brak logo

komandor

Gdańsk

Opinie o komandor

boa 2011-01-08 08:58:42
zgadzam się z poprzednią oceną byłem pracowałem praca tam to ciągłe napięcia stres o jutro i nic za dobrą prace
anonim 2011-01-10 08:23:21
potwierdzam dobrze nie jest a nawet żle
Masakra 2012-01-26 10:01:05
Typowo polskie podejscie. Spóźniasz się i masz pretensje ze ktos się wkurza. Nie zrobisz czegos dobrze i masz pretensje ze ktos sie wkurza. Niezłe.

A jak umawiasz sie z kims i ten ktos sie spóźnia to nie masz do niego pretensji.
Jak cos kupujesz i ktos ci wciska ze skiepszczona robota jest ok to nie masz do niego pretensji?

Pomyśl co piszesz.

Nie ma firmy bez wad ale NA TAKIE PODEJŚCIE BRAK MI SŁÓW.
Były monter 2012-01-30 19:59:29
Wszystko się zgadza, że niedobrze jest się spóźniać ale jak stoisz na placu trzy, cztery godziny bo Komandor źle skompletował zlecenie i znowu czegoś brakuje to Prezes ci nie zapłaci kary za to że się znowu spóźnisz do domu, Żony i Dzieci o cztery godziny i zobaczysz ich jak śpią bo wróciłeś po 22:00 hehe. Ale jak ty się spóźnisz o minutę bo stałeś na przejeździe to cię skopią - 10% dniówki. Człowieku ty nie rozumiesz co piszesz tu nikt nie mówił o zielonym świetle na spóźnienia ale o jednostronności umowy!!! Na szczęście mam już to za sobą a i niewielu ludzi chce z wami współpracować po tym jak się poparzyli.
Pozdrawiam.
były pracownik 2012-02-21 23:28:15
Komandor Pomorze, to firma, od której trzeba trzymać się z dala.
Warunki pracy tragiczne - każdy zawalony po uszy obowiązkami (bo przecież trzeba zlikwidować połowę stanowisk i obdzielić zadaniami tych co zostali), za które nawet nie dostaje odpowiedniego wynagrodzenia. Przepływ informacji praktycznie nie istnieje, nikt nie wie co do niego należy a co nie, totalny bajzel. Strach przed karami, obcinanie premii, wieczne narzekania i pretensje, brak szacunku do cudzego czasu. Ludzie są totalnie zdemotywowani pracą w permanentnym stresie...
p 2012-02-21 23:38:01
Śmiech na sali.
Pomyślałby kto, że duża, znana firma, to pewnie warunki pracy dobre. Gdzie tam! Zatrudniają pracowników ekspozycji na zlecenia za 5 zł. Czasem nawet przez parę lat pracownik nie może doprosić się umowy o pracę.
Kreatywność duszona jest w zarodku - automatyczna krytyka pomysłodawcy a następnie wykorzystanie pomysłu już pod nazwiskiem szefa.
Praca tylko dla osób, które chcą "przezimować" na 3-4 miesiące. Potem uciekać jak najdalej.
2
olek 2012-02-26 21:00:08
C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia straszna pracowalem kilka dni i odszedlem w mojej 25 letniej karierze nie przezylem nie mialem do czynienia z taka c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ziemowit 2012-05-07 12:18:21
Witajcie

Piszę żeby Was ostrzec.
Jeżeli chcecie pracować pod skrzydłami P[usunięte przez administratora]to odradzam i tu stawiam milion wykrzykników.

Firma zarządzana jednoosobowo i to przez osobę która o zarządzaniu wie tyle co napisali w książkach nie z tej epoki. Najśmieszniejsze są systemy motywacyjne oparte na zastraszaniu - "weź się do roboty bo cię zwolnię".

Kary są na porządku dziennym. Projektanci nigdy w życiu nie widzieli premii. Ich system premiowy oparty jest na tabeli kar i obciążeń. Jak masz mało kar to znaczy ze jestes nagrodzony. Nawet kary za rzeczy schrzanione przez firmę.

Jeżeli chcesz być projektantem czy grupą monterską to się mocno zastanów bo wdepniesz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecznych nerwów i stresów - czy zapłaci ci czy nie, a jak zapłaci to ile utnie. Koszmar.

Proszę zastanówcie się zanim zlożycie do nich swoje papiery. Jest wiele firm gdzie zarobicie więcej i nie bedziecie musieli wydawać na leki uspokajające.
3
szukajaca pray 2012-05-14 16:44:44
a co na te bardzo złe opinie szefostwo Komanmdora. ? To straszne, To prawda?
1
greg 2012-06-15 15:37:37
Kierownictwo? Jakie kierownictwo. Tutaj rządzi jedna osoba - pan [usunięte przez administratora]

Kazdy kto jest rozgarniety wczesniej lub pozniej ucieka bo nie ma sensu tutaj pracować - chodzi mi o klimat. Tutaj rzadzi [usunięte przez administratora]i nikt wiecej. Kazdy kto przychodzi na stanowisko kierownicze odchodzi bo nie mozna się z tym czlowiekiem dogadac. Ostatnio byl taki koles od sprzedaży i marketingu (nawet spoko) ale pewnie jak zobaczyl ze zadna pozytywna zmiana nie zostanie wprowadzona bo [usunięte przez administratora] jest niereformowalny to odszedl.

