brak logo

P.P.U.H MOLEX

Dębica

Opinie o P.P.U.H MOLEX

ja 2015-01-09 06:41:58
witam
Poszukuję firmę do sprzątania
Sandra 2015-01-14 18:52:47
Dziewczyny pracowałam w firmie Molex prawie dwa lata. Uważam, że Pani Małgosia i Pan Konrad to bardzo uczciwi ludzie. Pan Konrad jako pracodawca bardzo mi pomógł. Byłam w ciąży i powiedziałam o tym prosząc o umowę, która pozwoliłaby mi na skorzystanie z urlopu macierzyńskiego- dostałam ją. Ale ja również byłam uczciwa i dbałam o stoisko jak o własny biznes. Gdy wykryłam, że któraś ze mną współpracujących kradnie od razu robiłam z tym porządek. Płaca jak na tę pracę jest współmierna i ja byłam bardzo zadowolona. Bardzo miło wspominam moją współpracę z Molexem.
ŁDZ 2015-01-15 08:37:23
O widzę że pani z biura wysmarowała komentarz, żeby to jeszcze była prawda :D
Nie wierzcie w te bzdury, praca w molex to typowa śmieciowa robota na umowę zlecenie przedłużana co miesiąc, innych umów nie ma. Jak nie trudno się domyślić w przypadku ciąży po prostu nie przedłuża z tobą umowy i szlus :) Pracowałam tam jakiś czas i zdąrzyłam się poznać na tej pseudo-profesjonalnej firmie nastawionej wyłącznie na zysk kosztem zleceniobiorców.
2
ŁDZ 2015-01-16 09:40:32
a i jeszcze jedno, mają strasznie drogo...
1
stara 2015-01-16 11:26:10
O co wam chodzi z tymi umowami ? Przecież przed przyjęciem do Molexu ja zostałam poinformowana że jest to umowa zlecenie przedłużana co miesiąc więc po co wogóle o tym piszecie. Jeżeli umowa śmieciowa wam nie odpowada to po co decydowałyście się na prace w Molexie. U mnie podczas rozmowy rekrutaccyjnej zostało to wszystko powiedziane i wiedziałam na co się decyduję, jaka stawkę będę miała też sie doowiedziałam przed przyjęciem. Niepowiem że by mi to odpowiadało ale jak sie nie ma pracy to dobra u umowa śmieciowa. Już tam nie pracuję bo znalazłam na umowe o prace na podobnym stanowisku ale gdyby w Molexie była umowa o pracę chętnie wróciłabym.
A to że drogo mają to co ? Ktoś Cie zmusza do kupowania ?
Ja tam nigdy nic nie kupiłam i jakoś żyłam i pracowałam.
Podsumowując Molex - szału nie ma, ale gdzie tu znalezc szał po szkole średniej :P
Pozdro dla wszystkich niezadowolonych.
jola 2015-01-16 16:40:28
STANOWCZO ODRADZAM pracę w MOLEXie !!! Potwierdzam własnym doświadczeniem, ponieważ do niedawna pracowałam w tej firmie na jednym ze stoisk. Niektórzy nie dowierzają w negatywne komentarze, ale niestety wszystkie niepochlebne opinie są prawdziwe. Po to jest ten portal, żeby przestrzegać innych albo przynajmniej przkazać informację o pracy. Ta firma nie szanuje klientów, a pracowników to już wcale. Wynagrodzenie to jakaś kpina. Nawet najniższej krajowej nie ma. Procent istnieje tylko w formie mówionej. Podwyżek firma nie respektuje. Nie dość, że umowa jest śmieciowa, stawka koszmarna, to jeszcze trzeba sobie wszystko za swoje pieniądze drukować. Telefony też są. Czasami jak prezes naciska to dzwonią jak oparzeni z biura lub dostaje się smsy z poleceniami. Najlepsze jak masz dostawę, a tu sms. Potem tel. z tekstem nie widzę w kamerze, żeby pani myła......... Grafik potrafi być maksymalnie abstrakcyjny. Raz przez m-ąc przepracujesz 150h innym razem 180h (to jak ktoś się zwolni, wtedy nawet masz 3-4 dni pod rząd po 12h, dzień przerwy i znowu 3 dni), a kiedy indziej 80h (bo przyjmują nowe i muszą mieć jakieś dniówki). W ogóle to się potrafi zmieniać parę razy w ciągu m-ąca. Także można zapomnieć o życiu prywatnym. Nie ma zniżek pracowniczych. Nie ma bonów symbolicznych. Przychodzisz ZA DARMO w WOLNY DZIEŃ na wpłaty, czasmi jak przyjedzie ktoś z kierownictwa też musisz przyjść ZA DARMO. Nawet jak