brak logo

Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL)

Kęty

Opinie o Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL)

kita 2017-03-01 08:17
Czy wiadomo coś na temat przyjęć do tego laboratorium? W ogóle są te same oferty pracy na stanowisko laborantki w dwóch miejscach (Kęty i Bielsko) - czy w Bielsku też jest zakład Refresco?
Rychu 2017-03-01 17:05
To napisz sms do nich bo może nie wiedzą, że to Ty dzwonisz. Może wtedy któryś oddzwoni. Polecam powrót do podstawówki bo strasznie kaleczysz pisownię. Pewnie jesteś burakiem z gnojówki wyciągniętym i Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo do najprostszej pracy się nie nadajesz. Roznoś ulotki czy coś
1
Zbyszek z produkcji 2017-03-01 20:22
W Bielsku nie ma refresco, nawet gdyby było to nie licz żeby kogoś z Kęt albo B-B zatrudnili. Laborant to już nie robol z produkcji czy magazynu. Tam musi przyjść ktoś z Warszawy, Wrocławia albo Krakowa, ewentualnie z Żywca. Ale musi to być znajomy i lizo..p Półćwiartka i musi umieć rysować kaizeny na szybie i tablicy . Złóż cv i czekaj, może się uda.

kita 2017-03-01 22:51
Właśnie dziwne mi to było, bo pierwszy raz słyszę o tym, żeby w B-B było Refresco. CV złożyłam nawet dwa razy, dzwoniłam też, babeczka powiedziała, że rekrutacja nadal trwa. Dziwne, że tak długo rekrutują, pierwsze ofertę pracy wystawili 3 lutego. Pewnie nie mają nawet zamiaru dzwonić, a ja czekam bezsensu :) Mam jeszcze takie jedno pytanie - ilu ogólnie jest laborantów, czy oni pracują na 3 zmiany? W ofercie piszą, że jest to praca zmianowa, a ta babeczka, z którą rozmawiałam przez tel. powiedziała, że to tylko pierwsza zmiana. Ciężko czegokolwiek dowiedzieć się na temat tej oferty pracy, dlatego dziękuję za odpowiedź :)
Zbyszek z produkcji 2017-03-02 18:32
Pracują na trzy zmiany. Jest ich chyba 8 sztuk. Ogłosili rekrutacje bo taka jest procedura, ale na pewno ktoś z kolesiów już jest wybrany. Zadzwoń do takiej rudej z kadr to Ci będzie nawijać makaron na uszy że kogoś nadal szukają, ale ona jest podporządkowana prezesowi Jackowi i to on wybiera a nie kto inny.
3
kita 2017-03-02 19:29
Pewnie i tak jest jak piszesz - dawno mają już kogoś na to stanowisko lub nawet w ogóle nie szukają, a ogłoszenie jest bo musi być.
kita 2017-03-03 00:20
Tylko nie wiem po co mi ta babeczka z sekretariatu mówiła, że z tego co się orientuje osoba, która pracowała na tym stanowisku pracowała tylko na pierwszej zmianie. W sumie to tak to powiedziała jakby ktoś się zwolnił z tego stanowiska albo go zwolniono. A jak w ogóle wygląda praca na tym stanowisku laborantki? Osoby te większą część czasu spędzają w laboratorium czy chodzą po produkcji? Pracowałam kiedyś u Kanii w Pszczynie w tych zakładach mięsnych w kontroli jakości, tam to głównie po tej produkcji się chodziło, kontrolowało się wszystko dookoła.
pracownik 2017-03-17 09:31
W laborce dziewczyny zasuwają jak małe samochodziki, również są na produkcji, noszą próbki do analizy i inne rzeczy muszą ogarnąć jakie wymyśliła babcia od audytów i główna specjalistka zarządzania jakością i pełnomocnik zarządu i chyba jeszcze specjalistka od podcierania tyłków żeby papier nie został za paznokciami i nie dostał się do produktu.
1
Green Day 2017-03-21 18:05
Gratulacje dla zarządu za Green Day. Nazwa ta oznacza w pełni zmarnowany dzień lepiej było siedzieć w pracy niż przez 4 godziny słuchać bełkotu. Brawa za przezabawny poczęstunek dla ubogich mam na myśli paczkę z chleb i kotletem ale nie przejmujcie się to dostaliście z centrali. Wasze organizacje imprez na tle integracji tragedia najpierw bhp w psiarni i zimnych namiotach a teraz jakaś konferencja zrozumcie panie Andrzeju Darku ludzie to nie de -bile
9
Koziolek 2017-03-21 19:23
Chociaż było na plusie
EdEk 2017-03-21 21:38
Narzekac kazdy potrafi. Ludziu- jak Ci zle zmien prace- wolnosc wyboru.
Alla 2017-03-21 22:27
Napisz cos mądrego a nie nie pisz rzeczy oczywistej
2
Küttel 2017-03-22 15:35
Debile rządzący tym ścierwem w Pl nie posiadają własnego zdania, robią tylko to co im wielcy holendrzy każą. Ten prezesik i pedał papke robią tylko dobrą minę do złej gry, bo za tydzień, miesiąc rok ich wymienią jak to mają w zwyczaju.
Głupie polaczki bedą sie zabijać dla tych paru groszy czy lepszego stanowiska jak np. Na produkcji. Przez lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chujmiarkowi co po niktorzy awansowali na liderow, czyli najwiekszych idiotow ktorzy jedno co umią to przytakiwac przelozonemu i go całować. Jedna wielka banda kretynów, żałosny kabaret połączony z wyzyskiem. Jak najdalej od tego ścierwa
8
Prawdziwa 2017-03-30 17:00
Ja zrezygnowałam z Refresco i odżyłam. Znalazłam inną pracę wśród normalnych ludzi z życzliwym Szefostwem. Pozdrawiam!
4
produkcja 2017-03-30 23:54
Idź się leczyć wiejski lizodupie co za 10 gr sprzedałbyś własną matkę. Jak jesteś taki zadowolony z tej pracy to rób i nie otwieraj mordy. Jesteś leaderze debilem do potęgi.
1
też tam pracowałam 2017-03-31 23:54
Tak jest, rozmawiałam z wieloma osobami które odeszły i też się sobie dziwią co tam robili w tej firmie. Podjęli pracę u innych pracodawców gdzie szefami są ludzie normalni.
6
Aleksy 2017-04-01 20:50
A ludzie dalej odchodzą i to podobno nie koniec ..
.
2
franc 2017-04-04 22:05
nie odchodzą tylko ich zwalniają ;)
1
produkcja 2017-04-06 09:47
Ale czy oni sobie coś z tego robią że ludzie odchodzą?, oni (zarząd i ćwierćmiarek) mają to głęboko w d...e. Jak będzie mało ludzi to debile brygadziści będą ścigać do roboty tych biedaków z agencji co robią za 4,50 na godzinę (brutto), a ćwierćmiarek będzie rysował na tablicy i na szybie w kantorku jaki to on robi plan. A biurowa cocacola będzie się z tego cieszył. Starucha od ałdytów też zapunktuje (fałszywie i przekrętem) na jakimś audycie i będzie ok. Czas stąd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zero perspektyw na podwyżki i lepsze traktowanie zwykłego robola. Ten zakład potrzebuje leczenia, tu już ani bracia z Ukrainy nie przyjdą do pracy.
5
ten co odszedł sam 2017-04-06 16:24
tak sobie to tłumacz... Fajni ludzie odchodzą sami. Mają swój honor!
5
ja też zrezygnowałem z tej dziwnej firmy 2017-04-06 16:42
Zgadzam się. Zostają tylko tzw "misiewicze"-poplecznicy, miejscowi lub Ci, którym brak odwagi.
4
produkcja 2017-04-06 23:38
Zwalniają?, chyba cię poj....o. To Darusia zwolnią, a wtedy co?, no owieczki na hali w Korbielowie i ugniatanie oscypków, franc, liż mu d..ę to może cię weźmie za pomocnika juhasa, tak juhasa, bo wyżej w hierarchii gazdowskiej nie awansuje. Ale ten żywiecki chłopek jest żałosny.
1
pracownik 2017-04-06 23:39
Zwalniają?, chyba cię poj....o. To Darusia zwolnią, a wtedy co?, no owieczki na hali w Korbielowie i ugniatanie oscypków, franc, liż mu d..ę to może cię weźmie za pomocnika juhasa, tak juhasa, bo wyżej w hierarchii gazdowskiej nie awansuje. Ale ten żywiecki chłopek jest żałosny.
1
Laki 2017-04-17 11:20
Refresco Kozietuly. ............. Dużo pisać , ale jedno jest pewne. Nie wiadomo kto tam rządzi i kto podejmuje decyzję. Kierowników jest 10 i tak naprawdę nie wiadomo który od czego. ( zwłaszcza przydupas Karolek.
5
Zatroskany 2017-04-20 13:26
Czy ktoś wie dla czego jest prowadzona gospodarka prowadząca do upadłości firmy Refresko Kętpol?
Na kiedy jest przewidywana upadłość ?
Kto nas przejmie ?
swój 2017-04-22 08:41
Karolek to spadek po Nieszawie, coś z kurduplem trzeba było zrobić to go upchali w Kozietułach, ot i cała tajemnica.
