brak logo

Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL)

Kęty

Opinie o Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL)

optymista II 2016-12-15 20:16
Godzina zero wybiła, kto nie ubłagał Ćwiermiarka o podwyżkę to za karę Ćwierćmiarek obniży mu wynagrodzenie, a to co zabierze doliczy do swojej marnej pensyjki. Co się z nim dzieje, policzki zapadnięte, oczka czerwone, skóra sina, włosków coraz mniej. Oj, chyba go ta służalczość wobec pracodawcy wykończyła. ale on, jak to on, zaciśnie półdupki i będzie brnął dalej. Na krzywdzie pracownika, ku chwale durnych brygadzistów i zapatrzonego jak w Pana Boga jego sługusa Jarusia dalej będzie garnął każdą złotówkę do pazernej góralskiej kieszeni.
1
optymista II 2016-12-15 20:17
Godzina zero wybiła, kto nie ubłagał Ćwiermiarka o podwyżkę to za karę Ćwierćmiarek obniży mu wynagrodzenie, a to co zabierze doliczy do swojej marnej pensyjki. Co się z nim dzieje, policzki zapadnięte, oczka czerwone, skóra sina, włosków coraz mniej. Oj, chyba go ta służalczość wobec pracodawcy wykończyła. ale on, jak to on, zaciśnie półdupki i będzie brnął dalej. Na krzywdzie pracownika, ku chwale durnych brygadzistów i zapatrzonego jak w Pana Boga jego sługusa Jarusia dalej będzie garnął każdą złotówkę do pazernej góralskiej kieszeni.
1
Roky 2016-12-16 19:41
Podwyżki w tym zakładzie to śmiechuwarte a Półćwiartek wraz ze swoim grubym przydupasem to mówić mogą bo i tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a robią
1
porażka 2016-12-16 21:29
Tragedia banda deb-li kierownictwo pożal się boże dwa cwaniaki jednemu ciężko zejść po schodach a jesli to robi to tylko na zebranie albo się wysrać a kierownik tylko chodzi na okrake jak by miał kilka bolców w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co mu brygadziści wchodzą i powtarza słowa będzie lepiej jak cały zakład roz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
porażka II 2016-12-19 01:12
Kierownictwo produkcji to faktycznie dobrana para. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać na ich widok, a już ich udawanie mądrości jest tragi-komiczne. A najbardziej mnie śmieszą etykiety na wodzie z napisem z ujęcia kryształ nr 3. To może grubas Jaruś odpisze które to jest ujęcie i do którego baniaka w hydroforni idzie, czy aby nie do tgo co z ujęcia nr 1, 2, 4, 5, 6 i 7? A co na to pomarszczona jak stara bibuła babcia od audytów. A może by tak tym wszystkim lidlom, biedronkom, mrówkiom, krówkom itd. otworzyć oczy na ten przekręt. Co mistrzu Babik, ty się na to godzisz?
10
litościwy 2016-12-21 05:49
Ochotników do składki po 5 zeta na rybkę dla Darusia i Jarusia prosimy aby te drobne datki składali panom z ochrony na bramie towarowej z informacją dla kto i na co. Smutek człowieka ogarnia jak patrzy na te zapadnięte z biedy policzki, smutne minki, a przeciez przy naszych zarobkach to 5 zł to naprawdę niewiele, a jak może poprawić święta w tych dwóch żywieckich rodzinach. Chyba że jeszcze fabryka żarówek za dawne zasługi wyśle im po kilka sztuk które będą mogli sprzedać na targu i podreperować budżet.
1
optymista II 2016-12-26 09:38
No i już po świętach, napoje z krótkim terminem podarowane przez wspaniały zarząd wypite. Może nie zaszkodzą, liczy się gest. Teraz do roboty, kaizeny ze szklanego wieżowca czekają już z wykresami. Woda z wszystkich ujęć cieknie do trzech baniaków w hydroforni, a ciemny lidl i biedronka będzie zadowolona z ujęcia Kryształ nr 3. Koniec leniuchowania, do pracy rodacy.
