brak logo

MAGARDEN Marek Flak

Piekary Śląskie

Opinie o MAGARDEN Marek Flak

Krzysiek 2014-03-01 23:08:59
Jestem bardzo rozczarowany firmą. Brak jakiegokolwiek profesjonalizmu!( usunięte przez administratora ) Nie polecam!
3
Lidia 2014-05-21 13:53:17
Duze opoznienia w realizacji, slaby kontakt, pracownicy z lapanki
2
zainteresowany 2014-06-13 10:38:41
Jestem zainteresowany założeniem trawnika i takie tam. Myślałęm własnie o tej firmie ale jak w temacie nie mogę się do nich dodzwonić. Kurcze te opinie nie są zbyt pochlebne o tej firmie. Miał ktoś jeszcze z nimi cos do czynienia, zakładali komus jeszcze np. trawnik? Proszę o info bo naprawde jestem w kropce.
2
Marek Flak 2014-07-25 22:33:36
- OŚWIADCZENIE -
Od około dwóch miesięcy zaczęły pojawiać się na portalu gowork.pl pomówienia na temat mojej firmy, pracowników, a także bezpośrednio mojej osoby. W związku z zaistniałą sytuacją złożyłem w dniu dzisiejszym na POLICJI w Piekarach Śląskich przy ul. Kalwaryjskiej 62 zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 212 kodeksu karnego. W celu ustalenia sprawcy wniosłem poprzez organy ścigania o zobowiązanie portalu gowork.pl do udostępnienia danych osobowych osób (a prawdopodobnie jednej osoby, która zamieściła wszystkie wpisy na forum) w celu założenia sprawy cywilnej w sądzie.
Chciałbym tylko jeszcze na marginesie zaznaczyć, że nie znam nikogo o imieniu Lidia, Olek czy Majka, nigdy też nie wykonywałem usług dla tych osób.
................................................................................

Pozdrawiam, Marek Flak - właściciel firmy MAGARDEN

................................................................................

KODEKS KARNY
Art. 212

§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
2
H2 2014-07-26 14:46:30
Popieram, mnie też kiedyś pomówiono i znieważono. Wiem ile jest przez to problemów, żeby wszystko odkręcić. Pozdrawiam
User 2014-07-26 15:33:42
Korzystałem z usług Magarden, Fakt faktem, Termin nieco spóźniony lecz co do Jakość/cena nie mam zastrzeżeń

