logo JAKMET Sp. J.

JAKMET Sp. J.

Osieck

Opinie o JAKMET Sp. J.

Szeryf 2016-09-01 17:23:06
Marek ma rację w tej firmie rodzina i rudzi mają lżej. Ogólnie nie polecam atmosfera dzięki kierownikowi, który ma cały czas czerwoną twarz ale nie mycie z tym, że pochodzi z rodziny Indian choć ma bliski kontakt z naturą to zrobił tak dzięki swojemu gumowemu uchu, że atmosfera jest jakby na stypie cały czas ma się wrażenie że ktoś Ci na ręce patrzy. Ogólnie podsumowując nie zarobisz a się narobisz, firma dla osób którzy nie lubią myśleć tylko wykonywać czyjeś rozkazy
1
Zdzisiek 2016-09-02 10:31:07
Faktycznie, w tej firmie nie ma zwolnień z krawedziarek, bo krawędziarze sami się zwalniają. Co lepszy to ucieka z tego szamba :)
Piotr 2016-09-02 11:26:18
Panie Zdzisławie Jeżeli pan uważa że się sami zwalniają to proszę podać ile osób i kto się zwolnił Na tym dziale pracuje bardzo dobrzy ludzie którzy szanują swoja prace i wykonują ja bardzo dobrze bo taka jest opinia
Zdzisiek 2016-09-02 11:58:54
Ostatnimi czasy odszedł P.Sz. A pracował tu 7 lat i uczył większość krawędziarzy i z tego co mi wiadomo jeszcze dwóch odchodzi ale nie napisze kto bo mogę im zaszkodzić. A reszta to pracuje krótko tylko 2 dłużej więc gdzie ci wykwalifikowani pracownicy
Piotr 2016-09-03 07:19:29
Panie Zdzisławie Jeżeli chodzi o pana P.Sz to co słyszałem że faktycznie zwolnił się ale pod koniec roku 2015 a mamy 2016 wrzesień .Na stanowisko krawędziarza nie potrzeba mieć genu odpowiedniego [krawędziarza]tylko chęci i również nikt tutaj nie pisał, że zarobki są super i nie jest prawdą że jak ktoś odchodzi po tylu latach że dzieje się coraz gorzej Skąd ty możesz wiedzieć dlaczego się koś zwalnia bo jeżeli ktoś co mówi nie znaczy że tak robi [a może chciał zmienić zawód np na kierowce] Nowi pracownicy są i będą a firma daje możliwość nauczenia się nowego zawodu każdy z was tak zaczynał pamiętacie
Patryk 2016-09-03 15:41:53
A jakie zadania lepiej ci wypełniać jak byś dostał u nich pracę? Za dwa koła (2000 tys) to za dużo tych zadań nie wypełnisz :) a tak w ogóle ten co ktoś potrafi tutaj się nie przyjmie tak było jest i będzie. Tutaj stawki są tragicznie niskie w porównaniu do firm z tej branży. A jak piszesz że coś umiesz to i że chcesz się przyjąć to albo jesteś z rodziny szefostwa albo trolem który takie głupoty wypisuje, żeby firma nie traciła na tym a zyskała kolejną tanią siłę roboczą na której będzie można jeździć jak na ośle.
Ogólnie firmy nie polecam chyba że chcesz się coś nauczyć i stąd się zwolnić co już zrobiło tak bardzo dużo osób.
Zdzisiek 2016-09-03 15:52:28
Piotr z tego co mi wiadomo P.Sz pracuje na krawedziarkach i zarabia drugie tyle co w jakmecie więc że się zwolnił wyszło mu tylko na dobre. Więc Piotr nie pisz bzdur a może napisz czemu drugi krawedziarz się zwalnia?
Andrzej 2016-09-03 17:03:23
Jedno jest pewne więcej jak 2000 u nich na początku nie zarobisz a nawet mniej po paru latach może uda Ci się zarobić 2500 tys.
Michaś 2016-09-03 20:39:17
Tak wypłaty wtedy są 300 - 500 zł większe dobre sobie to stawki to dobre dla mlodzika nie mającego rodziny
Krzysztof 2016-09-03 21:46:50
Tak szansa też jest na wygraną w lotto :) a wypłaty muszą być na czas jakby tak nie było to wszyscy by się zwalniali a nie osoby, które dużo potrafią i idą do konkurencji gdzie zarobią lepiej
Piotr 2016-09-03 21:59:48
Panie Zdzisławie wydaje się panu że zarabia dwa razy więcej więc proponuje aby pan pokazał jego umowę o prace w tedy będziemy rozmawiać o tym ile zarabia i czy mu wyszło na dobre bo wszystkim tutaj się wydaje albo narzekają masowe zwolnienia zarobki itd pokaż to porozmawiamy.
