brak logo

BPSC S.A.

Chorzów

Opinie o BPSC S.A.

opinie z www.eoe.pl 2010-01-17 14:32:12
Bpsc bym wręcz odradzał.W firmie panuje bardzo niemiła atmosfera.
dex 2010-03-30 16:58:26
Co sadzicie o pracy jako programista ?
1
programista 2010-04-05 21:51:23
Desperat jesteś, nie potrafisz nic znaleźć ? Pracowałem nie polecam, wpisy powyżej wiele od rzeczywistości nie odbiegają.
bida 2010-05-08 10:38:06
wręcz rodzinna :)
anonim 2011-10-28 12:46:22
Faktycznie firma rodzinna ;-). Mocny podział na ludzi z układu i z poza układu. Pracuje tam np. facet(usunięte przez administratora)
Potem jako mierny konsultant. Zrobili go szefem projektu. Ponieważ tu także nie miał sukcesów - zrobili go Dyrektorem.
Kaja 2011-12-13 22:44:00
Napiszce proszę coś więcej o pracy i firmie. Naprawdę niewarto podejmować współpracy z BPSC? Można liczyć na jakieś dodatki poza podstawą? Premie, dodatki świąteczne, auto służbowe?
wilk 2012-01-01 14:16:04
Jakie auto, jakie sluzbowe, w jakim Ty swiecie zyjesz ? Nie czytasz wpisow, wyplate jak Ci dadza przyzowita to sie mozesz cieszyc. Na \"delegacje\" jezdzilem wlasnym....
Łukasz 2012-01-18 16:14:39
wilk - 2012-01-01 14:16:04

Jakie auto, jakie sluzbowe, w jakim Ty swiecie zyjesz ? Nie czytasz wpisow, wyplate jak Ci dadza przyzowita to sie mozesz cieszyc. Na \"delegacje\" jezdzilem wlasnym....
Wszystkie osoby które mają wyjazdy do Klientów maja możliwość posiadania auta służbowego, dużo konsultantów woli jednak jeździć własnymi ponieważ dostają wysoką stawke kilometrową dzieki czemu mają dodatkową kasę. Więc jeździłeś własnym bo chciałeś..

Firma fajna i wporządku
zadowolony 2012-03-19 21:25:12
Kaja - 2011-12-13 22:44:00

Napiszce proszę coś więcej o pracy i firmie. Naprawdę niewarto podejmować współpracy z BPSC? Można liczyć na jakieś dodatki poza podstawą? Premie, dodatki świąteczne, auto służbowe?
Kaja nie słuchaj ocen tych desperatów. Firma jest naprawdę w porządku, wszystko wypłacane regularnie, do tego jasne formy zatrudnienia.
Jeżeli jesteś pracownikiem niestacjonarnym to spokojnie możesz liczyć na jakąś służbówkę.

Jak czytam te wszystkie negatywne wypociny to śmiać mi się chce, że to jakaś nieudolna kampania konkurencji.

