brak logo

WER Komorniki

Komorniki

Opinie o WER Komorniki

Marcin93r 2016-07-03 16:53:16
Informują o nadejściu do WER o przekazaniu do UC i o przekazaniu do danego UP więc tamto to tylko próba wprowadzenia w błąd klienta. Każda zmiana miejsca paczki jest wprowadzana. Popatrz na tym forum jak ludzie wklejali swoje śledzenie paczek.
5
Daria 2016-07-04 11:12:22
Marcin93r wygląda na to że masz rację, właśnie dziś faktycznie zmienił się status mojej paczki na wysłanie z WER i dotarcie do UP. Kilka osób też czeka od 24 czerwca jak ja, więc pocieszam, może już nie długo :-)
4
Marcin93r 2016-07-04 11:20:48
Twoja paczka była krajowa? Czy międzynarodowa??
2
kuku 2016-07-04 12:06:52
moja paczka tez utknela na Wer , a idzie z Chin. Do Polski dotarła 11.06.2016 i od tej pory leżała na Wer Wawa az do 24.06.2016 bo od tej daty leży w Komornikach do dziś..... zazwyczaj jak zamawiam cos z Azji to paczki siedzą na Werach mniej więcej tyle czasu ile zajmuje sam transport z Azji :O co jest nie lada osiągnięciem..... Jednak teraz to już przesada....
1
Marcin93r 2016-07-04 12:26:13
Mój z singapuru wysłany 15.06. 17.06 był w Wawie do 23.06 i od 24 w Komornikach a widzę dzisiaj Komorniki przekazały go do UP na Głogowskiej 17 w Poznaniu. Więc chyba lada dzień się ruszy o ile przejdzie cło
Kamil 2016-07-04 17:06:43
Niech mi to ktoś wyjaśni bo nie ogarniam naszej kochanej poczty. Paczka w końcu wyszła z komornik i dotarła w sobotę rano na Głogowską do urzędu celnego. Wyszła z niego dzisiaj i dotarła na głogowską 17. Już byłem dobrej myśli, aż sprawdzam tracking, no i widzę że paczka została przyjęta przez WER Komorniki? Ktoś wie o co chodzi, dlaczego ponownie tam trafiła?
Marcin93r 2016-07-04 17:30:44
Bo UP na Głogowskiej to nic innego jak urząd celny który odsyła paczkę tam skąd dostał i wtedy dopiero jest wysyłana do odbiorcy. Ciesz się bo to znak że raczej nie dostaniesz podatku do zapłacenie :)
1
Kamil 2016-07-04 17:36:56
Mhm, no to teraz wszystko rozumiem :) Czyli przesyłka przeszła kontrolę celną, opłat nie mam bo od razu została zwolniona przez cło. A teraz musi wrócić do Komornik i dopiero będzie do mnie dostarczona. Mam tylko nadzieję że nie będzie znów leżeć tam przez tydzień ;) dziękuje za pomoc
Marcin93r 2016-07-04 20:06:41
Oby nie, napisz jak dostaniesz jakąś informację ile leżała w UP? Moja tam trafiła dziś rano.
Kamil 2016-07-05 08:26:57
NA głogowską trafiła w sobotę rano, a wyszła do Komornik wczoraj(poniedziałek) o 15:01 . a Z tego co widzę z komornik nigdzie się nie rusza. Jeśli do końca dnia nic się nie ruszy to pisze kolejną skargę
Paweł 2016-07-05 14:43:23
Skarga nic nie da. Trwa protest celników. Wszystkie WER pracują podobnie. Na swoją czekam trochę dłużej niż wy, a jedyne odpowiedzi, które dostaję na maila to "cierpliwość, bo paczka leży w kontenerze do sprawdzenia i przesegregowania"
Marcin93r 2016-07-05 17:52:35
To nie celnicy strajkują bo paczki leżą w WER-ach tygodniami a nie w UC. Rozmawiałem z Celnikiem i powiedział że jak tylko zobaczę jak paczka będzie przez nich kontrolowana czyli w statusie zatrzymana przez urząd celny mam zadzwonić i się dogadać żeby nie wracała już do WER Komorniki tylko że odbiorę ją na własne życzenie w UP 2 w Poznaniu. Sam był w szoku że od dotarcia paczki do Warszawy droga do nich zajęła prawie 3 tygodnie.
1
Paweł 2016-07-06 15:18:47
A kto straktuje? Przecież co chwilę mówi się o celnikach. Zobacz #tracking na wykopie.
Marcin93r 2016-07-06 17:14:14
tak tylko strajkuje straż celna ta na granicach. A po za tym to nie strajk tylko protest tzw. włoski co oznacza że swoją pracę wykonują bardzo skurpulatnie odbył się 11-14 czerwca. Nie mogą opuścić stanowisk ze względu na kary, które mają w umowach. Mój wujek pracuje w straży celnej na granicy z Ukrainą.
Paweł 2016-07-06 22:04:34
Osobiście uważam, że wzięcie masowych urlopów chorobowych przez celników to strajk. Rozmawiałem z osobą, bodajże kierownikiem magazynu WER Komorniki (nr 61 899 64 69), która opowiedziała o całej sytuacji. O tym, że brane są masowo urlopy chorobowe, pracuje jedna osoba (kierownik) w urzędzie celnym itd. Jak zauważysz, kary umowne, o których wspomniałeś, da się w jakiś sposób obejść.
Pozdrawiam
Daria 2016-07-07 06:57:18
I kolejny problem, a już się cieszyłam. Z WER Komorniki paczka trafiła już do UP a tam, odprawa celna.. Myślałam że teraz już z górki a wczoraj paczka wróciła do WER Komorniki.. Pomocy! Czy ktoś miał taką sytuację??? Boję się że zwracają ja do na dawcy, a to tylko głupi telefon z Singapuru.. Wtf?
Marcin93r międzynarodowa jak widać ;-)
Daria 2016-07-07 07:01:02
Mój właśnie też leżała na Głogowskiej i wróciła do WER, Marcin dotarła Twoja paczka? Nie wiem co teraz zrobić jak ją odsylaja do Singapuru to masakra..
Marcin93r 2016-07-07 07:08:44
Moja z UC też trafiła do Komornik i mam nadzieje że teraz wyślą już do mnie. Czemu miałby być odesłana do Singapuru? Twoja idzie równo z moją.
Daria 2016-07-07 08:44:54
Faktycznie pisaliscie o tym w komentarzach, teraz przeczytałam.
Mam ogromną nadzieję że jest tak jak piszecie, w takim razie czekamy do przyszłego tygodnia (w optymistycznej wersji ha.. Ha..)
Marcin93r 2016-07-07 09:06:18
Na pewno tak jest :)
pietros1 2016-07-07 09:31:56
No moja paczka wreście się ruszyła i po 12 dniach leżenia w Wer Komorniki trafiła na Głogowską w Poznaniu. Jutro będzie równy miesiąc od wysłania paczki z Chin, może w końcu trafi do Kalisza gdzie jej meta :)
1
Marcin93r 2016-07-07 09:44:31
Najpierw wróci do Komornik ja wszystkie. Moja z UC trafiła tam wczoraj i jestem ciekaw ile tam będzie leżeć.
Daria 2016-07-07 12:54:37
Hej o dziwo moja dziś już jest w moim UP, wysłali ją z komornik dziś o 5 rano. Marcin może Twoja też już pojechała ;-)
Marcin93r 2016-07-07 13:02:00
Moja już w domu u mnie, a ja w pracy :/
Piroxicam 2016-07-12 23:27:40
SZanowni Państwo, to już jest skandal,gdyż to już nie pierwszy raz kiedy nie otrzymuję przesyłki ani informacji co sie z nia stało np. w dniu dzisiejszym powinnam otrzymać przesyłkę.która była przygotowana dla kuriera,niestety nie otrzymałam przesyłki,chociaż byłam przez cały czas w domu.W skrzynce pocztowej nie ma też awizo otym,że próbowano dostarczyć przesyłkę.Nie jest to sytuacja jednorazowa,żle się dzieje w Państwa firmie od ok. 2 miesięcy.Ostatnio omalże moja przesyłka nie wróciła do nadawcy,bo nie otrzymałam inf że Wielce Szanowny Pan Kurier zostawił ją na poczcie.Szanowni Państwo jestem osobą starszą i schorowaną i jest mi trudno dżwigać paczkę z poczty, zresztą nie po to opłacam kuriera. Podobna sytuacja miała miejsce ok. 1 miesiąca wstecz kieduy moja przesyłka wróciła do nadawcy,ponieważ nie wiedziałam o jej wysłaniu,Na podkreślenie zasługuje fakt,iż nie wszyscy kurierzy są nierzetelni.Domyślam się jednak,że niektórzy po najmniejszej linii oporu zanosza po prostu paczkę na pocztę, bo po co ją dżwigać niech sobie babsko taszczy ją sama.Proszę nie ignorować mojego zażalenia,
7
Bet 2016-07-14 23:52:22
W moim przypadku tak samo. Jestem naprawdę osobą wyrozumiala ale dzisiaj to juz przegięcie! Czekam specjalnie caly dzien w domu, pogoda jest jaka jest i paczki ani widu ani slychu a wczesniej dodam ze dostalam informacje ze dzisiaj bedzie. Dopiero po godz 16 dostalam smsa ze paczka czeka awizowana na poczcie! A w skrzynce nawet awiza nie ma! To jest niedopuszczalne! I nie pierwszy raz już to sie zdarza. To po co została przesylka opłacona? ! Skarga zlożona aczkolwiek pewnie i tak to nic nie da. Każdy z nas ma pracę, w ktorej ma obowiazki, z których MUSI się wywiązać. Rozumiem ze pogoda nie ta, ze za daleko, ze się nie chce itp itd ale do cholery nie za kazdym razem z każdą przesyłka! !
2
Andziara80 2016-07-31 18:31:20
Moja paczka utknęła w Komornikach 15.07.2016, mamy 31.07 i nadal tam tkwi! Wysyłałam odstąpienie od umowy do t mobila i telefon! Paczka 24, ubezpieczona, przy nadaniu wypisywałam tez wartość. Złożyłam reklamacje, ale mają 30dni na wyjaśnienie, termin odstąpienia od umowy w t mobile już minął, nowa umowa weszła w życie, w abonamencie place raty za telefon którego nie mam! To jakaś paranoja! Jestem ciekawa czy odnajdą paczkę a jeśli nie jak mi to zrekompensuja? Oczekiwanie na wyjaśnienie jest straszne, muszę czekać i szlag mnie trafia bo jak narazie żadnych informacji nie mam co dzieje się z paczką. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek?
3
Aga0000 2016-08-03 16:43:52
A jaki jest ich adres mailowy?
Marcin93r 2016-08-11 13:45:39
Ja pisałem tutaj sekretariat.cer@warszawa.poczta-polska.pl
bick 2016-08-17 13:26:07
Tam notorycznie giną przesyłki, sam tego doświadczyłem
bick 2016-08-17 13:44:14
Tam by się przydała kontrola NIK
2
barbarzynka z Pyrlandii 2016-08-20 11:27:59
Dołączam swoją negatywną opinię . Wysłałam do tych Komornik reklamację (jako adresat przesyłki ) i wyobraźcie sobie , że oni chcą , żebym podała im jak paczka była zapakowana ????!!!! A skąd to ja - adresat mam wiedzieć ? i co mnie to obchodzi ? Może jest zapakowana w Tzw sreberko?? Przecież to wie tylko nadawca!!!! Faktycznie Pocztex powinien zostać zlikwidowany , bo to nie jest Kurier tylko żółw . I oni śmią się reklamować jako najszybszy ekspres-kurier ?!? Mojemu nadawcy już doradziłam , żeby zrezygnował z nich .
3
Rafał 2016-08-22 15:59:27
Cały dzień próbuję się dodzwonić. Brak kontaktu. Załamka.
2
Poszkodowany klient 2016-09-01 11:51:47
Kurier, który przywiózł paczkę niesłusznie pobrał ode mnie pieniądze za opłaconą już paczkę. Reklamacja nie została uwzględnionia widocznie Pan, który dostarczył paczkę wyparł się tego co zrobił, ktoś kto dostarcza paczki w tej firmie wyłudza pieniądze i oszukuje ludzi. Dzwoniąc do firmy nawet nie mogę się dowiedzieć kto to był. Po prostu zwykłe oszustwo.
1
Chloroform 2016-09-06 17:21:45
Czlowiek zalatwia z ludzmi pilne wyslanie paczki, angazuje innych zeby wyslali ja przed 15, i to grubo przed, zeby byla napewno dzien pozniej. Udaje sie - nadana o 13, w sortowni w w-wa o 15, wyjezdza o 23, w Komornikach jest przed 7 rano i z Komornikow do celu ma max 130 km.

Ale lezy tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 10 godzin i dopiero zmienia siie status przesylki. Caly plan nie powiem gdzie.
Ocena 1
2
Lubiś 2016-09-19 17:10:26
Wer Komorniki to kompletna tragedia-mają gdzieś to , że kupujący płaci za szybszą przesyłkę a ona niekiedy idzie tygodniami-48 h-jakaś kpina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Najgorsze jest to iż niekiedy nie ma innej możliwości niż Poczta Polska i dla mnie to porażka....Nie mam pojęcia jak oni z takimi opiniami nadal nie mają do siebie pretensji-żenada
2
ROZGORĄCZKOWANY TYM BAŁAGANEM W WER KOMORNIKI 2016-09-21 09:40:27
DO POZNANIA JEST 11KM OD TYCH KOMORNIKÓW A PACZKA PO 25 GODZ OD KIEDY PRZYSZŁA DOPIERO MA STARUT PRZEKAZANIA DO DORĘCZENIA TOTALNA PORAŻKA------ REKLAMACJA JAK ZNALAZŁ I ODSZKODOWANIE. KOLEJNE 3 MIESIĄCE PRZEPYCHU Z POCZTĄ POLSKĄ!!!!!
