brak logo

Nordhaus

Poznań

Opinie o Nordhaus

lola 2011-01-14 17:21:02
Witaj, mam pytanie, w związku z pracą w n( usunięte przez administratora ) otóż zastałam zaproszona na szkolenie, w celu podjęcia pracy, i zastanawiam się jak to szkolenie będzie wyglądało, czy np wiąże się z podpisaniem jakiś zobowiązań, lojalek- że np mam dla nich pracować jakiś określony czas, bo inaczej będę musiała ponieść koszty z tym szkoleniem związane? nie powiedziano mi tez nic na temat ewentualnego wynagrodzenia, wysokości prowizji, czy dowiem się tego na szkoleniu? czy to jest indywidualna stawka dla każdego? czy mogłabyś napisać mi coś więcej o pracy dla ( usunięte przez administratora )
anonim 2011-01-15 00:44:48
Magda - 2011-01-09 11:20:09To solidna firma o zasiegu ogólnopolskim a nawet musze to stwierdzic europejskim. Pracowałam w tej firmie przez kilka lat i Od razu widać, że( usunięte przez administratora ) uskutecznia prymitywny public relation podczas przepustki. We wszystkich fałszywie "pozytywnych" wpisach te same błędy ortograficzne, gramatyczne i stylistyczne. Żałosne A właśnie - może ta panna co to niby do Anglii wyjechała i tak żałuje odejścia z( usunięte przez administratora ) łaskawie opisałaby system płacowy i szkoleniowy w tej firmie? bo pomimo długiego stażu ja do tej pory nie wiem na jakich zasadach ta firma rozlicza się z agentami i nigdy nie wysłano mnie na żadne szkolenie. Niech nieświadomi kandydaci na agentów też dowiedzą się prawdy
kartofel 2011-08-10 14:28:30
Byłem parę miesięcy temu na szkoleniu - ale zrezygnowałem jak zasięgnąłem kilku informacji.Najlepiej wypytaj się dokładnie na szkoleniu o: wysokość prowizji (ok 20%), wszelkie możliwe warunki współpracy i zabezpieczenia jakie firma przewiduje dla siebie w umowie (najczęściej samemu trzeba pokryć wszystko - koszt benzyny, telefonu, zus i ubezpieczenie chorobowe, podpisać weksel in blanco).
golas 2011-08-16 13:27:53
Witam, ja również miałem do czynienia z tą firmą. wysyłają ludzi na 2/3 dniowe szkolenie do Bydgoszczy, które ogranicza się do przekazania podstawowych informacji - szkoda czasu i pieniędzy !!!!, umowa zlecenie, weksel in blanco, koszty ponosi pracownik (benzyna, tel itp.), dyzury w biurze ograniczają mobilność agenta co ma bezposredni wpływ na jakość jego pracy. Wystarczyłoby zatrudnić osobę odpowiedzialna za prowadzenie biura i po kłopocie. Brak podstawy. Prowizja od transakcji to max 30%. Niechętnie współpracują z innymi biurami co zamyka wiele drzwi do szybkiego finału. Mało elastyczne warunki prowizyjne. Ja trafiłem na bardzo miły, młody zespół, który mimo braku doświadczenie przez początkowy okres bardzo ambitnie i sprawnie funkcjonował. Za odejściem przemawiał brak wsparcia merytorycznego ze strony tzn "góry", wygórowane wymagania, kiepski marketing firmy, która przyciąga jedynie nazwą. Raczej nie polecam !
posrednik 2011-08-19 19:23:20
Powyższa opinia jest bardzo ciekawa i daje do myślenia ludziom rozważającym pracę dle tego przedsiębiorstwa. A czy ktoś może napisać jak wygląda wypłata prowizji? Czy nie ma problemów i czy zawsze agent dostaje zapłatę za wykonaną pracę?
anonim 2011-10-01 00:00:43
Wypłata prowizji? Jakiej prowizji człowieku............. Charujesz jak osiol bez żadnej gwarancji, ze cokolwiek zarobisz. A koszty są co miesiąc, jakżeby inaczej. [usunięte przez moderatora] wręczy ci z przepięknym uśmiechem comiesięczny rachunek za komórkę służbową. Swoją drogą firma żądająca od pracowników opłacania rachunków telefonicznych, nie wzbudza zaufania. Płacisz, ale faktury oczywiście nie dostajesz.
1
Anonim 2014-08-27 14:29:22
Płacenie za telefony służbowe przez pracowników to fakt. Firma ma zero strat, tylko zyski z tytułu Twojej pracy. Mogą potrącić za nieopłacony telefon z weksla inblanco, który musisz podpisać na początku współpracy. Mogą wpisać dowolną kwotę lub odsprzedać weksel np. komornikowi.
1
nina 2016-05-18 22:49:54
firma wyraźnie pisze @okn że nie zatrudnia na umowę o pracę. Porządna firma podaje właśnie w ogłoszeniu wszystkie szczegóły. Ale umowa zlecenie rekompensowana jest prowizją która wynosi do 70%. Dodatkowo prowadzą szkolenia
1
były pracownik NH 2016-12-05 14:42:39
Anonim dziekuje za uwagi ... w Nordhaus wynagrodzenie jest i nie jest prawda ze trzeba płacic za rozmowy telefoniczne ... oczywiscie jesli sa to rozmowy w ramach wykonywania pracy ... natomiast za rozmowy telefoniczne wykonywane prywatnie nalezy zapłacic i to jest chyba zrozumiałe .... w czasie pracy w tej firmie nie pamietam zeby ktos z poredników otrzymał rachunek za rozmowy wykonywane wcelach zwiazanych z zatrudnieniem.
Anonim jesli chcesz pisac o wekslach to wczesniej musisz zaznajomic sie z prawem wekslowym ... i nie pisz bzdur.
Praca posrednika jest praca zwiazana z efektem jej wykonywania czyli sprzedaza nieruchomosci ... jedni nadaja sie do tego a inni nie ... i nie dziwi fakt ze Nordhaus nie chce płacic za przychodzenie , picie kawy i dzwonienie po psiapsiółkach ... a jesli ktos pracuje naprawde to logiczne ze woli system prowizyjny ...
1
Zostaw swoją opinię o Nordhaus - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nordhaus