Jak macie jakies pomysly, pasję i chcecie je zrealizować to nie w Komandor pomorze bo komandor nie pomoże.
1
A.A. 2012-10-23 11:06:10
ostatnio ktoś powiedział, że nie ma \"śmieciowych umów\" są tylko śmieciowi pracodawcy. Zapewne myślał o Komandorze w Gdańsku. Ludzie traktowani jak śmieci, słabe płace.
po za syfem 2013-02-03 18:17:20
Czysta prawda , zlecenie na poczte bylo ogromne i w krotkim terminie do realizacji .. Tyralismy czasem od 4 do 22 .. dla marnych paru groszy .. A koleszke po calej akcji zamiast nagrodzic to zwolnili ..Zero Szacunku !
1
city 2013-05-14 00:13:00
czysta prawda żal nieprawda [usunięte przez administratora]tyrania ogółem 19 wiek . szkoda słów , chcesz tam pracować zastanów się bardzo
szczęśliwy 2013-07-19 15:01:08
Kiedyś ta firma coś znaczyła na rynku dzisiaj klienci się śmieją. Głupota zarządu doprowadza do wyniszczenia. O pieniądzach nie macie co marzyć znajdą powód, aby nie zapłacić. TO wszystko prawda. Prezes jest świadomy, że wielu ludzi nie ma pracy i potrafi to wykorzystać . Decyzja należy do was. Będziecie żałować swojej decyzji jak pójdziecie tam do pracy.
2
2013-08-23 12:35:10
Obecnie jest jeszcze gorzej. W ciągu ostatnich 2 lat, odeszli prawie wszyscy, którzy pracowali w tej firmie od jej początków. Kompletny chaos, problemy kadrowe. Albo będą gruntowne porządki na górze, albo firma popłynie. Nie warto tam pracować, szkoda zdrowia i nerwów.
1
Lulu 2013-10-09 19:07:56
Pracowałam wiele lat w tej firmie na początku było nie najgorzej. Prezes zawsze był [usunięte przez administratora], ale był też pod nim kierownik, który stanowił barierę między nim, a pracownikami. W skrócie mówiąc potrafił Prezesowi wybić najgłupsze pomysły z głowy. 2 lata temu odszedł i wszystko popłynęło jak domino. Co 3 miesiące zmieniał się kierownik, bo następcy albo nie wytrzymywali i odchodzili, albo byli zwalniani. Po owym kierowniku odeszli niemal wszyscy - od kadrowej, informatyków, pracowników magazynu, asystentów wszelkiego rodzaju, pracowników ekspozycji itd. mogę wymieniać bez końca. [usunięte przez administratora]. Z żalem stwierdzam, że to nie jest już firma, w której kiedyś pracowałam. Niestety wszystkie powyższe wypowiedzi są prawdziwe.
3
ola 2013-10-16 19:14:55
czy firma komandor to ta sama firma co w 1997 roku korzystalam z usług bylam zadowolona a teraz potrzebuje poprawek (drzwi)
1
Były pracownik 2014-06-01 12:15:08
Obowiązuje umowa zlecenie, choć obiecywane jest, że po pół roku otrzyma się umowę o pracę, tak się nie dzieje.
Zarobki, najniższa krajowa. Premię jest bardzo trudno wyrobić, więc na nią liczyć nie ma co.
Braki kadrowe, dyżury, nieodpłatne nadgodziny (oddamy ci je kiedy będziemy mogli) zapomnijcie o urlopach, bo nie ma ludzi do pracy.
Wszelkie prośby są olewane, nawet te dotyczące materiałów pomocnych w sprzedaży.
Ogólne podejście Zarządu do pracowników "Ja jestem panem Ty jesteś parobkiem, rób co ci karze, albo cię zwolnię, na twoje miejsce jest wielu chętnych"
Trzeba się bardzo mocno zastanowić czy warto zmarnować tam czas.
7
Wspolpracownik 2014-07-11 12:37:28
Witam kiedyś współpracował z firmą komandor praca była w miarę dobra do czasu. Miejwiecej do 2007r potem to zaczęły się schody karanie za wszystko brak informacji za co kara czy za złą pogodę czy co. Kiedyś pracował tam taki koleś od robienia drzwi był spoko zawsze było na czas i fachowo zawsze podszedł i spytał się czy wszystko gra i trzeba było coś dorobić c, y przerobić robił to jak najszybciej bo chodziło o dobro klienta ale komuś przeszkadzał chyba i go zwolnili podobno z dnia na dzień. Teraz to totalny chaos wszystko opóźnione i jakość spadła a szkoda bo to była bardzo pozytywna osoba
5
qqqqqqqqq 2014-08-08 21:26:46
chce nawiazac wspolprace jako ekipa monterska czy to sie oplaca i czy sa zlecenia regularne
Pocisk 2015-02-11 01:10:20
Za terminem komandor ludzie bardzo często rozumieją tylko i wyłącznie system drzwi przesuwnych. Nie ważne, że czasami komentując projekty architektoniczne czy innej, konkurencyjnej firmy pada stwierdzenie 'komandor'. Jednak jest to kwestia głębokiego zaszycia sie w świadomości ludzi, ale to daje właśnie pionierstwo w konkretnych rzeczach.
rozwinięta 2015-02-25 13:16:14
pionierstwa? mógłbyś jednak cokolwiek więcej w tym temacie napisać? bo ja właśnie szukam teraz pracodawcy ktry byłby przede wszystkim innowacyjny i pionierski, chcę się po prostu bardzo rozwijać i poznawać ciąglwe zawodowo nowe rzeczy - możesz więc proszę rowinąć temat? byłabym bardzo wdzięczna dziękuję
uciekam 2015-05-05 19:20:26
Komandor- śmiech na sali, rządzi pani T. a reszta ma gówno do gadania, ludzi szkalować i jebać na kazdym kroku, totalny syf ,towarzystwo wzajemnej adoracji albo się poddasz ich chorym zasadom albo spadaj, nie polecam nawet wrogom, omijać z daleka , poza tym wyciąganie kasy od klientów za gówniane szafy robione marnym kosztem , wstyd i tyle
2
Pani T. 2015-06-01 16:25:05
Tu Pani T , w odpowiedzi na Pani lub Pana zarzuty proponuję konfrontację. Osoby które uważają że "czy się siedzi czy się leży i tak pensja się należy" nie znajda pracy wśród towarzystwa wzajemnej adoracji. Z tępymi ludźmi nikt nie chce pracować. Z resztą szkoda gadać i się rozpisywać ..... głupich nie trzeba siać oni sami się rodzą.
1
Pani T. 2015-06-02 12:12:52
Uciekam .... a może raczej mnnie wyrzucono ? . A tak ogólnie o którą Panią T chodzi ?
projektant 2016-05-24 11:31:28
Pracowałem w komandorze ładnych parę miesięcy jako projektant. Najgorsza robota jaką miałem w życiu. Na początku wszystko ładnie, pięknie. Prezio roztacza świetlane wizje i ile to moge zarobić. A w rezultacie z prowizji ucina za każdy najmniejszy błąd, nie tylko mój! Płaciłem za błędy stolarzy i montarzystów, bardzo często obwiniano mnie za błędy zamawiających materiały. Nie dało się niczego wyjaśnić, prezio ma własną wizję i nie ma zmiłuj. Do tego człowiek nie dociera żaden argument. Jest impregnowany na rzeczywistość. Jak dla mnie to oszust. Rotacja w komandorze jeśli chodzi o pracowników ogromna. Wystarczy posłuchać w radio co chwilę ogłaszają się, że szukają ekip monterskich i projektantów. Bo nikt tam za długo nie wytrzymuje. Nikt nie chce być robiony w balona non stop. Oczywiście projektanci i ekipy monterskie są na własnej działalności. Jak jeździłem do klientów, miałem np 4 spotkania dziennie z czego umowa była podpisana na szafę 2/4 przypadki, na kuchnię 1/10 klientów. Ale kilomentry się robiło. DO klienta za friko, projekt za friko, czas za friko. A koszty działalności są stałe. ODRADZAM WSZYSTKIM POTENCJALNYM CHĘTNYM NA WSPÓŁPRACĘ Z KOMANDOREM. Jak ktoś napisał, nie ma umów śmieciowych, są śmieciowi pracodawcy.
4
młody 2016-06-21 11:34:06
Lepiej omijać ich szerokim łukiem. Jako klient i pracownik. Warunki pracy fatalne. Praca tam to strata czasu. Jeśli nie chcesz być śmieciem lepiej omijać P.
Komandor zatrudnia po znajomości 2016-07-11 23:12:45
Nie macie się co trudzić, Komandor zatrudnia ludzi po znajomości. Córka prezesa Komandora dostała tam pracę na stanowisku asystenta dyrektora w wieku 20 lat. Nie sądzę żeby cokolwiek umiała, ale tatuś załatwił.
Wy w tej firmie dostaniecie byle jaką pracę za groszę.
x 2016-07-12 13:45:57
Prywatna firma to sami decydują kogo chcą zatrudnić i dlaczego. To logiczne, że w prawie każdej firmie prywatnej zatrudniana jest rodzina właściciela - jako przyszyli zarządzający.
1
to jest nepotyzm 2016-07-12 16:38:42
Tylko że Komandor nie jest firmą rodzinną typu Blikle tylko firmą składającą się z wielu ludzi. To że jakiś pan prezes ma tam najwięcej udziałów nie oznacza że jest to jego prywatna firma. Po za tym ta firma ma też oddziały za granicą które nie są własnością pana prezesa. Skoro szukają pracowników i proszą ich o CV to zatrudniać powinni na podstawie CV. Jesli tego nie robią tylko zatrudniają kogoś bo jest czyjąś córką to coś jest z taką firmą nie tak i jest to nepotyzm.
gosc 2016-07-25 10:09:24
A projektanci na ile mogą liczyć? zna ktoś stawkę godzinową?
1
nick 2016-09-26 20:41:57
Wie ktoś coś o koordynatorze/specjaliście ds Lean Manufacturing ?
2
młody 2016-10-27 10:57:00
Nie radze. Strata czasu. Przewinął się nie jeden. Ciągłe awarie maszyn już i tak wyszczuplają produkcje. A reszta to śmiech na sali.
Zostaw swoją opinię o komandor - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie komandor