5
produkcja 2017-04-25 06:11
A kto nas ma przejąć?, trzeba szukać pracy samemu np. Daruś pójdzie paść owieczki, Sławuś za trenera fitnes, starucha od audytów do zatorlandu do pałacu strachów, brygadziści lizodupy do swoich wsi sprzątać końskie gówna z ulicy, a pozostali mądrzy znajdą wszędzie pracę.
5
produkcja 2017-04-26 21:35
A co robi nowa Pani kierownik z Nieszawy
2
emig II 2017-04-27 12:58
To samo co reszta wierchuszki czyli nic tylko garnie za to odpowiednią kasę.
5
obserwuje 2017-04-28 11:08
Zaczyna się pyszna fala w Kętach, poszły pierwsze wnioski o choroby zawodowe /w trakcie dochodzenia przez sanepid/. Następne w trakcie. Ciekawe co kierowniki z produkcji mają na ten temat do powiedzenia, teraz wyjdzie ta praca pomad siły, a zwłaszcza pracownic. Jak to szefom przedstawią na wykresach że produkcja niby zwyżkuje, a co ludzkie zdrowie w tym bajzlu. Patrzę na szybę w gniazdku Darusia i Jarusia, a także na tablicę śmiechu na hali i nie widzę żadnej informacji kolorem czerwonym o utracie zdrowia pracowników. A może prezesy dadzą im podwyżki za wykorzystywanie pracowników ponad ich siły. A co na to inspekcja pracy, a gdzie związki zawodowe, a co na to bhp. Coś mi tu śmierdzi większą zadymą. Jak im się wydawało i jak to mówią że baby są głupie to się teraz zdziwią. Za chwilę z tematem ruszy Ślemień i Kozietuły. Zaczyna się wesoło.
12
produkcja 2017-05-12 16:22
PIP już powiadomiony.
3
emig 2017-05-15 23:46
A Pani kierownik ma służbowe auto oraz hotel za nasze pieniądze.
3
produkcja 2017-05-15 23:55
A od kiedy w Refresco kierownicy mają służbowe auta oraz opłacany cało miesięczny pobyt w hotelu za pieniądze Refresco.
5
emig II 2017-05-27 10:06
W tej nędzy wszystko jest postawione na głowie, nic mnie już nie dziwi. Kozietuły to już zupełnie inna sprawa. Dla nich wszystko. Ale podejrzewam że przy tych "prezesach" to i niedługo Kęty, Kozietuły pójdą pod młotek. I oby jak najszybciej to się stało.
6
Kelner 2017-06-01 21:30
A bal trwa... Jak na pewnym statku.
3
edekzfabryki 2017-06-07 19:43
a pan marek kradnie dalej i nikt i nic go nie ruszy bo to pan marek ;)
4
Wodzianka 2017-06-08 15:01
Ci z poprzednich "zarządów" odpowiednio są ustawieni. Wiedzą co mówić i jak działać żeby na minimum dwie pensje w miesiącu zarobić. Nie wiem czy podziwiać, zazdrościć czy współczuć.
1
emig II 2017-06-08 18:37
Ależ oni trzymają rękę na pulsie, jak się ukaże opinia która im nie pasuje to od razu idzie do kosza (przykładem moja opinia z dnia 07.06) gdzie pisałem że mogą kraść wszyscy, bo jak nie dostaną na wypłatę to coś ukradną i bilans dla nich będzie na plus. A czym szybciej rozkradną tym szybciej wykopią koryta spod ryja wszystkim coca colom, cwierćmiarkom, szpetnej audytorce, karolkowi, pani z nieszawy i tym podobnym pasożytom.
5
zdziwiony 2017-06-09 23:10
Heh... Cudowne źródła? Chodzi o te ścieki z okolicznych wsi wokół zakładu? Dziwne, że auditorzy z największych sieci udają, że tego nie widzą. Bo chyba nie są przekupni...?!
2
Macocha -rzeczka przy Refresco 2017-06-09 23:17
Woda, woda, woda naturalna, źródlana, gazowana lub nie. Ważne, że interes się kręci. Reszta jest niczym. Tym bardziej, po deszczach.
5
franc 2017-06-13 22:56
z tego co widzę to sam jesteś jednym z pasożytów ;)
1
emig II 2017-06-16 10:21
Śmieszny jesteś franc.
1
produkcja 2017-06-19 09:59
Coś kiepsko idzie sprzedaż tego chłamu który produkuje ćwierćmiarek ze wspólnikami. Poniedziałek 19.06, godzina 10.00, a przy zakładzie cztery samochody czekają na załadunek. Pamiętam w poprzednich latach to się tiry nie mieściły na wszystkich możliwych miejscach wokół zakładu. Przecież sezon ruszył, a ćwierćmiarkowi wszystko się zgadza na wykresach, a gdzie rzeczywistość?
3
produkcja 2017-06-23 09:38
Wielka sprzedaż wód w Refresco. Sezon, a dzisiaj (23.06),o godzinie 9.36 na załadunek czeka aż 7 tirów, szok, jak oni naprodukują tyle wody żeby załadować aż tyle tirów?
3
Nowy 2017-07-03 23:36
Chciałem zapytać czy są przyjęcia do pracy na linii produkcyjnej i to może być nawet w Kozietułach bo każdy pracownik mający więcej jak 100 km do pracy to distaje auto służbowe i pokój w hotelu. Prawda to? A ile można wyciągnąć na rękę za 164 godzinh plus premia. Byłem na rozmowie w Kętach ale taki grubas nic konkretnego nie powiedział tylko co$ si€ jąkał. A ja chcępracować. Mam doświadczenie, 4 lata w Wosanie.i
3
gorol 2017-07-09 23:09
Jutro moze nie być Darusia Ćwierćmiarka w pracy bo widziałem jak dzisiaj ugniatał w Zywcu duzego oscypka i popijał zentycom. Sracka murowana, więc nie moze pracować bo haacap i kierownicka od systemów cystości nie pozwolom robic ze srackom. I znow refresco ma dzien roboty w plecy, a tiry cekajom. Ciekawy kiedy ich w zarzadzie chyci tako sracka az zamknom tom bude. A jak zentyce jesce popijom kokakolom to sie bydzie działo ze hejjjjj! A jak daruś krzesoł hołupce jak grały Piecarki, oj było na co patrzeć, a jak piyknie prześwicała mu glaca w reflektorak to az było widać fabryke w Ślemiyniu. Hej!!!!!
2
produkcja 2017-07-11 00:24
Ćwiećmiarek był w pracy, ale faktycznie jakiś blady, chyba miał bóle brzucha. Przy tablicy mało co mówił, ciekawe co mu za ten dzień wyjdzie w słupkach na szybie w kantorku. Leaderzy z produkcji też obcierają czółka z potu bo nie mogą patrzeć jak cierpi ich idol.
2
Marta 2017-07-26 10:11
@Nowy niestety nie ma żadnych nowych ofert pracy. Trzeba śledzić na ich stronie. Ktoś aktualnie pracuje ?Wyraźcie swoją opinię na temat Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL).
1
Wieśniak z produkcji 2017-07-29 17:35
Syf i malaria. Najlepsi pracownicy odchodzą, ostatnio odszedł szef logistyki pan Artur. Fajny gość ale nie na warunki tej dziadowizny. Miejsce w tym bajzlu mogą mieć takie tuzy jak Ćwierćmiarek, jego prawa rączka Sławuś misiaczek i ślicznota Janina G, ta od audytów, bezmózgowe brygadzisty produkcji i jrszcze kilku innych, ale szkoda ich wymieniać bo to tak jak w powiedzeniu: napluj k....e w oczy a ona powie że deszcz pada.
6
emig II 2017-08-03 23:29
Refresco w Kozietułach to dopiero tragedia. Dziwne osoby w kierownictwie, lizodupstwo, niespodziewane zwolnienia bez podawania przyczyn. Coś potwornego co zostało po starym EMIG-u. Z Kęt ciągłe natarcie nawiedzonych "uczonych" [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z prowincjonalnych Kęt i osiedlają się bliżej "stolycy", bo wszyscy święci nie są z prowincji tylko skądś od Warszawy, Wrocławia, Ciechocinka i ch.j wie skąd jeszcze. Czarno widzę przyszłość tego Refresco w Polsce. Ale Holendrzy chyba są ślepi, czy oni nie widzą co robi ten desant z całej Polski, na stołkach prezesowskich, dyrektorskich i kierowniczych. Ale tym "zarządzającym" jest wszystko jedno, popracują trzy roki za pensyjkę miesięczną jaką robol zarobi za 24 m-ce, potem odpowiednia odprawa i można przez rok ch...m obijać gruchy. A po roku załapać się w jakiejś coca coli, browarze, dystrybutorach wody, i znów rozwalać kolejną firmę, aż się ktoś nie zorientuje że to szkodnicy i tak w kółko. Ich maksyma to: kasa misiu kasa, a przydupasy kierownicy jak usrani za trzy tys. na miesiąc gotowi im lizać d..y.
8
Zostaw swoją opinię o Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL) - Kęty
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL)