brak logo

„Ekomex” S.J.

Panki

Opinie o „Ekomex” S.J.

wielgus 2014-05-26 18:15:28
Dobra, może na początku ktoś taki potrzebuje mentora, jest młodszym specjalista i tyle, a jak ktos szybko sie uczy to potem pracuje już w pełni samodzielnie.
3
Były pracownik - sprzedaż 2014-11-02 12:08:10
Witam serdecznie

Jeżeli chodzi o firmę Ekomex piszę to już z perspektywy czasu. Dziwię się sobie że znajduję czas żeby wracać myślami to tego nieporozumienia. Firma sprzedaje swoje maszynki głównie za granicę, tutaj nikt tego nie kupic ponieważ przy małej produkcji cięzko uzyskać dobra cenę. Jedynie zagranic. Na polskę sprzedają przedewszystkim używane. Młody szef łukaszek to tylko figurant ,,stary papa'' ciągnie za sznurki:). To firma dla młodej osoby na 6 miesiecy max , albo emeryta. Wszyscy na umowach śmieciowych, smiać mi się chce bo sam peichociński do nich jeździł ale widać każdego można kupić. Firma nie rozwojowa, własne produkcja zalicza dołek a próbują dystrybuować maszyny. Firma złożona przede wszystkim z rodziny i znajomych więc to nie stwarza dobrych warunków. Powiem wam ciekawostkę na koniec współpracy mieli pretensje że klocki hamulcowe są wytarte ,nie rozumiem tych ludzi. Umowę podsunęli mi do podpisania że pracowałem do końca marca. Za 2 tygodnie kwietnia nigdy pieniędzy nie dostałem. ''Firma'' bez wizji , bez szans na normalną umowę , pilnują tylko swoich z rodziny. Na ostatnich targach na stoisku było wszystko chyba tylko pralki zabrakło. Szkoda na nich czasu. Takiej atmosfery i dziadostwa nigdzie nie spotkałem , jest to z pewnością najgorsza firma z jaką miałem do czynienia. NAPIS NA DRZWIACH EKOMEXU BRZMI,, ZAPRASZAMY WSZYSTKICH ZDESPEROWANYCH''. Piszę to nie w złości a ku przestrodze, firmy krzaki omijamy.

Pozdrawiam
Pracownik 2014-11-11 20:31:33
Mareczku nie unoś się bo i tak nic nie sprzedałes nic nie zrobiłeś tylko auto doprowadziłeś do dużego remontu
hehe 2014-11-20 18:46:24
Już wyjasniam samochód który dostałem to była rozpacz brud i dziury po petach. A co sprzedaży to Pani kłamie. Maszyna komorowa za którą nie dostałem prowizji . Dramat moglibyśmy tak bez końca po prostu przez takie firmy wasz region częstochowski jest najszybciej wyludniającym regionem w Polsce. I jeszcze jedno w ekosmexie na sprzedaży znają się wszyscy jak widać. Koniec komentarzy
hehe 2014-11-20 18:46:57
Już wyjasniam samochód który dostałem to była rozpacz brud i dziury po petach. A co sprzedaży to Pani kłamie. Maszyna komorowa za którą nie dostałem prowizji . Dramat moglibyśmy tak bez końca po prostu przez takie firmy wasz region częstochowski jest najszybciej wyludniającym regionem w Polsce. I jeszcze jedno w ekosmexie na sprzedaży znają się wszyscy jak widać. Koniec komentarzy
Marian 2014-11-20 20:39:37
Rozpacz to była po tobie auta chyba nie sprzatales od początku do końca czy nie.
Marian 2014-11-20 20:39:38
Rozpacz to była po tobie auta chyba nie sprzatales od początku do końca czy nie.
Pan 2014-11-30 12:16:11
Pracuje tu 2 lata i już się rozglądam za inna praca bo to jest koszmar i tyle
1
Lulu 2015-01-11 23:11:52
Daj se spokój z ta praca szukaj innej ja byłem pół roku i do tej pory żałuje ze tammposzedlem ale mam inna i nareszcie wiem ze żyje pozdrawiam montaż i spawanie.
trol 2015-02-01 14:12:25
ja pracuje tu pare lat i wszyscy tylko stekaja wyzywaja pilsniakow ale dzięki nim pare osob ma prace i jak ktoś ma ich dość niech się zwolnią bo wkurwiajace jest czytanie wiecznie na ich temat ze jest zly nie dobry ale to jest jego firma. jeżeli chodzi o zarobki to jest wpozadku jeżeli cos umiesz. moim zdaniem to jedna z nielicznych firm na okolice gdzie można naprawdę zarobić dużo w przedziale 2000-5000 tys zł i znowu się zacznie tak można zarobić tylko trzeba cos zrobić a nie przełazić caly dzień i o 15 do domu. trochę kierowniocy wprowadzają chaosu bo sami nie wiedza o co chodzi a będą dyrygować wszystkimi ale się zdziwią bo wiem ze elita pracowników już zaczela poszukiwania nowych prac. pozdrawiam......
1
jojo 2015-02-06 21:29:13
to prawda czołowi pracownicy tego cyrku mają już dosyć zmian przeprowadzanych przez panią (usunięte przez administratora)i zatwierdzanych przez samego miłościwie panującego nieomylnego szefa myślę że atmosfera we firmie jest bliska tej z (usunięte przez administratora)
Jo 2015-02-11 21:43:51
Dokładnie przyszła baba narobi dziadostwa a i tak się już głupi robi ferment a ludzie na tym cierpią którzy chcą pracować w tej firmie no ale ktoś na to pozwala albo nie wie co ona naprawdę robi za zamieszanie i rozwalili naprawdę fajna atmosferę w tej firmie
Ps 2015-03-12 21:27:37
Witam wszystkich na tym forum jestem tu pierwszy raz i nie zgodzę się z tymi wpisami pracowałem tu wiele lat i ekomex nauczył mnie wszystkiego i mu bardzo zawdzięczam za to a ze pan Marek krzyczał to co jego firma i on wymaga proste każdy może otworzyć firmę i być szefem czy nie. Druga sprawa widziałem się z paroma pracownikami i mówili ze taka atmosfera jak jest teraz nie była przynajmniej od 10 lat a to wszystko przez pewna panią która nic nie robi tylko pisze dzwoni i wysyła zdjęcia do szefa co chwile. Ale kiedyś może panie Marku pan zrozumie ze jedna osoba potrafi panu zniszczyć firmę która pan budował całe życie a firma była super bo napewno już nie jest przez apo.
anonim 2015-03-15 20:49:34
Dziadostwo, to jest tak wielkie, że nikt tego już nie ogarnie...
Browarek 2015-03-16 23:31:25
Spokojnie pani Ania nad wszystkim czuwa i wie co szefowi powiedzieć ale jeszcze trochę i sama na siebie powie szefie bo ludzi do pracy nie ma a czemu bo się wszyscy zwolnili przez moje zady . Aniu trochę pomyslinku co robisz.
anonim 2015-03-17 16:13:44
Ona to nie ma pojęcia o robocie, tylko porafi Pilśniakom udowodnić jak bardzo jest potrzebna...
2
anonim 2015-10-26 17:05:18
Uważajcie na kamerkę w toalecie, gdyż jeden z pracowników ma takie "hobby"
Być może, że całą sprawą zajmie się prokuratura.
4
SPRINGER 2016-01-06 17:44:15
Maszyny które produkują to pierwsza liga. Nigdy nie miałam problemu. Polecam każdemu. Pierwsze kupiłem dawno temu i do dziś pracują. Jak potrzebuje części eksploatacyjne to otrzymuje wsparcie w Ekomex ie.
Czego więcej chcieć?
*** 2016-01-10 20:45:24
To jest forum opiniodawcze o pracodawcy, a nie o maszynach, które produkuje i sprzedaje.
ukrainiec 2016-01-14 18:55:16
good.się myli,to jest jednak forum dla byłych,aktualnych lub potencjalnych pracownikach w opiniach o pracodawcy a nie blok reklamowy właściciela o swoich wyrobach.Do szukaczki o jaki pakiet socjalny pytasz?Podaj przykład,chyba że chodzi o inny EKOMEX niż ten na tym forum.
ghost 2016-01-18 08:24:28
Witajcie. Wpadłem dzisiaj na na te forum gdyż znajomy w pracy zapytał mnie czy znam taką firmę jak Ekomex. Na jego szczęście miałem tą przyjemność pracować na przełomie 2010-2011 roku.
Nie wiem jaka jest sytuacja teraz ale czytając opinie, chyba nic się nie zmieniło.
Szef Marek, na pierwszy rzut oka w porządku, konkretny pogada i nawet wódeczką poczęstuje (ale tylko wtedy gdy to on czegoś od Ciebie potrzebuje)... ale po dłuższym poznaniu człowiek zauważą jego gorsze cechy. Jeszcze tak nerwowego i niezrównoważonego szefa nie widziałem. Jego synowie, cóż tu powiedzieć ... Łukasz wydaje się najbardziej ogarnięty i opanowany (ale powiadacie że to pionek, być może dawno tam nie pracowałem), o Patryku mogę tylko powiedzieć żę to Szczeniak, rozpuszczony, rozkapryszony żyjący w sowim swiecie. Może się ogarnął, ale wątpię. Jeśli zaś chodzi o pracowników to są dwa światy. Ten u góry z biura i ten na dole na hali. Ludzie na hali byli zawsze na siebie podpuszczani , że niby produkcja zawala i montażyści przez to mają problemy z wyrobieniem sie przez co ogólnie produkcja niby siada. Mimo to szanuje każdego kto pracował na dole. Wiadomo każdy ma swoje widzi mi się, ale począwszy od chłopaków z Montażu, spawaczy, koleżanki z magazynu aż po obróbkę wszyscy byli na prawdę wporządku....

Ale mimo fajnych ludzi na dole, nikomu nie polecił bym tej pracy, mojemu znajomemu odradziłem. Ponieważ comiesięczne stanie w kolejce po część wypłaty mnie dobijalo, a ciagłe pretensje szefa nie motywowaly do pracy. A szanowny pan DYREKTOR podpierdalacz (mowa o tym pseudo projektancie, bo reszta chłopaów projektantow byla calkiem ok) powinien wg mnie pójść pierwszy do zwolnienia.

To tyle jeśli chodzi o moje mile wspomnienia z pracy w tej firmie
anonim 2016-01-18 19:29:31
Zgadzam się z Tobą.Nic do tej pory się nie zmieniło.Jeszcze więcej dyrektorów a co za tym idzie podpierdalaczy,wydajnośc jak zwykle b.słaba.Jeśli chodzi o synów,współwaścieli firm,bez zmian.Łukasz może opanowany ale bez kontaktu z załogą,zaś Patrick żyje swoim świecie.Z wypłatami troszkę lepiej,nie chodzi o wysokość ale terminowość.A reszta bez zmian,zawsze po godzinach pracy,jak dzisiaj.Żenada.Stanie w kolejce jak po łaskę.Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa.Jest mu jedynie winien usługę,za którą otrzymuję zapłatę,będącą nie łaską,lecz zasłużonym wynagrodzeniem.Ci z dołu dziękują za opinie.
anonim 2016-01-20 20:24:59
Mam pytanie.Skoro ta firma jest tak dobra i na czas płacąca dlaczego wciąż poszukują nowych pracowników.Nawet dziś,już nawet na OLXie,są oferty pracy w tej firmie.Były wcześniej z podaniem kwoty godzinowej[20 zł]i stawki miesięcznej [3500 zł brutto] i to również nie zachęciło potencjalnych pracowników.Proszę obecnych tam pracujących o potwierdzenie kto ma na umowie więcej,oprócz tzw. kadry [wazeliniarzy] niż te oferty.
anonim 2016-01-20 22:02:07
pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszenstwa.Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuję zapłatę ,będącą nie łaską lecz wynagrodzeniem.Może nie cieszy skoro nie jest adekwatne do obowiązków i wymagań,brak kontroli, technologii,niewiedzy tych niby kierowników dyrektorów. Panie Marku Ci ludzie robią Pana po prostu w ciula. Chodzą plotki o ukraincach mających tu pracować,już jeden z pana tokarzy a ma ich 3 ma gotowy wniosek o zwolniene.Proszę o potwierdzenie
1
alosza 2016-01-21 18:19:27
To w tej firmie są związki?Jedyne o których wiem,to związki rodzinne.
heniek 2016-01-22 20:22:59
Co ma do siebie opłacalność pracy dla pracowników,a to czy maszyny produkowane są solidnie.Wystarczy spytać tych co te maszyny montują,a najlepiej tych z serwisu. Obserwując tą firmę można dojść do wniosku,że gdyby nie ci z ,dołu,,niedocenieni,słabo opłacanymi pracownikami nawet tych maszyn by nie było.Pani Ania,Witek,Rafał,Sławek czy ruski są osobami bez właściwej na ich stanowiskach wiedzy,doświadczeniu chyba że chodzi o co innego,pochlebstwa,co pan MAREK uwielbia i docenia.
1
PUTIN 2016-01-27 20:44:15
Jak tam 2 zmiana.Jak się dowiedziałem są to obcokrajowcy,bez przeszkolenia stanowiskowego,bhp,narzędzi,dozoru.Zal mi p.MARKA.Chyba że chce powtórki z CHIN.
alosza 2016-02-01 18:52:30
Widać bardzo słabo się orientuję jak działa EKOMEX.Proszę więc o podanie nazwy choć jednego związku tam istniejącego.
alosza 2016-02-04 17:23:57
Była to odpowiedz do Aleksa u którego swoim pytaniem wywołałem trochę uśmiechu.Skoro wie więcej niech coś napisze.Zainteresowanych tematem jest dużo.
anonim 2016-02-06 15:36:54
Nie prawda.W dniu którym piszesz było kilka ofert pracy.Wystarczy coś czytać lub szukać w internecie.Polecam Gazetę Kłobucką ewentualnie OLX.Dziwię się tej firmie że w taki sposób szuka pracowników.Widać z tego ,czego dowodem jest to forum że w tym zakładzie nie jest dobrze.Dlaczego do innych firm nawet z tego powiatu nie można się dostać bez wtyków,znajomosci a tu pracują odrzuty z Częstochowy lub jak słyszałem nawet z Ukrainy?
1
nowy 2016-02-06 21:08:14
Niestety,nie masz racji.Opinia o produktach nie ma się nijak do tego o czym jest to forum.Opinię tu wyrażają pracownicy a nie pracodawca.Skoro te produkty są tak dobre po co serwis?.
obserwator 2016-02-06 21:30:31
Maszyny które produkują to pierwsza liga. Nigdy nie miałam problemu. Polecam każdemu. Pierwsze kupiłem dawno temu i do dziś pracują. Jak potrzebuje części eksploatacyjne to otrzymuje wsparcie w Ekomex ie.
Czego więcej chcieć? Ten czy ta to może p.MAREK?
marian 2016-02-09 19:31:54
wiadomo że są na obróbce już nie za bardzo pracują tam szaleni ukraincy ale na innych wydziałach jeszcze jest szansa załapać się za najniższą póki szef tego grajdołu nie sprowadzi następnych przyjaciół ze wschodu którzy podniosą mu jakość a zwłaszcza wydajność w każdym razie proszę próbować
marian 2016-02-10 19:02:31
może nie lepszą ale na pewno tańszą a o to chyba chodzi . co do fachowców tam pracujących masz rację ciekawie jak długo?
marian 2016-02-12 21:24:57
nie chodzi już nawet o pracowitość czy jak p.marek mówi wydajność ale o jakość co wyjdzie za pewnie przy montażu kolejnych maszyn chyba że złożą je ich krajanie reszta załogi czeka na zmienników ze wschodu szkoda że nie można a może się mylę zmienić kierownictwo a najlepiej wszystkowiedzących konstruktorów z ich szefem
nowy 2016-02-16 20:24:28
Markowi nie można zarzucić braku profesjonalizmu.Dba o swój wizerunek i firmy.Jakby nie było katolik wspierający okoliczne parafie,sam żyjąc bez ślubu kościelnego wspierający różne społeczne organizacje np.do walki z kalectwem nie potrafi zadbać o swoich pracowników.
nowy 2016-02-20 21:32:20
Skoro taki profesjonalny,choć życzę mu 100 lat pewno ma już zrobioną trumnę z nierdzewki[byle nie chińskiej] z kieszonkami na kasę by mu się przydała w lepszym świecie.Szkoda byłoby tej firmy bez niego bo wspólnicy sobie z tym nie poradzą.Życzę zdrowia p.Markowi i żeby w końcu przejrzał na oczy póki nie jest za pózno .Firma nawet taka jak ta nie może być prowadzona przez cała rodzinkę i pociotków,wszyscy robią Pana w balona.Przykład; młodszy syn wywozi od lat całe,nawet z metkami magazynu elementy na złom nawet do kogoś z rodziny,nie mówiąc o trochę droższych odpadach z brązu.Może pan tego nie widzieć na kamerach bo sam je przestawia na czas załadunku lub pana nieobecności w firmie.Cała załoga to widzi.Wszyscy boją się o tym mówić głośno ale proszę spytać pobliskie skupy złomu.
tadek 2016-02-24 19:55:22
Zapraszam p.Marek z chętnie zapozna z widełkami i rodzajem zwłaszcza umowy.W tej chwili ma na głowie co innego.Wczoraj ok.15 zmarł na terenie firmy człowiek na takiej właśnie ,umowie, był z tego co słyszałem prokurator,ale znajomości właściciela pewno wszystko załatwią.W końcu Panki to wieś wszyscy wszystko wiedzą.Jako były pracownik,wiem też o 2 zmianie na obróbce gdzie nie panuje już nikt.zresztą na1 zmianie ponoć nie jest lepiej.Wszyscy rządzą,wydawają sprzeczne nakazy,przoduje w tym jak zwykle p. koordynator ania i witek.Szkoda tylko p.rafała który całkiem się pogubił.Najgorszy jest ponoć patrik który jest niby 5 procentowym wspólwłaścielem ale nie znającym się na niczym bucem.W każdym razie zapraszam, są no stop ogłoszenia.
xyz 2016-02-25 12:28:59
Internet cechuje się pozorną anonimowością dlatego sporo ludzi myśli, że może bezkarnie pisać co chce o kim mu się podoba.... Z Pana postu wynika jakoby właściciel miał coś wspólnego z tą przykrą sytuacją mało tego wzmianka o znajomości z prokuratorem i "załatwianiu sprawy" podpada pod poważny zarzut oszczerstwa !!!

Nie jestem ani Panem Markiem ani nikim z nim spokrewnionym, ale o ile opinie o pracodawcy można znieść o tyle Pana post jest poniżej krytyki.
tadek 2016-02-27 13:20:36
Może żle było to sformułowane ale zawsze jak ktoś chce coś dopowiadać do faktów to znajdzie.Napisałem że zmarł człowiek co jest wielką traumą dla właściciela a dramatem dla rodziny.Zmarł z powodów naturalnych zaś wizyta prokuratora jest w tym przypadku konieczna.Gorzej bo jak wspomniałem Panki to taka duża wieś,w której plotkują że był to wypadek przy pracy,sam byłem świadkiem takich rozmów.Nie jest to prawdą.
tadek 2016-03-06 18:53:02
Jest to forum o pracodawcy i opiniach o nim a nie urząd pracy.Twoje pytanie kieruj do pracodawcy a nie do np. byłych pracowników skąd mieliby coś o tym wiedzieć?.
tadek 2016-03-08 19:13:52
Polecam OLX,Pośrednik,gazety lokalne a najpewniej w samej siedzibie firmy w Pankach.Z tego co pamiętam że tymi sprawami zajmowała się kadrowa i jedynie u niej proszę spróbować.Z tego co wyczytałem są miejsca na obróbce,magazynie i w dziale konstrukcyjnym.
były 2016-04-05 22:49:39
Zapomnij o umowie na stałe w tej firmie no chyba że jesteś z rodziny P większość jedzie tam na tymczasówkach i tyra na rodzinkę P
tadek 2016-04-17 18:25:50
a jak się ma umowa jaka by nie była do faktycznych zarobków i składek od nich odprowadzonych.Czy płaca do ręki nie przewyższa kwoty brutto na umowie.
były 2016-04-20 20:44:24
Na szczęście prawo pracy stara się to unormować.Wiem że są jeszcze regulaminy wew. tak jak się dziś nawet dowiedziałem dyrektywy prezesa odnośnie kar za każde przewinienie w kwocie 500zł.To ile faktycznie teraz się tam zarabia?2000 czy 6000 zł skoro tyle można zabrać pracownikowi za jedno wykroczenie.
były 2016-05-12 21:48:50
mam jedno pytanie skąd wschodni zaciąg na obróbce ,czyżby nie było polaków, to chyba coś znaczy.z tego co słyszałem nawet oni sami rezygnują z pracy po poznaniu sytuacji na miejscu.
były 2016-05-26 19:28:57
Jeśli na Ukrainie najniższa wynosi 200zł nie dziwię się im że stawka 2000 jest dla nich fortuną,mimo tego dlaczego jest wśród nich taka rotacja.Co jest przyczyną.Putin po polsku,czy padalec po ukraińsku czyli P czy może wszystkowiedzący p.S a może p.A.Gdzie tkwi przyczyna.Moim zdaniem w zbyt rozbudowanym nadzorem, wykluczającymi się decyzjami.Jedynym który może to ogarnąć jest sam właściciel,chory ale dużej wiary .Niech Pan odsunie podszepty niby zaufanych a skupi się na panu oddanych ludzi pracujących w tej firmie od lat.
były 2016-06-21 21:23:19
No i co kolego?Pracują tam dalej ludzie ze wschodu którzy ponoć mniej marudzą?To może pracują w nich miejsce Polacy?Jeśli znasz odpowiedz daj znać.A tak nawiasem ile mogą oni tam zarobić na przykład na obróbce skrawania.W ogłoszeniach było 15 17 zł. za h, 3500 brutto m-c.Można to potwierdzić
/







Jak tam ci ludzie ze wschodu?Mniej marudzili i już nie pracują?To może na ich miejsce przyszli Polacy?Dziwne że przy stawce 15-17zł a ponoć 3500zł za m-c,którą proponowali pracodawcy dalej brak chętnych.Coś musi być tam nie tak.




tadek 2016-09-03 22:11:59
To może pisać tylko ktoś z właścicieli gdyż niezła sprawa z umowami jest tylko im na rękę i rozwinęła firmę ostatnio.Czyżby przez nie udanych ukraincach czy głupich którzy tam jeszcze pracują.Na szczęście rynek pracy to sam rozwiąże Słysząc o nowym kierownictwie np.tzw perliczce małej głupiej i drącej się p.dyrektor od wszystkiego a kończąc na kierownictwie obróbki gdzie nikt nie wie o co chodzi.Przykład to np. ostatnio seperatory .P Marku odsuń pan pochlebców typu kłosowski, sakszwili,bartuś czy patryk i zatrudnij pan fachowców.Trochę droższych a na pewno znających się na swojej robocie.Pracowałem tam i do tej pory boli mnie jak czytam na oficjalnym profili firmy że wszystkie części wików jak gardziele ,ślimaki i inne elementy np.remonty są wykonywane na centrach obróbczych CNC.
5
asa 2016-10-09 21:52:44
Najważniejsze jest to, że w pełni można liczyć u nich na stabilne wynagrodzenie, bo premia pewnie normalnie się trafia do podstawy zarobków. A wypłata jaka?
Zostaw swoją opinię o „Ekomex” S.J. - Panki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Ekomex” S.J.