brak logo

Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL)

Kęty

Opinie o Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL)

Żal 2016-12-08 20:04:22
Nienawidzę tej firmy. Jak może być dobrze jeśli jedni co nic nie robią zarabiają 20 tys, a ci co zapier....ją nie mają nawet 2 tys. Oby tym wszystkim pasożytom wszystko w chałupie pozdychało! Przeklinam Was!!!
4
dyzio 2016-12-08 20:39:09
Ha, ha, ha. Nikomu nie odmówili. Ale jaja, nie odmawiają błazny to sobie podwyżek. Pani z HR, a która to taka zadowolona?, chyba ta ruda, ale i jej los niepewny, koleżanka odeszła to kto ją pociągnie.
4
janosik 2016-12-09 07:45:41
No pewnie że są, pilnie potrzebni brygadziści z wykształceniem niepełnym podstawowym. Wynagrodzenie zależy od kablowania kierownikowi owcopasowi i jego tłustemu juhasowi.
1
Rudy 102 2016-12-09 09:09:54
Jak komuś pałe obciągnie to awansuje tak to się tam robi
Polska Wersja 2016-12-09 09:13:18
kablowanie w tym zakładzie jest na pierwszym miejscu .
Roky 2016-12-09 12:13:35
Wzięli by się do udciwej pracy bo to jest żenada co tam się wyprawia
Wilk 2016-12-09 12:20:18
Banda lewych rąk do pracy mówimy cały czas o zarządzie skur...ysynów oraz o tej starej siwej lesbie .
Tak czytam 2016-12-10 05:43:02
Nic to nie pomoże że będziecie wszystkich naokoło opluwać. Oni się z tego o śmieją w myśl zasady: napluj k...e w oczy, a ona i tak powie że to deszcz pada. Pracujmy, pomagajmy sobie, bądźmy przyjaźni, chwalmy zarząd i kierowników, mistrzów i brygadzistów. Może ci co tutaj wchodzą i czytają te negatywne opinie przejrzą na oczy i się zmienią. Niby tak źle a 2 listopada w Malinowym w Nowej Wsi to żeśmy im patrzyli w oczka i cieszyli się że po tym niby szkoleniu w błocie w Wieprzu, rzucili nam ochłap w postaci byle jakiego jedzenia ia i kuflu piwa. Tak że w podsumowani upływającego roku to w zakładzie było super. Jednego czego żal to ludzi z Nieszawy, smutne im zafundowano święta.
5
Tak czytam 2016-12-10 05:44:21
Nic to nie pomoże że będziecie wszystkich naokoło opluwać. Oni się z tego o śmieją w myśl zasady: napluj k...e w oczy, a ona i tak powie że to deszcz pada. Pracujmy, pomagajmy sobie, bądźmy przyjaźni, chwalmy zarząd i kierowników, mistrzów i brygadzistów. Może ci co tutaj wchodzą i czytają te negatywne opinie przejrzą na oczy i się zmienią. Niby tak źle a 2 listopada w Malinowym w Nowej Wsi to żeśmy im patrzyli w oczka i cieszyli się że po tym niby szkoleniu w błocie w Wieprzu, rzucili nam ochłap w postaci byle jakiego jedzenia ia i kuflu piwa. Tak że w podsumowani upływającego roku to w zakładzie było super. Jednego czego żal to ludzi z Nieszawy, smutne im zafundowano święta.
Optymista II 2016-12-10 13:46:48
No i co nowy, przychodzisz? To się pośpiesz bo duuuuuże stawki i podwyżki juhas zŻywca z giermkiem przyznają tylko do 15 grudnia.
Stary 2016-12-10 17:15:21
Ludzie z Nieszawy prawie wszyscy już gdzieś pracę znaleźli. Trudno w dzisiejszych czasach o dobrych pracowników i firmy same się do nich zgłaszają. Lepiej zaczynać od nowa niż gnic w firmie bez przyszłości. Święta owszem będą inne ale nie koniecznie gorsze. Pozdrawiam tych co jeszcze pracują w Refresco i życzę wytrwałości - ja już bym tam nie wrócił.
7
Alfonso 2016-12-10 17:23:37
Tak przychodzę
optymistaII 2016-12-10 20:40:24
I też tak myślałem że Nieszawa zawsze sobie poradzi. Brawo, tak trzymać. Za to "warszawiaki" z emigu trzęsą gaciami że ich pozwalniają. A ja się pytam, to kto będzie pracował jak ich pozwalniają? Przestańcie nawijać bzdury.
