brak logo

SKOK

Jaworzno

Opinie o SKOK

Abc 2017-06-28 09:54
Nie jest istotne kto to wprowadził. To po pierwsze. A po drugie ile razy okazało się ze zapisy jakiejś ustawy są niezgodne z Konstytucją RP? Ile kar jest nakładanych na co dzień przez różne instytucje za różnego rodzaju nieuczciwe praktyki dla firm gdzie zatrudnieni prawnicy nie są z pierwszej łapanki ??? A co by Pan/Pani powiedziała na prawomocne wyroki Sądów ws. kredytów we frankach? Okazuje się że sztab prawników banków nie do końca formulował zgodne z prawem postanowienia umów. No i?? wszyscy się dziwilismy jak to możliwe. Jeśli mnie pamięć nie myli to w niedalekiej przeszłości niektóre zapisy ustawy o skok okazały się przecież niekonstytucyjne. Stąd moje uzasadnione obawy czy na pewno żądanie od postronnych ludzi korzystających z usług skok, wpłat w celu pokrycia strat jest na pewno zgodne z prawem. To że tak jest napisane tu czy tam ... no moze okazac sie żadną podstawa prawną. Pomijam już aspekt uczciwości względem drugiego człowieka i tych wartości którymi podobno kieruje się Skok.
7
trolo 2017-06-28 11:16
Hej
zależy gdzie - blisko żłoba więcej dają ... na peryferiach od 2500 netto...
1
Konstanty 2017-06-28 19:21
Kiedy się wypełniły dni i przyszło zginąć latem...(a lato było piękne tego roku)
13
Bobo 2017-06-28 21:48
...prosto do nieba czwórkami szli... żołnierze ze skok i parter finanse????
4
Coco 2017-06-29 07:01
Zanim to się stało znowu stali się jedną wielką "skokowską rodziną". Trochę pokaleczoną, zwaśnioną, naznaczoną traumatycznymi przeżyciami. Wielu już zabrakło, wielu jeszcze odejdzie ale co tam, w końcu... Lato było piękne tego roku.
7
Maria 2017-06-29 10:06
Wiadomo już kiedy miej więcej będzie ogłoszona niewypłacalność i przejęcie przez inny bank (jak się uda) lub bankructwo bo z tego co czytałem to innych opcji dla 4 obecnie skok z zarządem komisarycznych nie ma. Piasta nie liczę bo oni nadzór komisaryczny dostali wczoraj.
1
Minionek 2017-06-29 11:11
Marian (piszesz w rodzaju męskim) co Ty wogóle wymyślisz? Skoro nie widzisz innych "opcji" to dokładnie się nam przyglądaj, możemy Cię jeszcze zaskoczyć :)
1
Skoczek 2017-06-29 11:35
Odejście M do Piasta raczej dobrze nie wróży J.

podsunęli informacje pracownikom aby zamydlić "oczy" - aby nie spieprzyli wszyscy na l4 ? aby miał kto pozamykać...
przejęcie spółki pochłonie jej jakże apetyczną nadwyżkę finansową , co może pozwoli na przedłużenie agonii o kolejne m-ce ...
Kasa K czeka tylko jakby tu rozłożyć J , aby nie wywiązać się z umowy... bo to tylko umowa... lepszy zgon niż leczenie ... współczuje Wam wszystkim ... i sobie Też .
6
Ja 2017-06-29 11:42
Ściągają ile się da kasy do skoku żeby zmniejszyć stratę a za chwilę bank nas łyknie (nas czyli bazę)
1
Skoczek 2017-06-29 12:45
jaki bank ??? co za desperat ?
WBK , ING ? serio wierzysz w to ?

chyba że ktoś przejmie J z bonusem od BFG na pokrycie straty ...
Wyje..... 2017-06-29 13:27
Witam Piszecie o sko.... J ,Powiem Tak to Jest firma.............robi się tam kredyty bez kredytujących oni nie są potrzebni do niczego nawet do podpisania umowy hihihihih PARE tematów znam i Pań kt.tak robią i jedna nawet została czy dwie hihiihhihi najlepsze jet to że zamiast robić tak jak się robi....to i kredyty się sprzedawało do innych instytucji ....mam nawet nagrania z rozmów hihihihi
Minionek 2017-06-29 14:55
.... ale się uśmialiśmy "hihihi"
Johnny Bravo 2017-06-29 21:31
Pracuję w jednym z oddziałów tej cudownej firmy, nie w Centrali i powiem Wam, że z dołu wygląda to wszystko fatalnie.