dostaniesz dostawę na 10 min przed zamknięciem też zostajesz ZA DARMO. Ja preferuje pracę zespołową i obustronny szacunek pracodawca-pracownik, pracownik-pracodawca. Jednakże w tej firmie taka forma nie istnieje. Naprawdę lepiej szukać pracy w innych firmach, gwarantuje że zarobicie więcej niż tam za taką samą pracę i zachowacie chociaż trochę godności Jeżeli ktoś jeszcze nie wierzy, że tam naprawdę jest źle niech spojrzy z jaką częstotliwością pojawiają się ogłoszenia o pracę, jak często na stoisku są nowe pracownice. Dziewczyny same odchodzą bo maja dosyć. Gdyby jeszcze pensja była wspołmierna do wykonywanej pracy człowiek może by się faktycznie bardziej starał, zaciskał zęby i stał pod kamerami jak pajacyk. Jeszcze jedno: SZANUJMY SIĘ DZIEWCZYNY STAĆ WAS NA WIĘCEJ, ODROBINA WIARY W SIEBIE :) Pozdrawiam wszystkie pracownice na stoiskach:) Trzymajcie się:)
3
xxx 2015-01-20 21:57:58
ja uważam że ta firma nie szanuje pracowników i do tego ten konwój masakra szkoda słów w tej firmie tylko chyba pani (usunięte przez administratora)jest spoko bo reszta to kierowników są zakłamani i każdy ma swoje widzi misie . ja osobiście żałuje że traciłam swój czas za te marne grosze.
ANIA 2015-01-22 18:34:11
Nie wiecie o czym piszecie. Od razu widać że zaliczyłyście mało firm.Ja pracowałam
w banku i obdzwaniałam potencjalnych klientów, to była masakra. Teraz pracuję w Molexie i jestem zadowolona. Wykonuje co mi każą i mam święty spokój a telefony z centrali jeśli jest nawet ciężki dzień to jest ich 4-5 więc baaardzo mało. Jeśli to wam przeszkadza to siedzcie w domu i polerujcie sobie paznokcie.
W wielu firmach ludzie wykonują po kilkadziesiąt telefonów dziennie a presja na zrobienie dobrej sprzedaży jest duuużo większa niż w Molexie.
Ja jestem zadowolona,
pozdrawiam Molex
KASIA 2015-01-22 18:49:19
Jolu co ty w ogóle piszesz za bzdury !!! Już ci odpowiadam
Zarabiam zawsze najniższą krajową a czasami więcej, może na kupno sukni ślubnej to za mało ale nie jest źle
grafik - właśnie jak się zwolniłaś to pokrzyżowałaś swojej zmienniczce plany i prawdopodobnie przez ciebie musiała ona pracować przez te kilka dni pod rząd
wspominasz o życiu prywatnym - dla mnie bomba bo pracuję co drugi dzień więc mam około 15 dni wolnych w miesiącu i wszystko załatwię sobie
zniżki mamy wszyscy 20% i tak było podobno zawsze.
Robie co trzeba i jest dobrze. Nie przesadzaj
anty 2015-01-23 08:33:53
Ja teraz siedze w domu ale nie poleruje paznokci :)
W Molexie pracowałam 2 miesiace (musiałam odejsc z powodów zdrowotnych).
Ale tak jak Ania pisze. Nie znacie wogóle życia. Nie wiecie jeszcze jak naprawde może wyglądać zły pracodawca ! 4 -5 telefonów dziennie ? Toż to jakaś masakra :) Aż paznokcie pękają od ich odbierania.
Jak macie pisać takie pierdoły to wstydziłybyście się.
Idzcie do biedronki na kase, lub inna sieciówka to zobaczycie co to jest praca.
Pracowałam w biedrze to wiem co to, non stom szybciej szybciej lepiej, za mało itd.
A Molex może i nie idealny ale na to stanowisko jest ok.
Jak się komuś coś nie podoba to niech nie podejmuje tam pracy.
A osobiście polecam bo wg mnie praca jak na stanowisku sprzedawcy w miare spokojna i nie ma żadnego problemu z wypłatą.
Pozdrawiam

XXX 2015-01-24 21:35:56
Widać kierownictwo poszło w ruch i zaczynają wypisywać same pozytywy :D Skoro to taka lekka i miła praca, to dlaczego ciągle zmieniają się dziewczyny na stoiskach ?? Po drugie, droga Kasiu - chyba zapomniałaś dodać, że musiałaś przyjeżdżać w swoje wolne wtorki ZA DARMO i przygotowywać pieniądze pod konwój... Dziewczyny, nie dajcie się omotać i nie traćcie czasu na tą firmę !!
