brak logo

JB Consulting

Kraków

Opinie o JB Consulting

księgowa 2011-11-16 00:20:55
jB Consulting, której Właścicielem jest (usunięte przez administratora)jest znanym biurem rachunkowym w Krakowie. Można się w nim wiele nauczyć Jednak praca w (usunięte przez administratora) to bardzo nieprzyjemne doświadczenie. Pracodawca stosuje metody zastraszania pracownika poprzez podpisywanie lojalek, Pracownik musi pracować przez cały czas trwania umowy za minimalne wynagrodzenie; około 1000 zł, w przypadku zerwania umowy z winy pracownika, pracownik zapłaci kare umowną w wysokości 3 miesięcznego wynagrodzenia, wobec pracowników stosują niezgodne z prawem pracy zasady pracy, Płacą tylko za 8 godzin pracy w rzeczywistości pracownik jest zmuszany do pracy powyżej 12 godzin dziennie dodatkowo w soboty i w niedziele pracowaliśmy na zdalnym pulpicie w domu, wynagrodzenie jest nieadekwatne do ilości pracy jaką się wykonuje w JB nie polecam nikomu do tego nie można liczyć na pomoc głównej księgowej do wszystkiego trzeba dochodzić samemu. Praca w JB to prawdziwy koszmar wiele wylanych łez i zniszczone nerwy i brak jakiejkolwiek pomocy osób z nadzoru.
2
Zbyszek 2011-12-20 13:20:53
Nie jest źle mozna się wiele nauczyć
1
Morris 2012-01-10 08:59:24
Jest fatalnie, praktykantow traktuja jak popychadlo. szczerze to odradzam
1
k 2012-02-08 00:23:53
Morris - czy mogłbyś coś więcej napisać o praktyce w firmie jb Consulting? Jakie były Twoje obowiązki??? Co według Ciebie było nieodpowiednim traktowaniem?
Stażystka 2012-03-16 15:58:18
Hm....dziwią mnie te negatywne opinie, ponieważ miałam okazję odbyć staż w tej firmie i niczego strasznego nie doświadczyłam. Żadnej lojalki nie podpisywałam, dziewczyny które tam pracowały slużyły zawsze dobrą radą i nie było problemu z uzyskaniem informacji.
kk 2012-03-17 23:58:42
Ja również odbyłam już jakiś czas temu staż w owej firmie. Ogólnie towarzystwo jakie wtedy tam pracowało, uważam za bardzo fajne i rzeczywiście potwierdzam, że sporo można się było tam nauczyć. Niestety lojalkę (tzw. weksel) musiałam podpisać. Został mi (i innym stażystom w tym czasie) postawiony warunek, że nie odbędziemy stażu (staż liczy się dopiero od 4 miesiąca pracy) jeżeli nie podpiszemy tego dokumentu. Uważam, że jest to trochę zachowanie nie fair, ponieważ firma ponosi stosunkowo małe albo żadne koszty z utrzymania praktykanta, a weksel jest wyceniony dość wysoko. Pomoc innych współpracowników jest super, oprócz wspomnianej w pierwszej wypowiedzi głównej księgowej. Praca (oczywiście nie stażysty) bardzo często ponad godziny, często wykonywana z domu poprzez zdalny pulpit, oczywiście nieodpłatnie. Ogólnie nie polecam jako pracodawcę, jeżeli już jako miejsce odbycia stażu bądź praktyki, bo wynieść można sporo.
2
fujarka 2013-06-09 17:10:40
(usunięte przez administratora)
pijemy wino z dziewczynami do obiadu. Klienci nieco (usunięte przez administratora) ale jest ok. polecam.
stażysta 2014-01-04 21:47:55
zgadzam się....
Nick 2014-01-07 08:23:00
Nie polecam! Dziwne, ze ta firma jeszcze nie splajtowala... Mialam tam staz, tylko dzieki GUP platny - ponizej 1000zł za wykonywanie pracy ponad 8h/dzien. Firma wykorzystuje stazystow/praktykantow jak tylko moze dlatego tak latwo dostac tam praktyki lub staz. Bardzo rzadko placa COKOLWIEK na stazu! Praca stresujaca, dziewczyny strasznie obgaduja i zwyczajnie klamia, szczegolnie p. (usunięte przez administratora)uwzana za p. dyrektor od spraw organizacyjnych. Weksel oczywiscie podpisuje KAZDY (no, chyba ze jest sie sprytniejszym niz oni-jak ja;) ) Ludzie nie dajcie sie zrobic w balona! staz 3-miesieczy to max, tak zeby wpisac cos do CV i szukac UCZCIWEJ pracy gdzie indziej. Szkoda czasu i nerwow!
1
Nick 2014-01-27 10:30:19
Tak, nauczylam - nie ufac jak ufalam,(usunięte przez administratora) wierzyc w siebie i nie przestawac szukac PORZADNEJ pracy - udalo sie!
A jesli chodzi o to o co pytasz - tak, nauczylam ale glownie dlatego, ze na poczatku dziewczyny chcialy poszerzyc swoj "kacik wzajemnej adoracji" i byly mile, nawet cos powiedzialy i pomogly. (usunięte przez administratora)ak oto trzeba bylo znalezc cos nieporownywalnie lepszego.
PS W samym okresie jak ja tam odbywalam staz (5 miesiecy) odeszlo 6 osob. Stalych pracownikow bylo wowczas ok. 6 (bez dzialu ubezpieczen i wlasciciela)
Nick 2014-01-27 10:34:53
Aha - zauwazcie, ze na tej stronie jB Consulting ma dosc wysoka ocene (gwiazdki) przy praktycznie samych negatywnych opiniach. Czy to nie dziwne? Juz tlumacze - p. dyrektor od spraw organizacyjnych tejze firmy nieraz sama "ocenia" swoja firme. Wielokrotnie bylam tego swiadkiem ;)
3
stażystka 2014-03-03 13:49:00
byłam na stażu w JB consulting, chciałam zdobyć jakiś punkt w cv. Staż/praktyki miał trwać 3 miesiące i być bezpłatny. Po około miesiącu zrezygnowałam. Potwierdzam-szkoda czasu i nerwów. Już wiem, że jeśli ktoś ma wykształcenie ekonomiczne, powinien celować wyżej. Tam stażysta/praktykant jest mega wykorzystywany. Fakt, można się trochę nauczyć, ale równie dobrze można znaleźć staż/pracę która jest: płatna, ma elastyczne godziny, a współpracownicy nie traktują Cię jak "przynieś, podaj, pozamiataj". Ogólnie nie polecam, w Krakowie można znaleźć o wiele przyjaźniejsze miejsca.
2
Bleee 2014-03-24 14:03:15
Jaka szybka reakcja pracownika jB... Spojrzcie sobie w twarz - nikogo nie oszukacie a charakteru i podejscia do ludzi (i zycia) nie zmienicie w ten sposob. Takie firmy po prostu nie maja przyszlosci. Alleluja i do przodu!;)
Jacek Bosak, Prezes jB consulting 2014-08-06 12:37:09
Witam serdecznie,

Od 20 lat prowadzę jB Consulting i z dnia na dzień uczę się nowych rzeczy. W 2007 roku nowym wyzwaniem było dla Nas powołanie programu stażowego z Grodzkiego Urzędu Pracy, który miał dawać możliwość młodym księgowym uzyskania doświadczenia w branży, właśnie za pomocą odbywania w Naszej firmie stażów. Nowe realizacje zawsze niosą ze sobą zagrożenie, że popełnimy jakieś błędy zaś nikt nigdy wcześniej nie zgłaszał zastrzeżeń.
Ponieważ nadrzędnym celem Firmy JB Consulting jest zapewnienie Naszym klientom wysokiej jakości obsługi dzięki opinią Naszych stażystów usprawniliśmy pewne procesy w Naszej Firmie. Wycofaliśmy się z tzw. „lojalek” oraz wekslów dla stażystów oraz skupiliśmy się na większej kontroli opiekunów, którzy ich prowadzą, aby zapewnić stażystom lepszą opiekę merytoryczną. Jeśli chodzi zaś o pracę w domu na zdalnym pulpicie, to muszę tutaj sprostować, nigdy nie miało to miejsca. Stażyści nie mają dostępu do programów księgowych z innych komputerów niż firmowe, chociażby ze względu na bezpieczeństwo danych osobowych.

Rok rocznie szkolimy około 40 stażystów, zaś niestety nie wszystkich jesteśmy w stanie zatrudnić, bo bylibyśmy już dawno olbrzymią korporacją a nie dążymy do tego. Naszym celem jest utrzymanie relacji w przyjaznej i zdrowej atmosferze, aby każdy czuł, że stanowi część zgranego zespołu. Zawsze warto, zgodnie z powyższą propozycją, podpytać obecnych praktykantów jak im się pracuje i czy warunki jakie zapewniamy są adekwatne do wymagań jakie posiada przyszły praktykant.


Prezes jb consulting
Jacek Bosak
2
jB Consulting 2014-10-07 11:59:38
Dzień dobry, nabór stażystów jest ciągły ponieważ studenci kończą swoje staże w różnych terminach i zazwyczaj dysponujemy jakimś wolnym miejscem.
W obecnym momencie poszukujemy dwóch stażystów w związku z czym serdecznie zapraszamy do przesłania swojego CV na adres biuro@jb.com.pl
jB consulting 2014-10-15 13:27:52
Dzień dobry,
Każda firma ma swoją politykę, jB consulting rocznie dysponuje około 40 miejscami dla stażystów, zaś z racji na ograniczoną powierzchnie biurową staże odbywają się w różnych terminach. Akurat we wrześniu zakończone zostały dwa staże, dlatego dysponujemy obecnie taką właśnie ilością miejsc.

W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu z działem administracyjnym, tel. 533-370-050 lub za pośrednictwem e-mail: biuro@jb.com.pl. Każdy z Państwa uzyska tam najświeższe informacje o aktualnej liczbie miejsc dla stażystów
ased 2014-12-01 19:15:19
hmmm....zastanawiajaca sprawa z tymi stazami... Mozecie napisac wiecej szczegolow dotyczacych zatrudniania ludzi na staz? ja osobiscie jestem osoba chetna od zaraz. Poprosze o wiecej informacji m.in. komu będę bezpośrednio podlegać, czy praca na tym stanowisku wiąże się z dużą samodzielnością w działaniu, i jaki jest zakres obowiązków takiego stazysty?? Pozdrawiam...
jB Consulting 2014-12-03 13:03:41
Firma jB consulting zarejestrowana jest jako firma szkoleniowa w Wojewódzki Urzędzie Pracy w Krakowie dlatego też prowadzimy program praktyk przygotowujący do zawodu księgowego/ej. Aby otrzymać szczegółowe informacje zapraszamy do kontaktu z działem administracji biuro@jb.com.pl lub 533-370-050, która zajmuje się już bezpośrednio kwestią zatrudnienia praktykantów. Praktyka jest bezpłatna. Jednak ostatnio dzięki intensywnemu rozwojowi udało nam się zatrudnić 3 praktykantki już na stanowisku Młodszej Księgowej. Na pewno same chętnie opowiedzą czy praktyka w naszej firmie się opłaca. Zapraszamy na nasz facebookowy profil www.facebook.pl/jbconsulting

Do zobaczenia w jb consulting
Rafał G 2015-05-13 17:00:25
Witam ! Polecam staż w firmie jb consulting, można się wiele nauczyć, zdobyć doświadczenie i przede wszystkim profesjonalna na poziomie kadra zarządzająca przedsiębiorstwem wraz z Panem Prezesem. Warto podwyższyć swoje umiejętności w Instytucji Finansowej jb consulting.
Pozdrawiam
1
Asia 2016-02-23 12:34:27
Polecam, miła atmosfera i profesjonalna firma.
2
Asia H. 2016-04-27 19:27:58
Czytając te opinie zastanawiam się skąd ktoś brał pomysły na tak negatywne i barwne opisanie tej firmy. Jestem obecnie na praktykach w JB, kończę właśnie 1 miesiąc i nie jestem w stanie nic firmie zarzucić. Atmosfera jest bardzo wesoła i przyjazna, praktykanci nie są wykorzystywani do kserowania i robienia kawy. Przez miesiąc zdążyłam się bardzo dużo nauczyć, a przede mną jeszcze 2 kolejne...i już boję się rozstania z tymi sympatycznymi ludźmi ;) Polecam wszystkim, którzy są otwarci i chcą zdobyć praktyczną wiedzę.

PS: Luiz, zejdź na ziemię, idąc na jakikolwiek staż nie masz pewności zatrudnienia po jego skończeniu, taka opcja jest w przypadku, gdy na prawdę się wykażesz oraz jeśli będzie wolne stanowisko. Jeżeli twoim jedynym celem jest późniejsze zatrudnienie, a nie rozwój samego siebie to składaj cv do korporacji.. prawdopodobnie mają tam więcej stanowisk i może spodoba im się sposób w jaki parzysz dla nich kawę. Pozdrawiam ;)
Asia H. 2016-04-28 15:59:49
i bardzo często to konkurencja psuje opinie ;)
lopi 2016-05-06 18:33:24
to akurat prawda. JB jest porządną firmą moim zdaniem .
Zostaw swoją opinię o JB Consulting - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JB Consulting