Odpowiedz sobie na jedno pytanie: skoro wszystkim tak źle, a uważają, że rynek stoi przed nimi otworem to po co tam pracują??
Druid 2012-12-16 15:58:45
BPSC jak każda firma ma minusy... ale parafrazując (usunięte przez administratora) akurat w tym przypadku plusy przysłonia te minusy.
kwestia wynagrodzenia - to glownie zalezy od umiejetnosci negocjacyjnych pracownika, natomiast nigdy nie slyszalem o jakichkolwiek problemach z platnosciami
dodatki - sa premie (na ktore trzeba zapracowac), jesli jestes osoba do kontaktow z klientem mozesz liczyc na sluzbowke
firma rodzinna? calkiem spora bylaby to rodzina gdyz jest tu ok 250 osob. oczywiscie sa przypadki nepotyzmu ale w jakiej firmie ich nie ma?
Ala 2013-01-04 15:56:47
Widziałam sporo ofert pracy na stronie. Wydaje się, że Firma dobrze sobie radzi nawet w czasach kryzysu.
bert 2013-01-06 16:47:11
Jak się przyjmowałem to czytałem te głupie posty i trochę się wystraszyłem.Pracuje już jakieś 3 lata i nie ma źle. Atmosfera w dziale (usunięte przez administratora), szefu spoko. Najbardziej wkurza że wszystko trzeba robić na wczoraj a jak robisz coś na wczoraj to przychodzą ci z przed pół roku i mówią że to co zrobiłeś nie działa.
Ala 2013-01-25 18:21:54
Czy ktoś może coś napisać o zarobkach? Wiem, że o pieniądzach się nie mówi, ale są ważne... Pozdrawiam
lm 2013-06-17 22:20:35
Śmiać mi się chcę jak to wszystko czytam. Szczególnie chodzi mi o opinie negatywne. Każda firma ma swoje wady i zalety, a te ponad 250 osób, które tu pracuje widzi chyba więcej zalet. Pracuję ponad 3 lata i naprawdę jest fajnie, czasami śmiesznie, czasami płakać się chce jak dostajesz po (usunięte przez administratora) od klienta po 20 h ciągłej pracy ale wszędzie jest podobnie. może przydało by się trochę więcej inwestycji w pracownika w sensie konkretnych szkoleń zewnętrznych ale w innych firmach konkurencyjnych też nie wszystko jest jak być powinno. Odnośnie dodatków - jak jest dobry dział i każdy zasuwa tak jak powinien to zawsze przyjemna premia wpadnie. Jako konsultant polecam. Dostałem się z ulicy bez kontaktów
lm 2013-07-07 17:02:23
rozmowa o pracę zależy od działu, do którego aplikujesz. W niektórych działach jest luźniej w niektórych troszkę bardziej pomęczą ale z tego co rozmawiałem z innymi zawsze jest miło. U mnie była to najmilsza rozmowa kwalifikacyjna, na której byłem - bez zbędnych pytań typu '3 wady i 3 zalety'.
Zarobki też zależą od działu i przede wszystkim od doświadczenia. Wiadomo jeżeli go nie masz to musisz to odpracować i byc troszkę wykorzystywanym ale no coż coś za coś.
Niestety tak jak napisałem raczej jedynie szkolenia wewnętrzne z tzw 'nowości' . Zdarzają się zewnętrzne ale to naprawdę na palcach jednej ręki można policzyć - mówię o konsultantach, ja osobiście zewnętrznego nie miałem.
Bonusy - jeżeli dział osiągnie target to premia + dodatkowe premie za zakończone projekty. Samochod, laptop, telefon, internet bezprzewodowy ale z perspektywy czasu nie wiem czy to bonusy ;)

Ania 2013-08-02 20:56:46
Firma BPSC zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Klimat tej Firmy czuje się już za progiem. Miałam przyjemność rozmawiać z Dyrektorami kilku działów i są to ludzie o dużej kulturze osobistej i miłym usposobieniu. Życzę sobie pracy lub współpracy z BPSC, co mam nadzieję kiedyś nastąpi.
Ania 2013-08-08 21:52:39
Tak, otrzymałam warunki finansowe zbliżone do moich oczekiwań a umowę poprzedzała promesa z jasnymi zasadami nawiązania przyszłej współpracy
Janusz 2014-04-15 15:25:44
Może ktoś pracuje w BPSC i wypowie sie jaka jest atmosfera w pracy, czy czesto pracujecie pod presja czasu, bo deadline się zbliża.
heniek 2014-05-20 13:52:17
@damian, napisz coś więcej o tych programistach. Jakie są umowy? Czy mają jakiś socjal? Jak wygląda praca?
Lipek 2014-05-29 14:26:15
Ciekawe dlaczego pracownicy siedzą jak myszy w kościele. Może mają zakaz publicznego wypowiadania się o firmie.. :)
1
jasiek 2014-05-30 18:50:11
powiedźcie coś więcej o tych warunkach finansowych, plizz, bo nie wiem na co powinienem się nastawiać, pewnie fortuny tu nie zbije, ale orientacyjnie fajnie by było wiedzieć
Teddy 2014-09-30 22:12:31
Źle się dzieje w naszej firmie. Ostatnio było grupowe zwolnienie. Nieciekawie to wygląda.
Były pracownik 2014-10-06 14:41:00
Ludzie...litości...Piszę jako były pracownik: firma jest bardzo w porządku. Pracuje się z niesamowitymi osobami, z ogromnym doświadczeniem. Jeśli tylko ktoś chce ma możliwość zdobycia ogromnego doświadczenia (oczywiście nikogo się nie zmusi) To, że trzeba pracować (sprzedawać) a nie knuć i pociskać pierdoły w kuchni to chyba normalne. POLECAM FIRMĘ
Pytam 2014-10-10 21:03:16
Skoro tak dobre to dlaczego były pracownik.Nikt z dobrej firmy sam nie odchodzi.Jakie tam zarobki ,nikt nic nie mówi.Ta zmowa milczenia o zarobkach ,to zły sygnał
Zzz 2014-12-07 20:32:07
Grupowe zwolnienia w BPSC? Może coś więcej? Grupowe, tzn ile osób zostało zwolnionych i z jakiego działu?
pb 2014-12-12 10:00:40
A z 50 osób :-)
Zzz 2014-12-14 21:51:17
No to trochę dużo. Nie warto jednak wiązać się z firmą, która takie akcje organizuje. Człowiek nie zna dnia ani godziny, a to źle wpływa na komfort i wydajność pracy. Jaki dział został tak potraktowany? Wdrożenia czy handel/marketing? Pozdrawiam.
ml 2015-07-23 14:46:37
Grupowe zwolnienia? hahahaha nie miało nic takiego miejsca. Takze nie słuchajcie bredni bo kazdy moze cos takeigo napisac. Firma jest ok, można się wiele nauczyć i zdobyć doświadczenie, oczywiście jeżeli się komuś chce. Firma ma stabilną pozycję, jest propracownicza. Zarobki ... młodszy konsultant bez doświadczenia od 2000 brutto - niestety za naukę trzeba na początku zapłacić. Później z biegiem czasu pojawiają się podwyżki 'dodatki' (albo raczej narzędzia pracy) w postaci samochodu również do własnego użytku. Aczkolwiek muszę to napisać, że w Bpsc się dobrze nie zarabia....
programista 2015-10-17 10:07:48
Wzorowy pracodawca.
Poszanowanie pracownika w najwyższym możliwym stopniu.
Rozwój, szkolenia, wsparcie innych pracowników.
Atmosfera niesamowita.
Pełen profesjonalizm.
Premie, awanse...
Mikro-minusik za sprzęt... :)
były pracownik 2015-12-17 11:50:46
Nie mogę polecić pracy w tej firmie.
Jak ktoś jest ciekawy jak się pracowało w latach 80 to myślę że to dobry adres.
W firmie pracują sami znajomi rodziny i to oni są faworyzowani.
Stanowiska kluczowe dla firmy zajmują osoby po znajomości bez doświadczenia i odpowiedniej wiedzy.
Szkoleń brak, ścieżki rozwoju brak, brak opieki medycznej dla pracowników (jest tylko taka za którą sobie zapłacisz), z kartą Multisport jest podobnie.
O wynagrodzeniu się nie wypowiem bo każdy ma inne w zależności od znajomości.
byyyz 2015-12-21 12:30:01
Dobra firma dla student, chcącego dorobić do końca studiów. Zero perspektyw rozwoju, zero zainteresowania pracownikiem, firma "rodzinna' do granic możliwości.
Quizo76 2015-12-30 12:11:19
Koledze chodziło chyba o to, że zamiast na czesne zasuwać w McDonaldzie lub na ulotkach można przekiblować właśnie w bpsc. Roznosząc ulotki też zdobywasz doświadczenia ale chyba nie o to chodzi. Miałem z tą firmą styczność dwa razy. Mam znajomego. W zalezności od działu rotacja pracowników jest albo bardzo duża (zwłaszcza młodzi) albo zerowa (krewni znajomi itd...)
666 2016-01-04 14:21:07
hmmm chyba się prędko nie pojawią. w Bpsc mówi się głośno o zmianach, restrukturyzacji itd. Odszedł główny prezes i vice. Mówi się o wyprowadzeniu konsultingu na zewnątrz..
Aktualny pracownik 2016-05-20 10:19:27
Freak - są szkolenia choć głównie wewnętrzne np. ostatnio dla konsultantów 2 dniowe szkolenia z PLSQL. Zarobki wg mnie sensowne na poziomie zaróbków w IT na śląsku do tego często samochód służbowy (mówię o konsultantach). W firmie pracuje sporo konsultantów z dużą wiedzą merytoryczna więc polecam pracę u nas.

Kalafior - jeżeli masz niezła więdze z zakresu FK to złóż bezpośrednio w bpsc swoje CV, wiem że tutaj zawsze były potrzeby
Insider 2016-08-22 14:04:36
Nie chcę być złym prorokiem, ale firma niedługo zniknie z rynku, czystki w załodze, aby dane lepiej wyglądały w excelach dla inwestorów. Były Prezes zdaje się mieć wizję rozłożenia firmy na łopatki...
4
Aktualny pracownik 2016-08-22 18:05:31
Owszem pojawiają się, aplikuj proces rekrutacji...hmm na pewno po ocenie Twojego CV. Jezeli jesteś dobry to zostaniesz zaproszony na rozmowe z PM lub dyrektorem centrum. I tyle z filozofii :)
Były 2016-09-13 11:54:13
Rozwój pracowniczy - nie istnieje
Zainteresowanie pracownikiem od strony przełożonych - nie istnieje
Zaplecze sprzętowe - dno (popytajcie obecnych i byłych pracowników jak wygląda praca na połamanym laptopie)
System kastowy - dyrektorzy mają wypasione telefony służbowe, inni na początku roku dostali nieużywalne badziewia, z samochodami służbowymi to samo

Jesteś studentem - wpadnij na rok. W innym przypadku trzymaj się z daleka.

Wszyscy wartościowi pracownicy średniego szczebla od roku uciekają, reszta trzyma się tego co udało im się wyszarpać dla siebie.
Aktualny pracownik 2016-09-13 15:31:12
Były bzdury opowiadasz, pracuje w BPSC od 5 lat i tak kolejno:

Rozwój pracowniczy - nie istnieje. Istnieje są możliwe wewnętrzne szkolenia (sam uczestniczyłem w 2 ) choć faktycznie realizowane poprzez udział w projektach zwykle w systemie (Mentor - uczeń)
Włąśnie są prowadzone prace nad usprawnieniem tego od przyszłego roku - mierzenie kompetencji pracowników, odpowiednie szkolenia
Zainteresowanie pracownikiem od strony przełożonych - nie istnieje
Zwykle PM zarządzają zespołami i mają bezpośredni kontakt. Prace są rozkładane wg przydzielonych projektów zespołu lub ludzie są delegowani do innych zespołów. Większośc spornych tematów uzgadnianych z PM choć z drugiej strony część pracowników zwłasza samodzielni projektanci, konsultanci mają większą swobodę zarządzania czasem

Zaplecze sprzętowe - dno (popytajcie obecnych i byłych pracowników jak wygląda praca na połamanym laptopie)

Zgadzam się ze szczególnie praktykanci otrzymują używane laptopy. Nowi pracownicy otrzymują raczej nowe laptopy Dell w sensownej konfiguracji (I5/I7 - 4-8 gm RAM itp)

System kastowy - dyrektorzy mają wypasione telefony służbowe, inni na początku roku dostali nieużywalne badziewia, z samochodami służbowymi to samo

Zgadza sie dyrektorzy i PMowie mają lepsze smartfony, pozostali pracownicy niskobudzetowe (telefony, nawigacja). Samochody służbowe hmm 3/4 konsultantów i PM ma własny samochód służbowy ale część szczególnie nowych otrzymuje po jakimś czasie pracy (rok-2 lata). Astry model w zaleznosci kiedy otrzymali raczej najnowszy

Jesteś studentem - wpadnij na rok. W innym przypadku trzymaj się z daleka.

