logo Oponeo

Oponeo

Bydgoszcz

Opinie o Oponeo

Gumiaczek 2017-01-06 14:02
Myślę, że to Ty masz swój sposób na przetrwanie w pracy. Tak dziwnie wszyscy się na Ciebie uwzięli. Zastanów się zanim coś zrobisz i później będziesz żałował.
fizol 2017-01-12 19:59
Gdyby Oponeo płacilo jak należy, to koszty pracy by je zjadło. Im więcej ludzi godzacych się na niskie zarobki tym więcej argumentów dla pracodawcy by płacić mało. Prawda jest jedna, ta firma dorobila się na niskich kosztach pracownika, wykorzystaniu go w 180%, ciągłym podkrecaniu śruby, ciągłym zastraszaniu, a na końcu kiedy pracownik oczekuje "nagrody" zrobienie wszystkiego by się go pozbyć tzn. Żeby sam się zwolnił, bo jakby zareagowali akcjonariusze, gdyby zauważyli, że Oponeo zwalnia? Jak chcą kogoś bardzo mocno zwolnić, a pracownik mimo wszystko wytrzymuje presję, to proponują rozwiązanie umowy za porozumieniem stron lub wypowiedzenie z "wyszukanym" niekorzystnym powodem zwolnienia. Oczywiście pracownik jak zastraszony, to zwykle idzie na porozumienie stron. Osoby, które pracują tam wiele lat, bo są takie, pracują tam tylko dlatego, że są zmanipulowane do tego stopnia że Oponeo jest religią. Nie szanują siebie i sa "nieudacznikami".
21
Adam 2017-01-15 20:49
Czy te negatywne komentarze tyczą się wszystkich stanowisk? Jak żyje się tam programistom?
looklook 2017-01-16 19:27
Gówno prawda wszystko
2
Patryk 2017-01-17 20:27
Jakie zarobki na stanowisku " Asystent koordynatora gospodarki magazynowej". Jak wygląda początkowe zatrudnienie?
3
Marek 2017-01-20 14:48
Witam,
Na jakie zarobki może liczyć Junior .NET Developer (posiadam około 2 lat stażu w IT)?
Albo ogólnie ile zarabiają poczatkujący pracownicy w IT w firmie?
Niemka 2017-01-23 17:43
Dział zagraniczny nie wchodzi w skład działu handlowego!!
4
Gumiś 2017-01-23 18:16
Złożyłem swoje CV na stanowisko konsultanta z językiem holenderskim i czeskim a wiem że Oponeo to dobra firma więc myślę, że zarobki będą dobre?
2
fizol 2017-01-25 21:13
A na konsultanta z cygańskim też się zgłosiłeś?
4
Gumiś 2017-01-30 23:07
Dla człowieka chętnego do pracy takie bzdury nie zmienią planów. Złość bierze się z faktu, że niektórym nie chce się pracować i każde miejsce pracy będzie niedobre.
3
znawca 2017-02-03 22:17
dobra rada, jak jesteś dobry to nie idź tam nawet na próbę. Jest tyle firm programistycznych w Bydgoszczy gdzie możesz się rozwinąć i płacą pieniędzmi a nie obietnicami co będzie za 10 lat :)
3
Młody 2017-02-04 14:27
Czy Oponeo prowadzi jakieś rekrutacje? Zależy mi na pracy u nich , wiem że można się rozwijać. Czasami jak się zaczyna pracować człowiek potrzebuje dokształcania a zarobki owszem są ważne ale to nie wszystko. Jeśli ktoś ma informacje proszę o podzielenie się.
2
someone 2017-02-05 18:51
a w czym ten Maciej "zasłynął" ?
RajdowiecBono 2017-02-06 22:13
Sluchaj pracowalem kilka lat i wiedz ze sprzataczka lepiej zarabia ...
4
Adam 2017-02-12 14:09
A na jakim stanowisku pracowałeś?
Grzegrzółka 2017-02-16 12:40
Znana firma i nie zniknie z rynku a ludzie tu pracujący sa zadowoleni.
expracownik 2017-02-27 06:40
Albo sama kadra zarządzająca albo te wszystkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszą pozytywne opinie o pracy w Oponeo. Dobre zarobki? Ludzie na kasie w Lidlu dostawali całkiem niedawno więcej niż tak zwani "Specjaliści" i dział tu nie ma znaczenia.
6
Patrycja 2017-02-27 15:37
@expracownik w takim razie ile średnio zarabia się w Oponeo?
1
Koster 2017-03-03 13:06
Gdzie w Poznaniu jest biuro Oponeo?
Patrycja 2017-03-06 13:46
@Koster, na stronie firmy jest dostępny live chat. Można spróbować tam uzyskać informacje. :)
MK 2017-03-06 15:35
Biuro w Poznaniu znajduje się niedaleko dworca PKP. Na ulicy Taczaka.