Pozdrawiam.
Anonim 2014-08-04 21:22:37
firma MAGARDEN to wielka porażka, właściciel unika telefonów, ( usunięte przez administratora )
1
no name 2014-08-14 20:34:13
U mnie wykonywali usługę na początku tego roku, jakość prac na wysokim poziomie, pan Marek jest bardzo sympatyczną osobą
1
grześ 2014-09-06 11:40:42
Chyba są dwie firmy magarden, u mnie najwyższa klasa. Jakość prac na bardzo dobrym poziomie. Może i Pan Marek czasem nie odbiera, ale oddzwania :)
view 2014-09-07 00:22:07
widać, że ktoś się tu chyba uwziął na kogoś :) ja nie znam nikogo kto bawi się w pisanie komentarzy, ale jak to czytam to odnoszę wrażenie, że piszą to dwie osoby, szczególnie po sposobie pisania :))) PS. Jeśli zdjęcia, które są w galerii na stronie tej firmy są prawdziwe to chyba znamy odpowiedź na jakim poziomie wykonują usługi :) Ja co prawda mam już zrobiony ogród, ale chyba bym zaryzykowała :)
pp 2014-09-19 22:45:12
ludzie wypisują tu kompletne bzdury. na mnie napisali że w mojej firmie jest mobing, niestety ja nikogo nie zatrudniałem :) pisać można wszystko co się da, takie czasy, a obrywa się zawsze właścicielowi firmy. żeby ci klienci jeszcze tak dobrze płacili jak opisują innych w internecie :)
1
lars 2014-10-02 16:28:04
Najwyższa jakość usług - możecie pisać sobie co chcecie...
ktoś z pokrewnej branży 2014-10-22 05:50:33
Pomyślcie sami, czy firma, która buduje murki z granitu czy też innego kamienia (bardzo precyzyjna robota), kładzie kostkę brukową w różne wzory, wykonuje przeróżne oczka wodne, montuje systemy nawadniania, kładzie trawniki z rolki, wykonuje nasadzenia i wszystko to sama projektuje, nie poradziła by sobie z założeniem zwykłego sianego trawnika??? Piszę ponieważ miałem okazję zobaczyć kilka robót wykonanych przez tą firmę, w budowlance przyczepić można się do wszystkiego, nie wspominając o ogrodach. Jednemu może się podobać wrzos, a drugiemu nie, dla kogoś siany trawnik po 2 miesiącach może wydawać się łysy, dla kogoś innego będzie już prawie zielono. To, że ludzie wypisują tu takie rzeczy to po prostu chamstwo! Pisanie, że pracownicy są z łapanki, czy że są pijani w czasie pracy albo że szef ma długi... Kto może posiadać takie informacje? Na pewno nie klient. No chyba, że w spół zatrudniał tych ludzi (z łapanki), albo chodził z alkomatem i zapisywał wyniki. W branży budowlanej opóźnienia i poślizgi są nie do uniknięcia. Raz, że nie da się co do dnia oszacować kiedy zrobi się 500m2 ogrodu i 150m2 kostki, kiedy robota przewidziana jest na ponad miesiąc, a dwa warunki atmosferyczne zmieniają się bez przerwy, a wszystko wykonuje się na powietrzu. Poza tym, jeśli firma podpisuje z kimś umowę w marcu, a przewidziany początek prac to lipiec, to trudno by nie było poślizgów (chyba, że są to firmy, które nie mają roboty i mogą wejść z dnia na dzień, niestety na dobre i liczące się firmy trzeba poczekać). Mam nadzieję, że nie jedna osoba się zastanowi nad tym o co tak naprawdę chodziło w tych negatywnych komentarzach (właściwie to pomówieniach) bo co znaczy komentarz: "firma MAGARDEN to wielka porażka, właściciel unika telefonów, posiada długi !" Czy ma to związek z jakością prac...? Albo: "a z tego co można doczytać się na tym forum to ludzie niespecjalnie przepadają za sposobem pracy Magarden". Ktoś chciał coś napisać, ale chyba nie do końca wiedział jak dobrze zaszkodzić. A już tekst: "......... CZYTAJCIE OPINIE BO TO POMAGA......." świadczy jedynie o niskim poziomie inteligencji autora, bo niby w czym mają pomagać skoro nie są wiarygodne? Pozdrowienia dla wszystkich, w szczególności dla szefa i pracowników z łapanki, zwłaszcza tych, którzy pracują już tam 7 lat :)
tom 2014-10-25 14:48:11
do postu wyżej - dziwne że pracujesz tam 7 lat skoro firmy tej jeszcze 7 lat temu nie było na rynku - dla mnie też porażka
1
ktoś z pokrewnej branży 2014-11-05 06:34:11
cały sezon 2008 (od lutego)
2009
2010
2011
2012
2013
2014 (praktycznie jest po sezonie)

Chyba wiem ile pracuje mój kumpel, bo w tym samym czasie dostaliśmy pracę :)
pro 2014-12-03 01:04:00
a u mnie super! może przez to, że zainwestowałem w trawnik z rolki :)
bloker 2014-12-12 02:03:07
szukajmy fachowców, którym nie będzie trzeba płacić za wykonaną pracę :) wszyscy będą zadowoleni i nic nikomu nie będzie przeszkadzało :)
Klient 2014-12-15 21:08:49
Oijać szerokim łukiem , zasada działania skasować i zapomnieć .Brak kontaktu przekładanie terminów .Szkoda nerwów i kasy.
2
t5 2014-12-19 03:44:44
ale sie ktos uparl na wypisywanie bzur :)
test 2015-01-02 21:39:10
brak opinii o firmie
bez sens 2015-01-13 19:33:06
brak opinii o firmie
dx 2015-06-19 11:25:45
brak opinii o firmie
1
anna.SBE 2015-07-27 23:12:59
miałam okazję zobaczyć trzy wykonane roboty przez firmę magarden (kostka, rośliny, trawnik oraz oczko wodne lub kaskada). zdecydowałam się podpisać umowę i nie żałuję. przez przypadek natknęłam się na opinie, m.in. o firmie magarden, jak przeczytałam kilka z nich roześmiałam się na głos :) u mnie robili trochę poważniejszą robotę niż rozsypanie nasion trawy, więc jak dla mnie opinie zamieszczane tutaj są kompletnie niewiarygodne i żal mi właściciela. termin co prawda lekko przeciągnięty ale nawet firmy, które wykańczały mi środek miały przesunięcie, a raczej nie są uzależnieni od pogody.
z ciekawości szukałam podobnych firm i widzę, że przybywa ich jak grzybów po deszczu. jakoś na rynek trzeba się wbić, ale chyba pisanie obraźliwych komentarzy na pokrewne firmy nie jest najlepszą drogą. jestem pewna, że magarden obroni się jakością wykonywanych prac, a ceną chyba też bo trzymają "środek" cenowy wśród konkurencji. pozdrawiam wszystkich uczciwych "pisarzy" :)
anonim 2015-11-03 22:26:32
Pwr daj spokój przecież widzisz że tu piszą ciągle te same osoby…jak nie będziesz krakać tak jak one to Cię zadziobią…co widzimy np. po odpowiedzi przez nica "kolejny pokrzywdzony" Ty jak wchodzisz na to forum to po prostu musisz walnąć negatywa czy byłeś klientem czy nie… Bo jak nie daj Boże napiszesz pozytywną opinię lub wskażesz brak logiki to Cię zlinczują… Zresztą wejdź na inne firmy nawet te bardzo znane…Wszędzie to samo… wniosek… otwórz swoją działalność… bo najwidoczniej w naszym pięknym kraju wszyscy przedsiębiorcy to złodzieje, przekrętasy i pijawki… a pozostali… wszyscy idealni. Pozdrawiam i życzę spostrzegawczości jak dotychczas..
M. 2016-04-05 15:37:17
A ja właśnie złożyłam reklamację na prace wykonane w zeszłym roku. Zobaczymy co dalej.
1
tedi 2016-04-21 22:22:42
Zgadzam się z większością negatywnych opini dla tej firmy na tym forum. Ponieważ w podobny sposób zostałem oszukany.
Mianowice:
- trudny kontakt z Panem Markiem,
- pracownicy z łapanki z przystanku autobusowego,
- nie wywiązywanie się z umowy,
- całkowity brak kompetencji oraz poszanowania klienta,
- nie usuwanie reklamacji,
- brak odwagi szefa (Pana Marka)do rozmowy z usługodawcą w sprawie reklamacji na miejscu wykonanej usługi.
- na reklamacje wysyła swoich pracowników, którzy odwalają niezłą fuszerkę.
Proszę się od około 2 lat aby poprawił położenie kostki brukowej.
Dziwię się tutaj wszystkim oszukanym przez tą firmę, że nie wystąpiły do Sądu z pozwem zbiorowym. Ten proceder musi się wreszcie skończyć!!! Chętnie się do tego pozwu dołączę.
Pozdrawiam!



3
PJ 2016-04-22 18:09:22
Drodzy Państwo. Działania Pana Marka Flak i firmy Magarden w pewnych aspektach noszą znamiona popełnienia przestępstwa. W ciągu kilku dni na forum przedstawimy dane kontaktowe na które będą Państwo mogli przesłać informacje w na jakie naruszenia obowiązujących umów natrafiliście Państwo we współpracy z Magarden. Informacje te posłużą do wystąpienia na drogę prawną i wystosowanie roszczeń. Ponieważ kancelaria będzie reprezentowała jednego z klientów, przystąpienie dodatkowych osób do sporu nie będzie obarczone żadnymi kosztami dla Państwa
1
klient 2016-04-23 11:37:47
Gdyby ktokolwiek na tym forum miał wątpliwości czy opinie są prawdziwe to zapraszam do obejrzenia efektów pracy Magarden w moim ogrodzie :
( usunięte przez administratora )br /> Efektem miał być ogród z trawnikiem którego przygotowanie miało trwać 2 tygodnie. Faktycznie efektem jest POBOJOWISKO, nawiezione 20ton ziemi (zamiast 80 jak w zawartem umowie) która została rozrzucona jak popadnie i oczywiście BRAK JAKIEGOKOLWIEK kontaktu z właścicielem. Przestrzegam przed jakimkolwiek kontaktem z tym Panem który w rozmowach o tym forum będzie Was przekonywał że to "dzieło jego konkurencji".

2
JP II 2016-04-26 23:27:46
cóż za zbieg okoliczności, że dzień po dniu, trzem różnym klientom przypomniało się, iż firma Magarden coś im źle wykonała... :)
ms 2016-04-26 23:32:59
robert, mogles jeszcze napisac, ze przez dwa lata nie zaplaciles za ta usluge!!!
tedi 2016-04-27 13:28:17
Szanowny marku dopłacę ci ten cały 1 tys. zł jak poprawisz to pobojowisko które u mnie i mojego sąsiada pozostawiłeś. Biorąc pod uwagę ile kosztowała nas ta inwestycja żałuję, że niedopłaciłem ci tylko ten 1tys. zł. Chętnie przedstawię zdjęcia wszystkim zainteresowanym co po sobie pozostawiłeś. Dziwię ci się, że nie masz odwagi zadzwonić i rzetelnie poprawić to co rozgrzebałeś u mnie i sąsiada. Przypuszczam, że ty to zrobiłeś po prostu na złość. Widzę, że dalej idziesz w zaparte za co cię niezmiernie podziwiam. Powinieneś się wstydzić, że tak traktujesz klientów.
1
tedi 2016-04-27 13:31:43
Szanowny marku dopłacę ci ten cały 1 tys. zł jak poprawisz to pobojowisko, które u mnie i mojego sąsiada pozostawiłeś. Biorąc pod uwagę ile kosztowała nas ta inwestycja żałuję, że niedopłaciłem ci tylko ten 1tys. zł. Chętnie przedstawię zdjęcia wszystkim zainteresowanym co po sobie pozostawiłeś. Dziwię ci się, że nie masz odwagi zadzwonić i rzetelnie poprawić to co rozgrzebałeś u mnie i sąsiada. Przypuszczam, że ty to zrobiłeś po prostu na złość. Widzę, że dalej idziesz w zaparte, za co cię niezmiernie podziwiam. Powinieneś się wstydzić, że tak traktujesz klientów.
1
kris 2016-04-28 20:54:46
Panie Flak niech się Pan nie wygłupia i nie robi z siebie anioła, bo do kościoła Pan chodzi, a kłamczuch z Pana jak ta lala. Panie rozwalił Pan u mnie kostkę, syf zostawiony i co zabrał Pan kasę i telefonu nie odbiera i co dalej...??? Panie mam już dość ciągle mówisz chopie,że przyjdziesz i skończysz a tu nic. Kłamie Pan w żywe oczy i w dodatku zapewniasz,że gwarancje dajesz jaką???? taką,że nie dokańczasz roboty, a kasa zabrana. Już masz opinie tak złą, że najlepiej spotkamy się na innej drodze. na tym kończe . Ludzie nie zamawiajcie nic u tego chopa.
1
oszukany 2016-05-12 09:52:55
OSZUST,NIE MA POJĘCIA O ZAKŁADANIU OGRODÓW, PO PODPISANIU UMOWY KOMPLETNIE UNIKA KONTAKTU!!! DAJCIE SOBIE Z TĄ FIRMĄ SPOKÓJ!!!!!!!!
2
pol 2016-05-13 22:24:12
Mam podobny problem z kostką brukową położoną przez w/w firmę. TRAGEDIA!!!!!!!!!!!
2
ewad22 2016-05-27 21:21:56
Straszy pan ludzi?Lepiej niech Pan nie oszukuje urzędu skarbowego?MA lewo robotnicy brak odporawadzone podatku od prac.
2
Kolejny nieoszukany 2016-06-10 01:12:11
Jaki jest miesieczny abonament w gowork by mozna bylo samemu usuwac wypisywane tu pomowienia? Albo płacisz albo cie smarują az wykupisz... Opinie to wielka sciema
samuel 2016-07-08 15:52:51
Hej, wiecie czy jest szansa na to, żeby znaleźć u nich normalnie zatrudnienie? Z góry dzięki za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o MAGARDEN Marek Flak - Piekary Śląskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAGARDEN Marek Flak