Jak dla nas, czyli tych szaraków, którzy są na pierwszej linii sprawa zaczyna się układać w jedną całość.

Sprawa udziałów to jeden wielki skandal, a najbardziej wkur...są Ci od regionalnych w górę - dla nich nie ma żadnego problemu - mamy informować Klientów o podwójnej odpowiedzialności i nie wdawać się w dyskusje. No pewnie łatwo powiedzieć i wymyślać głupoty tym, którzy w ogóle z Klientami nie mają żadnego kontaktu. Używanie zasady zdartej płyty to jakieś nieporozumienie i kompletny brak szacunku dla Klienta i jednocześnie drugiego człowieka. Warto zaznaczyć , że ten Klient to tak naprawdę nasz jedyny żywiciel, bo nowych klientów w tej instytucji nie ma, a jeśli sa to jak na lekarstwo.

Odejście pani M do Piasta rzeczywiście nie wróży dobrze, była to prawa ręka Pani EG, ponoć niezastąpiona...czyżby wszystko już gotowe by zakończyć agonię tej firmy? Bo wchłoniecie Partnera przez SKOK może przesunie podjęcie przez KNF tej jednej ostatecznej decyzji. Wszystko, co się dzieje teraz w tej firmie chyba nieuchronnie prowadzi do jednego - do upadłości, tylko zanim KNF to zrobi, to ludzie odpowiedzialni za to, mają zmniejszyć maksymalnie powstałą stratę, stąd zwolnienia, stąd sprzedaż majątku, stąd przejęcie firmy. Oczywiście większość ruchów jakie zrobiła pani komisarz należało wykonać wcześniej - może ta firma funkcjonowałaby jak należy...

Niby mamy zaakceptowany plan naprawczy, ale czy ktoś gdzieś widział lub słyszał oficjalny komunikat, że tak faktycznie jest? Skoro to taki sukces, to dlaczego tego się głośno nie mówi? Dopiero dzisiaj, jacyś mądrzy ludzie zgłosili to do bankiera.pl i zostało to nagłośnione...Sami nie wiemy, czy to program faktycznie naprawczy czy przygotowawczy do zamknięcia.

A co do przejęcia Partnera przez SKOK...podpisywaliśmy porozumienia, czy przypadkiem w razie upadłości, ta zmiana nie będzie skutkować tym, że nie będą nam przysługiwały żadne odprawy? Choć czy w przypadku upadłości w ogóle możemy na cokolwiek liczyć? No bo jak bankrut ma coś nam wypłacić?!

9
No tak 2017-06-29 22:04
Porozumienie to najprędzej podpisały pseudo związki zawodowe, których fenomen nie sposób przechwalić, gdy z uśmiechem na ustach machają na pożegnanie zwolnionych szybciutko długoletnich pracowników.
6
Spragniony 2017-06-30 00:31
Szklanka jest do połowy pełna czy pusta?
Coco 2017-06-30 07:13
Zgodnie z kp jeśli pracownicy przechodzą do nowego pracodawcy nad podstawie art 231 do stażu pracy do odpraw liczy się również zatrudnienie u pracodawcy wcześniejszego.
Natomiast inną rzeczą jest to czy bankrut będzie miał z czego nam zapłacić. Może niedługo będziemy jak pracownicy Praktikera. Może się okazać że ci zwalniani teraz wygrali los na loterii.
2
Kubuś Puchatek 2017-06-30 08:24
Coco a w spółce to wszyscy są niezdolni do pracy ( orzeczenie lekarskie ), ze będą przenoszeni na inne stanowiska w do SKOK-u?

Dobra, wiem chodziło Ci o art 23 a nie art 231.
Tyle tylko, że jeżeli piszesz zawsze takie mUndrości i są one tak rzetelne jak ta ostatnia, to może lepiej sobie odpuścić?
2
Coco 2017-06-30 10:12
1 miała być na górze mądralo
Coco 2017-06-30 10:17
A to że nowy pracodawca może zaproponować gorsze warunki jeśli jest to uzasadnione jego sytuacją to zupełnie inna historia.
Skoczek 2017-06-30 11:01
odnośnie upadku i odpraw ..
w przypadku spółki Z O.O. - pracownicy byli by na przegranej pozycji... spółki rzondzom siem swoimi prawami..
w przypadku SKOK -- raczej na plus , odprawy itp się należą .. chyba zobowiązania pracownicze są zaspakajane jako pierwsze ( o ile jest z czego .. - a chyba będzie bo depo zostaje na koncie , a wypłaca BFG.) - a jeśli nie .. to jest jeszcze Fundusz Gwarantowanych Świadczeń czy jakoś tak.... ale tam są ograniczenia kwotowe , więc na kokosy nie liczcie...

słusznie prawisz - odnośnie umowy z Kasą , czy planu naprawczego .. nikt nie widział , nikt nie czytał...
9
Jajca jak berety 2017-07-13 19:55
Hejka, co sądzicie o pakietach wejścia? Bo moja kiero rzuca mięchem na samą myśl o tym genialnym pomyśle...jaki jest odbiór w firmach? Bo my byliśmy w siedmiu, przy czym w sześciu ochrona nie dała bidusi przekroczyć progu i ją pogoniła, a w siódmej przyjął ją prezio i jak zobaczył z czym przyszła, pokazał drzwi. Masakra! Jakby w pysk dostała. Kto to w ogóle wymyślił?! Żenada, prawie jak akwizytorzy.
9
Pracowity 2017-07-14 14:07
Uważam,że autorzy projektu powinni sami pofatygowac się do zakladów pracy i na własnym organizmie zobaczyć efekt i odbiór tej tak wspaniałej akcji....Myślę że byliby pod wrażeniem (szkoda tylko że negatywnym).
11
Pakiet wyjścia 2017-07-15 17:11
Dokładnie. Mamy placówki głównie w małych miastach gdzie temat zakładów pracy wałkowany był już wielokrotnie. Idąc tam kolejny raz robimy z siebie natrętów. Tym bardziej że oferta specjalna zmniejszająca prowizję o 1% to śmiech na sali. Każdy bank ma specjalną ofertę np. dla budżetówki a nie takie coś.
6
Iwo 2017-07-16 17:38
Oferta ujowa czy pracownik nie umie sprzedać? ☺ nie nakręcać się tylko cieszyć że jest z czym wejść. Jakoś inni potrafią wejść z "kartką papieru". No ale nie są tak zmanierowani. Myślcie bardziej biznesowo. Jakoś pośrednicy 1% brali a wydawałoby się że to takie g...
Pakiet wyjścia 2017-07-16 19:25
Bo to jest g..., gdyby nie brokerka to mieliby gdzieś ten wspaniały 1%. I nie mów, że nie umiemy sprzedać bo mieć wyniki z taką ofertą i ciągłą szarpaniną z dakiem to naprawdę jest wyczyn, niech się firma cieszy że ma takich pracowników.
12
Iwo 2017-07-16 23:37
Jeśli potrafisz sprzedawać no to o co Ci chodzi. Pokaż to a nie pier.... na internecie.
stary 2017-07-16 23:55
Iwo, pisałeś jakiś czas temu, że jesteś BYŁYM pracownikiem, więc może to ty nam powiesz o co Ci chodzi i dlaczego niepotrzebnie jątrzysz? Bo jak dla mnie pisanie na forum poświęconym opiniom o zakładzie, że pracownicy mają szczęście, bo dostali materiały reklamowe i nie muszą biegać po firmach z czystą kartką papieru to taka średnia zachęta dla potencjalnych kandydatów. A dla obecnych pracowników niepotrzebny powód ... zdenerwowania.
4
Iwo 2017-07-17 07:46
Ktoś pisał o tym co sądzicie o pakietach reklamowych? Wierz mi w bankach zazwyczaj pracownik ma wizytówkę i tyle. żadnych pakietów itp. zero skuczenia tylko idzie i umawia się na spotkanie. Jeśli chcecie być dalej traktowani jak ta bidulka na bramie to Twoja sprawa. Ale zabieracie się za to od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony. Pakiet ma być tylko dodatkiem a nie narzędziem żeby sprzedawać. Tak tylko chciałem pomóc. Ale widać poruszyłem wrażliwe miejsce. Widocznie lepiej skuczeć jak to mnie gnębią i nic nie robić. Tak ratujecie SKOK?
Tak to właśnie jest. 2017-07-17 09:04
Przede wszystkim nie porównuj banku do skoku, bo tu nie chodzi o ofertę, wizytówkę czy mniej lub bardziej skutecznego pracownika. Problem polega na tym, ze skok zapracował na kiepską opinie społeczeństwa, więc wizerunkowo ma niewiele do zaproponowania. Kilka dni temu miałam rozmowę formalną z urzędnikiem, który zapytał mnie : a gdzie pani pracuje? Po czym jak usłyszał skok Jaworzno skomentował aaaa to tak jak Amber Gold? Znajomy lekarz podczas konsultacji tez o to zapytał i on dla odmiany powiedział : niech sobie pani da z tym skokiem spokój. Zrozum więc, że jedynym klientem dla skok są właśnie pośrednicy o ktorych piszesz, którzy otrzymują 1% i brokerke, a ich klienci są mało zainteresowani jak wszyscy wiemy spłatą zaciągniętych kredytów więc nastroje społeczne nie robią na nich wrażenia.
6
I co 2017-07-17 18:48
Co w zamian proponujecie? Siedziec i narzekac czy walczyc?
1
Pakiet wyjścia 2017-07-17 19:29
Chodzi mi o to że zamiast sprzedawać oczekuje się ode mnie że będę z siebie po firmach pajaca robić! A Ty się tak nie spinaj bo Ci bokiem wyjdzie.
1
Iwo 2017-07-17 19:51
Ale tak teraz wygląda praca w bankowości. To nie jest żadne pajacowanie. I nie spinam się bo ogólnie nie mam o co.
Powiem tak... 2017-07-17 19:51
Nie wiem. Każdy musi chyba w tej sytuacji odnaleźć własną drogę. Czy walczyć ? Ale o co? O martwą ideę ? O niemożliwe? Myślę, że trzeba rozbudzić ambicję do czegoś więcej i wykorzystać tę szansę na zmianę pracy, żeby pójść do przodu. Bez żalu. Smutne jest tylko to, że cała ta atmosfera i działania zwierzchników nastawiają ludzi przeciw sobie. Jak bardzo juz się nienawidzi stary zarząd z wieloma pracownikami... itd.. szkoda, bo to będzie siedziało w nich wszystkich przez długie lata, podczas gdy firmy już dawno nie będzie.
6
Pakiet wyjścia 2017-07-17 20:26
A dopiero mówiłeś żeby nie porównywać banku do skoku, hmmm......
maślana 2017-07-17 21:13
Człowieku co ty pieprzysz, chyba nigdy w banku nie pracowałeś. Mama ci załatwiła robotę w skoku żebyś węgla nie musiał na kopalni fedrować. W banku jest budżet co miesięczny na spotkania biznesowe z klientami, jest oferta dla pracowników, są gadgety i prestiż marki czyli coś co wydmuszka skok jaworzno morze tylko pomarzyć.
9
Iwo 2017-07-17 21:27
Tiaaa ???? mercedesy i złota biżuteria ????
Iwo 2017-07-17 21:35
Powiem Ci co dostałem ostatnio na takim spotkaniu byznesowym. Na jednym wizytówkę a na drugim wizytówkę i notesik :-) budżet to raczej mój szarpnęło bo musiałem kawe zrobić :-)
buahaha 2017-07-17 21:49
Widocznie taki z ciebie "byznesmen", a to spotkanie to z pakietem wejścia ze skoku???
2
Iwo 2017-07-17 22:08
Lepiej być takim byznesmenem niż frustratem takim jak Ty. Kilka zdań z Tobą i można bardzo dużo o Tobie się dowiedzieć np:
- wku$×%a Cię to że jesteś gdzie jesteś,
- nigdy nie będziesz tam gdzie ja bo poprostu masz kompleksy o czym świadczy Twoja wypowiedź o bankach i ich marketingu,
- jesteś mało pewny siebie bo wstydzisz się swojego pakietu i pajacowania,
- obrażając mnie pokazujesz że nie masz argumentów,
- kariery to Ty nigdy nie zrobisz bo jesteś zbyt leniwy.
A teraz obrażaj i wylej tę czarę goryczy. Ale wiedz że mam to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
buahaha 2017-07-17 23:07
Gdyby tak było jak piszesz to byś się nie frustrował na tym forum tylko zajął pracą w swoim super "byznesie". Nie wiesz o mnie nic poza tym co sobie wymyślisz, ja akurat mam pewności siebie wystarczająco dużo i uwierz gdyby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o mnie to, gdzie jestem już by mnie tam nie było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie jedynie ludzie twojego pokroju którzy myślą że pseudo motywacyjną gadką wszystkich do głupoty przekonają.
5
Iwo 2017-07-18 07:03
Super byznes? Napisałem tylko że dostałem wizytówkę i notesik. Frustruje na forum? Tak mamy 21 wiek i każdy kto zamieszcza coś w internecie to frustrat. Słuchaj idę popajacować dlatego nie będę Ci dał rady odpisać. A Ty zrób coś z życiem. Najlepiej 100-tke w tym miesiącu. Nie chciałem Cię obrażać i mam nadzieje nie obraziłem. Może tylko trochę ciśnienie podniosłem ale nie to było w moim zamiarze. Tak więc przepraszam.
ps. Jeśli chodzi o materiały marketingowe to niemiecki bank, niby taki prestiż i kasa a oferte drukuje na ksero:-) więc doceń to co masz. Nie jest tak źle :-) miłego dnia i dużej sprzedaży
stary 2017-07-22 10:42
Tak, a pracownie banku francuskiego zostawiają ofertę wypisaną szminką na szybie; z kolei pracownicy banku skandynawskiego wypisują ofertę runami na korze wierzby ... :)

Iwo, my oferty jako takiej też wydrukowanej przez firmę nie mamy. Pakiet reklamowy, z którym idziemy do dyrektora/właściciela/prezesa firmy (i to - w zamyśle organizatorów akcji - raczej duże dużej firmy, a nie np. sklepu osiedlowego) to teczuszka plus materiały, które mógłby rozdać pracownikom (lub nam pozwolić je rozdać). Raczej nie damy mu więc notesika, wizytówki i długopisu, by swoim podwładnym dawał swoje zapisane na karteczkach przemyślenia o naszej firmie :).

Z opowiadania o Twoich "spotkaniach biznesowych" wynika raczej, że to tobie (a nie twoim podwładnym) próbowano coś sprzedać - mylisz więc 2 różne sytuacje.

Ponadto rozmawiałem z przedstawicielami innych instytucji finansowych - i jakoś z (prawie) żadnego spotkania nie wróciłem tylko z zapisaną przez pracownika kartką papieru. Pakiet materiałów reklamowych w teczce (tak, często wydrukowany na drukarce lub kserze, ale też dodatkowo ulotki i materiały promocyjne w kolorze) to pewien standard. Osobiście dostałem też od banków trochę gadżetów - nie tylko notesiki :) ; a byznesmen ze mnie żaden. Numeru z kartką papieru i wizytówką próbował na mnie jedynie pewien delikwent, pracujący dla "niezależnej firmy doradczej" (związanej z dużym POLSKIM bankiem) - i zrobiło to na mnie fatalne wrażenie. Ale to pewnie dlatego, że jestem za bardzo zmanierowany, leniwy, nigdy nie osiągnę sukcesu, źlamdzę, nie jestem tam gdzie Iwo i nie wiem co zrobić ze swoim życiem:).
4
Natalia 2017-07-27 14:11
@stary, Skok , prowadzi teraz rekrutację, w ofercie wymagań dużych nie ma, rozumiem, że aplikować na stanowisko Obsługi Klienta, może każdy? Występują wstępne szkolenia? Zwykłemu laikowi takie szkolenia wystarczą? Czy otrzymuje się również opiekuna który we wszystko wdraża na początku? Jakieś dodatkowe benefity i premie występują?
stary 2017-07-27 21:53
Postaram się odpowiedzieć po kolei - i na miarę swojej wiedzy, bo rekrutację i szkolenia miałem dawno temu;

