brak logo

Motogama

Kraków

Opinie o Motogama

życzliwy 2015-08-27 15:31:51
Tyrania na 3 zmiany po 10 godzin, gnębienie podwładnych przez kierownictwo wybitnie dobranych chamów. Chore zasady przerw na papierosa, sprzątanie magazynu po godzinach, odrabianie pełnych godzin z krótkie spóźnienia jednym słowem kupa roboty za darmoche. System z rankingiem wyników to paranoja. Jedni z******ją za jak mrówki byle tylko dostać psie pieniądze na premie a drudzy otrzymują motywacje w postaci głupich docinek przez mikrofon lub puszczania plotek. Nie ma możliwości nic sobie zaplanować po pracy, bo nikt nie jest łaskaw odpowiednio wcześnie ocenić i poinformować czy zostajemy czy nie i ile czasu. Temperatura (klima tylko na jednym piętrze jednej hali) która na pewno nie jest zgodna z dopuszczalnymi normami w miejscu pracy - wykańcza przeciętny organizm. Jedyny plus to, że można się napić wody, a srajtaśma jest na miejscu (gorzej z mydłem) Proponuje panu J. oraz panu W. żeby wprowadzili jeszcze zakaz schodzenia na przerwe i odrabianie czasu spędzonego na drodze do plitu. Nie polecam , nawet zdesperowanym, chyba że twoje hobby to zap****nie jak murzyn u białego pana w czasach niewolnictwa !
5
tagi 2015-08-29 22:46:38
Mówisz, że nie poleciłbyś tej pracy najbardziej zdesperowanym, ale najbardziej zdesperowanym to jesteś chyba ty, że tam pracujesz.
Hero 2015-08-29 22:51:25
Praca nie jest tragiczna, ale mogliby szefowie wreszcie podnieść pensje bo są marne. ja jestem na zmianie u kierownika Sławka i idzie się z nim dogadać. On nie trawi obiboków, więc jak jesteś leniem to masz u niego lipę.
Hero 2015-08-29 22:55:47
Zawsze możesz nie palić to nie będziesz musiał odrabiać. Bardzo dobrze, że palacze odrabiają ponieważ mieli przerwę co godzinę , a ja nie.
hero 2015-09-24 08:30:29
1430 na początek. Po miesiącu jak jesteś kumaty to 150 zł. więcej. Wszystko netto na rękę plus premia kwartalna. Po niecałym roku masz 1730 podstawy na rękę plus premia. Pełne ubezpieczenie. Mogłyby być lepiej ale tragedii nie ma. Są przyjęcia.
so funny 2015-10-07 23:31:35
Ostatnie zebranie uswiadomilo nam ze firma nadal sie rozwija i jesli ktos chce tu podjac prace to napewno nie ze względu na zarobki.Do tej pory pracownicy magazynu byli i pewnie dalej sa postrzegani jako 2 kategoria pracownika ,pomijam juz sugerowanie ze jestesmy zlodziejami alkoholikami i nierobami.Sytuacja sie zmienia jesli ktos z gory zawali, mam tu na mysli dyrektora handlowego wtedy to opnia wobec ludzi ktorzy odwalaja fizyczna i znacznie wieksza czesc pracy sie zmienia.Zostalismy docenieni-hurra!!Nagroda to 300zl dodatku do kwartalnej premii jednak jest pewien warunek,trzeba sie zaangazowac w prace ,co w praktyce wyglada tak ze trzeba zostawac po godzinach i to najlepiej z usmiechem na ustach.Potwierdza sie tylko jedno jesli mowimy o ogloszeniu pracodawcy:firma sie CIĄGLE rozwija,praca w CIĄGLE mlodym zespole gdyz rotacja pracownikow jest przeogromna.Co do reszty tj. rozwoj i mozliwosc awansu mozna sobie podarowac. PS:Jesli lubisz byc doceniany za wykonana prace to nie w tej firmie.