2
produkcja 2016-12-30 00:19
Ciężkie czasy dla zakładu, góral Daruś trzepie kasę, a pani prezes od finansów oszczędza nawet w święta. Wszystkie z-dy w Kętach w świątecznym przybraniu, kolorowe lampki, a u nas jakby prąd odcięli. Jedyne kolory na zewnątrz to tablica nad bramą towarową. I tu widać jak Polacy ulegają Holendrom, choć oni też obchodzą święta bożego narodzenia. Ale Polak za kilka stówek potrafi się. sk....ć aż do obrzydzenia. Taka właśnie jest atmosfera na produkcji. Magazyn, techniczny i elektryczny to już zupełnie inni ludzie, są fajni i zwarci. I tak było z hydrofornią do czasu zarządzania przez grubego giermka i głupiego nieudacznika byłego brygadzistę. Teraz to kicha.
3
edekzfabryki 2016-12-31 23:21
Nie wiem jak długo to się jeszcze będzie kręcić skoro rządzi ten kto raniej wstanie,
na bramie zero kontroli, wynoszą wszystko co się da, a zwłaszcza jeden taki Marek z jasieńca pracuje w utrzymaniu w kozietułach.
1
emig II 2016-12-31 23:40
Edek, a co tam można wynieść, chyba cały zarząd i to by było jedyne ratowanie naszego emigu.
A pierwszy do odstrzału to wg mnie "prezes" coca cola.
1
kandydat 2017-01-02 00:33
Przyjmują do refresco?, czy tylko przez staffserwis?
ten ze Ślemienia (pracujący w Kętach) 2017-01-02 01:32
A rozmowy rekrutacyjne prowadzi ta chuda ruda? Nawet sympatyczna wiejska dziołcha. Ale to jeden z nielicznych przypadków w refresco gdzie jest ktoś sympatyczny. Jest takich więcej ale to są obłudnicy i lizusy. Oni za uścisk rąsi Darusia lub Jarusia gotowi wylizać im śmierdzące buciory z tego gówna po którym łażą. Wsiowe matoły które są zerem intelektualnym. Owcopasy i świniopasy z Żywca. No nie wszyscy z Żywca to owco i świniopasy, zupełnie kulturalnym facetem jest pan Kazek informatyk
realista 2017-01-03 19:48
Wszystkie powyższe wystawione opinie nie wzięły się z niczego. Kadra zarządzająca jest taka jak jest. Jeżeli ktoś zamierza podjąć pracę w tym zakładzie radzę się dobrze zastanowić ponieważ w firmie nie ma możliwości ani awansu ani godnego traktowania pracownika. Produkcja to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którym trzeba pracować w bardzo dziwnym systemie zmianowym. W sezonie brakuje ludzi, a nadgodzin nie chcą wypłacać. W innych działach też nie jest kolorowo. Socjal - słaby jak na taki zakład.
Więcej osób zarządzających niż pracujących. Liczą się słupki i wykresy, a nie efekty.
2
kandydat 2017-01-04 04:58
A to się dowiedziałem ciekawych rzeczy. Z tego wynika żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od refresco najdalej jak się da.
kandydat 2017-01-04 05:18
I jeszcze jedno, czy to prawda że jak się przychodzi na rozmowę kwalifikacyjną to trzeba przynieść ze sobą ołówek. długopis, gumkę, zszywacz, dziurkacz.A jak się ma w domu takie coś to trzeba to oddać do refresco?
Czytelnik 2017-01-04 14:38
Nie wiem kto Ci tak powiedział. Ale z pewnością jak już Cie zatrudnia na produkcji ,to do refesko masz przyniesc Własne ubrania robocze i własne narzedzia. Więc mozliwe iż do innych działów należy takie coś przynieść.
Praca spoko. Zarobki to tragedia patrzac na to ze 3 weekendy spedzasz w pracy.
