brak logo

UNIHUT SA

Kraków

Opinie o UNIHUT SA

pracownik 2012-11-08 15:16:44
firma bardzo dobra na święta bloczki da na 300zł tylko że wcześniej przez 3 miesiące zabiera po 300zł żeby dla prezesa wróblewskiego na święta było!!!!jak jest pilna robota to obiecują złote góry pracownicy na głowie stają a potem i tak prezes listy zarobkowe cofa bo ludzie rzekomo za dużo zarabiają!!
wróbel 2012-11-08 15:27:06
Szkoda gadać o zarobkach w tej firmie prezesi nowe auta sobie kupili a pracownikom po wypłacie poszli.Co roku wycieczki wyjazdy a pracownik co naj dalej to może na przylasek się wybrać bo na to go stać.oby więcej prezesowskich mord do wykarmienia i aut do zatankowania. A co do pieniędzy na święta to niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z siebie nie robią ostatnie dwie wypłaty były tak przycięte że człowiek nie ma co do gara włożyć. A oni potem wigilię zorganizują z naszych pieniędzy i dziwią się że ludzie nie mają ochoty iść i wysłuchiwać ich pieprzenia jak jest ciężko i jacy to oni nie są dobrzy!
firma na dnie!!! 2012-11-12 18:13:35
Tylko co chciałem powiedzieć to że jak to możliwe że człowiek w miesiącu 3 dni więcej pracuje a w nagrodę 300zł mniej na wypłatę bo zdaniem prezesów pracownik za dużo zarabia!! Wesołych świąt życzę,
ZŁODZIEJE 2012-12-07 18:51:16
JAK JUŻ KOLEDZY PISALI ŻE W POPRZEDNICH MIESIĄCACH WYPŁATY BYŁY OBCIĘTA I NIESTETY W TYM MIESIĄCU TEŻ NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO WIDOCZNIE PREZESI PATRZĄ TYLKO NA TO JAK SOBIE ZAPEWNIĆ BOGATE ŚWIĘTA A ZWYKŁEGO PRACOWNIKA MAJĄ GŁĘBOKO W D...E! NIESTETY TAKIM ZACHOWANIEM ODBIERAJĄ LUDZIOM OCHOTĘ DO PRACY I Z CAŁEGO SERCA ŻYCZĘ IM ŻEBY W TYM ROKU DOBRZE SIĘ NAJEDLI BO W PRZYSZŁYM JAK TAK DALEJ PÓJDZIE TO FIRMA PADNIE I BĘDĄ MUSIELI SAMI SZUKAĆ ZATRUDNIENIA JAKO ZWYKLI PRACOWNICY!!! WESOŁYCH ŚWIĄT
załoga 2012-12-07 18:57:47
Szkoda tylko że pracownicy sami nic z tym nie robią bo nie mają wyjścia mają rodziny i muszą to tolerować ale ja się pytam gdzie są związki na które co miesiąc z naszych wypłat idą składki? Jeżeli ktoś kto chce przyjść tu do pracy musi wiedzieć jakie są realia!!!!!!!
uni hut 2012-12-09 10:21:28
dzisiaj jak wszedłem na swoje konto i zobaczyłem jaki przelew przyszedł to się załamałem. w tym momencie zastanawiam się jak opłacę wynajem mieszkania i resztę opłat to za co zrobię święta! Może nasze kierownictwo ma jakiś pomysł czekam na jakieś pomysły.
pracownik 2012-12-19 08:13:57
mario - 2010-11-27 21:21:06

w tej firmie zarabiało się parę lat do tylu!teraz niestety tylko dużo nam obiecują!ciągle zapewniają że pieniądze są tylko trzeba pracować a człowiek pracuje więcej a zarabia tyle samo świstki z wypłat od paru lat wyglądają jak by je skserowano co miesiąc to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak , kiedyś się zarabiało więcej , ale i pracowało więcej , bez obłudy , teraz wcale nie pracuje się więcej
polo 2012-12-21 01:34:26
sytuacja obecna w unihucie to wynik błednych decyzji gdyz stanowisko kierownika obróbki skrawaniem zostało obsadzone przez człowieka który nawet srednie wykształcenie musiał kupic to jak on ma kierowac zespołem i przynosic zysk firmie natomiast na dziale remontów remontów obsadzono faceta który jest kompletnym idiota wysoki jak brzoza a głupi jak koza to sa dwa działy które napedzaja finanse w firmie tych dwoje ludz własna nieudolnoscia w 2014 doprowadza firme na skraj
pracownik 2012-12-25 23:35:55
Prawda jest taka że wszyscy jak tu pracujemy dajemy się dymać temu pożal się boże wróblowi co mu się wydaje że ma skrzydła orła. Nie mamy odwagi powiedzieć gościowi wprost co i jak. No ale jak mamy to zrobić jak związki zamiast nas bronić to same boją się że im dojna krowa zdechnie. Więcej znajomków i popleczników do wykarmienia to w końcu nawet dla nich nie starczy.
Zdrowych i Wesołych Świąt oraz pełnych garnków w nadchodzącym roku życzę wam koledzy, a naszym włodarzom pracy jako zwykli pracownicy by przypomnieli sobie jak to za obciętą pensję się żyje.
Pracownik 2012-12-28 10:11:41
Ja w tej firmie pracuje chwile fakt było źle szczególnie rok 2008/2009 wiadomo kryzys, sporo kumpli pracujących u prywaciarza straciło pracę z tego co wiem u nas nie zwalniali nikogo zarobki wiadomo bywają różne ale nie widze powodów do lamentu pogadajcie z ludzmi z philip morisa czy z drukarni jak sie tam pracuje i za jakie stawki
pracownik 2012-12-29 00:16:59
Nie widzisz powodu do lamentu - spójrz na konto!! Może dla Ciebie kasa się nie liczy, ale już dawno zakończyły się czasy pracy dla idei. Teraz wszyscy pracujemy dla pieniędzy, a ich nie jest coraz więcej, ale coraz mniej bo wszystko drożeje.
1
PRACOWNIK KOKSOWNIA 2013-01-07 20:18:12
Popieram tutaj kolegę , jestem za aby otwarcie mówić a nie okrywać się anonimowo i psuć opinie nie tylko swojej firmie ale także i innym pracownikom którzy chcą pracować i zarabiać na życie , Nie ma sensu się denerwować , jeżeli ci nie pasuje ta firma to ją zmień nikt nie każe ci w niej pracować , jak to wszędzie są plusy i minusy nie dostajesz pieniędzy za to że się obijasz tylko za to co wykonujesz . Staraj sie a na-pewno ktoś cie zauważy Wiec to tylko własne nastawienie ! Do tego aby coś więcej w życiu osiągnąć ! nikt ci na tace nie nałoży a przede wszystkim pieniędzy !

Kierownik wcale nie jest zły , może ktoś ma do niego nie smak i to jego własna osobista sprawa . Ale po co te niekulturalne odzywki wobec czyjejś osoby. Naprawdę ktoś tutaj jest chyba poniżej poziomu ludzkiej istoty , Albo też zazdrość go zżera że nie stać go na więcej niż klepanie na klawiaturze głupot w nocy zamiast zająć się własną żoną.
Working class 2013-01-09 16:45:00
W tej firmie jeżeli ktoś ma ochotę i potrafi coś zrobić zarabia jak na polskie warunki bardzo przyzwoicie.Mam wrażenie że część pracowników nie ma pojęcia jakie są realia na rynku pracy w Polsce a u nas 8 godz.pracy,pełny socjal,umowa na czas nieokreślony.Wiadomo że w firmie nie jest jak w niebie raz jest lepiej raz gorzej ale ogólnie na plus.Wycieczki osobiste w stronę kierownika remontów to jakieś nieporozumienie,panowie więcej wiary w siebie mniej strachu z kierownikiem można rozmawiać i załatwić wiele spraw ale nie przez brak szacunku na tym forum.
RoyalSocial 2013-01-26 22:34:24
Zgadzam się . Zdecydowanie za mało , Przede wszystkim pieniążków ! Ale zarabiając ponad 2500 zł to nie jest tak mało jak na dzisiejsze czasy :) Więc nie warto nażekać Panowie z tej grupy .
pracownik 2013-02-12 20:20:20
Ludzie za przeproszeniem co wy [usunięte przez administratora].. większość z was zarabia koło 3 tys zł przychodzicie na 6 do pracy zaczynacie "prace" od kawy lub herbaty natomiast PRACE zaczynacie kolo 6 30, przerwa o 10 do 10 30(ustawowo gdzie lubi się przeciągnąć), dziennie z reguły pracujesz fizycznie max 6 h na dobę nikt Ci nie stoi nad głową z batem i Cie nie pogania. Gdy ci się impreza przedłuży do poniedziałku dzwonisz do kierownika/brygadzisty nikt Ci nie robi problemu po prostu bierzesz urlop (ewentualnie na żądanie).
I teraz pytanie:
Czy nam naprawdę jest tak źle?
Odpowiedzcie sobie sami.
2
Wiolonczelistka 2013-03-21 11:27:06
Witam, czy firma ma dział sprzedaży i marketingu z prawdziwego zdarzenia? Chciałam złożyć cv, ale na stronie brak info. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam,
Student 2013-04-03 19:02:28
Widze ze Państwo robia sobie prywatne wycieczki, a tacy ludzie jak ja, zwykli czytelnicy zainteresowani jestesmy rzeczywista sytuacja, czy mozna przyjsc do Was z cv, czy w Waszym zakladzie jest jakis pomysl na to co bedzie jak huty nie bedzie. Jestem studentem AGH i u nas coraz to sie słyszy ze z huta moze lepiej nie byc mimo ze mamy w palestrze samego Mittala.............a my.......gdzies pracowac bedziemy musieli.