2
ROZGORĄCZKOWANY TYM BAŁAGANEM W WER KOMORNIKI 2016-09-21 09:44:51
23 GODZ:p
2
bubka1967 2016-09-29 11:22:21
Nadalam paczke 27.09,2016 paczka 24 do Skwierzyny nie dosc ze przelezala 16 godzin w WER Warszawa to teraz lezy juz 11 godzin w WER Komorniki .Chyba lekka przesada.Jestem ciekawa kiedy dojdzie do adresata.Tydzien wczesniej tez wyslalam paczke i tez musiala swoje odlezec.
123zbieraszty 2016-09-29 18:50:29
To jest jakaś kpina. Paczka leży już od 25h i nadal nic się z nią nie dzieje. Ponoć kurier 48, a już mija 3 dzień od nadania przesyłki. To jest chore. Da się jakoś zgłosić skargę na nich albo cokolwiek? To jest pierwsza sytuacja żeby tak mnie potraktowali. Wszystkie przesyłki które szły przez Wrocław docierały bardzo szybko, a tutaj? Skandal!
1
Elwira 2016-09-29 20:16:42
A co z paczka z polski też tak długo??
edas 2016-10-05 12:31:13
Czy tam się w ogóle można dodzwonić?? Nikt nie odbiera, ale oczywiście co chwile zajęte bo pewnie lamusy sami gdzieś dzwonią a od klientów nie odbierają!!! Negatyw na maxa
1
edas 2016-10-05 12:36:53
Widzę że nie tylko ja jestem wkur..... na maxa. Nie dość że paczka leży od 19.00 dnia wczorajszego i nic się przez noc z nią nie działo to jeszcze teraz frajerstwo telefonu nie odbiera.
1
edas 2016-10-05 13:37:32
Wobraźcie sobie że nadal pedały nie odbierają a telefon co chwila zajęty i oczywiście towar wisi u nich!!!
mac 2016-10-13 22:22:29
makabra pieszo byloby szybciej
Już 2016-10-13 22:46:10
Ale pieszo byłoby źle, zresztą nie ma co na to narzekać, to są dośc normalne liczby, spróbowałbyś to wymyślić inaczej i ja Ci mówię, że się nie da, bo jest po prostu tak jak powinno być i tyle, firma okej
zaniepokojona 2016-10-26 16:18:40
Moja przesylka lezy u nich juz tydzien,nie wiem czy sie doczekam a Ty piszesz,ze firma ok
1
ala 2016-11-03 14:47:00
Pracownicy pracują niestety, ale bardzo opieszale przesyłki leżą u nich po kilkanaście godzin, a nawet do kilku dni . Otrzymuję paczki z różnych stron Polski ale one są przekazywane w mig najgorzej kiedy utkną w WER KOMORNIKI Wielkopolskie . A mówią że poznaniacy to pracowity naród- więc bierzcie się do roboty!
1
poddenerwowana 2016-11-05 14:04:11
Ja miałam wczoraj w domu niby-wizytę kuriera, który przyszedł podobno o 15:00, nie było mnie w domu, nie zadzwonił, nie dostałam żadnej informacji, że może się zjawić i o której, sprawdziłam "śledzenie przesyłki" a tam nieudane doręczenie-decyzja o zwrocie. Teraz nikt nie odbiera. Kto podjął tę decyzję? Zastanawiam się czy to nie powinno być tak, że skoro nie było mnie w mieszkaniu to paczka powinna trafić do najbliższej placówki Poczty Polskiej? A widzę, że z WER KOMORNIKI jest status wysłane dzisiaj o 9:45. Nie wiem co robić, nie chcę znowu płacić za przesyłkę pomijając już fakt że chciałabym bardzo żeby już dotarła, mogę nawet ją odebrać tylko jak skoro już ją odesłali?
sawik881 2016-11-15 15:42:24
ZENADA!!! PACZKA ZOSTALA NADANA 24 H. O 19 MINIE 24 H A PACZKA DALEJ JEST W KOMORNIKACH. DZWONILEM DZIS 40 RAZY TAM I NIE MA OPCJI SIE DODZWONIC!!!!! ZENADA. SKLADAM SKARGE
1
Zostaw swoją opinię o WER Komorniki - Komorniki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WER Komorniki