Zdzisiek 2016-09-03 22:45:44
Proponuję zadzwonić do niego i porozmawiać bo napewno masz do niego numer bo na 100 % jesteś z biura albo ktoś kto ma pisać tak że niby jest dobrze choć w rzeczywistości jest gorzej...
Tomek 2016-09-04 08:50:09
Dobra tzn ile?
Misiek 2016-09-04 15:29:30
No właśnie chyba każdy chce wiedzieć ile można zarobić maksymalnie a ile minimalnie jako konstruktor chyba, że też to jest jakaś śmieszna wypłata :)
Oleksy 2016-09-04 15:47:45
Misiek daj sobie spokój u nich z robotą jak pracujesz gdzieś jako konstruktor to jestem pewny że zarobisz sporo więcej u siebie jak w jakmecie i napewno lepiej będą cie traktować a nie jak tania siłę roboczą tylko patrzeć jak w jakmecie będą ciapate robić bo nikt nie będzie chciał u nich robić zostanie tylko garstka podpierdzielaczy którzy jakby mogli i by im za to zapłacili to by sami na siebie odnosili, a jak nie lubisz donoszenia i chamstwa to nie po pracujesz długo w tej firmie.
Reasumując wszystkie opinie to jest jedno wielkie szambo, w którym tylko rodzina i po rodzinie szefostwa ma dobrze no i osoby, które strzelają z ucha co jest w niej co nie miara ale jak zrobisz i inne osoby to już zależy od was. Jedno jest pewne jak Chcesz się narobić i jako tako zarobić lepiej wybrać oskrobe

2
Pracownik 2016-09-04 16:57:01
Co wy z tą wypłata terminową w Avon, Bruggen, Baks, Oskroba, Rezaw-plast i wiele innych firm jest wypłata na czas więc co tu się podniecać. A średnio na początek zarobisz 1700 zł więc pomijając Avon i Bruggen zarobisz więcej jak 2000 więc lepiej robić gdzie Indziej
1
Adam 2016-09-05 11:17:05
Daje jakby wypłata też była dobra a tak to człowiek się zastanawia co z nią zrobić. Lipa i tyle
1
Zdzisław 2016-09-16 17:01:58
witam jestem krawędziarzem z 26 letnim stażem i mam pytanie ile można zarobić w tej firmie na krawedziarkach i jak to wygląda taka praca aha jeszcze co do tego co piszecie wyżej to nadal tak samo jest czy coś się zmieniło pozdrawiam zdzisiek
Ostatni samarytanin 2016-09-22 15:53:24
Co tu dużo mówić, coraz mniej osób do pracy, wszyscy się zwalniają, nawet z biura... A krawędziować prawie już nie ma komu. Oby tak dalej panowie dyrektor i kierownik ;)
3
Wwo 2016-09-22 17:02:27
Dla mnie to nie jest dziwne po prostu firma nie chce pokazać , że mają świeże osoby i ewentualnie żeby klienci ne myśleli że towar zaczyna być gorszej jakości ot co... Ogólnie nowi krawędziarze przynoszą kupę strat firmie i raczej długo nie będą tego tolerować no i w końcu może pójdą po rozum do głowy i stwierdza że mają problem
1
Ostatni samarytanin 2016-09-22 18:51:11
Haha oczywiście, że zatrudnienie jest stabilne, bo jak nie ma komu robić to jak mogą kogoś zwolnić? Eryk, Na jakim stanowisku pracujesz? Dyrektor, kierownik czy brygadzista? Bo z tego co mi wiadomo każdy na produkcji narzeka właśnie na wyżej wymienionych.
1
Jordan 2016-09-22 19:15:42
Spójrz na to z drugiej strony: jest prawie 200 opinii o jakmecie, z czego połowa to negatywne opinie, a druga połowa to odpowiedzi Borkowskigo lub Łysego Dżordża. Tak pięknie jest w tej Waszej firmie... Rudy to tylko wisienka na torcie :) że on tam jeszcze pracuje to jest dziwne...
Borki 2016-09-23 08:01:21
Tak atmosfera jest super i dbają o pracowników tylko nie rozumiem dlaczego się zwalnia coraz więcej osób skoro wypłaty sa na czas a no i te dodatkowe benifety. Ogólnie z dnia na dzień jest coraz lepiej tylko robić już za bardzo nie ma komu. Ale wypłaty sa na czas to widać że "dobrze się dzieje"
Borek 2016-09-23 15:49:52
Masz szanse nie ma komu robić to nawet ciapatych by wzięli
Borek 2016-09-23 17:51:55
Jest tak świetnie że ludzie nie wytrzymują tej dobroci jaką oferuje Jakmet i się zwalniają a zarabia się tyle, że aż później sobie myślisz po co mi tyle kasy skoro już nie mam ją na co wydawać i w końcu stwierdzisz że musisz poszukać czegoś innego bo aż ci głupio tutaj robic. Na krawedziarkach i na spawalni tak chłopaki myślą i się zwalniają , nam nadzieję że ty się nie wystraszysz tych zarobków i atmosfery i nie stwierdzisz jak inni że jest ci za dobrze i rzucisz tą robote.
Byko 2016-09-23 17:55:12
I znak też jest w klopie na ścianie ktoś zostawił 111 to chyba też dobry znak że się dobrze dzieje w firmie
Sasha Grey 2016-09-23 19:38:58
Witam a co do tego ciągnięcia druta co wyżej pisał ktoś to jaka stawka godzinowa?
Mariusz P. 2016-09-23 19:41:56
Czasem już nie mogę czytać tych niektórych wypocin. Pracuję w Jakmecie już kilka ładnych lat. Zarobki zależą od tego jak szybko się uczymy. Sam na start kiedyś dostałem 7zł/h potem 9,11,12,13 i teraz mam 15zł/h plus premia. Naprawdę trzeba być ofiarą losu jeżeli się nie dostaje podwyżki. Firma daje szanse awansu zwłaszcza jak się coś potrafi i chce. Nigdy nie zalegali z wypłatą i nie zalegają! Co przyznam to aktualnie jest duża rotacja pracowników. Jako stary pracownik 70% nawet nie znam. Atmosfera w pracy zależy od ludzi jak wszędzie. Niektóre osoby trafiły na nieodpowiednie stanowiska. Dyrekcja potrafi wprowadzać głupie pomysły i demotywować do pracy, ale trzeba czekać na lepsze czasy i robić swoje.
Dlaczego osoby które narzekają po prostu się nie zwolnią tylko piszą farmazony tutaj? (i to piszą chyba tylko dwie osoby na zmianę i ja wiem kto to :D) Zazwyczaj uciekają ludzie którzy przyjdą do pracy z myślą że nie trzeba nic robić, a się będzie kasę zarabiać. Po czym jak się okazuje, że trzeba pracować to nie pasuje. A rudy powinien się ogarnąć bo niedługo mu nikt ręki nie poda :D

Pozdrawiam. M.P
K.B. 2016-09-23 20:13:39
A powiedz czemu krawędziarze się zwalniają skoro tak jest dobrze ? Np ostatnio zeolnij się chłopak co robił 5 lat to zaproponowali mu 15 zł plus premia a gdzie indziej dostał 20 i mówił że to jest najlepsza decyzja jaką postąpił ostatnio, że się zwolnił bo ciągle się denerwował w pracy , a teraz mówi nie dość, że dobrze zarabia to jeszcze super atmosfere ma w nowej robocie więc nie pisz bzdur pajacu ze wsi.
Majster 2016-09-25 11:21:03
Sam pomyśl jak ktoś się zwalnia to jak musi być ?
JaToJa 2016-09-30 23:50:21
No to Cie nie pocieszę, tyle to ja tam wyciągałem na starcie jakiś czas temu i sam się "zredukowałem" bo miałem dość "klimatu" który tam panował. Ni wiem jak jest teraz ale chyba jeszcze ciekawiej i w sumie nie żałuje nikogo bo widać, że jest coś takiego jak "karma". Firma dy... ludzi na potęgę a im się wydawało że jest fajnie. A ciebie przykładzie starej gwardii mam nadzieje że też wy.. na zbi... pysk!!! Takiego h.... i kablowania na "kolegów" nie widziałem nigdzie indziej jak tu.
Jatoja 2016-10-07 07:09:23
Kolejny konstruktor uciekł z firmy przez nowego dyrektora. Znowu przyjmują ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia na temat pracy jaką wykonują... Masakra.