2
optymistaII 2016-12-10 22:08:28
To ty masz nicka Nowy czy Alfonso? Bo jak Alfonso to się. super nadajesz.
Stary 2016-12-11 13:33:13
Nieraz dziwne i niezrozumiałe rzeczy sie dzieją jak się nie zna głównego celu "góry". Nieszawa też myślała że jeszcze przynajmniej jeden sezon będzie pracujący, żeby zabezpieczyć firmę przed sezonem zanim emig stanie na nogi z nową linią. A tu nagle zakład zamknęli, linia w emigu jeszcze w powijakach, towaru wyprodukowanego na potege pod koniec w Nieszawie juz malo zostalo. Oby sie emig ruszyl z woda do sezonu bo Refresco potraci klientow bo nie bbedzie w stanie towaru dostarczac.
8
Stary 2016-12-11 13:47:21
Jeśli to ironia to brawo :-)
optymistaII 2016-12-12 08:02:34
A Ty myślisz że im zależy żeby mieć klientów. Gdyby tak było to by już drugi rok nie pogrywali z Biedronką i Lidlem. To i tak jakieś cud że dwóch największych odbiorców jesze im nie kopnęło w d..ę. A jak się na którymś audycie połapią jak ich babcia od audytów roluje to na pewno się od nas wyprowadzą. A my?, no cóż pójdziemy jak koledzy z Nieszawy na zieloną trawkę.
5
biurowiec 2016-12-12 22:47:26
Jak odejdą dziadki z hydroforni i syropiarze to kierownik produkcji i jego cień Jarosław mogą zwijać manatki. Są za tępi żeby to ogarnąć. Chyba że jak im się sugeruje pójdą na hale doić owieczki i uklepywać oscypki.
2
janosik 2016-12-13 07:21:36
Zależy im, zależy na produkcji i sprzedaży. Jak nie będzie sprzedaży to im Holendrzy kopną w tyłek i gdzie oni pójdą? do pasztetów, żarówek i kremów? Tam już nikt ich nie chce.
4
janosik 2016-12-13 08:48:23
Do 15 grudnia zostało już niewiele. Zdążyli już wszyscy złożyć prośbę u Półmiarka o podwyżkę. Jeżeli nie to szybko składać, podpisuje każdemu i to nie byle jakie podwyżki, minimum o 1500 netto. A co tam, ma żywiecki wieśniak gest. Że też to górale nie ubili ciupagami, bo oni są honorni, a tu się im wykluła taka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co im przynosi wstyd.
1
julek 2016-12-14 20:55:55
On to sobie może podłubać swoim brudnym paluchem w nosie. Jak długo jeszcze jego błaznowania. Jedna jego popleczniczka z kadr odchodzi, jak jeszcze odwołają prezesa J.S. to pastuch straci stanowisko i koniec jego na hali przy owieczkach.
1
optymista II 2016-12-15 20:16:03
Godzina zero wybiła, kto nie ubłagał Ćwiermiarka o podwyżkę to za karę Ćwierćmiarek obniży mu wynagrodzenie, a to co zabierze doliczy do swojej marnej pensyjki. Co się z nim dzieje, policzki zapadnięte, oczka czerwone, skóra sina, włosków coraz mniej. Oj, chyba go ta służalczość wobec pracodawcy wykończyła. ale on, jak to on, zaciśnie półdupki i będzie brnął dalej. Na krzywdzie pracownika, ku chwale durnych brygadzistów i zapatrzonego jak w Pana Boga jego sługusa Jarusia dalej będzie garnął każdą złotówkę do pazernej góralskiej kieszeni.
optymista II 2016-12-15 20:17:03
Godzina zero wybiła, kto nie ubłagał Ćwiermiarka o podwyżkę to za karę Ćwierćmiarek obniży mu wynagrodzenie, a to co zabierze doliczy do swojej marnej pensyjki. Co się z nim dzieje, policzki zapadnięte, oczka czerwone, skóra sina, włosków coraz mniej. Oj, chyba go ta służalczość wobec pracodawcy wykończyła. ale on, jak to on, zaciśnie półdupki i będzie brnął dalej. Na krzywdzie pracownika, ku chwale durnych brygadzistów i zapatrzonego jak w Pana Boga jego sługusa Jarusia dalej będzie garnął każdą złotówkę do pazernej góralskiej kieszeni.