3
kandydat 2017-01-06 21:42
Słyszałem od znajomego z biurowca. A o ubraniach i butach to jest wszystkim wiadomo że każdy ma mieć swoje, a jak nie masz to cię behapowiec pogoni. A ile można wyciągnąć za miesiąc pracy, tak już na łapę, zmieniły się od nowego roku przepisy to powinni dać więcej.
produkcja 2017-01-11 04:59
Coś się będzie działo, sfilcowana babcia od audytów goni po zakładzie jakby znów okres dostała, a za nią dwóch pajacu, Daruś i Jaruś. Sfilcowana z kajetem pod pachą, a pajace z puszką wazeliny. Taki cyrk wynagradza pracownikom kiepskie zarobki i organizacje pracy. Czekam czy to audyt biedronki, lidla czy Tesco
Warto by im podpowiedzieć o wałku z ujęciami wody: Kryształ 3 i innymi.
janosik 2017-01-11 23:01
Ta stara audytorska zakała wszystko widzi, a nie widzi że na bramie powiesili schemat lokalizacji budynków i dróg zakładu, a ma się on do rzeczywistości jak pięść do oka. Skąd ona to wytrzasnęła? ale przed jakimś audytem to ona powiesiła by nawet portret Stalina, byle tylko zamącić w głowie kolejnemu audytorowi. Ile jeszcze zła musi ona wyrządzić żeby jej kopnęli w d...ę. Koleżanki, koledzy nie bójmy się zacznijmy czyścić tą kiepską atmosferę w pracy. Czy tacy ludzie jak ona i kierownicy, brygadziści produkcji mają pozwolenie na niszczące zakład działania?
1
informatyk 2017-01-13 13:35
Z tego co można przeczytać, zakład średnio stoi i raczej nie ma się co pchać na stanowisko informatyka? - jest w tej chwili ogłoszona rekrutacja.
Robol 2017-01-13 17:28
Obiło mi się o uszy że Refresco buduje potężny zakład w centralnej Polsce to pewnie Kęty skończą jak Nieszawa
1
emigII 2017-01-14 00:40
To chyba myślisz o emigu, ale tu nie budują nowego zakładu tylko magazyny. Kozietuły to ulubieniec prezesa cola cola. Ma tam w kadrze kierowniczej tylu klakierów co Kaczyński w pisie, a on uwielbia lizodupów. Tak że nasz emig ma spoko, a Kęty to już gorszy sort. No i jest jeszcze ten małyzakład w górach koło Kęt który jest pierwszy w kolejce do odstrzału. A nie szukają kogoś do audytów? Warto by popracować za tą J.G. która tylko wszystkich wk....a. Takiego koczkodana to trudno spotkać, takie szkarady rodzą się chyba tylko w Kętach. Informatyk Grzegorz to młodzieniec zbyt dużo jeszcze nie potrafiący, jeżeli ktoś chce pracować jako informatyk to go szkoda. Tu nie pokaże swoich możliwości.
2
produkcja 2017-01-14 10:09
W Kętach też prezes coca cola ma swoich lizodupców w osobach Darusia. tej szkarady jak ją nazywasz i wielu innych. Zobaczymy co czas pokaże, czy te orły od pasztetów, kremów i żarówek udźwigną ciężar odpowiedzialności za zakłady refresco w Polsce. Wydaje mi się że poza Kozietułami to ani Kęty ani Ślemień nie mają szansy na przetrwanie . Oczkiem w głowie tych 8 prezesów i 16 dyrektorów (może jeszcze jakichś zatrudnią) jest zakład w Kozietułach.
2
Produkcja 2017-01-16 11:24
I tak swoją polityką zarządzania zniszczą nawet Kozietuły niema to jak za starych właścicieli dbali o swoje nie liczyły się słupki wykresy tylko ilość wyprodukowanych palet nawet premie były za to za ilość nadgodzin też to były czasy jak się coś zepsuło to pelen skład przy maszynie brygadzista operator mechanik zeby jak najszybciej awarie usunąć teraz to mają wszyscy w du...ie
4
emigII 2017-01-17 03:40
Nie wiem jak w Kętach, ale w Kozietułach za czasów emigu to było życie, produkcja soków, ich sprzedaż szła pełną parą, Stefan Janc zarządzał bez sztabu pomagierów. Efekty ekonomiczne były dwukrotnie wyższe niż teraz. Nie było linii PET a były wypłaty, premie i fajna atmosfera. Teraz tylko cała chmara jakichś prezesów, doradców, Grabowskich, Półmiarków, i nie wiadomo kto jeszcze będzie bardziej starał się rozpierdzielić to co było dobre. Mam nadzieję że ta banda nawiedzonych zniknie i coś się poprawi, a jeżeli nie to Refresco zniknie z mapy Polski.
6
edekzfabryki 2017-01-18 09:14
Może w Emigu za czasów Janca była duża produkcja i sprzedaż ale nijak nie przekładało się to na wypłaty i premie o których piszesz ;) chyba, że dla biurowych? bo produkcja słyszała tylko o pogłębiającym się kryzysie, który żadnej firmy tak nie gnębił jak Emig ;)
3
emigII 2017-01-19 06:20
Nie rozumiem o czym mówisz, ciągle słyszę jak to było super jak był Emig. To teraz masz mniej pracy, a więcejkasy? Chyba że jesteś z grupy tych napływowców z refresco co całymi dniami siedzą w salce i mają albo nardę, albo wideo konferencję, a potem jadą do hotelu i od rana znów to samo, wykresy, wskaźniki i lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeden drugiemu. Spróbuj spojrzeć dalej niż na koniec własnego nosa, pomyśl o ludziach z Nieszawy którzy zostali wystawieni za bramę. Jak pracowali w Taji to nic się złego ie działo, jak przyszło refresco to nagle krach. I we wszystkich zakładach refresco w Polsce może być podobnie. Zasada działania refresco jest taka, kupić zakład tanio, wyżyłować ile się da i dobrze sprzedać. Tak więc nie chwal dnia przed zachodem słońca o i tobie mogą wykopać koryto spod ryja.
1
edekzfabryki 2017-01-19 12:33
Jak możesz rozumieć jak nie pracujesz na produkcji ;)
1
dżimi 2017-01-19 19:31
W Kentach majom budowac pionta linie na wiosne. Slyszeliscie cos?
1
produkcja 2017-01-19 23:44
Chyba na dachu, albo w Żywcu u Półćwiartka na działce w altanie. Piontom w Kętach, siódmom w Kozietułach, ósmom w Ślemieniu, dziewiontom i dziesiontom w Nieszawie. Przyjmom ze sześciu derektorów z żarówek z Bielska, czterech prezesów z coca coli, pepsi coli i wosany, jakiegoś majstra z lokatę. A robole będą j...ć w sześciobrygadówce nawet w ósmym dniu tygodnia za całe 1800zł brutto z nadgodzinami. Przynoście cv bo Półćwiartek z małą rudą czekają, mają w tym roku przyjąć dwóch roboli, a resztę zrobią murzyny z tymczasówki.
2
robol 2017-01-20 09:42
Po co cyganom i ukraińcom jak ci co tam robią zatrudnieni przez jakąś agencję pracy to już są gorzej wynagradzani niż Polacy u Niemca. I co gorsze są chętni do pracy. Tylko cwane prezesy z refresco wolą ich tak zatrudniać żeby nie płacić podatków. Cygan iUkraiiec nie będzie j...ł za takie pieniądze. Tylko Polak wyj....y przez drugiego Polaka.
1
starzec 2017-01-20 15:26
No cześć "piontom linię " Kogo wy tam k u r w a zatrudniacie?
julek 2017-01-20 19:34
A z jakiego ujęcia będą lać na piątej linii? Z ujęcia nr 7, a na etykiecie będzie Kryształ 3? Może ktoś wytłumaczyć to oszustwo.
ujek 2017-01-21 18:55
Wode majom przywiesc beczkowozami ze Slemienia na pjonto linie. Info pewne od Mariana.
julek 2017-01-22 07:53
No to jak, będą lać z beczkowozu a na etykiecie będzie z ujęcia kryształ nr 3 ?, czy beczkowóz nr 1, 2, 3.......itd.
ujek 2017-01-22 15:32
Ujencie "fosa nr 1"
ujek 2017-01-22 16:38
Jak teros zaczolem prace to po jakim czasie moge zrobic sobie ferje zimowe?
Janek 2017-01-24 20:21
A w Kęty na magazynie na wózkach widłowych jak jest??
Janek 2017-01-25 12:46
A jak z umowami? Kasa jak mówisz ze d..y nie urywa to ile mniej więcej1200 zl 1500 2000?
magazynier 2017-01-25 21:20
Jak się postarasz to w sezonie dwójkę wyciągniesz, ale o nadgodzinach zapomnij.
1
janosik 2017-01-26 21:35
Kadra zarządzająca w refresco to sami Misiewicze.
2
Gadacz 2017-01-27 11:40
A jak wygląda praca pod agencjami na wózkach w ketach jest szansa dostać się pod refresco? Czy ... Wszystkie stanowiska są dobrze osadzone wujkami ciotkami itp..?
1
janosik 2017-01-27 14:29
A po co ci pracować w refresco jak będziesz za........ł tak samo jak w agencji. I tu i tu lecą w ch..a. Tylko że w agencji nie dostaniesz ciuchów, ale gumofilców żeby było cieplej, nie dostaniesz ani tu, ani tu. A jak pójdziesz do magazynu układać na palety to możesz łazić nawet w sandałach, nikt na to nie patrzy.
3
produkcja 2017-02-01 22:18
Coś cicho w tym refresco, linie idą na 10 % swoich możliwości, tiry się rozjechały po Polsce i omijają refresco Kęty, bo nie chcą wozić tego co ciężko produkujemy, prezesy, dyrektory i inne ch..e muje chyba się już na amen wyprowadziły do Kozietuł, atmosfera pogrzebowa, wymarły biurowiec, tylko księgowość w szklanej klatce pracuje. Coraz mniej biega baba jaga J.G, Daruś i Sławuś też jacyś niemrawi, brygadzisty roztelepani, łapki im latają, to chyba nerwy. Złe czasy nadciągają nad zakład. Podobno tylko Kozietuły górą, reszta to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia.
4
Pytający 2017-02-03 10:52
Witam, w jakich godzinach jest czynny zakład? Praca idzie na dwie czy trzy zmiany?
odpowiadający 2017-02-04 07:50
Praca na cztery zmiany, w świątek. Piątek i niedzielę, w boże narodzenie i wszystkich świętych, w sylwestra i nowy rok. No na okrągło. Nie pchaj się do tej ch..ni
5
Produkcja II 2017-02-13 20:47
Zakład się sypie ,ludzie się sypią kto im będzie chciał robić za te marne grosze
1
Zbyszek z produkcji 2017-02-17 07:03
Coś znów wisi w powietrzu bo uaktywniła się starucha od audytów, goni po produkcji że o mało jej pampers nie wyleci, a królicze zepsute zęby szczerzy do Darusia. Ciągle coś radzą na górze w szklanej klatce i wtóruje im jakaś dziołucha z laboratorium. Czyżby zaczynali sezon? Jak ona zDarusiem zaczną produkować to czarno to widzę .
5
bezrobotny 2017-02-22 08:11
Chciałem się dowiedzieć czy przyjmują ludzi na produkcję do kentpolu, tylko nie przez jakąś agencję tylko do firmy retresco. Jestem na bezrobociu i coś bym popracował. Pozdrawiam.
Kita 2017-02-22 22:01
Witam
Podobno szukają do Refresco laborantki? Czy wiecie coś na ten temat? Czy zwolniło sie stanowisko, czy może poszerzają ten dział?
2
Zostaw swoją opinię o Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL) - Kęty
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Refresco Poland Sp. z o.o. (KENTPOL)