3
K***** 2015-02-01 21:05:23
Mam wrażenie, że tu pozytywy to sami kierownicy i biuro pisze, bo na pewno nie dziewczyny ze stoisk..... Gratuluję serdecznie pomysłu jak wzmacniać pseudo renomę firmy! WSTYD żeby podszywać się pod pracowników! Potwierdzam wszystkie negatywne opinie. W tej firmie nigdy ok nie było, nie jest i nie bedzie... Marna wypłata, brak premi, umowa śmieciowa na jeden miesiąc, przychodzi się za darmo w wolne dni, telefony, brak szacunku dla pracownika, pracownik ponosi koszty druku dokumentów, umów itp., grafik temat rzeka i TABELKI Z WYNIKAMI PRACOWNIKÓW Z KOSMOSU OCZYWIŚCIE NIEPROPORCJONALNE I NIESPRAWIEDLIWE !!!!!!!!
Ubrania pracownicze to jedna koszyla na rok, guziki odpadają, po 2 praniach blekną i nie wyglądają zbyt reprezentacyjnie... Dziwi mnie to, że tak „renomowana firma” nie może sobie pozwolić na to by ich pracownicy mieli porządne ubrania firmowe i chociaż dwie sztuki na zmianę. Dodam, że dodatku za pranie nie ma.
Ja wiem, że teraz jest ciężko o przyzwoitą pracę, ale jeżeli macie możliwość, to szukajcie czegoś innego !!!!!!!!!!!!!!!!
k 2015-03-09 00:23:37
Napisala co wiedziala ilonka,w gruncie rzeczy nic specjalnego
No name 2015-03-09 08:48:49
Witam,
Dane mi było pracować w Molexie jakiś czas. Nie powiem, żeby praca była zła (każda ma plusy i minusy, nigdzie Cię nie położą). Tutaj bardziej chodzi o podejście do pracowników. Ogólnie do pracy chodzi się dla pieniędzy, a nie dla przyjemności. Jeśli podwyżka to podwyżka, a nie jakieś kontrole i plus ileś % a jak nie spełnisz to minus ileś %. Dzień wolny to rzecz święta Panie Szefie zrozum to wreszcie, ludzie mają swoje życie, a nie tylko Twoje żelki i orzeszki w głowie i nie czekają na telefon z Firmy, że jutro muszą przyjść. A tak wogóle to moja wypłata jest do mojej dyspozycji i na moje potrzeby, a nie na wysyłki i wydruki umów czy dodatkowe dojazdy w nieplanowane dni do pracy. Nie robisz mi łaski, że mi płacisz za pracę, ale zostaw moją marną wypłatę w spokoju i odpuść to drukowanie i wysyłanie papierów. Ile mi zostanie z tej pensji??? Panie Szefie szanuj Pan pracowników i dotrzymuj danego słowa, to więcej tutaj myślę negatywnych wpisów nie będzie. A co do kierownika - weź się Pan zastanów czy tacy ludzie wypracują Panu markę. Więcej szkoda pisać. Pozdrawiam
6
Pozytywy 2015-03-11 10:25:56
Nie jestem z biura i to ja napisałam komentarz pozytywny dotyczący ciąży. Moge podać dane i numer telefonu do siebie i zawsze będę wizytówka firmy Molex!!! Sandra Suchowska, pracowałam w Bytomiu i Zabrzu. Jeśli chcesz mnie zapytać o pracę w Molexie pisz: sansuc@gmail.com
Zycie jest trudne, a praca nie jest lekka nigdzie w tej chwili dziewczyny. Szanujcie swoich pracodawców.
1
***** 2015-03-16 14:23:49
Jestem ciekawa dlaczego niby dostałaś umowę o pracę....???????? Przecież na żadnym stoisku nikt nie jest zatrudniony na umowę o pracę, tylko na umowę zlecenie. Różnice są oczywiste. Gdybym miała umowę o pracę w MOLEX-ie też bym była zadowolona..... PS żeby pracownicy szanowali pracodawcę on musi być fair wobec pracowników....!!!!!
1
nn 2015-03-17 00:06:57
Wydaje mi sie,ze szef opiera sie na niekompetentnych osobach ktore prowadza mu ten jego biznes.U jednej z Pan zarzadzajach wystepuje przerost ambicji nad kompetencjami.Ogolnie korzystnie dla firmy i pracownikow moim zdaniem byloby wprowadzenie pewnych standardow jakie maja byc na stoiskach,a jest tak,ze kazdy z zarzadzajacych mowi inaczej.