Po pierwsze - SKOK-ów w Polsce jest kilkadziesiąt, każdy jest odrębną i niezależną firmą. To forum poświęcone jest SKOK Jaworzno, ty piszesz o rekrutacji do SKOK, więc nie wiem, czy nie masz na myśli naszej konkurencji.

Żeby jeszcze bardziej namieszać powiem, że w części ogłoszeń o pracę wystawiana jest przez Partner Finanse - czyli spółkę zależną SKOK Jaworzno (chociaż to ma się zmienić dosłownie w najbliższych dniach) :).

Jeżeli pytasz faktycznie o naszą firmę:
- tak, aplikować może każdy (bo nikt mu nie zabroni :) ), chociaż zapewne doświadczenie w sprzedaży lub obsłudze klienta będzie dobrze widziane; ale może się zdarzyć, że zaproszą Cię na rozmowę, nawet jeżeli nigdy nie pracowałaś na tego typu stanowiskach, bo sytuacja kadrowa - szczególnie w oddziałach - zdaje się nie być najlepsza;
- szkolenie z tego co wiem dalej występuje;
- nie wiem czy szkolenia wystarczą całkowitemu laikowi, zależy jak się na tych szkoleniach laik uczy :), a najszybciej nauczysz się, jak trafisz na oddział i w praktyce będziesz musiała coś zrobić;
- swego czasu, gdy zaczynałem pracę w SKOK Jaworzno miałem opiekuna, który pilnował, żebym nie zrobił jakichś wielkich głupot, przypuszczam, że dalej tak jest - ale głowy nie dam, może wypowie się w tym temacie ktoś z ostatnio zatrudnionych; ogólnie jednak w firmie jest nie najgorsza atmosfera między pracownikami i w razie problemów lub pytań możesz wykorzystać "telefon do przyjaciela" :);
- premie występują i są uzależnione głównie od wyników sprzedażowych, przy ich (wyników) braku są oczywiście stosowne połajanki ze strony przełożonych :).
1
ami 2017-07-31 21:57
witamy PF w SKOK-u od jutra się zacznie przegląd oddziałów i likwidacja nie rentownych,oraz czystka w administracji-za bardzo rozrośniętej i nawet wasze kochane związki wam nie pomogą
11
maślana 2017-08-01 21:02
Placówka w Piotrkowie Trybunalskim już jest do likwidacji od 1 września. (usunięte przez administratora)
2
Zawiedziony 2017-08-01 21:27
Szkoda tylko że pracownicy dowiadują się ostatni...i to w dodatku ze strony internetowej.
Zapadła cisza...sprawdzamy aktualności być może dowiemy się że to nasz oddział będzie zamykany...
6
ami 2017-08-03 09:57
jesteś fantastyczny/a marnujesz się w SKOK-u
3
wow 2017-08-08 20:07
Francis gdzie jesteś ze swoja twórczością ? Dzisiaj chciałem poprawić sobie humor , a tu zonk.... Wymiksowali cie ? Zawsze gdy wracałem z tego grajdoła czytałem ten wiersz i od razu robiło się miło na sercu. Jesteś mega ! Napisz coś znowu.
5
Iwo 2017-08-09 19:38
Dostał awans ☺
Zostaw swoją opinię o SKOK - Jaworzno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKOK