logo RADWAG Wagi Elektroniczne

RADWAG Wagi Elektroniczne

Radom

Opinie o RADWAG Wagi Elektroniczne

ten piąty 2017-03-11 08:23
@Programista wyklęty: biedny człowiek, który nie umiał wynegocjować przyzwoitych warunków i teraz pod każdą firmą płacze. Jeszcze się chwali jak dobrze zarabia a tutaj dalej zagląda. Jesteś dziwnym człowiekiem.

Komentarz z innego wątku: "ja marudzę?
Ja tylko odpisuje na wasze gorzkie żale."

Przeczytaj swoje komentarze i sam wywnioskujesz kto się najbardziej żali. Ale znając Ciebie nie przyznasz się do tego, ponieważ jesteś tchórzem.

Najbardziej mnie rozwalają Twoje popisówki co Ty nie umiesz i jakie oferty 30zł/h o pracę Ci podsuwają. Ty nie bierzesz bo twierdzisz że nie lubisz tego i tamtego lub nie masz na to czasu. Ale przyjąć ofertę za 2.200 zł brutto umiałeś i jęczeć. Coś mi tutaj nie pasuje. Pewnie Twoje umiem trzeba czytać jako nie umiem.

Poproszę więcej linków. Pośmiejemy się bardziej. To że sytuacja pod względem wolnych miejsc poprawia się w Radomiu nic dziwnego. Radomskie kino dalej płaci śmieszne 5 złotych za godzinę omijając opodatkowane umowy. Coraz mniej chętnych na studia i coraz mniej młodych ludzi na ulicach. Jak powyjeżdżało to teraz niech się nie dziwią, że nie ma kogo zatrudnić w tym już bardzo starym społeczeństwie. Nie ma co się cieszyć bo to dopiero może pier... Dopiera za x lat się przekonamy czy faktycznie poprawa idzie w dobrą stronę. Oby się tylko nie okazała chwilową.

Wasz kolega z innej firmy.
4
Bartosz 2017-03-28 12:56
Szukacie kogoś do pracy?
pracownik 2017-03-28 16:29
Nie chcesz w tej firmie pracować. Uwierz mi.
6
Pracownik 22 2017-03-28 19:17
Ostatnio tak nam przykręcili śrubę, że nie idzie wytrzymać, a chaos powstał taki, że wszystko idzie wolniej niż parę miesięcy temu.
Bartosz 2017-03-28 20:41
Rozumiem, że Was tylko gonią, stoją nad Wami, słaba atmosfera i zarobki też nie najlepsze?
pracownik 2017-03-28 23:48
Bardzo słaba....
Bartosz 2017-03-29 07:17
Dzięki przemyślę to wszystko.
1
Programista wyklęty 2017-03-29 18:49
warto przemyśleć.
jeśli się zdecydujesz, nie zgadzaj się na niską pensje pod żadnym pozorem, bo kierowniki będą Cię urabiać, byś potem robił za jak najmniej.
Będą Cię winić, że się zgodziłeś pracować za marne pieniądze, a potem chcesz podwyżkę. To będzie Twoja wina! Tak opowiedzą o Tobie na mieście, bo tu zmowa pracodawców jest - zamiast rywalizować o najlepszych, promują tylko tych tanich
Belmenda 2017-03-29 23:22
Przemyśl ziomeczku, bo jak źle postawisz, to będziesz musiał żebrać o flaszkę jak ja :D
Ireczek 2017-03-31 12:07
Droga załogo,
posiadamy dowody, iż planeta Ziemia została objęta kwarantanną przez UFO, dlatego wszyscy pracownicy firmy zostaną objęci programem redukcji wynagrodzenia do minimalnej czyli 2.000 zł brutto.
Zarząd firmy stwierdził, że skoro kosmici rządzą, to i tak nie potrzebne są Wam piniundze.
Dowody na objęcie planty kwarantanną http://www.youtube.com/watch?v=XclAc3gDPQU
Pozdrawiamy
Zarząd
Programista wyklęty 2017-04-01 16:38
Dziś nastąpił wielki przełom w mojej karierze. Piłem flaszkę z Belmondem i zaproponował, że jak złoże CV do Radwaga, to dostanę 10 tysi na rękę jako programista embedded.
Już wysłałem dwa, na wypadek jakby jedno się zawieruszyło
Trzymajcie kciuki
O0.0O 2017-04-02 08:35
Żart na Prima Aprilis wyszedł Ci całkiem znacny :)
Programista wyklęty 2017-04-02 18:03
No widzisz, nie skumałeś z początku, że to żarcik...
Od piątku sobie jaja robię :D
Oj oj oj
Słabiutko
Pozdro lenie nieuki :D
To ostatnie zdanie było serio :D
Pozdrowionka też serio ;P
Programista wyklęty 2017-04-16 01:24
tym razem na poważnie
Cebula się sypie z nogawek pracodawcom :D
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,21642377,posel-pis-zapowiada-w-przyszlym-tygodniu-projekt-ktory-podniesie.html#BoxBizImg
Ireczek przyoszczędził.
Czyj głos jest słyszany? Pracodawcy czy pracownika - programisty wyklętego?
Buhahahahahahahaha.
Nie pokonasz mnie doktorze X
http://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=9IzzaokxKjQ
Miś 2017-04-20 21:08
Wszystko to jest tak, kogo znasz, jak masz znajomości to wyciągniesz więcej.
Lecz większości zaproponują Ci umowe na zlecenie względnie umowe w pełnym wymiarze godzin, najprawdopodobnie około 1600 netto może troche mniej lub troche więcej.
O stanowisku kierowniczym zapomnij zabardzo tu się trzymają stołków i dobra rada unikaj jak możesz wspópracy z .... ale to sobie samemu wyrobić opinie trzeba aczkolwiek jest tu kilku nawet kilkunastu tzw. DONOSICIELI ktorzy dostarczają wiadomości do właściciela, więc reasumując zastanów się czy jesteś potulnym i dającym się osukiwać gościem który zawsze spuści "łeb" i dalej tkwi w tym bagnie, czy kimś kto ma swoje zdanie, bo tacy tu szybko wypadają z obiegu. To tyle, szkoda ze firma ma tak kiepską kadrę kierowniczą a programiści szkoda.
3
Programista wyklęty 2017-04-21 01:27
serio dalej 1600 netto płacą programiście ?
Masakra, współczuje
Programista wyklęty 2017-04-25 02:59
No dobra chłopaki, nie wygłupiajcie się, wypijmy browara na zgodę.
Zapraszam na grubą imprezkę do pubu "Pod Obszczykioskiem" :D
abc 2017-05-16 12:03
Weź się za zamiatanie placu to będziesz doceniony nigdzie cię nie chcą a to pech!!!!
1
Programista wyklęty 2017-05-16 19:43
ja mam poważne zadania za poważne pieniądze, do waszych gofnofiremek nawet cv nie skladam od lat, wiec nie wiem o czym piszesz. Pracuję zdalnie dla zagranicy, ty nieuku z radwaga, przyliż ireczkowi, moze ci da premie 200zyla. Teraz czekam na wyplate za wykonane zadanie (kolejny etap) a ty czekaj na pensje 3000zł brutto hahahahahahha
programista wyklety (POGIETY) 2017-05-16 21:58
Ja zaraz wprowadze moje oprogramowania i wywale z rynku połowę softow będę wprowadzał za słona opłata bo tak ma być nowe bo lepsze bedzie "zajawka -bredzik" tak się nazywa ją już sam się nawet na tym znam!!
Belmenda 2017-05-16 22:49
Ireneusz podstęplował mi certyfikat obcasem, teraz jestem wielki geniusz IT. na mieście znają moje kwalifikacje w piciu piwka. silniejsi ode mnie w podstawówce kazali mi pić, żeby oni w pełni zdrowia mogli służyć w policji, a ja jestem od pracowania na nich i przepijania swojej marnej pensji z radwaga.
1
syndrom programisty z radwaga 2017-05-16 23:02
firmę radwag należy zamknąć, gdyż patologia tam pracuje. Znęcano się nade mną gdy tam pracowałem. Mobbing to szczyt góry lodowej, tam pracują bandyci, oszuści, łapówkarze.
Duży 2017-05-18 21:51
Ci co tu pracują to wiedzą jak jest na produkcji. Wciąż szybciej szybciej a czas na wyprodukowanie jednej wagi coraz mniejszy, kiedyś było innaczej był czas na to by coś poprawić zrobić tak by ta waga działała bez zatrzutu, a teraz tylko ilość a jakość , te podzespoły które trafiaja na montaż to chyba nikt nie sprawdza, nawet ostatnio korpusy były kiepskie i nie dało się ich ustawić, źle sie dzieje to już nie ten sam Radwag który był kiedyś, przykro patrzeć jak firma powoli stacza się.
2
Dziurawa skarpeta 2017-05-19 10:14
Filozofia 21 wieku, byleby jak najszybciej, byleby jak najwięcej. Nie ważne, że za rok się rozleci. Ludzie i tak kupią. Ludzie i tak polecą na markę. Kto przez chwilę sprzedawał smartfony, wie jak ludzie kupują: nazwa/model/reklama > jakość. To samo z rowerami. Co z tego, że jeden i drugi jest składakiem różnych firm. Co z tego, że ten mniej znany ma części tego samego producenta co droższy, a nawet kilka lepszych. Ale napis na ramie jest mniej rozpoznawalny i ludzik czuje potrzebę dołożyć 50% do tego bardziej znanego (żeby 50% wynagradzali dobrym serwisem i gwarancją uczciwą, ale z serwisami bywa różnie). Niestety, ale smutna prawda. Więc pracodawca znając swoich klientów oczekuje od Ciebie ilości, a nie jakości.

Nie tylko produkty lecą na łeb i szyję, ale w sumie jakość pracy również. Nie dziwię się, że ludzie coraz bardziej desperacko podchodzą do swojej pracy. Tu już nie chodzi o niskie zarobki, tutaj chodzi o wszystkie zakazy. U mnie w pracy odezwać się do kolegi już nie można i muszę wpisywać o której jadłem śniadanie, kiedy robiłem przerwy etc. Mało tego trzeba się tłumaczyć, dlaczego przez minutę byłeś w pokoju A, a w B przez 3 minuty. Rozumiem, do pracy idzie się pracować, a nie popijać kawkę co 5 minut, ale dobra atmosfera w pracy jednak każdemu umila pracę.
2
syndrom programisty z radwaga 2017-05-19 18:03
błagam Cię, napisz, że żartujesz.
Ja mam klientów, owszem też chcą coraz taniej, coraz szybciej itp. Ale widzę też, że firmy szukają programistów po kilka lat i nie mogą znaleźć. Dlatego ja mówię tak - tyle i tyle na godzinę i ani grosza mniej. Albo się klient godzi albo nie. Nie rozliczam się z minut. Ostatnio fajki zacząłem wliczać w czas pracy. Robienie herbaty (5 minut parzę no chyba, że mniejszy kubek to 3) wliczałem już z rok temu.
Obiadów nie wliczam szczególnie jak jadę na miasto, bo godzinę schodzi.
Aktualnie zapuszczam skrypt, który wykonuje się kilka godzin i w tym czasie robię zlecenie dla następnego klienta. Jeden mi nie zapłacił dzisiaj, ale za to mam kase od poprzedniego i od nastepnego czekam - dziś zakończe, chociaż miał mi kasę dać na początku maja.

Handlowalem telefonami. Nokia sprzedawala sie najlepiej bo miala proste menu, praktycznie w kazdym tel takie samo. Iphone to szpan, ale też wygodne użytkowanie - bawilem się mapami, czatami, funkcjami, niewiarygodnie wszystko jest logiczne i spójne, a w Nokii, którą mam zniknęło radio, czasem trzeba google przeszukać by coś ustawić. Androida nie tykam... szmelc, chociaż jak trzeba to coś zrobię, w końcu "nasz klient nasz pan" ;)

Co do rowerów. Każdy sięga po markę albo ze względów marketingowych - by się pokazać na mieście lub dlatego, że boi się kupić bubel. W tych rowerach z decathlona już podobno się ramy łamią, nie w każdym, ale coś słyszałem, że sporo. Jeśli firmy będą za te pieniądze maksymalizować zyski i robić buble, to opinie w internecie zrobią swoje jak wybuchające iphony.

Marka dużo daje dzisiaj, bo mamy nadprodukcje. Oczywiście, kto jest mądry ten kupi dobry produkt, nie koniecznie drogi.

Jeśli chodzi o programowanie i marketing. Mi klient płaci za naukę 30zł jak będę robił szybciej to 40 zł/h. Ale wcześniej miał kogoś tańszego i mu przez pół roku robił to co ja zrobiłem w miesiąc niecały. A co miesiąc gość musiał płacić za serwer dedykowany. Dlatego w tym zawodzie opłaca się zapłacić więcej, a mieć pewność, że programista nie ucieknie w trakcie pracy, bo mu ktoś da 5 zyla więcej na godzinę.

gdy ja byłem programistą w radwagu, miałem nadzieje, że za te 2200 brutto mnie nauczą, podpowiedzą, niestety było wyłącznie parcie na wyniki i gdy się buntowałem, mówiono, że nic nie umiem, że jestem zerem itp. Jakość kodu w tej firmie pozostawia wiele do życzenia. Nie warto tam pracować ze względu na stres, duże wymagania, niską płacę, brak możliwości rozwoju w kierunku wysokich płac (w kierunku wysokiej jakości kodu, bo tam jej nie ma)
Programista wyklęty 2017-05-22 11:21
może się przyda http://www.bankier.pl/wiadomosc/Nowa-aplikacja-dla-pracodawcow-wykryje-nierownosci-plac-7519307.html
chociaż w radwagu to wątpie, tam raczej się zwiększa wyzysk z tego co tu czytam
Programista wyklęty 2017-06-06 14:35
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,21915815,pensja-minimalna-zwiazkowcy-rozbili-bank-chca-podwyzki-do.html#BoxBizLink
ireczek już robi w majtochy, niedługo robol na zakladzie bedzie zarabial tyle ile programista
1
Belmenda 2017-06-13 22:11
tak ukochaliśmy naszego kolegę Mateusza, programistę z radwaga, że życzyliśmy mu śmierci na 1 listopada. Wcale nie jesteśmy patologią, śmierci życzymy sobie na wzajem raz w tygodniu, to taka nasza świecka tradycja
1
Programista wyklęty 2017-07-06 14:07
https://wynagrodzenia.pl/artykul/zarobki-programistow-w-2017-roku

zielony jak szczypiorek po studiach zarabia minimum 4.000 zł brutto na umowie zlecenie, na UoP średnio 4.900 zł, pewnie już co w domu liznął programowania,

a w radomiu musisz być profesorem programowania, żeby zarabiać 3.000 zł brutto.
Kpina z ludzi. Jak wam nie wstyd cwaniaczki!!!!!!!
ona86 2017-07-10 18:43
a ile zarabia sekretarka tzn osoba obsługująca biuro handlowe netto?
Darth Vader 2017-07-11 17:29
Dostałem propozycję pracy jako przedstawiciel-doradca handlowy właśnie w Radwagu..No masakra co Wy tutaj wypisujecie,serio jest tam tak do bani?..Ile faktycznie handlowiec może tam zarobić?..Pozdrawiam Wszystkich
Programista wyklęty 2017-07-11 18:11
tragedii nie ma, na dziale handlowym tym bardziej, ale handlowcy też narzekają...
ja piszę o wyzysku w dziale IT, większości pracowników tam się żyje dość dobrze, szczególnie jak nie są zbyt ambitni
Darth Vader 2017-07-12 09:10
Dzięki.Wstępne warunki jakie mi proponują są w sumie w miarę.Zważywszy że przeszedłbym z innej firmy muszę się zastanowić żeby sobie nie pogorszyć;)Zaznaczam że nie pracuję u konkurencji,zupełnie inna branża.Pomyślę:)..
1
Programista wyklęty 2017-07-12 14:34
Myślenie nie boli. Jeśli w obecnej pracy masz gorsze warunki niż w Radwagu, to się nie przejmuj opiniami tutaj. Ja mam lekko inną sytuację i opisuję sprawy z naszych kontaktów, a były one bardzo nie miłe, gdzie firma negocjowała z pozycji siły - jak się nie podoba to tam są drzwi, chciała kupić jak najtaniej pracę twórcy. Tak się nie robi.
Jeśli już dostaniesz pracę, po roku radzę szukać innej, bo w Radwagu zarobisz dla firmy zapewne sporo jak jesteś dobry, dostaniesz z tego ułameczek. Lepiej za podobne pieniądze wspierać mniejszego przedsiębiorcę, gdyż w ten sposób tworzysz równowagę na rynku i wzrost płac w skali regionu - im więcej silnych firm w regionie, tym większe płace i taki Radwag nie może negocjować z pozycji siły, bo zawsze będziesz mógł przejść do konkurencji (jako handlowiec)
1
Darth Vader 2017-07-16 12:35
Branża Radwagu jest mi zupełnie obca -ale to tylko kwestia poznania rynku,produktów itp sam wiesz jak jest.Uważam się za dobrego handlowca więc mam nadzieję że będzie ok.Warto spróbować,lubię wyzwania.Czekam teraz tylko na telefon odnośnie konkretnego końcowego spotkania-czy decydują się na mnie czy nie.Potem tygodniowe szkolenie w Radomiu i jazda do roboty szarpać rynek;)Warunki jakie mi zaproponowali na początek są dla mnie zadowalające,poza tym tutaj miałbym zdecydowanie większe możliwości rozwoju tak myślę.
Jasio 2017-07-17 16:32
Różnie się zarabia od 2000 do 3000zl i nieważne czy coś spr, edaż czy nie pensja stała żadnych prowizji ale mi to odpowiada a że czasem przełożony podnosi na ciebie głos to nic.
Lidia 2017-07-24 00:12
Obecnie dostępnych jest kilka nowych ofert pracy w Radomiu. Czy ktoś z Was ma doświadczenie na którymś z proponowanych stanowisk? Są to Kontroler Jakości, Pracownik ds. eksportu i handlu zagranicznego oraz Technolog Produkcji. Opinie o Radwag oraz wszelkie informacje o pracy będą pomocne dla osób rozważających zatrudnienie na powyższych stanowiskach. Na pewno chętnie skorzystają z waszego doświadczenia.
C3PO 2017-07-25 21:16
Ja dostałem propozycję za 3300 netto samej podstawy plus procent od sprzedaży..Więc nie mam pojęcia co tutaj jest prawdą hm.
1
żegnaj cycku 2017-08-06 14:31
a gdzie tyle płacą to od razu spadam z Radwagu?
Xxx 2017-08-10 15:50
Gdzie dostałeś taką propozycję? W RADWAGu?
Ojoj 2017-08-10 21:54
3300 szok tu ludzie zarabiaja od 1800 do 2500 na rękę czyli netto, a ty 3300 to i tak ja dojdzie do podpisania umowy to ci powiedzą że w okresie próbnym to będzie z 2200a po tych trzech miesiącach ci wyrównana, i tyle że to bajka.... Ja właśnie się zwalniam...
Kontrola 2017-08-10 22:06
Pracowałem w kontroli jak złożyłem wypowiedzenie to stałem się wrogiem numer 1, bardzo są zakłamami, obłudni i szkoda mówić o przełożonych. Dwóch panów mających się za lepszych, a tak na prawdę tylko potrafią wydawać polecenia a sami nic nie robią. A takie kiepskie podzespoły tu trafiają że się dziwię że te wagi działają ale M każe puszczać je do produkcji
1
Xxx 2017-08-10 22:16
A z jakiego działu się zwalniasz?

