logo Metaal Flex Poland

Metaal Flex Poland

Kędzierzyn-Koźle

Opinie o Metaal Flex Poland

monter konstr. stalowych 2013-04-23 10:06:09
Dzień dobry Państwu. Ten przedziwny pomysł na "krojenie' rodaków z kasy - czyli tzw. 'agencja pracy metaal flex' , poza holenderskim, ma także polskie oblicze. Wysyłamy do tych geszefciarzy skany naszych dokumentów, z których budowana baza danych osobowych odsprzedawana jest dla dalszych celów marketingowych. Nie dajcie się państwo nabijać w przysłowiową polsko-holenderska butelkę!. Jak samopoczucie pani (usunięte przez moderatora)? Fajnie w pani wieku 'rąbać' młodzież? Sprawę zgłaszam odpowiednim służbom. Nie jestem anonimem, na życzenie podam kontakt. Jacek z Łodzi.
2
omen 2013-05-20 23:10:24
Opowiedz coś więcej
Kokonut 2013-12-06 16:33:24
Zastanawia mnie dziwny fakt, [usunięte przez moderatora]? Pracowałem przez te biuro, kontrakt na 3 miesiące po półtora stwierdzili że to nic osobistego, po prostu nie ma już pracy. To i tak nieźle bo byłem świadkiem jak ktoś przyjechał w poniedziałek, a w piątek kazali mu wracać mimo iz wykonywał swoją pracę dobrze. Powiem krótko, jeśli rozumiesz paragrafy i umowy i masz swoje zdanie nie dajesz sie dymać na kazdym kroku to jesteś dla nich poprostu niewygodny. Najlepsi są luje, dzwonią do nich i wciskają im dodatkowe prace, że niby muszą i już, inaczej powrót i taki typek idzie do pracy, co z tego że kręgosłup się łamie jak sucha listewka. Ważne są dla nich zyski z twoich wypracowanych godzin. Ubezpieczenie jest to fakt, ale jak nie postawisz stanowczo na swoim to zapomnij o jakiejkolwiek wizycie u lekarza. Byłem świadkiem jak kolega skręcił kostkę, zadzwonił do biura i co usłyszał?
żeby sobie odpuscił max 2 dni pracy i robił okłady z "mrożonek" z pobliskiego marketu. To jakaś kpina !! mi jak zaczeła babka mydlić oczy to ją ustawiłem do pionu w 30 sek. a za godzinę był po mnie samochód do lekarza (nie mam prawka).
wniosek: jedynie kasa jest nieco wieksza niz w polsce, ale reszta to zupełne dno nie wsominając o warunkach w jakich mieszkamy.
2
koleś 2014-02-05 15:11:35
Akurat jest oferta pracy na maszynach których znam ale znowu negatywne opinie o agencji ? Czy jest jakakolwiek agencja o której się nie pisze negatywnie ? Bo jak nie to ja nigdy nie wyjadę za granicę.

oferta pracy :
(usunięte przez administratora)
3
Wesoly 2014-02-05 16:12:45
MOze ktos cos wiecej o tej firmie napisac
eddie 2014-02-22 19:37:04
tak próbujcie w metaal flex . Trzeba przejechac ponad 1000 km zeby sie przekonac na wlasnej skórze za jakie pieniadze i w jakich warunkach pracuja rodacy . A jak ktos napisze jak tam jest to i tak skasują
koleś 2014-02-25 01:29:58
Pytanie fundamentalne - jeżeli zarabiam 2200 netto/miesiąc na stanowisku operatora lasera do blach Trumpf i do lasera do rur Adige w Polsce czy się jeszcze opłaca wyjeżdżać do niepewnej pracy za granicą bytując w kiepskich warunkach mieszkaniowych.
seba 2014-02-28 10:23:39
jestem pozytywnie zadowolony jedna z najlepszych agencji pracy tymczasowej
ODP. SEBA 2014-05-27 12:10:40
A jak można być negatywnie zadowolonym?