5
arbeit macht frei 2015-10-10 00:44:12
Pracujesz uczciwie,sumiennie,dajesz z siebie wszystko a i nawet więcej? Super, będziesz miał spokojne sumienie,jednak nie licz na to, że kierownik to doceni. Ha, jeśli jesteś zbyt uczciwy to wręcz wkrótce inni pracownicy, "koledzy", zaczną kreować teorie spiskowe na twój temat. Znaleziono rozlany olej? - to na pewno TWOJA wina! I koniec. Możesz się bronić, tłumaczyć. Nieważne. może i nie poniesiesz konsekwencji finansowych ale gdzieś w podświadomości kierownika zostanie zachowane, że to mogłeś być ty.A to odbije się w przyszłości. Ogólnie w kwestii pracy, praca zła nie jest. Czy jest ciężka? Jest to magazyn, wiadomo więc, że lekko nie jest. Trzeba się czasem nadźwigać, czasem naszukać towaru bo burdl tam taki, że szok. Największym złem nie jest jednak praca sama w sobie a kierownicy i ich "kierowanie" brygadą. W zasadzie mam tu na myśli jednego kierownika, gdyż Pan W jak i Pan G, moim zdaniem idealnie nadają się do roli kierownika. Ten trzeci kierownik jest natomiast kierownikiem wziętym chyba z przypadku.Nie szanuje ludzi, ich ciężkiej pracy, sam siebie chyba uważa za Boga a innymi gardzi traktując ich jak śmieci. No ale wiadomo, "władza", którą zyskujemy szybko i z łatwością, może sprawić, że poczujemy się niczym Bóg.
Podsumowując: Praca ciężka bardzo nie jest. Gdyby zmienić nieco podejście do pracowników( po prostu zacząć ich/NAS/ szanować) , ten szacunek byłby oddawany. Niestety aktualnie pracownik traktowany jest jako zwyczajny, bezmózgi robol, który musi wykonać konkretną pracę, i nie ma, że boli, że mdlejesz, że na zewnątrz panuje 35 stopni. Ty musisz zapierniczać i wyrobić ranking. A jeśli będziesz chodził jak w zegarku to i tak nikt cię za to nie pochwali.
2
anonimowy zyczliwy 2015-10-10 10:00:34
Jest super. Nie ma co narzekać.Malkontenci wszędzie będą.
1
dobry pracownik 2015-10-18 20:29:54
Nie rozumiem dlaczego tak co po niektórzy narzekają. Moim zdanie faktycznie kierownictwo jest u nas zbyt słabe, a to chyba dla zwykłego pracownika dobrze, dlatego mnie to nie boli. Mam na myśli ich panowanie nad brygadami. Po rozdaniu zajęć dla wszystkich i tak niewiedzą po godzinie, kto co aktualnie robi. Liczebnie jest nas tak dużo, że tracą kontrolę nad nami i nie ogarniają wszystkiego. Ile razy było mówione, żeby nie spóźniać się i wychodzić punktualnie, a ja ciągle widze jak ktoś lubi przychodzić pare minut po i wyjść pare minut przed godziną zakończenia pracy. Rankingi które wylewają się od błędów, odrabianie gibonów i porządki na piętrach to już przeżytek i mało kto się do tego dobrze przykłada. Częste wychodzenie do szatni, na jadalnie lub do kibla, żeby sobie porysować głupoty na kafelkach nie jest kontrolowane. Można wymieniać tu dużo i dużo i dużo … i zero kontroli. Porównując kierowników w firmie do kierownictwa z mojej poprzedniej pracy, mogę powiedzieć, że są zbyt lajtowi i spontanicznie podchodzą do wielu spraw. A to dla nas plus, bo idzie się z nimi dogadać. A młody pracownik zawsze będzie narzekać, bo to jest jego pierwsza praca i nie ma doświadczenia ani żadnego porównania z innymi pracami na magazynie...
1
Tura 2015-10-25 07:07:24
Nie słuchaj tych bredni bo jak na taką partyzantkę i tak sobie kierownicy dają radę. Ja bym nie chciał być kierownikiem w tej firmie I użerać się z tyloma ludźmi. Nie mają warunków do 100% kontroli nad magazynem, ale jest to wyłącznie wina firmy, a nie kierowników. Ja z nimi nie mam źle.
dusha 2015-11-04 00:52:05
utopia ta pozwala niektórym komentatorom poczuć się w siodle zwycięskich pogromców nonsensu...
kawaler 2015-11-04 12:37:51
a dlaczego jesteśmy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ponieważ ludzie których wybrali szefowie do kierowania nami nie mają przygotowania do pełnienia tych funkcji które pełnią niestety,i trzeba dodać nie radzą sobie i dla tego jest jak jest... jest zajefajnie.. darcie buzi itd a następnie zostawanie po godzinach... ale co tam .. ja lubię seteczki (kawaler zawsze ma potrzeby:) ... i nie tylko ja ha
Jack Łobuz 2015-12-05 06:54:17
SZKOLENIA ? a co to jest ? Chyba ze mówisz o BHP nie wiem kto tej Lodzi każe pisac te bzdura ale sie domyślam ( patrz nik ). Kierownicy to zbieranina niewyszkolonych patałachów nie mówiąc juz o panu J ten to ma dopiero wszystko w d***e a ich przełożony pan KP teoretyk to dopiero ewenement. Kto zatrudnia gościa który doprowadził firme E do zlikwidowania oddzialu a dzial sprzedaży to dopiero zbieranina "fachowców" z branży same orły.
2
Se mua 2015-12-17 21:10:13
Kierownik A.J. zrozumial chyba ostatnio ze szacunkiem do ludzi z brygady buduje sie sprawny zespoł. Super kierownik. Jedyne co w tej brygadzie wadzi to brygadzista. Zwyczajny debil i leser nadający się do zwolnienia. Z A.J powinni brac przyklad G.W. i S.G. to moze w tej firmie zrobilo by sie milo. Polecam zapisać się na kursy z zarządzania, tam wam wyjaśniś co Ci z łaski Boga kierownicy źle robią.
Se mua 2015-12-17 21:12:21
Kierownik A.J. zrozumial chyba ostatnio ze szacunkiem do ludzi z brygady buduje sie sprawny zespoł. Super kierownik. Jedyne co w tej brygadzie wadzi to brygadzista. Zwyczajny debil i leser nadający się do zwolnienia. Z A.J powinni brac przyklad G.W. i S.G. to moze w tej firmie zrobilo by sie milo. Polecam zapisać się na kursy z zarządzania, tam wam wyjaśniś co Ci z łaski Boga kierownicy źle robią.
lolo 2015-12-18 08:15:39
Z tym braniem przykładu G.W. i S.G. z z A.J. to cię chyba trochę poniosło. Ha ha ha.
Se mua 2015-12-18 12:24:02
Dlaczego nikt nie porozmawia z brygadzistą? A jak można rozmawiać z człowiekiem którego iloraz inteligencji utrzymuje się na poziomie temperatury pokojowej? Do czego się nadaje brygadzista Z.? Gdy jest duży ruch pomaga wychodząc zrobić sobie kawe, przy małym ruchu przeszkadza plątając się pod nogami. Opowiada głupie dowcipy które śmieszą tylko jego. Na każdą sprawe ma pogląd który rozumie tylko on. Racje zawsze ma Z. choćby zasady logiki wskazywały na to że jej nie ma. Na dodatek miesza w brygadzie i napieprza na ludzi za ich plecami do innych i do kierownika. Co z tego ma po za chorą satysfakcją nie wie nikt. Nie wspominając o radości którą czerpie z nabijania się z niektórych pracownikow, ale to pewnie efekt kompleksów spowodowanych brakiem uznania wśrod równieśników w dzieciństwie. Najłatwiej mu podpaść będąc inteligentniejszym od niego, no a to akurat nie jest zbytnim wyzwaniem. Prędzej porozmawiam z dzieckiem z przedszkola o problemie globalnego ocieplenia niż z brygadzistą Z. bo o tym że jest upośledzonym idiotą na poziomie rozwoju pięciolatka wie w tej firmie każdy, chyba po za AJ skoro pozwala takiemu ciulowi być brygadzistą czyli swoją prawą rękę.
