brak logo

Zumi

Kraków

Opinie o Zumi

Michał Binek 2014-10-08 22:46:22
Musze się zgodzić, że dobrze nie jest. Firma oferuje takie słabe, że idziesz tam bo to Onet. No i to nie Onet, a jakiś zlepek ludzi bez wiedzy do ogarnięcia zespołów. Ta telesprzedaż to katastrofa.
2
Katarzyna Zelwicz 2014-10-28 22:18:32
Porazka, od tego zaczne. Mialam krotki epizod w telesprzedazy tylko dlatego ze gorszego balaganu w zadnej innej firmie nie widzialam. Brak organizacji i to ciagle powtarzanie jak jest zle dobija kazdego.
Burdel i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] raz jeszcze. Odwolywane spotkania z menagerem chyba cztery razy zeby wysluchac durnego gadania jak rzekomo bedzie nam dobrze,tak dobrze ze ludzie na tym spali, brak pomocy kierowniczki w pracy rozwoju szkolenia , nikt nie wie co ma robic procz dzwonienia. Chyba sprzedaz to sie tam nie liczy.
4
Marysia 2014-10-29 14:34:05
100% racji Kasia. Firma to zlepek osób, którzy na swoich stanowiskach nie powinny pracować. Teraz widzę, że jeszcze ta laska się zajęła usuwaniem komentarzy na swój temat, haha . Zarobki w firmie małe na to czego wymagają, jak chcecie studentów to sobie ich z galerii ściągajcie
3
Michał Cieślak 2014-10-29 23:26:15
Trzeba napisać, że bałagan widoczny jest wszędzie. Nikt nie wie dlaczego ma taki plan i jak mamy to zrobić, na przerwie dostaje szkolenie z newsweeka, a kierownik tylko mi odpowiada, że sam nic nie wie od przełożonego. Myślałem, że firma funkcjonuje dobrze bo to poważna marka okazało się ze to bubel i nie polecę nikomu, chyba,że studentowi na umowę zlecenie.Opieka nad pracownikiem i te idiotycznie małe pieniądze zmusiły do zmian
3
Łasuch 2014-11-04 22:45:34
Dzwonienie się skończyło dlatego bo znieśli parametry jest trochę luźno. Mnie wkurza to traktowanie tylko jak maszynę do robienia zamówień i nic a no i zapłacą byle co. Rotacja duza jest i kierownik się zmienia, a handlowcy co moment.Takie byle co s niby ont
1
Ela 2014-11-26 06:26:49
Zadzwonił jakiś gościu, nie miałam czasu rozmawiać, zgodziłam się na przesłanie oferty na maila. Oferta tak skonstruowana, że laik pomysli że za 130zł miesięcznie ma reklamę w onecie która na dodatek będzie leciała nonstop. Podczas rozmowy cały czas zmieniał temat by uniknąć rozmów na temat rzeczywistych kosztów. Gościu przekrzykiwał mnie, był agresywny, nagabywał mnie telefonami przez 3 tygodnie pomimo ciągłego mówienia że jak będe zainteresowana to zadzwonię. Jeżeli na wejściu firma w sposób podstępny konstruuje oferte tak by ukryć faktyczne koszty i do tego jest beszczelny pracownik... to w moich oczach ja kompletnie dyskwalifikuje do jakiejkolwiek współpracy i płacenia tak wysokich faktur. Uważajcie na tych konsultantów i sprawdzajcie wszystko zanim cokolwiek podpiszecie a najlepiej nic nie podpisujcie
2
ah-a 2014-11-28 21:36:45
Wszystko może źle jest ale jest taki fajny kiero ze chce sie tam siedzieć.
1
Ajbah 2014-12-04 13:29:13
hey, jak pracuje sie obecnie w Gdansku na stanowisku sprzedawcy telefonicznego lub przedst handl? na jakie zarobki mozna liczyc i jakie sa premie (prowizje)? dzieki za odp
2
Tele Sales 2014-12-04 23:09:53
Wszystko co jest tu napisane jest prawdą!!!!!! Niestety , tak jak większość z was wydawało mi się , że Onet ma jakiś prestiż coś sobą reprezentuję ale okropnie się rozczarowałam ....
Jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Szukam nowej pracy !!!!!!!!!!
I nie polecam z ręką na sercu !!!!
4
Anka 2014-12-07 22:46:51
Muszę przyznać, że wszystko to jest tez w sprzedaży terenowej. Po ciągłych spotkaniach wielu mailach i próbach spotkań plany mamy nierealne. Płacą nam mniej niż w Interii i ciągle straszą zwolnieniami bo to koszta. Firma dno. Póki się nie rozpadło to radzę szukać czegoś nowego.
2
Zdystansowany 2015-01-15 00:35:53
Praca jak praca. Starając się można zarobić. Kwestia odpowiedniego rytmu rytmu i szukania sobie klientów. Dla części firm to są bardzo dobre rozwiązania. Za takie pieniądze reklamy na Onecie jasne że przez cały dzień przez miesiąc nie będzie:P Mnie raziło przyzwolenie na podrasowywanie statystyk i nieetyczne zagrywki względem klientów wykorzystywanie ich niewiedzy. Trochę współczuję młodym ludziom którzy tam pracują już długo i wydaje im się że dalej będzie lepiej. Niestety nie. Tylko niewielu z nich skończy w normalnej pracy. Reszta outsorcing i sprzedaż sprzedaż sprzedaż. Moja przygoda skończyła się po kilku miesiącach dzięki posiadanemu już doświadczeniu. Czasami warto iść do takiej firmy żeby docenić swój start 10 lat temu i współczuć młodym:) Ale na czas szukania czegoś porządnego warto iść i potrenować umiejętności:) Pozdrowienia dla tele
Mateusz Komin 2015-02-08 23:09:07
Dla mnie fimra słaba. Oni płacą mało, no poza tymi z 200 procentami. Plan jak masz i dobry jesteś to masz większy makabryczne.
( usunięte przez administratora ) Te ich czasy i ta presja. Ja zmieniłem
2
aabcde 2015-04-03 12:52:17
Pomimo beznadziejnosci tej firmy, wszystkim pracownikom życzę wesołych świąt i znalezienia lepszej pracy.
1
xxx 2015-04-16 08:46:10
jak usunac firme z zumi
2
Marek Kłos 2015-05-06 21:10:24
Paranoja w firmie, plany otrzymujemy w połowie miesiąca, a i tak się zmieniają nie wiem jak masz pracowac bo przeciez wszystko moze sie zmienic

Ten bajzel tam jest wrecz porazajacy, wszystko jest niezorganizowane te nowe oferty z bledami bieda
1
gość 2015-05-07 16:55:49
Marku to nowa standaryzacja firmy :-) Tak jak kilka osób na WM przewidywało: ten statek tonie, szybciej niz wielu myślało.
1
Lean 2015-05-07 20:09:10
Dobra firma, zmierzająca w złym kierunku.
Nakładane cele/oczekiwania są niewspółmierne z możliwościami jakie daje firma. Mam tutaj na mysli przygotowanie i obsługę baz danych (parę pracochłonnych czynności trzeba wykonywać ręcznie, bez jakiejkolwiek automatyzacji).
Jednocześnie jest ogromny nacisk na parametry, które przez chaos i bałagan nie łatwo utrzymać.

Lubię wymagającą pracę, ale wspomniany chaos w szczególnie widoczny w decyzjach kadry zarządzającej powoduje że wymagania są niewspółmierne do możliwości.
3
Ornata 2015-06-17 22:48:56
to całe media impact polska to dziwna firma. Podstawy proponują mizerne, system premiowy skomplikowany i stworzony z myślą o karaniu pracowników. Po rozmowie nie polecam firmy, chwalą się, że są jedyni, którzy sprzedają onet jako media impact firma słaba
1
Olaf 2015-06-21 21:56:34
Proszę was w media impact czyli kiedyś onet czy tam zumi płacą beznadziejnie. Przecież największym problemem są tam pieniądze, nie wspomnę o klimacie jaki panuje. Całe to piętro to roztrojenie nikt nie wie czy ma pracę, a czy go nie zwolnią, bardzo niestabilna praca, kiepski pracodawca
2
Katarzyna Więt 2015-06-25 20:27:23
To jest firma nadająca się wyłącznie do zatrudnienia na umowę o pracę innych korzyści nie widzę, a może moja opinia jest obiektywna bo pracuję dopiero trzy miesiące. Nie wspierają, wymagają za to rzeczy niestworzonych, a każdy konsultant to dla nich wyłącznie pieniądze, nie ma tam żadnego przygotowania. Kompetencja na poziomie zero, w moim poprzednim call center poziom przykładania się był o wiele wyższy, a tu Onet by się wydawało. Jeśli ktoś chce zapoznawać się z was z opinią na temat osób rekrutowanych w firmie, albo czytać stertę spamu od menagera z promocjami to zapraszam
1
Media Impact Polska 2015-06-27 23:32:18
Zdecydowanie odradzam pracę i jak ta opinia u góry, zgodzę się że Ci przełożeni to grupa przypadkowych pracowników. Ten mail o opinii pracowników z rekrutacji pokazał tylko jak do tego podchodzą nasi przełożeni, dla mnie to idiotyzm. Pracuje tam bo mimo wyników trzymają, ale komuś kto chce coś więcej odradzam
1
Ali 2015-07-03 12:16:16
No to jak w końcu tam jest?rotacja duża?jak jest z prowizjami ?trzeba wypracować 100% planu?marna podstawa tzn ile?Bardzo proszę o opinie ...
1
hom 2015-07-05 19:44:03
rotacja spora, zależy od zespołu czy kierownika, ale ogólnie nie widzę nikogo kto posiedział dłużej, a prowizje, haha lepsze są na abonamentach i podstawy również, idź do pracy na kase w hipermarkecie
Sto 2015-07-12 22:07:17
Ciekawe kiedy dadzą zarobić
1
Marsjanka 2015-07-19 17:20:46
szkoda że połowa telesprzedaży wie o nowych zarobkach, a druga nie, komunikacja jest wzorowa, przy piwie kolega Ci opowie
1
Murka 2015-07-20 23:32:23
A czy to coś nowego? Plan dostajesz w połowie miesiąca
1
Ona 2015-07-21 11:00:13
Witam mam pytanie w czwartek mam rozmowę dotycząca sprzedaży. Mogę Was prosić o jakieś informacje dotyczące tego stanowisko ??
Oraz jak mniej więcej wygląda rozmowa ?? (z tego co wiem to AC)
2
VH7 2015-07-23 14:46:04
To zakłamana firma !!! To co opowiada (i obiecuje) konsultant, ma się nijak do prawdy!!! Nie dajcie się podejść. Np. ustawa - przy zawieraniu umów na odległość - daje prawo odstąpienia od nich w ciągu 30 dni, a oni w swoim regulaminie napisali, że klient ma na to 5 dni, i że rezygnuje ze swego ustawowego prawa !!! Nieprawdopodobne. Idę do Sądu :)
1
VH7 2015-07-23 15:00:14
UWAGA!!! Ta firma oszukuje klientów !!! W regulaminie mają zapisy niezgodne z ustawą !!! Nie wchodźcie z nimi w ŻADNE relacje !
1
Opinie 2015-07-28 23:01:38
Porażką są ich oczekiwania, a dają takie marne pieniądze, że byle inna firma płaci lepiej, ja podziękowałam po pierwszym etapie bo 2 tys to ja w banku zarobię jak klienci sami będą przychodzić. Śmieszni
1
Gal 2015-08-13 23:13:25
Dno. Tak można skomentować firmę. Wszystko robione po czasie, w telesprzedazy plan dostaje na koniec miesiąca bo moja przełożona nie dostała wczesniej od swojego przełożonego przynajmniej tak się wszyscy tłumacza. To jest niepoważna firma, która zatrudnia wszystkich i to na lepsze warunki niż pracuje ja od jakiegoś czasu. Brak zrozumienia dla nas i koncentracja na własnym czubku nosa to drodzy droga donikąd. Odradzam telesprzedaz w firmie polska
1
Ul 2015-08-21 20:48:25
Tragiczna firma. Wydaje się ze to jakas wielka korporacja , a byle rzeczy nie da sie i nie wolno zrobić. Menadżer który nawet nie wyjdzie do pracowników, przestraszeni pracownicy działów to jakas zabawa na poziomie piaskownicy. Plany sprzedaży na poziomie nie do wykonania juz gdy sie je dostaje, do tego jeszcze Ci zabiorą prowizje jak czegoś nie zrobisz bo np nie ma ludzi w pracy to mi wrzucą większy plan, ale zmienią w połowie miesiąca - zastanówcie się czy chcielibyście tam pracować, ja na szczęście nie musze. Nikt Cię tam nie szanuje, nikt nie pomoże rozwiązać problem, dla mnie opinia osoby u góry, że to dno jest trafione. Ludzie jeśli szukacie pracy w media impact polska proponuje isc byle gdzie a gorzej nie będzie .
Nasi doradcy 2015-08-29 23:15:32
Po rekrutacji byłam pozytywnie nastawiona na pracę na telefonie, ale zespół do którego trafiłam to jakieś niepoważne podejście do pracownika, czuje się momentami zastraszana gdy czegoś nie wykonam tylko ze nikt nie wie jak to zrobić. Nic nie jest zrobione na czas, plan dostaje z opóźnieniem ale maila musze odpisać do minuty.
Poważnie odradzam tam pracę, podejście do pracowników jest karygodne.
gość 2015-09-08 13:31:43
Zastraszana? To się domyślam do kogo trafiłaś:)
jasiek 2015-09-16 09:00:00
banda oszustow, jest to zwykle naciaganie ludzi, skutecznosc produktow tej firmy jest prawie zerowa, podpieranie sie o autorytet onet.pl.
Haz 2015-09-26 22:20:16
Jak zależy Ci na wciskaniu klientom kitów, byle by podpisali umowę, aby później ich rżnąć na kasę w zamian za nie wywiązywanie się z tej umowy, to ta praca jest dla Ciebie
damian 2015-10-05 12:10:27
NACIAGACZE, zumi przyciaga mi sprzedaz garnkow chodząc od drzwi do drzwi, ale tam klient dostawal przynajmniej garnki a tutaj dostaje nic... skutecznosc reklamy w zumi jest zerowa, wejsc moze maja te kilka milionow miesiecznie ale ludzie wchodza tylko na mape zobaczyc jak gdzies dojechac a nie szukac firmy!
mateo 2015-10-22 12:03:50
zumi to banda naciagaczy. zapisy w regulaminie niezgodne z prawem (termin odstapienia u nich wynosi 5 dni , ustawowo jest to 14 dni!)

skutecznosc tej formy reklamy jest 0 - przez 4 miesiace 2 wejscia na moja strone z wizytowki - przy kwocie 300 zl na miesiac to raczej troche malo.

Ogolnie naciagacze jedyna taktyka zeby podpisac z nimi umowe na 12 miesiecy a potem plac i tyle

OMIJAC SZEROKIM ŁUKIEM!
gość 2015-10-24 22:58:38
ona ma coś nie tak :)
Zos 2015-11-17 22:18:40
Zarobki w tej firmie to mimo ich wyliczeń to żart, w naszej branży zarabia się około 30% więcej. Hr to czyta?
1
KLIENT FIRMY MEDIA IMPACT - NATALIA 2016-01-11 09:52:41
Niestety po zmianie z Onetu - na Media Impact jakość usług uległa pogorszeniu, kontakt z opiekunem zerowy, marna reklama, skutecznie dostarczali tylko monity a o fakturach już zapominali. Bardzo zawiodłam się na tej firmie.
1
klient 2016-02-06 23:09:43
Tez czujemy się oszukani przez firmę Media Impact. Może ktoś doradzić jak zrezygnować z czegoś co się nie zamawiało?
1
Krysia 2016-02-28 23:14:17
Z czegoś co się nie zamawiało raczej nie trzeba rezygnować, bo nie ma z czego- skoro się tego nie zamawiało ;) Jeżeli natomiast masz zawartą umowę z Media Impact to warto się wczytać w jej treść i przede wszystkim regulamin- zazwyczaj są to umowy na czas określony- czyli przed ich zakończeniem nie można zrezygnować.
2
Krysia Klamie 2016-04-07 16:34:08
i czesc :)
Krysia Klamie 2016-04-07 16:37:15
zart, Krysia zawsze ma racje
Oszukany klient Media Impact 2016-07-17 02:49:33
Stanowczo przestrzegam zainteresowane firmy przed współpracą z Media Impact.
Współpraca przebiegała dobrze tylko w okresie podpisania umowy i wniesienia przedpłaty, zaraz potem reklama siadła. Pracownicy nastawieni wyłącznie na zdobywanie klientów i uzyskiwanie wpłat, zamiast na rzetelne wykonywanie usługi. Popieram Natalię powyżej
Arkadiusz 2016-09-16 19:01:09
Ja też nie polecam! Oszuści... Pani z którą ja rozmawiałem pani Izabela, która mówi o wszystkim tylko nie o tym, że za chwilę Cię naciągnie... zero rzeczowości. Kobieta mówi,że musi zrobić rezerwację na reklamę,mówisz, że okej, aby się odczepiła i prosisz o przesłanie umowy. Ona Ci czyta 3 regułki, mówiąc, że bez tego nie wyśle umowy do przeczytania i że to warunek rezerwacji. Potem patrzysz a już niby podpisałeś umowę, bo kobieta wykorzystując Twoją naiwność wycisnęła z Ciebie 3 razy tak...
Bardzo jestem oburzony zachowaniem wspomnianej konsultantki oraz firmy, której zależy jedynie na tym,aby złowić klienta i zagadać go, aby nieświadom konsekwencji zgodził się na przesłanie oferty, która nagle okazuje się być już umową...
6
Józek 2016-10-09 22:27:45
Widzę, że zarówno pracownicy i reklamodawcy mają wiele ciekawych informacji na temat tej firmy - tak dalej! ;)
roberto 2016-11-07 20:21:10
Jak chcesz wydać bez sensu kasę na reklamę to wybierz zumi. Poproś o stary twojej bezpłatnej wizytówki. Nie daj się omamić reklama na onet bo to ściema. Co do pracy zarobki lepsze w biedronce.
ddd 2016-11-25 12:38:11
Czy w jakiś sposób udało się wam rozwiązać ten problem, żeby faktury nie przychodziły?
Zostaw swoją opinię o Zumi - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zumi