Nie zachęciłeś mnie.
1
softino 2014-07-11 18:00:16
Witam pracuję w metaal flex 5 lat i nie jest OK.Płacą na czas praca jest więc nie niem z kąt te negatywne opinie.
daniello 2014-07-21 17:53:43
Powiem tak wasza firma to jedno wielkie oszustwo jesli moj maz nizej wymieniony opusci ta placowke pelna niespodzianek dzwonie do polskiej Ambasady i zglaszam to wszystko co u was sie dzieje w jakim stanie ludzie pracuja w jakich warunkach pracy co sie dzieje w pracy. Na szczescie zrobil kilka zdjec ktore bardzo sie przydadza w tej sprawie na rozne portale spolecznosciowe jak rowniez placowek gdzie zajmuja sie takimi sprawami. Nie rozwiazaliscie sie z umowy podpisal sie na umowie bardzo wiarygodnej a w biurze jest wszystko zmieniane w programie. nie ma zadnych nadgodzin pracy, pobieracie pieniadze za dojazd do pracy duza ilosc za mieszkanie ktore utrzymuje wasza firme długo by wymieniac...w tzw miejscu pracy kazdy chodzi pijany nacpany łozka sa ozygane dosłownie 2 lodowki i kuchenki na 75 osob placa to okolo 200e tygodniowo po odliczeniu tego co zabieracie a wam drogie Panie kordynatorki palca za klamanie
2
Oszukany 2014-08-21 10:15:29
Napisze tak, Metaal Flex w Holandii to jedna wielka kpina, zaaczne od tego, ze nie można pójść na prywatna lokacje i męczysz sie na hotelach (w Reusel jescze ujdzie, pokoje 2-osobowe, na hotelu 20 osob) w PL było mówione, że za hotel bedziemy placic okolo 200 e, na miejscu jednak okazuje sie, ze 320 e, kasa jest wypłacana na czas, ale jesli masz korekte to sie jej nie doczekasz, kierowca przychodza dziwne mandaty z trasy na ktorych nie ma fotoradarow (jak chciałem zweryfikowac mandat znikl z pokoju???), za nadgodziny płaca 25% nawet za sobote smiech na sali, a jak przekroczysz 200 godzin. Za 230 godzin dostaniesz tyle co co 200 godzin. Panie kordynatorki sa zakłamane. Jesli chcesz wyjechac za granice bynajmiej do NL nie jedz przez szemrane agencje takie jak metaal felx. Pozdrawiam i życze powodzenia.
1
Pracownik 2014-09-18 10:34:07
ja teraz pracuje w metalflex i jest git wyplaty na czas praca ok a zeby zarobic to trzeba cos zrobic a komenty negatywne wystawiaja same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nieroby i zlodzieje robilem juz w wielu agencjach pracy a ta jest najlepsza jaka do tej pory trafilem
2
januszek 2014-09-24 12:33:36
Pracowałem półtora roku i co moge powiedzieć-metaalflex jest jedną z lepszych agencji pracy jeżeli chodzi o kooperacje polska -holandia.Wyplaty na czas-zawsze.
Wszystko zalezy do jakiego zakładu pracy się trafi i jakim jest się dobrym w swoim fachu-jak mówiłem pracowałem półtora roku w jednej firmie no i powodem zakonczenia był brak roboty.Jakby nie to że mieszkam w innej części holandii i na własny rachunek to pewnie podbijałbym do nich znowu.
Pozdrawiam
Mr.T. 2014-10-10 11:28:43
No to przekonam sie w praktyce. Napewno wstawie tutaj swoja opinie za miesiac.
halo 2014-12-06 13:53:05
jeśli nie macie już czasu czekać na odpowiedź @mr.t. to polecam samemu zaaplikować do metaal flexa . Przekonacie się na własnej skórze czy warto czy też nie. Firma ma obecnie kilka ofert nad którymi chyba warto się zastanowić. Szukają obecnie spawaczy , mechaników maszyn i urządzeń oraz chociażby elektryków
Mr.T. 2014-12-27 18:33:16
Witam i przepraszam za zwloke, brak internetu. Praca w metalfex.. hmm . Nie mam doswiadczenia z innymi posrednikami ale opisze jak to wygladalo w moim przypadku. Zostalem bardzo milo przyjety przez opiekunke pania U. dostalem sluzbowy samochodzik w bardzo dobrym stanie, tankowanie i obsluga na koszt firmy. Mieszkanie sluzbowe przestraonne wygodne, Pokoje jedno lub dwu osobowe, 290 euro miesiecznie. I to tyle dobrego co moge powiedziec o Metalflex. Placa miala byc 2200 euro miesiecznie przy 10iu nadgodzinach a wyszlo 1860euro przy 14 nadgodzinach. Przy czym wszystko jest zgodne z umowa (2200 to wersja optymistyczna, jedna z trzech w systemie 3zmianowym). Rozliczen za dojazdy i nadgodziny trzeba pilnowac bo ksiegowi z firmy nie potrafia liczyc (5 x 0,75 to dla nich 2,75). Dwie soboty zamieniaja sie w jedna i takie tam drobiazgi (heh). To tyle w wielkim skrocie. Jesli ma ktos pytania to odpowiem na nie w styczniu po ostatniej wyplacie, wtedy tez bede wiedzial czy zostaly uwzglednione korekty wyplat.
3
ha ha 2015-05-20 14:07:35
Czyli nic się nie zmieniło, przygoda z tą firmą mam sprzed 10 lat. Wróciłem do kraju pracowałem tu za mniej ale teraz mam x3. Nigdy więcej Holandii i ludzi genetycznie zmodyfikowanych.
Mieszkałem w Reusel na ryneczku, na samo wspomnienie tej pijackiej ekipy czuje jakby mnie młotek walił w łeb - jak możesz być tak głupi. Pamiętam, że wtedy Grecja wygrała mistrzostwa. Utkwił mi w pamięci student Politechniki, który przyjechał pracować jako elektroinstalator. Nie, nie, nie mój drogi nie, słuchaj jest masa kokonów gąsienic na dębach że koniecznie trzeba je spalać. No i biedak w gumowym szczelnym ubranku, przy +30 je palił, operator Holender był na dole. Kontakt skóry z tymi potworami groził poważnymi reakcjami alergicznymi, co go i tak spotkało przez ten potworny upał. Gość pływał w tym kombinezonie.
Jeśli masz jakieś umiejętności wypnij się na ten zyebany kraj. Kiedyś z nudów miałem kilka stron A4 "poematu" dzień z życia koordynatora Meetal flex, nie mogę go teraz znaleźć
co bedzie to bedzie 2015-08-18 13:45:08
serwus, wybiera sie ktos do holandii przez ta agencje do pracy przy meblach? załadunek produkcja?, moze juz ktos byl na takiej robocie i moze cos na ten temat powiedziec?
RadoPlay 2015-08-18 14:01:09
Witam ja wybieram się jutro właśnie na magazyn meblowy. Orientujesz się jak wyglądają warunki mieszkaniowe?
co bedzie to bedzie 2015-08-19 00:13:34
no ja mam jechac ponoc w niedziele, z tego co mi babka gadala to pokoje 2-3 osobowe i 290 ojro na miesiac a warunki no niestety nie wiem, napisz jak bedziesz na miejscu jak to wyglada, btw ile Ci zaproponowali?
olsen2381 2015-09-18 23:53:45
bez obaw mieszkanie dostaniesz sory wyrko i to zależy jak trafisz po za tym teraz jest lepiej możesz iś na swoje nie wywalą cię za to jak kiedyś to robili ale jak trafisz np do Rojzel na klasztor to se kalesony zabierz he he he lub do świniarni w tej samej miejscowości to też jakieś zatyczki do nosa :)to samo jest w Duisel , hotel w ersel przyzwoity pokoje 2 osobowe w aneksem lecz towarzystwo szkoda gadać to samo można powiedzieć o klasztorze w Reusel jeden z odpowiedzialnych za ten klasztor [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pokazał Anicie he he he a ten co teraz jest okej dla firmy bo robi jak debil lecz inne rzeczy ma głepoko gdzieś woli zapalić lub coś do nosa łyknąć a i jeszczo jedne Habufa :):):):) zapraszam tam stolarzy :):):):) a jak kordynatorke dostaniecie panią ule to załatwiajcie se telefon do konsula ta pani to jest chora chyba po za tym przeczytajcie se umowy i to porządnie!tu nie ma gwartowanych 38.75 godziny przyjedziesz i pracujesz np tylko 2 dni przychodzisz do pracy odwalisz swoje i potem was wolne oni maja za mieszkanie ubezbieczenie są chepi przykład laktehchnik w Eindchowen albo śmieci a najlepszy bajer ma pani naetka szefowa ha ha ha ha ps powodzenia w tej firmie a i jeszcze jedno zapytajcie przy rozmowie ile zatrudniaja ludzi a ile już sie przewineło np w ciągu 3 miesiecy to wam coś powie w tedy
1
miro 2015-11-26 08:30:11
dajcie spokoj co chwila te same ogloszenia jakos nie wierze zeby bylo ok i za miesiac ludzie uciekali pewnie sami wywalaja po miesiacu i za nastepnych kase biora
1
bobi 2016-01-28 10:54:00
Może ktoś sie wypowiedzieć na temat pracy jako monter maszyn budowlanych?
bobi 2016-01-31 11:36:54
Tak,chodzi mi o tą oferte pracy jako monter maszyn budowlanych,oferta niby konkretna ale czy po przyjeździe nie okaże się że takiej pracy nie ma i wysyłają do byle jakiej roboty,bo tak przeważnie bywa
adi 2016-02-09 18:02:45
witam powiem krotko jak zaczniecie pytac szczegolowa o prace warunki umowy placy to odrazu was niechca uwazajcie ludzie
adi 2016-02-09 19:40:54
wiec zapytaj czemu dwie umowy czemu placisz za mieszkanie czemu musisz dojechac na wlasny koszt jak w takim wypadku przysluguje ci czesiciowy zwrot jak i do mieszkania dodatek wejdzi na holenderska strone prawa pracy jest po polsku pozdrawiam
adi 2016-02-18 18:30:22
sa nie żetelni i mówią to co chca
cha 2016-03-10 09:08:28
Jak wygląda rozwiązanie takie kontraktu przed czasem. Gdybym to Ja rezygnował, to robią problemy ?naliczaja jakies kary?
antek 2016-05-11 19:11:19
ta firma to jeden wielki kant,zakwaterowanie takie,że uchodźcy by uciekli,ciągle szukają ludzi na te same stanowiska,po wydymaniu jednych,potrzebni następni
cro 2016-06-22 14:18:05
nie ośmieszaj się,pracownik planowania bez prawa jazdy,a i języka obcego też nie musisz znać - będziesz siedział i pił kawę
Irek1975 2016-06-29 17:27:45
Witam panów.Dostałem z Metal flex oferte pracy jako lakiernik maszyn bydowlanych w Hitachi Amsterdam-Westport.Ktoś coś?
Jack 2016-09-27 19:04:19
Ja polecam pracowałem tam rok .jest spoko .tylko fachowcy w lakiernictwo
Megi 2016-10-14 09:33:12
Nie zgadzam sie z tym co tu Pani pisze!!! Moj partner tam jest i jest zadowolony z pracy mieszkania i zarobkow
misiek 2016-10-14 09:40:09
No tak @Megi, ale na jakim poziomie to są zarobki? Wydaje mi się, że też praca jako Monter maszyn budowlanych nie jest najgorsza.
Zostaw swoją opinię o Metaal Flex Poland - Kędzierzyn-Koźle
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metaal Flex Poland