1
Se mua 2015-12-18 12:29:05
Lolo, czlowieku slabej wiary, S.G. i G.W. to są nadpobudliwe kołki nic sobą nie reprezentujące. Kierownikami zostali tylko za staż, umiejętności na to stanowisko nie posiadaja. Jeden i drugi myśli że wydarcie ryja na pracownika to skuteczne nim zarządzanie. No tym to motywuja do janka...
1
lolo 2015-12-18 12:38:22
Przecież to widać że już nie pracujesz w tej firmie. Nawet przypuszczam kim jesteś.
BOLO 2015-12-18 12:45:54
Pewnie to Chińczyk
Se mua 2015-12-18 14:03:16
A po Tobie lolo widać że jesteś półmózgiem i nawet nie przypuszczam kim jesteś bo 90% motogamy spelnia to kryterium
lolo 2015-12-18 16:00:23
To Ty właśnie pokazujesz swój iloraz inteligencji. Zerowy.
Se mua 2015-12-18 19:08:13
Najwyraźnie pasuje do motogamy idealnie a za 20 lat zostane brygadzistą
pracownik nr. 1 2015-12-19 00:44:04
Za to widać, że na krytykę odpowiadają tu jeden z kierowników i pokrzywdzony brygadzista (mam na myśli tu lolo i as). Może kiedyś dojdzie do fuzji kierownika S. i brygadzisty Z. Stworzyli by dobrą brygadę patologiczną, w której by się przekrzykiwali. Zero pokry i brak wiedzy z zakresu zarządzania jest problemem tych panów, a pracowników traktują falowo jak w wojsku w czasach PRLu.
1
george La Tourette 2015-12-19 02:45:56
Oczywiście sytuacja w naszym Zoo jest skomplikowana. Wśród zwierzątek na dole panuje generalnie zespół paranoi połączonej z adhd, a sytuacja chwilami nie przypomina porządnego Zoo a raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w ogniu. Małpy na regałach też dają wiele od siebie.
Pracowniku 69 nie podszywaj sie pode mnie.
BOLO 2015-12-20 09:18:33
Przecież widać że te wszystkie obelgi są wypisywane są przez jednego gościa bo są podobnej treści. To pasuje do Chińczyka którego już niema. Mści się.
LCD 2015-12-20 09:28:41
Ludzie tylko nadajecie. Jak wam tak źle to czemu się nie zwolnicie. Jeżeli twierdzicie że 90% załogi to półmózgi to obrazacie też siebie. Polak nauczony tylko nadawać albo robicie to poprostu z nudów.
troka 2015-12-20 21:52:10
Widzę, że tu dużo fachowców od zarządzania to dlaczego zbieracie faktury jak macie taką wiedzę zarządzającą. Pomyliliście powołanie?
Lsd 2015-12-21 09:32:53
Lcd, plazma czy kineskop - jeden uj, naucz sie matmy. Bo od 90% do 100 % brakuje 10% wiec wyjasnie - 10% nie zalicza sie do grona 90% wiec te 10% to nie półmózgi
Se mua 2015-12-22 11:00:24
Troka, nie trzeba byc specjalista od zarzadzania zeby wiedziec ze darciem ryja sie motywuje do wydajnej pracy. Wystarczy zdrowy rozsądek.
