brak logo

Carpatia - Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej w Rzeszowie

Rzeszów

Opinie o Carpatia - Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej w Rzeszowie

kon 2015-01-12 19:55:32
a ja bylem w olszanicy w pałacu na sylwestrze 2014/2015 co prawda nie było tłumu ale było sympatycznie i kameralnie, atmosfera miła , w tym roku tez zamierzam tam spędzic sylwestra, powiem innym o tym sylwku jedziemy razem.
2
eva 2015-01-19 22:31:58
Sympatycznie i kameralnie??? 14os dla ktorych grala orkiestra to prawie jak domowka u bogatych ktorych stac na orkiestre zamiast na kasety z magnetogfonu! A ziąb jak diabli bo szkoda bylo ogrzewanie wlaczac bo jak powiedzial p.kierownik :gosci nie ma a koszt ogromny!??? Jesli ktos nie domnkal drzwi na zewnatrz to szło zapalenia pluc dostac! To jest super impreza?! To jest wpis kogos komu zalezy na tym by taka opinia o sylwestrze byla czyli kogos z palacu!To byla porazka a nie sylewester!
6
obserwator 2015-01-28 14:31:33
podsumowując powyższe:
taka tam ... winny się tłumaczy
kon ... kto na takim portalu pisze opinie o sylwestrze, tak weź znajomych to może będzie 10 osób, zrobicie tłum,
eva ... masz rację tylko pracownicy mogą wypisywać coś takiego
4
on 2015-02-19 18:22:57
Praca tam to koszmar tyle w temacie
4
echo 2015-02-23 13:21:07
Kolejna kameralna impreza - waleńtynki Łącznie z dyrektorem i ową 15 osób i orkiestra
Teraz tylko wiatru wycie słychać bo nikogo nie ma, Olszanica dogorywa. Kolej na Zakopane.
3
Hetman 2015-02-24 18:48:10
Paradoksalne jest to że państwowã firmą założoną przez ms jest osoba. Niecszanująca pracowniköw i pisługująca się retoryką ,, gościa z pod budki z piwem,,
Zarządzanie na najwyższym poziomie... w zaledwie niecałe dwa lata w Olszanicy przewineło się kilkunastu kierowników...w Rzeszowie też jest podobnie.
Z perspektywy byłego pracownika muszę przyznać 100% racji poprzednikom!
3
weselnik 2015-06-27 14:21:51
Kierownik jest nieświerzy, nieogolony i jakby wczorajszy. Strach organizowac tam wesele. Pozatym ludzie ktorzy na wszystko sie zgadzaja, wszystko obiecaja i wszystko na "ok, damy rade, sie pani nie martwi" nie wzbudzaja zaufania i nie swiadcza o profesjonalizmie. Wiedza to ci, ktorzy prowadza jakikolwiek biznes.
2
pawel 2015-07-01 14:05:07
dziwne skladalem zyczenia parze mlodej ,bylem ogolony w garniturze i swiezy,czyzby ktos stal przed lustrem ?
nikt 2015-07-31 08:18:12
Argumenty,każde polecenie egzekwowane krzykiem Pana Dyrektora,zarządzanie firmą poprzez strach, uwielbienie donosicielstwa (A.Sz),Po 15 gdz. nieudolne obmacywanie niektórych pracownic ,mało?
2
lll 2015-07-31 22:48:41
W końcu ktoś odważył się napisać prawdę o tej "firmie".
4
Andrzej 2015-08-01 07:56:20
Ja wiem jak tam jest. Traktowanie pracowników przez Zarządzających tą firmą jest co najmniej dziwne i budzi wiele wątpliwości. Z całą odpowiedzialnością za słowa twierdzę,że w stosunku do Pracowników stosowany jest bossing, to coś więcej niż mobbing. Państwo nie wiecie jakich dobrych Ludzi tam jeszcze macie. Czas najwyższy pójść po rozum do głowy i nie zadzierać ze wszystkimi, z kościołem też. Wy to wszystko rujnujecie a nie budujecie. Nie trzeba się domyślać kto to napisał, ja nie potrzebuję się ukrywać i wiem co piszę i posiadam stu procentowe argumenty i dowody na to. Boli mnie to, że pracownicy korzystają z porad u psychiatrów. Koniec tego. Tak dalej nie można. Bardzo proszę Zwierzchników o nietolerowanie takich praktyk w Pałacu Biesa w Olszanicy. W przeciwnym wypadku poruszę "NIEBO I ZIEMIĘ", w tym kraju, żeby te praktyki skończyć.
6
nikt 2015-08-06 10:03:50
Nie zrobisz nic... nie wygrasz z kims kto ma poparcie w Ministerstwie Sprawiedliwości
5
były 2015-08-08 14:08:48
zawsze zostają media... a one wygrają nawet z MS i CZSW....
1
ja 2015-09-02 01:43:45
praca w olszanicy jest świetna super perspektywy rozwoju zawodowego ,podnoszenie kwalifikacji -rozmowa kwalifikacyjna w 2 językach obiecanki cacanki ,umowe podpisujesz w rzeszowie i jedziesz na miejsce pracy ma byc super restauracja,niestety spotykasz niespodziankę słabo, bardzo słabo działającą kawiarenię -brak kontaktu z kierownikiem przepaszam PANEM KIEROWNIKIEM zobaczymu jak będzie z wynagrodzeniem
abc1 2015-09-03 19:46:58
Ha ha ha rozmowa w dwóch językach w Rzeszowie? Z PANEM KIEROWNIKIEM złapiesz kontakt jak...wytrzezwieje. Wypłatę dostaniesz w terminie to jedyny plus, ale najpierw wykosisz hektary za drugiego PANA administracyjnego który nie ogarnia tam tematu.
Jak tam już będziesz to ogarnij pajęczyny w pokojach hotelowych bo goście często się na to skarżą
2
ghij 2015-09-23 10:45:26
Witam.Oczywiście ,że potrzebne są zmiany w podkarpackim zarządzie.Sam fakt wyjątkowej rotacji pracowników w biurze w Rzeszowie świadczy o złym zarządzaniu.
Zakład w Średniej Wsi podobno przykład innowacyjności (przedstawiony na zjeżdze w Zakopanem jako przykład nowoczesności),może by był gdyby nie felerna linia produkcyjna biopaliw.
Założenie ,niestety sprzeczne z Dyrekcją Generalną, iż dochod instytucji nalezy powiększać tylko poprzez przejmowanie kolejnych kantyn.
NIeudolne prowadzenie budów ,przykładem są straty z renowacji IPN w Rzeszowie
(błędna wycena kosztów wentylacji)
ruda 2016-04-05 20:17:04
Nie polecam PIGB Carpatia, mobbing na poziomie olimpijskim. W Rzeszowie kadrowe, gł.księgowe zmieniają się jak w kalejdoskopie, jak ktoś ma dwa zwoje mózgowe to wie że takie zmiany są dowodem kompletnej degrengolady. Zostają tam tylko Ci przed emeryturą lub Ci co taką socjopatyczną atmosferę lubią.
4
ruda 2016-04-05 20:28:32
Czy argument, że panuje tam mobbing nie przemawia? To polecam z całego serca! Nawet Teściowej bym tam nie wysłała, a to potworny egzemplarz człowieka.
3
siwa 2016-05-20 10:49:15
dziwne, piszecie, że taka dobra firma a główna księgowa zmienia się regularnie co dwa lata, chyba jednak coś nie jest tak, bo w dobrej firnie księgowa pracuje do emerytury i znowu jest ogłoszenie na główną księgową - to co? to jest dobra firma?
ruda 2016-05-20 15:40:08
A gdzie to ogłoszenie, bo jestem zainteresowana pracą a nie mogę znaleźć anonsu?
klawisz 2016-06-27 14:07:26
Najlepsze jest to że w Średniej Wsi na modernizację zakładu wzięli dofinansowanie na nowoczesny tartak który kosztował pięć milionów złotych a w rzeczywistości kosztował najwyżej dwa? więc zachodzi pytanie gdzie jest reszta panie Białorudzki ?
klawisz 2016-06-27 19:36:40
tak tylko zachodzi pytanie czy ktoś chce ich rozliczać chyba nie!bo jak na razie to bawią się kosztem państwa i podatników doprowadzając ten zakład do całkowitej upadłości.
do eddf 2016-06-28 12:10:39
skoro tak uważasz to znaczy że też uczestniczysz w tej zabawie i odbije Ci się to głęboką czkawką
Beholder 2016-06-28 21:20:23
Cóż, wygląda na to, że coś się może zmienić w tej Firmie. Dzisiaj odwołany został Dyrektor PIGB Carpatia w Rzeszowie. Mam nadzieję, że osoba która przyjdzie teraz podąży całkiem inną drogą i stosować będzie inne metody przy kontaktach z Pracownikami i Klientami. Byłemu Dyrektorowi życzę by nie oskarżono go o działanie na szkodę firmy i marnotrawienie państwowych pieniędzy a Pracownikom wytrwałości i kredytu zaufania dla nowego Dyrektora.

Pozdrawiam.
12
belzebub 2016-06-29 00:38:52
Renia wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia......
17
Lila 2016-06-29 15:26:46
Różnica polega na tym że księgowa i kadrowa odeszły same bo miały go dość...
A jego mieli dosc wszyscy inni...
7
operator 2016-06-30 12:18:41
No to teraz czas jeszcze na odwołanie tego nieudacznika Spozowskiego który swoim działaniem systematycznie dąży do likwidacji tartaku w Średniej Wsi
operator 2016-06-30 12:19:15
No to teraz czas jeszcze na odwołanie tego nieudacznika Spozowskiego który swoim działaniem systematycznie dąży do likwidacji tartaku w Średniej Wsi
4
Obcy 2016-06-30 17:00:22
Byłoby super! Tyle mądrych ludzi jest bez pracy a taki typ niszczy wszystko. Taki technolog drewna może pracować na wypale drewna i to pewnie pomylilby gatunki drewna.
4
Obcy 2016-06-30 17:45:10
Brak zatrudnienia, nie ma obecnie przyjec.
abcd 2016-07-01 23:30:53
spokojnie teraz przychodzi nowa "miotła" i miejmy nadzieję że przyjrzy się szczegółowo poczynaniom tego jak on się tytułuje "technolog drzewa" którego to w kilku poprzednich jego miejscach pracy wykopali właśnie za takie umiejętności , szowinistyczne traktowanie i beznadziejna organizacja gratulujemy wracaj do Ustianowej ,Krościenka , Smolnika,Hydrobudowy w Solinie i Centurjona w Sanoku tam czekają na ciebie żeby naprawić to co zepsuł a teraz przychodzi kolej na Średnią Wieś gratulujemy umiejętności bo trzeba być wybitnie uzdolnionym aby doprowadzić te wszystkie zakłady do upadłości.
10
Xyz 2016-07-02 10:56:07
Oby tylko go wywalili i przyszedł ktoś konkretny by "naprawić" ten zakład. Ludzie chcą pracować!
1
klawisz 2016-07-06 14:30:35
Jak to brak ofert pracy ? przecież ostatnio już zatrudnił nowego operatora tartaku jak zwykle swojego kolesia od strony Ustrzyk na pewno "Fachowiec" jak oni wszyscy tylko że za chwile okaże się że nadaje sie tylko do wypału drzewa ja oni wszyscy razem wzięci.
1
PIP 2016-07-06 17:43:09
To jest państwowa firma i musi być oferta żeby kogoś zatrudnić ,ale jak widać można i bez co na to PIP.
1
Obcy 2016-07-07 11:50:35
Właśnie, ciekawe co na to PIP? Chyba musimy się tym zając. ..
1
PIP 2016-07-08 12:47:40
Kalina jak nie wiesz to nie pisz
1
Tolek Banan 2016-07-08 17:52:07
Oj...to jedna ruda i dwoje piegusow ma zmartwienie jak tu następnemu wejść tak głęboko jak byłemu :D
Miejmy nadzieję że czas współpracy z przydupasami rychło się skończy.
11
robocop 2016-07-13 16:33:30
Tak są oferty pracy w PUP Lesko, Magazynier - czyli człowiek od wszystkiego z praniem ciuchów roboczych skazanych włącznie, przerzucanie drzewa tartacznego,transport ręczny materiału, przesiewanie zboża, załadunek węgla, pełna odpowiedzialność materiałowa a w międzyczasie lizanie "dupy Spozowskiemu".
Operator traku taśmowego- warunek to pochodzenie z Ustrzyk Dolnych lub okolic, uległość na wszystkiego rodzaju innowacje twórcze kierownika, umiejętność szatkowania kolców na deski, brak oportunizmu praca pełny wymiar czasowy .
6
Agata Maj 2016-07-18 07:54:46
Pani/Panie robocop, tak się składa, że nigdy nie "lizałam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Panu (usunięte przez administratora), a po zakres obowiązków magazyniera najlepiej zapytać u źródła, czyli u obecnego magazyniera. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów. Agata Maj (jeszcze obecny magazynier)
7
Xyz 2016-07-26 14:37:02
Kolejny pracownik przyjęty "po znajomości "... Magazynier...nazwisko mówi wszystko. Liczy się tylko "kolesiostwo,rodzina,znajomości" reszta się nie liczy. Ciekawe kiedy się to skończy. Pan Dyrektor musi się w końcu wziąć za kierownika!
4
kawanaławe 2016-09-29 22:08:05
Kierownika w Średniej Wsi nikt nie ruszy, zwolnieni zostali pracownicy co wyrządzali szkody firmie. Robili fuchy na zakładowych maszynach, uszkadzali maszyny i sprzęt, kombinowali na paliwie a robotę na rzecz firmy robili wg zasady "jaka płaca taka praca". Nowoczesne maszyny zakupione ze środków publicznych traktowali jak Kinta Kunte (czytaj zniszczyć). Marnotrawstwo materiału było niewyobrażalne. Po odejściu z pracy tych "fachowców" od fuch i kombinacji takich jak ci co tu piszą niewybredne kłamstwa wzrosła produkcja o 50 %. Poprzedni operator ten co był szkolony na nowoczesnym sprzęcie nie przekraczał przerobu 15 kubików na zmianę na maszynie, w porywach 18 a przeważnie 13, która ma przerabiać 25 kubików. Nie pomogła podwyżka i dodatek brygadzistowski. Po jego odejściu z pracy przerób zwiększył się do 25 kubików na zmianę. Inny operator robi to za mniejsze pieniądze. Ci co wymieniają nazwisko kierownika zniesławiając jego dobre imię na tym forum niech liczą się ze skutkami prawnymi, zostaną pozwani do sądu o zniesławienie. Wiem kto to pisze z nazwiska i imienia i pod jakim nikiem się ukrywa. Pozdrawiam uczciwych.
5
sraty taty pierdziaty 2016-10-14 19:05:15
Jak jesteś taki pewny że cię nikt nie ruszy to jeszcze się o tym przekonasz tak jak ten zuchwalec z Rzeszowa tez tak mówił i co? Te bzdury co wypisujesz o wzroście produkcji to tylko tylko fikcja papier wszystko przyjmie rzeczywistość jest jednak inna doskonale o tym wiesz kłamco. A ten twój nowy wybitny operator "koleś" to ledwo wyrabia dziewięć kubików dziennie wszyscy o tym wiedzą a ty wypisujesz głupoty wyssane z palca żeby się usprawiedliwić swoimi osiągnięciami . A co do fachowców od paliwa i fuch to zapewne wiesz ze swojego doświadczenia że tak się robi bo sam tak robiłeś w poprzednich zakładach i za to ci podziękowali. Pozdrawiam jeszcze tam wytrwałych.
6
mikko 2016-10-14 20:03:16
a macie może jak jest z rekrutacjami na stanowisko Pracownik w Dziale Przygotowania i Wykonawstwa Produkcji obiecnie? wiem że w tym roku już były ale zastanawiam czy jeszcze moze pojawiają sie jakieś nabory
Zxc 2016-11-17 19:38:23
Jednak sprawiedliwość istnieje na tym świecie...)