Ola 2017-03-06 15:38
Jak byłeś beznadziejnym pracownikiem to i kasę dostawałeś beznadziejną:-)
Patrycja 2017-03-10 12:15
Ola, Ty masz inne doświadczenia?
marcela 2017-03-21 18:30
Hej,
Czy ktoś pracuje w dziale marketingu internetowego? Napięcie jak wygląda tam praca a konkretnie jaka umowa, atmosfera, zarobki?
Okre 2017-03-21 19:15
Napięcie nie wygląda, ponieważ go nie ma. Reszta jak na dłoni.
1
marcela 2017-03-21 21:46
Sorry napiszcie jak wygląda....
2
Gregor 2017-03-31 09:31
Bardzo zainteresowania mnie praca z ostatniej oferty dla specjalisty ds. organizacji wydarzeń sportowych i administracji. Może dowiem się coś więcej na ten temat?
Piotrek111 2017-03-31 22:53
Nikomu nie polecam Oponeo! Proszę się trzymać z daleka od tego dziadostwa. Zamówiłem opony zimowe, a przyszły totalnie inne rozmiary. Do tego problem z reklamacja. Cała operacja trwała dłużej niż okres zimowy, dlatego proszę omijać szerokim łukiem ten sposób kupna opony. Najlepszy sposób to sposób tradycyjny, czyli udać się do wulkanizacji.
3
Aero 2017-04-01 13:05
Link sponsorowany
Ola 2017-04-12 19:59
Oczywiście. Praca w fajnym zespole, nowoczesne biuro. Wynagrodzenie zawsze na czas. Żadnych premii pod stołem, wszystko na konto. Na zarobki też nie narzekałam. Doceniają uczciwego i lojalnego pracownika.
1
Habek 2017-04-19 16:32
Pracowałem w Oponeo w call center w czasie studiów.
Wady: dojazd do pracy, dość ciasno (widać chyba zbyt szybki rozwój), niektórzy ludzie ))
Zalety: kasa zawsze na czas, całkiem ciekawi ludzie)) atmosfera znośna
Generalnie polecam, doświadczenie pozytywne
Filip Fischer - Dział Obsługi Klienta 2017-04-20 09:12
Szanowny Panie Piotrze,
prosze przyjąć moje przeprosiny w związku z niedogodnościami jakie spotkały Pana podczas realizacji zamówienia. Będę zobowiązany ze przesłanie jego numeru wraz z opisem zdarzenia w bezpośredniej wiadomości na adres filip.fischer@oponeo.pl. Przekażę Pańską wiadomość do osób odpowiedzialnych za proces wysyłki oraz reklamacje dzięku czemu będzie możliwe zdiagnozowanie błędu i usunięcie jego przyczyny.
Pozdrawiam
Filip Fischer - Dział Obsługi Klienta
Maniek 2017-04-22 12:54
Oponeo to świetna firma, fajnie zorganizowana pod klienta.
1
petersona4 2017-04-28 20:59
Zdecydowanie odradzam wszystkim prace na magazynie w Oponeo na Petersona 4 w Bydgoszcy. Istny cyrk. Kólko wzajemnej adoracji nic wiecej. Wyrzucajacy zamowione opony bez jakichkolwiek zabezpieczen wchodzili po nie na wysokosc 6m po koszach z oponami. Tylko czekac az ktos sie tam zabije, moze cos z tym zrobia, bo niezbyt sie szefostwo przejelo wypadkiem chlopaka ktory spadl z owych szesciu metrow i sie caly polamal. Sanepid mialby tam sporo do roboty :)
Jakikolwiek awans bez wchodzenia kierownictwu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest niemozliwy. Przepracowalem tam dosc sporo czasu i moglbym duzo naopowiadac co tam sie dzialo :) Wiecznie slyszelismy ze umów mozemy sie spodziewac po sezonie- w czerwcu, a pod koniec kwietnia nas wszystkich zwolnili. Magazyn w ogole nie przystosowany do przepisow bhp, ale szanownego pana MD to nie obchodzi- ma sie znajomosci, da sie w lape, wypadki w pracy zamiecie pod dywan i bedzie pieknie :) Pracownikow ktorzy robia cala czarna robote bedziemy trzymac na zleceniowkach z agencji a jak sie skonczy sezon to sie ich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak gdyby nigdy nic z dnia na dzien :) Oj Panowie MW, MD obyscie kiedys byli tak samo potraktowani jak traktujecie swoich pracownikow.
Jeden wielki wyzysk, cyrk na kolkach. Frajerstwo.
Szczerze odradzam, chyba ze szukacie pracy na krotki czas. Na dluzej tam miejsca mimo wypruwania Żył nie zagrzejecie :)

Z powazaniem- byly pracownik
6
joooker 2017-04-29 14:28
niestety, przedmowca ma racje . Szkoda zachodu, zdrowia i nerwow
3
Gregor 2017-05-03 14:20
Oponeo rozwija sie nieustannie, sprzedaż ciągle wzrasta więc perspektywy są dobre. Myślę, że niektórzy powinni podjąć pracę znacznie lżejszą i przyjemniejszą do tego dobrze płatną. Szkoda słów na te bzdury. Pracuję w firmie i jestem zadowolony, i dobrze zarabiam.
1
fleksik 2017-05-03 16:40
Jesli chodzi o magazyn- nie ma perspektyw zadnych. Co w biurach to nie wiem. Sprzedaz wzrasta, teoretycznie zapotrzebowanie na ludzi tez, a potrafia sie pozbyc sporej czesci swoich pracownikow jednym machnieciem reki tylko dlatego ze skonczyl sie sezon. Takie traktowanie w dluzszej perspektywie nie wyjdzie im na dobre.
Perspektyw nie ma zadnych. Chyba ze zgodzisz sie skakac po koszach z oponami bez zadnych zabezpieczen na wys 6m za 11zl na reke, to wtedy owszem, dostaniesz umowe przez firme.

Koniec koncow ciesze sie ze mam juz oponeo za soba. Osobom, ktore szukaja pracy na dluzszy czas z przede wszystkim szanujacym pracownika pracodawcą zdecydowanie odradzam.
2
Kazik 2017-05-03 16:49
Pracowalem tam pod koniec ub. roku. Traktowanie pracownikow na umowach a z agencji to dwa rozne swiaty :) Tym na umowach na pewno odpowiada bo maja jak paczki w masle :) Ci drudzy niekoniecznie, mimo to spotkalem tam parę naprawde w porządku osób :) Chyba tez zostali juz zwolnieni z tego co sie orientowalem.
2
magazynejro 2017-05-03 16:59
Ta firma koło "przyzwoitości" nawet nie stała !!! Wydać ponad 100 tysięcy na bezużyteczne jak się okazało to żaden kłopot , ale dać uczciwym i rzetelnym pracownikom głupie umowy po naprawdę wielu miesiącach to już się pojawiały schody!!!! KŁAMCY JAKICH MAŁO!!!!! Omijajcie dalekim łukiem ten cyrk
2
magazynejro 2017-05-03 17:00
Bezużyteczne komputery*
1
e=mc2 2017-05-04 19:44
petersona4 piszesz,że przepracowałeś tam sporo czasu a po chwili,że biorą tylko na sezon? Zastanów się chłopie bo może to w Tobie jest problem skoro musisz tułać się po agencjach pracy.Inna sprawa po co Ci umowa skoro tam taki wyzysk?
petersona4 2017-05-04 22:07
A moze nie mam racji? Po sezonie ludzie sa wyrzucani, taki jest fakt i nikt temu nie zaprzeczy
kolczyk 2017-05-05 08:20
A po sezonie to zwalniają z lodziarni. Więc zgłoś zastrzeżenia, że ludzie nie kupują lodów w zimie nad morzem.
2
Baranek 2017-05-05 12:01
Jak można mieć pretensje o zwolnienie pracując w agencji pracy tymczasowej.
5
Gregor 2017-05-08 09:26
Po lekturze wpisów jestem bardzo zniesmaczona i myślę, że niektórzy upodobali sobie taką formę rozrywki. Nawet najlepsze firmy mają wielki problem z hejtem. Mam nadzieję że osoby zainteresowane pracą w Oponeo potrafią ocenić te wypociny i będą aplikować .
runeholta 2017-05-08 16:33
Czy to hejt? Nie, to prawda. Tak samo prawda jest, ze osoby na umowach bezposrednio z oponeo sa tam duzo lepiej traktowani i maja jak paczki w masle. Dlatego tez sie z tymi opiniami nie zgadzacie.
Idelfons Gałczyński 2017-05-16 14:34
Widzę, że Panowie z Agencji pracy tymczasowej sa oburzeni, że zostali oddalenie od pracy w Oponeo po sezonie letnim. Pytanie jest takie, czy Ci oburzeni Panowie pracowali i byli zaangażowani w pracę? Jak procowałem na magazynie to pamiętam, że najlepszym pracownikom wręczano umowy i podwyżki, a nie robom i ściemniaczom, którzy przychodzili po to by się schować i i nic nie robić przez cały dzień oraz nie przestrzegali przepisów BHP dziekowano za pracę, bo po co takich trzymać. Uważam, że jest w tym logika i słuszność. Ktoś kto nie chce pracować zawsze będzie narzekać, że wszyscy w koło są źli i jak mało płacą. Ktoś ambitny i pracowity zawsze się wybije i będzie miał tego czego chce czyli stabilnej pracy i godziwego wynagrodzenia.
3
Lola 2017-05-16 20:24
Bardzo jestem zadowolona z pracy w Oponeo i zgadzam się z @Idelfons Gałczyński w zupełności. Dobrze, że ludzie to widzą i nie ma zgody na cwaniakowanie.
Franklin 2017-05-17 11:24
Prawda jest taka,że na takich forach wypowiadają się jedynie osoby sfrustrowane,ludzie zadowoleni rzadko dzielą się opiniami bo i po co.Patrząc w historię tej opinii, nie ma wpisów nt. magazynu dlatego też ewidentnie widać,że coś z powyższymi wpisami jest nie tak.
Gumiaczek 2017-05-23 18:27
@Franklin Dziwię się Twojej wypowiedzi. Jeśli masz coś do powiedzenia o pracy na magazynie to powinieneś o tym napisać. Ty wolisz jednak komentować czyjeś wypowiedzi?
Zostaw swoją opinię o Oponeo - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oponeo