Se 2015-12-22 11:01:48
Oczywiscie chodzilo o nie motywowanie
P E P E R 2016-03-08 23:21:02
czy chińczyk to peper?
obserwator 2016-03-11 08:08:39
a nie tylko dobrem osobistym.. to tyle z mojej strony ... dziękuję i pozdrawiam
roro 2016-03-18 21:54:04
Jeżeli chodzi o benefit system to tego w tej firmie nie ma, co bardzo dużo chłopaków żałuję. Praca na magazynie 3 zmianowa, ale jest ok. Ja jestem na zmianie u kierownika Sławka i jest w porządku. Z tego co wiem to on już próbował namawiać na benefita, ale szefowie się nie zgodzili. Myślę że szefowie wreszcie powinni pomyśleć np: o takim czymś jak benefit bo to już jest jakiś dodatek dla pracownika. Kierownik Sławek ma benefita bo kiedyś z nim rozmawiałem, ale nie z Motogama tylko od koleżanki. Firma Motogama nie rozumie tego , że nawet taki benefit zatrzymuje pracowników.
olo 2016-04-05 13:26:49
może o magazynie.. ktoś coś powie.. jakie warunki.. szacunek do kierowników do pracowników..czy też sa krzykacze brygadziści jak w innych firmach.. atmosfera pracy.. za co zabierane premie , bo słyszałem że sa przyznawane..
Orazm? 2016-04-16 14:18:24
Moim zdaniem, wszyscy ludzie zamieszczający na tym portalu (który w istocie jest denny) "opinie" na temat, mają straszne kompleksy... Zamiast ingerować w życie ludzi, także to prywatne, powinni zająć się lepiej zbieraniem znaczków, albo chociażby skok na spadochronie z gaśnicą. Komu nie pasuje praca powinien poszukać innej. Dziękuje dobranoc
1
Łukasz P pseudonim C 2016-05-10 14:24:41
Mi praca sie podoba zwlaszcza lubie nocki można podzwonic na rokse i palic janka do rana tylko trzeba uważać bo o 5:50 przychodzi Słąwomir i krzyczy ... nie chciałbym dostać od niego z pół obrotu
Łukasz P pseudonim C 2016-05-10 21:57:58
to fajne masz zainteresowania
ave 2016-05-10 22:15:21
lorek teraz to sie tu juz nie pokazuj ... łukasz ci nie popuści
Robert J 2016-05-11 13:55:35
Praca bajka ,od paru lat chodze w jednych klapkach i są prawie jak nowe !
1
Janek 2016-06-16 02:34:25
Taka ładna pogoda a ty siedzisz na necie zamiast korzystać z ostatnich dni urlopu
Tomcio 2016-07-18 13:51:36
Na urlop nie ma co liczyć, teraz nawet urlopy na żądanie nie wchodzą w gre. Za zgłoszenie urlopu na żądanie wpisywana jest bumela ,co wiążę się z zabraniem całej lub połowy premii. Niestety tak omijają przepisy prawa pracy że robią to zgodnie z prawem tłumacząc się trudną sytuacją w firmie, która trwa od miesiąca a potrwa pewnie ze 3 miesiące. Niestety nie jest to wina pracowników a kierownictwa które nie potrafi utrzymać pracowników i myśli że każdego marzeniem jest zostanie najlepszym magazynierem na świecie tak jakby nikt nie miał innych ambicji. Większości nie jest na rękę praca w blaszaku nagrzanym w lato do 50 stopni w niektórych miejscach bez klimatyzacji i wymaganie od nich nie wiadomo czego. Ale jak pracodawca chce utrzymać pracowników skoro zabiera mu gruszę wakacyjną 2 tyg przed planowanymi urlopami ,dając jałmużnę w postaci 100 zł premii. Praca to brud smród i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> NIE POLECAM
Toro 2016-07-18 18:04:12
To co tam robisz?
mily prawdziwy 2016-07-27 00:43:52
Praca do lekkich nie należy super płatna też nie jest chociaż względem innych firm jest dobrze ( po okolo roku z delikatnymi nadgodzinami można mieć 2 z przodu) praca na magazynie 3 zmianowa 6-14 14-22 22-6 niestety w wiekszosci przypadkow wychodzi sie miedzy 14-16 czy 22-24. Wiec te nadgodziny jakoś tam wpadają. Premia kwartalna chyba 500-600zł zawsze to jakiś miły dodatek. Z urlopami kiepsko no ale jak ma sie konkretny powod to dadzą. Powolnymi krokami wprowadzany jest system czytników laserowych co niby ma ulepszyć prace a tak naprawde magazyn nie jest na to przystosowany. Prawda jest taka że trzeba przyjść i się przekonać na własnej skórze czy warto tutaj pracować. Pamietajcie ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
Tomcio 2016-07-28 11:45:32
Już na szczęście nie robię ale piszę jak jest naprawdę, praca niestety dobra tylko dla tych którzy nie mają zbyt dużych perspektyw gdzie indziej(brak wykształcenia itp.)lub sytuacja ich do tego zmusza(studenci ). Jak lubisz robić z siebie murzyna to i pracuj tu 15 lat
heheszki na regalach 2016-08-13 22:20:18
Dbają o pracowników? Żartujesz sobie? Który kierownik czy brygadzista to pisze?
O nikogo nie dbają. Jak coś się nie podoba to wypad a na wolne stanowisko przychodzi nowy. Oni o tym dobrze wiedzą i to wykorzystują.
Dla zainteresowanych małe info. W umowie 8-o godzinny tryb pracy a w rzeczywistości 6-16, 14-24.
Teoretycznie mamy też trzecią zmianę 22-6 ale w praktyce jest to 17-1 czasami 17-3. Poniedziałki ZAWSZE są nadgodziny dla zmiany przychodzącej na 6 i 14. Niestety zdarza się, że cały tydzień po 10/9 godzin.
Jak ktoś nie ma życia towarzyskiego, perspektyw, jest pracoholikiem i lubi być traktowany jak murzyn to zapraszamy z otwartymi ramionami.
Priuśnice 2016-09-14 10:13:48
Niestety kierownik brygady [red] przejawia brak szacunku w stosunku do pracowników - używa obraźliwych epitetów ożywając mikrofonu przez co psuje opinie innym i jest poniżające. Myślę że w ten sposób nie zbudujemy dobrego zespołu, a raczej stworzymy złą atmosferę pracy . Może szefowie powinni zwrócić uwagę na lepsze traktowanie pracowników przez przełożonych, kierowników i brygadzistów. Na pewno poprawiłoby to pracę w zespole.
Dekuji mnohokrat.
Pozdravy.
Dddd 2016-09-18 23:49:25
A czego tu oczekiwać po osobach które w w większośc nie maja pojecia o zarządzaniu ludźmi, swoje niedociągnięcia nadrabiają chamstwem i darciem, a najlepsze ze wydaje im sie że są przy tym śmieszni, nie wspomnę już o brygadzistach, kompletne dno.
2
Wiocha 2016-10-22 00:30:00
Praca tutaj?! Boze chroń moich przyjaciół. 2 tysiace na reke po pol roku. Obietnice z d**** wziete ukraincy w pracy bo nikt nie chce tu pracowac. Patrzyc jak zamienia polakow na ciapatych.
1
byczek 2016-10-29 16:25:33
Jak już sięgają po pracowników z Ukrainy to zle się dzieje. Sami są sobie winni jak kierownictwo na magazynie jest w ogóle nie kompetentne. Nie potrafią zarządzać ludzmi. Szkoda mi tylko osób które nie maja wyboru i tam pracują, bo są przez to wykorzystywani jak murzyni.
2
Zostaw swoją opinię o Motogama - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Motogama