brak logo

Marimax

Warszawa

Opinie o Marimax

anonim 2009-04-28 11:06
Beznadziejny pracodawca
14
lolka 2015-08-27 10:50
Może klienci to przeczytają i się odwrócą
8
zainteresowana 2015-09-20 14:49
@maxa podaj linki do tych opinii chwalących pracę w Marimaxie mi się jakoś nie udało ich znalezc
8
ups 2016-06-10 11:59
z wiarygodnych źródeł wiem, że nic się nie zmieniło
21
Bezrobotny 2016-10-03 22:54
Witam, pojawiła się oferta na stanowisko magazynier stawka 2600 netto, może ktoś napisać jak wygląda praca? Atmosfera? Jaka jest umowa?
Pozdrawiam
Bezrobotny 2016-10-03 23:54
Oferta jest na gazeta.praca.pl zarobki od 2600 netto tak było napisane, więc chcę to zweryfikować ;-)
qqq 2016-10-06 10:04
@bezrobotny przeczytaj wszystkie opinie od początku i wszystko wiadomo
2
2\ 2016-10-06 10:20
to w końcu jest sens wysyłać do nich obecnie cv czy nie?
Były pracownik 2016-10-27 20:48
Nie ma sensu, szkoda nerwów.
14
Hanna 2017-03-02 16:15
Był ktoś z Was niedawno na rozmowie kwalifikacyjnej do Marimax? Jak przebiegła? Zadowoleni? ;)
nowa 2017-04-21 18:54
Czy w tej firmie jest rzeczywiście tak źle jak opisujecie? Wysłałam CV i mam teraz spory dylemat czy iść na rozmowę?
Hanna 2017-04-24 15:28
@nowa, na jakie stanowisko aplikowałaś? Pamiętaj o tym, że warunki pracy, atmosfera itp. zależne są od obejmowanego stanowiska. Większość opinii jest również z ubiegłego roku. Może od tego czasu coś w firmie się zmieniło? Pamiętajmy również o tym, że wszystkie powyższe opinie są subiektywne.
Były pracownik 2017-05-03 12:55
Właśnie są subiektywne a jest ich dużo bardzo złych, atmosferę i warunki pracy( usunięte przez administratora ), nastawiona na maksimum zysku przy minimum nakładów
9
Wera 2017-05-03 13:00
Pamiętaj że jest to samozatrudnienie a więc musisz sama płacić składki
7
Hanna 2017-05-25 13:16
@miko według Ciebie w firmie Marimax nie ma szacunku do pracownika. Dlaczego tak uważasz? W jaki sposób objawia się ten brak szacunku? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja ze strony firmy?
wawa 2017-05-30 13:38
podziwiam cię że wytrzymałaś 3 m-ce, ja ledwo dociągnęłam do końca 1-go i zwiałam gdzie pieprz rośnie, ostrzegam wszystkich to wszystko prawda co piszą tu ludzie
8
sp 2017-06-30 09:02
a coście sie tak przywalili do tego marimaxu? jak pracowaliście w roznych firmach i tu tez wam nie pasuje to może do żadnej roboty sie nie nadajecie
3
kondzio 2017-07-04 09:15
Hej
Wysłałem swoje CV mam doświadczenie jako magazynier i pracownik produkcji, bardzo odpowiada mi lokalizacja tam jeździ 502 dalej? ile poczekam na odpowiedź? jak jest z przerwami?
wawa 2017-07-05 13:12
sp myślisz że ludzie są złośliwi czy może mówią prawdę która w oczy kole i dlatego się irytujesz
5
sp 2017-07-06 10:58
ludzie byli są i będą złośliwi i to tyczy się tak samo pracowników jak i kierowników i zarządu.. prawda też nie jest czymś czym można się targować bo zależy od punktu widzenia i zazwyczaj leży gdzieś po środku. czy marimax jest idealną firmą? jasne że nie jest i mógłbym wymienić na prawdę sporo co należy zmienić lub poprawić bo pracuję nie od dziś i widzę gdzie jest problem, ale wydaje mi się że wyzywanie od złodziei i oszustów wcale nie poprawi sytuacji.
1
Asdi 2017-07-08 11:59
Myślę że problem leży zupełnie gdzie indziej, ludzi należy szanować a wtedy oni szanują pracodawcę i nie piszą złych opini
6
boogiewoman 2017-07-11 16:41
- Zrozumcie jedną istotną rzecz – w marimaxie nie ma rotacji! Na jakiej zasadzie powstają negatywne opinie skoro ludzie pracują nawet po 15 lat – zadowoleni a ktoś utrzymuje, że pracował miesiąc i nie mógł wytrzymać? Pierwsze słysze i jestem oburzona! Tyle dobrego co dla nas Pani Maria zrobiła jeszcze ktoś śmie wypisywać takie brednie jak tu wyżej.. brak słów.. zróbcie sobie rachunek sumienia.
2
interesant 2017-07-11 17:06
a wiadomo jak w koncu z tymi zarobkami? ogolnei social i benefity? czy jest tylko wlasna dzialalnosc czy na umowe tez mozna liczyc i po jakim czasie?
procia 2017-07-11 18:58
Potwierdzam. Kobiety w ciąży jak i matki mogą liczyć na wyjątkowe traktowanie ze strony marimaxu. Sama mam dwójkę dzieci i gdyby nie polityka marimaxu i nastawienie zarządu a w szczególności Pani Prezes – już dawno nie było by co do garnka włożyć. Tyle się mówi o równościteraz. Spróbujcie znaleźć pracę w ciąży, spróbujcie wrócić do pracy po cesarce. Spróbujcie pogodzić opiekę nad dwójką dzieci z pracą, wspomnicie moje słowa. POLECAM FIRMĘ KAŻDEJ obecnej i przyszłej mamie.
123 2017-07-12 08:34
Nie powiem żeby w firmie było aż tak kolorowo jak tu ludzie piszą. Nieraz spięcia czy krzyki ale to chyba w każdej polskiej firmie?:P Ale część z tego co tu napisane to prawda np. jest taki pan u nas emeryt nikt go nie chciał przyjąć każdej pracy się chwytał za psi piniondz dziadziuś i znalazł miejsce w marimaxie i robi już z 10 albo 15 lat i jeszcze złego słowa o firmie od niego nie słyszałem. Wychodzi na to że im młodsi przychodzą tym mniej życie znają i wymagania większe – później i tak się przeproszą jak zmądrzeją 
2
pawel 2017-07-12 11:31
Też nie wydaje mi się żeby wszystkie negatywne czy pozytywne opinie byly w pelni zgodne z prawda dlatego chcialbym stawic sie osobiscie i sam zobaczyc jak to wyglada jestem na bezrobociu mam czas. gdzie mozna wyslac cv czy moze sa jakies ogloszenia? ktos mnie nakieruje?
miś 2017-07-12 13:53
ale jak każe zakładać własną działalność bo nei rozumiem?:P Przychodzisz na rozmowę o prace, ktoś każe ci założyć działalność i ty ją zakładasz?XD Troche to mi sie wydaje niezgodne z konstytucją i nie słyszałem żeby komuś faktycznie KAZANO. Ja jestem na własnej działalności ale z tego co pamiętam były inne formy zatrudnienia ja jużna działalności jestem od lat i mi sięto opyla ale fakt nie ma czegoś takiego jak płatne zwolnienie przy działalności z tym trzeba się liczyć zawsze. Co do urlopu nie mam pojęcia mi nikt za wolne nie placi ale masz w umowie że nie wolno ci być dłużej niż tydzień? Powołaj się na odpowiednie instytucje czy dokumenty i idź do prezeski wyjaśnić wydaje mi się że w ten sposób szybciej coś załatwisz :P. W ciąży nigdy nie byłem ale z tego co wiem te kwestie są omawiane indywidualnie i doszły mnie słuchy że faktycznie ktoś tam sięobraził ale nie znam sprawy więc sie nie wypowiem.

pozdrawiam z zakopanego! (już drugi tydzień :))
SzyszskiN 2017-07-13 09:31
a co mieli wszyscy isc do domu?XD Opinie pozytywne potwierdzam w 100%. minusy to dużo roboty.
2
barabasz 2017-07-14 10:31
Zapomniales dodac to ze jest 25 lat na rynku i ciagly rozwój z roku na rok przyspiesza i jest dobrze a będzie jeszcze lepiej. Ma być rozwój to będą ciśnienia żeby wszystko było szybciej i więcej i trzeba będzie zostać po godzinach – zycie. Wole taki rozwój niż zastoj. Jak ktoś nie dotrzymuje tempa firmie (i nie chodzi mi tu wcale o inwalidztwo czy wiek) to powinien poszukać takiej nierozwojowej bez perspektyw. Młodym się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracało komputery epapierosy i spinery w glowach :)
2
mecenas T.K. 2017-07-18 10:49
Szanowny Były pracowniku - dla sprostowania niektórych kwestii. Tyle było pisania wyżej że ludzie ponoć zmuszani są do założenia własnej działalności gospodarczej i nikt nie ma umowy o pracę. Pracowałeś na własnej działalności i nie wiesz, iż wynagrodzenie za nadgodziny i w ogóle kwestia nadgodzin poruszana jest w przypadku zaistnienia stosunku pracy, którym nie jest własna działalność gospodarcza? Jeśli miałeś umowę o pracę powinieneś otrzymać wynagrodzenie za nadgodziny, a jeśli go nie otrzymałeś uznałeś, iż nie ma sensu kontaktować się z odpowiednią instytucją? Były pracowniku, proponuję dokładniejsze zapoznanie się z kodeksem pracy oraz z regulaminem samego goworka, który ZAAKCEPTOWAŁEŚ zanim zamieściłeś ten wpis. Mobbing to bardzo poważne oskarżenie i ktoś prędzej czy później może poprosić Cię o złożenie wyjaśnień lub przekazanie niepodważalnych dowodów - kolejny przypadek w którym zamiast skontaktować się z odpowiednią instytucją postanowiłeś wylać żal na forum. Powodowanie uprzedzeń u osób, które stanowią potencjał pracowniczy firmy Marimax również jest niezgodne z regulaminem gowork. Opinia, którą wystawiłeś jest niekonstruktywna, oszczercza i zawiera poważne zarzuty pod adresem Pani Prezes, a nie stricte pod adresem Marimax sp. z oo sp. k. Pragnę przypomnieć, że niniejsze forum dedykowane jest wspomnianej wcześniej spółce, nie pracownikom z któregokolwiek szczebla. Dziwi mnie też fakt, że masz/macie tak dużo samozaparcia, że nie pracując już prawdopodobnie od dłuższego czasu w Marimax, nadal zamieszczacie negatywne opinie nie wnoszące nic nowego poza przytoczonymi oszczerstwami a odnoszące się do konkretnego okresu w którym byliście zatrudnienii lub współpracowaliście z Marimax. Pragnę poinformować, iż wpisy niezgodne z regulaminem gowork oraz zawierające poważne oskarżenia (zamieszczane przez osoby, które nie zadały sobie trudu przeczytania regulaminu serwisu przed zamieszczeniem opinii) będą prawdopodobnie usuwane. W skrajnych przypadkach będziecie Pańśtwo proszeni o złożenie wyjaśnień i przedłożenie dowodów w odpowiednich instytucjach.
1
opcia 2017-07-23 23:03
Pracowałam długo dłuuugo teraz wyjeżdżam do Norwegii ale złego słowa o firmie nie powiem. Była robota trzeba było robić nie było roboty szło się do domu ile pracujesz tyle masz jak ktoś tego nie rozumie to niech poszuka pracy na wiejskiej tam trzymają takich nierobów i płacą za kłapanie jadaczką
3
SirGregor 2017-07-27 08:55
Witam!
Pracuję w firmie więc stwierdziłem że też się wypowiem w wolnej chwilce. Praca na produkcji czy magazynie do najlżejszych nie należy ale też chyba ludzie szykający takiej pracy zdają sobie z tego sprawę. Firma jest już bardzo długo na rynku i zdecydowanie ma renomę produkty są wysokiej jakości a są takie bo pracownicy przykładają się do swoich obowiązków. Oznacza to że jak jest robota do wykonania to zostajemy dłużej i PRACUJEMY czy to 5 czy 15 czy 30 min czy nawet dłużej. Wszystko jest skrupulatnie raportowane jeszcze nie było sytuacji żebym nie dostał pieniążków nawet za nadrpogramowe kilka minut. Jak nie ma pracy to wychodzę wcześniej bo nie leży w moim interesie żeby stać jak kołek i czekać na pełną godzinę. Uwierzcie mi że nawet takie 20 min sporo robi tyle zajmuje mi powrót do domu. Podsumowując kazdy zarobi tyle ile sam da od siebie, rezultaty bezpośrednio przekładają się na zarobki. Wszyscy pracujemy na dobre imie firmy a to wymaga czasem poświęcenia ale zawsze jest to nagrodzone. Jak ktoś nie jest do tego przyzwyczajony to wcale nie oznacza od razu że jakakolwiek wina leży po stronie firmy sami się zastanówcie. Mi pasuje i śmiało polecam. Cześć!
1
krzysiek 2017-07-31 09:36
siemanko sa jakies przyjecia? moglby mnie ktos poinformowac gdzie sie zglosic czy bezposrednio czy na ogloszenie? jestem na wypowiedzeniu i mam jeszcze troche czasu moglbym podejsc
Mario 2017-08-02 08:49
Wejdź sobie na stronke Kier tam masz w zakładce kontakt numer tel skontaktuj sie z biurem połączą cie z odpowiednią osobą ja tu nie wkleje ani numeru ani maila bo nie wiem czy wolno i czy nie usuną
1
riotcateringrobek 2017-08-02 16:25
Co by nie mówić gazele biznesu nie są rozdawane kiedykolwiek i komukolwiek. firma z 30 lat na rynku produkty bardzo BARDZO wysokiej jakości. Idźcie do sklepu i kupcie te od konkurencji a zobaczycie o czym mówię ale na własną odpowiedzialność o ile wam zdrowia nie szkoda.
wika 2017-08-03 13:25
pousuwaliście bardzo dużo negatywnych opinii, nic to wam nie pomoże , prawdy nie da się ukryć
5
awa 2017-08-03 13:29
w tej chwili wg statystyki jest 43 opinii a w rzeczywistości jest 36 o czym to świadczy- 7 opinii było niewygodnych dla marimax
5
niestety 2017-08-03 13:31
zniknęły opinie które opisywały to co was spotka w marimax
5
przecierz 2017-08-03 13:34
możecie sami sprawdzić ponieważ jest tam bardzo duża rotacja co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia szczególnie do biura , ale proszę was napiszcie tu swoją ocenę marimax
4
Sk 2017-08-07 08:12
M8ja ocena to 2, pensja na czas(usunięte przez administratora)
kosa 2017-08-10 11:34
czytaj ze zrozumieniem, to że się pracowało w różnych firmach nie oznacza że wszędzie nie pasowało, dotyczy to doświadczenia zawodowego i ma się porównanie, z takim chamstwem nigdy wcześniej ani później nie spotkałam się
3
kama 2017-08-10 11:37
to czego tam ryczycie po kontach po każdej awanturze, skoro "Pani Prezes" jest takim aniołem
3
nick 2017-08-11 09:58

Sk 2017-08-07 08:12
M8ja ocena to 2, pensja na czas, umowa zlecenie podpisywana co miesiac.

wika 2017-08-08 10:45
@Sk - 2017-08-07 08:12
no niestety podpisywanie co miesiąc nowej umowy zlecenie kiedy pracujesz na etacie to nie fer

Zgodnie z art. 22 § 11 w zw. z art. 22 § 1 Kodeksu pracy, jeżeli pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca - do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem, zatrudnienie to jest zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę zawartej przez strony umowy. Natomiast na podstawie art. 25 1 Kodeksu pracy okres zatrudnienia na podstawie umowy o pracę na czas określony, a także łączny okres zatrudnienia na podstawie umów o pracę na czas określony zawieranych między tymi samymi stronami stosunku pracy nie może przekroczyć 33 miesięcy, a łączna liczba tych umów nie może przekraczać trzech. Zgodnie z art. 25(1) § 3 jeżeli okres zatrudnienia na podstawie umowy o pracę na czas określony jest dłuższy niż 33 miesiące lub jeżeli liczba zawartych umów jest większa niż trzy uważa się, że pracownik, odpowiednio od dnia następującego po upływie okresu 33 miesięcy lub od dnia zawarcia czwartej umowy o pracę na czas określony jest zatrudniony na umowę na czas nieokreślony.
3
Zostaw swoją opinię o Marimax - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marimax