logo Oponeo

Oponeo

Bydgoszcz

Opinie o Oponeo

someone 2017-02-05 18:51
a w czym ten Maciej "zasłynął" ?
1
RajdowiecBono 2017-02-06 22:13
Sluchaj pracowalem kilka lat i wiedz ze sprzataczka lepiej zarabia ...
5
Adam 2017-02-12 14:09
A na jakim stanowisku pracowałeś?
Grzegrzółka 2017-02-16 12:40
Znana firma i nie zniknie z rynku a ludzie tu pracujący sa zadowoleni.
1
expracownik 2017-02-27 06:40
Albo sama kadra zarządzająca albo te wszystkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszą pozytywne opinie o pracy w Oponeo. Dobre zarobki? Ludzie na kasie w Lidlu dostawali całkiem niedawno więcej niż tak zwani "Specjaliści" i dział tu nie ma znaczenia.
7
Patrycja 2017-02-27 15:37
@expracownik w takim razie ile średnio zarabia się w Oponeo?
1
Koster 2017-03-03 13:06
Gdzie w Poznaniu jest biuro Oponeo?
Patrycja 2017-03-06 13:46
@Koster, na stronie firmy jest dostępny live chat. Można spróbować tam uzyskać informacje. :)
MK 2017-03-06 15:35
Biuro w Poznaniu znajduje się niedaleko dworca PKP. Na ulicy Taczaka.
Ola 2017-03-06 15:38
Jak byłeś beznadziejnym pracownikiem to i kasę dostawałeś beznadziejną:-)
Patrycja 2017-03-10 12:15
Ola, Ty masz inne doświadczenia?
marcela 2017-03-21 18:30
Hej,
Czy ktoś pracuje w dziale marketingu internetowego? Napięcie jak wygląda tam praca a konkretnie jaka umowa, atmosfera, zarobki?
Okre 2017-03-21 19:15
Napięcie nie wygląda, ponieważ go nie ma. Reszta jak na dłoni.
1
marcela 2017-03-21 21:46
Sorry napiszcie jak wygląda....
2
Gregor 2017-03-31 09:31
Bardzo zainteresowania mnie praca z ostatniej oferty dla specjalisty ds. organizacji wydarzeń sportowych i administracji. Może dowiem się coś więcej na ten temat?
Piotrek111 2017-03-31 22:53
Nikomu nie polecam Oponeo! Proszę się trzymać z daleka od tego dziadostwa. Zamówiłem opony zimowe, a przyszły totalnie inne rozmiary. Do tego problem z reklamacja. Cała operacja trwała dłużej niż okres zimowy, dlatego proszę omijać szerokim łukiem ten sposób kupna opony. Najlepszy sposób to sposób tradycyjny, czyli udać się do wulkanizacji.
3
Aero 2017-04-01 13:05
Link sponsorowany
Ola 2017-04-12 19:59
Oczywiście. Praca w fajnym zespole, nowoczesne biuro. Wynagrodzenie zawsze na czas. Żadnych premii pod stołem, wszystko na konto. Na zarobki też nie narzekałam. Doceniają uczciwego i lojalnego pracownika.
1
Habek 2017-04-19 16:32
Pracowałem w Oponeo w call center w czasie studiów.
Wady: dojazd do pracy, dość ciasno (widać chyba zbyt szybki rozwój), niektórzy ludzie ))
Zalety: kasa zawsze na czas, całkiem ciekawi ludzie)) atmosfera znośna
Generalnie polecam, doświadczenie pozytywne
Filip Fischer - Dział Obsługi Klienta 2017-04-20 09:12
Szanowny Panie Piotrze,
prosze przyjąć moje przeprosiny w związku z niedogodnościami jakie spotkały Pana podczas realizacji zamówienia. Będę zobowiązany ze przesłanie jego numeru wraz z opisem zdarzenia w bezpośredniej wiadomości na adres filip.fischer@oponeo.pl. Przekażę Pańską wiadomość do osób odpowiedzialnych za proces wysyłki oraz reklamacje dzięku czemu będzie możliwe zdiagnozowanie błędu i usunięcie jego przyczyny.
Pozdrawiam
Filip Fischer - Dział Obsługi Klienta
1
Maniek 2017-04-22 12:54
Oponeo to świetna firma, fajnie zorganizowana pod klienta.
1
joooker 2017-04-29 14:28
niestety, przedmowca ma racje . Szkoda zachodu, zdrowia i nerwow
3
Gregor 2017-05-03 14:20
Oponeo rozwija sie nieustannie, sprzedaż ciągle wzrasta więc perspektywy są dobre. Myślę, że niektórzy powinni podjąć pracę znacznie lżejszą i przyjemniejszą do tego dobrze płatną. Szkoda słów na te bzdury. Pracuję w firmie i jestem zadowolony, i dobrze zarabiam.
2
Kazik 2017-05-03 16:49
Pracowalem tam pod koniec ub. roku. Traktowanie pracownikow na umowach a z agencji to dwa rozne swiaty :) Tym na umowach na pewno odpowiada bo maja jak paczki w masle :) Ci drudzy niekoniecznie, mimo to spotkalem tam parę naprawde w porządku osób :) Chyba tez zostali juz zwolnieni z tego co sie orientowalem.
2
magazynejro 2017-05-03 17:00
Bezużyteczne komputery*
1
e=mc2 2017-05-04 19:44
petersona4 piszesz,że przepracowałeś tam sporo czasu a po chwili,że biorą tylko na sezon? Zastanów się chłopie bo może to w Tobie jest problem skoro musisz tułać się po agencjach pracy.Inna sprawa po co Ci umowa skoro tam taki wyzysk?
petersona4 2017-05-04 22:07
A moze nie mam racji? Po sezonie ludzie sa wyrzucani, taki jest fakt i nikt temu nie zaprzeczy
kolczyk 2017-05-05 08:20
A po sezonie to zwalniają z lodziarni. Więc zgłoś zastrzeżenia, że ludzie nie kupują lodów w zimie nad morzem.
2
Baranek 2017-05-05 12:01
Jak można mieć pretensje o zwolnienie pracując w agencji pracy tymczasowej.
5
Gregor 2017-05-08 09:26
Po lekturze wpisów jestem bardzo zniesmaczona i myślę, że niektórzy upodobali sobie taką formę rozrywki. Nawet najlepsze firmy mają wielki problem z hejtem. Mam nadzieję że osoby zainteresowane pracą w Oponeo potrafią ocenić te wypociny i będą aplikować .
runeholta 2017-05-08 16:33
Czy to hejt? Nie, to prawda. Tak samo prawda jest, ze osoby na umowach bezposrednio z oponeo sa tam duzo lepiej traktowani i maja jak paczki w masle. Dlatego tez sie z tymi opiniami nie zgadzacie.
Idelfons Gałczyński 2017-05-16 14:34
Widzę, że Panowie z Agencji pracy tymczasowej sa oburzeni, że zostali oddalenie od pracy w Oponeo po sezonie letnim. Pytanie jest takie, czy Ci oburzeni Panowie pracowali i byli zaangażowani w pracę? Jak procowałem na magazynie to pamiętam, że najlepszym pracownikom wręczano umowy i podwyżki, a nie robom i ściemniaczom, którzy przychodzili po to by się schować i i nic nie robić przez cały dzień oraz nie przestrzegali przepisów BHP dziekowano za pracę, bo po co takich trzymać. Uważam, że jest w tym logika i słuszność. Ktoś kto nie chce pracować zawsze będzie narzekać, że wszyscy w koło są źli i jak mało płacą. Ktoś ambitny i pracowity zawsze się wybije i będzie miał tego czego chce czyli stabilnej pracy i godziwego wynagrodzenia.
4
Lola 2017-05-16 20:24
Bardzo jestem zadowolona z pracy w Oponeo i zgadzam się z @Idelfons Gałczyński w zupełności. Dobrze, że ludzie to widzą i nie ma zgody na cwaniakowanie.
Franklin 2017-05-17 11:24
Prawda jest taka,że na takich forach wypowiadają się jedynie osoby sfrustrowane,ludzie zadowoleni rzadko dzielą się opiniami bo i po co.Patrząc w historię tej opinii, nie ma wpisów nt. magazynu dlatego też ewidentnie widać,że coś z powyższymi wpisami jest nie tak.
Gumiaczek 2017-05-23 18:27
@Franklin Dziwię się Twojej wypowiedzi. Jeśli masz coś do powiedzenia o pracy na magazynie to powinieneś o tym napisać. Ty wolisz jednak komentować czyjeś wypowiedzi?
Miata 2017-05-30 23:06
nie będę opowiadał swojej historii ale jestem rozczarowany Firma wygląda na poważną ładne biura Pani przeprowadzająca Rozmowę też się wkomponowuje w klimat posadzek na wysoki połysk ale takie wynagrodzenie jakie proponują na start osobom z bogatym doswiadczeniem zawodowym ogólnym i dodatkowymi umiejętnościami jest poniższej komentarza brak słów wszystko na sztukę byle by kogoś odłowić za najniższe pieniądze
6
kkkkk 2017-06-12 20:47
Dokładnie, a gdy już z jakiegoś powodu się zgodzisz, to przynajmniej w moim przypadku zaczęło się wpajanie różnych przekonań, które racjonalizują, dlaczego masz mało zarabiać, dlaczego nie masz liczyć na podwyżki (a jak już to na taką, że ledwo starczy na waciki), dlaczego nie warto rozglądać się za inną pracą. Ci co tam dłużej pracują chyba uwierzyli w te wkrętki.
Po zmianie pracy wspomnienie o oponeo wciąż jest dla mnie czymś bardzo dziwnym.