6
były 2016-11-21 22:16:13
tzn?
dobra rada 2016-11-22 21:01:49
Ta stacja paliw to chyba nieporozumienie, wiekszosc czasu nieczynna, kiedy by nie zajechac to tylko mozna klodke pocalowac. Czynna do 15.00? to chyba zarty!!! Nie wiem dlaczego ten magazynier sie nie sprzeciwi i nie zrezygnuje ze sprzedazy paliwa?! Moze wtedy przyjmie kogos kto bedzie tego pilnowal, kto zaopatrzy stacje w potrzebne towary i bedzie jak kiedys! Poruszajac juz kolejna kwestie co do jakosci paliw,masakra!!!
suma sumarum, zrobcie magazyniera magazynierem,niech sobie tam pilnuje tego co powinien, a stacja paliw niech funkcjonuje osobno, jak dawniej i beda wszyscy zadowoleni . taki system sie sprawdzal latami i przynosil zyski.
dobra rada 2016-11-22 21:02:22
Ta stacja paliw to chyba nieporozumienie, wiekszosc czasu nieczynna, kiedy by nie zajechac to tylko mozna klodke pocalowac. Czynna do 15.00? to chyba zarty!!! Nie wiem dlaczego ten magazynier sie nie sprzeciwi i nie zrezygnuje ze sprzedazy paliwa?! Moze wtedy przyjmie kogos kto bedzie tego pilnowal, kto zaopatrzy stacje w potrzebne towary i bedzie jak kiedys! Poruszajac juz kolejna kwestie co do jakosci paliw,masakra!!!
suma sumarum, zrobcie magazyniera magazynierem,niech sobie tam pilnuje tego co powinien, a stacja paliw niech funkcjonuje osobno, jak dawniej i beda wszyscy zadowoleni . taki system sie sprawdzal latami i przynosil zyski.
dobra rada 2016-11-22 21:03:27
Ta stacja paliw to chyba nieporozumienie, wiekszosc czasu nieczynna, kiedy by nie zajechac to tylko mozna klodke pocalowac. Czynna do 15.00? to chyba zarty!!! Nie wiem dlaczego ten magazynier sie nie sprzeciwi i nie zrezygnuje ze sprzedazy paliwa?! Moze wtedy przyjmie kogos kto bedzie tego pilnowal, kto zaopatrzy stacje w potrzebne towary i bedzie jak kiedys! Poruszajac juz kolejna kwestie co do jakosci paliw,masakra!!!
suma sumarum, zrobcie magazyniera magazynierem,niech sobie tam pilnuje tego co powinien, a stacja paliw niech funkcjonuje osobno, jak dawniej i beda wszyscy zadowoleni . taki system sie sprawdzal latami i przynosil zyski.
dobrarada 2016-11-22 21:04:41
Ta stacja paliw to chyba nieporozumienie, wiekszosc czasu nieczynna, kiedy by nie zajechac to tylko mozna klodke pocalowac. Czynna do 15.00? to chyba zarty!!! Nie wiem dlaczego ten magazynier sie nie sprzeciwi i nie zrezygnuje ze sprzedazy paliwa?! Moze wtedy przyjmie kogos kto bedzie tego pilnowal, kto zaopatrzy stacje w potrzebne towary i bedzie jak kiedys! Poruszajac juz kolejna kwestie co do jakosci paliw,masakra!!!
suma sumarum, zrobcie magazyniera magazynierem,niech sobie tam pilnuje tego co powinien, a stacja paliw niech funkcjonuje osobno, jak dawniej i beda wszyscy zadowoleni . taki system sie sprawdzal latami i przynosil zyski.
1
odp... 2016-11-22 22:46:20
Ale po co ma się sprzeciwiać? magazynier ciepła posadka jest sprzeda tonę węgla z resztą bezwartościowego , ze dwie listewki drzewa i deskę , ale to już jak się komuś uda przebrnąć przez biurokrację i zaakceptowanie wielkiego "GURU " w międzyczasie paliwa za 50 zł jak jeszcze klient do tej pory wytrzymał pod dystrybutorem , za to pensja jest dwa tysiaki do łapy i git.
2
Zostaw swoją opinię o Carpatia - Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej w Rzeszowie - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carpatia - Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej w Rzeszowie