logo Radwag

Radwag

Radom

Opinie o Radwag

aaa 2017-01-24 23:54
Ciebie wszyscy mają za pijaka. Tylko patrzeć aż staniesz się nieprzydatny i cię pogonią. I nie unikaj tematu swojego alkoholizmu, zignorowanie nie sprawi, że zapomnimy. Twoje docinki do mnie nie mają nawet sensu, wiedział byś o tym, gdybyś nie miał tak zamroczonego wódą łba i zrozumiał co ja do ciebie i o Radwagu piszę. Odstaw czasem kieliszek.
Programista wyklęty 2017-01-25 19:03
znajdź sobie kochankę, bo powiem twojej żonie, że programujesz w windows embedded :P
aaa 2017-01-25 19:38
Powtarzasz się.
obcy 2017-01-25 21:16
Interesuje mnie ile czlowiek pracujacy na produkcji w radwagu zarabia bo jak narazie niczego sie nie dowiedzialam
aaa 2017-01-27 19:41
W Biedronce więcej zarobisz.
1
Były produkcyjny 2017-01-28 10:32
W biedronce to może nie ale w Lidlu już jest szansa, zwłaszcza w magazynie z uprawnieniami na wózek widłowy.
malandżela 2017-01-29 14:37
38400 netto, jednoosobowa działalność gospodarcza, programistka Java, C#, klienci z USA i Kanady.
1
Programista wyklęty 2017-01-29 19:34
rozumiem, że to zarobki roczne w PL? Dla radwaga?
Czy zarabiasz tyle miesięcznie i pracujesz za dolary zdalnie dla klientów z USA i kanady?
Pozdrawiam
Nk 2017-02-06 18:49
@malandżela, B2B są górą. Sam również zarabiam na klientach jako działalność gospodarcza jednoosobowa. O takich zarobkach mogę pomarzyć, ale jest coraz lepiej, ale i tak bardzo dobrze biorąc pod uwagę, że zaczyna mi się czwarty miesiąc.
malandżela 2017-02-11 22:34
Zarobki miesięczne, średnie. To jest kwota, wokół której moje zarobki oscylowały w roku 2016, w 2017 liczę na średnio 43000.

Pracuję głównie zdalnie w PL dla klientów z US i CA, chociaż zdarzają się wyjazdy za ocean, wtedy "charguję" moich klientów za wszelkie wydatki związane z wyjazdem (samolot, zakwaterowanie, wyżywienie, etc.) i oni mi zwracają te koszty.

Nie pracuję dla RADWAGa, przepraszam za off-topic. Sens mojej wypowiedzi był taki, że "chcącemu nie dzieje się krzywda". Nawet jeśli jesteś kobietą. Nie ma w IT "szklanego sufitu", który uniemożliwiałby kobietom podejmować (współ)pracę w IT. Przeciwnie, z uwagi na "parytety" szanse kobiet są większe niż szanse mężczyzn. W obecnej sytuacji od mężczyzn wymaga się więcej na takim samym stanowisku/kontrakcie, kobietom częściej daruje się błędy, w imię wizerunku firmy prowadzącej politykę równych szans.
1
Programista wyklęty 2017-02-12 07:18
Gratuluje.
Z tym "chcącemu nie dzieje się krzywda" to jest w połowie prawda, gdyż wiele firm wykorzystuje i można chcieć, a się nie doczekać.
Przykładem jest niestety radwag, gdzie mimo, że się coś tam umie, mimo, że ma się zapał, chęć do pracy, to kierownik może ją pogrzebać, zdemotywować, aż się człowiekowi odechce wszystkiego.
Na szczęście się nie poddałem, nie dałem sobie wmówić, że jestem nikim, nie dałem się układom z miasta, które cenie, ale nie przepadam za wyzyskiwaczami z tego miasta, którzy chcą się dorabiać kosztem pracownika po studiach. Cały czas się uczę, doskonale warsztat i omijam Januszy Biznesu.
Prawdą jest, że można pracować dla zagranicy, ja również pracuje dla UK, mam pośrednika Polaka i jest w porządku gość, ale dość mało godzinek wykupuje, rozglądam się za większą ilością pracy.
Cieszę się, że Ci się udało i jeszcze raz serdecznie gratuluje.
Można wiedzieć w jakich technologiach kodzisz?
Pozdrawiam
5
Adam 2017-02-13 09:07
@Programista wyklęty, gdy weźmiesz pod uwagę poziom miast zbliżonych do Radomia, zarobki w RW wyglądają normalnie. Często się słyszy, że informatycy, programiści w Polsce mają raj. Wystarczy, że w tym kraju 1% tych osób zacznie zarabiać od 10k w górę i już robi się nagle opinia, że programiści zarabiają od 10k. Jak dla mnie jest zakłamywanie rzeczywistości i tyle. Teoretycznie w wielu zawodach można w Polsce dobrze zarabiać, ale trzeba spełnić dwa warunki: być naprawdę wyjątkowym w swojej dziedzinie lub zwyczajnie mieć szczęście i po znajomości... Nawet bycie dobrym często okazuje się za mało i równają do poziomu zerowego. Wystarczy, że nie miałeś do czynienia z frameworkiem o nazwie B, ale doskonale znasz A i już uważają nie zasługujesz na dobre wynagrodzenie. To już się robi chore. Tak samo robi się chore, gdy znasz perfekcyjnie PHP, ale nie miałeś do czynienia z wybranym frameworkiem o nazwie B, tylko z A i osoba, która jest bardzo słaba z PHP, ale coś tam zna frameworka B i ma większe szanse na pracę. Myślę, że niejeden wyciągnął wnioski jak działa HR w tym kraju - biorą się za to osoby, które nie mają bladego pojęcia... Ale co tu gadać, firmy też nie lepsze, skoro takim osobom pozwalają szukać pracowników do siebie.