To 3300 to było zapytanie to C3PO bo jestem ciekaw gdzie można tyle zarobić. Interesuje mnie biuro a nie produkcja. Jakie są realne zarobki w RADWAGu,?
Ojoj 2017-08-11 20:22
Zarobki są takie jakie Sobie wynegocjujesz, choć trudno pisać tu o dużych pieniądzach jak kierownicy zarabiaja w granicach 3000-4500, żenada wszyscy trzymają się " stołków" bo gdzie indziej by ich nikt nie zatrudnił.
Nie powiem z którego działu się zwalniam bo jeszcze muszę tu przychodzić do pracy.
1
xyz 2017-08-11 22:46
"Jakie są realne zarobki w RADWAGu"
Gówniane.
1
Xxx 2017-08-11 23:45
"Gówniane* to pojęcie względne :) Może jakieś konkrety???
Xxx 2017-08-11 23:48
To widzę że wśród kierowników też duża rozbieżność w zarobkach. Dla świeżaka 3200-3500 realne czy graniczy z cudem?
Programista Wyklęty 2017-08-12 17:23
Pracowałem w radwagu,
nie zgodziłem się na brak godności, na wynagrodzenie poniżej moich kwalifikacji, do dziś jestem prześladowany, straszy się mnie sądami, skarbowym, psuciem opinii, za to, że opisałem prawdę.
Na argumenty wołają znajomych z policji, sądu, prawników z układu, kolesi od flaszki.
Jeśli chcecie pracować jak niewolnicy, na zasadach ustalonych przez układ, zapraszam do radomskich pracodawców, którzy są w układzie, w zmowie.
Pawelec, oferował mi minimalną, gdy zacząłem uciekać układowi, cwaniakom, którzy chcą nas wyleszczyć zaproponował czarodziejskie 3000zł czyli stawkę wyższą, dla siebie chcieli największe kokosy. Dlatego kwalifikacje nie mają nic wspólnego z wynagrodzeniem. Liczy się kto jest silniejszy, a silniejsi jesteśmy my, tylko musimy się zjednoczyć przeciwko tym cwaniakom.
Ostatnio nieudane ataki hakerskie rozpoczęły się na moje strony. Lamusy nie dają rady, potwierdzam, działamy, odpowiedź będzie.
Jednoczmy się przeciwko układowi, inaczej nasze dzieci będą niewolnikami ludzi z układu, nieuków, którzy chcą nas sobie podporządkować, nie chcą robić z nami uczciwych interesów, chcą byśmy byli widelcem, którym oni nałożą sobie kawior.
Przyłączcie się i walczcie przeciwko feudalistom, bez naszych umiejętności są nikim.
Sabotujcie tak jak oni hakują mnie, walczcie, zbierajcie dowody w pracy oszustw waszych przełożonych, udostępniajcie lub chowajcie, jeśli dowody będą wskazywały na zebranie ich przez was.
Nie damy się cwaniakom, którzy naszymi rękoma budują zamek z piasku, w którym schowają się przed nami, ludźmi z kwalifikacjami
Wszystkie filozofie są z nami, najnowsze odkrycia ekonomiczne, potwierdzają, że nie może być tak jak jest, zmienimy razem świat, wygramy z Ireneuszem i jego kolesiami
kol 2017-08-21 00:22
Uwaga człowiek o nicku "Programista Wyklęty" to człowiek, który ma jakiś kompleks.
Wypisuje pierdoły na profilach gowork niemal wszystkich firm it w Radomiu, gdzie w wielu z nich nie miał nawet szansy pracować.
Wystarczy odwiedzić profile sortera, humansoftu aby się utwierdzić, że to nie może być poważny człowiek a raczej jakieś dziecko.
Programista Wyklęty 2017-08-21 20:17
mało mnie interesuje pracodawco, że masz ciśnienie, że wziąłeś kredyt we frankach i teraz szukasz frajera, który będzie na to tyrał, bo ty jesteś za głupi.
co mnie interesuje, że cie na mnie nie stać, że jesteś cebulakiem, który płacze do prezydenta radomia, że nie ma programistów za miske zimnioków, że na wsi skończyli się programiści
naucz sie sam jak pisać programy i pisz, a nie płaczesz na forum radomskich firm, że programista wyklęty ci "psuje" pracowników i naprawia rynek. chcialeś pracodawco mieć całą kasę dla siebie, już liczyłeś z kierownikiem te miliony, a tu taka wtopa, się okazało, że albo nie umieją, albo im się nie chce kodować za te 3000zł brutto.
rozumiem twoj bol, ale wiesz, jak mnie nie stać na ferrari to nie dzwonie do łęckiego i mu nie mówię, że ferrari są do bani, tylko zamawiam katalog skody, tobie polecam katalog fiata, na więcej nie masz ambicji
Zostaw swoją opinię o RADWAG Wagi Elektroniczne - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RADWAG Wagi Elektroniczne