brak logo

„Test Systemy Uszczelniające”

Częstochowa

Opinie o „Test Systemy Uszczelniające”

abj 2013-05-17 14:25
Duże wymagania, mało w zamian
1
buk 2013-08-20 15:04
abj - 2013-05-17 14:25:27

Duże wymagania, mało w zamian
a mozesz napisać jakie warunki proponuja?
Bag 2013-08-27 21:53
Najniższa krajowa w podstawie i mizerne prowizje od sprzedaży, rozklekotane auto i najlepiej jakbyśmy robił 10h, syf, nie polecam.
Aby 2013-09-01 12:13
To rzeczywiście super, kasa na czas, łał, no rewelacja, chyba tam bede ubiegał sie o prace, kolego wymagają od siebie zdecydowanie wiecej!
maggy 2013-09-16 21:25
P. Danuto niech Pani będzie jak najdalej od tej firmy, jest umowa o pracę ale co z tego jak wynagrodzenia są na miernym poziomie a wymagania,że szkoda gadać. Ja już szukam od pewnego czasu pracy gdziekolwiek, aby się stad wyrwać.
Kuba_33 2013-10-03 18:44
Witaj

Szukają pracownika jako przedstawiciel. Zaproponowali spotkanie jako "praktyczne" - o co chodzi? będę wdzięczny za odpowiedź.

Opinia 2015-01-31 06:22
Pamiętaj ulek - zawsze się opłąca wysłać CV bo nikt nigdy nie wie co go spotka za chwile i co będzie musizał zrobić w przyszłości i czy np nie straci nagle pracy. a jak cv juz jest u pracodawcy i sie zlgosisz to mozesz miec farta zeby pracowac od razu od reki bo np potrzebowac beda takiej osoby.....
Bobofrut 2016-07-09 15:30
Praca w firmie Test różni się w zależności od stanowiska. Względnie spokojnie jest na produkcji, większa nerkówka w handlowym. Handlowy wymaga dużych zdolności interpersonalnych, komunikacyjnych, technicznych i musisz mieć smykałkę do sprzedaży. Znajomość Offica nie wystarczy :) Jeżeli liczysz na pracę stacjonarną i spokojną, to nie w handlowym. Wszyscy mają obowiązek jeździć po Polsce. Nie liczcie, że będziecie jeździć mercedesami. Jedna toyota wiosny nie czyni :) Rozliczany będziesz od efektów a cele są bardzo wygórowane.
Na produkcji największą bolączką, jest słabiutkie wyposażenie (ludzie pracują dosłownie na kolanach) i braki kadrowe (jest nas mało i musimy znać się na wszystkim). Gdyby ktoś chciał opisać wybrane stanowisko na produkcji to mogłoby no brzmieć "mechanik-tokarz-kierowca-magazynier-zaopatrzeniowiec" a w zastępstwie "wulkanizator".
Pracownicy bez wyjątku świetni, z zarządem też idzie się dogadać choć szefowie bywają wymagający i czasem mają dziwne pomysły. Niestety są to typowi prywaciarze i szukają oszczędności wszędzie gdzie to możliwe, a jeżeli już decydują się na jakąś inwestycje, to szybciutko musisz na nią zarobić. Czasem mówią różnymi językami i sami się nie dogadują. Istna Wieża Babel.
Problemem największym są różni znachorzy sprzedaży tzw. konsultanci, którzy wciskają szefom sprzedażowy kit nie licząc się z największym kapitałem firmy, czyli ludźmi. Budują irracjonalne struktury organizacyjne, wdrażają nieefektywne techniki i schematy sprzedaży. Wynik ich "pracy" jest taki, że klienci myślą, że mają do czynienia z nieelastyczną, drogą korporacją, a to 30 osobowa firma. Znachorzy swoje niepowodzenia zrzucają na pracowników. Pracownicy poddawani są dużemu stresowi ze względu na chaos i częstość zmian i nie każdy to wytrzymuje. Zarobki ok, bez szaleństw, i nie liczcie na ekstra premie, bo założenie jest takie, by gonić króliczka a nie go złapać :)
2
ulek 2016-09-28 14:57
No dobrze, ale jaka aktualnie panuje atmosfera u nich?
Fistaszek 2017-03-16 22:24
Aktualnie? Lepiej nie pytać.
Natalia 2017-08-09 17:30
@Fistaszek - nadal pracujesz w „Test Systemy Uszczelniające”? Nie wiesz czy nie szukają osób do pracy? Zainteresowani pracą w Częstochowie na pewno skorzystają na tej informacji.
bambaryłka 2017-08-15 00:05
Chcesz u nich pracować? Szkoda czasu! Wypłacają oficjalnie najniższą krajową. Reszta pod stołem jak zasłużysz. Pasuje Ci? Po 10 latach ZUS wylicza Ci emeryturę na poziomie 360 zł. Zaryzykujesz? Chyba czas takich prywaciarzy się kończy.
3
Natalia 2017-09-07 12:12
@bambaryłka - a czy oprócz kwestii wynagrodzenia o której wspominasz, możesz ocenić pozostałe warunki zatrudnienia? Rozumiem, że jest podpisywana z pracodawcą umowa o pracę? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Czy „Test Systemy Uszczelniające” zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnego ubezpieczenia medycznego? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
bambaryłka 2017-09-15 00:17
stałe godziny pracy dla pracowników biurowych i praktycznie nienormowany czas pracy dla mobilnych handlowców, przynajmniej nikt nie liczy godzin spędzonych przy uzupełnianiu danych. podpisujemy umowę o pracę na minimum krajowe. reszta jw. zakres obowiązków nieograniczony. brak benefitów. wynagrodzenie oparte jest o jakieś przedziwne wskaźniki. zapomnijcie chociażby o normalnym prowizyjnym systemie wynagradzania handlowców. dowodzić będzie wami Strażnik Excela - syn + jego matka Strażniczka ISO i ton makulatury ze stempelkami. to 25 letnia, mała firma. zawsze taką była i taką chce pozostać. właściciele nie ogarnęliby nic większego. jeżeli chcecie podjąć tam pracę, to od razu na początku przestawcie swoje warunki i nie dajcie się mamić obietnicami. nic z nich nie będzie. jest to firma dobra dla studentów. doświadczenia się tu nie wycenia wysoko.
1
Zostaw swoją opinię o „Test Systemy Uszczelniające” - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Test Systemy Uszczelniające”