1
*** 2015-03-19 15:11:33
Dlaczego w tej firmie tylko i wyłącznie, ciągle i nieprzerwanie mówi się o standardach na stoiskach? Pracownik tylko słyszy co zrobić, co wykonać, jak ma być ustawione itp. Natomiast dziewczyny pracujące na stoiskach nie są ważne. A TO PODSTAWOWY BŁĄD !!!!!!!!!!!!! Przykładowo kierownictwo ma problem, że nie ma sprzedaży dodatkowej, a ja pytam czy szef za nią płaci? Tylko proszę mi nie pisać, że przecież premia.... Wszystkie wiemy jak to wygląda. Jeśli się zatrudnia na umowę zlecenie za marne pieniądze, to proszę się nie dziwić. Chociaż to nawet nie o to chodzi. Przychodzenie za darmo w wolne dni na konwój (niby max. godz. ale policzyć dojazd i tą godz. jest się w plecy), drukowanie dokumentów na własny koszt (przecież paczki albo kierownik jest raz w tygodniu i oczywiście poczta funkcjonuje, więc można dostarczyć),telefony w dzień wolny (pytam się po co?, na stoisko można dzwonić z takimi pierdołami), a Dzień Kobiet ostatnio był, to nawet maila z życzeniami nie było, ani smsa na tel firmowy (ale to przecież miły gest, a w tej firmie czegoś takiego się nie "standaryzuje"), częste zmiany w grafiku albo grafik tylko na tydz (przecież nawet pracownik musi mieć możliwość zaplanowania sobie swojego prywatnego czasu), ktoś tu wcześniej napisał o kierownictwie - też prawda (każdy z osobna mówi coś innego) itp itd.
1
na szczęście była pracownica 2015-03-22 14:34:19
Ja miałam wątpliwą przyjemność pracować w tej firmie półtora czy dwa miesiące, kiedy w swojej drugiej pracy miałam mniej godzin.

Największe oszustwo tej firmy: stawka godzinowa 8 zł netto i premia. A później się okazało, że stawka godzinowa albo premia... Oczywiście do premii ciężko było dojść, trzeba by pracować w same piątki, soboty i niedziele albo Dni Dziecka, bo inne dni tygodnia zaniżały wyniki.
Praca po 6 lub 12 godz., ale lepiej po 12, bo jak jesteśmy 6 godz. w pracy, to kierownik nie widzi, że pracujemy :) (słowa kierowniczki). Trzy przerwy po 10 min, więc nie jest źle. Ale lepiej nie korzystać ze wszystkich, jeśli nie trzeba, zresztą do toalety mamy bardzo blisko, więc nie potrzebujemy 10 minut.
Praca jest o tyle ciężka, że przeraźliwie nudna. Przed 12 godz. masz kilkudziesięciu klientów, przez jakieś 5 godz. nie ma kompletnie nic do roboty, siedzisz na niewygodnym krześle, pouczyć się nie można, poczytać też nie za bardzo, bo co chwilę trzeba się rozglądać, czy jakiś klient nie nadchodzi.
Plusem jest to, że można próbować ich produktów, a jak coś jest przeterminowane, to od razu leci w zwroty (chociaż w sumie jest nadal smaczne). Jest też pewna hipokryzja - z jednej strony bardzo przestrzegają prawa, masz dawać paragon do ręki, inaczej zapłacisz karę (kar jest sporo, chociaż przy mnie nikt jej nie dostał), z drugiej strony podatki płacą tylko od 500 zł brutto, a jak zarobisz więcej to na czarno i przelew z innego konta.
Wymagają sprzedaży dodatkowej, polecania i innych bzdur, ale ja to zlewałam - nie będę robić klienta w konia i proponować mu 90 g orzechów w cenie 110 g.
Minusem są współpracownicy - u mnie były takie dziewczyny, które często dzwoniły, czy możesz przyjść do pracy za nie, bo im się nie chce. Ja raz zadzwoniłam do kogoś, ale wtedy czułam się tak źle, że dzwoniłam pod 112, ale starałam się na tych dziewczynach nie wymuszać niczego, gdyby nie mogły przyjść to zamknęłabym stoisko i tyle.
Przed pracą powinno się być co najmniej 15 min, po zamknięciu zostawało się gdzieś od 10 do 20, za które nikt oczywiście nie płacił.
A, stroje firmowe - jedna bardzo ładna bluzka, dwie z dziwnego, śliskiego materiału. Teoretycznie każda chciała mieć tę ładną, tylko kiedy ją weźmiesz do prania? Więc siedzisz w przepoconej przez kogoś innego... To jest dramat. Później kierowniczka kupiła wszystkim w TK Maxx koszule na przecenie za 20 zł, a w umowie za nieoddanie stroju mogli ściągnąć 50 zł ;)
Ogólnie nie polecam, jest wiele lepszych firm, gdzie płacą tyle samo lub więcej, gdzie jest też więcej do roboty i czas leci normalnie. U mnie teraz czasami robi się po 13-14 godz., ale to i tak mija szybciej niż 6 godz. w Molexie.