Nadal mam wielu znajomych, którzy wolą wyjechać za granicę i tam zacząć pracę jako programista, ponieważ łatwiej tam łatwiej jest rozpocząć pracę za dobre pieniądze. Znam też programistów, którym w tym kraju nie dawano żadnych szans, bo jak to bez doświadczenia ty nic nie umiesz. Po trzech latach spędzonych np. w UK nagle pracodawcom się odmieniło i byli gotowi ich przyjąć za na prawdę niezłe warunki (bo to pojęcie względne). To tylko pokazuje jaka mentalność panuje w tym kraju.

Stety lub niestety ale nie znam nikogo kto zarabia około 10k jako programista na UoP. Znam ludzi, którzy zarabiają ponad 6k pracując w korpo z za miedzy, ale nie znam ludzi, którzy zarabiają ponad 6k dla polskich przedsiębiorstw.

Jeśli mówimy o własnej działalności gospodarczej, która składa się tylko z jednej osoby. Znam osoby zarabiające 10k, 20k w górę. Ale tutaj mała uwaga, znam nie tylko programistów, którzy tyle zarabiają. Znam też osoby, które nie zarabiają konkretne pieniądze nie będąc w IT, nie będąc żadnym specjalistą. I to jest na tyle smutne, że pracując u kogoś, mogliby zarabiać tylko 1.500 zł...

Jak jest morał tej bajki? Jak się człowiek nie weźmie za coś sam, to szanse na porządne pieniądze są na prawdę małe. Szkoda, że ZUS-y i inne podatki w naszym kraju są takie wysokie. Już nie wspomnę o skomplikowanych przepisach. Jestem pewien, że gdyby prowadzenie firmy w tym kraju było prostsze i tańsze, większość z nas odważyłoby się otwierać firmy i sytuacja zarobkowa byłaby zupełnie inna. Ile w Radomiu powstaje nowych firm, miejsc pracy? Szkoda komentować. Ale za to musi się wziąć już rząd. Wystarczy spojrzeć na kraje, które mają niską wolną kwotę od podatku, są biedne.
3
Programista wyklęty 2017-02-13 15:12
Dużo prawdy jest w Twoim wpisie.
Skomentuje to z czym się nie zgadzam, chociaż pewnie byłbym bardziej lubiany, gdybym robił odwrotnie, ale nie ma sensu dyskutować o tym z czym się zgadzamy.

Jeśli chodzi o rw, to nie miasto jest kluczem, tylko zarobki firmy. Firmę stać na to by zapłacić, jednak jak to napisałeś, mentalność jest taka, że nie chcą. Dopiero jak człowiek wyjedzie za granicę, chcą go ściągnąć jak napisałeś, za sensowne pieniądze. Czy to wynika z niewiedzy kierowników/właścicieli, czy z tego, że chcą żerować na kimś, kto jest nie zaradny? Nie wiem, pytanie pewnie długo jeszcze zostanie bez odpowiedzi.

Znam wielu ludzi, którzy piszą, że dopiero wyjazd za granicę pozwolił im żyć godnie. W Polsce pracodawca patrzy jak wykorzystać, opowiada jakieś bajki o pasji, jakby to człowiek musiałbyć karany przez pracodawcę za to, że wykonuje swoją pracę z pasją.

ZUS i inne takie nie są problemem. Firmy stać, ale marudzą. Gdyby nie było ZUS, to i tak byś dostawał tyle samo do ręki, po prostu właściciel firmy by więcej miał w kieszeni. Biadolenie o ZUS to wycieranie sobie pyska dla wygody, w końcu na kogoś trzeba zrzucić.

Co do tych śmiesznych babek z HR to masz rację. Oczywiście frameworka trzeba się trochę uczyć, myślę, że jak się zna FR A to B nauczy się w max 3 miesiące tak, że będzie w stanie używać.

Masz też rację, że na swoim człowiek odżyje. Dlatego mam prośbę do kierowników firemek IT - przestańcie biadolić, że nie ma programistów za te wasze śmiszne piniondze.
Programista wyklęty 2017-02-14 11:50
"Wyższe wynagrodzenia otrzymali mieszkańcy Płocka (3 700 PLN), a niższe Radomia (3 250 PLN)."
Ireczek wymyślił, że programista w radwagu zarabia średnio radomsko...
3500 brutto dla człowieka po studiach to sie mu w głowie nie mieściło... Roszczeniowa postawa programistów...
Radomianie dziękujo kierownikom takim jak ireczek
Adam 2017-02-15 12:43
@Programista wyklęty, nie zrozumiałeś mnie. Nie twierdzę, że Radwaga nie stać na dodatkowe opłaty, ale wierzę, że jak policzysz ile muszą płacić za pracowników, powiesz szmal kasy. Ps. gdy otwierał się Radwag, wtedy ZUS nie kosztował nawet 200 zł, a za niewiedzę kary były po 50 zł, piękne czasy. W UK ala ZUS kosztuje niespełna 200 zł za kwartał, kwota wolna od podatku jest na około 65 tysięcy zł. Już nie wspomnę o tym, że gdy Twoja firma firma przeżywa kryzys, urzędnik pomoże Ci przetrwać. Ale odłóżmy to na bok, nie oto mi chodziło.

Miałem na myśli nowe firmy, które nie powstają z powodu wysokich opłat, biurokracji i chamstwa urzędników. Sam prowadziłem i prowadzę firmę. Im musisz nawet udowodnić, że to co dobrze zrobiłeś faktycznie jest dobrze. Na to wszystko tylko tracisz czas i nerwy, nic więcej, a w zamian usłyszysz najwyżej przepraszamy, że zabraliśmy Panu tyle czasu. Oni mają gdzieś, że przez nich Twoja firma ucierpiała, straciłeś zaufanych klientów itd. Ale gdybyś to Ty popełnił błąd, to jeszcze chętnie wyciągną od Ciebie kasę. Teraz mnie rozumiesz o co mi chodziło? Chodziło mi oto, że w Radomiu nie ma przez to nowych miejsce pracy, ponieważ niewielu odważy się otworzyć nowe firmy. Więc nie zdziw się, że w Radomiu panuje taka sytuacja finansowa a nie inna. Jeśli będą powstawać nowe firmy z bardzo ciekawymi projektami, jestem pewien, że i zarobki polecą w górę. To, że się pojawiają nowe markety i call center, odłóżmy na bok. Podobno słyszy się, że w markecie zarobisz ponad 2k na łapkę, ale pod warunkiem, że wykonasz ich cały program, którego bardzo często nie da się zrealizować. Nie wypełnisz go w całości, dostajesz minimalną, a o tym mało kto w mediach wspomina. Byłem kiedyś sprzedawcą urządzeń elektronicznych w markecie, miałem miesiąc gdzie musiałem się cieszysz minimalną, ale też miałem miesiące, gdzie wyciągnąłem ponad czwórkę i gdy zacząłem robić to za często, zrobili na mnie haka, na ich specjalne życzenie nie byłem wstanie zrealizować minimalnego planu i wyleciałem z hukiem. Nie dlatego, że regularnie szło mi gorzej, wystarczyło że raz nie poszło mi dobrze. Im pasowało gdy program realizowałem w 99,9% procentach, ponieważ nie musieli mi płacić za 99,9%, tylko podstawa + 1000 zł. Gdy raz na pół roku przekroczyłeś 100%, dali Ci tyle ile potrzeba, np. podstawa + 2500 zł + jeszcze jakiś gratisik, abyś się motywował dalej. Gdy już regularnie zacząłeś robić 100% i więcej, patrzyli się na Ciebie krzywo, zamiast się cieszyć. To taka odpowiedź, na Twój komentarz, gdzie wspomniałeś o psuedo dobrych zarobkach w marketach. Na moim osiedlu ciągle szukają, nawet pytają się, czy nie znam kogoś kto podejmie się pracy i poza chęciami do pracy, niczego więcej nie wymagają.
Programista wyklęty 2017-02-15 15:02
Co do marketów, to trochę mało w to wierzę. Ja znam całe rodziny, które pracują w marketach jak w radwagu

Co do tego co pisałeś o tym, że powstawanie nowych firm podniesie pensje - trochę tak, ale to jest liberalizm, ja nie jestem ekonomicznym liberałem, bardziej moralnym, uważam, że każdy powinien robić co mu się podoba ze swoim życiem, w ramach rozsądku. Ekonomicznie jestem lewicowcem (generalnie jestem kapitalistą, ale jeśli taki kierownik nie płaci mi tyle ile jestem wart, chce mnie okraść z pensji, to ja jestem za tym, by mu podnieść podatek).

Co do podatku i ZUSu - na początku przedsiębiorca płaci mniej, ja myślę o otworzeniu firmy, jak będę miał 3 stałych klientów, na razie mam 1 góra 2.

Co do urzędników - może i są nieuprzejmi, ale to dlatego, że w firmach prywatnych są układy np mi chciano dać pracę za śmieszne pieniądze z wielką łaskę i za flaszkę. Nie dziwię się urzędnikom, że skoro wcześniej pracowali dla prywaciarzy, albo osłuchali się historii od znajomych jak to jest u prywaciarza, zostali przez nich wykorzystani, zapłacił im pracodawca poniżej wartości pracy, poniżej kosztu wyuczenia, poniżej rynku, to teraz każdym możliwym przepisem w pracodawcę uderzają. Owszem teraz chyba jest jeszcze aktualne to prawo, że urzędnik odpowiada majątkiem za błędy, a kiedy kierownicy zaczną odpowiadać więzieniem za niegospodarność, za zatrudnianie swoich kolesi, za to, że najbardziej wartościowe mózgi opuszczają Polskę i budują przewagę konkurencyjną zachodu, a nie Polski, a my kupujemy od Anglika bez studiów produkt wykonany przez Polaka po polskiej uczelni, ale wykonany w UK?
Pracownik 2017-02-16 15:29
To dlaczego sam nie założyłeś własnej firmy tylko wszędzie płaczesz na pracodawców? Wg Ciebie to takie proste. My bardzo chętnie przyjdziemy do Ciebie pracować za 4.000 netto, jeszcze zostaniemy pięć minut dłużej w pracy. Z wielką chęcią czekamy na tego pierwszego, który utrze nosa radomskim firmom. Bądź hojny i nie czekaj bo na chleb trzeba zarobić.
Programista wyklęty 2017-02-16 15:42
jak firmy radomskie są w zmowie, że nie chcą płacić więcej niż 4000 zł brutto, to i owszem nie jest to takie proste
Po 2 nie zatrudnię nikogo kto pracował w radwagu, bo tam niski poziom merytoryczny - mało umieją programiści
Po 3 rynek pracy w radomiu jest zniszczony przez kierowników takich jak ireczek, dziękujemy
Po 4 podsyłam Wam oferty pracy lepsze niż to co daje ireczek w dziale IT
Po 5 przeciwko ireczkowi już jest cały świat
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Wlochy-robotnik-zwolniony-za-papierosa-przywrocony-do-pracy-po-15-latach-3655456.html
Po 6 ja cały czas działam, nie potrzebny mi januszek biznesu z działu IT (patrz punkt 3)
Szuka pracy 2017-02-16 21:33
Ten programista wyklęty to jakiś straszny troll. Przeglądając poprzednie posty widać, że prawie połowa wpisów jest jego, o każdej porze. Wygląda na to, że to jakiś samotnik sfrustrowany i w dodatku mało zajęty, chyba bezrobotny. Te jego wpisy, że dużo zarabia to jak ci trole z onetów : ja zarabiam 1000 dziennie, a wy sobie bieżcie ten kredyty ha ha. Taki portret psychologiczny biedaka umysłowego i chyba bezrobotnego. Piszcie może jakieś aktualne treści o pracy w Radwag. Z tego co wiem to w R&D da się zarobić 3-5k netto. Prawda?
3
Programista wyklęty 2017-02-17 04:44
podobno się da, ale to dla kolesi, argumenty sensowne nie działają na kadrę kierowniczą, raczej chcą zatrudnić jak najtaniej. Ja chętnie się spotkam, pokaże papiery oraz umowę jaką dał mi kierownik Ireneusz Łęcki, czyli 2200 brutto dla programisty embedded.
Przedłużyć umowę chcieli za flaszkę nie za umiejętności, gdy powiedziałem 3500 brutto zamiast 3000zł to się obrazili i opowiadali po Radomiu (trole jedne) że nic nie umiem, że za małą mam wiedzę na 3500 brutto.
Moim zdaniem oszukują tam i tyle - zasady nie są równe dla wszystkich, trzeba lizać zada, żeby dostać to na co się zasługuje, inaczej wylot.
Co z tego, że ktoś tam zarabia 7000 zł brutto, skoro wedle zasad informatyki nie powinien tyle zarabiać, a on zarabia w radwagu - ja bym go wyrzucił za to co zrobił, no chyba, że się mega mylę. Sami pisali tu programisci, ze dostają oferty za 6000 zł brutto, ale nikt ich nie chce zatrudnić, bo za mało umieją. Generalnie dział r&d w radwag to loteria z lizaniem zada, bo zasad tam nie ma, co najwyzej prawo dzungli.
Idź się zapytaj, co trzeba zrobić, żeby zarabiać 5 tysi na rękę, to Cię pogonią, ja Ci już powiedzą, poproś na papierze, to znów pogonią, bo tam kto rano wstanie ten rządzi, nie ma ładu i określonych zasad. Generalnie w porównaniu z innymi firmami w PL firmę oceniam na 3, w Radomiu na 4. Tam nie ma tego co jest w cywilizowanych firmach, jest klepanie się po plecach, polityka, kto z kim trzyma. Baw się dobrze.
Pracownik 2017-02-20 10:46
Zadam Ci pytanie, rozumiem że ten jakiś Irek jest prezydentem, premierem i wpływową osobą, która ma wpływ na to miasto? Rozumiem, że przez niego nie prowadzisz firmy w Radomiu? Nie przesadzaj. Nie musisz zatrudniać pracowników z tej firmy, tylko załóż firmę i się pochwal, że w Radomiu pojawiła się nowa cool firma zatrudniająca minimum 10 osób. Wtedy Ci pogratuluję, a jak tego nie zrobisz w tym roku, uznam, że jesteś kolejnym, który tylko dużo mówi i nic nie robi. A później się dziwi, że w tym mieście jest jak jest.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że programiści mało umieją? Na tej podstawie, że nie umiałeś powalczyć o wyższe wynagrodzenie niż 2.200 brutto? Nie znam nikogo, kto chciałby za te pieniądze pracować. Trzeba było nie brać, a nie udajesz mądrego po szkodzie. Niby się chwalisz ile zarabiasz na zleceniach, a przyjmujesz takie oferty. Każdy się szanujący człowiek śmiałby się z tego. Ale czytając Twoje powyższe komentarze wcale się nie dziwie, że nie umiałeś więcej ugrać. Odpowiadasz bardzo chaotycznie, ogólnie i nie potrafisz odpowiedzieć konkretnie i krótko.

Kończę marnowanie czasu. Wiadomo, że zaraz przylecisz z płaczem i powiesz, że idziesz spać, ponieważ musiałeś długo pracować nad stroną www za 8k, a Ty nawet Javy Scriptu nie umiesz, a w PHP tylko Hello World.
Programista wyklęty 2017-02-20 15:45
Wiem, że programiści radwaga mało umieją, bo tam pracowałem i niestety marna jakość pracy i kodu, na wiele pytań programiści z większym doświadczeniem komercyjnym ode mnie nie umieli mi odpowiedzieć, ja znałem odpowiedź.
Zgodziłem się na 2200 brutto bo to była moja pierwsza praca komercyjna w zawodzie programisty. Jeśli żaden z Twoich kolegów nie zgodziłby się za tyle pracować, to tylko znak, że w radwagu wykorzystują ludzi, skoro mi daliście tylko tyle, a teraz chcesz mnie zrównać z ziemią, bo nie dałem się wykorzystać dalej na rocznej umowie. W radwagu do dziś pewnie większość spoza układu pracuje za 3000 zł brutto może 3500, bo 4000 brutto to cud.
Jak pisałem dawalićie 3000 zł brutto, nie zgodziłem się, negocjowałem 3500, racjonalne argumenty nie dotarły do kierownika, chcieli ode mnie flaszkę (Belmond) za przedłużenie umowy. Czy wy w ten sposób swoje wynagrodzenia "negocjujecie"? Przy wódce, dając łapówki kierownikom i działając na szkodę właściciela?

Większość twojego tekstu to manipulacja, jak przystało na radwag i jego pracowników, ale ja odkręcę twoje kłamstwa - owszem teraz zarabiam sporo na zleceniach (na godzinę), jak zaczynałem potrzebowałem komercyjnego doświadczenia w papierach, radwag mi to dał, chcieliście mnie wykolesiować, ja zrobiłem w bambuko was, było być uczciwymi od początku, ale wy chcieliście się nachlać jak świnie przy korycie

W radomiu niestety panuje układ, skoro ja jestem lepszy niż 70% programistów z tego miasta, to czemu nie zarabiam więcej? Przed każdym sądem pisałem nie raz mogę stawać i udowodnię, że umiem więcej niż większość z Was, ale to inni zarabiają więcej, czemu?

Nie zatrudnię 10, bo się nie opłaca, zniszczyliście rynek, oszukujecie, wyzyskujecie ludzi sami się dorabiacie na niewiedzy innych.

ja JS nie umiem - ha ha ha. Ty nieuku manipulancie z radwaga, nie bede sie powtarzl trolu z radwaga
Programista wyklęty 2017-02-20 18:05
BTW po tylu latach udało wam sie lekko zwiększyć jakość z tego co widzę na waszej stronie, czyli po około 5 latach udało wam się czegoś nauczyć
brawo
pensje pewnie nadal stoją w miejscu, tak czy siak dowody, że przez 5 lat byliście daleko za mną są nadal, nie umkną, nic nie bój
Programista wyklęty 2017-02-21 09:36
"Absolwenci mogą spodziewać się pensji miesięcznej na poziomie ponad 6500 złotych brutto i bardzo atrakcyjnego pakietu benefitów"
Zaznaczam, że to NIE w radwagu
taki jeden... 2017-02-21 19:19
A już przez chwilę myślałem ... ale zobaczyłem te pakiety benefitów :) :) :)
@Pracownik opowiesz jak to było z siłownią i basenem?
Programista wyklęty 2017-02-23 13:56
jakby komuś znudziłą się praca w autocadzie za 3000zł brutto czy nie wiem ile tam zarabiają w radwagu inżynierowie, pewnie mało, znalazłem dla Was pracę łatwą i przyjemną za dobre pieniądze bez łaski Ireneusza, bo przecież jest tyle powodów, byw radwagu zarabiać mniej...
( usunięte przez administratora ) Pozdrawiam
Programista wyklęty 2017-02-27 08:49
(usunięte przez administratora) a co pokazały statystyki i dane Ireneusza?
Robione pod zamówienie kierownika?
Nadal programiści radwaga zajadają się zimniokami z betkami na lato na obiod?
Kiebasa ze spożywczaka na śniadanie i podwieczorek oraz kolację?
Kibelek tylko dla wybranych?
Czy inne bareizmy ?
Co tym razem Ireczek wymyślił, żeby płacić jak najmniej? Jakie ma argumenty?
taki drugi 2017-03-08 23:16
Wszędzie mieszasz i kotlujesz
4
Programista wyklęty 2017-03-09 17:51
przestań narzekać. Ja w tym tygodniu zarobiłem 1000 zł, ale nie pękaj, na tym nie przestaje. Dzisiaj ma wpaść zlecenie, czekam aż szefo w przyszłym tygodniu da kolejne, bo klienta mieliśmy zamykać do końca lutego, a jeszcze kilka drobiazgów zostało.
W Radwagu bym tyle nie zarobił, bo tam niestety szajka ustala kto ile ma zarabiać. Teraz was boli, że opisałem wszystko, trudno, trzeba było myśleć wcześniej i nie zadzierać z kimś kto ma łeb na karku i penisa w majtkach.
Programista wyklęty 2017-03-10 00:29
Stwórca przymocował na stałe
ty nie masz i musi ci ktoś od czasu do czasu wsadzać?
ojej, wstrząsające !
ta czwarta 2017-03-10 18:28
dobreeeee :)))
Programista wyklęty 2017-03-10 19:57
smacznego,
na kiełbaskę z grilla za wcześnie, ale na wiosne szykują się grube impry nad zalewem pffff
ten piąty 2017-03-11 08:23
@Programista wyklęty: biedny człowiek, który nie umiał wynegocjować przyzwoitych warunków i teraz pod każdą firmą płacze. Jeszcze się chwali jak dobrze zarabia a tutaj dalej zagląda. Jesteś dziwnym człowiekiem.

Komentarz z innego wątku: "ja marudzę?
Ja tylko odpisuje na wasze gorzkie żale."

Przeczytaj swoje komentarze i sam wywnioskujesz kto się najbardziej żali. Ale znając Ciebie nie przyznasz się do tego, ponieważ jesteś tchórzem.

Najbardziej mnie rozwalają Twoje popisówki co Ty nie umiesz i jakie oferty 30zł/h o pracę Ci podsuwają. Ty nie bierzesz bo twierdzisz że nie lubisz tego i tamtego lub nie masz na to czasu. Ale przyjąć ofertę za 2.200 zł brutto umiałeś i jęczeć. Coś mi tutaj nie pasuje. Pewnie Twoje umiem trzeba czytać jako nie umiem.

Poproszę więcej linków. Pośmiejemy się bardziej. To że sytuacja pod względem wolnych miejsc poprawia się w Radomiu nic dziwnego. Radomskie kino dalej płaci śmieszne 5 złotych za godzinę omijając opodatkowane umowy. Coraz mniej chętnych na studia i coraz mniej młodych ludzi na ulicach. Jak powyjeżdżało to teraz niech się nie dziwią, że nie ma kogo zatrudnić w tym już bardzo starym społeczeństwie. Nie ma co się cieszyć bo to dopiero może pier... Dopiera za x lat się przekonamy czy faktycznie poprawa idzie w dobrą stronę. Oby się tylko nie okazała chwilową.

Wasz kolega z innej firmy.
4
Bartosz 2017-03-28 12:56
Szukacie kogoś do pracy?
pracownik 2017-03-28 16:29
Nie chcesz w tej firmie pracować. Uwierz mi.
6
Pracownik 22 2017-03-28 19:17
Ostatnio tak nam przykręcili śrubę, że nie idzie wytrzymać, a chaos powstał taki, że wszystko idzie wolniej niż parę miesięcy temu.
Bartosz 2017-03-28 20:41
Rozumiem, że Was tylko gonią, stoją nad Wami, słaba atmosfera i zarobki też nie najlepsze?
pracownik 2017-03-28 23:48
Bardzo słaba....
Bartosz 2017-03-29 07:17
Dzięki przemyślę to wszystko.
1
Programista wyklęty 2017-03-29 18:49
warto przemyśleć.
jeśli się zdecydujesz, nie zgadzaj się na niską pensje pod żadnym pozorem, bo kierowniki będą Cię urabiać, byś potem robił za jak najmniej.
Będą Cię winić, że się zgodziłeś pracować za marne pieniądze, a potem chcesz podwyżkę. To będzie Twoja wina! Tak opowiedzą o Tobie na mieście, bo tu zmowa pracodawców jest - zamiast rywalizować o najlepszych, promują tylko tych tanich
Belmenda 2017-03-29 23:22
Przemyśl ziomeczku, bo jak źle postawisz, to będziesz musiał żebrać o flaszkę jak ja :D
Ireczek 2017-03-31 12:07
Droga załogo,
posiadamy dowody, iż planeta Ziemia została objęta kwarantanną przez UFO, dlatego wszyscy pracownicy firmy zostaną objęci programem redukcji wynagrodzenia do minimalnej czyli 2.000 zł brutto.
Zarząd firmy stwierdził, że skoro kosmici rządzą, to i tak nie potrzebne są Wam piniundze.
Dowody na objęcie planty kwarantanną http://www.youtube.com/watch?v=XclAc3gDPQU
Pozdrawiamy
Zarząd
Programista wyklęty 2017-04-01 16:38
Dziś nastąpił wielki przełom w mojej karierze. Piłem flaszkę z Belmondem i zaproponował, że jak złoże CV do Radwaga, to dostanę 10 tysi na rękę jako programista embedded.
Już wysłałem dwa, na wypadek jakby jedno się zawieruszyło
Trzymajcie kciuki
O0.0O 2017-04-02 08:35
Żart na Prima Aprilis wyszedł Ci całkiem znacny :)
Programista wyklęty 2017-04-02 18:03
No widzisz, nie skumałeś z początku, że to żarcik...
Od piątku sobie jaja robię :D
Oj oj oj
Słabiutko
Pozdro lenie nieuki :D
To ostatnie zdanie było serio :D
Pozdrowionka też serio ;P
Programista wyklęty 2017-04-16 01:24
tym razem na poważnie
Cebula się sypie z nogawek pracodawcom :D
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,21642377,posel-pis-zapowiada-w-przyszlym-tygodniu-projekt-ktory-podniesie.html#BoxBizImg
Ireczek przyoszczędził.
Czyj głos jest słyszany? Pracodawcy czy pracownika - programisty wyklętego?
Buhahahahahahahaha.
Nie pokonasz mnie doktorze X
http://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=9IzzaokxKjQ
Miś 2017-04-20 21:08
Wszystko to jest tak, kogo znasz, jak masz znajomości to wyciągniesz więcej.
Lecz większości zaproponują Ci umowe na zlecenie względnie umowe w pełnym wymiarze godzin, najprawdopodobnie około 1600 netto może troche mniej lub troche więcej.
O stanowisku kierowniczym zapomnij zabardzo tu się trzymają stołków i dobra rada unikaj jak możesz wspópracy z .... ale to sobie samemu wyrobić opinie trzeba aczkolwiek jest tu kilku nawet kilkunastu tzw. DONOSICIELI ktorzy dostarczają wiadomości do właściciela, więc reasumując zastanów się czy jesteś potulnym i dającym się osukiwać gościem który zawsze spuści "łeb" i dalej tkwi w tym bagnie, czy kimś kto ma swoje zdanie, bo tacy tu szybko wypadają z obiegu. To tyle, szkoda ze firma ma tak kiepską kadrę kierowniczą a programiści szkoda.
2
Programista wyklęty 2017-04-21 01:27
serio dalej 1600 netto płacą programiście ?
Masakra, współczuje
Programista wyklęty 2017-04-25 02:59
No dobra chłopaki, nie wygłupiajcie się, wypijmy browara na zgodę.
Zapraszam na grubą imprezkę do pubu "Pod Obszczykioskiem" :D
Programista wyklęty 2017-04-28 18:03
tak się pracuje w radomskich firemkach
pełna profeska
http://www.youtube.com/watch?v=eglCBvCaDgs
No ale czego się spodziewać za 3000 zł brutto za miesiąc...
A potem jak napisze, że robota spitolona to mi życzą śmierci albo chcą mnie bić... masakra jakaś...
Jednym słowem, jak ktoś chce mieć zrobione dobrze, to musi mi zapłacić, inaczej odsyłam do fachmanów, jak z tego filmika.
Ja w tej chwili zaczynam projekt 30zl/h, jak zrobię, za kolejne dla tego samego gościa będę miał płacone po 40zł/h.
Wcale dużo nie zarabiam, ale jak się chce nauczyć to się tylko tyle bierze, w radwagu niestety 20zł/h to jest problem. Współczuje.
W sobote odrzuciłem projekt z Londynu, bo za krótki, gość chciał na 3 dni tylko, kasa większa na godzine
Zostaw swoją opinię o Radwag - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Radwag