Pozdrawiam i zycze słonecznej wiosny
pracownik 2013-04-08 21:15:35
Że tak zapytam kto zarabia 3000zł? Odkąd pracuję w tej firmie to jeszcze takich pieniędzy nie widziałem!!!Więc za przeproszeniem niech pan nie [usunięte przez administratora].Głupot!!
anonim 2013-08-06 13:01:45
Czy wie ktoś może na temat tego jakie są zarobki w tej firmie? Podajcie kwotę taką średnią jaka tam jest.
rafaello 2013-09-12 22:13:47
co ja moge powiedziec firma woli placic emerytom i ludziom przyjetych z innych firm ktorzy odeszli za kase albo na wczesniejsza emeryture!na hali k8 jest ich pelno i nic nie robia a mlodzi ktorzy zapieprzaja w syfie zarabiaja smieszne pieniadze,wystarczy zobaczyc w drodze na laznie kto jak wyglada a kto caly dzien w budzie przesiedzi ale to koledzy kierownictwa wiec z tym sie nic nie robi!
1
dd 2013-11-10 00:19:29
Firma zwiazkowa, ostatni bastion komuny-tego sie nie zmieni. Zarobki regularne bez widoku na podwyzki. Sa i tacy co zyja w tym swiecie jak ryby w wodzie. Cza sie bylo na doktorow uczyc to by sie zylo inaczej.
lol 2013-11-25 22:22:01
nie wiem kto pisze takie głupoty że ludzie przychodzą na 6 godzin do pracy!! nie wiem może do biura tak chodzą ale my przychodzimy przed 6 a schodzimy o 13.45 wiec proszę takich głupot nie pisać! a co do tych ludzi co piszą jak to w tej firmie jest cudownie wspaniale jaki to social super jest! i proszę nie pisać żałosnych pytań jak się zarabia w tej firmie po prostu przyjdź na rozmowę to się dowiesz a potem idź na robotę do tego syfu i zadaj sobie pytanie czy jest sens truć się za te pieniądze?!pozdrawiam i wesołych świąt życzę!!
FRANEK 2013-11-27 17:25:06
Najlepszy konus nieudacznik na warsztacie to (usunięte przez administratora) ale włos mu z głowy nie spadnie bo brat wysoko postawiony przewodniczący związku.
1
nick 2013-11-29 10:39:11
Czytajac posta wyzej mysle ze osoba ktora wypowiedziala sie na temat brata przewodniczacego nie zna go i nigdy z nim nie pracowala .
4
wk 2013-12-08 20:50:31
I jak co roku przed świętami wyplata okrojona!Więc po co dawać rzekome pieniądze na święta jak to jest po prostu wyrównanie wypłaty a nie dodatek na święta!!(usunięte przez administratora)
rzydek 2013-12-09 15:38:18
mysle ze bony swiateczne nie zostały dołączone do wypłaty,bo jeśli tak to ja do końca roku za żadną robote się nie tykam
4
BOmaszROBIĆ 2013-12-18 21:21:20
Wesołych i radosnych Świąt Panowie ! Życzę wam Samych sukcesów !
1
m. 2013-12-21 19:56:45
lol to po cholerę przychodzisz do tej pracy za te pieniądze, zwolnij się i zbieraj puszki na mieście.Aha, przychodzisz przed 6 godz. bo przez godzinę pijesz kawę i do pracy przystępujesz przed 7. Jeszcze zapraszam Cię do biura na K8 i zobaczysz na którą ludzie do biura przychodzą. Wesołych Świąt lol.!!!!!!!
1
rzydek 2013-12-22 10:32:54
zupełnie nie rozumiem Twojego uniesienia moim wpisem, to raz a dwa nazwanie mnie nierobem jest raczej niestosowne.Świadczy to o tym że nie wierz o kim piszesz ja jestem gotów na osobisą rozmowe
Red is bad 2014-06-09 19:13:47
Jeszcze przez jakieś trzy miesiące będzie przyzwoicie a póżniej wszystko wróci do normy
Red is bad 2014-09-28 12:15:39
Oby tak było jak piszesz.Potencjałem w Unihucie są ludzie, dobrze wynagradzani ludzie adekwatnie do warunków w jakich pracują i jakie prace wykonują,bez godnych wynagrodzeń potencjał unihutu proporcjonalnie zmaleje a czy ta zmiana na lepsze będzie długotrwała zależy przedewszystkim od zarządu i pana prezesa bo to oni są odpowiedzialni za negocjacje stawek.
alejandro 2014-09-30 15:58:45
Szczególnie jedna "ryba" świetnie się w tym "stawie" czuje.Jest to raczej "gruba ryba", przynajmniej gabarytowo.
xxx 2014-10-18 21:11:26
Tylko nadgodziny się nie bardzo opłacają,nie mówiąc już o sobotach.Ostatnio kilku już zmądrzało i doceniają wolność soboty bez tych 80-ciu złotych,które można w tym czasie zarobić za 1.5, góra do 2 godzin.
xyz 2014-10-19 11:26:07
To ciekawe bo jeszcze w żadną sobotę nie pracowałem "góra 2 godziny",zawsze było to około 6 godzin a ile można zarobić za nadgodziny można się dowiedzieć mniej więcej przy okazji wypłaty bo nie jest to jasno i wyrażnie napisane na żadnej umowie i z zapłatą za nadgodziny bywa różnie.
ppp 2014-11-06 17:51:15
Obecnie po zakończeniu remontu sytuacja wrócila do normy czyli goście którzy robia w najgorszym syfie i ciężkich warunkach dostaja śmieszne pieniadze w porównaniu do wspominanych tu juz osobników lub nic nierobiacych... nie wspominam o codziennym trybie pod gorke z kombinacjami papiery plus nadzór, bhp, itd, ktoś o awansach rozwoju itd wspominal??? hahhaha ,co do nadgodzin to nienajgorzej na tym sie wychodzi, ale i tak sie nie doliczysz... a o podwyżce to zapomnij raczej, pieniadze poszły na wazniejsze rzeczy hehe... predzej ci dadza odejść z firmy albo jakiś niby śmieszny tekst rzuca na odczep sie...
5
mikilałda 2015-05-18 18:36:56
co teraz słychać w tej firmie?
3
byly pracownik 2015-07-11 09:54:00
czy firma ta wynajmuje jeszcze hale od huty sendzimira?
pracuje tam ktos jeszcze na tych halach?
ppp 2015-09-01 16:44:20
kwot nie bede podawal, moze ci wystarczy jak powiem ze mniej sie zarabia od hucianych chlopakow od łopaty, teraz na remoncie na baterii tez bez szalu podobno, w zeszlym roku bylo lepiej i to duzo, a ludzie chodza wku... co do wymienonych przez ciebie procesow i doswiadczen to moze i tak ale zobaczymy co bedzie jak sie moze troche sytuacja zmieni na rynku pracy i ludzie pojda gdzie indziej, bo kto bedzie robil za ta kase w tych warunkach itd a na kazda probe rozmowy o zarobkach jestes zbywany, proboj moze ty dobrze trafisz
G. 2015-09-17 19:44:22
Co chwile poszukują na to samo stanowisko. Przeczytaj zakres obowiązków, tam jest pracy dla kilku osób z kilku działów, a nie ma jednego technologa. Ktoś kto pisał zakres obowiązków albo o tym nie wie albo szuka jelenia.
grzesiu 2016-02-17 08:12:29
Ale jak do tej pory wszyscy narzekaja ns warunki i zarobki ale nikt nie napisal jakie sa te zarobki ? ? ? No to o co chodzi kazdy kto pisze to tylko steka ze zle. To napisz czlowieku konkretnie ile wynosi przecietna wyplata ''' napisz to cyframi czy faktycznie te zarobki sa hu,,,,,,,,,,te bo niewiem ''piszecie biadolicie ale skrywacie ile sie zarabia to gdzie jest wasza zasrana szczerosc bo inaczej tego nazwac nie mozna ''
1
technolog 2016-03-17 09:35:49
To normalne że piastując konkretne stanowisko musisz posiadać odpowiednia kwalifikacje i wiedze .Nie wyobrażam sobie kierownika czy nawet mistrza który nie umie biegle posługiwać się komputerem , no chyba że trafiają do firmy ludzie z jakiś układów bez odpowiednich kwalifikacji .To w takich okolicznościach lepiej dać sobie spokój
1
DobraRada 2016-03-23 19:41:13
Tak lepiej daj sobie spokoj .
2
fachura 2016-06-29 19:16:11
Unihut po remoncie wielkiego pieca ma nowe perspektywy. Teraz szczególnie powinni myśleć by odciąć się od ArcellorMittal i inwestować w nowe maszyny, rozwiązania czy technologie. Również projekt "Nowa Huta Przyszłości" może być szansą dla Unihutu by jako podwykonawca realizować kontrakty przy rozbudowie wschodnich rejonów Nowej Huty.
nj 2016-07-08 23:19:04
Ostatnio nie pokazało się w ogóle żadne ogłoszenie @blejm, więc nie ma się co dziwić, że atmosfera nawet dopisuje.
Zostaw swoją opinię o UNIHUT SA - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNIHUT SA