2
##### 2015-04-11 16:16:46
Firma wykorzystująca pracowników i zarabiająca na pracownikach!!!! Nie polecam!!!
ania 2015-04-14 19:23:05
Witajcie:) Piszę, aby Was ostrzec przed tą żenującą firmą. Praca sama w sobie nie jest ciężka, ale najgorszy jest stusunek do pracowników. Właściwie jedyne w czym molex przoduje (niestety) to wyzyskiwanie pracowników!!!! Pracuje się tam na umowę zlecenie, która jest istnym cyrografem. Stawka godzinowa jest kiepska. Wszelkiego rodzaju premie, którym mamią kierownicy na rozmowach kwalfikacyjnych, są bujdą. Chociaż przepraszam raz na rok można wyrobić 20 zł:)W dodatku wypłata coś około 15-ego albo po.... Zawsze inaczej. Rotacja pracowników jest mega duża. Telefony w dzień wolny, najgorsze to te, żeby przyjść do pracy za kogoś. Raz w tygodniu trzeba za darmo - podkreślam - za darmo przyjechać na konwój!!!! Kierownictwo poniżej poziomu krytyki. Ja na szczęście molex mam za sobą i się z tego ogromnie cieszę. Niestety znajdują się osoby, które tam pracują bo nie mają innej alternatywy.... Tak naprawdę chociażby w biedronce jest lepiej!!!!
mala 2015-04-16 00:57:34
Molex...hm jak komuś kur.. nie pasuje to niech nie robi i tyle a nie piepszycie jakieś bzdety totalne jak to źle jak to nie dobrze a to se idźcie do biedry zasuwasz za 6,5 przez 13 godz i to taki raj...? No sory ale wątpię. Tyle macie do powiedzenia na tym forum a poszła która kiedy złapała za telefon i powiedziała do źródła czyli szefa co jej nie pasi..czy tylko tak między sobą nadajecie na wszystkich,ja przerabialam tych kierowników dwóch facetów taka starsza babkę i blondyne w adidasach to ona spoko no nic do laski nie mam ta starsza też wporzo choć szuka afery a co do kolesi to poprostu facet z baba się nie dogada no nie czarujmy się ą ją pracuje tam dalej i twierdzę że se jeszcze trochę popracuje bo mam na kogo pracować a za leżenie to płacą tylko na wystawie z trumnami
ruda90210 2015-04-16 01:24:46
No mała ma rację i tyle."blondyna" spoko i szacun bo mój facet tyle w domu nie naprawił co ona na stoisku.A faceci jak faceci chyba teraz już tylko jeden nam został więc szef może chciał mieć jakiegoś chłopa w szeregach i stąd ten "akt desperacji"no konwoju wam współczuję bo u nas jest skrzynka kasę wrzucić i po sprawie .A praca jak każda inna szału nie ma ale do dna jeszcze głęboko ..
2
nn 2015-04-19 14:46:55
mala ten portal jest do tego,aby wyrażać swoje opinie.Nie musisz być wulgarna.To,że ta praca dla ciebie jest ok nie znaczy ,ze dla innych też.Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.Poza tym liczba negatywnych komentarzy mówi sama za siebie.
Pani 2015-04-20 08:50:18
Pogieło Was tu już w dużej większości. Każda narzeka na: niskie zarobki, umowa zlecenie, wypłata późno itp. itd. Ja też tam pracowałam ale jak każda z Was zostałam o tym wszystkim poinformowana podczas rozmowy kwalifikacyjnej, ewentualnie szczegóły dowiedziałam się podczas szkolenia. Więc do chol..y po co przyjmować jakąś ofertę pracy jak Ci się nie podoba ? Chyba tylko po to żeby ponarzekać sobie na tym powalonym portalu. Zwolniłam się sama od nich na rzecz biedronki ( umowa o prace). Powiem tak, praca na 3 zmiany, na umowie oczywiście 8h w rzeczywistości nawet 10, nadgodziny niepłatne no i najlepsze jest to że za zmianę wraz z dwoma innymi osobami często mam do odebrania i rozdysponowania 35 palet towaru :) Nieźle prawda ? Pracuje już miesiąc i łapy odpadają, plecy nawalają na maxa. Gdyby nie to że w swojej sytuacji osobistej muszę mieć umowę o pracę z chęcią wróciłabym do Molexu gdzie średnio zarabiałam około 200zł mniej ale piep..ych palet nie było. A co do kontrolowania kamer itp. Śmiech mnie tu powala. W biedrze kamera na kamerze, dziennie zdarza się po 3 kontrole z kierownictwa, adyty firm zewnętrznych, opierdziel dla każdego na dzień dobry w trakcie i na do widzenia. Podsumowując kochane siostry Molexu szanujcie się troche z tymi opiniami. A jak coś wam bardzo nie pasuje napiszcie do szefa, z doświadczenia wiem że skutkuje :)
Pozdrawiam
1
Orzeszek w Karmelu 2015-05-25 23:51:15
Umowa śmieciowa podpisywana co miesiąc, więc nigdy nie masz pewności. Tragiczna stawka godzinowa ALBO procent od utargu, który nigdy nie będzie wyższy od stawki godzinowej.
W każdy wtorek musisz być w pracy na konwoju ZA DARMO, nikt Ci za ten czas w pracy nie zapłaci.
Jeśli złamie Ci się lizak (a są łamliwe) musisz zapłacić połowę wartości produktu (warto dodać, że taki lizaczek może kosztować 30 zł).
Wypłatę dostaniesz dopiero jak zatwierdzisz fakturę (?!), wydrukujesz ją sobie, podpiszesz i wyślesz im listem.
Pani Kierownik nie rozumie dlaczego dziewczyny odchodzą po dniu/tygodniu/miesiącu pracy...

Ale na osłodę dodam, że bardzo ładne zapachy wydziela stoisko i można próbować, co się sprzedaje. :)
1
orzeszek 2015-06-04 14:10:02
Zgodzę się,że może i szału nie ma ale jak na obecne możliwości na rynku pracy to uważam ,że praca ok.Potwierdzam,że oferują umowę zlecenie ale informuja o tym na początku więc albo to komuś pasuje albo nie.Co do połamanych lizaków również się zgadza,że odpowiada się za towar aczkolwiek na naszym stoisku najdroższy lizak kosztował 25zł,wiec po rabacie z jakieś 15zł trzeba by było oddać.Uważam również,że to pracujące ze soba dziewczyny są nie fair ponieważ złamią lizak,pózniej sie do tego nie przyznają,a odpowiedzialnośc i koszty sa pozniej dzielone na wszystkie dziewczyny pracujace na danym stoisku.Zdarza się rownież ze trafiaja sie w kartonie z dostawy połamane no i coz tez za nie odpowiadamy.A więc podsumowując swoją wypowiedz,może to nie jest praca marzeń ale coz teraz o taką cięzko:)Warto spróbowac,jak dla mnie ok.
1
Ania 2015-08-22 23:19:51
Wy chyba nie wiecie co piszecie.Śmiechu warte!!! albo nie pracowałyście w innych branżach albo poprostu jesteście totalnie leniwe.praca na punkcie, zrobienie rzeczy,które musicie zrobić i to was przerasta! to idzcie panny pracować do hotelu na recepcje tam zobaczycie co to jest praca!!! za taką sama płacę, praca w święta, po 12 godzin i nocki. Większość z Was nie ma doświadczenia i jeszcze narzekacie!!! Powodzenia Wam życze z znalezieniu pracy z takim nastawieniem i ględzeniem.
obca 2015-08-22 23:28:58
Co ty panno wiesz o kierownikach. Przyjeżdzają na punkty i odwalają całą robotę za Was, a wy siedzicie plotkujecie, albo przez komórki gadacie.Brud macvie na punktach i nie się Wam sprzątac, ale kase brać sie chce.Nigdy nie pracowałam w Molexie, ale dużo wiem o waszej pracy,więc zastanów się co wypisujesz.
Komentator 2016-01-04 23:43:31
Pracowałam na stoisku w Bytomiu
z plusów chyba jest to ze wypłata byla na czas a z minusów szkoda gadać konczyłaś o 21 a wychodziłaś 21:35 kierowniczka nie jest zbyt miła "Pani Kierownik nie rozumie dlaczego dziewczyny odchodzą po dniu/tygodniu/miesiącu pracy..."
i fakt jest taki ze mimo ze miałaś wolne musialaś przyjść dać konwojentowi pieniądze.