Jesteś studentem zapraszamy po praktykach jeżeli chcesz i potrafisz pracować jest szansa na umowę i pracę przy projektach w zespołach

Wszyscy wartościowi pracownicy średniego szczebla od roku uciekają, reszta trzyma się tego co udało im się wyszarpać dla siebie.

Uciekają tak jak i w innych firmach podkupowani przez konkurencję oferującą np lepsze zarobki ale bywa że wracają po roku
Aktualny pracownik 2016-09-14 10:17:11
Dokładnie jak piszesz u nas generalnie jak przychodzi ktoś zupełnie nowy w sensie po studiach to oczywiscie ma z miesiąc na zapoznanie się z danym modułem ERP - dokumentacja, help omówienie procesu i modułu z mentorem + jakieś ćwiczenia na bazch testowych.

Po tym okresie jest zabierany na realne wdrożenia i stopniowo wciagany w prace wdrożeniowe w zalażnosci od tego jak szybko się uczy i gdzie dobrze się czuje

Po kolejnym okresie stopniowo przejmuje samodzielnie łatwiejsze projekty itd

Oczywiscie gdy doświadczona osoba przychodzi to sciężka jest krótsza :)
Były 2016-09-14 11:15:33
@Aktualny pracownik

Dekade przepracowałem w BPSC i jeśli dla ciebie szkoleniami są powerpointy na krzywym rzutniku to gratuluje 'rozwoju'.
Aktualny pracownik 2016-09-14 11:40:17
Raczej nie. Jesteś wówczas na 3 miesiecznym okresie probnym. Po przejsciu na umowe np roczną można negocjowac podwyżkę. Kolejne podwyżki przy zmianie stanowiska czyli młodszy konsultant, konsultant, starszy konsultant, specjalista... Do tego system premiowy lepszy lub gorszy :) zwykle powiazany z zakończeniem projektu lub etapu projektu

@Były
2 miesiące temu uczestniczyłem w 2 dniowych cąłodziennych szkoleniach z PLSQL. Gdzie była teoria i cwiczenia we własnym zakresie na bazie testowej.

A wg Ciebie jakie chciałbyś szkolenia i w jakiej formie? Jaki moduł wdrażałeś w BPSC ?
Aktualny pracownik 2016-09-14 16:00:53
Nie dodało mojego wpisu poprzedniego. Na okresie próbnym raczej nie zmieni ci się. Po okresie próbnym można negocjować jak trafisz do konkretnego zepołu. Potem scieżka to młodszy konsultant, konsultant, starszy konsultant, specjalista, starszy specjalista za kazdym razem podwyzka.

Do tego system premiowy lepszy lub gorszy ale zwykle powiazany z projektami w których sie uczestniczy

@franaciszek - tak jestem zadowolony, odpowiada średniej w branzy IT na ślasku. Wiadomo że w przeciwnym wypadku ludzi zostaliby podkupieni przez konkurencje (co oczywiście się czasami dzieje). Ja sam trafiłem z firmy gdzie produkt był świetny ale zarobki słabe...

Co do szkoleń to dodatkowo dużo sie zmieni od 2017 r.
Aktualny pracownik 2016-09-14 16:54:25
Totr na okresie próbnym pewnie pozostanie bez zmian po przejsciu na roczna umowe mozesz negocjować ewentualnie juz ustalic podczas negocjacji poczatkowych potem jesct sciezka mlodszy konsultant, konsultant, starszy konsultant specjalista, starszy specjalista - zawsze wiążące sie z podwyzka wynagrodzenia. Do tego system premiowy gorszy lub lepszy powiazany z projektami w ktorych uczestniczysz

Byly akurat 2 mies temu uczesniczylem w 2 dniowych szkoleniach z plsql wyklady i cwiczenia praktyczne kazdy w toad pisal wlasne skrypty. Od nowego roku beda znaczne zmiany w tym zakresie

Fanciszek jestem zadowolony to powiedzmy srednia zarobkow w it na śląsku, zreszta przy aktualnej sytuacji na rynku musza byc konkurencyjne inaczej pracownicy zostaną podkupieni przez konkurencje. Bez dobrych i kompetentnych ludzi nie da sie prowadzić zlozonych projektow
Be 2016-09-18 00:18:15
7 lat pracowałam u nich, z tego co czytam chyba tylko wdrożeniowcy, konsultanci się wypowiadają - dzieci, firma nie kończy się na was. I nie, pensje nie są na średniej IT - na początku dostajesz 2000PLN (często poniżej), potem 200-300 więcej. Po kilku latach 3000 zł i to jest max jaki możesz osiągnąć.

System premiowy uwarunkowany od działu, jednakże nie są to premie 'światowe', sama byłam często zirytowana kwotą 'premii' rocznej po bardzo udanym roku działu.

Była to moja druga firma, nie wspominam jej źle, ale z perspektywy czasu i kolejnych pracodawców to tkwi dalej 10 lat za swoją konkurencją - i zapleczem i wynagrodzeniem.
Aktualny pracownik 2016-09-19 09:23:57
Be - ty to wszystkowiedzacy jesteś :) Zgadza się jestem konsultantem z 5 letnim stażem w BPSC. Dzieckiem raczej jużnie jestem mając 40 na karku :)
- O jakim poczatku mówisz ? Ponieważ rózni ludzie trafiają do firmy od takich co są na studiach, którzy już po praktykach rozpoczynają pracę, po takich po studiach którzy przychodzą do tzw Collage u nas (zostają najlepsi którzy są następnie 2 miesiące szkoleni z podstawowych modułów). Wreszcie przychodza konsultanci/programisci z innych firm już doswiadczeni którz z róznych powodów zmieniają firmę.
Ja akurat jestem tym ostatnim i to kwestia negocjacji płacowych podczas przyjecia od jakiej kwoty rozpoczynasz. Podpowiem ci ze teraz moja pensja przekracza Twoje maksimum więc nie pisz jak alfa i omega. Pewnie znajda się konsultanci w widałkeach o których mówisz szczególnie po studiach ale więksża podwyżkę można wynegcjować jeżeli konkurencyjna firma by podkupiła. Gdy dobry konsultant to jest szansa na sensowna kontrpropozycję.

Hmm premie nie wiem co rozumiesz przez swiatowe ale bywały na poziomie 2 miesięcznej pensji, choć faktycznie zwykle sa mniejsze

Be - rozumiem że teraz przynajmniej 2 krotnie lepiej zarabiasz z premiami rzeczy 10 tys zł od projektu z lepszym zapleczem cokolwiek pod tym rozumiesz... No i chwała ci za to :)
Aktualny pracownik 2016-09-19 11:40:45
Na pewno mówimy o tej samej firmie ?:) Koordynator monterów ? Jedyni koordynatorzy to Product Menadzerowie lub Dyrektorzy. Czasami koordynator przy dyżych i skomplikowanych projektach
Insider 2016-09-28 22:46:23
Co Ty opowiadasz w 2017 będzie cudownie zgodnie z obietnicami Zarządu!
Insider 2016-09-28 22:46:34
Co Ty opowiadasz w 2017 będzie cudownie zgodnie z obietnicami Zarządu!
Aktualny pracownik 2016-09-29 08:35:25
W 2017 będzie inaczej zapewniam cię, po częsci zgodnie z obietnicami Zarzadu
A 2016-09-29 11:38:29
No jesli chodzi o Chorzów to w tym momencie faktycznie nie ma ogłoszeń, chociaż może ja jakoś nie do końca sprytnie szukałem, ale nie przejmujcie się, wkrótce przecież jesień, na jesieni zawsze się coś pojawia, więc ja byłbym już całkowicie spokojnym.
Zostaw swoją opinię o BPSC S.A. - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPSC S.A.