1
Roky 2016-12-16 19:41:44
Podwyżki w tym zakładzie to śmiechuwarte a Półćwiartek wraz ze swoim grubym przydupasem to mówić mogą bo i tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a robią
porażka 2016-12-16 21:29:06
Tragedia banda deb-li kierownictwo pożal się boże dwa cwaniaki jednemu ciężko zejść po schodach a jesli to robi to tylko na zebranie albo się wysrać a kierownik tylko chodzi na okrake jak by miał kilka bolców w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co mu brygadziści wchodzą i powtarza słowa będzie lepiej jak cały zakład roz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
porażka II 2016-12-19 01:12:09
Kierownictwo produkcji to faktycznie dobrana para. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać na ich widok, a już ich udawanie mądrości jest tragi-komiczne. A najbardziej mnie śmieszą etykiety na wodzie z napisem z ujęcia kryształ nr 3. To może grubas Jaruś odpisze które to jest ujęcie i do którego baniaka w hydroforni idzie, czy aby nie do tgo co z ujęcia nr 1, 2, 4, 5, 6 i 7? A co na to pomarszczona jak stara bibuła babcia od audytów. A może by tak tym wszystkim lidlom, biedronkom, mrówkiom, krówkom itd. otworzyć oczy na ten przekręt. Co mistrzu Babik, ty się na to godzisz?
9
litościwy 2016-12-21 05:49:59
Ochotników do składki po 5 zeta na rybkę dla Darusia i Jarusia prosimy aby te drobne datki składali panom z ochrony na bramie towarowej z informacją dla kto i na co. Smutek człowieka ogarnia jak patrzy na te zapadnięte z biedy policzki, smutne minki, a przeciez przy naszych zarobkach to 5 zł to naprawdę niewiele, a jak może poprawić święta w tych dwóch żywieckich rodzinach. Chyba że jeszcze fabryka żarówek za dawne zasługi wyśle im po kilka sztuk które będą mogli sprzedać na targu i podreperować budżet.
1
optymista II 2016-12-26 09:38:51
No i już po świętach, napoje z krótkim terminem podarowane przez wspaniały zarząd wypite. Może nie zaszkodzą, liczy się gest. Teraz do roboty, kaizeny ze szklanego wieżowca czekają już z wykresami. Woda z wszystkich ujęć cieknie do trzech baniaków w hydroforni, a ciemny lidl i biedronka będzie zadowolona z ujęcia Kryształ nr 3. Koniec leniuchowania, do pracy rodacy.
2
produkcja 2016-12-30 00:19:53
Ciężkie czasy dla zakładu, góral Daruś trzepie kasę, a pani prezes od finansów oszczędza nawet w święta. Wszystkie z-dy w Kętach w świątecznym przybraniu, kolorowe lampki, a u nas jakby prąd odcięli. Jedyne kolory na zewnątrz to tablica nad bramą towarową. I tu widać jak Polacy ulegają Holendrom, choć oni też obchodzą święta bożego narodzenia. Ale Polak za kilka stówek potrafi się. sk....ć aż do obrzydzenia. Taka właśnie jest atmosfera na produkcji. Magazyn, techniczny i elektryczny to już zupełnie inni ludzie, są fajni i zwarci. I tak było z hydrofornią do czasu zarządzania przez grubego giermka i głupiego nieudacznika byłego brygadzistę. Teraz to kicha.
3
edekzfabryki 2016-12-31 23:21:33
Nie wiem jak długo to się jeszcze będzie kręcić skoro rządzi ten kto raniej wstanie,
na bramie zero kontroli, wynoszą wszystko co się da, a zwłaszcza jeden taki Marek z jasieńca pracuje w utrzymaniu w kozietułach.
emig II 2016-12-31 23:40:23
Edek, a co tam można wynieść, chyba cały zarząd i to by było jedyne ratowanie naszego emigu.
A pierwszy do odstrzału to wg mnie "prezes" coca cola.
kandydat 2017-01-02 00:33:48
Przyjmują do refresco?, czy tylko przez staffserwis?
ten ze Ślemienia (pracujący w Kętach) 2017-01-02 01:32:09
A rozmowy rekrutacyjne prowadzi ta chuda ruda? Nawet sympatyczna wiejska dziołcha. Ale to jeden z nielicznych przypadków w refresco gdzie jest ktoś sympatyczny. Jest takich więcej ale to są obłudnicy i lizusy. Oni za uścisk rąsi Darusia lub Jarusia gotowi wylizać im śmierdzące buciory z tego gówna po którym łażą. Wsiowe matoły które są zerem intelektualnym. Owcopasy i świniopasy z Żywca. No nie wszyscy z Żywca to owco i świniopasy, zupełnie kulturalnym facetem jest pan Kazek informatyk
realista 2017-01-03 19:48:00
Wszystkie powyższe wystawione opinie nie wzięły się z niczego. Kadra zarządzająca jest taka jak jest. Jeżeli ktoś zamierza podjąć pracę w tym zakładzie radzę się dobrze zastanowić ponieważ w firmie nie ma możliwości ani awansu ani godnego traktowania pracownika. Produkcja to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którym trzeba pracować w bardzo dziwnym systemie zmianowym. W sezonie brakuje ludzi, a nadgodzin nie chcą wypłacać. W innych działach też nie jest kolorowo. Socjal - słaby jak na taki zakład.
Więcej osób zarządzających niż pracujących. Liczą się słupki i wykresy, a nie efekty.
1
kandydat 2017-01-04 04:58:27
A to się dowiedziałem ciekawych rzeczy. Z tego wynika żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od refresco najdalej jak się da.
kandydat 2017-01-04 05:18:08
I jeszcze jedno, czy to prawda że jak się przychodzi na rozmowę kwalifikacyjną to trzeba przynieść ze sobą ołówek. długopis, gumkę, zszywacz, dziurkacz.A jak się ma w domu takie coś to trzeba to oddać do refresco?
Czytelnik 2017-01-04 14:38:58
Nie wiem kto Ci tak powiedział. Ale z pewnością jak już Cie zatrudnia na produkcji ,to do refesko masz przyniesc Własne ubrania robocze i własne narzedzia. Więc mozliwe iż do innych działów należy takie coś przynieść.
Praca spoko. Zarobki to tragedia patrzac na to ze 3 weekendy spedzasz w pracy.
3
kandydat 2017-01-06 21:42:07
Słyszałem od znajomego z biurowca. A o ubraniach i butach to jest wszystkim wiadomo że każdy ma mieć swoje, a jak nie masz to cię behapowiec pogoni. A ile można wyciągnąć za miesiąc pracy, tak już na łapę, zmieniły się od nowego roku przepisy to powinni dać więcej.
produkcja 2017-01-11 04:59:44
Coś się będzie działo, sfilcowana babcia od audytów goni po zakładzie jakby znów okres dostała, a za nią dwóch pajacu, Daruś i Jaruś. Sfilcowana z kajetem pod pachą, a pajace z puszką wazeliny. Taki cyrk wynagradza pracownikom kiepskie zarobki i organizacje pracy. Czekam czy to audyt biedronki, lidla czy Tesco
Warto by im podpowiedzieć o wałku z ujęciami wody: Kryształ 3 i innymi.
janosik 2017-01-11 23:01:51
Ta stara audytorska zakała wszystko widzi, a nie widzi że na bramie powiesili schemat lokalizacji budynków i dróg zakładu, a ma się on do rzeczywistości jak pięść do oka. Skąd ona to wytrzasnęła? ale przed jakimś audytem to ona powiesiła by nawet portret Stalina, byle tylko zamącić w głowie kolejnemu audytorowi. Ile jeszcze zła musi ona wyrządzić żeby jej kopnęli w d...ę. Koleżanki, koledzy nie bójmy się zacznijmy czyścić tą kiepską atmosferę w pracy. Czy tacy ludzie jak ona i kierownicy, brygadziści produkcji mają pozwolenie na niszczące zakład działania?
informatyk 2017-01-13 13:35:45
Z tego co można przeczytać, zakład średnio stoi i raczej nie ma się co pchać na stanowisko informatyka? - jest w tej chwili ogłoszona rekrutacja.
Robol 2017-01-13 17:28:35
Obiło mi się o uszy że Refresco buduje potężny zakład w centralnej Polsce to pewnie Kęty skończą jak Nieszawa
1
emigII 2017-01-14 00:40:03
To chyba myślisz o emigu, ale tu nie budują nowego zakładu tylko magazyny. Kozietuły to ulubieniec prezesa cola cola. Ma tam w kadrze kierowniczej tylu klakierów co Kaczyński w pisie, a on uwielbia lizodupów. Tak że nasz emig ma spoko, a Kęty to już gorszy sort. No i jest jeszcze ten małyzakład w górach koło Kęt który jest pierwszy w kolejce do odstrzału. A nie szukają kogoś do audytów? Warto by popracować za tą J.G. która tylko wszystkich wk....a. Takiego koczkodana to trudno spotkać, takie szkarady rodzą się chyba tylko w Kętach. Informatyk Grzegorz to młodzieniec zbyt dużo jeszcze nie potrafiący, jeżeli ktoś chce pracować jako informatyk to go szkoda. Tu nie pokaże swoich możliwości.
1
produkcja 2017-01-14 10:09:40
W Kętach też prezes coca cola ma swoich lizodupców w osobach Darusia. tej szkarady jak ją nazywasz i wielu innych. Zobaczymy co czas pokaże, czy te orły od pasztetów, kremów i żarówek udźwigną ciężar odpowiedzialności za zakłady refresco w Polsce. Wydaje mi się że poza Kozietułami to ani Kęty ani Ślemień nie mają szansy na przetrwanie . Oczkiem w głowie tych 8 prezesów i 16 dyrektorów (może jeszcze jakichś zatrudnią) jest zakład w Kozietułach.
1
Produkcja 2017-01-16 11:24:54
I tak swoją polityką zarządzania zniszczą nawet Kozietuły niema to jak za starych właścicieli dbali o swoje nie liczyły się słupki wykresy tylko ilość wyprodukowanych palet nawet premie były za to za ilość nadgodzin też to były czasy jak się coś zepsuło to pelen skład przy maszynie brygadzista operator mechanik zeby jak najszybciej awarie usunąć teraz to mają wszyscy w du...ie
3
emigII 2017-01-17 03:40:05
Nie wiem jak w Kętach, ale w Kozietułach za czasów emigu to było życie, produkcja soków, ich sprzedaż szła pełną parą, Stefan Janc zarządzał bez sztabu pomagierów. Efekty ekonomiczne były dwukrotnie wyższe niż teraz. Nie było linii PET a były wypłaty, premie i fajna atmosfera. Teraz tylko cała chmara jakichś prezesów, doradców, Grabowskich, Półmiarków, i nie wiadomo kto jeszcze będzie bardziej starał się rozpierdzielić to co było dobre. Mam nadzieję że ta banda nawiedzonych zniknie i coś się poprawi, a jeżeli nie to Refresco zniknie z mapy Polski.
5
edekzfabryki 2017-01-18 09:14:08
Może w Emigu za czasów Janca była duża produkcja i sprzedaż ale nijak nie przekładało się to na wypłaty i premie o których piszesz ;) chyba, że dla biurowych? bo produkcja słyszała tylko o pogłębiającym się kryzysie, który żadnej firmy tak nie gnębił jak Emig ;)
3
emigII 2017-01-19 06:20:02
Nie rozumiem o czym mówisz, ciągle słyszę jak to było super jak był Emig. To teraz masz mniej pracy, a więcejkasy? Chyba że jesteś z grupy tych napływowców z refresco co całymi dniami siedzą w salce i mają albo nardę, albo wideo konferencję, a potem jadą do hotelu i od rana znów to samo, wykresy, wskaźniki i lizanie dupy jeden drugiemu. Spróbuj spojrzeć dalej niż na koniec własnego nosa, pomyśl o ludziach z Nieszawy którzy zostali wystawieni za bramę. Jak pracowali w Taji to nic się złego ie działo, jak przyszło refresco to nagle krach. I we wszystkich zakładach refresco w Polsce może być podobnie. Zasada działania refresco jest taka, kupić zakład tanio, wyżyłować ile się da i dobrze sprzedać. Tak więc nie chwal dnia przed zachodem słońca o i tobie mogą wykopać koryto spod ryja.
1
edekzfabryki 2017-01-19 12:33:03
Jak możesz rozumieć jak nie pracujesz na produkcji ;)
1
dżimi 2017-01-19 19:31:38
W Kentach majom budowac pionta linie na wiosne. Slyszeliscie cos?
Zostaw swoją opinię o Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL) - Kęty
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL)