brak logo

Marimax

Warszawa

Opinie o Marimax

sp 2017-06-30 09:02
a coście sie tak przywalili do tego marimaxu? jak pracowaliście w roznych firmach i tu tez wam nie pasuje to może do żadnej roboty sie nie nadajecie
3
kondzio 2017-07-04 09:15
Hej
Wysłałem swoje CV mam doświadczenie jako magazynier i pracownik produkcji, bardzo odpowiada mi lokalizacja tam jeździ 502 dalej? ile poczekam na odpowiedź? jak jest z przerwami?
wawa 2017-07-05 13:12
sp myślisz że ludzie są złośliwi czy może mówią prawdę która w oczy kole i dlatego się irytujesz
5
sp 2017-07-06 10:58
ludzie byli są i będą złośliwi i to tyczy się tak samo pracowników jak i kierowników i zarządu.. prawda też nie jest czymś czym można się targować bo zależy od punktu widzenia i zazwyczaj leży gdzieś po środku. czy marimax jest idealną firmą? jasne że nie jest i mógłbym wymienić na prawdę sporo co należy zmienić lub poprawić bo pracuję nie od dziś i widzę gdzie jest problem, ale wydaje mi się że wyzywanie od złodziei i oszustów wcale nie poprawi sytuacji.
1
Asdi 2017-07-08 11:59
Myślę że problem leży zupełnie gdzie indziej, ludzi należy szanować a wtedy oni szanują pracodawcę i nie piszą złych opini
8
boogiewoman 2017-07-11 16:41
- Zrozumcie jedną istotną rzecz – w marimaxie nie ma rotacji! Na jakiej zasadzie powstają negatywne opinie skoro ludzie pracują nawet po 15 lat – zadowoleni a ktoś utrzymuje, że pracował miesiąc i nie mógł wytrzymać? Pierwsze słysze i jestem oburzona! Tyle dobrego co dla nas Pani Maria zrobiła jeszcze ktoś śmie wypisywać takie brednie jak tu wyżej.. brak słów.. zróbcie sobie rachunek sumienia.
2
interesant 2017-07-11 17:06
a wiadomo jak w koncu z tymi zarobkami? ogolnei social i benefity? czy jest tylko wlasna dzialalnosc czy na umowe tez mozna liczyc i po jakim czasie?
procia 2017-07-11 18:58
Potwierdzam. Kobiety w ciąży jak i matki mogą liczyć na wyjątkowe traktowanie ze strony marimaxu. Sama mam dwójkę dzieci i gdyby nie polityka marimaxu i nastawienie zarządu a w szczególności Pani Prezes – już dawno nie było by co do garnka włożyć. Tyle się mówi o równościteraz. Spróbujcie znaleźć pracę w ciąży, spróbujcie wrócić do pracy po cesarce. Spróbujcie pogodzić opiekę nad dwójką dzieci z pracą, wspomnicie moje słowa. POLECAM FIRMĘ KAŻDEJ obecnej i przyszłej mamie.
123 2017-07-12 08:34
Nie powiem żeby w firmie było aż tak kolorowo jak tu ludzie piszą. Nieraz spięcia czy krzyki ale to chyba w każdej polskiej firmie?:P Ale część z tego co tu napisane to prawda np. jest taki pan u nas emeryt nikt go nie chciał przyjąć każdej pracy się chwytał za psi piniondz dziadziuś i znalazł miejsce w marimaxie i robi już z 10 albo 15 lat i jeszcze złego słowa o firmie od niego nie słyszałem. Wychodzi na to że im młodsi przychodzą tym mniej życie znają i wymagania większe – później i tak się przeproszą jak zmądrzeją 
2
pawel 2017-07-12 11:31
Też nie wydaje mi się żeby wszystkie negatywne czy pozytywne opinie byly w pelni zgodne z prawda dlatego chcialbym stawic sie osobiscie i sam zobaczyc jak to wyglada jestem na bezrobociu mam czas. gdzie mozna wyslac cv czy moze sa jakies ogloszenia? ktos mnie nakieruje?
miś 2017-07-12 13:53
ale jak każe zakładać własną działalność bo nei rozumiem?:P Przychodzisz na rozmowę o prace, ktoś każe ci założyć działalność i ty ją zakładasz?XD Troche to mi sie wydaje niezgodne z konstytucją i nie słyszałem żeby komuś faktycznie KAZANO. Ja jestem na własnej działalności ale z tego co pamiętam były inne formy zatrudnienia ja jużna działalności jestem od lat i mi sięto opyla ale fakt nie ma czegoś takiego jak płatne zwolnienie przy działalności z tym trzeba się liczyć zawsze. Co do urlopu nie mam pojęcia mi nikt za wolne nie placi ale masz w umowie że nie wolno ci być dłużej niż tydzień? Powołaj się na odpowiednie instytucje czy dokumenty i idź do prezeski wyjaśnić wydaje mi się że w ten sposób szybciej coś załatwisz :P. W ciąży nigdy nie byłem ale z tego co wiem te kwestie są omawiane indywidualnie i doszły mnie słuchy że faktycznie ktoś tam sięobraził ale nie znam sprawy więc sie nie wypowiem.

pozdrawiam z zakopanego! (już drugi tydzień :))
SzyszskiN 2017-07-13 09:31
a co mieli wszyscy isc do domu?XD Opinie pozytywne potwierdzam w 100%. minusy to dużo roboty.
2
barabasz 2017-07-14 10:31
Zapomniales dodac to ze jest 25 lat na rynku i ciagly rozwój z roku na rok przyspiesza i jest dobrze a będzie jeszcze lepiej. Ma być rozwój to będą ciśnienia żeby wszystko było szybciej i więcej i trzeba będzie zostać po godzinach – zycie. Wole taki rozwój niż zastoj. Jak ktoś nie dotrzymuje tempa firmie (i nie chodzi mi tu wcale o inwalidztwo czy wiek) to powinien poszukać takiej nierozwojowej bez perspektyw. Młodym się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracało komputery epapierosy i spinery w glowach :)
2
mecenas T.K. 2017-07-18 10:49
Szanowny Były pracowniku - dla sprostowania niektórych kwestii. Tyle było pisania wyżej że ludzie ponoć zmuszani są do założenia własnej działalności gospodarczej i nikt nie ma umowy o pracę. Pracowałeś na własnej działalności i nie wiesz, iż wynagrodzenie za nadgodziny i w ogóle kwestia nadgodzin poruszana jest w przypadku zaistnienia stosunku pracy, którym nie jest własna działalność gospodarcza? Jeśli miałeś umowę o pracę powinieneś otrzymać wynagrodzenie za nadgodziny, a jeśli go nie otrzymałeś uznałeś, iż nie ma sensu kontaktować się z odpowiednią instytucją? Były pracowniku, proponuję dokładniejsze zapoznanie się z kodeksem pracy oraz z regulaminem samego goworka, który ZAAKCEPTOWAŁEŚ zanim zamieściłeś ten wpis. Mobbing to bardzo poważne oskarżenie i ktoś prędzej czy później może poprosić Cię o złożenie wyjaśnień lub przekazanie niepodważalnych dowodów - kolejny przypadek w którym zamiast skontaktować się z odpowiednią instytucją postanowiłeś wylać żal na forum. Powodowanie uprzedzeń u osób, które stanowią potencjał pracowniczy firmy Marimax również jest niezgodne z regulaminem gowork. Opinia, którą wystawiłeś jest niekonstruktywna, oszczercza i zawiera poważne zarzuty pod adresem Pani Prezes, a nie stricte pod adresem Marimax sp. z oo sp. k. Pragnę przypomnieć, że niniejsze forum dedykowane jest wspomnianej wcześniej spółce, nie pracownikom z któregokolwiek szczebla. Dziwi mnie też fakt, że masz/macie tak dużo samozaparcia, że nie pracując już prawdopodobnie od dłuższego czasu w Marimax, nadal zamieszczacie negatywne opinie nie wnoszące nic nowego poza przytoczonymi oszczerstwami a odnoszące się do konkretnego okresu w którym byliście zatrudnienii lub współpracowaliście z Marimax. Pragnę poinformować, iż wpisy niezgodne z regulaminem gowork oraz zawierające poważne oskarżenia (zamieszczane przez osoby, które nie zadały sobie trudu przeczytania regulaminu serwisu przed zamieszczeniem opinii) będą prawdopodobnie usuwane. W skrajnych przypadkach będziecie Pańśtwo proszeni o złożenie wyjaśnień i przedłożenie dowodów w odpowiednich instytucjach.
2
opcia 2017-07-23 23:03
Pracowałam długo dłuuugo teraz wyjeżdżam do Norwegii ale złego słowa o firmie nie powiem. Była robota trzeba było robić nie było roboty szło się do domu ile pracujesz tyle masz jak ktoś tego nie rozumie to niech poszuka pracy na wiejskiej tam trzymają takich nierobów i płacą za kłapanie jadaczką
4
SirGregor 2017-07-27 08:55
Witam!
Pracuję w firmie więc stwierdziłem że też się wypowiem w wolnej chwilce. Praca na produkcji czy magazynie do najlżejszych nie należy ale też chyba ludzie szykający takiej pracy zdają sobie z tego sprawę. Firma jest już bardzo długo na rynku i zdecydowanie ma renomę produkty są wysokiej jakości a są takie bo pracownicy przykładają się do swoich obowiązków. Oznacza to że jak jest robota do wykonania to zostajemy dłużej i PRACUJEMY czy to 5 czy 15 czy 30 min czy nawet dłużej. Wszystko jest skrupulatnie raportowane jeszcze nie było sytuacji żebym nie dostał pieniążków nawet za nadrpogramowe kilka minut. Jak nie ma pracy to wychodzę wcześniej bo nie leży w moim interesie żeby stać jak kołek i czekać na pełną godzinę. Uwierzcie mi że nawet takie 20 min sporo robi tyle zajmuje mi powrót do domu. Podsumowując kazdy zarobi tyle ile sam da od siebie, rezultaty bezpośrednio przekładają się na zarobki. Wszyscy pracujemy na dobre imie firmy a to wymaga czasem poświęcenia ale zawsze jest to nagrodzone. Jak ktoś nie jest do tego przyzwyczajony to wcale nie oznacza od razu że jakakolwiek wina leży po stronie firmy sami się zastanówcie. Mi pasuje i śmiało polecam. Cześć!
2
krzysiek 2017-07-31 09:36
siemanko sa jakies przyjecia? moglby mnie ktos poinformowac gdzie sie zglosic czy bezposrednio czy na ogloszenie? jestem na wypowiedzeniu i mam jeszcze troche czasu moglbym podejsc
Mario 2017-08-02 08:49
Wejdź sobie na stronke Kier tam masz w zakładce kontakt numer tel skontaktuj sie z biurem połączą cie z odpowiednią osobą ja tu nie wkleje ani numeru ani maila bo nie wiem czy wolno i czy nie usuną
1
riotcateringrobek 2017-08-02 16:25
Co by nie mówić gazele biznesu nie są rozdawane kiedykolwiek i komukolwiek. firma z 30 lat na rynku produkty bardzo BARDZO wysokiej jakości. Idźcie do sklepu i kupcie te od konkurencji a zobaczycie o czym mówię ale na własną odpowiedzialność o ile wam zdrowia nie szkoda.
przecierz 2017-08-03 13:34
możecie sami sprawdzić ponieważ jest tam bardzo duża rotacja co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia szczególnie do biura , ale proszę was napiszcie tu swoją ocenę marimax
7
Sk 2017-08-07 08:12
M8ja ocena to 2, pensja na czas(usunięte przez administratora)
kosa 2017-08-10 11:34
czytaj ze zrozumieniem, to że się pracowało w różnych firmach nie oznacza że wszędzie nie pasowało, dotyczy to doświadczenia zawodowego i ma się porównanie( usunięte przez administratora )nigdy wcześniej ani później nie spotkałam się
4
czyjawiem 2017-08-22 09:36
Zarząd ma cele i zlecenia, kierownik ma terminy a pracownicy mają zajob. jak wszędzie. Nie każdy nadaje się do każdej pracy jak nie każda praca stworzone jest dla kogokolwiek. Praca w Marimaxie jest specyficzna ale kadra pracownicza też jest specyficzna. są ludzie starsi, emeryci, inwalidzi , ludzie którym Marimax tak na prawdę dał szansę a taki stan rzeczy sprawia, że firmą i całą produkcją zarządza się o wiele trudniej. Coś za co ludzie. nie żebym był po jednej czy drugiej stronie ale tak to już jest!
czyjawiem 2017-08-22 09:36
Zarząd ma cele i zlecenia, kierownik ma terminy a pracownicy mają zajob. jak wszędzie. Nie każdy nadaje się do każdej pracy jak nie każda praca stworzone jest dla kogokolwiek. Praca w Marimaxie jest specyficzna ale kadra pracownicza też jest specyficzna. są ludzie starsi, emeryci, inwalidzi , ludzie którym Marimax tak na prawdę dał szansę a taki stan rzeczy sprawia, że firmą i całą produkcją zarządza się o wiele trudniej. Coś za co ludzie. nie żebym był po jednej czy drugiej stronie ale tak to już jest!
raczejwiem 2017-08-23 08:56
ale to tylko luzna dygresja do ogolnej atmosfery w wiekszosci przedsiebiorst w polsce :). Produkcja pakowanie magazyn dystrubucja jakkolwiek to nazwiesz . a z tego co wiem to wpisy niezgodne z regulaminem sa chyba usuwane przez administratorow? moje 2 posty wyzej zostaly usuniete
1
Miśka 2017-08-24 15:21
przestraszyly mnie te negatywne wpisy na początku a odezwalam sie na ogloszenie i po wstepnej rozmowie wydaje sie wszystko ok . warunki duzo lepsze niz w mojej dotychczasowej pracy. czekam na potwierdzenie ale jesli zechca to ja sie raczej zdecyduje
Dziadek 2017-08-29 08:50
Z tego co slyszalem przyszly jakies mlode osoby do biura i chyba sie jakiegos korpo spodziewaly albo sanatorium czy tam wakacji w kazdym razie juz po miesiacu nie dotrzymywaly tempa reszcie ekipy i zrezygnowaly albo z nich zrezygnowano nie mam pojecia. W kazdym razie teraz tu wchodza i pisza ze jest rotacja i ze praca do kitu - dzieci :)
1
wolodyjowski 2017-08-30 13:09
mi tam pasuje .. w kazdej robocie sa lepsze i gorsze okresy a takiego starego piernika jak ja to juz nic nie dziwi i nie zaskakuje
ciezkopracujacyojciec 2017-09-06 10:20
potrafisz zamieścić tu wpis więc z pewnością potrafisz też wygooglować 'dlaczego wpisy są usuwane przez gowork'. od razu pojawia się artykuł który sporo wyjaśnia zacytuje kawałek na wszelki wypadek;

"Każda wolność na swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza wolności do świadomego kłamstwa, do obrażania kogokolwiek czy, naruszania czyjejś godności. Godność osoby ludzkiej, jej dobre imię dobra osobiste są pod ochroną prawa. W skrócie – korzystając z wolności wypowiedzi, należy uważać, by nie naruszyć praw i wolności innych osób."

Nic na to nie poradzisz. W poprzedniej pracy też słyszałem że były przejścia z goworkiem i tam to dopiero poznikało opinii bo ludzie pisali takie rzeczy że się włos na głowie jeżył. Jak nie przepadałem nigdy za byłym szefem tak musze przyznać że za takie pisanie to sam bym dał w ryj.
szkodaczlowieka 2017-09-07 15:46
a kto by sie przejmowal zdaniem frustratow. jest robota i stosunkowo uczciwe pieniadze a juz na pewno zawsze w terminie. mogliby placic wiecej? MOGLIBY. mogliby placic mniej? MOGLIBY. a ty siedz do usranej smierci na zasilku akurat ci styka na ten internet do pisania idiotyzmow na goworku
1
Wiesia 2017-09-10 09:47
Bardzo kiepski pracodawca
6
bo tak 2017-09-11 11:10
a ja tam uważam że jako pracodawca ok :) ale każdy oczywiście ma prawo do własnej opinii
patatatatatatatatataj 2017-09-12 09:32
jesli nie bylo stosunku pracy wyniklego z umowy to nie bylo czegos takiego jak 'czas pracy', 'wynagrodzenie', 'nadgodziny' oraz 'przerwa'. ale cos mi to twoje zeznanie grubymi nicmi szyte sie wydaje. nie znam nikogo kto by pracowal bez umowy ostroznie z oswiadczeniami
Parys 2017-09-13 08:55
ty i twoje obowiazki zawarcia umowy i znajomosc kodeksu pracy :) nie osmieszaj sie juz. wyzej widzielismy juz twoje wypociny redaktorskie mijasz sie z powolaniem tabloidy przyjma cie z otwartymi rekami. nikt normalny ci nie wierzy i nie uwierzy a jesli na forum publicznym klamiesz ze pracowalas bez umowy to szykuj sobie wyjasnienie dla urzedu pracy i skarbówki :). jedna wielce pokrzywdzona pępku świata. to gdzie teraz pracujesz? dawaj nazwę chętnie poczytam co tam na goworku wypisujesz :) poznam twoje wypowiedzi po braku logiki.
obserwator 2017-09-14 09:12
tak czytam i jednej rzeczy tylko nie rozumiem. sugerujesz że pracowałaś 3 miesiące za darmo bez umowy i krzyczeli na ciebie jakoś trudno mi w to uwierzyć ale sama nie zadbałaś o swoje interesy przez cale 3 miesiace?? sama straszysz sądem pracy chciałbym zauważyć :/ trzeba było nie pracowac jak nie mialas umowy. przeciez to poziom podstawowki! za rączke przez życie
gk 2017-09-14 12:19
w mojej wypowiedzi nie ma nic na temat umowy, ani pracy za darmo, ani nic o sądzie pracy, więc proszę nie wciskać mi tu jakiś kitów, napisałam wyłącznie o poszanowaniu pracownika
2
obsewator 2017-09-15 09:05
chcialem odpisac kici przepraszam. no to gratuluje nowego miejsca pracy odpowiadającego twoim wymogom i oczekiwaniom. generalnie proponuje wszystkim niezadowolonym szukac innej roboty jak ta nie odpowiada i wszyscy beda zadowoleni :)
gk 2017-09-15 15:19
dziękuję za sprostowanie
takie tam 2017-09-20 08:52
brednie. nikt sie nie podpisuje skąd wiesz kto pisze komentarze? dla was - niezadowolonych zawsze bedzie wyzysk a wy bedziecie ofiarami oczywiście z waszego punktu widzenia ale wasz punkt widzenia =/= rzeczywistosc. zejdz na ziemie dorosnij
Farquad 2017-09-25 16:43
Sporo przesadzone te komentarze.. w Marimaxie jest jak jest ZAWSZE moze byc lepiej ale patrząc realnie i tak nie jest zle.. mozna sie dogadac ida na reke zawsze ja osobiscie zadnych problemow nie doswiadczylem praca jak praca
mateo 2017-09-27 10:26
Mieszkam niedaleko i chętnie bym aplikował do biura są przyjęcia czy już kogoś znaleźli?
ArnoldBekon 2017-09-28 09:10
nie no dbajcie ludzie o swoje interesy :) lepiej zastanowić się 2 razy jak wam praca nie pasuje i szukać innej proste.. i wy zaoszczedzicie sobie nerwów i firma. nie wszystkim dana robota spasuje nie wszyscy sie nadaja nie kazdy do takiej jest przyzwyczajony. wszystko jest dla ludzi ale nie wszystko dla wszystkich. bądźmy powazni...
jola 2017-10-04 08:34
beznadzieja
5
prawda boli 2017-10-05 08:48
zapewne jak cale twoje zycie
jola 2017-10-05 12:58
boli cię i dlatego bredzisz
3
realista 2017-10-06 08:54
człowieku a jakiej pracy ty sie spodziewasz na magazynie? uciążliwa dla kobiet.. chłopie, pracowałem w takich miejscach że 60 letnie panie robiły więcej niż cała męska kadra 'fachowców' na budowach i po budowach więc bez przesady. Podaj mi przykład takiej dobrej firmy czysto informacyjnie sprawdzimy sobie profil na goworku bo trudno mi uwierzyć w te twoje statystyki z powietrza, skoro w każdej firmie w której dotychczas pracowałem były 2-3 osoby, które usilnie starały się działać na niekorzyść firmy bo ich 'zwolniono' bo się 'nie nadawali'. I tam też opinie niezgodne z regulaminem były usuwane może się w końcu wypowie administrator forum :) najwyższy czas
1
realista 2017-10-09 09:35
ile zapieprzam tyle mam a ty siedz na zasilku o ile go masz
Ja 2017-10-10 07:13
Myślisz że jak nie pracuję w marimax to nie pracuję nigdzie siedzę w domu i i płaczę?
otóż nie mam wspaniałą pracę i nie muszę pracować z ludźmi którzy nie szanują swoich pracowników
5
pasterz 2017-10-11 15:59
no to skoro masz prace która cię satysfakcjonuje to po co usilnie tu zaglądasz.. to tak troszke jakbyś nie mógł się pogodzić z faktem że już tu nie pracujesz. nie jestem ani głupi ani ślepy żeby nie widzieć co w firmie utyka a co śmiga nie potrzebuje sprawozdań ale ludzie są w różnych sytuacjach życiowych i dla niektórych ta praca to kwestia być albo nie być.. a co do braku szacunku do pracownika.. ja osobiście nie narzekam chociaż sytuacje stresowe się zdarzają bo jesteśmy tylko ludźmi ale koniec końców jak dla mnie praca może być. jakbyś widział w jakich warunkach pracowałem w poprzedniej firmie to dopiero by ci się włos na głowie zjeżył. jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas niema
1
Krzyś 2017-10-18 10:08
Miałem kiedyś styczność z Marimaxem co prawda bardzo krótko więc nei wiem czy mam prawo się wypowiadać ale skoro moge to pisze - nie było jakichś większych problemów ani z pracą ani z dogadywaniem się.. poza tym te puszeczki są całkiem niezłe
Zostaw swoją opinię o Marimax - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marimax