dostawy połamane no i coz tez za nie odpowiadamy.A więc podsumowując swoją wypowiedz,może to nie jest praca marzeń ale coz teraz o taką cięzko:)Warto spróbowac,jak dla mnie ok.
1
Ania 2015-08-22 23:19
Wy chyba nie wiecie co piszecie.Śmiechu warte!!! albo nie pracowałyście w innych branżach albo poprostu jesteście totalnie leniwe.praca na punkcie, zrobienie rzeczy,które musicie zrobić i to was przerasta! to idzcie panny pracować do hotelu na recepcje tam zobaczycie co to jest praca!!! za taką sama płacę, praca w święta, po 12 godzin i nocki. Większość z Was nie ma doświadczenia i jeszcze narzekacie!!! Powodzenia Wam życze z znalezieniu pracy z takim nastawieniem i ględzeniem.
obca 2015-08-22 23:28
Co ty panno wiesz o kierownikach. Przyjeżdzają na punkty i odwalają całą robotę za Was, a wy siedzicie plotkujecie, albo przez komórki gadacie.Brud macvie na punktach i nie się Wam sprzątac, ale kase brać sie chce.Nigdy nie pracowałam w Molexie, ale dużo wiem o waszej pracy,więc zastanów się co wypisujesz.
Komentator 2016-01-04 23:43
Pracowałam na stoisku w Bytomiu
z plusów chyba jest to ze wypłata byla na czas a z minusów szkoda gadać konczyłaś o 21 a wychodziłaś 21:35 kierowniczka nie jest zbyt miła "Pani Kierownik nie rozumie dlaczego dziewczyny odchodzą po dniu/tygodniu/miesiącu pracy..."
i fakt jest taki ze mimo ze miałaś wolne musialaś przyjść dać konwojentowi pieniądze.
Pou77 2016-01-13 13:14
Byłam ostatnio na rozmowie o pracę w firmie Molex w Galerii Krakowskiej, jak przyszłam na stoisko to była tam Pani(kierowniczka)i usłyszałam od niej, że nie ma czasu na rozmowę ze mną. Nie wiedziałam, że tak się podchodzi do osób, które chcą pracować!!!
kate89 2016-03-07 16:25
Idealny pracownik firmy MOLEX to taki który, pracuje po 17 godzin, a nawet może więcej, nie ma rodziny, nie narzeka, zarabia psie pieniądze i powinien być wdzięczny pracodawcy, podsumowując taki pracownik to ROBOT lub jak kto woli WÓŁ DO ROBOTY!!!!!!
jagoda90 2016-04-13 17:58
Witam,
Ostatnie komentarze na forum to podpucha. Widać kierownictwo Molexu (firmy zajmującej się m.in. sprzedażą orzeszków, żelek i lizaków) przyjęło nową taktykę i wstawia opinie dotyczące "niby" innej firmy. Cóż za genialny pomysł.... Chociaż z drugiej strony nie mają się czym bronić na negatywne opinie, więc tylko to im pozostało. Prawdy nie da się ukryć!!! Przejrzyjcie oferty pracy firmy. W każdym miesiącu nowe i to na kilka stoisk (bynajmniej nie nowo otwieranych). Szkoda czasu, energii i nerwów na pracę w tej firmie. Z tego co zarobisz i tak przy wypłacie Ci zabiorą. Dodam umowa śmieciowa i stawka za godz. nie przekraczająca najniższej krajowej.
1
Keisa 2016-07-26 12:39
Najgorsze jest to, że podstawiają się pod inną polską firmę produkującą bardzo dobre jakościowo i smakowo orzeszki i owoce w czekoladzie! A nie ma nawet co porównywać!WSTYD!!!
Ola 2016-08-30 14:54
Przecież dziewczyno oni czesc produktów sami produkują.jak nie wiesz to nie pisz bzdur.
Ola 2016-08-30 14:54
Przecież dziewczyno oni czesc produktów sami produkują.jak nie wiesz to nie pisz bzdur.
krak 2016-09-05 19:33
Molexie co sie stało z wami w galerii krakowskiej ??
poo 2016-09-06 14:48
Świetnie, że atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach.
była 2016-10-28 17:17
Pracowałam rok.
Źle nie było. Miałam znacznie gorsze prace.
Kasa jak na tą pracę ok, przynajmniej zawsze o czasie, bez proszenia się.
Obecnie sprzątanie w Anglii, praca nieporównywalnie cięższa, zarobki nieporównywalnie większe :)
Ogólnie osobiście mogę polecić.
PS
Orzechy w karmelu i czekoladzie najlepsze jakiekolwiek jadłam :)
była 1 2016-10-28 19:44
To karierę robisz zawrotną !!! Od sprzedawcy do sprzątaczki, jest sie czym szczycić.
była 2016-11-02 13:49
była 1 2016-10-28 19:44:37 Spokojna twoja zawistna rozczochrana. Będę pisać co chcę i szczycić się czym chcę. Twoja denna wypowiedź nic nie wniosła do tematu. Dla mnie praca sprzątaczki nie jest hańbiąca, zarabiam bardzo dobre pieniądze i w tej chwili jest to dla mnie najważniejsze. Ale zaspokajając twoją ciekawość informuję że aspiracje mam dużo większe, ale do ich zrealizowania potrzebuję jeszcze trochę posprzątać.
Agnieszka 2016-11-03 23:09
Też niestety tam pracowałam-( Omijajcie szerokim łukiem tą firmę!!!!!! Wynagrodzenie i traktowanie pracowników pozostawię bez słów, bo administrator nie przepuściłby mojej wypowiedzi. Zatrudniają na niby stanowisko sprzedawcy, a na umowie jest napisane "promowanie" ŻENADA!!!!!!!
Dajcie sobie spokój! 2016-11-23 13:01
Powiem krótko. Tragedia! W biedronce płacą więcej, o wiele mniej wymagają i oczywiście dają umowę o pracę. W tej firmie pieniądze są tylko na otwarcia nowych stoisk, a pracowników dzięki którym się to wszystko kręci mają za nic. Nie ma premii od utargu, nie ma funduszu socjalnego, zero bonów na święta czy urodziny, zniżki dla pracowników takie jak dla klientów (śmiech). Słaby jakościowo towar, fatalna logistyka i w dodatku nijaki marketing. Kierownicy bez wiedzy i z manią wyższości. Pracowników traktują jak śmiecia i niewolnika. Wykorzystają jak mogą. Każą płacić za wszystkie uszkodzenia, połamane lizaki itp. Musisz bez mrugnięcia okiem przyjść (nawet na 15 min.) na spotkanie z kierownikiem lub na zastępstwo. Jeśli nie możesz to znaczy, że ci nie zależy. Natomiast jak pracownik nie przyjdzie zgodnie z umową to firma potrąca minimum 400 zł!!!! Zmiany personalne to norma. Ludzie się sami zwalniają, a reszcie firma dziękuję. Tak można pisać bez końca o tym cyrku. Pracowałam 4 m-ce, a teraz pracuję gdzie indziej i widzę różnicę. Przede wszystkim odpoczywam psychicznie, a to najważniejsze.
anonim 2016-11-23 14:07
Proponuję zatrudnić się w Biedronce lub Lidlu. Będziesz tam siedziała, piła kawkę, smigala po fejsie i będą Ci za to płacić. Praca jak marzenie. Polecam.
1
Basia 2016-11-29 22:45
Witam, praca na żelkach w Molex-ie jest tylko i wyłącznie dla osób, które nie mają poczucia własnej godności oraz potrzeby wyrażania własnego zdania oraz godzą się na niekorzystne warunki, byle tylko coś zarobić. Ostrzegam potencjalne pracownice, by nie miały jakichkolwiek złudzeń, że kolejnego dnia będzie lepiej i jakoś się to ułoży. NIE, nie ułoży się. To nie jest miejsce do pracy ani dla studentek ani dla matek. Po prostu znajdźcie coś innego dziewczyny, dla waszego dobra i waszej rodziny. W tej firmie panuje obłuda obłuda i jeszcze raz OBŁUDA. Nie wierzcie w żaden uśmiech kierowniczki oraz przemiły głos pań z biura. Jedno mówią, a przy wypłacie okazuje się zupełnie inaczej. Rotacja jest tam nieziemska, nie bez powodu. W normalnej pracy ludzie zagrzewają miejsca latami i nie ma problemu z masowymi zwolnieniami przez pracowników.
JAA 2016-12-01 17:24
Co wy wypisujecie. Ja pracuję już 3 lata i nie mogę złego słowa powiedzieć. Na początku dużo tego było i ten system... Ale wypłaty są zawsze na czas, a i premia jak jest dobry miesiąc to dostane. NIE JEST ZLE.
A teraz za grudzień to na pewno wyjdzie mi premia, może nawet 13zł za godz wyjdzie. Oni są wporządku tylko trzeba się trzymać grafiku. Wiec ja z mężem mam dobrze bo on w kopalni robi i śmieje się że moja praca to wczasy !!!
3majcie sie
JA
Joanna92 2016-12-01 23:57
Nie polecam i nie życzę nikomu pracy na stoisku Molexu. Kierownictwo nie rozumie co oznacza dzień wolny. Tylko wymogi, wymogi i jeszcze raz wymogi, a w zamian słaba płaca, umowa śmieciowa i brak premii. Rekrutacja odbywa się min. raz w miesiącu bo mało kto wytrzymuje psychicznie. Nie ma tam szansy niczego się nauczyć. Zgadzam się w zupełności, że lepiej iść do Biedronki na kasę.!!!
GAGA 2016-12-02 19:06
CO WY PISZECIE. Ja tam pracuje już prawie 3lata i jestem zadowolona. Wypłata jest zawsze na czas i premia też się trafia , to zalezy od miesiąca. trza się sluchać kierowników i tyle. W biedrze już pracowałam i wole w molexie. Wyplata jak na sprzedawce nie jest zła. Mąż w kopalni pracuje więc nie jest żle tylko sie smieje że ja to nie do roboty chodze tylko na wczasy.
An 2016-12-03 23:44
Pracuje już cztery miesiace i nie wiem o czym piszecie. Moze kierownik troche gburowaty ale u kierowniczki zaliczylam ten ich niby test i teraz licze ze dostane premie bo w pazdzierniku mi wyszla. Na razie to mi tu dobrze i nie zamierzam zmieniac tej pracya , a już na pewno nie na biedre.
niki 2016-12-04 17:44
Ja zarabiam okolo 11zl za godz i w grudniu na pewno zarobię więcej, jak co roku więc jest dobrze!!! Mam już swoje latka i spore doswiadczenie i jak widzę po moich młodych zmienniczkach nawet towaru im się nie chce dołozyc a ja za nie musze robić. Jak się starasz to zarabiasz. Jest wiele pracy na rynku więc można wybierać, ale jak ktoś myśli że mu nawalą i nic nie musi robić to nigdzie nie zagrzeje długo miejsca. Po za tym wszędzie stawki za ok 9zł za godz i tyle, a tutaj jak się bedziesz starać to zarabiasz więcej. Ja w tamtym roku w grudniu w mikolaja to 14zł za godz zarobiłam, a jutro zamierzam pobić ten wynik bo jest moja zmiana.
śiemka ;)
1
Joanna92 2016-12-12 22:56
Ooo, widzę kierownictwo wstawiło trzy komentarze... Porównajcie jeszcze komentarz: GAGA 2016-12-02 19:06:54 oraz JAA 2016-12-01 17:24:17. Maaaasakra !!!! Kierownictwo sobie pijar chce poprawić. Naprawdę ostrzegam przed tą koszmarną firmą!!!!!! A tak przy okazji kierownik wymaga znajomości języków obcych, a sam żadnego nie zna. Kierowniczka to samo. Pozdrawiam.
anonim 2016-12-13 10:45
Popatrz na siebie. Oczerniac kogoś anonimowo to fajna zabawa. Jesteś taka odważna to przedstaw się .
ja 2016-12-13 10:50
Oczerniac kogoś to łatwo będąc anonimowym. Jak jestes taka odważna to przedstaw się .
Ania 2016-12-14 08:57
Pracowałam na orzeszkach w Molexie i szczerze to była najgorsza firma w jakiej pracowałam. Jeśli chcecie mieć normalne życie oraz uczciwą pracę to nawet nie myślcie o tej firmie. Chyba że nie przeszkadza wam bycie poniżanym i lubicie być wykorzystywane.
nnnn 2016-12-14 20:18
Zatrudnij sie w Biedronce lub Lidlu. Tam serwują kawę. A i praca jest siedzaca.
1
Dora 2016-12-15 18:08
Ja pracuje w Molexie połtora miesiąca i na razie są w porządku. Niestety musiałam sama wydrukować sobie rachunek ale przelew był na koncie po trzech dniach - suuuper !!! i nawet się wszystko zgadzało, nie było zadnych obcięć i wcale tak nie nękają. A pani Agnieszka jest czesto miła i nawet pożartować z nia można. Ja na razie to złego słowa nie napisze!!!
3
Sarra 2016-12-17 17:11
Pracowałam wcześniej w różnych marketach i zawsze gonili do pracy a telefon musiał zostać w szafce tylko na przerwie korzystałam. W Molexie jest luz, nikt mi nie zabrania korzystania z telefonu żeby tylko nie przesadzać. Trzeba tylko się ich słuchać. Zelki i orzeszki są bardzo dobre, ja czasami pokosztuję ale tylko z nowej partii.
1
była pracownica 2016-12-19 17:48
Panie kierowniku mnie to przynajmniej tam by zatrudnili, ale pana to odrzuciliby na starcie. Przecież, żeby się tam dostać, to trzeba coś potrafić! Poza tym, z tego co wiem, to w Lidlu jest darmowa kawa dla pracowników podczas przerwy ustawowej. Natomiast w Molexie nie ma nawet czajnika, żeby wodę zagotować. Jak powiedziała kierowniczka M. cytuję: "szef zabronił kierownikom kupować czajniki na stoiska..."
Myszka miki 2017-01-12 21:19
Omijajcie szerokim łukiem. Zero szacunku do ludzi i ich pracy. Warunki pracy beznadziejne. Towar często przeterminowany (lepiej nie zgłaszać, tylko taki sprzedawać, bo kierownik mów, że robi się problem i ma się minusa!!!!!!). Ciągła rotacja pracowników. Tak mniej więcej co 2 miesiące przychodzą nowe osoby, praktycznie w każdym mieście, gdzie jest stoisko firmowe. W Mc Donald's jest lepiej!!!!!!!!!!
Ania 2017-02-07 18:36
Zdecydowanie nie polecam!!!!!!
pracownica ze stażem !!! 2017-02-08 15:20
Pracuję tu już ponad dwa lata. Dlaczego tak długo? Bo jest mi tu dobrze. Trzeba tylko robić to co chcą .
Na początku nie mogłam tego zrozumieć ale przekonali mnie. Zarabiam z procentu i za grudzień dostałam 2500zł !!! TAK na rękę. Jeśli ktoś piszę źle o firmie Molex to znczy że w ogóle nie załapał na czym ta praca polega i wypisuje głupoty rzeby się wyżyć .
Produkty pierwsza klasa, lepszych nie jadłam.
Ewell 2017-02-09 18:08
Ja pracuję trochę krócej niż Ty, ale też uważam że jest dobrze!!! Pracowałam w biedrze i co z tego że dają umowę jak na liście podpisywałam 168godz pracy na miesiąc i zarabiałam prawie 1700zł. Tak naprawdę pracowałam 200 godz miesięcznie więc za godzinę wychodziło 8,50zł a były miesiące że godzin było duzo wiecej. W Molexie zarabiam 10zł za godzinę minimum a jak jest doby miesiąc to i 12- 13 zł godz się zdaża.
Jak komuś tu źle to niech się idzie do biedry.....
Anetka 2017-02-13 18:14
Jak się tylko dogadujesz z koleżankami to na prawdę polecam tą pracę. To często koleżanki zmienniczki podkładają świnię i atmosfera robi się nieprzyjemna, ale do biura nie mam nic. A o towar dbają jak nikt inny, nawet żelki są specjalnie nawlżane więc są miękkie i pyszne.
Klaudi 2017-02-22 10:54
Dla mnie suuuper. Pracuję od niedawna i już w lutym dostanę premię, na razie wychodzi mi za godzine około 14zł. Jak tylko wezmę wypłate to zapraszam wszystkie pracownice Molexu na impreze.
Trzymajcie się
Papa
Ona 2017-02-22 13:29
No nie. Ja tu juz prawie rok pracuje i 14 nie było nigdy. Pozazdrościć. Dla mnie firma tez ok. Szału nie ma ale trafiałam znacznie gorzej. Ogolnie polecam.
radiowo:):) 2017-03-04 22:41
Co za kłamstwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14 zł i 2-3 lata pracy....... Jakie fałszywe komentarze kierownictwa. Łatwo poznać... hehe....:) Niestety, ale zarządzanie w tej firmie jest na bardzo niskim poziomie. Dziewczyny zmieniają się jak w kalejdoskopie na stoiskach. Umowa śmieciowa, brak premii, socjal to jakaś ekstrawagancja, zero szacunku do pracownika i jego życia prywatnego. Chamskie odzywki kierowniczek i kierownika są bardzo często. Absolutnie nie polecam, chyba że na trochę, dopóki nie znajdzie się czegoś na poziomie.
Admin 2017-03-05 09:17
Radiowo widać, ze słoma z butów Ci wystaje. Ludzi oczerniać to fajnie jest, jak jest się anonimowym. Jak jesteś taka cwana to przedstaw się.
2
Zostaw swoją opinię o P.P.U.H MOLEX - Dębica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.U.H MOLEX