3
Akogo 2016-10-07 08:25:59
a Ty jeszcze tam pracujesz? Zapewne też wyuczyłeś się u nich , a teraz mądrzysz się.... Załóż sam firmę, wtedy będziesz się wywnętrzał.
xyz 2016-10-08 14:11:36
W ostatnim czasie dużo osób się zwolniło z JAKMETU a kolejne wypowiedzenia to tylko kwestia czasu. Ten kto tam pracował/pracuje to wie że firma jest prowadzona wbrew logice. Już niewiele brakuje aby firma poważnie odczuła rządy dyrektora na bardzo niskim poziomie. Konstruktor co się zwolnił ostatnio zrobił to przez dyrektora, który jest osobą niekompetentną. W firmie coraz więcej jest poprawek na produkcji przez młody i niedoświadczony personel, a to tylko dlatego że doświadczeni pracownicy uciekają z firmy która nie szanuje pracownika. Na ok 150 osób pracujących w firmie zaledwie ok 20-25 pracuje tam dłużej niż 2 lata. Przetasowanie takie, że nie wiesz jak nazywa się ktoś kto pracuje obok ciebie. Polecam firmę jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć od podstaw bo bez problemu młodych pracowników dają na maszyny cnc, ponieważ jest brak doświadczonych ludzi, a operator z doświadczeniem za taką stawkę nie przyjdzie.
7
gość 2016-10-12 11:27:54
XYZ prawdopodobnie jesteś jedną z tych osób, której dotychczasowy chaotyczny sposób prowadzenia firmy odpowiada i chyba nie jesteś w stanie zrozumieć że firma chcąc się rozwijać potrzebuje zmian i reorganizacji, to że ludzie się zwalniają i szukają nowej pracy jest normalne na rynku pracy, ale chyba nie dla ciebie.
tak 2016-10-12 12:10:48
"gość" każdy kto przeczyta twój komentarz i pracuje w firmie wie kto to napisał. Jedyne pozytywne komentarze są samozwańczego dyrektora albo obecnego, lub kogoś piszącego z jego polecenia.
jakmetowiec 2016-10-12 12:48:00
Dobre pytanie bo nigdy nie słyszałem od nikogo tam pracującego o jakimkolwiek socjalu (chyba że liczy się wodę mineralną dla pracowników).
4
robek 2016-10-12 18:21:13
1600-2000
1
QAZ 2016-10-13 10:07:57
Z tego co się orientuje to nowi pracownicy dostają 12zł/h netto plus premia zależna od wydajności czyli około 500zł, Jak się ma większe doświadczenie to można liczyć na wyższą stawkę. Szkoda tylko, że niektóre osoby pracujące po kilka lat nie mają nawet takiej stawki, a są dobre w tym co robią. Czasem lepiej się zwolnić i przyjąć od nowa niż prosić o podwyżkę.
gość 2016-10-13 10:31:07
rozczaruje cię ale nie zgadłeś, pracowałem w tej firmie i domyślam się że jesteś jednym z różnego rodzaju pociotków lub postryjków, którego ktoś posadził prze pomyłkę przy komputerze i wprowadzenie zmian w twoim ograniczonym świecie jest dla ciebie za trudne lub nie zrozumiałe.
1
Rozczarowany 2016-10-13 14:09:16
Co ciekawe osoby na stanowiskach w biurze lub kierowniczych, czesto w tej firmie maja stawki poniżej tego co dostaje "zielony" na wstepie na produkcji.
sraknet 2016-10-13 20:07:22
lepiej omijać tą firmę szerokim łukiem gówniane zarobki w porównaniu do wymagań stawianych przed pracownikami premię to dostają tam chyba tylko konfidenci ,
7
akogo 2016-10-14 07:21:02
co tak się pastwicie nad tą firmą? jeśli pracują pociotki i inni spokrewnieni to chyba dobrze bo dbają o rodzinę. jeśli byś miał firmę zapewne też byś tak robił. spróbuj sam otworzyć działalność i poprowadzić choć przez rok zatrudniając przy tym 100 pracowników. zobaczysz jak będą psy wieszali na Tobie, choć będziesz się starał aby było ok. wymądrzać się że firma wymaga, że taka be itd, a gdzie nie wymagają .... a kasę dają że jestem tylko w pracy? Raczej nie znajdziesz, teraz każdy wymaga.
1
Macho 2016-10-14 23:26:35
Chyba nie wiesz co piszesz człowieku o ilorazie inteligencji szympansa. Nie wiesz ,że jak pracownik zadowolony jest z pracy to pracuje o niebo lepiej ??? Zobacz i po pytaj ,że w firmach których wymagają ale i przy tym płacą dobrze plus atmosfera jeszcze jest dobra to tam się nikt nie zwalnia a w jakmecie jak jest rotacja jak w młynie przy robieniu maki. Wiem to bo pracowałem w tej firmie jakiś czas temu i widziałem co się dzieje i jak się traktuje pracownika, którego jakby się mogło to by go batem poganiano. Ogólnie firma Jakmet to dziadostwo, ale wszystko co ma swój początek ma też i koniec , firma powoli zaczyna zjadać swój ogon i oby tak dalej
7
Borki 2016-10-16 18:36:22
Urośnie ci ale garb na placach chyba , że jesteś po rodzinie lub znajomym znajomego lub też strzelasz z ucha aż miło to na pewno wzrośnie
1
akogo 2016-10-17 13:09:12
chyba sam masz taki iloraz skoro jesteś bardzo niezadowolony... skoro pracowałeś tam a teraz jesteś szczęśliwym pracownikiem już nie w firmie Jakmet, czemu cię tak cały czas interesuje co się w tej firmie dzieje? czy też jesteś pociotkiem? i dużo wiesz co się dzieje aktualnie w firmie ! Masz ludzi co strzelają z ucha??? dla ciebie!
2
Krzysztof B. 2016-10-19 20:45:58
Tak czeka będziesz mógł się rozwijać jako konserwator powierzchni płaskich
Antoni 2016-10-19 21:00:07
Boli cię że firma rodzinna powoli się sypie ? Wiedz , że to nie wina pracowników ,że słabo robią tylko atmosfery jaka panuje w firmie i to jak traktuje się pracowników. Dlatego wyuczeni pracownicy odchodzą z tego syfu a jak ci nie pasuje palancie to zakasaj rękawy i weź się do roboty i pokaż jak się pracuje a nie piszesz głupoty o pociotkach choć pewnie sam jesteś z spokrewniony z rodziną szefów lub jakimś mało rozgarnientym kierownikiem lub dyrektorem w tej pożal się Boże firmie, która z dnia na dzień coraz bardziej odczuwa skutki nieudolnej polityki prowadzonej wewnątrz firmy przez osoby które znalazły się na tych stanowiskach przez pomylke. Jednym słowem firma Jakmet ma już bardzo mało osób z dużym dorobkiem doświadczenia co mogło by polepszyć standard wykonywanych wyrobów to też firmy które zamawiają w tej że firmie powinny się przyjrzeć uważnie co dostają jak coś zamawiają. Jednym słowem stodoła i obora słomą o sianem podszyta.
3
niepolecam 2016-11-17 00:21:23
Miesiąc minął od ostatnich komentarzy, a zmian żadnych - no poza nowymi pracownikami. System wyliczający premię oszukuje (DOSŁOWNIE OSZUKUJE!) pracowników, którzy ciężko pracują i żyją z pensji z Jakmetu. Panie Jarku - czas najwyższy wziąć się do roboty, bo 2 lata rzeźbisz pan w tym systemie i kłamiesz pracownikom, że to się zmieni, to się poprawi, to będzie, a tego nie będzie, a gó*no za przeproszeniem żeś pan zrobił. Gdy nie było tego całego systemu - w firmie było lepiej, bo wiedziałeś mniej więcej ile zarobisz, wiedziałeś ile wydajności dziennie miałeś, miałeś do tego wgląd dzień w dzień przy wypełnianiu raportu, a teraz? Teraz nic nie masz. Odbijasz przewodnik, robisz robotę, a później się okazuje, że jesteś zarejestrowany w systemie 2h/8h w pracy, albo i wcale nie byłeś zarejestrowany. Co więcej - nowi pracownicy, których już jest pięciu i ciągle się uczą - wcale nie ogarniają co i jak się gnie, tracą czas, a tak czy siak zabierają nasz czas, który przydzielony jest do danego zamówienia. Szefowie chyba wcale tych opinii nie czytają i będzie trzeba z nimi o tym porozmawiać, bo kierownik K.B. nie potrafi tego raz a porządnie załatwić, tylko czeka na ruch dyrektora i "informatyka".
5
pl 2016-12-01 05:03:43
informatyk nie ogarnia systemu, bo z niego taki specjalista jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trąba.
1
Zostaw swoją opinię o JAKMET Sp. J. - Osieck
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAKMET Sp. J.