2
Gumiaczek 2017-06-16 20:48
Każda firma ma zasadę, że nowi pracownicy nie mogą dostawać za dużo kasy. Jak się człowiek wykaże na swoim stanowisku to bez obawy znajdą środki na podwyżkę. Wiadomo, że każdy zachwala swoje umiejętności a firma to weryfikuje.
kkkkk 2017-06-18 11:15
Wiesz co, gdyby jeszcze ten fragment z "bez obawy o podwyżkę" był jeszcze prawdą... niestety w praktyce ta pierwsza kwota jest po prostu nierynkowa, a przy drugiej już mają nadzieję że po prostu uwierzysz w to że nie zasługujesz na większą...
Podam przykład, zanim się zatrudnisz jest że "trzeba zwryfikować umiejętności". Jak już pokażesz że masz umiejętności to retoryka zmienia się na "nie liczą się umiejętności tylko jak długi masz staż w firmie". Generalnie retorykę można dowolnie dopasowywać tak by na koniec wyszło że zasługujesz na jak najmniej. Tylko po co w takim razie marnować czas na okres próbny.
I już na zaś proszę darować sobie teksty, że jak komuś nie pasują warunki finansowe to ma wymagania z kosmosu. Jeśli inne firmy nie mają problemu z zaakceptowaniem wyższych wymagań, uważam że to o czymś świadczy.
7
Gumiaczek 2017-06-20 19:05
Czy praca dla młodszego analityka jest jeszcze aktualna? Może ktoś mógłby podpowiedzieć nowemu chętnemu na pracownika coś na temat firmy? Jaka jest atmosfera wśród załogi? Czy są jakieś dodatki do pensji? Czy na stanowisku na które chciałbym się dostać zarobię godziwe pieniądze?
Zainteresowany 2017-06-22 00:15
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś o wymaganiach i wynagrodzeniu na stanowisku front end developera?
1
Gumiaczek 2017-06-24 14:42
Każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że wypracować sobie pozycje w firmie to potrzeba czasu. Po miesiącu czy dwóch nikt jeszcze nie zna nowego .
Wojtek 2017-07-03 16:17
Jeśli kandydujesz na stanowisko Analityka IT nie bądź zaskoczony testem przed rozmową rekrutacyjną.
Przyda się znajomość BPMN (tworzenie i czytanie modeli), formułowanie wymagań, projektowanie interfejsów, wiedza informatyczna na poziomie definicji (inżynieria programowania, zarządzanie projektami, architektury systemów, itp.). Powiedziano mi, że to jest bardziej pretekst do rozmowy, niż dokładne sprawdzenie wiedzy, ponieważ zależy im przede wszystkim na umiejętności precyzyjnej identyfikacji i opisywania procesów. Nie zniechęcaj się, aplikuj, a jeśli możesz to się przygotuj. Przejrzyj też ich sklepy internetowe z punktu widzenia analityka, może się to przydać.
Powodzenia :-) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ola 2017-07-11 15:14
Zdecydowanie tak. Kasa jak najbardziej w porządku, zawsze na czas. Premie kwartalne, system motywacyjny i regularne podwyżki.
Tom 2017-07-12 00:13
Zgadza się Ola, w dziale handlowym premie miesięczne nawet dosyć wysokie w stosunku do podstawy wynagrodzenia, no chyba że się rozchorowałaś i poszłaś na chorobowe, wtedy jest Ci ona zabierana.
1
Legutek 2017-07-14 08:05
Oponeo to spoko firma, dobrze sie pracuje i nieźle zarabia.
3
Patrycja 2017-08-28 17:38
@Legutek widzę, że jesteś zadowolony z pracy w firmie Oponeo? Czy mógłbyś napisać coś więcej o dobrych stronach pracodawcy? Jak długo pracujesz w firmie? Takie informacje są pomocne dla osób, które myślą nad przyjęciem się do pracy do tej firmy.
Bray 2017-09-11 16:47
Jakieś opinie nt. stanowiska Konsultanta ds. Gospodarki Magazynowej? Robią szkolenie wprowadzające, jakie są zarobki?
Gumiś 2017-09-12 18:18
Fajnie, że ktoś znalazł trochę czasu i napisał czego można oczekiwać na rozmowie rekrutacyjnej. Mam zamiar aplikować i taka wiedza to skarb dla kandydata.
Patrycja 2017-09-20 15:58
@Gumiś czy udało Ci się aplikować do Oponeo? Opowiesz coś o rekrutacji? Ile jest etapów? Czy firma ma duże wymagania? Jakie trzeba mieć doświadczenie w pracy? Czy ciężko się dostać do firmy? Obecnie firma poszukuje Konsultanta ds. Gospodarki Magazynowej. W ofercie napisali, że zapewniają możliwość rozwoju i zdobycia doświadczenia zawodowego w firmie o ugruntowanej pozycji, zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę. Ktoś aplikuje?
Zostaw swoją opinię o Oponeo - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oponeo