Pou77 2016-01-13 13:14:16
Byłam ostatnio na rozmowie o pracę w firmie Molex w Galerii Krakowskiej, jak przyszłam na stoisko to była tam Pani(kierowniczka)i usłyszałam od niej, że nie ma czasu na rozmowę ze mną. Nie wiedziałam, że tak się podchodzi do osób, które chcą pracować!!!
kate89 2016-03-07 16:25:41
Idealny pracownik firmy MOLEX to taki który, pracuje po 17 godzin, a nawet może więcej, nie ma rodziny, nie narzeka, zarabia psie pieniądze i powinien być wdzięczny pracodawcy, podsumowując taki pracownik to ROBOT lub jak kto woli WÓŁ DO ROBOTY!!!!!!
jagoda90 2016-04-13 17:58:33
Witam,
Ostatnie komentarze na forum to podpucha. Widać kierownictwo Molexu (firmy zajmującej się m.in. sprzedażą orzeszków, żelek i lizaków) przyjęło nową taktykę i wstawia opinie dotyczące "niby" innej firmy. Cóż za genialny pomysł.... Chociaż z drugiej strony nie mają się czym bronić na negatywne opinie, więc tylko to im pozostało. Prawdy nie da się ukryć!!! Przejrzyjcie oferty pracy firmy. W każdym miesiącu nowe i to na kilka stoisk (bynajmniej nie nowo otwieranych). Szkoda czasu, energii i nerwów na pracę w tej firmie. Z tego co zarobisz i tak przy wypłacie Ci zabiorą. Dodam umowa śmieciowa i stawka za godz. nie przekraczająca najniższej krajowej.
1
Keisa 2016-07-26 12:39:26
Najgorsze jest to, że podstawiają się pod inną polską firmę produkującą bardzo dobre jakościowo i smakowo orzeszki i owoce w czekoladzie! A nie ma nawet co porównywać!WSTYD!!!
Ola 2016-08-30 14:54:03
Przecież dziewczyno oni czesc produktów sami produkują.jak nie wiesz to nie pisz bzdur.
Ola 2016-08-30 14:54:36
Przecież dziewczyno oni czesc produktów sami produkują.jak nie wiesz to nie pisz bzdur.
krak 2016-09-05 19:33:54
Molexie co sie stało z wami w galerii krakowskiej ??
poo 2016-09-06 14:48:29
Świetnie, że atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach.
była 2016-10-28 17:17:57
Pracowałam rok.
Źle nie było. Miałam znacznie gorsze prace.
Kasa jak na tą pracę ok, przynajmniej zawsze o czasie, bez proszenia się.
Obecnie sprzątanie w Anglii, praca nieporównywalnie cięższa, zarobki nieporównywalnie większe :)
Ogólnie osobiście mogę polecić.
PS
Orzechy w karmelu i czekoladzie najlepsze jakiekolwiek jadłam :)
była 1 2016-10-28 19:44:37
To karierę robisz zawrotną !!! Od sprzedawcy do sprzątaczki, jest sie czym szczycić.
była 2016-11-02 13:49:55
była 1 2016-10-28 19:44:37 Spokojna twoja zawistna rozczochrana. Będę pisać co chcę i szczycić się czym chcę. Twoja denna wypowiedź nic nie wniosła do tematu. Dla mnie praca sprzątaczki nie jest hańbiąca, zarabiam bardzo dobre pieniądze i w tej chwili jest to dla mnie najważniejsze. Ale zaspokajając twoją ciekawość informuję że aspiracje mam dużo większe, ale do ich zrealizowania potrzebuję jeszcze trochę posprzątać.
Agnieszka 2016-11-03 23:09:02
Też niestety tam pracowałam-( Omijajcie szerokim łukiem tą firmę!!!!!! Wynagrodzenie i traktowanie pracowników pozostawię bez słów, bo administrator nie przepuściłby mojej wypowiedzi. Zatrudniają na niby stanowisko sprzedawcy, a na umowie jest napisane "promowanie" ŻENADA!!!!!!!
Dajcie sobie spokój! 2016-11-23 13:01:22
Powiem krótko. Tragedia! W biedronce płacą więcej, o wiele mniej wymagają i oczywiście dają umowę o pracę. W tej firmie pieniądze są tylko na otwarcia nowych stoisk, a pracowników dzięki którym się to wszystko kręci mają za nic. Nie ma premii od utargu, nie ma funduszu socjalnego, zero bonów na święta czy urodziny, zniżki dla pracowników takie jak dla klientów (śmiech). Słaby jakościowo towar, fatalna logistyka i w dodatku nijaki marketing. Kierownicy bez wiedzy i z manią wyższości. Pracowników traktują jak śmiecia i niewolnika. Wykorzystają jak mogą. Każą płacić za wszystkie uszkodzenia, połamane lizaki itp. Musisz bez mrugnięcia okiem przyjść (nawet na 15 min.) na spotkanie z kierownikiem lub na zastępstwo. Jeśli nie możesz to znaczy, że ci nie zależy. Natomiast jak pracownik nie przyjdzie zgodnie z umową to firma potrąca minimum 400 zł!!!! Zmiany personalne to norma. Ludzie się sami zwalniają, a reszcie firma dziękuję. Tak można pisać bez końca o tym cyrku. Pracowałam 4 m-ce, a teraz pracuję gdzie indziej i widzę różnicę. Przede wszystkim odpoczywam psychicznie, a to najważniejsze.
anonim 2016-11-23 14:07:28
Proponuję zatrudnić się w Biedronce lub Lidlu. Będziesz tam siedziała, piła kawkę, smigala po fejsie i będą Ci za to płacić. Praca jak marzenie. Polecam.
1
Basia 2016-11-29 22:45:24
Witam, praca na żelkach w Molex-ie jest tylko i wyłącznie dla osób, które nie mają poczucia własnej godności oraz potrzeby wyrażania własnego zdania oraz godzą się na niekorzystne warunki, byle tylko coś zarobić. Ostrzegam potencjalne pracownice, by nie miały jakichkolwiek złudzeń, że kolejnego dnia będzie lepiej i jakoś się to ułoży. NIE, nie ułoży się. To nie jest miejsce do pracy ani dla studentek ani dla matek. Po prostu znajdźcie coś innego dziewczyny, dla waszego dobra i waszej rodziny. W tej firmie panuje obłuda obłuda i jeszcze raz OBŁUDA. Nie wierzcie w żaden uśmiech kierowniczki oraz przemiły głos pań z biura. Jedno mówią, a przy wypłacie okazuje się zupełnie inaczej. Rotacja jest tam nieziemska, nie bez powodu. W normalnej pracy ludzie zagrzewają miejsca latami i nie ma problemu z masowymi zwolnieniami przez pracowników.
JAA 2016-12-01 17:24:17
Co wy wypisujecie. Ja pracuję już 3 lata i nie mogę złego słowa powiedzieć. Na początku dużo tego było i ten system... Ale wypłaty są zawsze na czas, a i premia jak jest dobry miesiąc to dostane. NIE JEST ZLE.
A teraz za grudzień to na pewno wyjdzie mi premia, może nawet 13zł za godz wyjdzie. Oni są wporządku tylko trzeba się trzymać grafiku. Wiec ja z mężem mam dobrze bo on w kopalni robi i śmieje się że moja praca to wczasy !!!
3majcie sie
JA
Joanna92 2016-12-01 23:57:12
Nie polecam i nie życzę nikomu pracy na stoisku Molexu. Kierownictwo nie rozumie co oznacza dzień wolny. Tylko wymogi, wymogi i jeszcze raz wymogi, a w zamian słaba płaca, umowa śmieciowa i brak premii. Rekrutacja odbywa się min. raz w miesiącu bo mało kto wytrzymuje psychicznie. Nie ma tam szansy niczego się nauczyć. Zgadzam się w zupełności, że lepiej iść do Biedronki na kasę.!!!
GAGA 2016-12-02 19:06:54
CO WY PISZECIE. Ja tam pracuje już prawie 3lata i jestem zadowolona. Wypłata jest zawsze na czas i premia też się trafia , to zalezy od miesiąca. trza się sluchać kierowników i tyle. W biedrze już pracowałam i wole w molexie. Wyplata jak na sprzedawce nie jest zła. Mąż w kopalni pracuje więc nie jest żle tylko sie smieje że ja to nie do roboty chodze tylko na wczasy.
An 2016-12-03 23:44:51
Pracuje już cztery miesiace i nie wiem o czym piszecie. Moze kierownik troche gburowaty ale u kierowniczki zaliczylam ten ich niby test i teraz licze ze dostane premie bo w pazdzierniku mi wyszla. Na razie to mi tu dobrze i nie zamierzam zmieniac tej pracya , a już na pewno nie na biedre.
niki 2016-12-04 17:44:30
Ja zarabiam okolo 11zl za godz i w grudniu na pewno zarobię więcej, jak co roku więc jest dobrze!!! Mam już swoje latka i spore doswiadczenie i jak widzę po moich młodych zmienniczkach nawet towaru im się nie chce dołozyc a ja za nie musze robić. Jak się starasz to zarabiasz. Jest wiele pracy na rynku więc można wybierać, ale jak ktoś myśli że mu nawalą i nic nie musi robić to nigdzie nie zagrzeje długo miejsca. Po za tym wszędzie stawki za ok 9zł za godz i tyle, a tutaj jak się bedziesz starać to zarabiasz więcej. Ja w tamtym roku w grudniu w mikolaja to 14zł za godz zarobiłam, a jutro zamierzam pobić ten wynik bo jest moja zmiana.
śiemka ;)
Zostaw swoją opinię o P.P.U.H MOLEX - Dębica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.U.H MOLEX